Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.20
Zdravím,
zkoušela jsem udělat jogurt z kozího mléka. Výsledek je rosolovitý a táhne se za lžičkou jako hlen. Nevím jestli se mi mléko při zpracování nekontaminovalo. Vím že je kozí jogurt tekutější ale tohle se mi nezdá.
Děkuji, Veronika
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.223
Dělám kozí jogurty,jak řidší ,tak i hodně husté,podle toho jaký kdo má rád jogurt.Jak jste prosím jogurt vyráběla???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.223
pardon,nepodepsal jsem se,Jony...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.20
Mléko jsem nejdřív zahřála na 80°C, nechala z chladit na 43°C a přidala jogurtovou kulturu. A nechala asi 5 hodin v 37°C a pak dala do lednice.Chuťově není tak špatný, ale ta hlenovitá konzistence mě děsí.
Děkuji Veronika
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.98
Ta hlenová konzistence je bohužel normální. Zkuste to nechat pár dní v lednici, jestli to nedozraje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mléko jsem nejdřív zahřála na 80°C, nechala z chladit na 43°C a přidala jogurtovou kulturu. A nechala asi 5 hodin v 37°C a pak dala do lednice.Chuťově není tak špatný, ale ta hlenovitá konzistence mě děsí.
Děkuji Veronika
U jogurtů v návodu píšou zahřát na 94 stupňů. Jestli není chyba v teplotě. Potom kozí a kravský nejde zas tak moc porovnávat, protože každé mléko má trochu jiné složení a podle toho se taky chová.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.250
ja ho nemávam hlenovitý. zahrievam na 95, zchladím na 45 a 8-9h nechám v jogurtovači.očkujem kultúrou. potom 12h v chladničke nechám stáť. je hustý
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.250
5h nestačí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.218
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mléko jsem nejdřív zahřála na 80°C, nechala z chladit na 43°C a přidala jogurtovou kulturu. A nechala asi 5 hodin v 37°C a pak dala do lednice.Chuťově není tak špatný, ale ta hlenovitá konzistence mě děsí.
Děkuji Veronika
Mléko ohřát na 90-95st,zchladit na 40,přidat jogurtovou kulturu (používám bulharskou,milcomácká se mi neosvědčila,dobrá je i z Dobrího koloniálu (lambda) a uchovat teplotu na 40st po několik hodin. Dělám to v zavařovacím hrnci,večer zaočkuju a ráno je jogurt jak víno. Pokud chcete ještě hustší,můžete ho nechat překapat přes filtr,pak v něm stojí lžíce. Dělám jen z kozího mléka. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.4
Moc vám děkuji
Veronika
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.223
Ano, Roklanka má pravdu,já zahřívám na 80 až 85 stupňů,při této teplotě nechám 20 až 30 minut,pak rychle zchladím na 45 stupňů a zaočkuji bílím jogurtem s živou kulturou.Pořádně zamíchám a přeliji do 4 litrové sklenice.Sklenici vložím do přenosné chladničky,do ní naliji vodu o teplotě 45 stupňů tak aby sklenice byla ponořena až po víko,chladničku omotám dekou a nechám 10 hodin.Po té jogurt vyliji ze sklenice do plátěného pytle a nechám na vrbě asi 3 až 4 hodiny okapat.Takto vyrobený jogurt je velice chutný a abnormálně hustý- vyrábím také pouze z kozího mléka...,tak a ještě podpis,včera jsem zapoměl,tak dnes si již dávám pozor,hezký večer přátelé ,s pozdravem Jony :_)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.82
Prosim, a pridavate do mleka susinu? Nekde jsem vycetla, ze se ma pridavat - napr. susene mleko, prave aby nebyl jogurt ridky. Jogurt se mi taky tahne za lzickou - jsem z toho nestastna. Diky, Kristyna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosim, a pridavate do mleka susinu? Nekde jsem vycetla, ze se ma pridavat - napr. susene mleko, prave aby nebyl jogurt ridky. Jogurt se mi taky tahne za lzickou - jsem z toho nestastna. Diky, Kristyna
Ne,nepřidávám nic,mléko,jogurtová kultura toť vše. Máte pravdu také jsem to někde četla,přidat suš,mléko, V dávné minulosti jsem to i zkusila,nebyla jsem s výsledkem spokojená. Jogurt z kozího mléka je řidší,proto ho ještě nechávám vykapat přes mléčný filtr,pak má konzistenci zakysané smetany. Když v něm pak rozmixuju ovoce a dám zmrznout,vznikne vynikající jogurtovo-ovocná zmrzlina.Bulharskou kulturu mám odsud : http://www.bulgaricus.cz/bulharsky-jogurt Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.82
Diky. Udelam tedy dalsi pokus - s koupenou kulturou a bez susiny...a necham dele v perinach (podkladam petkou s horkou vodou) ... nevim jestli je to dost - nemerila jsem, jestli to dat tech 40 stupnu. Nechavala jsem 6 hodin. Mmch, da se ten tahnouci jogurt nejak jeste zpracovat - treba do testa? Chutove je dobrej...jen ta slemovita konzistence je eklhaft...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Diky. Udelam tedy dalsi pokus - s koupenou kulturou a bez susiny...a necham dele v perinach (podkladam petkou s horkou vodou) ... nevim jestli je to dost - nemerila jsem, jestli to dat tech 40 stupnu. Nechavala jsem 6 hodin. Mmch, da se ten tahnouci jogurt nejak jeste zpracovat - treba do testa? Chutove je dobrej...jen ta slemovita konzistence je eklhaft...
