Urumaco Louisiánský leopardí pes

Urumaco Louisiánský leopardí pes, 8 let Datum přijetí 4.2.2022 Urumaco j...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.117.189
Ahojky, zajímalo by mě jak je na tom toto plemeno povahově a jak se snáší s jinými psy, zda by bylo možné ho mít celoročně venku a zda je to dobrý hlídač.. Hledala jsem na internetu, ale moc jsem toho nenašla. Předem díky Jana
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.230.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojky, zajímalo by mě jak je na tom toto plemeno povahově a jak se snáší s jinými psy, zda by bylo možné ho mít celoročně venku a zda je to dobrý hlídač.. Hledala jsem na internetu, ale moc jsem toho nenašla. Předem díky Jana
Ahojky, zkus zadat do vyhledavače catahoula a určitě se toho dozvíš víc. Jinak na tvé otázky: z mých zkušeností s roční fenkou co mám doma je to pes s nekonfliktní, trochu dominantnější povahou, ale je to jak u všech plemen jedinec od jedince, s jinými psi se snáší dobře, pokud nezanedbáte socializaci. Hlídá svědomitě, ale zbytečně není uštěkaný. Miluje nadevše svou smečku (rodinu) k cizím je odtažitější, nejde se hned s každým pomazlit, ale vaše návštěvy náležitě přivítá celoročně venku ano za podmínek zateplené boudy a množstvím kontaktu se svou rodinou. Jinak trošku náročnější na pohyb ale není to až tak zlé. Mnoho lidí s leopardy chodí na coursing, agility, flybal a na různé druhy výcviku. Hodí se i k nahánění dobytka a k lovu pro které byl vyšlechtěn
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.201.23
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojky, zkus zadat do vyhledavače catahoula a určitě se toho dozvíš víc. Jinak na tvé otázky: z mých zkušeností s roční fenkou co mám doma je to pes s nekonfliktní, trochu dominantnější povahou, ale je to jak u všech plemen jedinec od jedince, s jinými psi se snáší dobře, pokud nezanedbáte socializaci. Hlídá svědomitě, ale zbytečně není uštěkaný. Miluje nadevše svou smečku (rodinu) k cizím je odtažitější, nejde se hned s každým pomazlit, ale vaše návštěvy náležitě přivítá celoročně venku ano za podmínek zateplené boudy a množstvím kontaktu se svou rodinou. Jinak trošku náročnější na pohyb ale není to až tak zlé. Mnoho lidí s leopardy chodí na coursing, agility, flybal a na různé druhy výcviku. Hodí se i k nahánění dobytka a k lovu pro které byl vyšlechtěn
nejsem tedy zadavtel: ale chtela by jsem se zeptat,jestli znate nekoho,kdo ma leopardika psa s jinym psem (ne kombinace pes-fena) v pripade, ze leopard by byl o dost mladsim ktery by do rodiny prisel....my ted mame 9 leteho labradora a tak pristi rok premyslime ze poridime kamarada, bohuzel nemame moznost oddeleni feny v dobe harani a taky premyslime i o psovi...hodi se catahoula? pokud si vyberem ne moc dominantni stene?
a jeste jeden dotaz..ohledne ceny..jak se vetsinou pohybuje? je jednotna,nebo i dle barvy?
Dekuju
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.69.167
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nejsem tedy zadavtel: ale chtela by jsem se zeptat,jestli znate nekoho,kdo ma leopardika psa s jinym psem (ne kombinace pes-fena) v pripade, ze leopard by byl o dost mladsim ktery by do rodiny prisel....my ted mame 9 leteho labradora a tak pristi rok premyslime ze poridime kamarada, bohuzel nemame moznost oddeleni feny v dobe harani a taky premyslime i o psovi...hodi se catahoula? pokud si vyberem ne moc dominantni stene?
a jeste jeden dotaz..ohledne ceny..jak se vetsinou pohybuje? je jednotna,nebo i dle barvy?
