Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.61
potřebuji poradit jaké plemeno psa je nejlepší pro osobní ochranu osob, potřebuji velkého aby budil respekt,ne příliš chlupatého aby mohl žít v bytě, a přirozeně ostrého aby mě za jakých koliv okolností bránil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
potřebuji poradit jaké plemeno psa je nejlepší pro osobní ochranu osob, potřebuji velkého aby budil respekt,ne příliš chlupatého aby mohl žít v bytě, a přirozeně ostrého aby mě za jakých koliv okolností bránil.
Rotvajler, dobrman....
Jsou to plemena, která byla snad ojjakživa cvičena k napadání lidí (koncentrační tábory, hlídání hranic), takže obranu mají jaxi v krvi. Zároveň jsou hladkosrstá, takže by v bytě neměl být problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.224
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No plemeno je jedna věc a výcvik druhá, ta podstatnější.....
chvd
PS pokud je Váš požadavek opravdu tak rezolutní "za každých okolností", budete si nejspíš muset pořídit robota
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No plemeno je jedna věc a výcvik druhá, ta podstatnější.....
chvd
PS pokud je Váš požadavek opravdu tak rezolutní "za každých okolností", budete si nejspíš muset pořídit robota
rotvajler, ale pozor výjimky potvrzují pravidlo, znám tříletou rotvajlerku, která se ze své vlastní zahrady nechala odvést naprosto neznámou osobou - byla hrozný mazlík. Kalliope
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle Vašich požadavků asi typická "pracovní" plemena - Rotvajler, Dobrman, Německý ovčák.Ale s tou ostrostí ? Co si pod tím představujete ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Z vlastní zkušenosti vám radím nepořizujte si pitbula :-)
Už kvůli jeho užití - nikdy nebyl používán na útoky na lidi (to jsou např dobrmani, NO, RTW).
a taky proto že většinou jsou tihle psi fakt mazlíci i když svojeho pána dokážou ubránit.
Píšu to proto že se určitě najde nějaká dobrá duše která vám toto plemeno poradí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.28
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Už kvůli jeho užití - nikdy nebyl používán na útoky na lidi (to jsou např dobrmani, NO, RTW).
a taky proto že většinou jsou tihle psi fakt mazlíci i když svojeho pána dokážou ubránit.
Píšu to proto že se určitě najde nějaká dobrá duše která vám toto plemeno poradí
Too máte pravdu,pitbul jde spíš po zvířatech!!!Máme 2 rottweilery,jsou vpohodě,zbytečně neštěkaj.Ale když jdou do akce tak to je něco,přepadly nás opilí skíni nebýt našeho psa tak nevím.Postavil se před nás zkameněl vztyčil hlavu a já věděla že je zle.Skíni byly o nás asi 3 metry blíž si netroufli.No ještě teď mám husí kůži.Jiného psa než rtw bych nikdy nechtěla.Jinak jsou to mazlíci,milujou děti.Chrání si svou rodinu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Too máte pravdu,pitbul jde spíš po zvířatech!!!Máme 2 rottweilery,jsou vpohodě,zbytečně neštěkaj.Ale když jdou do akce tak to je něco,přepadly nás opilí skíni nebýt našeho psa tak nevím.Postavil se před nás zkameněl vztyčil hlavu a já věděla že je zle.Skíni byly o nás asi 3 metry blíž si netroufli.No ještě teď mám husí kůži.Jiného psa než rtw bych nikdy nechtěla.Jinak jsou to mazlíci,milujou děti.Chrání si svou rodinu.
Chovám americké pitbullteriéry, je pravda, že tito psi nikdy nebyli šlechtěni na útok proti člověku, nýbrž proti soukmenovci tedy pitbulovi. Musím ovšem říci, že tento pes majitele nekompromisně brání, stejně tak jeho majetek. Dokáží být neskutečně razantní, tvrdí, moc neštěkají, zaútočí, samozřejmě, že ne všichni jedinci, asi tak jako u ostatních plemen, chovám ještě Německé ovčáky. Proti pitbullovi Vám nikdy nedoporučuji jít, "povstalec nebo vetřelec" by mohl dopadnout hodně špatně. Útočí rychlostí blesku, sílu mají obrovskou a jen tak nepustí, nejsou těžkopádní, dokáží bleskurychle vystartovat a útočit, sami poznají zda se opravdu něco děje. Samozřejmě, že musí být správně vedeni a měli by projít výcvikem. Tento pes nepatří do rukou člověku, který je povolný, snadno ovlivnitelný a nemá přirozenou autoritu u psů. Pita bychom nikdy, ze srandy už vůbec ne neměli pobízet proti člověku. Vím jak se tito psi chovají, je to úžasný, sportovní, inteligentní, tvrdý, milující pes a zároveň ochránce. Nikdo si nedovolí na mě něco dovolit ani na nočních procházkách.
K Vašemu dotazu: nejlépy by bylo zajít na výstavu psů, prohlédnout si plemena, aktivně se zajímat u majitelů a chovatelů o jejich povahové rysy, nároky na pohyb, výživu a zdraví.
