Jak udělat kozí jogurt

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

7.10.2014 17:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.20

Zdravím,
zkoušela jsem udělat jogurt z kozího mléka. Výsledek je rosolovitý a táhne se za lžičkou jako hlen. Nevím jestli se mi mléko při zpracování nekontaminovalo. Vím že je kozí jogurt tekutější ale tohle se mi nezdá.
Děkuji, Veronika

Neregistrovaný uživatel

7.10.2014 22:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.223

Dělám kozí jogurty,jak řidší ,tak i hodně husté,podle toho jaký kdo má rád jogurt.Jak jste prosím jogurt vyráběla???

Neregistrovaný uživatel

7.10.2014 22:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.223

pardon,nepodepsal jsem se,Jony... smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

8.10.2014 06:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.20

Mléko jsem nejdřív zahřála na 80°C, nechala z chladit na 43°C a přidala jogurtovou kulturu. A nechala asi 5 hodin v 37°C a pak dala do lednice.Chuťově není tak špatný, ale ta hlenovitá konzistence mě děsí.
Děkuji Veronika

Neregistrovaný uživatel

8.10.2014 08:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.98

Ta hlenová konzistence je bohužel normální. Zkuste to nechat pár dní v lednici, jestli to nedozraje.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2014 08:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mléko jsem nejdřív zahřála na 80°C, nechala z chladit na 43°C a přidala jogurtovou kulturu. A nechala asi 5 hodin v 37°C a pak dala do lednice.Chuťově není tak špatný, ale ta hlenovitá konzistence mě děsí.
Děkuji Veronika

U jogurtů v návodu píšou zahřát na 94 stupňů. Jestli není chyba v teplotě. Potom kozí a kravský nejde zas tak moc porovnávat, protože každé mléko má trochu jiné složení a podle toho se taky chová.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2014 09:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.250

ja ho nemávam hlenovitý. zahrievam na 95, zchladím na 45 a 8-9h nechám v jogurtovači.očkujem kultúrou. potom 12h v chladničke nechám stáť. je hustý

Neregistrovaný uživatel

8.10.2014 09:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.250

5h nestačí

Neregistrovaný uživatel

8.10.2014 12:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.218

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mléko jsem nejdřív zahřála na 80°C, nechala z chladit na 43°C a přidala jogurtovou kulturu. A nechala asi 5 hodin v 37°C a pak dala do lednice.Chuťově není tak špatný, ale ta hlenovitá konzistence mě děsí.
Děkuji Veronika

Mléko ohřát na 90-95st,zchladit na 40,přidat jogurtovou kulturu (používám bulharskou,milcomácká se mi neosvědčila,dobrá je i z Dobrího koloniálu (lambda) a uchovat teplotu na 40st po několik hodin. Dělám to v zavařovacím hrnci,večer zaočkuju a ráno je jogurt jak víno. Pokud chcete ještě hustší,můžete ho nechat překapat přes filtr,pak v něm stojí lžíce. Dělám jen z kozího mléka. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

8.10.2014 13:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.4

Moc vám děkuji smajlík
Veronika

Neregistrovaný uživatel

8.10.2014 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.223

Ano, Roklanka má pravdu,já zahřívám na 80 až 85 stupňů,při této teplotě nechám 20 až 30 minut,pak rychle zchladím na 45 stupňů a zaočkuji bílím jogurtem s živou kulturou.Pořádně zamíchám a přeliji do 4 litrové sklenice.Sklenici vložím do přenosné chladničky,do ní naliji vodu o teplotě 45 stupňů tak aby sklenice byla ponořena až po víko,chladničku omotám dekou a nechám 10 hodin.Po té jogurt vyliji ze sklenice do plátěného pytle a nechám na vrbě asi 3 až 4 hodiny okapat.Takto vyrobený jogurt je velice chutný a abnormálně hustý- vyrábím také pouze z kozího mléka...,tak a ještě podpis,včera jsem zapoměl,tak dnes si již dávám pozor,hezký večer přátelé ,s pozdravem Jony :_)

