Jak poznat, že je březí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.9.2006 17:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.37

Mám otázku, jak poznat, že fenka je březí? Je samozřejmostí, že půjdeme na ultrazvuk,a el jde to nějak i předem? Pes se mi do feny dostal na pár sekund v 19 dni hárání, tak nevím co čekat. Není to plánované, fenka je mladá a není ještě uchovněná. Ted má hárání - respektive už nebarví od 17 dne - 25 den a má hodně zvětšené ceciky a je spavá ( ale to byla i po celé hárání),a le extrémě žere. Tak mám strach, že je březí.
<br>
Jde nějak udělat, aby se případné zárodky vstřebaly, nebvo tak? Třeba skákáním přes překážky atd?

Neregistrovaný uživatel

8.9.2006 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.238

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám otázku, jak poznat, že fenka je březí? Je samozřejmostí, že půjdeme na ultrazvuk,a el jde to nějak i předem? Pes se mi do feny dostal na pár sekund v 19 dni hárání, tak nevím co čekat. Není to plánované, fenka je mladá a není ještě uchovněná. Ted má hárání - respektive už nebarví od 17 dne - 25 den a má hodně zvětšené ceciky a je spavá ( ale to byla i po celé hárání),a le extrémě žere. Tak mám strach, že je březí.
<br>
Jde nějak udělat, aby se případné zárodky vstřebaly, nebvo tak? Třeba skákáním přes překážky atd?

Jistotu budete mít opravdu až na ultrazvuku....
Naše fenka po nakrytí (po kterém nezabřezla) - plánovaném, byla také spavá, veeeeelmi žravá (dost přibrala) a ty cecíky!!! Prostě hérečka Takže to zákonitě nemusejí být příznaky březosti.
Jinak myslím, že opravdu zárodky fenka "nevyskáče"
Přeji Vám, aby to dobře dopadlo.

Neregistrovaný uživatel

8.9.2006 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.227

Jistotu budete mít opravdu až na ultrazvuku....
Naše fenka po nakrytí (po kterém nezabřezla) - plánovaném, byla také spavá, veeeeelmi žravá (dost přibrala) a ty cecíky!!! Prostě hérečka Takže to zákonitě nemusejí být příznaky březosti.
Jinak myslím, že opravdu zárodky fenka "nevyskáče"
Přeji Vám, aby to dobře dopadlo.

P.o nechtěném nakrytí se dá pomoci injekcí 5,7,9 den jinak pak už nic není pokud je vaše fenka březí i když to nevíte jistě tak klidový režim né skákat přes překážky tím jí jen ublížíte. hodně trpělivosti a lásky

Neregistrovaný uživatel

8.9.2006 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.39

P.o nechtěném nakrytí se dá pomoci injekcí 5,7,9 den jinak pak už nic není pokud je vaše fenka březí i když to nevíte jistě tak klidový režim né skákat přes překážky tím jí jen ublížíte. hodně trpělivosti a lásky

Injekce jsou velmi nebezpečné, hrotí zánět dělohy, který často končí i kastrací. Pokud s fenkou počítáte pro další chov, neriskujte.
Další možnost, jít na ultrazvuk ccc 29.den od nakrytí. Pokud se březost potvrdí, lze ji přerušit a vyvolat potrat (injekce a prášky),. Je to méně rizikové, ale také ne 100% bezpečné. Nejlepší - nechat porodit a štěňata udat. Pčřiznávám, že já nechtěné nakrytí řešila 2.cestou - bez následků. 19.děn od začátku hárání by však už fena zabřeznout nemusela, ale u každé feny je to individuální.

Neregistrovaný uživatel

8.9.2006 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.37

Injekce jsou velmi nebezpečné, hrotí zánět dělohy, který často končí i kastrací. Pokud s fenkou počítáte pro další chov, neriskujte.
Další možnost, jít na ultrazvuk ccc 29.den od nakrytí. Pokud se březost potvrdí, lze ji přerušit a vyvolat potrat (injekce a prášky),. Je to méně rizikové, ale také ne 100% bezpečné. Nejlepší - nechat porodit a štěňata udat. Pčřiznávám, že já nechtěné nakrytí řešila 2.cestou - bez následků. 19.děn od začátku hárání by však už fena zabřeznout nemusela, ale u každé feny je to individuální.