Doporučuji koupi psa s PP. Přeji štastnou ruku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naše pitbulka má ráda i lidi i psy :-)
Potkáváme se s velikým RTW který neuvěřitelně útočí na ostatní psy. Jednou jsem z mojí neopatrnosti nestihla odvolat naši fenu a ta se s Rotwíkem tak skamarádila že pokaždé když jde pesan kolem našeho domu tak se zastaví a čeká jestli náhodou naše fenka nevyběhne ven :-) (jinak oba psi měli košík a RTW byl i na vodítku)
Neříkám že je to správný, samo že se mi to nemělo stát, jen uvádím případ že ani ten pitbul není taková krvelačná bestie proti psům :-)
ALEX
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naše pitbulka má ráda i lidi i psy :-)
Potkáváme se s velikým RTW který neuvěřitelně útočí na ostatní psy. Jednou jsem z mojí neopatrnosti nestihla odvolat naši fenu a ta se s Rotwíkem tak skamarádila že pokaždé když jde pesan kolem našeho domu tak se zastaví a čeká jestli náhodou naše fenka nevyběhne ven :-) (jinak oba psi měli košík a RTW byl i na vodítku)
Neříkám že je to správný, samo že se mi to nemělo stát, jen uvádím případ že ani ten pitbul není taková krvelačná bestie proti psům :-)
ALEX
Já mám dobré zkušenosti s Brazilskou filou a ještě lepší s Bordeauxskou dogou. Měl jsem nejdříve 2 NO a pak 2 Dobrmany, ale ve srovnání s filou a bordinou to byli dětské hračky. Při obraně svého teritoria ( domu, zahrady, auta, rodiny ),byli nepřekonatelní a nepodplatitelní. Od půl roku nic doma neničili, byli naučení čistotě. Mám dvě děti, s bordinou a filou od mala vyrůstali, hráli si s nimi a nikdy jsem nezaznamenal ze strany psů vůči nim sebemenčí náznak agrese. Bydlím v rodiném domku v přízemí, celé léto jsem nechával otevřené okno v kuchyni, jak jen někdo prošel po chodníku pod oknem hned bublali ( vrčeli ) a běda kdyby tam někdo vlezl, byli lepší než alarm. Dnes už je fila 3 roky po smrti a bordina 3 měsíce. Už se zase poohlížím po nějaké bordince.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.224
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chovám americké pitbullteriéry, je pravda, že tito psi nikdy nebyli šlechtěni na útok proti člověku, nýbrž proti soukmenovci tedy pitbulovi. Musím ovšem říci, že tento pes majitele nekompromisně brání, stejně tak jeho majetek. Dokáží být neskutečně razantní, tvrdí, moc neštěkají, zaútočí, samozřejmě, že ne všichni jedinci, asi tak jako u ostatních plemen, chovám ještě Německé ovčáky. Proti pitbullovi Vám nikdy nedoporučuji jít, "povstalec nebo vetřelec" by mohl dopadnout hodně špatně. Útočí rychlostí blesku, sílu mají obrovskou a jen tak nepustí, nejsou těžkopádní, dokáží bleskurychle vystartovat a útočit, sami poznají zda se opravdu něco děje. Samozřejmě, že musí být správně vedeni a měli by projít výcvikem. Tento pes nepatří do rukou člověku, který je povolný, snadno ovlivnitelný a nemá přirozenou autoritu u psů. Pita bychom nikdy, ze srandy už vůbec ne neměli pobízet proti člověku. Vím jak se tito psi chovají, je to úžasný, sportovní, inteligentní, tvrdý, milující pes a zároveň ochránce. Nikdo si nedovolí na mě něco dovolit ani na nočních procházkách.
K Vašemu dotazu: nejlépy by bylo zajít na výstavu psů, prohlédnout si plemena, aktivně se zajímat u majitelů a chovatelů o jejich povahové rysy, nároky na pohyb, výživu a zdraví.
Doporučuji koupi psa s PP. Přeji štastnou ruku.
Můžete mi vysvětlit, jak můžete "chovat" APBT, kteří jdou proti člověku?
Ať už v jakékoliv situaci.
Nemělo by se tohle z chovu přinejmenším vyřazovat?
chvd
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
myslim, ze ten rotvajler by bol vskutku vhodny, ja som ho dostala ako 14 rocna, v pohode som fenku vycvicila a v pohode som sa na nu mohla spolahnut v akejkolvek situacii, chodila som neskoro v noci von, daleko sama do lesa, a pri najmensom sustnuti bola v pozore, i na volno neodbiehala, stale ma musela mat pod dozorom, pri stretnuti s inym clovekom neutocila zbytocne, ale uprene ho pozorovala a pri zinscenovanych situaciach ma urputne branila, az tak, ze potom nikto nechcel robit figuranta, lebo aj cez rukav narobila skarede modriny
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Být vámi, tak nevybírám pouze plemeno, ale psa s předky, kteří aktivně pracovali. Tady pozor, to že pes má ZVV1 sice znamená, že byl cvičen k obraně, důležité ale je, jakou formou a jestli by zákrok zvládl i v reálu. Jsou totiž psi, kteří sice na cvičácích perlí, ale v reálu by nechali majitele na holičkách a zdrhli. Vybírejte především plemena zaměřená na "jednoho pána" (budou na vás více lpět když si je dobře vychováte a vycvičíte) a také si zkuste zjistit, zda se rodiče zúčastnil třeba TARTu nebo nějakého teréního závodu, zkrátka revírování s nečekaným přepadením od cizího člověka. Nebo, jestli chovatel svolí, alespoň matku si můžete na ulici otestovat sám. Toto je mnohem důležitejší než jakákoli zkouška. Nakonec - pokud se Vám pes vrhne pod nohy a radostí se válí po cizím člověku, tak by byla chyba chtít po něm služební štěně.
A ještě něco... nezapomeňte na kvalitní socializaci! Lidé, kteří chtějí služebního psa, ho mají někdy tendence v útlém věku distancövat od lidí. Nedělejte to. Kvalitní pes Vás ubrání i když bude zvyklý se dát pohladit. Pokud podceníte socializaci, pes Vás sice ubrání i tak (pokud se nebude příliš bát), ale zaděláváte si na slušný problém při venčení apod. Buď bude lekavý a nebo bude ze strachu napadat. Bezdůvodné napadání (např. lidí s holí) je projevem agrese ze strachu, z neznámého. Představte si, že Váš pes začne vrčet, pokud na něj někdo upře pohled a řekne hodný pejsek. Není to příjemné, protože se to stává několikrát za vycházku po městě. Mějte na paměti, že na to doplatíte ne Vy, ale ten pes.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.135
Pro chránění osob se používá: Rottweiler, Dobrman, Německý ovčák, Belgický ovčák Malinois
Rottweiler - má krátkou srst, ale líná (takže v bytě chlupy budou). Rotvajler muže být celoročně venku, ale bylo zmiňováno pes v bytě. Může být v bytě, ale potřebuje každodenní fyzickou zátěž. Tím se zamezí výskytu onemocnění kloubů. Jinak je dobře ovladatelný a poslušný. Pokud bude dobře socializován od mládí.
Dobrman - Dobrman je proslulý svou inteligencí a výbornými schopnostmi hlídače. Je silný, bystrý, útočný, vyniká ostražitostí. Velmi důležitá je důsledná výchova dobrmana od ranného dětství. Dobrman je náchylný na chlad tím musí být chován uvnitř.
Německý ovčák - Německý ovčák je velice inteligentní a učenlivý pes. Je také velice odvážný a sebevědomý. Je to skvělý hlídač a ochránce. Hlídač je německý ovčák hlavně proto, protože hlasitě a rád štěká. Což může být i jeho nevýhoda. Má vlohy pro jakýkoli výcvik. Může sloužit jako záchranář. Německý ovčák je velmi oddaný a věrný pes. Slouží jako obranář, hlídací pes.
