tau

Moje příspěvky

14.5.2023 09:38

Dobrý den.Potřeboval bych poradit.Když bych měl od neregistrovaného vlastníka 3měsíční jehnata na výpas tak je mohu nějakým způsobem zaregistrovat.Děkuji za odpověd.

29.9.2018 14:54

Mel bych otázku na dozrávání masa u ovci tzv.,,vyvěšení".Necháváte vyvesene maso po porážce v kůži nebo stahnute? Vím ze u zvěřiny se nechává v kůži ale u oveček nevím.Diky za radu a podněty.Hezky den.

23.9.2018 16:39

díky a mohl bych ještě poprosit o recept na naložení.díky moc

23.9.2018 07:15

Jak uchovat maso z jehnete krom mrazaku.

27.7.2018 21:12

ovcezkopce napsal(a):
Platíme 200 i s rozděláním na menší díly, které se vejdou na stůl k dalšímu zpracování.

Diky.jakym způsobem zabijite?

27.7.2018 21:12

dad napsal(a):
platím 200 za ks.

Diky.jakym způsobem zabíjí(police, pistole)?

27.7.2018 21:10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Za jehňata a kůzlata tu zdejší řezník bere 100kč/kus za zabití, stažení a vyvržení. Žádné bourání. Propil noty, takže si pro něj lidi musí jezdit a pak ho i odvážet. Je ale v zabíjecí sezoně tak žádanej, že pokud to s ním člověk nemá domluvené půl roku dopředu tak nemá šanci.
Tak potom volaj lidi mně a já beru minimálně 500 za to že přijedu při málo kusech a nebo 200kč/ks + cesťák 6kč/km a taky většinou nebourám. Rozbourám jen kamarádům a dobře narostlé kusy bourám anglickou metodou ale až druhý den po vychladnutí.
https://www.youtube.com/watch?v=_QX7wiCUbNU&t=1288s.

Diky a jakým způsobem zabijite?

27.7.2018 06:36

Dobrý den.Kolik platíte reznikovi za domácí porazku ovce?

26.5.2018 13:42

kosta napsal(a):
Dešťovou vodu dávám jenom slepicím. Kozy a králíci dostávají pitnou z vodovodu.

Diky za odpověď.

26.5.2018 13:41

Janinka Bosorka napsal(a):
Možné to jistě je.
My dáváme slepicím, králíkům, psům, kanárovi, kočce pitnou vodu ze studny po celý rok. Ovcím od září do dubna, na letní pastvině pijí vodu svedenou z meliorací pod loukami.
Pokud je eternit jakkoliv narušen, mech, povětrnostní vlivy, mohou se z něj uvolnovat částečky azbestu. Deštovou vodou nenapájíme ani z taškové střechy.

Děkuji za odpoved.

25.5.2018 19:32

ahoj.mám dotaz.je možné dávat zvířatům vodu svedenou z eternitové (starší/ střechy?

14.8.2017 21:33

Hezký den.Podestyla někdo pilinama?Popř. Zkušenosti.Dekuji.

16.5.2017 15:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak tak vydrzet. Obycejnejma nuzkama nejde udelat moc hezkej povrch, strihali jsme tak hodne let merinky. Nozovejma zalezi na uhlu a mnozstvi vlny ktery se strihne. Ty moje taky vypadaj jak podobanej molitan, nicemu to nevadi do mesice se to sjednoti.

Diky diky

16.5.2017 15:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tau, neházejte nůžky do žita! Začátky stříhání jsou jistě u každého divoké. Krásně jste to popsal(a) - špatně ostříhaný molitan... přesně tak opravdu ovce po prvních střižích vypadaly!
Ale ono se časem vystříháte Je to zábava!

Pohledala jsem nějaké ilustrační fotky... snad je ta změna vidět :).

Diky za podporu a foto.zatim jsem je do žita nehodil, ale☺.

15.5.2017 18:56

Tak vůbec první stříhání obyč. nůžkama a hrůza .ovce vypadá jak špatně ostříhaný molitan.Nevím jestli ještě někdy najdu odvahu Omluva a obdiv Mastnačkovi a všem co stříhají.chovu a stříhání zdar.

30.12.2016 12:33

profesor1 napsal(a):
Zchlazovat se má ihned a možná těch prvních 10hod. by to neemělo být pod 10°C - šokově. Ale pochybuji že to některý malovrah řeší. Berte to jako že čerstvé, nevyvěšené maso se nemá ihned zpracovávat, případně mrazit.

Diky.Slovo, malovrah" vyvolala úsměv.smajlík Tak by to tady melo byt.Ziskat info a ještě se pousmát je super.Diky Profesore.

30.12.2016 12:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já tu mám v baráku starý nepoužívaný zakramařený chlív, kde se v zimě drží teplota lehoulince nad nulou a poražené zvířata tam pověsím a visí tam tak týden, někdy třeba i 14 dní.

Super.CO je pravda na tom, že se má zchlazovat v intervalu do 10 hodin a teplota by neměla klesnout pod 10 stupňů?

30.12.2016 11:48

roklanka napsal(a):
Chladím ve sklepě, kde je chladno a standartní teplota po celý rok. Nechám viset dva-tři dny v trupu a pak porcuju (vykosťím) do mrazáku.

DĚKUJI Vám všem za info.Jste úžasný.

30.12.2016 10:32

tau napsal(a):
Prosím o radu jak zchlazujete jehněčí, skopové.Nebo odkaz na vlákno, ale bohužel já nic nenašel.Diky za info a hezkého Silvestra.

Popřípadě jak maso vyvesujete.dik.