Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.37
Mám otázku, jak poznat, že fenka je březí? Je samozřejmostí, že půjdeme na ultrazvuk,a el jde to nějak i předem? Pes se mi do feny dostal na pár sekund v 19 dni hárání, tak nevím co čekat. Není to plánované, fenka je mladá a není ještě uchovněná. Ted má hárání - respektive už nebarví od 17 dne - 25 den a má hodně zvětšené ceciky a je spavá ( ale to byla i po celé hárání),a le extrémě žere. Tak mám strach, že je březí.
<br>
Jde nějak udělat, aby se případné zárodky vstřebaly, nebvo tak? Třeba skákáním přes překážky atd?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.238
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám otázku, jak poznat, že fenka je březí? Je samozřejmostí, že půjdeme na ultrazvuk,a el jde to nějak i předem? Pes se mi do feny dostal na pár sekund v 19 dni hárání, tak nevím co čekat. Není to plánované, fenka je mladá a není ještě uchovněná. Ted má hárání - respektive už nebarví od 17 dne - 25 den a má hodně zvětšené ceciky a je spavá ( ale to byla i po celé hárání),a le extrémě žere. Tak mám strach, že je březí.
<br>
Jde nějak udělat, aby se případné zárodky vstřebaly, nebvo tak? Třeba skákáním přes překážky atd?
Jistotu budete mít opravdu až na ultrazvuku....
Naše fenka po nakrytí (po kterém nezabřezla) - plánovaném, byla také spavá, veeeeelmi žravá (dost přibrala) a ty cecíky!!! Prostě hérečka Takže to zákonitě nemusejí být příznaky březosti.
Jinak myslím, že opravdu zárodky fenka "nevyskáče"
Přeji Vám, aby to dobře dopadlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jistotu budete mít opravdu až na ultrazvuku....
Naše fenka po nakrytí (po kterém nezabřezla) - plánovaném, byla také spavá, veeeeelmi žravá (dost přibrala) a ty cecíky!!! Prostě hérečka Takže to zákonitě nemusejí být příznaky březosti.
Jinak myslím, že opravdu zárodky fenka "nevyskáče"
Přeji Vám, aby to dobře dopadlo.
P.o nechtěném nakrytí se dá pomoci injekcí 5,7,9 den jinak pak už nic není pokud je vaše fenka březí i když to nevíte jistě tak klidový režim né skákat přes překážky tím jí jen ublížíte. hodně trpělivosti a lásky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
P.o nechtěném nakrytí se dá pomoci injekcí 5,7,9 den jinak pak už nic není pokud je vaše fenka březí i když to nevíte jistě tak klidový režim né skákat přes překážky tím jí jen ublížíte. hodně trpělivosti a lásky
Injekce jsou velmi nebezpečné, hrotí zánět dělohy, který často končí i kastrací. Pokud s fenkou počítáte pro další chov, neriskujte.
Další možnost, jít na ultrazvuk ccc 29.den od nakrytí. Pokud se březost potvrdí, lze ji přerušit a vyvolat potrat (injekce a prášky),. Je to méně rizikové, ale také ne 100% bezpečné. Nejlepší - nechat porodit a štěňata udat. Pčřiznávám, že já nechtěné nakrytí řešila 2.cestou - bez následků. 19.děn od začátku hárání by však už fena zabřeznout nemusela, ale u každé feny je to individuální.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Injekce jsou velmi nebezpečné, hrotí zánět dělohy, který často končí i kastrací. Pokud s fenkou počítáte pro další chov, neriskujte.
Další možnost, jít na ultrazvuk ccc 29.den od nakrytí. Pokud se březost potvrdí, lze ji přerušit a vyvolat potrat (injekce a prášky),. Je to méně rizikové, ale také ne 100% bezpečné. Nejlepší - nechat porodit a štěňata udat. Pčřiznávám, že já nechtěné nakrytí řešila 2.cestou - bez následků. 19.děn od začátku hárání by však už fena zabřeznout nemusela, ale u každé feny je to individuální.
Ona od 17 dne nebarvilůa a psa od sebe odháněla. ALe on byl rychlejší než my obě dohromady. Snad z toho nic nebude, když s ní byl jen pár sekund. Prý fenka nezabřezne, pokud se s ní eps nesváže.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.131
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ona od 17 dne nebarvilůa a psa od sebe odháněla. ALe on byl rychlejší než my obě dohromady. Snad z toho nic nebude, když s ní byl jen pár sekund. Prý fenka nezabřezne, pokud se s ní eps nesváže.
To je naprostá hloupost, pes vylučuje semeno ihned!A zabřeznout by mohla i bez svázání to není nutné: potrat nedopotučuji pokud je to mladá fena tak jí mateřství jen prospěje a že je nevhod to se už nedá nic dělat štěnátka se dají udat vždycky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Promiňte, ale dovoluji si oponovat-nedávno jsme řešili podobný problém, když mi pes nechtěně nakryl desetiletou a tudíž už nechovnou fenku. Z informace u veta jsme se dozvěděli, že jsou ty injekce co se dávají takhle hned po nakrytí - na jméno preparátu už si nevzpomenu, vím, jen že to začínalo na "M" a pak je i nějaký nový preparát , který lze fence píchnout až do nějakého 40. dne březosti- tudíž po zjištění, zda je fenka březí, či nikoliv. Prý je tento nový preparát několikanásobně dražší- ale zase se nepředpokládají drastické nežádoucí účinky.
Pro zadavatelku: poraďte se s veterinářem, sám Vám nejlépe vyjmenuje možnosti i případná rizika. Zde se dočkáte nejspíš s popisem toho, co kdo z nás zažila jak dobře (špatně) to dopadlo.
Přeji hodně štěstí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.26
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Promiňte, ale dovoluji si oponovat-nedávno jsme řešili podobný problém, když mi pes nechtěně nakryl desetiletou a tudíž už nechovnou fenku. Z informace u veta jsme se dozvěděli, že jsou ty injekce co se dávají takhle hned po nakrytí - na jméno preparátu už si nevzpomenu, vím, jen že to začínalo na "M" a pak je i nějaký nový preparát , který lze fence píchnout až do nějakého 40. dne březosti- tudíž po zjištění, zda je fenka březí, či nikoliv. Prý je tento nový preparát několikanásobně dražší- ale zase se nepředpokládají drastické nežádoucí účinky.
Pro zadavatelku: poraďte se s veterinářem, sám Vám nejlépe vyjmenuje možnosti i případná rizika. Zde se dočkáte nejspíš s popisem toho, co kdo z nás zažila jak dobře (špatně) to dopadlo.
Přeji hodně štěstí.
Nechte ji být a pokud porodí, ponechte jí jedno štěně. A příště ji líp hlídejte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.90
Mužu ti řict že se mi tvé komentáře líbí =D Hodně mi pomohly a nemohla by si i napsat něco co dat štěnatum třeba když s fenou nebudfe něco ok
Pája (12)