Belgický ovčák Malinois - Z mého pohledu nejlepší pes na obrany. Belgický ovčák je velice chytrý, učenlivý, vytrvalý a pracovitý. Je to také výborný obranář, takže jeho vztah k cizím lidem je velice odměřený a v případě potřeby dokáže být velice razantní, tvrdý a nekompromisní. V rodině je to citlivý a pozorný pes. Tento pes vyniká tím, že nemá moc časté onemocnění kloubů tak i ostatních nemocí.
Německý boxer - Jako jediné služební plemeno bývá bezvýhradně doporučován do rodin s dětmi. Těm dokáže být tím nejlepším společníkem. V případě potřeby ale dokáže být náležitě ostrý, německý boxer je výborným obranářem. Boxer je pes pevných nervů, sebevědomý, vyrovnaný, veselý, přátelský, inteligentní, učenlivý, zvědavý, spontánní, ostražitý, bouřlivý, čestný, stále v dobré náladě, velmi živý a pohyblivý, oddaný své rodině. Může však být i záludný, nespolehlivý, někdy zbabělý a méně často i agresivní, pokud nemá zkušený a pevný výcvik.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.66
sice starý dotaz.. ale já mám na svoji osobní ostrahu lehce nervní fenu, opatřenou vždy košíkem, vím,že ji za každý situace udržím. ale nikdo se ke mě dobrovolně nepřiblíží,protože ona preventivně řve jen se k nám někdo blíží a ono to jako psychologický efekt dobře stačí a každej se vyhne. a asi takhle.. pokavad není člověk vyloženě profláklej,že je bohatej.. tak mi ukažte zloděje,kterej bude takový pako a když bude vědět,že vám doma ukradne tak notebook a televizi, kdo poleze do bytu kde uslyší za dveřma vyvádět psa..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.192
A k čemu vám bude v naší republice ostrej pes. Kousnout nesmí ani zloděje, jinak jdete do lochu vy a ne zloděj. Tak je to tady zařízené. A pokud vám bude chtít někdo opravdu něco ukrást, tak půjde i přes psa. Ostrej pes straší jedině listonošku nebo starou bábu. V normálním provoze pak máte jedině problém se psem normálně chodit, protože na každého řve jen se někdo okolo vás trochu víc omete, třeba na křižovatce. Lepší je pes vyrovnanej a perfektně vycvičenej, ale to vám zabere všechen váš volnej čas.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Být vámi, tak nevybírám pouze plemeno, ale psa s předky, kteří aktivně pracovali. Tady pozor, to že pes má ZVV1 sice znamená, že byl cvičen k obraně, důležité ale je, jakou formou a jestli by zákrok zvládl i v reálu. Jsou totiž psi, kteří sice na cvičácích perlí, ale v reálu by nechali majitele na holičkách a zdrhli. Vybírejte především plemena zaměřená na "jednoho pána" (budou na vás více lpět když si je dobře vychováte a vycvičíte) a také si zkuste zjistit, zda se rodiče zúčastnil třeba TARTu nebo nějakého teréního závodu, zkrátka revírování s nečekaným přepadením od cizího člověka. Nebo, jestli chovatel svolí, alespoň matku si můžete na ulici otestovat sám. Toto je mnohem důležitejší než jakákoli zkouška. Nakonec - pokud se Vám pes vrhne pod nohy a radostí se válí po cizím člověku, tak by byla chyba chtít po něm služební štěně.
A ještě něco... nezapomeňte na kvalitní socializaci! Lidé, kteří chtějí služebního psa, ho mají někdy tendence v útlém věku distancövat od lidí. Nedělejte to. Kvalitní pes Vás ubrání i když bude zvyklý se dát pohladit. Pokud podceníte socializaci, pes Vás sice ubrání i tak (pokud se nebude příliš bát), ale zaděláváte si na slušný problém při venčení apod. Buď bude lekavý a nebo bude ze strachu napadat. Bezdůvodné napadání (např. lidí s holí) je projevem agrese ze strachu, z neznámého. Představte si, že Váš pes začne vrčet, pokud na něj někdo upře pohled a řekne hodný pejsek. Není to příjemné, protože se to stává několikrát za vycházku po městě. Mějte na paměti, že na to doplatíte ne Vy, ale ten pes.
Jakou formou byl cvičen k obraně - neni to uplně jedno??Ona se snad dědí forma obran?? Ehhhh, tak to je novinka..Povaha neni o výcviku! Při náhlem přepadení vás ubrání vyrovaný pes i bez výcviku, nebo s výcvikem ipo.
Stim, že vybírejte zda nemá Tartovky, tak to je podle mne na nic, samo lepší Tart dvojkovýho stupně, nebo speciálu jedniček, než třeba jen zvv1. Tartovky mít může a stejně to nepomůže, jako stejně to že má zvv1. Tzv. štěně po šampionech s vrcholovýma závodama Tart, nemusí být ostrý, hlídat, pokud mu budete neustále vysvětlovat, že člověk neni nebezpečnej a že si má od každýho vše nechat líbit, manipulovat sebou, nechat se mlátit.. atd..
Spíš potřebuje vyrovananý zvíře, s vysokou dávkou pudu lovit, s určitou agresivitou (výcvikem, možná i z povahy, což je spíš štěstí, uděláte, kam ta agresivita bude směřovat).
Sebevědomého, vyrovnaného, socializovaného psa se dá naučit cokoliv - tedy mluvim o služebních psech.
Ale vždy a všude bude, že i z dobrého chovu, bude mít to štěně pouze předpoklad, nikde žádná jistota.. pes se mění, báječný štěně nemusí být báječný pes v dospělosti..