Neregistrovaný uživatel

9.10.2014 13:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.82

Prosim, a pridavate do mleka susinu? Nekde jsem vycetla, ze se ma pridavat - napr. susene mleko, prave aby nebyl jogurt ridky. Jogurt se mi taky tahne za lzickou - jsem z toho nestastna. Diky, Kristyna

Neregistrovaný uživatel

9.10.2014 13:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.120

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosim, a pridavate do mleka susinu? Nekde jsem vycetla, ze se ma pridavat - napr. susene mleko, prave aby nebyl jogurt ridky. Jogurt se mi taky tahne za lzickou - jsem z toho nestastna. Diky, Kristyna

Ne,nepřidávám nic,mléko,jogurtová kultura toť vše. Máte pravdu také jsem to někde četla,přidat suš,mléko, V dávné minulosti jsem to i zkusila,nebyla jsem s výsledkem spokojená. Jogurt z kozího mléka je řidší,proto ho ještě nechávám vykapat přes mléčný filtr,pak má konzistenci zakysané smetany. Když v něm pak rozmixuju ovoce a dám zmrznout,vznikne vynikající jogurtovo-ovocná zmrzlina.Bulharskou kulturu mám odsud : http://www.bulgaricus.cz/bulharsky-jogurt Roklanka

Neregistrovaný uživatel

9.10.2014 13:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.82

Diky. Udelam tedy dalsi pokus - s koupenou kulturou a bez susiny...a necham dele v perinach (podkladam petkou s horkou vodou) ... nevim jestli je to dost - nemerila jsem, jestli to dat tech 40 stupnu. Nechavala jsem 6 hodin. Mmch, da se ten tahnouci jogurt nejak jeste zpracovat - treba do testa? Chutove je dobrej...jen ta slemovita konzistence je eklhaft...

Neregistrovaný uživatel

9.10.2014 14:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Diky. Udelam tedy dalsi pokus - s koupenou kulturou a bez susiny...a necham dele v perinach (podkladam petkou s horkou vodou) ... nevim jestli je to dost - nemerila jsem, jestli to dat tech 40 stupnu. Nechavala jsem 6 hodin. Mmch, da se ten tahnouci jogurt nejak jeste zpracovat - treba do testa? Chutove je dobrej...jen ta slemovita konzistence je eklhaft...

Klidně můžete. Místo mléka do lívanců, místo smetany do koprovky, do svíčkové..... Nebo si něco vymyslete..... Záleží jen na vaší fantazii.

Neregistrovaný uživatel

9.10.2014 14:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.82

Diky diky smajlík k.

Neregistrovaný uživatel

13.10.2014 19:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ne,nepřidávám nic,mléko,jogurtová kultura toť vše. Máte pravdu také jsem to někde četla,přidat suš,mléko, V dávné minulosti jsem to i zkusila,nebyla jsem s výsledkem spokojená. Jogurt z kozího mléka je řidší,proto ho ještě nechávám vykapat přes mléčný filtr,pak má konzistenci zakysané smetany. Když v něm pak rozmixuju ovoce a dám zmrznout,vznikne vynikající jogurtovo-ovocná zmrzlina.Bulharskou kulturu mám odsud : http://www.bulgaricus.cz/bulharsky-jogurt Roklanka

Roklanko, nemám mléčný filtr, můžu odkapávat v plíně ? Dík Eva

Neregistrovaný uživatel

13.10.2014 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.21

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Roklanko, nemám mléčný filtr, můžu odkapávat v plíně ? Dík Eva

Ano,hustou tkaninou.Je to jedno,taky jí občas používám. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

13.10.2014 22:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

Dík.

