Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.8.2005 08:18
Neregistrovaný uživatel

Mám 8letého středního pejska a krmím granulema Purina Proplan jehněčí a někdy s lososem. Asi je citlivý na žaludek, protože mu dost často krouká v bříšku. Smutně na mě kouká, chce masírovat bříško a žere trávu. Ta mu ale poslední dobou moc nepomáhá-nezvrací po ní. U veta jsem byla, dostal Ranisan a ještě cosi. Na chvíli to bylo lepší. Já mu dám přo potížích černé uhlí,pomáhá, ale stejně se to opakuje. Máte prosím nějakou radu? Je to z granulí? Mám dát občas vařenou stravu? Poraďte mi prosím. Ivana

Neregistrovaný uživatel

24.8.2005 08:37
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám 8letého středního pejska a krmím granulema Purina Proplan jehněčí a někdy s lososem. Asi je citlivý na žaludek, protože mu dost často krouká v bříšku. Smutně na mě kouká, chce masírovat bříško a žere trávu. Ta mu ale poslední dobou moc nepomáhá-nezvrací po ní. U veta jsem byla, dostal Ranisan a ještě cosi. Na chvíli to bylo lepší. Já mu dám přo potížích černé uhlí,pomáhá, ale stejně se to opakuje. Máte prosím nějakou radu? Je to z granulí? Mám dát občas vařenou stravu? Poraďte mi prosím. Ivana

Ty, mému psovi taky strašně kručí v bříšku.A nenapadlo mě,že by měl nějaké zdravotní potíže. Ten můj prostě jen málo žere,je to taková houžvička, celej šlachovitej a zdá se mi,že mu to kručí z hladu jako u lidí,ale nepujde se i tak nažrat.
A krmíme stejnými granulemi jako ty.
ten ranisan je co? Pasta nebo prášky?

Jak často žere?

Neregistrovaný uživatel

24.8.2005 09:17
Neregistrovaný uživatel

Ty, mému psovi taky strašně kručí v bříšku.A nenapadlo mě,že by měl nějaké zdravotní potíže. Ten můj prostě jen málo žere,je to taková houžvička, celej šlachovitej a zdá se mi,že mu to kručí z hladu jako u lidí,ale nepujde se i tak nažrat.

Jak často žere?

Ranisan je člověčí lék-tabletky, asi střevní desinfekce. Veterinář řekl, že má překyselený žaludek a mě je ho líto, že se trápí. Chci, aby byl v pořádku, trápí ho to dost často. Ivana

Neregistrovaný uživatel

24.8.2005 10:50
Neregistrovaný uživatel

Ranisan je člověčí lék-tabletky, asi střevní desinfekce. Veterinář řekl, že má překyselený žaludek a mě je ho líto, že se trápí. Chci, aby byl v pořádku, trápí ho to dost často. Ivana

V bříšku jim kručí protože málo jedí. Je to jako u lidí.Mám malý štěně a tomu kručí v bříšku taky pokud se málo nadlábne:-)

Neregistrovaný uživatel

24.8.2005 11:08
Neregistrovaný uživatel

V bříšku jim kručí protože málo jedí. Je to jako u lidí.Mám malý štěně a tomu kručí v bříšku taky pokud se málo nadlábne:-)

To je něco jiného, mého psa asi bolí bříško a nechce jíst. Kdyby to bylo z hladu tak se snad nají, ale on nechce ani dobroty. Ivana

Neregistrovaný uživatel

24.8.2005 11:12
Neregistrovaný uživatel

To je něco jiného, mého psa asi bolí bříško a nechce jíst. Kdyby to bylo z hladu tak se snad nají, ale on nechce ani dobroty. Ivana

No a nemá červíky? Třeba chce jíst ale nemůže di k vetovi

Neregistrovaný uživatel

24.8.2005 11:34
Neregistrovaný uživatel

No a nemá červíky? Třeba chce jíst ale nemůže di k vetovi

Paní Ivano a zkoušela jste na chvíli vysadit granule a dát to vařené? Já jsem tuhle řešila taky zažívací problém - původně jsem krmila Eukanubou pro štěňata velkých psů, pak jsme zkusili Proformance a prcek začal pravidelně vždy odpoledne než jsme přšili z práce zvracet šťávy. Jen štávy a vždy jen odpoledne. Když to trvalo déle zašli jsme za veterinářem, dostali prášky, hladovku a následně rýžovku (rýže+mrkev+kuře) dobrlý pohoda. Jakmile jsme se vrátili ke granulím - za dva dny jsme byli tam kde jsme začali. Takže jsem hned nasadila rýžovku asi tak na deset dni a pak se postupně vrátila k té Eukanubě. Teď jsme v pohodě.
Doporučuji zkusit nejdřív tu rýžovou dietku - uvidíte, jestli i po tomhle bude mít stále problémy, tak to těma granulema nebude.
Držím palce, ať je pesanovi dobře
Petra od Ashe