Jinak můj pes přivítá kohokoliv, kdykoliv, miluje všechny lidi a přitom, byt hlídá (za přítomnosti rodiny byla hlazena v bytě i cizíma lidma), paničku hlídá, celou rodinu hlídá. Moc dobře pozná, kdy se bojim a to je připravenejší. Tzv. nechápu, co má válení se po cizích lidech společnýho s povahou a schopností bránit. Jinak mám psa po vyrovnaný feně a otec je velmi ostrý služební pes - ale jen díky výchově - neni agresivní ze strachu, socializaci má velmi dobrou. Tzv. pokud to pes má v sobě, tak mu to nikdo neveme. Kdybych chtěla, tak ze svého psa udělám za pár týdnů služebáka. První její obrana tak nějak vypadala, nevěděla zda má řvat na figuranta, nebo na odhozený rukáv, vybrala si člověka a vesměs čekala, zda jí podpořim, nebo zatrhnu , cca v 1,5 roce stáří. Z určitých důvodu jí na lidi prostě neučim. Ráda bych zůstala u toho nic se neděje = hodný pes, co přežívá bez agresivity omylem šlápnutí na ocas, packu - a to si pište, že to pozná..., něco se děje = nenechá mne v tom). Nedělám si iluze, že když mne někdo bude chít zabít, tak že se mu to přes psa nepovede. Povede a to může sebelíp vycvičen.. to platí i o objektu. Jak je rychlé se zbavit psa...tzv. moc nechápu, nač, psa učit utočit na lidi, když to člověk nepotřebuje, jedině pokud to pes nedělá přirozeně, při náhodném napadení od uchyláku, lupiču atd pes může být dobrý pomocník, ale u lidí co mají cíl vás zabít nemá pes šanci.
Ohledně socializace souhlasim naprosto.
Hledat vrcholové závody narodáku, tartu, ale i ipa, vidět chování psa i feny, za normální okolností atd atd to je O.K. bohužel ne záruka na kvalitní štěndo. Ta prostě neni nidky, nikde.
Osobně spíš radim, najděte si spoj, kde už jsou nějací potomci a opakují spojení, zjistete si jací ty potomci jsou. Popř chovku. Chtějte vidět fenu i venku, co dělá když jde někdo za plotem vůči cizí osobě - štěnata to opakují.. Neřešte to, že vás přivítá, to je uplně jedno, protože ona se má povinnost chovat, tak jak určí majitel feny. Pokud fena projevuje někde bázlivost - za plotem, nebo vůči vám jako vůči cizí osobě, tak zdrhejte hodně rychle, štěnata to budou opakovat. Fena dává štěnatum příklad. Ač to může být dobrá fena, s dobrou povahou, ale jen neni socializovaná, tak bázlivost i z tohoto důvodu je problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro chránění osob se používá: Rottweiler, Dobrman, Německý ovčák, Belgický ovčák Malinois
Rottweiler - má krátkou srst, ale líná (takže v bytě chlupy budou). Rotvajler muže být celoročně venku, ale bylo zmiňováno pes v bytě. Může být v bytě, ale potřebuje každodenní fyzickou zátěž. Tím se zamezí výskytu onemocnění kloubů. Jinak je dobře ovladatelný a poslušný. Pokud bude dobře socializován od mládí.
Dobrman - Dobrman je proslulý svou inteligencí a výbornými schopnostmi hlídače. Je silný, bystrý, útočný, vyniká ostražitostí. Velmi důležitá je důsledná výchova dobrmana od ranného dětství. Dobrman je náchylný na chlad tím musí být chován uvnitř.
Německý ovčák - Německý ovčák je velice inteligentní a učenlivý pes. Je také velice odvážný a sebevědomý. Je to skvělý hlídač a ochránce. Hlídač je německý ovčák hlavně proto, protože hlasitě a rád štěká. Což může být i jeho nevýhoda. Má vlohy pro jakýkoli výcvik. Může sloužit jako záchranář. Německý ovčák je velmi oddaný a věrný pes. Slouží jako obranář, hlídací pes.
Belgický ovčák Malinois - Z mého pohledu nejlepší pes na obrany. Belgický ovčák je velice chytrý, učenlivý, vytrvalý a pracovitý. Je to také výborný obranář, takže jeho vztah k cizím lidem je velice odměřený a v případě potřeby dokáže být velice razantní, tvrdý a nekompromisní. V rodině je to citlivý a pozorný pes. Tento pes vyniká tím, že nemá moc časté onemocnění kloubů tak i ostatních nemocí.
Německý boxer - Jako jediné služební plemeno bývá bezvýhradně doporučován do rodin s dětmi. Těm dokáže být tím nejlepším společníkem. V případě potřeby ale dokáže být náležitě ostrý, německý boxer je výborným obranářem. Boxer je pes pevných nervů, sebevědomý, vyrovnaný, veselý, přátelský, inteligentní, učenlivý, zvědavý, spontánní, ostražitý, bouřlivý, čestný, stále v dobré náladě, velmi živý a pohyblivý, oddaný své rodině. Může však být i záludný, nespolehlivý, někdy zbabělý a méně často i agresivní, pokud nemá zkušený a pevný výcvik.
naní na to koukám, sakra proč to vytahujete???????
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.121
Upřímně, NO ani Malinu bych nevybírala. Těch pár jedinců jsou buď takový paka mazlivý, nebo kdyby se něco dělo, tak by štěkali a lítal okolo.
Mam zkušenost s Velkým kníračem a ten byl přirozeně ostrý a připravený položit za pána život. Kdykoliv..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.132
No já mám NO a zkuste mi vlézt na zahradu nebo na mě naběhnout,nestačíte se divit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.121
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No já mám NO a zkuste mi vlézt na zahradu nebo na mě naběhnout,nestačíte se divit.
To je dobře... Trošku jsem se bála že to sou všichni takový ňoumíci..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.242
A co akita-inu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Mám k hlídání NO, respekt budí dostatečně a pokud by mělo dojít k zásahu opře se do toho statečně vší silou. Pro zadavatelku -je pravda, že ovčák má více chlupů než rotw. nebo dobr.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.33
No,mě a zahradu brání i moji labradoři :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No,mě a zahradu brání i moji labradoři :D
Ale jděte , štěkot na kolemjdoucí není ještě obrana ,svůj plac jsi hlídá každé plemeno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.114
moje Tosa je nejlepší obranář
když na ní vyjede čivava tak uteče.....))
ale já jí mám stejně moc ráda..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
moje Tosa je nejlepší obranář
když na ní vyjede čivava tak uteče.....))
ale já jí mám stejně moc ráda..
nedá mi to, abych nedodala, že podle mě moje Tosinka si svojí roli v naší rodině vyložila tak, že já jsem její matka a ona mé dítě a já ji musím chránit před vším potencionálním zlem.
Takže opravdu pokud dojde k štěkavé situaci, moje tosa neštěká, schová se za mě a tulí se.
Občas se musím smát, jaký to je 60ti kilový prdítko, ale pravdou také je, že občas mně to i mrzí, že mě neochrání.
Nicméně na nějaký obrany na cvičáku jí tahat nebudu, prostě...ona není ten obranářský pes, ale náš mazlík.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.33
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale jděte , štěkot na kolemjdoucí není ještě obrana ,svůj plac jsi hlídá každé plemeno.