Dekuju
Nemám osobní zkušenosti s leopardy, ale máme doma dva chlapy velkého plemene a většího věkového rozdílu. Myslím, že psi si to mezi sebou srovnají sami. Ten starší si toho mladšího "rovnal" od začátku a NIKDY nebyl vážnější konflikt!
K ceně: Zcela jistě se cena leopardů odvíjí od barvy! Nezajímavě zbarvená štěňata jsou dost podstatně levnější.
Ale nejspíš bych pro přesné informace kontaktovala přímo chovatele, nebo zajela na nějakou catahoulí akci.
Lucie
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.124.152
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dekuju
Co vím - atraktivně zbarvená štěňata 15-20 tisíc, jednobarevná 8-10 tisíc.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.30.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dekuju
doporučuji: www.leopard.tym.cz
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.230.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dekuju
Ahojík, s tím štěnětem by problém být neměl, je to jako u každého plemene, když se včas zařadí do smečky bude to v pohodě, navíc labradoři jsou dost často málo dominantní, takže se nebudou navzájem buzerovat cena se opravdu odvíjí podle barevnosti ale i podle úspěchů rodičů, pohlaví štěnátek a jestli se jich zrovna v té době narodilo hodně nebo naopak málo, musíte to vychytat
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.230.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojík, s tím štěnětem by problém být neměl, je to jako u každého plemene, když se včas zařadí do smečky bude to v pohodě, navíc labradoři jsou dost často málo dominantní, takže se nebudou navzájem buzerovat cena se opravdu odvíjí podle barevnosti ale i podle úspěchů rodičů, pohlaví štěnátek a jestli se jich zrovna v té době narodilo hodně nebo naopak málo, musíte to vychytat
jo ještě mě napadlo na MUJPES.cz je forum catahoula, chodí tam povětšinou majitelé a chovatelé a určitě vám rádi odpoví na otázky
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.217.67
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jo ještě mě napadlo na MUJPES.cz je forum catahoula, chodí tam povětšinou majitelé a chovatelé a určitě vám rádi odpoví na otázky
Zase lžete! Catahoula a nekonfliktní? Potřebujete udat štěňata, že?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.230.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zase lžete! Catahoula a nekonfliktní? Potřebujete udat štěňata, že?
jestli to bylo na mě tak opravdu udat štěňata nepotřebuju, mám roční fenku a psala jsem o povaze z vlastní zkušenosti, jestli jste nedokázala svého psa řádně vychovat je váš problém, moje fena a leopardi co znám jsou bezproblémoví, jediný problém je že se obecně nesnesou leopardi mezi sebou (pes se psem fena s fenou) existují i vyjímky ale to opravdu jen z řídka. Ale pokud vím zadavatelka se ptala jak se snese s jejím labradorem a na to jsem odpovídala. Ale můžete napsat vlastní zkušenosti a nepomlouvat
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.160.119
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jestli to bylo na mě tak opravdu udat štěňata nepotřebuju, mám roční fenku a psala jsem o povaze z vlastní zkušenosti, jestli jste nedokázala svého psa řádně vychovat je váš problém, moje fena a leopardi co znám jsou bezproblémoví, jediný problém je že se obecně nesnesou leopardi mezi sebou (pes se psem fena s fenou) existují i vyjímky ale to opravdu jen z řídka. Ale pokud vím zadavatelka se ptala jak se snese s jejím labradorem a na to jsem odpovídala. Ale můžete napsat vlastní zkušenosti a nepomlouvat
Jo, leopardi jsou nekonfliktní, ale musíte jim předem ukázat papíry toho druhého psa - když si přečte, že je to jiný plemeno, nechá ho na pokoji .
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.217.67
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo, leopardi jsou nekonfliktní, ale musíte jim předem ukázat papíry toho druhého psa - když si přečte, že je to jiný plemeno, nechá ho na pokoji .