Neregistrovaný uživatel

24.8.2005 13:18
Neregistrovaný uživatel

V bříšku neškrouká jen hlady, ale i z nadýmání a bouřlivé peristaltiky, škrundání v břiše, neboli borborygmy, je dokonce jeden z důležitých příznaků problémů v tenkém střevě, ovšem je to potřeba posuzovat celkově, pro tyto problémy je typický
pastovitý až vodnatý průjem, tak 4-5x denně
atypicky zbarvená stolice (žlutá, nazelenalá, černá), nemusí se objevit ve všech případech
přítomnost natrávené krve ve stolici (barva stolice je pak černá)
borborygmy (škrundání v břiše)
flatulence (větry, plynatost)
Více na http://www.aavet.cz/main.php?page=coumime&nazev=git

Mou fenku právě tohle škroukání trápilo a nejen to, bylo vidět, jak se jí napíná bříško plynem a střevní peristaltika byla přímo hmatatelná, bylo to jakoby se jí tam hemžily škrkavky, ač byla, pochopitelně, odčervena. Na odčervení doporučuji pastu Vitaminth, ta odčervuje nejen škrkavky jako třeba Banmint a rozhodně udělat rozbor stolice, problémy zůsobují i girardie a měchovci, které pak můžou vypadat právě takhle.
Řekla bych, že plynatost asi taky trápí vašeho pejska, když chce masírovat bříško.
Často taky zvracela šťávy, hlavně v noci. Nesnáší mléko a mléčné výrobky, což je potřeba sledovat i na složení granulí a tablet, jestli neobsahují laktózu.
Dokrmovala jsem ji Gelacanem Baby, po kterém jsem zjistila, že zvrací, asi tam bylo moc vitamínu C a dělalo jí to to překyselení.
Dva veterináři mi dali různé dietní granule, ale průjmy, škroukání a plynatost byla pořád stejná. Doktor rentgenem zjistil, že jí to jídlo projede nenatrávené žaludkem, kde se nezdrží tak dlouho, jak by mělo, patrně taky nedochází k vylučovaní pankreatické šťávy a natrávení potravy a pak rychle jede do tenkého střeva, kde dělá neplechu, protože není žaludkem zpracované, jak by mělo.
Granule jsme tedy úplně vynechali.
V podstatě nejlépe mu svědčilo mleté drůběží maso, lehce ovařené na pánvi, ta 10 minut.
Nedoporučovala bych žraní trávy, která trávicí trakt ještě dráždí více a dejte pozor, aby nežral venku žádné svinstvo, hlínu, kamínky, chlupy, písek, kousky kůry z klacku ap. Tráva vlastně slouží k tomu, aby vyzvracel pejsek nestravitelnou potravu, pokud je potrava už v tenkém střevu, dráždí mechanicky ještě žaludek.
Nejlepší by bylo, kdybyste pejska nechala vyšetřit buď v Praze na tom http://www.aavet.cz/ nebo ještě lépe v Brně na veterinární fakultě , kde mohou přesně zjistit, co pejskovi chybí rozborem trávicích šťav a doplnit léčbu o vhodné enzymy, mají tam na to speciální přístroj na takové rozbory a chodí tam hodně majitelů pejsků, kteří už před tím objeli a vyzkoušeli kdeco. Příčin poruch trávicího traktu je strašně moc- infekce, novotvary, funkční poruchy GIT, SIBO - patologické bakteriální přerůstání v tenkém střevě a to je opravdu třeba vyločit a léčit přesně to, co vašeho pejska trápí. V Brně je třeba se napřed telefonicky objednat, 541562356 ordinace je ve velkém areálu na Palackého ulici 1-3, nemůžeš to minout. otevřeno je 8-15 a so a ne je pohotovost. Možná, že ti doporučí jiné jejich pracoviště gastroenterologie, ale na to nemohu najít telefon. Oni budou vědět. Tady je to chirurgie a ortopedie.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2005 13:49
Neregistrovaný uživatel

V bříšku neškrouká jen hlady, ale i z nadýmání a bouřlivé peristaltiky, škrundání v břiše, neboli borborygmy, je dokonce jeden z důležitých příznaků problémů v tenkém střevě, ovšem je to potřeba posuzovat celkově, pro tyto problémy je typický
pastovitý až vodnatý průjem, tak 4-5x denně
atypicky zbarvená stolice (žlutá, nazelenalá, černá), nemusí se objevit ve všech případech
přítomnost natrávené krve ve stolici (barva stolice je pak černá)
borborygmy (škrundání v břiše)
flatulence (větry, plynatost)
Více na http://www.aavet.cz/main.php?page=coumime&nazev=git