To byste se divil(a),fena by byla schopná jít do akce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To byste se divil(a),fena by byla schopná jít do akce.
ale jděte při jejím věku , a plemeni ? Troufám si říct, že nemá žádné zkušennosti s "akcí" obranou. Za buřta LR Vám odvedu ze zahrady .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.11
Já mám takovou zkušenost, že když náhodou nastane situace, kdy bych potřebovala ochranu psa (např. když půjdu v noci z kina) tak psa s sebou nemám. Ve většině zbývajícího času, je tzv."ostrý" pes spíš na obtíž. Plemena. která se po generace chovají a cvičí na aktivní obranu nemusí být ta správná pro začátečníka, který ne vždy zvládne jejich správnou výchovu a výcvik.
Vhodnější jsou molosská plemena (mastif, bordeauxská doga, bulmastif atd.) která jsou krátkosrstá, mají vynikající vztah k rodině, klidnější povahu, svým vzhledem a velikostí dovedou vzbudit respekt a v neposlední řadě byla vyšlechtěna jako tzv. doprovodní psi, takže mají obranné reakce v sobě a budou v naprosté převaze svého majitele bránit i bez výcviku.
Důležitá je samozřejmě správná socializace a výchova.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám takovou zkušenost, že když náhodou nastane situace, kdy bych potřebovala ochranu psa (např. když půjdu v noci z kina) tak psa s sebou nemám. Ve většině zbývajícího času, je tzv."ostrý" pes spíš na obtíž. Plemena. která se po generace chovají a cvičí na aktivní obranu nemusí být ta správná pro začátečníka, který ne vždy zvládne jejich správnou výchovu a výcvik.
Vhodnější jsou molosská plemena (mastif, bordeauxská doga, bulmastif atd.) která jsou krátkosrstá, mají vynikající vztah k rodině, klidnější povahu, svým vzhledem a velikostí dovedou vzbudit respekt a v neposlední řadě byla vyšlechtěna jako tzv. doprovodní psi, takže mají obranné reakce v sobě a budou v naprosté převaze svého majitele bránit i bez výcviku.
Důležitá je samozřejmě správná socializace a výchova.
Přesně tak.. když už opravdu fakt psa na obranu,tak moloss plemena,která se nemusí nic učit,kteř ívždy zasáhnou samy.... Mi tak připadá,že sem většinou píšou mladé slečny,co nemají ani tušení,co to obrana psa je..Tipy jako NO, knírač,apd..nemyslíte snad vážně. Každej trošku udělanej chlap vám NO zaškrtí rukama..s molossem bude mít přeci jen trošku víc práce...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale jděte při jejím věku , a plemeni ? Troufám si říct, že nemá žádné zkušennosti s "akcí" obranou. Za buřta LR Vám odvedu ze zahrady .
Ne malá,její matka.:) Myšleno to bylo spíš ve srandě,ale stará by mě chránila,kdyby se do mě někdo pustil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.132
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně tak.. když už opravdu fakt psa na obranu,tak moloss plemena,která se nemusí nic učit,kteř ívždy zasáhnou samy.... Mi tak připadá,že sem většinou píšou mladé slečny,co nemají ani tušení,co to obrana psa je..Tipy jako NO, knírač,apd..nemyslíte snad vážně. Každej trošku udělanej chlap vám NO zaškrtí rukama..s molossem bude mít přeci jen trošku víc práce...
Teď jsem se zasmála,pokud je ten útočník pejskař,přejde přes každého psa, i přes molosse,pokud je to obyč zloděj který psům nerozumí,zastraší ho třeba i menší uštěkané plemeno. Jinak nekompromisního hlídače vám mohou otrávit nebo zastřelit. A teď si představuju toho chlapa jak škrtí NO a ten drží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne malá,její matka.:) Myšleno to bylo spíš ve srandě,ale stará by mě chránila,kdyby se do mě někdo pustil.
Napadení není sranda, ať utočníkem nebo psem, kdyby není nic . To si myslíte jen sama a věřte, že se pletete,jen si to myslíte a představujete , přejete si to. LR není ostrý pes ,ostrost se u nich potlačuje -vyřazuje je z chovu. Jsou vyjímky jak se tu už psalo ,že koušou ,ale to je malé %. Je hodně pejskařů co si myslí jak je jejich miláček ochrání , ale není tomu tak . Už staré pořekadlo "pes který štěká nekouše" je léty prověřené. Né každý doma-na zahradě štěkající pes je ochránce a pes do akce,stačí aby byl na druhé straně plotu,tam vás nechá na pospas osudu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Napadení není sranda, ať utočníkem nebo psem, kdyby není nic . To si myslíte jen sama a věřte, že se pletete,jen si to myslíte a představujete , přejete si to. LR není ostrý pes ,ostrost se u nich potlačuje -vyřazuje je z chovu. Jsou vyjímky jak se tu už psalo ,že koušou ,ale to je malé %. Je hodně pejskařů co si myslí jak je jejich miláček ochrání , ale není tomu tak . Už staré pořekadlo "pes který štěká nekouše" je léty prověřené. Né každý doma-na zahradě štěkající pes je ochránce a pes do akce,stačí aby byl na druhé straně plotu,tam vás nechá na pospas osudu.
Pravda,nevím,jak přesně by zareagovala,kdyby k něčemu došlo. Dokáže nahnat ,,hrůzu´´ vrčením a štěkotem na povel (což není obrana,ale sranda psí povelyvím),a stačí to. No jo,nebude bránit...Ale je lepší kráčet se psem a s pocitem,že by snad mohl být užitečný při nějakém útoku na mou osobu,než vědět,že by mi v případě nouze skákal strachy do náruče...:)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pravda,nevím,jak přesně by zareagovala,kdyby k něčemu došlo. Dokáže nahnat ,,hrůzu´´ vrčením a štěkotem na povel (což není obrana,ale sranda psí povelyvím),a stačí to. No jo,nebude bránit...Ale je lepší kráčet se psem a s pocitem,že by snad mohl být užitečný při nějakém útoku na mou osobu,než vědět,že by mi v případě nouze skákal strachy do náruče...:)
Souhlasím, a vím že máte plemeno co lidi znají ,že není nebezpečné. Bylo dokázáno, že černý labrador řvoucí na zahradě kolem plotu ,budí větší respekt než jinné zbarvení,to je fakt. A znám dost lidí co si černé LR pořídilo na hlídání kolem domu .Přesto že to nejsou původní obranáři a hlídači,ale aportéři k tomu po léta chovaní.Jejich kvalita nosu a povaha je výborná a využívá se i jinde než při lovu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.11
Já chovám a cvičím s molossy více než 40let, ale nemyslím si, že by i zkušený pejskař vždy odrazil útok cizího molossa. Je rozdíl, když NO, který váží to co váží a je naučený na rukáv a ringový oblek v porovnání s útokem molossa nečekané razance a rychlosti. Moloss který mívá dvojnásobnou váhu NO a mnohem větší vzrůst a útok vede zpravidla vzhůru (na hrdlo a hruď).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já chovám a cvičím s molossy více než 40let, ale nemyslím si, že by i zkušený pejskař vždy odrazil útok cizího molossa. Je rozdíl, když NO, který váží to co váží a je naučený na rukáv a ringový oblek v porovnání s útokem molossa nečekané razance a rychlosti. Moloss který mívá dvojnásobnou váhu NO a mnohem větší vzrůst a útok vede zpravidla vzhůru (na hrdlo a hruď).