Psali o něm v čas. Pes př. člověka. Byl to článek od pána který je sem jako prví přivezl. A je tam, že s jinými psy se nesnesou, k lidem jsou ostří až nebezpeční, mají silný lovecký pud, potřebují dobrý výcvik a vedení. Tak nevím, ale roční fena je ještě štěně, však ona se vybarví kolem druhého roku až dospěje. Jen ať to nedopadne s tímhle pěkným plemenem jako s pitbulem, taky se lhalo, a jaké dnes mají lidi problémy. Myslím, že je férovější napsat o plemeni pravdu, než aby si ho pořídil kde kdo a pes strávil potom život na vodítku( v tom lepším případě), nebo v kotci.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.209
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Psali o něm v čas. Pes př. člověka. Byl to článek od pána který je sem jako prví přivezl. A je tam, že s jinými psy se nesnesou, k lidem jsou ostří až nebezpeční, mají silný lovecký pud, potřebují dobrý výcvik a vedení. Tak nevím, ale roční fena je ještě štěně, však ona se vybarví kolem druhého roku až dospěje. Jen ať to nedopadne s tímhle pěkným plemenem jako s pitbulem, taky se lhalo, a jaké dnes mají lidi problémy. Myslím, že je férovější napsat o plemeni pravdu, než aby si ho pořídil kde kdo a pes strávil potom život na vodítku( v tom lepším případě), nebo v kotci.
tak jsem se vrátila z klubové výstavy a světe div se moje fena je celá, nikoho nesežrala a nikdo nesežral jí kdo zde byl mohl by vám popsat pěkný obrázek tři fenky vedle sebe, z druhé strany psi, ani jedno zavrčení jsem po celou dobu neslyšela a věřte my štěňata to všechno nebyla. Ostří k lidem? no hladila jsem si tam snad všechny a ruce stále ještě mám, dokonce jsem dostala i políbení
oni totiž poznají kdy je dobré nějak zasáhnout a kdy ne. něco jiného by bylo kdyby jste chtěli vlést na jimi střežený pozemek, ale to je snad v pořádku. Ono je někdy jednoduší se na všechno dívat jen z jedné strany. Pokud je mi známo leopard se neliší od jiných plemen psů,( i u jiných plemen snad platí že majitel před koupí zhodnotí své možnosti a dá svému psu náležitou výchovu a výcvik!) snad jen že není tolik známý a lidé mají hodně předsudků. nekupujte si leoparda pokud máte něco proti mastifům, grejhoundům a beauceronům ze kterých je převážně vyšlechtěn.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.48.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak jsem se vrátila z klubové výstavy a světe div se moje fena je celá, nikoho nesežrala a nikdo nesežral jí kdo zde byl mohl by vám popsat pěkný obrázek tři fenky vedle sebe, z druhé strany psi, ani jedno zavrčení jsem po celou dobu neslyšela a věřte my štěňata to všechno nebyla. Ostří k lidem? no hladila jsem si tam snad všechny a ruce stále ještě mám, dokonce jsem dostala i políbení
oni totiž poznají kdy je dobré nějak zasáhnout a kdy ne. něco jiného by bylo kdyby jste chtěli vlést na jimi střežený pozemek, ale to je snad v pořádku. Ono je někdy jednoduší se na všechno dívat jen z jedné strany. Pokud je mi známo leopard se neliší od jiných plemen psů,( i u jiných plemen snad platí že majitel před koupí zhodnotí své možnosti a dá svému psu náležitou výchovu a výcvik!) snad jen že není tolik známý a lidé mají hodně předsudků. nekupujte si leoparda pokud máte něco proti mastifům, grejhoundům a beauceronům ze kterých je převážně vyšlechtěn.