Ona od 17 dne nebarvilůa a psa od sebe odháněla. ALe on byl rychlejší než my obě dohromady. Snad z toho nic nebude, když s ní byl jen pár sekund. Prý fenka nezabřezne, pokud se s ní eps nesváže.

Neregistrovaný uživatel

9.9.2006 08:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.131

Ona od 17 dne nebarvilůa a psa od sebe odháněla. ALe on byl rychlejší než my obě dohromady. Snad z toho nic nebude, když s ní byl jen pár sekund. Prý fenka nezabřezne, pokud se s ní eps nesváže.

To je naprostá hloupost, pes vylučuje semeno ihned!A zabřeznout by mohla i bez svázání to není nutné: potrat nedopotučuji pokud je to mladá fena tak jí mateřství jen prospěje a že je nevhod to se už nedá nic dělat štěnátka se dají udat vždycky.

Neregistrovaný uživatel

9.9.2006 16:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.74

Promiňte, ale dovoluji si oponovat-nedávno jsme řešili podobný problém, když mi pes nechtěně nakryl desetiletou a tudíž už nechovnou fenku. Z informace u veta jsme se dozvěděli, že jsou ty injekce co se dávají takhle hned po nakrytí - na jméno preparátu už si nevzpomenu, vím, jen že to začínalo na "M" a pak je i nějaký nový preparát , který lze fence píchnout až do nějakého 40. dne březosti- tudíž po zjištění, zda je fenka březí, či nikoliv. Prý je tento nový preparát několikanásobně dražší- ale zase se nepředpokládají drastické nežádoucí účinky.
Pro zadavatelku: poraďte se s veterinářem, sám Vám nejlépe vyjmenuje možnosti i případná rizika. Zde se dočkáte nejspíš s popisem toho, co kdo z nás zažila jak dobře (špatně) to dopadlo.
Přeji hodně štěstí.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2006 02:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.26

Promiňte, ale dovoluji si oponovat-nedávno jsme řešili podobný problém, když mi pes nechtěně nakryl desetiletou a tudíž už nechovnou fenku. Z informace u veta jsme se dozvěděli, že jsou ty injekce co se dávají takhle hned po nakrytí - na jméno preparátu už si nevzpomenu, vím, jen že to začínalo na "M" a pak je i nějaký nový preparát , který lze fence píchnout až do nějakého 40. dne březosti- tudíž po zjištění, zda je fenka březí, či nikoliv. Prý je tento nový preparát několikanásobně dražší- ale zase se nepředpokládají drastické nežádoucí účinky.
Pro zadavatelku: poraďte se s veterinářem, sám Vám nejlépe vyjmenuje možnosti i případná rizika. Zde se dočkáte nejspíš s popisem toho, co kdo z nás zažila jak dobře (špatně) to dopadlo.
Přeji hodně štěstí.

Nechte ji být a pokud porodí, ponechte jí jedno štěně. A příště ji líp hlídejte.

Neregistrovaný uživatel

18.6.2014 18:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.90

Mužu ti řict že se mi tvé komentáře líbí =D Hodně mi pomohly a nemohla by si i napsat něco co dat štěnatum třeba když s fenou nebudfe něco ok smajlík

Pája (12)

11.1.2016 21:20
Pája (12)

XXX.XXX.92.165

Dobrý den,
Naše fenka(Ťapka) malého vzrůstu hárala kolem poloviny Listopadu...Cca před 4 dny jsem jí šahala na břiho a štěňata se hýbala. Cecíky měla nalité ale dnes jsem jí znova šahala na břicho a už jsem tam nic necítila ...cecíky už ani nalité moc nemá... :( celý den ani nevylézá z pelíšku kde má jídlo i vodu. Bojím se že se štěňatum něco stalo nebo že se něco stane Ťapce :( je jí 9 a štěňata by měla asi po 5 nebo 6...
Předem děkují za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2016 21:25

Pája (12) napsal(a):
Dobrý den,
Naše fenka(Ťapka) malého vzrůstu hárala kolem poloviny Listopadu...Cca před 4 dny jsem jí šahala na břiho a štěňata se hýbala. Cecíky měla nalité ale dnes jsem jí znova šahala na břicho a už jsem tam nic necítila ...cecíky už ani nalité moc nemá... :( celý den ani nevylézá z pelíšku kde má jídlo i vodu. Bojím se že se štěňatum něco stalo nebo že se něco stane Ťapce :( je jí 9 a štěňata by měla asi po 5 nebo 6...
Předem děkují za rady

Jděte na veterinu ať jí udělají sono.

