pakucha

Moje příspěvky

18.3.2014 07:24

Vzhledem k tomu, že jsme vegetariáni, tak také počítáme s tím, že slepice necháme dožít. A známe i další lidi, kteří to pojímají podobně, ač vegetariány nejsou. Ale nedělá mi problém pochopit tradiční přístup. Je to každopádně věc životního postoje, kde argumenty nejsou zase až tak důležité - všichni je znají všechny, jen jim přisuzují různou váhu.

16.3.2014 13:24

Děkuji všem za rady. Zkusíme tedy sehnat z velsumky a z. sasexky.

16.3.2014 09:49

Předchozí reakce byla @prekopova (už teď tedy vím, že tlačítko 'odpovědět' pod každým příspěvkem neznamená odpovědět na příspěvek, ale přidat další do diskuse :)

@gitka027 a @začátek - velsumky, wyandotky i sasexky jsem si dohledal jako plemena s kombinovanou užitkovostí. My nicméně slepice nechceme na maso a proto jsme se ohlíželi spíš po vlaškách nebo leghornkách. Jsou nějaké argumenty pro to, abychom šli do středně těžkých plemen přestože se nechystáme slepice využívat na maso?

Uvažovali jsme i o tom, že bychom zkusil třeba i tři různá plemena najednou, abychom zjistili, kterému se u nás bude dařit nejlépe. Jsou nějaké důvody proti takovému postupu?

16.3.2014 09:34

Je to přes osm čtverečních metrů, takže zatím se z literatury, a tou samozřejmě nemyslím nějakou příručku pro průmysl 'živočišné výroby', i z různých rad zdá, že by to mělo stačit. S tímto názorem jste první, ale děkuji za něj. Jsem sám moc zvědavý, jestli vám po roce dám zapravdu nebo ne.

11.3.2014 15:31

Moc děkuju za odpovědi.

9.3.2014 09:15

Tak mini výběh už je hotový, ještě doděláme ten kurník v něm a teď ty slípky. Chtěl bych poprosit o pár konkrétních rad:
- tak to vyšlo, že první rady máme z anglické knihy a kurník s výběhem je postavený podle koncepce ‚deep litter‘ , tedy s představou, že ve výběhu na obrázku budou nějaké čtyři, pět slepic, které jen výjimečně budou chodit ven a pod sebou budou mít silnou vrstvu listí, slámy, hoblin a částečně i kompostovatelných zbytků z kuchyně, ve které by měly slepice najít něco pro sebe a zároveň pomáhat kompostování. Zajímaly by nás také české zkušenosti – máte je někdo?
- liší se plemena také chutí vajec?
- v jednom ze zdejších příspěvků se píše, že je teď, začátek března nevhodná doba na pořizování slepic, která nejsou z velkochovu – kdy tedy? Ocením i případné tipy na severozápadním okraji Prahy a okolí. Nechce se mi moc do nákupu po internetu, ale raději od konkrétního pěstitele. Chceme slepice jen na vejce a to s představou, že u nás holky dožijí.