Pokud cvičíte 40 let tak jistě víte , že jsou i ti co ucuknou při utoku. Vždy jde o jedince a kdo proti nim jde. A může to být i Váš moloss .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlasím, a vím že máte plemeno co lidi znají ,že není nebezpečné. Bylo dokázáno, že černý labrador řvoucí na zahradě kolem plotu ,budí větší respekt než jinné zbarvení,to je fakt. A znám dost lidí co si černé LR pořídilo na hlídání kolem domu .Přesto že to nejsou původní obranáři a hlídači,ale aportéři k tomu po léta chovaní.Jejich kvalita nosu a povaha je výborná a využívá se i jinde než při lovu.
Fakt? :D Mně u plotu řvou tři černé příšerky...:D A strach nahnat umí - chodci přidají do kroku,bězci si hodní pár metrů sprint a cyklisté šlápnou do pedálů.... Ne,sranda,to bych jim fandila trochu moc. :)
Jen k nám nelezou nepozvaní lidé a Romové žadoníc o staré železo. (Ani jedno mi nechybí.)
Jsou to moc dobří psi,jen mě mrzí,že se,když byli v mě víc,než teď, tak rozeběhlo množení a tudíž se zvýšil počet psů náchylných k nemocem LR typickým.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fakt? :D Mně u plotu řvou tři černé příšerky...:D A strach nahnat umí - chodci přidají do kroku,bězci si hodní pár metrů sprint a cyklisté šlápnou do pedálů.... Ne,sranda,to bych jim fandila trochu moc. :)
Jen k nám nelezou nepozvaní lidé a Romové žadoníc o staré železo. (Ani jedno mi nechybí.)
Jsou to moc dobří psi,jen mě mrzí,že se,když byli v mě víc,než teď, tak rozeběhlo množení a tudíž se zvýšil počet psů náchylných k nemocem LR typickým.
Jaké nemoci máte na mysli ? Pokud vím tak největší problém byl a je DKK. A to není problém jen u tohoto plemene. Pokud množí někdo bez PP a nějaké DKK ho nezajímají, tak to lepší nebude.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlasím s Vámi, před necelým rokem jsme se přestěhovali do domku a soused má právě černého LR a můžu Vám říct, že při pohledu na psa, který rve pletivo, řve a cení zubiska, když jsem procházela kolem, se mi stáhla zadnice ... Naštěsti si na nás rychle navykl a teď se max. přiběhne podívat copak to na zahrádce dělám. Rozhodně bych ale k sousedovi jen tak bez pozvání nevlezla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jaké nemoci máte na mysli ? Pokud vím tak největší problém byl a je DKK. A to není problém jen u tohoto plemene. Pokud množí někdo bez PP a nějaké DKK ho nezajímají, tak to lepší nebude.
Dysplazie hlavně. Vím o hodně labradorech trpících na srdce (jak obézních,tak s váhou v normě),játra. Přidávají se alergie ( to se netýká jen LR,to je globální problém nejen psů,ale i lidí...což je vlastně pochopitelné a logické,protože psi jsou odkázáni na žrádlo,které dostanou od člověka - paradoxem je,že čím je výživa psů dál,tí je více problémů...), epilepsie...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.114
jde odnaučit molose přílišnému strachu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlasím s Vámi, před necelým rokem jsme se přestěhovali do domku a soused má právě černého LR a můžu Vám říct, že při pohledu na psa, který rve pletivo, řve a cení zubiska, když jsem procházela kolem, se mi stáhla zadnice ... Naštěsti si na nás rychle navykl a teď se max. přiběhne podívat copak to na zahrádce dělám. Rozhodně bych ale k sousedovi jen tak bez pozvání nevlezla.
Tak tak.:)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dysplazie hlavně. Vím o hodně labradorech trpících na srdce (jak obézních,tak s váhou v normě),játra. Přidávají se alergie ( to se netýká jen LR,to je globální problém nejen psů,ale i lidí...což je vlastně pochopitelné a logické,protože psi jsou odkázáni na žrádlo,které dostanou od člověka - paradoxem je,že čím je výživa psů dál,tí je více problémů...), epilepsie...
No ovšem není se čemu podivovat,když většina těchto žravejch psů má pořád plnné misky výborných a nenahraditelných granulek.O obézní pejsky není problém,pohybu málo -žádný. Tam je potřeba hledat původ,ale vlastně proč ? Nerozumní majitelé, výrobci krmiv i veterináři chějí žít. Čím to asi bude ? Žeby oteplováním ,nebo přístupem ke krmení ? Proč bych řešil složení nějakých granul ,jakou značku ,co obsahují ,kolik masa, atd. Koupím maso a pes se má výborně, žádný problém po řadu let s řadou psů. Ale toto není předmětem zadání .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ovšem není se čemu podivovat,když většina těchto žravejch psů má pořád plnné misky výborných a nenahraditelných granulek.O obézní pejsky není problém,pohybu málo -žádný. Tam je potřeba hledat původ,ale vlastně proč ? Nerozumní majitelé, výrobci krmiv i veterináři chějí žít. Čím to asi bude ? Žeby oteplováním ,nebo přístupem ke krmení ? Proč bych řešil složení nějakých granul ,jakou značku ,co obsahují ,kolik masa, atd. Koupím maso a pes se má výborně, žádný problém po řadu let s řadou psů. Ale toto není předmětem zadání .