Tak to jsem já, co tu psala o své nekonfliktní roční fence. Někdo mi tu radil ať počkám do dvou let, že se vybarví. No za 3 měsíce jí budou 3 roky a zatím jsem s ní neměla jediný a to opravdu jediný problém. Se psy i fenami vychází skvěle, její sestra se kterou se pravidelně vídáme také. Na lidi neútočí jak se mi tu někdo snažil vnutit. Prostě bych jiného psa nikdy nechtěla. Když čtu jiné diskuse o problémech s mnohem častěji chovanými plemeny, které se tu běžně začátečníkům doporučují, tak se nestačím divit. Nikomu své plemeno nevnucuji, přeci jen každému vyhovuje něco jiného, ale jako já nebudu radit o plemeni, které sama nechovám a tudíž neznám, tak bych ocenila aby ti ,,sečtělí a znalí chovatelé" nepomlouvali plemeno, které viděli jen na fotce v časopise!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.200.115
mam nadherneho lousianskeho pejsanka ale name ktera je snim od rana do vecera je to likvidacni zvire znicilo mi plot 3 jsem hoopravovala i se sokem nepomohlo nic nic nic neppomaha nevim si sni rady kazdi vam nakecaa jaky je to pejsek hodny moje 12 leta cera ho nezvladne na voditku a to chodi 3 tidne na vicvyk moc krasne a snobacke plemeno hrozne dominantni palicaty mozna tak na velky statek v zadnem pripade ne do bbbytuuuuuuuuuuu
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.215.241
dobrý den, mám doma leoparda se starším ovčákem - oba to jsou psi a zatím nebyl vůbec žádný problém!Určitě je to o jedinci,povaze a výchově. Jinak náš leopard je zvyklý jak v domě tak na zahradě a nestalo se mi že by utekl nebo plot likvidoval! Určitě jsou to ůžasní hlídači - hlídá líp než ten NO. k cizím jsou nedůvěřiví ale agresivní určitě při správném vedení nejsou,!!!!!! mají neuvěřitelné množství energie kterou potřebují nějak vybít takže to chce dlouhé procházky a taky jim zaměstnat hlavu takže výcvik, agility ... jakákoli aktivita.Svojí rodinu milují nade vše a co se týká psů tak žádný problém nemáme ať jsme na procházce s dalšími leopardy nebo se psy kteří jsou menšího vzrůstu zatím žádný konflikt nenastal ...... ale pes pro každého to není.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.47.196
catohoula opravdu není pes, který by byl nebezpečný svému okolí! Jsou to dominantní psi, ale to neznamená, že to jsou krvelačný bestie! Samozřejmě potžebují dobrou socializaci, výcvik ale to potřebujé všechna plemena! A pes opravdu své plemeno pozná! Byla jsem na hokyho memoriálu - coursing pro leopardy a opravdu tam žádný velký konflikt nebyl, naopak mě catahouly překvapili, že narozdíl od mého Australkého honáckého psa nijak nevyjížděli.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.226.113
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mam nadherneho lousianskeho pejsanka ale name ktera je snim od rana do vecera je to likvidacni zvire znicilo mi plot 3 jsem hoopravovala i se sokem nepomohlo nic nic nic neppomaha nevim si sni rady kazdi vam nakecaa jaky je to pejsek hodny moje 12 leta cera ho nezvladne na voditku a to chodi 3 tidne na vicvyk moc krasne a snobacke plemeno hrozne dominantni palicaty mozna tak na velky statek v zadnem pripade ne do bbbytuuuuuuuuuuu
Při pořizování psa je nutné si poshánět informace o plemeni. Pokud ho nezvládáte, nedávejte všechnu vinu psu a všem okolo. Velké plemeno potřebuje důslednost a já osobně bych jeho výcvik nesvěřovala dítěti. No a nezlobte se, ale kromě výcviku se zaměřte i na pravopis.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.184.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
s tímto pánem (Ing. Gerhard Stein, ch.st. čumící křídla) jsem před mnoha lety mluvila osobně a ač mám Beaucerony z kterých byl Leopard "vyšlechtěn", po jeho výkladu povahy bych si na něj (Leoparda) netroufla.
