tatar

Moje příspěvky

3.4.2015 17:22

Bydlím poblíž Ostravy.Mám ještě dvě selata vietnamských kříženců. tel.724269026.

14.2.2015 12:42

profesor1 napsal(a):
Svatá pravda, rozhodnutí je pouze na nás. Taky se snažím žít a jíst zdravě, proto dělám do roka minimálně zabijačky dvě. Když si pak v grilovací sezóně obalím jelítko do alobalu, omastím jej sádlem a dám na gril... no co vám mám povídat: Přeci nebudu jíst celé léto jen steaky.

12.1.2015 11:00

Podívejte se na tyto stránky:http://www.zabijacky.cz..Jsou tam recepty snad na všechno. Na klobásy je tam cca. Deset receptu. Mně se osvědčil recept na Lužnickou klobásu. Dovolím si zkopírovat...
Lužnická klobása

Na výrobu 1 kg lužnických klobás budeme potřebovat
•1/4 kila předního hovězího masa bez loje a blan
•0, 7 kg vepřového boku bez kůže
•40 ml vody
•30g soli
•0, 7g utřeného česneku
•20g syrové cibule
•3g mletého pepře
•4g mleté sladké papriky
•0, 5g mletého kmínu
•0, 1 g strouhaného muškátového oříšku
•vepřová střeva o průměru do 35mm
-
Hovězí maso umeleme na mlýnku s deskou o průměru 2mm, a vymícháme s vodou a kořením v dobře pojivou spojku. Do takto připravené spojky vmícháme asi 2cm kostky z vepřového boku, vše dobře promícháme, a uložíme na 24 hodin do chladničky. Po rozležení pak maso umeleme na mlýnku s otvory kolem 1 cm.
Směs plníme do střev a zhotovujeme klobásy o délce asi 30cm, přetočené, zaštípnuté nebo zašpejlované. Dáme na hole do udírny a udíme ve vyhřáté udírně do zlatohnědé barvy a pak dovaříme ve vodě 75 stupňů teplé asi 20 minut.
Vychlazené klobásy pak ještě můžeme dát zpět do udírny a udit na studeném kouři den až dva.

29.12.2014 15:02

krisitnasun napsal(a):
dobry den
Mam problem s kancem nevim cim to je ale posledni dobou napada sva selata ktery jsou narozena 22.8. uz jsou v celku velka . ted uz to zacina prehanet dnes do nich celi den jde kouse je napada svinky i kanecky a hnusne kouka i na me lita po vybehu s ocasem nahoru a heka ted sezacinam bat jestli nema vzteklinu ? penu u huby nema doba rije sice je ale 12.11. se spojil s bachyni takze by mela byt brezi... nemate nekdo zkusenosti?

Co Váš kanec, uklidnil se?

7.12.2014 20:30

Pěkné výsledky chválím.

29.11.2014 03:10

Kanec má opravdu projevy říje.Můj kanec dokonce tu pěnu u huby má a je schopny napadnout i mně.I po naskočení prasníce se k ní chová velice autoritářsky a neustale ji seká, kouše a žducha.Takže se nedivím, že si čistí u vás svuj prostor před selaty.Nejvíc byva na sviňku agresívní když k ním zrovna někdo jde,nejspíš si ji přirozeně chraní aby ji nepřekryl jiný kanec.

5.10.2014 10:29

matis22 napsal(a):
19.5.2014 donesená domov tretia várka 4 kusov prasiatok na výkrm.Jedna fľakatá svinka a 3 bravky. Minimálne rozdiely vo váhe. Mali 22,23,24,25 kg.Uvidíme ako sa im bude dariť tento rok :) budem priebežne informovať. smajlík

Tak jak rostou ?

22.10.2013 04:22

Jak to s čuníkem dopadlo?

8.7.2013 08:33

Pro prasata je tento typ ohradníku nevhodný , tato ovčí síť má dole vodící či napínací lano které je největší slabinou pro použití na prasata. Toto lana není a nemůže byt napájeno vysokým napětím protože je v kontaktu se zemí . Prasata to dříve nebo později zjistí a začnou to lano nadzvedávat rypákem a pak už stačí málo aby zjistily , že to bez ujmy můžou podlézt.