Mou fenku právě tohle škroukání trápilo a nejen to, bylo vidět, jak se jí napíná bříško plynem a střevní peristaltika byla přímo hmatatelná, bylo to jakoby se jí tam hemžily škrkavky, ač byla, pochopitelně, odčervena. Na odčervení doporučuji pastu Vitaminth, ta odčervuje nejen škrkavky jako třeba Banmint a rozhodně udělat rozbor stolice, problémy zůsobují i girardie a měchovci, které pak můžou vypadat právě takhle.
Řekla bych, že plynatost asi taky trápí vašeho pejska, když chce masírovat bříško.
Často taky zvracela šťávy, hlavně v noci. Nesnáší mléko a mléčné výrobky, což je potřeba sledovat i na složení granulí a tablet, jestli neobsahují laktózu.
Dokrmovala jsem ji Gelacanem Baby, po kterém jsem zjistila, že zvrací, asi tam bylo moc vitamínu C a dělalo jí to to překyselení.
Dva veterináři mi dali různé dietní granule, ale průjmy, škroukání a plynatost byla pořád stejná. Doktor rentgenem zjistil, že jí to jídlo projede nenatrávené žaludkem, kde se nezdrží tak dlouho, jak by mělo, patrně taky nedochází k vylučovaní pankreatické šťávy a natrávení potravy a pak rychle jede do tenkého střeva, kde dělá neplechu, protože není žaludkem zpracované, jak by mělo.
Granule jsme tedy úplně vynechali.
V podstatě nejlépe mu svědčilo mleté drůběží maso, lehce ovařené na pánvi, ta 10 minut.
Nedoporučovala bych žraní trávy, která trávicí trakt ještě dráždí více a dejte pozor, aby nežral venku žádné svinstvo, hlínu, kamínky, chlupy, písek, kousky kůry z klacku ap. Tráva vlastně slouží k tomu, aby vyzvracel pejsek nestravitelnou potravu, pokud je potrava už v tenkém střevu, dráždí mechanicky ještě žaludek.
Nejlepší by bylo, kdybyste pejska nechala vyšetřit buď v Praze na tom http://www.aavet.cz/ nebo ještě lépe v Brně na veterinární fakultě , kde mohou přesně zjistit, co pejskovi chybí rozborem trávicích šťav a doplnit léčbu o vhodné enzymy, mají tam na to speciální přístroj na takové rozbory a chodí tam hodně majitelů pejsků, kteří už před tím objeli a vyzkoušeli kdeco. Příčin poruch trávicího traktu je strašně moc- infekce, novotvary, funkční poruchy GIT, SIBO - patologické bakteriální přerůstání v tenkém střevě a to je opravdu třeba vyločit a léčit přesně to, co vašeho pejska trápí. V Brně je třeba se napřed telefonicky objednat, 541562356 ordinace je ve velkém areálu na Palackého ulici 1-3, nemůžeš to minout. otevřeno je 8-15 a so a ne je pohotovost. Možná, že ti doporučí jiné jejich pracoviště gastroenterologie, ale na to nemohu najít telefon. Oni budou vědět. Tady je to chirurgie a ortopedie.

Děkuji moc za vyčerpávající odpovědi. Pejsek nemá ani průjem ani netypicky zbarvenou stolici. Problémy s kroukáním má hlavně odpoledne když přijdeme s procházky. A poslední dobou už ani nezvrací. Odčervený je nedávno, ale práškama. Vypadá to spíš jako ty škrkavky-tak silně to v bříšku škrundá. Zkusím nejdřív vařenou stravu a zajdu zároveň za vetem, možná nechám udělat rozbor stolice. Brno si nechám na potom. Ještě jednou moc děkuju, jste super. Ivana

LD

9.12.2016 19:26
LD

XXX.XXX.168.17

Zdravim Vas,

Meli jsme tento samy problem s labradorem. Je mu 10 let,8 let bere kazdy mesic kortikoidy. Je to silny alergik. Cca kazde 3 dny skrunkani v brise, prujem, nechutenstvi. Zkusili jsme Ranisan, Duspatalin-bez uspechu. Zkouseli jsme dietni stravu- bez uspechu. Nakonec nam jeden veterinar v praze doporucil pripravek Kreon 10000/20. Je to travici enzym, ktery se da koupit v lekarne a je i pro lidi. Cena cca 99 Kc za 20 tablet. Pejskovi davame vzdy rano a vecer a kruceni a skrunkani uplne preslo. Zadny prujem, plynatost, vse se vratilo do normalu. Doporucuji.