Neregistrovaný uživatel

13.10.2014 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.136

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Diky. Udelam tedy dalsi pokus - s koupenou kulturou a bez susiny...a necham dele v perinach (podkladam petkou s horkou vodou) ... nevim jestli je to dost - nemerila jsem, jestli to dat tech 40 stupnu. Nechavala jsem 6 hodin. Mmch, da se ten tahnouci jogurt nejak jeste zpracovat - treba do testa? Chutove je dobrej...jen ta slemovita konzistence je eklhaft...

ja nechávam v jogurtovači 9h, pri kratšej dobe bol redší.

27.8.2015 21:19
eržika

XXX.XXX.86.96

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mléko ohřát na 90-95st,zchladit na 40,přidat jogurtovou kulturu (používám bulharskou,milcomácká se mi neosvědčila,dobrá je i z Dobrího koloniálu (lambda) a uchovat teplotu na 40st po několik hodin. Dělám to v zavařovacím hrnci,večer zaočkuju a ráno je jogurt jak víno. Pokud chcete ještě hustší,můžete ho nechat překapat přes filtr,pak v něm stojí lžíce. Dělám jen z kozího mléka. Roklanka

Dobrý večer, Roklanko, zkouším dnes poprvé udělat jogurt. Budu dělat podle Vaší receptury. Kozí mléko mám, bulharskou jogurt. kulturu mám, zavař.hrnec mám. A tak si chci jen upřesnit. Zkouším pracovat s 5 litry mléka a do nich vmíchám ten malý zelený pytlíček s kulturou? A do čeho se Vám osvědčilo dát už naočkované mléku do zavař. hrnce? Děkuji za odpověď. LH.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2015 22:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mno, taky jsem začátečník při výrobě čehokoli z mléka (ovco-kozí). Jogurt máme řidší, ale nevadí, ale stalo se mi, že se mi už dvakrát nepodařilo pořádně rozmíchat kulturu (jednou to byl pytlíček s probiotiky, atp., speciálně dělaný pro jogurtovače a naposled ani klasický bílý jogurt). Míchám šlehací metlou. Máte na rozmíchávání nějaký speciální nástroj? Tyčový mixér?
Předem díky moc za nápad!
Jinak poslední mléko se mi srazilo a vypadla z něj hromada syrovátky a na dně zbyl úžasný jemný tvaroh. Ale vůbec nevím, jestli je to jen tím, že jsem přepískla předehřátí mléka do jogurtovače... je to možné? Mléko se mi dnes zdálo nahořklé (čerstvé), tak je možné, že je to i tím, že se něco změnilo? Holky vypadají v dobré kondici, vemena taky, žerou pořád to samé, tak nevím, čím by to mohlo být. Někdo tu kdysi zmiňoval např. bezinky, že dělají hořké mléko? Díky!

28.8.2015 16:23
eržika

XXX.XXX.86.96

eržika napsal(a):
Dobrý večer, Roklanko, zkouším dnes poprvé udělat jogurt. Budu dělat podle Vaší receptury. Kozí mléko mám, bulharskou jogurt. kulturu mám, zavař.hrnec mám. A tak si chci jen upřesnit. Zkouším pracovat s 5 litry mléka a do nich vmíchám ten malý zelený pytlíček s kulturou? A do čeho se Vám osvědčilo dát už naočkované mléku do zavař. hrnce? Děkuji za odpověď. LH.

Dobrý den, tak jogurt už mám hotový a jsem z toho nadšená. Ráno jsem ho též podle rady nechala v sýrařském plátně vykapat 4 hodiny. Mám velmi hustý jogurt, je to spíš zakysaná smetana a chuť je výborná. Žádná kozí pachuť.

loser1

25.9.2015 13:45
loser1

XXX.XXX.251.137

Pokud Vám nevadí, že přidáte do kozího jogurtu sušené kravské mléko, tak to opravdu jogurt
zahustí. Dávám asi 3 lžíce do 4 l.

Přidejte reakci

Přidat smajlík