stránky http://www.sumicikridla.cz/cz/index.php?id=stenata&np=P ár slov úvodem
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.224.215
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
s tímto pánem (Ing. Gerhard Stein, ch.st. čumící křídla) jsem před mnoha lety mluvila osobně a ač mám Beaucerony z kterých byl Leopard "vyšlechtěn", po jeho výkladu povahy bych si na něj (Leoparda) netroufla.
stránky http://www.sumicikridla.cz/cz/index.php?id=stenata&np=Pár slov úvodem
ČUMÍCÍ KŘÍDLA ??? Přeháníš, ne ??? Netroufla ? Máš recht, není to plemeno pro každého hňupa, víš ? Beauceron není totéž
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.233.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ČUMÍCÍ KŘÍDLA ??? Přeháníš, ne ??? Netroufla ? Máš recht, není to plemeno pro každého hňupa, víš ? Beauceron není totéž
Jééé, tak se sekla v písmenku, bože....v odkaze už je to správně.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.224.215
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jééé, tak se sekla v písmenku, bože....v odkaze už je to správně.
Odkaz musí být správně, jinak se nezobrazí, logicky, ale v textu lze tušit ironii a záměrný jakoby překlep, než je příspěvek odeslán, je možnost si vše po sobě přečíst, nemyslím, že si dotyčná osoba nevšimla.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.184.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Odkaz musí být správně, jinak se nezobrazí, logicky, ale v textu lze tušit ironii a záměrný jakoby překlep, než je příspěvek odeslán, je možnost si vše po sobě přečíst, nemyslím, že si dotyčná osoba nevšimla.
óóó omlouvám se Vám. Asi mě moc dobře znáte co? V jednu hodinu ráno jsem si to po sobě opravdu pořádně nepřečetla a spletla se o jedno písmeno. Nevěděla jsem že Vy jste neomylná/ý.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.184.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
doufám, že Vaše poznámka o hňupovi nebyla myšlena na mě.
Jinak podle toho jak mi povahu plemene popisoval pan Ing. Gerhard Stein (bylo to tuším někdy kolem roku 2001) by ho asi tolik lidí mít nemělo
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.224.215
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
óóó omlouvám se Vám. Asi mě moc dobře znáte co? V jednu hodinu ráno jsem si to po sobě opravdu pořádně nepřečetla a spletla se o jedno písmeno. Nevěděla jsem že Vy jste neomylná/ý.
Tak to je poměrně sarkastický omyl, to bude lépe nepsat za každou cenu v noci, ne ? Co se týká leopardů, kdo plemeno nezná, ať nesoudí, chovatel ze zmíněné stanice ví, o čem mluví, chovu leopardů se u nás daří díky němu a co se týká povahy, u každého plemene existují hraniční typy, každý jedinec je originál, možná spíš lépe hovořit o tom, co známe, v tomto případě beauceron
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.124.96
Koukám, že leopardi budou stejně agresivní jako jejich dokonalí majitelé. Jeden překlep s omluvou a začíná pálení čarodějnic.
Také jsem se o leopardy kdysi zajímala a také jsem se o plemeni bavila se jmenovaným pánem a také jsem usoudila, že tohle plemeno pro mě není. A po setkání s několika jedinci vím, že jsem udělala dobře. Setkala jsem se hlavně s bázlivými a následně agresivními jedinci.
Nehaním tohle plemeno, ale proto na světě existuje takový výběr plemen, aby si člověk mohl vybrat to co mu sedí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.184.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je poměrně sarkastický omyl, to bude lépe nepsat za každou cenu v noci, ne ? Co se týká leopardů, kdo plemeno nezná, ať nesoudí, chovatel ze zmíněné stanice ví, o čem mluví, chovu leopardů se u nás daří díky němu a co se týká povahy, u každého plemene existují hraniční typy, každý jedinec je originál, možná spíš lépe hovořit o tom, co známe, v tomto případě beauceron
no asi by nebylo na škodu nepsat sem vůbec ne? Já nikoho nesoudím a Leopardi se mi dokonce líbí. Nemám pocit, že bych psala něco urážejícího, takže nechápu Vaše neustálé napadání.