9.12.2016 20:25
dadu

XXX.XXX.61.94

Teda já nejsem pes, ale v břiše mi taky kručí a škrundá a to už několik let. Někdy je to teda fakt brutální. Myslela jsem, že je to z nervů... Možná by stálo za to vyzkoušet vámi doporučovaný přípravek Kreon... Díky, zkusím.

sh

9.12.2016 22:07
sh

XXX.XXX.95.70

Ono to zgrundani v brise muze znamenat snizenou funkci slinivky, proto zabral ten Kreon, nahradil chybejici enzymy potrebne pro traveni.

Layla

11.11.2019 08:42
Layla

XXX.XXX.43.45

Mám úplně stejný problém s čívavou 8 let. Ráno dost často žere trávu a pak zvrací šťávy. Jednou za x dní jí škrundá v břiše, je vidět, že jí to bolí a pak den nežere. Když se toto opakuje častěji hodně hubne (je to ten hubenější typ čivavy). Přešli jsme i na vařeou stravu (dřív zkoušení granulí, jiných konzerv) vše beze změny, pořád stejné příznaky. I probiotika byly. Nic nezabírá. Slinivka a krve v pořádku. Ještě nás napadl žlučník či vředy. Budeme dál testovat. Je to na prd. Už takhle váží dvě kila, a když den nežere je to znát.

11.11.2019 09:54
Atheira

XXX.XXX.181.160

Layla napsal(a):
Mám úplně stejný problém s čívavou 8 let. Ráno dost často žere trávu a pak zvrací šťávy. Jednou za x dní jí škrundá v břiše, je vidět, že jí to bolí a pak den nežere. Když se toto opakuje častěji hodně hubne (je to ten hubenější typ čivavy). Přešli jsme i na vařeou stravu (dřív zkoušení granulí, jiných konzerv) vše beze změny, pořád stejné příznaky. I probiotika byly. Nic nezabírá. Slinivka a krve v pořádku. Ještě nás napadl žlučník či vředy. Budeme dál testovat. Je to na prd. Už takhle váží dvě kila, a když den nežere je to znát.

Řešila jsem tu dlouho zdravotní potíže, kde jsem mimo jiné řešila i neustále se opakující zažívací potíže - škrundání v břiše, ládování trávy, zvracení. Záněty střev a žaludku. Bylo to toto vlákno: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3599812/zanet-ve-strevech-podezreni-na-otravu?from-list=1#a3613964
Po dlouhých peripetiích se ukázalo, že jsou to doprovodné potíže zánětu dělohy a vaječníků plných cyst. Tyto problémy jste eventuelně řešili? Je tímhle směrem zdravotně ok? Jestli to ještě nepadlo jako možnost, určitě bych to zkusila i tímhle směrem. Taky jsem byla na veterině pořád, krev, slinivka, játra, ledviny, prostě takové ty věci, co napadnou hned, byly v pořádku. A hubla. Ale ona tedy pravidelně přestávala jíst. Tak dva dny jedla, pak tři dny ne a tak dál...

Edit: Potíže s jídlem měla už dřív, všechno jí rozhodilo a zvracela nebo průjmovala po tom, zhruba v roce jsem jezdila opakovaně na veterinu s průjmy a taky se mi dost drbala. Bylo tam podezření na alergie, jenže pak se to uklidnilo, tak se to dál neřešilo. No, zřejmě to taky už předtím bylo hormonálního rázu, ty vaječníky tam prý dělaly děsnou paseku.

11.11.2019 11:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pokud vyloučíte potíže, co radí Atheira nade mnou, mohla by jste ještě zkusit, co hodně pomáhá nám. Pes míval překyselený žaludek, hodně krkal, sice žral trávu, ale nezvracel, ale bylo vidět, že se pořád olizuje, vracely se mu šťávy. Pomohla nám homeopatika na žlučník, játra, slinivku(udělala jsem mu kombinaci) teď jsem mu naordinovala homeo pauzu ale když jsem něco hledala, vyskočilo na mne: Dromy zvápenatělé řasy - kde bylo právě řečeno, že to pomáhá i na překyselený žaludek. Nám to opravdu pomáhá. Odsypávala jsem teďka známé na zkoušku, aby neobjednávala, kdyby měli jiný problém, ať první vyzkouší. Ale nestojí to zase tolik, jen asi nemají malé balení pro mini pejska

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

14.5.2022 17:08
Beáta Zapletalová

XXX.XXX.112.69

Jak často žere?

Není možné že má nějaký zdravotní problém?
Pes když má hlad tak se přece normálně nažere a dobrovolně nebude hladovět,no ne?🤔

Přidejte reakci

Přidat smajlík