Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148
Speciální sýrařský kurz!!!
zpracování KOZÍHO
a OVČÍHO mléka
Termín kurz:
27. a 28. července 2013
Kurz je zaměřený na výrobu sýrů z ovčího a kozího mléka, budete mít možnost zkonzultovat
své výrobní postupy nebo potíže se zkušeným lektorem.
Budeme vyrábět korpus na kozí nakládaný sýr, kozí tvrdý sýr dohřívaný typu: Majorero , kozí ochucené sýry, zpracování syrovátky, zmíníme se o výrobě kozích kefírů a jogurtů, ošetřování povrchů sýrů a jejich správném servírování.
Z ovčího mléka se vrhneme na výrobu oštěpků a pařených sýrů, polotvrdých sýrů zrajících, tvrdých sýrů typu Pecorino, zmíníme se o výrobě ovčího kefíru a tvarohu, ošetřování sýrů v průběhu zrání a jejich správném servírování.
Kurz bude doplněn výkladem legislativy faremního zpracování, označování výrobků, marketingu prodeje konečnému spotřebiteli a dalšími informacemi.
Po dobu trvání kurzu je zajištěno občerstvení.
Místo konání: Hvozd u Prostějova, Sport klub http://www.mapy.cz/# !d=addr_10079288_1&x=16.912010&y=49.637014&z=15&t=s&l=15
Lektoři: Blanka Hrbková – kozí mléko, Bc. Libuše Urbišová – ovčí mléko,
Ing. Ivan Hrbek – legislativa
Cena kurzu: 2400,- Kč za oba dny, sleva 10% pro členy faremních zpracovatelů
Přihlášky: farmalibona@seznam.cz
Ubytování: zajišťuje si a hradí každý účastník kurzu sám , možnosti: Sport klub Hvozd http://sportpenzion.cz/ubytovani nebo http://www.hotel-ubytovani.com/Ubytovani-Subirov-29444.html