Ano i já si myslím že chovatel ví o čem mluví, a právě proto jsem si Leoparda nepořídila i když po nich pořád pokukuji. Záměrně jsem zde zmínila jeho stránky protože předpokládám, že má v čr největší zkušenosti.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.124.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no asi by nebylo na škodu nepsat sem vůbec ne? Já nikoho nesoudím a Leopardi se mi dokonce líbí. Nemám pocit, že bych psala něco urážejícího, takže nechápu Vaše neustálé napadání.
Ano i já si myslím že chovatel ví o čem mluví, a právě proto jsem si Leoparda nepořídila i když po nich pořád pokukuji. Záměrně jsem zde zmínila jeho stránky protože předpokládám, že má v čr největší zkušenosti.
Proč by jste nemohla napsat svůj názor??? Já ten váš sdílím a na agresivní a rejpavý majitele leopardů se vyprdněte!!!
Jaké asi může být toto plemeno, když majitelé reagují na první našlápnutí.
Nic si z toho nedělejte. Pokud máte beaucerona a vyhovuje vám, rozhodně neměňte
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.160.145
tohle už není diskuze o plemeni ale o lidech ...... nemůžete se prosím držet tématu ?!!!!!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.124.96
Jistěže se držíme tématu!! Ale když někdo udělá překlep, tak nemusí jít za to sedět na doživotí.
Jistěže je to o lidech, ale také si všimněte, jaký typ lidí si pořizují dané plemeno.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.117
přestaňte na sebe štěkat.Ten dotaz je starý 3 roky!!! Takže předpokládám, že zadavatelka to má již dávno vyřešeno.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.184.84
Leoparda sice nevlastním,ale u nás ve městě pravidelně potkávám 3, dva na vycházkách a jeden hlídá pozemek. Pokaždé je velký problém jen projít okolo,všichni tři jsou psy a startují jen co se třeba objevíme na protějším chodníku a je jedno,jestli máte psa nebo jdete sami.Ale nutno říci,že jeden z majitelů zvládá psa bravurně, hned ho srovná.S druhým je to o dost horší, ten ve chvíli svého záchvatu startuje i po své paničce,doráží na ni, vrčí...Určitě jsou to pejsci ,co patří jedině do velmi zkušených rukou, ale to ostatně asi skoro každé plemeno. Chce to prostě něco dopředu načíst,poeadit se zkušenějšími a pokud se objeví problém,tak ho co nejrychleji řešit,ať je to leopard nebo třeba jorkšírek...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.224.215
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Leoparda sice nevlastním,ale u nás ve městě pravidelně potkávám 3, dva na vycházkách a jeden hlídá pozemek. Pokaždé je velký problém jen projít okolo,všichni tři jsou psy a startují jen co se třeba objevíme na protějším chodníku a je jedno,jestli máte psa nebo jdete sami.Ale nutno říci,že jeden z majitelů zvládá psa bravurně, hned ho srovná.S druhým je to o dost horší, ten ve chvíli svého záchvatu startuje i po své paničce,doráží na ni, vrčí...Určitě jsou to pejsci ,co patří jedině do velmi zkušených rukou, ale to ostatně asi skoro každé plemeno. Chce to prostě něco dopředu načíst,poeadit se zkušenějšími a pokud se objeví problém,tak ho co nejrychleji řešit,ať je to leopard nebo třeba jorkšírek...
