AnnaM

Moje příspěvky

22.12.2016 09:59

lilo napsal(a):
V tomhle pripade muze byt chyba uz ve vychozi surovine...ale co vime... musela by jste nechat udelat rozbor jak vychozi suroviny tak vami pouzivane kultury... mozna by to chtelo zkusit pasterovat trebas o stupen vys... teplomery nemusi mit takovou citlivost, muze dojit k infikovani i v dobe kdy mleko chladite... docela pekny obchod a tim nechci delat reklamu ale jsem s jejich sluzbami spokojena je na www.dobrykolonial.cz...maji to prehledne a s popisy takze co potrebujete tak najdete...

Děkuji moc.

22.12.2016 09:58

profesor1 napsal(a):
Nezačalo to náhodou, když začali krmit siláží-senáží? Nebo už krmili dávno před tím?

Ne nezačalo. Oni krmí po celý rok stejně...

21.12.2016 17:26

lilo napsal(a):
No profesor se pta dobre... mleko je v ruznou dobu v ruzne kondici... cim se krmi zvirata... pak samotna kultura jihoceskyho zakysu... no nevim... asi bych si radeji koupila jine kultury... pripadne jeste existuje kultura proti vzdouvani syru... vyrabi ji cocarde... a asi i ostatni vyrobci budou mit neco obdobneho.

Také já používám buď ten zakys nebo podmáslí či kysanou smetanu. Ale podívám se po tom co píšete. Dělám to takhle už 8 let a nikdy jsem neměla potíže. Až nyní. Děkuji.

21.12.2016 17:23

profesor1 napsal(a):
Uberte, případně kupte čerstvé syřidlo. Když to nepoimůže, vyvětrejte- vydesinfikujte špajz.
Jáké mléko vlastně v tuto dobu sýříte? Kravské?

Ano kravské, kozy mi už nedojí. a tohle mléko mám přímo z kravína. Děkuji za radu.

20.12.2016 16:12

Dobrý den,
posledni dobou mam problém, že se mi nafukuje po 3 az 5 dnech sýr. Dělám polotvrdý dohřivaný na 45C. Mlékom zahřeji zahřeji na 72 C pote zchladim na 32 až 35C. Jako kulturu davam jihočeský zákys(pokažde nový). Pak přidam chlorid avnecham 35 min stat. Přidám syřidlo a necham 45 min syřit atd. Nakonec po odkapáni dávám přes noc do 20% roztoku soli. Pak nechavám oschnout cca 5 dnu ve špajzu a zavoskuji. Nikdy nebyl problém az nyní se mi pri tom osychaní začne nafukovat. Nadobí udržuji čisté a dezinfikuji. Jednou kysele a podruhe zasadite. Poradite? Omlouvam se za překlepy píši z mobilu. Anna.

13.12.2016 08:48

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno, venku mlha jak u rákosníčka.
jako001: orlovky jsou fakt povahou super.
Akorát mě mrzí, že tu není Honzík. On má totiž ovečky a mě by zajímalo, jaké by bylo případné soužití oveček a drůbeže. Jenže my máme suffolky, takže fakt nevím, jak by to dopadlo.
Uvažuju nad tím, protože bych na jaře chtěla přesunout orlovky k babičce do sadu, který je hned vedle oplocené pastviny pro ovce. Tak jestli jim tam neudělat průlez k ovcím s tím, že by kurník měli v sadu.

Dobrý den všem. Paní Hubačová já sice nejsem Honzík ale chováme taky ovce a kozy. Máme 5 bahnic a k nim berana. Jsou to kříženky a beran je také Suffolk. K tomu 3 kozy na mléko /hnědé/ a drůbež. Máme za chalupou také sad který slouží jako pastva pro ovce, kozy a drůbež a v pohodě se snesou. Jen jsme museli oplotit před kurníkem takový menší prostor kam dáváme slepicím krmení. Je tam průlez do sadu kterým projde fakt jen ta drůbež. Byly totiž problémy s tím, že ovce a hlavně kozy lezly ke slepicím a byly by schopné jim vše sežrat. Jenže z toho pak byly trávicí potíže v podobě nafouknutí nebo ketózy. Pižmovky a husy mají také svoje území kam je zavíráme a tam také krmíme právě kvůli ovcím a kozám a občas i psovi . Ani parazitů se nějak extra bát nemusíte alespoň u nás není situace nějak závažná odčervujeme jen na základě výsledků z trusu. Akorát to chce dávat ze začátku pozor než si na sebe zvyknou. To je u nás třeba v případě kdy kupujeme nové kuřice tak ty se zpočátku všeho bojí ale do týdne se to vždy srovná. Tak snad jsem Vám trocha pomohla. Hezký den.

9.12.2016 18:27

Herbst napsal(a):
No hlavně, že VY jste to tu obohatila. Fakt, že ano...

Ale obohatila ale jinač než by si kdy kdo přál