XXX.XXX.92.165
Dobrý den,
Naše fenka(Ťapka) malého vzrůstu hárala kolem poloviny Listopadu...Cca před 4 dny jsem jí šahala na břiho a štěňata se hýbala. Cecíky měla nalité ale dnes jsem jí znova šahala na břicho a už jsem tam nic necítila ...cecíky už ani nalité moc nemá... :( celý den ani nevylézá z pelíšku kde má jídlo i vodu. Bojím se že se štěňatum něco stalo nebo že se něco stane Ťapce :( je jí 9 a štěňata by měla asi po 5 nebo 6...
Předem děkují za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pája (12)
napsal(a):
Dobrý den,
Naše fenka(Ťapka) malého vzrůstu hárala kolem poloviny Listopadu...Cca před 4 dny jsem jí šahala na břiho a štěňata se hýbala. Cecíky měla nalité ale dnes jsem jí znova šahala na břicho a už jsem tam nic necítila ...cecíky už ani nalité moc nemá... :( celý den ani nevylézá z pelíšku kde má jídlo i vodu. Bojím se že se štěňatum něco stalo nebo že se něco stane Ťapce :( je jí 9 a štěňata by měla asi po 5 nebo 6...
Předem děkují za rady
Jděte na veterinu ať jí udělají sono.
Pája (12)
napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkují za rady
Proboha proč kryjete 9 let starou fenu, ještě k tomu po 5 nebo po 6?
Pája (12)

XXX.XXX.92.165
sheepdog
napsal(a):
Proboha proč kryjete 9 let starou fenu, ještě k tomu po 5 nebo po 6?
My jí nekryli...utekla...
Pája (12)

XXX.XXX.92.165
napsal(a):
Jděte na veterinu ať jí udělají sono.
Děkuju :).
AmálkaBeník

