
Janinka Bosorka
Informace o uživateli:
Uživatel nezadal informace.
Moje zvířata
Nenalezeny žádné fotografie zvířat
Registrace od: 14. 9. 2017 05:54:18
Naposledy přihlášen: 19. 2. 2020 12:54:06
- Témata ve kterých diskutuji
- Mnou založená témata
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
Hrušková fotopovidla. Tři kila výlupků asi tak, deci octa, deci rumu, půl kila cukr. Bílý, hnědý, dle chuti. Zamíchat. Nechat do rána v pekáči. Ráno přidat pár hřebíčků. Péci na 180, tak dvě hodky i více, po hodině sypnout dvě lžičky skořice. Během pečení se občas kouknout, jak to vypadá. Po dobu pečení nemíchám. Rozmixovat do hladka, do skleniček, zavařím.
Tyto z hrušně Špinka. Zkusím i švestková a jablková.
Dnes mi udělal radost pan Bosorka, vybílil sklep na ovoce. Na konci podzimu ideálně bude plný jablek. Teplota klesá k nule, ale nemrzne tam, přestože je sklep v letní kuchyni, které chybí přední stěna. Okna na zimu zandaváme dřevěnou deskou a malým balíkem sena. Sklep včetně dveří je starý sto a více let. Má velikost kolem 30m.
Bekkky nenapsala jsem, že naše suffolk ovce jsou tupé. Jsou hodné. A letošní jehně Skvrnka je velmi milá a mazlivá už od narození, a to měla matku pro sebe, mléka přehršle, ale oblíbila si mne, červíproč, a vydrželo jí to. Bečením mne pozdraví, běží ke mně, a musím si sednout, drbat za ušima a po stranách tlamy, také má moc ráda, když jí hladím přední kolena.
Děkuji, přemýšlím o změně plemene, suffolk je hodná masná ovce, ale na chudé pastvě by neprospívala, dokrm není nutný jen, když je pastva pěkná. Vzhledem k vývoji počasí je to pochopitelné. Náš chov je také jen pro naši rodinu, ale jíme jehněčí po celý rok, jako zdravé maso, tak abych oven jiného plemene nemusela mít moců Proto se ptám. Pokud si vzpomenete, budu ráda.
Od odborníka z nejpovolanějších https://conovehonakopci.cz/2013/08/syry-doma-7-zrani/
Olánku tedy to není jednoduché! Klasy jsou dávno semlety na mouku. Výběh máme svažitý jen lehce, ale rozsáhlý. Takže slepičky se velmi naběhaj, jak jsou tady s nimi už oveny, tak mají možnost rozběhu přes tři zahrady, celých 5000metrů! Navíc jedna hybridka je zákeřná mrcha, naprosto systematicky pronásleduje Vlašky, takže ty lítaj i když maj zastříhlé křídlo. City k nim chovám vřelé, jsou velmi hezké slepičky i kohoutek.
Prostě, kdo si počká, ten se dočká.
arus tak to je pro nás málo masa, škoda, chtěla jsem zkusit.
profesore krásná pastva a moc pěkná zvířata.
marion Adély jsou chuťove výborné, také je letos máme, byly menší, pravda, červené se nám také vydařily.
Dnes mi udělala radost výstava nožů v Příbrami, jela jsem s panem Bosorkou poprvé, on jezdí každý rok, zajímavé kousky tam byly, má to svoje kouzlo.
Upekla jsem další várku povidel, a na dvě nakrájela. Zjistila jsem, že naše hrušeň, od pohledu prastará, je nejstarší odrůda na našem území Špinka. Hodí se na jídlo, povidla, kompoty a nejvíce na kvas.
Dám jim taky vždycky jméno, ale neslyšej na něj, tak to popletu a zapomenu. Bylo pro mne těžké vybrat, které bahnice porazit, ale museli jsme snížit stav. Mladá Skvrnka je ochočená už od malinka sama od sebe, nakonec jsem si ji prosadila nechat. Jak mne vidí na dálku bečí na pozdrav, drbat ji mohu klidně hodinu, miluje to. Zakladatelku bychom porazit nedokázali, dožije u nás.
Věrko máme menší, ale tak akorát.6 jehňat jsme prodali už někdy konec května,3 porazili konec července a jsou v mrazáku, dvě bahnice také. Takže máme tři bahnice, jedné je už šest a půl, je to zakladatelka, letos měla trojčata, jehnici, dceru naší černé ovce a nového zwartbles beránka. Minulou zimu jsme měli pět bahnic, pokud zabřezne i jehnice, tak jen o jednu míň. A už máme ostříháno a beránek se velmi zajímá.
Vy máte krásné stádo, kdo zůstane? A kde máte berana?