
kody
Informace o uživateli:
-
Moje zvířata
Nenalezeny žádné fotografie zvířat
Naposledy přihlášen: 31. 7. 2015 11:36:26
- Témata ve kterých diskutuji
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
conak
napsal(a):
Dopadlo to tak,že nakonec se teda na nohy postavil sam,po par hodinach pod žarovkou to bylo dobre.Ale,zustala mu jedna nožička jako by sviral prsty v pěst,tak jsem ho dal k ostatnim,papa a běha, a zatim sice kulha na tu nohu ale jestli bude chtit žit tak je to na něm....
Zkuste mu s tvrdého papíru udělat takovou papuč a a každý prst přilepit proužkem izolepy. Někdy to pomůže.
ovecka
napsal(a):
Pane KODY reagovala jsem na, cituji Vás :
Kolik líhní jste proměřila, že píšete takové nesmysly? Já ve své líhni mám stejnou teplotu nad, pod vejcem, napravo i nalevo. To co mi ukazuje termostat (TS-7000), taková je i teplota.
Nebo myslíte, že třeba v Brinsea 190 je nad a pod vejcem rozdílná teplota a v každém patře?
Pokud jem špatně pochopila, že je v každém patře stejná teplota, tak se omlouvám. Ale tak to vyznělo.
Stejně si myslím, že nemáte úplně pravdu. Nad vejci je opravdu vyšší teplota než pod nimi. Nahoře je zárodek, který od 8.-10.dne ,,topí" a dole je vejce chladnější. Budou tedy i teploty lehce rozdílné. Ale bezvýznamně. Dana
Asi jste to špatně pochopila. Určitě nemáte v Brinsea 190 na první lísce nad vejcem 38°C a pod vejcem 37°C, v druhé a třetí to samé.
Dnes jsem měřil teplotu V Rcom Suro a teplota centimetr nad vejci i těsně nad podlahou líhně je naprosto stejná. Asi mám vadnou líheň.
ovecka
napsal(a):
Jinak skvělá diskuze. Kolik poznatků jste si sdělili kvůli jedné úlně obyčejné líhni. Jak se každý snažil, aby líhnul nejlépe a vyšlo mu to. Myslím si, že to je moc fajn. Držím palce, aby to i ostatním vyšlo.
Pro kolegu líhňaře, který se divil, že by v Brinsea líhni mohly být na každém platě jiné teploty - je to možné. Předloni jsem ji kalibrovala nejméně 5 dní a zjistila jsem, že rozdíly mezi lískami jsou 0,2- 0,3°C. Od té doby si dávám tu práci a plata denně přehazuji - točím. Líhnutí se zlepšilo. Už jsem zase na 90-95% z oplozených vajec. Dana
Kolegyně, špatně čtete. Bavili jsme se o rozdílných teplotách nad a pod vejci. Schválně změřte jaký rozdíl je v Brinsea 190 nad a pod vejci, ne jaký je rozdíl mezi lískami.
dorm
napsal(a):
kody: to není nesmysl toto je 3D počítačem na Rcom(odkaz).To řeknou i zkušení konstruktéři,že taková líheň není aby měla všude stejnou teplotu,ale jen idealní
Na obrázku si přečtěte bod a) a pak se podívejte na obrázek 3D na odkazu,mezi nima je rozdíl 60let
.Není důvod někomu říkat že píše nesmysl,když to beginner,také někde vyčetla a ona si to nevymyslela.Ten termostat který máte je systém PID Tento termostat tedy napřiklad nevypne ohřívání až při dosažení 10O% nastavené teploty, ale vypne ohřev těsně před tím a tím nedojde k přetopení líhně, jak se často stává při použití klasického termostatu.Proto stojí ještě o kilo víc než celá tato líheň na vláknu.
Nic ve zlém to jen na vysvětlenou,ale možná jste vyjímka a máte dobrou líheň
http://rcom.co.kr/new_site/eng/01_product/product01_26.php
Promiňte, ale motáte tady hrušky, jablka dohromady. Beginner psala o rozdílných teplotách nad a pod vejci. Nebavili jsme se o tom, že každá líheň má nějaké chladnější místa.
Co to je PID termostat vím. Zmínil jsem ho, protože údaj na termostatu souhlasí s teplotou kolem vejce. Nepotřebuji nic průměrovat a ani přeměřovat dalším teploměrem, i když to samozřejmě pro jistotu taky dělám. Přeměřuji i u tovární RCom.
beginner
napsal(a):
Já tedy asi s panikou
No, po přečtení některých diskuzí o líhních, např. Real 49 a o tom, že někomu se nic nevylíhne a někomu ano, protože jsou líhně z výroby jinak nakalibrované....tak nepanikařím, ale měřím.
Po dnešním měření jsem zjistila, že neexistují líhně, které by udržovaly po celé líhni stejnou teplotu. Pracují všechny na úplně stejném principu jen někdy obráceně.
U VŠECH, je rozdíl mezi teplotou na horní straně vejce a dolní straně vejce.
U všech se nastavuje teplota, která je na horní straně vejce, ale SKUTEČNOU inkubační teplotu si každý musí změřit sám
Např. u líhně bez ventilátoru, když nastavíte nad vejci 40°C a změříte, že pod vejci je 36°C, inkubujete vejce, při pravidelném otáčení, teplotou 38°C. U líhní, které mají větrák, při nastavení teploty nad vejci 38°C a pod vejci naměříte 37°C, inkubujete teplotou 37.5°C. U líhně R-com, když nastavíte teplotu na displeji 37.5°C dole na desce bude 38.1°C, inkubujete teplotou 37.8°C. Vždy si změřte teplotu na spodní straně vajec a vrchní straně vajec (pokud displej ukazuje správně tak teplotu z displeje), sečtěte obě teploty a vydělte dvěmi. To je vaše inkubační teplota.
Závěr: líhně se liší jenom otáčením vajec, počtem větráků, přesností udržování teploty, materiálem, návrhem konstrukce, komfortností zajišťování optimální vlhkosti...
Takže, kdo chce vědět, při jaké teplotě vůbec ty svoje vejce inkubuje, ať nezapomene při koupi líhně koupit i teploměr. Co dáte za teploměr, vrátí se vám v zachráněných vejcích a zdravých kuřatech
Protože v IO 103 líhnu prvně, výsledek bude asi horší, ale počkejte příště
Kolik líhní jste proměřila, že píšete takové nesmysly? Já ve své líhni mám stejnou teplotu nad, pod vejcem, napravo i nalevo. To co mi ukazuje termostat (TS-7000), taková je i teplota.
Nebo myslíte, že třeba v Brinsea 190 je nad a pod vejcem rozdílná teplota a v každém patře?
bernaček
napsal(a):
chtěl bych se prosim jak v lihni co nejlepe zvýšit vlhkostno dnedka sem dal do provozu lihen 6 vajec na tydeni skoušku jestli jde včechno dobře,a problem ja takový mam na spodku misku s pod květinače tam je asi 1litr vody potom mam po stranach male dvě mističky a v každe je asi 150ml vody a lihni mam 35 procent vlkost poradtě poradte prosim
Vůbec nezáleží kolik tam máte vody, ale jakou plochu ty misky s vodou zabírají.