Přesně tak
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.218.135
Dobrý den,
Luisána nevlastním, ale měla jsem tu čest poznat jednoho pejska.. Pán měl už předchozí zkušenosti s jinými psy a musím říci, že vychovanějšího psa člověk potká těžko.. Pes vždy poslechne s naší fenečkou se snáší velice dobře. Jen když na něj začal vrčet jiný pes, tak si to nenechal líbit a zavrčel také, ale to považuji za obranu, NE útok.. Ano je to plemeno, které potřebuje důslednost, pravidelný výcvik a hodně se mu věnovat, ale které plemeno ne, že??
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.183.82
Ahoj Jano
máme doma jednoho lousiánského leoparda a můžu ti říct, že konkrétně teda náš je hodně mazlivej a má rd návštěvy. Ale když kolem někdo projde tak to všichni víme, protože jako hlídač je perfektní. I díky svojí povaze si dobře rozumí s ostatními psy. Ale stejně myslím, že každý pes je jiný a má jiné potřeby, nebo s ním jsou jiné problémy. Jinak celkově k rase: bezmezně ilují svoji rodinu, mají lovecké instinkty, mají svůj rozum, kvůli nemuž jsou hůře ovladatelnější ( je těžké je přesvědčit, že váš povel dává smysl :D )
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.224.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jedna vyjímka, navíc fena, takže jak můžete takto věhlasně tvrdit něco o leopardech? Stačí zajít na skupinu FCB, věčně tam někdo udává dospělou catahoulu, protože je dominantní nejen na majitele, ale i psy a další zvířata! Leopard není rozhodně jednoduchý pes, rozhodně není stejný jako třeba NO, GR, nebo labrouš.
Kdyby jste o nich něco věděla, nepsala by jste, že nejsou ostří k lidem. Omyl, mají totiž ve standardu ostražitost vůči cizím, což se v nesprávných rukách může stát nebezpečnou vlastností, až budete mít za sebou více než jednoho parda, tak teprve někomu raďte.
Tazatelům, toužícím po pardovi, doporučuji zajít do skupiny na FCB, s názvem Lousianský leopardí pes a prodiskutovat to s tamními chovateli, nikoliv se slečnou, co má jednu pardku, pár jich potkala na výstavě a píše takové nesmysly.
Samci catahoul bývají totiž velice dominantní, nejen k lidem, ale i ke psům a jiným zvířatům, a je hodně lidí, co leopardí povahu nezvládli. Stačí se podívat na webovky www.leopardi.cz, kolik je tam psů, co hledalo/hledá domov!
Další nespornou nevýhodou leoparda je hlučnost. Nepatří úplně k nejtišším plemenům.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.224.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně tak, roční fena je naprosté mimino, ještě se nestihla ani pořádně projevit. Leopardi takoví jsou, rozhodně se nejedná o jednoduché plemeno, jako je např. NO.
Klarinet
XXX.XXX.2.220
Tak v tomhle bych laskavě vrzdila a nenarážela na pitbůy ta rasa je úžasná a jediní v kom je vždycky chyba je člověk pes nemůže jak ho vychováte nebo jak ho vedete je jasné že pokud mu nenastolíte řád bude si dělat co chce a začnou se projevovat jeho pudy ale že jsou pitbulové nebezbeční nemí vůbec pravda jsou takoví jaké si je uděláte a to by měl vědět každý správný chovatel!!
Uživatel s deaktivovaným účtem
Klarinet
napsal(a):
Tak v tomhle bych laskavě vrzdila a nenarážela na pitbůy ta rasa je úžasná a jediní v kom je vždycky chyba je člověk pes nemůže jak ho vychováte nebo jak ho vedete je jasné že pokud mu nenastolíte řád bude si dělat co chce a začnou se projevovat jeho pudy ale že jsou pitbulové nebezbeční nemí vůbec pravda jsou takoví jaké si je uděláte a to by měl vědět každý správný chovatel!!
Baví vás odpovídat na příspěvek, který je 6 let starý?