Klidně můžete. Místo mléka do lívanců, místo smetany do koprovky, do svíčkové..... Nebo si něco vymyslete..... Záleží jen na vaší fantazii.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.82
Diky diky k.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne,nepřidávám nic,mléko,jogurtová kultura toť vše. Máte pravdu také jsem to někde četla,přidat suš,mléko, V dávné minulosti jsem to i zkusila,nebyla jsem s výsledkem spokojená. Jogurt z kozího mléka je řidší,proto ho ještě nechávám vykapat přes mléčný filtr,pak má konzistenci zakysané smetany. Když v něm pak rozmixuju ovoce a dám zmrznout,vznikne vynikající jogurtovo-ovocná zmrzlina.Bulharskou kulturu mám odsud : http://www.bulgaricus.cz/bulharsky-jogurt Roklanka
Roklanko, nemám mléčný filtr, můžu odkapávat v plíně ? Dík Eva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Roklanko, nemám mléčný filtr, můžu odkapávat v plíně ? Dík Eva
Ano,hustou tkaninou.Je to jedno,taky jí občas používám. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Dík.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Diky. Udelam tedy dalsi pokus - s koupenou kulturou a bez susiny...a necham dele v perinach (podkladam petkou s horkou vodou) ... nevim jestli je to dost - nemerila jsem, jestli to dat tech 40 stupnu. Nechavala jsem 6 hodin. Mmch, da se ten tahnouci jogurt nejak jeste zpracovat - treba do testa? Chutove je dobrej...jen ta slemovita konzistence je eklhaft...
ja nechávam v jogurtovači 9h, pri kratšej dobe bol redší.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mléko ohřát na 90-95st,zchladit na 40,přidat jogurtovou kulturu (používám bulharskou,milcomácká se mi neosvědčila,dobrá je i z Dobrího koloniálu (lambda) a uchovat teplotu na 40st po několik hodin. Dělám to v zavařovacím hrnci,večer zaočkuju a ráno je jogurt jak víno. Pokud chcete ještě hustší,můžete ho nechat překapat přes filtr,pak v něm stojí lžíce. Dělám jen z kozího mléka. Roklanka
Dobrý večer, Roklanko, zkouším dnes poprvé udělat jogurt. Budu dělat podle Vaší receptury. Kozí mléko mám, bulharskou jogurt. kulturu mám, zavař.hrnec mám. A tak si chci jen upřesnit. Zkouším pracovat s 5 litry mléka a do nich vmíchám ten malý zelený pytlíček s kulturou? A do čeho se Vám osvědčilo dát už naočkované mléku do zavař. hrnce? Děkuji za odpověď. LH.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mno, taky jsem začátečník při výrobě čehokoli z mléka (ovco-kozí). Jogurt máme řidší, ale nevadí, ale stalo se mi, že se mi už dvakrát nepodařilo pořádně rozmíchat kulturu (jednou to byl pytlíček s probiotiky, atp., speciálně dělaný pro jogurtovače a naposled ani klasický bílý jogurt). Míchám šlehací metlou. Máte na rozmíchávání nějaký speciální nástroj? Tyčový mixér?
Předem díky moc za nápad!
Jinak poslední mléko se mi srazilo a vypadla z něj hromada syrovátky a na dně zbyl úžasný jemný tvaroh. Ale vůbec nevím, jestli je to jen tím, že jsem přepískla předehřátí mléka do jogurtovače... je to možné? Mléko se mi dnes zdálo nahořklé (čerstvé), tak je možné, že je to i tím, že se něco změnilo? Holky vypadají v dobré kondici, vemena taky, žerou pořád to samé, tak nevím, čím by to mohlo být. Někdo tu kdysi zmiňoval např. bezinky, že dělají hořké mléko? Díky!
eržika
napsal(a):
Dobrý večer, Roklanko, zkouším dnes poprvé udělat jogurt. Budu dělat podle Vaší receptury. Kozí mléko mám, bulharskou jogurt. kulturu mám, zavař.hrnec mám. A tak si chci jen upřesnit. Zkouším pracovat s 5 litry mléka a do nich vmíchám ten malý zelený pytlíček s kulturou? A do čeho se Vám osvědčilo dát už naočkované mléku do zavař. hrnce? Děkuji za odpověď. LH.
Dobrý den, tak jogurt už mám hotový a jsem z toho nadšená. Ráno jsem ho též podle rady nechala v sýrařském plátně vykapat 4 hodiny. Mám velmi hustý jogurt, je to spíš zakysaná smetana a chuť je výborná. Žádná kozí pachuť.
loser1

XXX.XXX.251.137
Pokud Vám nevadí, že přidáte do kozího jogurtu sušené kravské mléko, tak to opravdu jogurt
zahustí. Dávám asi 3 lžíce do 4 l.