Krmím převážně masem, granulím se striktně nevyhýbám. Moji psi jsou ve váhové toleranci. Teď přes léto půjdou s váhou k dolní hranici. Své psy mám ráda a proto nemám klobásy na nožičkách. :) (Tím nechci říct,že z nich lezou žebra,ať se tady nechytá za slovíčka..:D)
Výživa psů a jejich kondice je téma na dlouho a jiné téma... Jen je mi líto psů,jejichž jim majitelé (ne)vědomky ničí a zkracují život..Bohužel,nenadělám s tí m nic,než poradit,stojí-li o to někdo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.11
Nerozumím dost dobře, co máte na mysli "přílišný strach u molosse".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Těžko tady radit,přesto, plemeno vhodné k obraně a jedinec s výcvikem. Ale pozor,ne všechno se v tom našem kocourkově považuje za obranu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nerozumím dost dobře, co máte na mysli "přílišný strach u molosse".
no...bojí se cizích lidí, bojí se malých psů, tedy dost má strach z mužů, postřehla jsem i pokud někdo mluví zvýšeným hlasem, tak se klidí....
prostě je velice bázlivá
ale prosím vás, my ji nemučíme....naopak....
hledám hledám různé finty jak jí pozvednout sebevědomí, že ona je to bojové plemeno, že ona je ta větší a silnější....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.11
V tomto případě (bázlivost u molosse) takto na dálku těžko radit. Nevíme v jakém prostředí a za jakých okolností probíhala raná fáze socializace u chovatele a následně u majitele.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.25
100%rotvajler
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.25
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
100%rotvajler
ano
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.1
Nejlepší Rotwik, z vlastní zkušenosti
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.76
mam dva rotviky fenu a psa fena by se tez nechala odvezt ale ten druhy vubec :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.26
Absolutně a bezkonkurenčně středoasijský pastevecký pes.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Absolutně tichý a bezproblémovej kamerovej systém + elektronický pes , nenároční hlídači.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.91
Kangal
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.127
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mně u plotu neřve nikdo. Psi sedí a koukají kdo prochází kolem. Jen to ledové koukání stačí kolemjdoucím, aby je přešla chuť lézt do zahrady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.207
Chcete obranaře do bytu ,pořidte si ratlika ,velky pes potřebuje prostor na běhání.....................každy vám tady radí ,ktery by měl být nejvhodnější ,ale myslím že takového psa do bytu je týrání......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chcete obranaře do bytu ,pořidte si ratlika ,velky pes potřebuje prostor na běhání.....................každy vám tady radí ,ktery by měl být nejvhodnější ,ale myslím že takového psa do bytu je týrání......
Týrání je nechodit se psem ven. Ať už je to ratlík, nebo doga.
Pokud má pes dostatek pohybu a vyžití, tak je v bytě s pánečkem naprosto spokojený. Mnohem spokojenější, než pes na zahradě, který vidí pána deset minut denně a zbytek doby je tam sám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.207
Dlouho jste asi přemyšlela ,raději se schladte ,chudak pes ,nevím kolik máte let , ale už vas vidím za takovych deset let ,jak s ním běhate venku ,pes není hračka ,ktera se vam bude libit na chvilku ,abyste byla zajímavá.......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dlouho jste asi přemyšlela ,raději se schladte ,chudak pes ,nevím kolik máte let , ale už vas vidím za takovych deset let ,jak s ním běhate venku ,pes není hračka ,ktera se vam bude libit na chvilku ,abyste byla zajímavá.......
Řekla bych, že zadavatelka už přemýšlela dostatečně dlouho. Když uvážíme, že se ptala v roce 2005.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.92
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Týrání je nechodit se psem ven. Ať už je to ratlík, nebo doga.
Pokud má pes dostatek pohybu a vyžití, tak je v bytě s pánečkem naprosto spokojený. Mnohem spokojenější, než pes na zahradě, který vidí pána deset minut denně a zbytek doby je tam sám.
Lidi mají představu, že pes potřebuje zahradu na to, aby byl spokojený.Jenže ono to tak docela není. Mám psa na obrovské zahradě a přesto za mou příjde do vytopeného obýváku, lehne si a spí třeba celé dopoledne, specielně teď v zimě, kdy s ním chodím na procházky až kolem jedenácté nebo dvanácté, podle počasí. Pravda je, že když chce tak si může kdykoliv vylézt ven. Ale pokud se nic neděje, tak spí. Pes má nejraději aktivity s pánečkem a pokud je páneček lenoch, tak psovi nepomůže ani několika hektraová zahrada aby byl spokojený. Takže v bytě v paneláku to chce ráno brzo vyskočit s postele a jít se psem ta na hodinu ven. Pak vydrží spát až do doby než se páneček vrátí z práce. Ovšem pak to chce procházky nebo aktivity až do večera. A zase záleží na programu rodiny nebo jednotlivce jestli může psovi tak dlouhé hodiny večer věnovat. Hodinka večer totiž psovi po celodenním ležení nestačí. Takže je někdy dobrý do bytu kompromis se zvoleným plemenem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.207
Co tady píšete za nesmyly, že větší plemeno nepotřebuje zahradu, to muže napsat jenom dítě ,které všechno chce.V dnešní době, kdy většinou jste v praci od nevidím do nevidím, budete mít každy den naladu běhat se psem na dvouhodinove prochazky .......-ani se nedivím ,že když vznikne nějaky problem ,tak se chcete psa zbavit ,pak jsou utulky přeplněné ,pokud mají takove majitelé.... TO NEMLUVÍM O TOM NEPOŘADKU V BYTĚ .....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co tady píšete za nesmyly, že větší plemeno nepotřebuje zahradu, to muže napsat jenom dítě ,které všechno chce.V dnešní době, kdy většinou jste v praci od nevidím do nevidím, budete mít každy den naladu běhat se psem na dvouhodinove prochazky .......-ani se nedivím ,že když vznikne nějaky problem ,tak se chcete psa zbavit ,pak jsou utulky přeplněné ,pokud mají takove majitelé.... TO NEMLUVÍM O TOM NEPOŘADKU V BYTĚ .....
Dobrý
Obecně - čím větší plemeno, tím klidnější. Větší nároky na pohyb a aktivity mají právě plemena menší.
Patrně lidi, kteří jsou v práci od nevidím do nevidím si až tak masově psy pořizovat nebudou.
Chodím do práce od nevidím do vidím a jeden každý den jsou psi na procházce tak 2-3 hodiny (počítám hlavní odpolední + večerní, ranní je malá a psy obtěžuje, páč v tu dobu se SPÍ!). A takový pořádný trénink obran vydá za horskou tůru a to je vše odbyto včetně cesty za hodinku.