11.1.2016 21:28
sheepdog

XXX.XXX.131.110

Pája (12) napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkují za rady

Proboha proč kryjete 9 let starou fenu, ještě k tomu po 5 nebo po 6?

12.1.2016 07:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dvanáct bude věk zadavatelky. Obávám se, že Ťapku nikdo záměrně nekryl a možná ani na té veterině nikdy nebyla. To jsou vesničtí voříšci...holt

Pája (12)

12.1.2016 21:56
Pája (12)

XXX.XXX.92.165

sheepdog napsal(a):
Proboha proč kryjete 9 let starou fenu, ještě k tomu po 5 nebo po 6?

My jí nekryli...utekla...

Pája (12)

12.1.2016 21:57
Pája (12)

XXX.XXX.92.165

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jděte na veterinu ať jí udělají sono.

Děkuju :).

12.1.2016 21:59
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Pája (12) napsal(a):
Děkuju :).

Jak to s Ťapkou vypadá?

AmálkaBeník

13.5.2016 11:03
AmálkaBeník

XXX.XXX.202.21

Dobrý den.Nechala jsem připustit naši fenku Amálku a povedlo se svazala se.. Je to 19 dní.Mohla bych s Amálkou na ultrazvuk už teď, nebo musim počkat do ?dne?Děkuji

13.5.2016 11:33
anonymx

XXX.XXX.27.66

AmálkaBeník napsal(a):
Dobrý den.Nechala jsem připustit naši fenku Amálku a povedlo se svazala se.. Je to 19 dní.Mohla bych s Amálkou na ultrazvuk už teď, nebo musim počkat do ?dne?Děkuji

Až 25. den.

Věra 12345

24.10.2016 11:59
Věra 12345

XXX.XXX.23.7

Dobry den, mame fenku yorka, ze psíkem byla spojená nekolikrat... ale mela by podle vypoctu cca za tyden rodit a jediné co pozoruji je ze je neklidná i v noci pochoduje po byte a vic pije a cura ale jinak nic...je mozný aby byla brezí i kdyz na ní jinak nic moc není pozmat ?
dekuji... :-D

24.10.2016 12:00
scylla

XXX.XXX.89.110

Věra 12345 napsal(a):
Dobry den, mame fenku yorka, ze psíkem byla spojená nekolikrat... ale mela by podle vypoctu cca za tyden rodit a jediné co pozoruji je ze je neklidná i v noci pochoduje po byte a vic pije a cura ale jinak nic...je mozný aby byla brezí i kdyz na ní jinak nic moc není pozmat ?

Mazejte na sono.

24.10.2016 12:01

Věra 12345 napsal(a):

Hele jestli vám hodně pije a čůrá, tak může mít spíš zánět dělohy, než štěňata.

Takže to koukejte jít řešit na veterinu.

24.10.2018 19:46
EKILU

XXX.XXX.13.61

<br>

Dobry den,jak to dopadlo? Byla zabřezlá?

jowcnkw

18.7.2019 15:15
jowcnkw

XXX.XXX.32.144

Mám takvou otázku.. Naše fenka ted hodne leží nechce moc jíst.. Muže to znamenat březost nebo nějakou nemoc???

18.7.2019 15:20
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

jowcnkw napsal(a):
Mám takvou otázku.. Naše fenka ted hodne leží nechce moc jíst.. Muže to znamenat březost nebo nějakou nemoc???

Odpověděla jste si sama

18.7.2019 15:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nemoc, či faleška, tedy falešná březost. Proč by měla březí fena jen ležet a nejíst? To by bylo trochu proti přírodě, ne? Taky by bylo třeba napsat alespoň nějaké základní info, kolik je feně let, jestli je možnost, že by se spojila se psem, či jak je to dlouho od hárání?

jowcnkw

18.7.2019 17:04
jowcnkw

XXX.XXX.32.144

fence je 7 AŽ 9 a hárala na konci června se psem utekla ale ten pes je dost malý a naše fenka patrí k tem vetsim psum. Hrozně se o ní všichni bojí.. Přístí tyden jedeme k veterinarovi. Tak i tak me zajímalo jestli mi treba neporadite.. Ale i tak moc Děkuji..