XXX.XXX.202.21
Dobrý den.Nechala jsem připustit naši fenku Amálku a povedlo se svazala se.. Je to 19 dní.Mohla bych s Amálkou na ultrazvuk už teď, nebo musim počkat do ?dne?Děkuji
Věra 12345

XXX.XXX.23.7
Dobry den, mame fenku yorka, ze psíkem byla spojená nekolikrat... ale mela by podle vypoctu cca za tyden rodit a jediné co pozoruji je ze je neklidná i v noci pochoduje po byte a vic pije a cura ale jinak nic...je mozný aby byla brezí i kdyz na ní jinak nic moc není pozmat ?
dekuji... :-D
Věra 12345
napsal(a):
Dobry den, mame fenku yorka, ze psíkem byla spojená nekolikrat... ale mela by podle vypoctu cca za tyden rodit a jediné co pozoruji je ze je neklidná i v noci pochoduje po byte a vic pije a cura ale jinak nic...je mozný aby byla brezí i kdyz na ní jinak nic moc není pozmat ?
Mazejte na sono.

Věra 12345
napsal(a):
Hele jestli vám hodně pije a čůrá, tak může mít spíš zánět dělohy, než štěňata.
Takže to koukejte jít řešit na veterinu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
<br>
Dobry den,jak to dopadlo? Byla zabřezlá?
jowcnkw

XXX.XXX.32.144
Mám takvou otázku.. Naše fenka ted hodne leží nechce moc jíst.. Muže to znamenat březost nebo nějakou nemoc???
jowcnkw

XXX.XXX.32.144
fence je 7 AŽ 9 a hárala na konci června se psem utekla ale ten pes je dost malý a naše fenka patrí k tem vetsim psum. Hrozně se o ní všichni bojí.. Přístí tyden jedeme k veterinarovi. Tak i tak me zajímalo jestli mi treba neporadite.. Ale i tak moc Děkuji..

no, jestli se o ní bojíte, tak s tím veterinářem nečekejte do příštího týdne.
u starších fen v téhle době po hárání bývá vůbec nejčastější příčinou nenálady a nechutenství pyometra.
napsal(a):
no, jestli se o ní bojíte, tak s tím veterinářem nečekejte do příštího týdne.
u starších fen v téhle době po hárání bývá vůbec nejčastější příčinou nenálady a nechutenství pyometra.
Což může mít rychlý konec...velmi rychlý, musíte dodat, někdo neví
jowcnkw

XXX.XXX.32.144
Mockrát vam děkuji .. Kukala jsem se na tu Pyometru a v našem případě jí mužeme naštěstí asi hned vyloučit... Ale pro jistotu zajedeme dřiv k veterinářovi..

jowcnkw
napsal(a):
Mockrát vam děkuji .. Kukala jsem se na tu Pyometru a v našem případě jí mužeme naštěstí asi hned vyloučit... Ale pro jistotu zajedeme dřiv k veterinářovi..
Vyloučit? Z jakého důvodu?

jowcnkw
napsal(a):
Hm, podle internetu si troufnete odhadnout diagnózu? Já teda před 3 měsíci tu jistotu rozhodně neměla, tak jsem mazala k veterináři hned.
jowcnkw
napsal(a):
Pokud není fena kastrovaná, nemůžete pyometru nikdy vyloučit a už vůbec ne podle příznaků psaných na internetu. V tom tkví i její záludnost, ony ty "typické" příznaky nemusí vůbec být a přitom už je skoro pět minut po dvanácté

Přesně tak, jak píší nade mnou. Zánět dělohy můžete vyloučit pouze ve dvou případech:
1. pokud fena dělohu nemá
2. po vyšetření u veta

jowcnkw
napsal(a):
Vyloučit? Ó, jak jste naivní! Ale ve smajlících se vyžíváte...
Pyometru vaší feně nepřeji. Tu naši jsme sotva zachránili, bez akutní operace to nešlo, a to jsme příznaky nepodceňovali. Pyometra může probíhat skrytě, o to je nebezpečnější.
jowcnkw

XXX.XXX.32.144
Můj přítel jemuž ta fenka patří je s ní už na cestě k veterinaři. děkuji za rady
Erdo
napsal(a):
Dobrý den, byli jsme připustit naší civavku, už je to měsíc a zdá se mi že vůbec nepribrala, pán co má ty psiky nám říkal že ji nemáme zbytečně vystavovat stresu z ultrazvuku, dá se poznat i jinak? Děkuji mockrát
Jj, dá se to poznat za měsíc - buď z ní neco vypadne, nebo nevypadne...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!