Aktivita psa v průbehu dne se od lidské liší (přirozená, konkrétně samozřejmě přizpůsobená režimu majitele) - ranní aktivita cca od 4-8hod., od 8-16hod dlouhodobý hluboký spánek, 16-22 hlavní aktivita, 22-04 povrchní spánek. Chodím z práce cca ve 14 a své psy budím.
Mí psi mají rovněž zahradu - vypuštěni na ni udělají co? No ulehnou u dveří. A nejlepší je ležet (jeden) či chodit (druhý) paničce za zadkem - doma!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.25
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy asi nemate psa...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.224
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud nechcete běhat každý den dvě hodiny a víc se psem, tak si ho ano nepořizujte.A nezáleží jestli máte zahradu nebo bydlíte v bytě. Já mám několikahektarový pozemek a jsem se psem od jedné hodiny odpoledne až do pěti než se setmí. Pochopitelně jsem doma. Ale kdybych chodila do práce, tak mě nápad na psa nenapadne. Pes potřebuje své. A nebo jak jsme psala, si může někdo opatřit plemeno, které se vydovádí doma v obýváku, aby se s ním nemuselo nikam chodit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.224
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak nemějte péči. Mám ke psovi ještě starou fenu 15 let a pořád je fit. Takže žádný útulek u mně nehrozí ani starému psovi. A nepořádek v bytě to se musí hnout zadkem a makat, aby bylo uklizeno. Nebo si někdo vzít psa nemůže aby měl neustále vycíděno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.224
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy asi nemate psa...
Jinak máte pravdu, že paní(nebo pán) nemá psa. Podle toho co píše, tak se divím, že vůbec čte diskuzi na psech. Se diví, že dnes když je celý den v práci, že nemá na psa čas. Oni pejskaři si na psa čas udělají za každou cenu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.102
Belgická ovčák malinois
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.11
Nejde jen o to, že se jedná o devět let starý dotaz, ale vůbec o princip.
.Dělá si tady z nás někdo srandu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.11
Dokonce několikrát opakovaná otázka...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.16
Tosa inu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.16
Tosa inu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.2
A co moskevák?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.246
za tu dobu co zadavatelka zadala dotaz uplynulo tolik času že obranář už bude možná mrtvý,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.174
Středoasijský pastevecký pes,nejlepší ochránce,co znám.Akorát nekouše,ale zabíjí. A ten by měl mít aspoň přístup na zahradu,protože takového SAO si nedovedu představit v garsonce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kolkin
napsal(a):
Hledam psa na hlídání a zároveň ne ostrého, nevím jaké plemeno by se hodilo.
Hlídá skoro každý pes, třeba německý špic velký.

Kolkin
napsal(a):
Potřeboval bych něco průměrného s normálním čenichem.Jinak s tím domů nemůžu.
Entlebušský salašnícky pes.

Kolkin
napsal(a):
Potřeboval bych něco průměrného s normálním čenichem.Jinak s tím domů nemůžu.
S normálním čenichem a v profilovce máte angličana?
Ono neni treba objevovat uz davno objevene, hlidani je vedle lovu asi nejstarsi prakticky vyuziti psu.
Nektera plemena jsou urcena (a byla dlouho podrobovana selekci prave k tomu ucelu) ke hlidani obydli jako treba spicove, nektera to dokonce naznacuji uz ve svem jmenu: cane corso, hovawart, cuvac/kuvasz.
Vedle toho dobre hlidaji obvykle ovcacka a honacka plemena a pro sve schopnosti spoluprace s clovekem se uzivaji ovcaci jako psi pro strezeni a ochranu v doprovodu cloveka ve vojenske a policejni praxi (nemecky, holandsky, belgicky ovcak). Do tehle kategorie spadaji i rotvajleri, briardi, bouvierove, bauceroni...
Silne hlidaci pudy maji i plemena puvodne stajova: pincove, kniraci, siperky...
A samozrejme plemena pastevecka.
Tohle jsou smery, kterymi by se mel zajemce o "psa na hlidani" ubirat a pak si vybrat podle velikosti, clenitosti a typu hlidaneho prostoru, podle toho, jak moc se chce psovi venovat, zda s nim chce chce cvicit, jak moc razantniho psa chce, zda ma byt pes schopen byt celorocne venku a tak dale.
Vendap

XXX.XXX.212.171
Promě jeto Americký Stafordský Terier už jen z toho duvodu že naněm vydite cose mu zrovna honi hlavě a v ty hlave má aspon srovnano nikdy bez ucelově neutoči jen brani danou osobu tak že kni nikdo nepřistoupi bliže a ta dalsi vec je neni to žádna šilena agrasevni svine jako vlcak ovcak rotvajler to má tupej slepiči mozek co zna jen trhat budes mit u nohy Stafa nikdo si ani nevsimne žeho máš šahne na tebe někdo a je hned bez ruky jen nazor

mně vždycky fascinuje, že amstafové přitahují takové podobné typy úplně blbých lidí.
přitom k amstafovi na zahradu já bych teda vlezla a i jeho majitele bych bez dovolení osahávala bez bázně a hany.
ke kavkazáčkovi bych se nesunula, ani kdyby mě znal, v nepřítomnosti majitele :D

napsal(a):
mně vždycky fascinuje, že amstafové přitahují takové podobné typy úplně blbých lidí.
přitom k amstafovi na zahradu já bych teda vlezla a i jeho majitele bych bez dovolení osahávala bez bázně a hany.
ke kavkazáčkovi bych se nesunula, ani kdyby mě znal, v nepřítomnosti majitele :D
napsal(a):
Tak k pastevci vstoupit bez povolení a v nepřítomnosti pána může jen naprostý id.ot, bohužel i tací se najdou mezi námi!
Tak ona je blbost vstoupit takto k jakémukoli psovi. I u amstaffů se najdou výjimky - hlídači. A pak navíc nejde přece obecně říct - jé hele amstaff, to jsou miláčci, tak můžu jít dovnitř, ten mě přivítá. Vždyť nevíme, jestli se jedná o týraného psa, o psa z útulku s nejistou minulostí, o psa se zkaženou povahou atd.....
A nedá se moc řídit ani tím, jak ten pes působí za plotem - známá má psa, který vás za vraty nadšeně vítá, může se zbláznit radostí, prostrkuje čumák ven, nechá se hladit. Ale jakmile vezmete za kliku a jdete dovnitř, tak hlídá.