18.7.2019 17:29

no, jestli se o ní bojíte, tak s tím veterinářem nečekejte do příštího týdne.

u starších fen v téhle době po hárání bývá vůbec nejčastější příčinou nenálady a nechutenství pyometra.

18.7.2019 21:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no, jestli se o ní bojíte, tak s tím veterinářem nečekejte do příštího týdne.

u starších fen v téhle době po hárání bývá vůbec nejčastější příčinou nenálady a nechutenství pyometra.

Což může mít rychlý konec...velmi rychlý, musíte dodat, někdo neví

jowcnkw

19.7.2019 09:02
jowcnkw

XXX.XXX.32.144

Mockrát vam děkuji .. Kukala jsem se na tu Pyometru a v našem případě jí mužeme naštěstí asi hned vyloučit... Ale pro jistotu zajedeme dřiv k veterinářovi..

19.7.2019 09:07

jowcnkw napsal(a):
Mockrát vam děkuji .. Kukala jsem se na tu Pyometru a v našem případě jí mužeme naštěstí asi hned vyloučit... Ale pro jistotu zajedeme dřiv k veterinářovi..

Vyloučit? Z jakého důvodu?

19.7.2019 09:11

jowcnkw napsal(a):

Hm, podle internetu si troufnete odhadnout diagnózu? Já teda před 3 měsíci tu jistotu rozhodně neměla, tak jsem mazala k veterináři hned.

19.7.2019 09:15
janaa

XXX.XXX.25.153

jowcnkw napsal(a):

Pokud není fena kastrovaná, nemůžete pyometru nikdy vyloučit a už vůbec ne podle příznaků psaných na internetu. V tom tkví i její záludnost, ony ty "typické" příznaky nemusí vůbec být a přitom už je skoro pět minut po dvanácté

19.7.2019 09:28

Přesně tak, jak píší nade mnou. Zánět dělohy můžete vyloučit pouze ve dvou případech:
1. pokud fena dělohu nemá
2. po vyšetření u veta

19.7.2019 09:34

jowcnkw napsal(a):

Vyloučit? Ó, jak jste naivní! Ale ve smajlících se vyžíváte...

Pyometru vaší feně nepřeji. Tu naši jsme sotva zachránili, bez akutní operace to nešlo, a to jsme příznaky nepodceňovali. Pyometra může probíhat skrytě, o to je nebezpečnější.

19.7.2019 09:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak pokud se ptala, jestli fena nemůže být březí, dělohu nejspíš má. Pak nechápu tu jistotu s de.ilníma 10 smajlíkama

19.7.2019 10:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zadavatelko: změřili jste alespoň teplotu?

jowcnkw

19.7.2019 10:04
jowcnkw

XXX.XXX.32.144

Můj přítel jemuž ta fenka patří je s ní už na cestě k veterinaři. děkuji za rady

19.7.2019 14:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Doufám, že dáte vědět, jak na tom pejsana je, jaková je diagnoza...

25.1.2021 23:56
Erdo

XXX.XXX.75.126

Dobrý den, byli jsme připustit naší civavku, už je to měsíc a zdá se mi že vůbec nepribrala, pán co má ty psiky nám říkal že ji nemáme zbytečně vystavovat stresu z ultrazvuku, dá se poznat i jinak? Děkuji mockrát

26.1.2021 05:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Erdo napsal(a):
Dobrý den, byli jsme připustit naší civavku, už je to měsíc a zdá se mi že vůbec nepribrala, pán co má ty psiky nám říkal že ji nemáme zbytečně vystavovat stresu z ultrazvuku, dá se poznat i jinak? Děkuji mockrát

Jj, dá se to poznat za měsíc - buď z ní neco vypadne, nebo nevypadne...

26.1.2021 07:11
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Erdo napsal(a):

Když si přečtete toto téma, budete znát odpověď.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík