Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.207
Zdravím nepěkné téma,ale zajímá mě kolik let se asi dožije ta a ta rasa.Takže prosím jen ve zkratce.Moc děkuji-je to strášně málo u některých ras-anebo ještě jinak napište mi rasu,věk a na co umřel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím nepěkné téma,ale zajímá mě kolik let se asi dožije ta a ta rasa.Takže prosím jen ve zkratce.Moc děkuji-je to strášně málo u některých ras-anebo ještě jinak napište mi rasu,věk a na co umřel.
dobrman - 6 let 5 měsíců - rakovina
kříženec jezevčíka - 17 let - stáří + zánět dělohy a nádor na mléčné žláze
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dobrman - 6 let 5 měsíců - rakovina
kříženec jezevčíka - 17 let - stáří + zánět dělohy a nádor na mléčné žláze
vlkodav - 7,5 let -usnul a už se nevzbudil,
vlkodav - 6,5 roku - nádor na noze,
kříženec špice - 12 let
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.195
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kříženec angl. kokršpaněla 16 let, ochrnutí zadních končetin a celková sešlost stářím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezevčík drsnosrstý standard, pes - 13 let, náhlý ale totální srdeční kolaps. Během několika hodin byl konec, ale umřel mi doma v náručí, oči plné lásky a vědoucí, že za čas přejdu Duhový most za ním.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kříženec angl. kokršpaněla 16 let, ochrnutí zadních končetin a celková sešlost stářím
Špic 15 let, Pudl 16 let, Dalmatin 11 (rakovina)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.179
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
lhasa apso 15,5 roku
lhasa apso 15 let
lhasa apso 12 let
lhasa apso 9 let
lhasa apso 4 roky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.236
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezevčík drsnosrstý standard, pes - 13 let, náhlý ale totální srdeční kolaps. Během několika hodin byl konec, ale umřel mi doma v náručí, oči plné lásky a vědoucí, že za čas přejdu Duhový most za ním.
Máme 14 a půl letou ovčandu a stále žije kvalitní a plnohodnotný život. Nezakulhá, nohy jí vůbec netrápí.. Opravdu nezmar...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.165
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
vipet - 15,5 let celková sešlost stáří,
NKO - 15 let a kousek celková sešlost stáří
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
lhasa apso 15,5 roku
lhasa apso 15 let
lhasa apso 12 let
lhasa apso 9 let
lhasa apso 4 roky
Bearded collie - fena 17,5 roku na sešlost věkem. Od 9 let vykastrovaná, naprosto žádné vážné problémy. Jenom hluchá. Do posledka se chodila venčit ven, žádné problémy s jídlem, nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
lhasa apso 15,5 roku
lhasa apso 15 let
lhasa apso 12 let
lhasa apso 9 let
lhasa apso 4 roky
Pudl střední 13 let - rakovina
Pudl střední 11 let - rakovina
Německá doga 13 let - rakovina
Kříženec erdela a ovčáka 4 roky - sražen autem
Jagdteriér 11 let - rakovina
Kříženka špice 9 let - ztratila se a nikdy nenašla
Střední špic 12 let - rakovina
Německý ovčák 12,5 let - rakovina
Německý ovčák 13 let - rakovina
Maťa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
knírač střední bez PP- fenka - 15 let stáří (12 let kastrace, poslední rok prospala bez zájmu o okolí)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.207
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
knírač střední bez PP- fenka - 15 let stáří (12 let kastrace, poslední rok prospala bez zájmu o okolí)
Děkuji moc pokračujeme....zatím tam vidím ten prevít rakovina převládá-čím to může být u pejsků?jak k ní příjdou? pište dále...myslím,že je to zajímavé téma-smutné,ale poučné.Moc děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji moc pokračujeme....zatím tam vidím ten prevít rakovina převládá-čím to může být u pejsků?jak k ní příjdou? pište dále...myslím,že je to zajímavé téma-smutné,ale poučné.Moc děkuji
kolie-skotský ovčák 15let
(bez zdrav.problému jenom špatná chůze)
pudl 17let-stáří
kříženec ovčáka necelých 10let-nádory na mléčné žláze a z nich metastázi do plic
velký knírač-6let -rakovina
erdelteriér 12let-nádor v oku
dobrmanka 9let -nádory na mléčné žláze...
dobrmanka 11,5 - problémy s páteří
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.241
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kolie 13a čtvrt roku, sešlost věkem
Akita inu 11 let, rakovina
Čivava 16 let, zelený zákal a s ním spojené záchvaty (jako epilepsie)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kolie 13a čtvrt roku, sešlost věkem
Akita inu 11 let, rakovina
Čivava 16 let, zelený zákal a s ním spojené záchvaty (jako epilepsie)
Výmar - 13 a pol roka najprv rakovina sleziny vyoperovaná slezina s 2 kg nádorom v 12 tich rokoch, žil ešte 1 a pól roka, znova rakovina mechúra.
NO 8 a pól roka rakovina sleziny a játer.
Svinstvo, asi to bude tými granulami.
Nového výmara krmím mäsom, už nechcem žiadnu rakovinu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.106
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Výmar - 13 a pol roka najprv rakovina sleziny vyoperovaná slezina s 2 kg nádorom v 12 tich rokoch, žil ešte 1 a pól roka, znova rakovina mechúra.
NO 8 a pól roka rakovina sleziny a játer.
Svinstvo, asi to bude tými granulami.
Nového výmara krmím mäsom, už nechcem žiadnu rakovinu.
německý ovčák - 15 let - stáří,
kříženec NO a kolie - 14 let - stáří
shar-pei - 8,5 roku - rakovina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přece si nemyslíte, že rakovina je z granulí. Je to stejné jako u lidí. Máme ji v sobě všichni a jde o shodu okolností, že u jednoho propukne a u druhého ne. Tak neblbněte, starjete se jak nejlíp umíte a uvědomte si, že to nemůžete ovlivnit na 100%.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.156
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
šarpej 7 let - rakovina
šarpej 7 let - selhání jater a ledvin v důsledku amyloidosy
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přece si nemyslíte, že rakovina je z granulí. Je to stejné jako u lidí. Máme ji v sobě všichni a jde o shodu okolností, že u jednoho propukne a u druhého ne. Tak neblbněte, starjete se jak nejlíp umíte a uvědomte si, že to nemůžete ovlivnit na 100%.
já si ale myslím, že tím co jíme a děláme můžeme tu rakovinu částečně ovlivnit,takže bych teorii o krmení tak úplně nezavrhovala
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
šarpej 7 let - rakovina
dalmatin - 15 let, rakovina, hluchý od narození, poslední roky slepý, díky rakovině problémy s pohybem (pp mozek)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dalmatin - 15 let, rakovina, hluchý od narození, poslední roky slepý, díky rakovině problémy s pohybem (pp mozek)
anglická kokřice- 13let- postupně je ochrnuly zadní nožky, ale to jsme ještě dlouho zvládali, ale pak už asi věkem, ale nožky k tomu přispěly
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.179
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
anglická kokřice- 13let- postupně je ochrnuly zadní nožky, ale to jsme ještě dlouho zvládali, ale pak už asi věkem, ale nožky k tomu přispěly
knírač malý 17 let s PP sešlost stářím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.177
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Anglický kokr.selhání jater 12let
NO 13let usnula a už se neprobudila
No 5let zastřelená hajným
Jezevčice 15let rakovina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
krizenec jazvecka 6 rokov, roztrhay inym psom
nemecky spic, 5 rokov?, zahadne zmiznutie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.101
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
krizenec jazvecka 6 rokov, roztrhay inym psom
nemecky spic, 5 rokov?, zahadne zmiznutie
malý hl. pinč 18let, (18 let jsme ho měli, ale byl už dospělí, když jsem ho dostala, tak kdo ví kolik mu doopravdy bylo) selhání ledvin
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.203
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
malý hl. pinč 18let, (18 let jsme ho měli, ale byl už dospělí, když jsem ho dostala, tak kdo ví kolik mu doopravdy bylo) selhání ledvin
šarpej - 1 rok,neprobudil se z narkózy
šarpej - 4 roky,selhání ledvin
šarpej - 12 let ,nádor v moč. měchýři
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Francouzský buldoček - 10,5 roku. Rakovina jater. Krmený vařeným masem s přílohami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lord (německá doga) - v 7 letech ho při připouštění trefil šlak
Lorin (německá doga) - 10 let (uspán kvůli srdečním problémům)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.45
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Malý knírač - 16 let stáří (poslední půlrok už na něm bylo vidět, že je špatný)
Pudl trpasličí (vzrůstem spíš střední)- fenka - rakovina v 13 letech (byla několikrát operována, ale nádory do bříška se jí vrátily)
Maltézáček - 10,5 roku rakovina jater
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.207
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lord (německá doga) - v 7 letech ho při připouštění trefil šlak
Lorin (německá doga) - 10 let (uspán kvůli srdečním problémům)
Hmmm,tak to je mazec,ve většině případů rakovina-to mi neříkejte,že u lidí každý 2 na rakovinu zemře...tady to vypadá,že skoro každý 1.něčím to být musí-zajímá mě,ale to zacházím hodně daleko-neví někdo zda byl někdy prováděn nějaký výzkum z čeho to může být? tak jako u lidí-cigarety,špatná životospráva atd...a představte si,že třeba to je jen hloupost a psy by se dožívali déle...třeba jen ..nedávat určité jídlo,třeba jeden druh ovoce nebo opravdu jen nějaká blbost co k tomu přispívá.......achjoooo-je to krátký věk pejsků-mám 2 a při představě,že se dožijí,tak málo je mi smutno...Pokračujte dále můžete psát rasu,věk,na co umřel a čím krmen...Děkuje žadatelka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.208
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hmmm,tak to je mazec,ve většině případů rakovina-to mi neříkejte,že u lidí každý 2 na rakovinu zemře...tady to vypadá,že skoro každý 1.něčím to být musí-zajímá mě,ale to zacházím hodně daleko-neví někdo zda byl někdy prováděn nějaký výzkum z čeho to může být? tak jako u lidí-cigarety,špatná životospráva atd...a představte si,že třeba to je jen hloupost a psy by se dožívali déle...třeba jen ..nedávat určité jídlo,třeba jeden druh ovoce nebo opravdu jen nějaká blbost co k tomu přispívá.......achjoooo-je to krátký věk pejsků-mám 2 a při představě,že se dožijí,tak málo je mi smutno...Pokračujte dále můžete psát rasu,věk,na co umřel a čím krmen...Děkuje žadatelka
No u lidí opravdu každý druhý zemře na raka (nevím přesně, možná každý třetí, ale je to podobně strašidelné číslo).
u nás
malamut pes 6 let epilepsie
malamut fena 4 roky nádor ledvin
malamut pes 5 let torze žaludku
křířenec, pravděpodobně NO a dobrman 18 let stářím
a jeden dvanáctiletý malamut mi tady právě bourá kotec a už týden nežere a řve jak na lesy protože mi hárá fena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.233
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
NO pes 9 let - utracen kvůli náhlé agresivitě - pitvou prokázaný nádor na mozku
NO fena 8 let - v mladém věku zpackaná kastrace, několik operací v posledním roce už to nedokázalo zvrátit - utracena kvůli sílícím bolestem
NO fena 14 let - celková sešlost stářím
Jork fena 14 let a stále se má čile k světu. bojovala už s nádory mléčné žlázy a zánětem dělohy
NO pes 9 let - zatím bez jakýchkoliv problémů (až na dysplazii, kterou mírníme kombinací pohybu a kloubních doplňků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
NO pes 9 let - utracen kvůli náhlé agresivitě - pitvou prokázaný nádor na mozku
NO fena 8 let - v mladém věku zpackaná kastrace, několik operací v posledním roce už to nedokázalo zvrátit - utracena kvůli sílícím bolestem
NO fena 14 let - celková sešlost stářím
Jork fena 14 let a stále se má čile k světu. bojovala už s nádory mléčné žlázy a zánětem dělohy
NO pes 9 let - zatím bez jakýchkoliv problémů (až na dysplazii, kterou mírníme kombinací pohybu a kloubních doplňků.
knírač malý- 15let- stáří, šelest na srdci a šedý zákal udělaly své, poslední dny se trapil :'(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.212
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezevčík, fenka - 13,5 roku - leukémie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mně před pár lety říkal vet, že asi 60% psů ve městech umírá na rakovinu. Hlavní příčina? Špatné životní prostředí a když si uvědomíte v jaké výšce psi chodí a dýchají, tak akorát ve výšce všech těch výfuků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.244
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych řekla že je u psů rakovina asi stejně častá jako u lidí, ale díky různým preventivním programům se u lidí dost často podaří zachytit problém včas a vyléčit, proto procento úmrtí u lidí bude nižší. U psů se většinou rakovina zjistí až když je na nějakou účinnou léčbu pozdě. Navíc u psů je např. chemoterapie dost problematická metoda a používá se jen ojediněle.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.207
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezevčík, fenka - 13,5 roku - leukémie
ach jo samá rakovina:( pejsci to nemají lehké,tak krátký život a ještě v tak krátkém čase jim to komplikují různé operace,nemoci atd.nebo i lidé....škoda,ale to je jejich osud od boha.Dobře ještě mě zajímá-najde se tady někdo kdo žije někde mimo město-krásná panenská příroda,čisté ovzduší a tak...at ti přihodí jejich pejsky,věk a na co umřely-uvidíme-zda je životnost či nemoci jiné.Děkuji žadatelka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ach jo samá rakovina:( pejsci to nemají lehké,tak krátký život a ještě v tak krátkém čase jim to komplikují různé operace,nemoci atd.nebo i lidé....škoda,ale to je jejich osud od boha.Dobře ještě mě zajímá-najde se tady někdo kdo žije někde mimo město-krásná panenská příroda,čisté ovzduší a tak...at ti přihodí jejich pejsky,věk a na co umřely-uvidíme-zda je životnost či nemoci jiné.Děkuji žadatelka
Dobrman - fena - 8 let, projevila se skrytá srdeční vada, zemřela po týdnu marné snahy o léčbu
Brazilský fila - pes - 8 let, přestalo mu fungovat tlusté střevo, už se zotavoval po operaci (odebrali mu větší část tlustého střeva i s nahromaděným obsahem - vážilo to 7 kg), 5. den po operaci embolie
boxer - 13 let - uspán pro selhání srdce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.59
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samojed 14,5 roku, žije. Má problémy se zadními nohami a páteří - syndrom cauda equina. Chuť na jídlo pořád má, feny ho zajímají pořád.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zlatý retrívr-6 let-rakovina slinivky
Erdel-2 roky-infarkt
kříženec pulda a knírače-16 let (rkovina,utracen)
kříženec novofundlanďana-15 let (nemocné zadní nohy,utracena)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
HLadkosrstý jezevčík-přes 20 let! (přirozenou smrtí)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych spíše řekla, že dříve se nikdo nezajímal o to, zda a na co pes umřel, protože celý život žil na řetěze, případně v kotci a veterinář se volal jen k hospodářským zvířatům, převážně Také veterinární medicína nebyla na vysoké úrovni
Dnes se to více sleduje, je více možností, atd. atp. a tak se ukazují nemoci, které byli i dříve, ale nikdo to nevěděl, neřešil
A průměrný věk mi vychází 12 let, a více, což je dle mne krása!!!
Maťa
P.S. Nevím, jak krmivo a moc tomu nevěřím, ale stav ovzduší, různých hrůz v potravinách, ve vodě, atd. dělá své a prostě žijeme v prostředí, které není vhodné, až se divím, že lidský věk se prodlužuje A doplácí na to nejvíce zvířata, nejen psi samotní, neboť nejsou tak přizpůsobiví, jak lidé
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
aljašský malamut - 10,5 roku stupňující se epileptické záchvaty - utracen, jinak byl v pořádku.
německý ovčák - 12roků -podruhé ochrnul na zadní končetiny, poprvé jsme operovali v 10 letech,
německý ovčák - 12,5 roku - nádor na slezině (rozsáhlé metastázy)- byla uspána.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.46
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych spíše řekla, že dříve se nikdo nezajímal o to, zda a na co pes umřel, protože celý život žil na řetěze, případně v kotci a veterinář se volal jen k hospodářským zvířatům, převážně Také veterinární medicína nebyla na vysoké úrovni
Dnes se to více sleduje, je více možností, atd. atp. a tak se ukazují nemoci, které byli i dříve, ale nikdo to nevěděl, neřešil
A průměrný věk mi vychází 12 let, a více, což je dle mne krása!!!
Maťa
P.S. Nevím, jak krmivo a moc tomu nevěřím, ale stav ovzduší, různých hrůz v potravinách, ve vodě, atd. dělá své a prostě žijeme v prostředí, které není vhodné, až se divím, že lidský věk se prodlužuje A doplácí na to nejvíce zvířata, nejen psi samotní, neboť nejsou tak přizpůsobiví, jak lidé
německá doga 9 let - rakovina kosti
německá doga 8 let - torze žaludku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Iris?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Trpasličí pudl s PP - 16 let a pár týdnů ,sešlost stářím,krmený vařenou kvalitní stravou , kromě problémů se zuby(paradentozou) a jednou operací - kýlou tlustého střeva ,bez zdravotních komplikací. Nesestouplo mu varle ,ale nenechali jsme jej kastrovat.
Belgický ovčák tervuen bez PP - 12 let a 9 měsíců.Fena živena granulemi poslední roky byla hubená i přes naši snahu ji různě vykrmit. Velice temperamentí i přes občasné pohybové potíže.
Malý hladkosrstý pinč s PP - 11 let a 10 měsíců. fena krmena kvalitními granulemi ,cvičila agility bez zdrav.problémů ,měla několik mini nádorků na mléčné žláze.Zemřela po napadení smečky NO
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nejstarší mám pudlici 12 let je kastrovaná od mládí a běhá v pohodě u kola. Samozřejmě pomalu. Žádný sprint.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.161
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nejstarší mám pudlici 12 let je kastrovaná od mládí a běhá v pohodě u kola. Samozřejmě pomalu. Žádný sprint.
Kokršpaněl, 15 let, uspán, sešlost a špatné ledviny. Do třinácti jako mladík.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.205
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kokršpaněl, 15 let, uspán, sešlost a špatné ledviny. Do třinácti jako mladík.
N O - pes, 15 let, kastrovaný ,- uspán /ochrnutí zadních nohou/
Boxer - fena, 6 let,- neprobuzena z narkózy / rakovina dělohy s
metastázemi v játrech/
N O + dobrman - pes, 12 let / žije, ale s rakovinou /
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.152
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
boxer - 12 let
jezevčík - 12 let, nádory na ml. žlázách
velký knírač - 9 let, rakovina
střední knírač - asi 12 let /nalezenec/
kříženec /kokrxfoxterier/ - 17 let
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
boxer - 12 let
jezevčík - 12 let, nádory na ml. žlázách
velký knírač - 9 let, rakovina
střední knírač - asi 12 let /nalezenec/
kříženec /kokrxfoxterier/ - 17 let
anglický zlatý kokršpaněl - 12 let a 4 měsíce, rakovina, byl uspán, hrozné
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.211
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
špic malý s PP -12 let + 7 měsíců /v 10 letech kastrace,rakovina dělohy/ - uspána,selhání ledvin
ratlíček bez PP - 14 let + 1 měsíc / v 8 letech kastrace,rakovina mléčných žláz/ - selhání jater,během 24 hodin zemřela
mini knírač bez PP - 9 let dosud žije /v 7 letech kastrace,rakovina dělohy/ nyní neustálé záněty dásní,každých půl roku sundavání zubního kamene,jinak je to \"držák\",nalezenka a kardiak /vrozená srdeční vada/
naháček bez PP - skoro 6 let,dosud žije /v necelých 2 letech kastrace,rakovina mléčných žláz/,problémy s kůží,vznik bradaviček - neléčitelné,jinak OK
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
špic malý s PP -12 let + 7 měsíců /v 10 letech kastrace,rakovina dělohy/ - uspána,selhání ledvin
ratlíček bez PP - 14 let + 1 měsíc / v 8 letech kastrace,rakovina mléčných žláz/ - selhání jater,během 24 hodin zemřela
mini knírač bez PP - 9 let dosud žije /v 7 letech kastrace,rakovina dělohy/ nyní neustálé záněty dásní,každých půl roku sundavání zubního kamene,jinak je to \"držák\",nalezenka a kardiak /vrozená srdeční vada/
naháček bez PP - skoro 6 let,dosud žije /v necelých 2 letech kastrace,rakovina mléčných žláz/,problémy s kůží,vznik bradaviček - neléčitelné,jinak OK
špic trpaslik bez pp 17 let
fena NO s pp,chovná odchovala skoro 50 štěnat měla 6 vrhu utracena pro pro souběh několika nemocí 16 let
fena NO její dcera odchovala 4 vrhy asi 15 štěnat v usnula (doslova) v 9 letech
dcera druhé a vnučka první na následek operace v břišní dutině 4 roky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.139
Ahoj, modra nemecka doga - kluk vek 7 let torze zaludku, neprobral se pri operaci z narkozy.
Ted nam bojuje o zivot 9,5 lety sarpej ... mozkova mrtvice a nevypada to dobre, ale doufam, ze to jeste da, taky kluk
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.162
Zlatý retrívr -fena 6 let,selhání ledvin
Berňák fenka 5 let,osteosarkom kosti
Berňák fenka 6.5 roku,mastocytom kůže
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.3
Belgický ovčák tervueren - 13,5 roků, přežila rakovinu análních žlázek, ale pak ji během 2 měsíců zradilo srdíčko - kardiomyopatie stařecká + při nezjištěné hypothyreóze.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Ovčanda 13,5 roku odešla na nohy a zřejmě ledviny, knírač 14 let ještě žije
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.113
Anglický kokršpaněl 13 let,ještě žije. Po změně granulí strašně pookřál.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.70
Jezevčík 12 let, rakovina močového měchýře
německý ovčák 8 let, rakovina mléčné žlázy a lymfatických uzlin
japan chin 8 let rakovina mléčné žlázy
japan chin 12,5 mrtvice
belgický ovčák 13,5 sešlost stářím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.5
saluka - 6,5 utracen - virový zánět zubů s postižením mozku - krmen maso + přílohy
malý hladkosrstý pinč - 14 let - utracena pro náhlé naříkání a narážení hlavou do zdi (předtím překonala zánět dělohy a nádory na mléčné žláze) - krmena maso + přílohy
italský chrtík - 16 let - nezvládla prudkou střevní infekci, po ukončení léčby špatná a konec, od narození epilepsie, kastrace v cca 1 roce (nádorek po asi 2. nebo 3. hárání) - krmena Royal Canin + někdy vařené
šarplaninec - 10 let - selhání ledvin - už párkrát se z toho dostal, nakonec ne - alergie na potravu - jen Royal Canin snášel
italský chrtík - 7 měsíců - záhadné úmrtí během cca 6 hodin, smutná, nežrala , infuze, atb., zlepšení a pak doma náhle ve spánku rychle zadýchala a padla na bok, plovací pohyby, znovu na veterinu, nechali jsme ji uspat, nic nezabíralo
teď nejstarší italský chrtík má 11 let, epilepsie, po kastraci kvůli nádorkům na ml. žláze, stále žije, čiperná, krmena napřed Royal Canin a teď cca 4 roky Artemis, Solid Gold, Fromm Family, Canidae a jinou holistikou
všechno psi s PP - ani jeden zdravý, všichni nemocní od ranného věku :-( , asi mám na chudáčky čuch...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.109
Kokršpanel bez PP nemocná játra ,uspán 13letech
NO bez pp 16 let usnula
NO bez PP 5let zastřelená myslivcem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.237
1.střední knírač PP 9 let.rakovina hrtanu
2.střední knírač PP 16 let.stáří, v posledních 2 letech boláky na zadečku
3. kříženky 33 kg, asi NO a něco, 13 a půl, od 10 let nádorky na mléčné žláze,neoperovány,ale zahubili ji špatné srdce,během měsíce byla pryč
3. malý knírač nalezenec, párkrát zle pokousán, špatné srdce, v posledním roce života několik mrtviček,poslední osudná, minimálně ale 14 let,možná i víc,našli jsme ho dospělého, vet určil tak rok,ale vet byl blb, po vyšetření a naočkování mu do očkováku napsal fena, museli jsme ho upozornit, že se jedná o psa, ale z toho roku jsme vycházeli
4.ještě kamarádky čuvač, bez PP,
ale byl jak náš, 7 let,velmi vzácná choroba, rozšíření hrtabu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.15
Jezevčík standart drsnosrstý-8 let-vrozená srdeční vada(měl srdce velké jako 30-ti kilový pes,ale vada se projevila až v pozdějším věku)
Jezevčík standart dlouhosrstý-4 roky-ráno se už nevzbudil..
Jezevčík standart dlouhosrstý-má momentálně 1rok a 7 měsíců a bohužel už má problémy s plotýnkama,takže je asi otázka času(i podle veterináře)kdy na zadní nohy ochrne úplně-ale zatím je naštěstí celkem v pohodě..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.86
Knírač malý pepř+sůl s PP 17 let-stáří,pudl toy 13 let -akutní selhání ledvin,další toy skoro 14 také ledviny,oba s PP jinak po celý život bez zdravotních komplikací,strava -vařená
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.112
pyrenejský ovčák 15 let - od mala problém plotýnky...3x operace nádoru v děloze...jednou operace vyhozené kyčle....nakonec úspána pro vracející se nádor + stáří
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.32
Velký knírač - 8let - těžký anafylaktický šok (po podání antibiotik) bylo to hrozně rychlé ani rychlá pomoc veterináře nepomohla
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.232
Kříženec pudl- knírač 16let (uspání kvůli rakovině a nakopnutí zlodějem do čumáku)
Kříženec špic-? 5let (uspání po zjištění težké a neléčitelné cukrovky, zřejmě způsobena předcházejícím otrávením když byla ještě mladá)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
Špic 14 let, celý život na dietě kvůli slinivce, pudl 16let, na mrtvici a dalmatin 11 let, rakovina kostí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.46
americký kokr (PP) - 5 let - cirhoza jater
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.190
kříženec špice - 10 let - přejelo ho auto
boxer - 8 let - rakovina
NO - 8 měsíců - zemřel tři dny po vakcinaci na vzteklinu
dobrman - 6 let - selhání ledvin,následně selhání srdce
ND - 5,5 roku - zřejmě otrava
NSDTR - 2 roky - při kastraci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.14
Fenka anglického kokršpaněla zlaté barvy bez PP - necelých 9 let - rozsáhlý nádor mléčných žláz; musela být uspána.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.183
Velškorgi s pp 15let uspán - selhání ledvin
husky bez pp 17let stáří
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to prostředím, používáním chemie skoro do všeho. Vzduch se nedá dýchat, ve vodě hormony atd. Taky jistě způsob párování psů( příbuznost, nehledí se na choroby rodičů) to pak jsou potomci předem předurčeni k malé vitalitě. Taky je možné, že veterina pokročila a rakovina se zjišťuje i u psů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.82
Kříženec jezevčíka 16,5 roku- rakovina, celková sešlost stářím
fena zlatého retrívra necelých 15 let- sešlost stářím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.116
jezevčík , 14 roků, srdíčko, vařená strava
jezevčík, 11 roků, rakovina, vařená strava
flat , 11 roků, rakovina, granule + vařená strava
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.122
Kříženec (pes) NO a kolie - 16 let (zemřel náhle asi steskem krátce po smrti dědy - jeho pána, do té doby naprosto vitální)
NO (fena) - 15 let - rakovina mléčných žláz
boxer (pes)- 7 let kolaps srdce
kříženec boxer x sibiřská lajka - (fena) (kastrovaná) - 7 let - rakovina sleziny, metastáze v plicích...přidala se i akutní leukemie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.228
Anglický špringršpaněl - 12 let- celková zchátralost - uspán - krmen vařeným masem a přílohou
Velššpringršpanělka - bez měsíce a 10 dní - 8 let - uspána - Cushingův syndrom, rakovina mléčné žlázy s metastázami do plic - krmena jak vařeným, tak i syrovým masem i granulemi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.232
NO - 14 let (musel být uspán, ochrnutí celého těla)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.93
NO 7 let rakovina
NO 2roky udusil se míčkem
NO 9 let rakovina
pudl 11 let rakovina
NO 10 let rakovina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Fena špice 19 let úmrtí ve spánku,příčina???
fena kavalíra 16 let - poražena autem
pes kavalír 12 let - selhání srdce
pes NO 12 let - ochrnul a byl uspán
fena NO 16 let- ještě žije
fena kříženec 12 let - OK
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.66
Jezevčík 14 let - rakovina
Jorkšír 11 let - Cushingův syndrom
Dobrman 14 let - ochrnutí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.85
křáženec špice - 5 let - po injekci na potrat
Dobrman bez PP - 14 měsíců - sražena autem
Dobrman s PP - 11 let - torze
Beauceron - 11 let - zřejmě mrtvička
Beauceron - 10 let - štítná žláza. Utracena pro rakovinu mléčné žlázy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.4
Jezevčík drsnosrstý - fena - 15 let, sešlost stářím, usnula a už se neprobudila. Celý život na venkově, krmena vařeným.
Kříženka jezevčíka - fena - 13,5 roku, rakovina mléčné žlázy s rozsáhlými metastázemi. Uspána. Celý život ve velkém městě, krmena vařeným.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.35
border kolie 1 rok - rakovina ledvin a prostaty
zlatý retriever 9 let - nemocné srdce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.159
WEST HIGHLAND WHITE TERIER - 15 let a stále se má čile k světu
ROTVÍK - rakovina mízních uzlin 5 let , do té doby chodil jen na očkování. Všeobecně co to tak pozoruji mnoho přátelům i známým odešel rotvík na rakovinu, přijde mi, že jsou tím jako rasa prolezlí ... :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.221
Jezevčík dlouhosrstý standard, fena-16 roku. (Sešlost věkem, odmítání potravy, spánek. 14 dní na infuzích, uspaná. V létě běhala jak mladice, říjen po 16. narozeninách konec. Nemohli jsme tomu uvěřit, jak rychle to vzalo obrátky ke konci.Krmena masem+příloha.)
Zlatý retriever, pes-12 let ( Náhlé nevolnosti, zvracení stolice. 2 nádory ve střevech a jeden v žaludku. Uspán. Krmen granulema)
Výmarský ohař dlouhosrstý, 3 feny- 12 let. ( Byly to následnice, tedy v průběhu 36 let. Překvapivě nám fenky umřely vždy ve stejném věku +- nějaký měsíc. Smrt přes noc v kotci, bez náznaků onemocnění.Krmení různé)
Kříženec fenka, podoba papilon-18 let. v roce 86 (sešlost věkem, bezzubá, špatně vidící i slyšící. Krmení od stolu)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.1
Bearded collie 6 let-stale zije
Dalmatin s PP 17,8 let-jako stene otraven podarilo se ho zachranit v 17,8 musel byt utracen doma na svem pelisku neudrzel moc ani trus skoro se nemohl sam pohybovat evidentne se trapil
Newfunland s PP 3 roky-nejspise otraven
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pudl střední 13 let - rakovina
Pudl střední 11 let - rakovina
Německá doga 13 let - rakovina
Kříženec erdela a ovčáka 4 roky - sražen autem
Jagdteriér 11 let - rakovina
Kříženka špice 9 let - ztratila se a nikdy nenašla
Střední špic 12 let - rakovina
Německý ovčák 12,5 let - rakovina
Německý ovčák 13 let - rakovina
Maťa
Krmíte různě, nebo to může mít nějakou příčinu, že zrovna všichni pejsci této nemoci podlehli ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já si ale myslím, že tím co jíme a děláme můžeme tu rakovinu částečně ovlivnit,takže bych teorii o krmení tak úplně nezavrhovala
S tím také souhlasím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Co já znám psy naše bývalé, současné a v okolí co jsou krmeny granulemi tak ani jeden nezemřel nebo nemá rakovinu (a nejsou to jen kvalitní granule). Jen jeden co mu bylo 13 (ratlík) a ten zemřel na raka a byl krmenej masem... takže nevím. Ti psy se dožili vysokého věku (průměrného i vyššího u plemene) a ti co ještě žijí ( třeba mámy knírač) jsou starší 13 let...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.211
Kříženec německého ovčáka a ?? - 25let a něco. Zemřel dnes v noci, rakovina. Měl 3/4ní velikost.
Zajímavé bylo i to, že jsem si kdysi tajně přál něm. ovčáka, ale ne tak velkého.
A bratr si ho jednou přivezl z trhu,s předpokladem že je normalní :-).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kříženec německého ovčáka a ?? - 25let a něco. Zemřel dnes v noci, rakovina. Měl 3/4ní velikost.
Zajímavé bylo i to, že jsem si kdysi tajně přál něm. ovčáka, ale ne tak velkého.
A bratr si ho jednou přivezl z trhu,s předpokladem že je normalní :-).
25 let?????????????????????????? to snad není možné...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82
Staford - 10 let - rakovina (jako asi většina dnešních psů)
kříženec špice - 14 let - těžká cukrovka....Miloš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82
Aha..čím krmen. Komerčními granulovanými zázraky....potvrzená spojitost se zdravotním stavem...Miloš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.136
krizenec NO+ jezevcik 9mes.srazen opilym ridicem krmen masem+prilohy
hladkosrsty pinc bez pp 17let-zemrel starim krmen masem+prilohy a granule
jorksirka bez pp 6let- od rozmnozovatelu po kastraci/rakovina delohy+mlecne zlazy/jeste dnes to boli
babicky
krizenec zemrela v 6letech fenka z utulku-rakovina
krizenec zemrel v 5letech pes z utulku ukopan hajzlem co nenavidi psy
krizenec zemrel v 6letech fenka z utulku-rakovina=vsechny krmeny masem+priloha
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
krizenec NO+ jezevcik 9mes.srazen opilym ridicem krmen masem+prilohy
hladkosrsty pinc bez pp 17let-zemrel starim krmen masem+prilohy a granule
jorksirka bez pp 6let- od rozmnozovatelu po kastraci/rakovina delohy+mlecne zlazy/jeste dnes to boli
babicky
krizenec zemrela v 6letech fenka z utulku-rakovina
krizenec zemrel v 5letech pes z utulku ukopan hajzlem co nenavidi psy
krizenec zemrel v 6letech fenka z utulku-rakovina=vsechny krmeny masem+priloha
au.. vy teda nemáte moc štěstí. a toho hajzla bych ukopala taky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.28
Jezevčík 15 let, krmen vařené maso s přílohou, sražený autem (měl rakovinu a slabé srdce)
Bernský salašnikcý pes 9 let, krmen granule a syrové maso, torze žaludku (jinak byl ok)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.193
fena anglický kokršpaněl 15 let stáří a pravděpodobně i rakovina uspána .krmena granule anky a maso z konzervy pro psy plus přílohy bydlíme ve městě ale máme chatu kde měla dostatek pohybu a jen na noc prakticky chodila domů.
první anglická kokřice zemřela v 6 ti měsícíchna parvovirozu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
boxer -16 let selhání srdce- utracen
německý ovčák fena 13 let - zemřela sama asi věkem
voříšek -10 let ,sražen autem
bígl -14 let selhání ledvin při lymské boreliose- utracen
voříšek -13 let mozková příhoda- utracen
německý ovčák pes -12 let selhání srdce -utracen
mám ještě voříška 19 let - stále žije v docela dobrém stavu a labradora 10 let zatím taky v dobré kondici
všichni psi jsou krmeni zbytky a marketovkami
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.1
maximáloně osm let ..... pak čtyři..... pak jen rok
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
maximáloně osm let ..... pak čtyři..... pak jen rok
nechápu, co je na tom směšného, že vám pes vydržel jen rok....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.193
toho smajlíka jsem taky nepochopila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.30
Právě mi umřel můj nejvěrnější německý ovčák, včera ho nejspíš kleplo, protože se nemohl hýbat, tak jsme jej nechali uspat ve věku rovných 13,5 let. Lidi, to je strašný...
Zase mi musel umřít pes, když dělám zkoušky, před 4 lety mi umřel drsnosrstý jezevčík týden před maturitou ve věku rovných 12 let, taky se nemohl vůbec hýbat.
Oba jsem měla od dětství, je to nejhorší co může být a kdo to nezažil, tak to nepochopí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Právě mi umřel můj nejvěrnější německý ovčák, včera ho nejspíš kleplo, protože se nemohl hýbat, tak jsme jej nechali uspat ve věku rovných 13,5 let. Lidi, to je strašný...
Zase mi musel umřít pes, když dělám zkoušky, před 4 lety mi umřel drsnosrstý jezevčík týden před maturitou ve věku rovných 12 let, taky se nemohl vůbec hýbat.
Oba jsem měla od dětství, je to nejhorší co může být a kdo to nezažil, tak to nepochopí...
To je mi moc líto.
Zuzana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.229
Anechcete si k sobě vzít toho staršího slepého NO, jak jej tady inzerují? Udělala byste dobrý skutek a třeba byste si tím ulevila i od bolesti, i když chápu, jak vám musí být
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.16
kříženec foxteriér 19 let
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.16
kříženec foxteriér 20 let, selhání více orgánů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.251
Dobrý den ,belgický ovčák tervueren Rollif S Kazan 17 let a 5 měsíců,běžně u nás pejsci 15-17 let,nyní máme nad 12 let 4.Šiperka čiperná i ve 13 letech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
WEST HIGHLAND WHITE TERIER - 15 let a stále se má čile k světu
ROTVÍK - rakovina mízních uzlin 5 let , do té doby chodil jen na očkování. Všeobecně co to tak pozoruji mnoho přátelům i známým odešel rotvík na rakovinu, přijde mi, že jsou tím jako rasa prolezlí ... :(
Tak Edit: westice 16,5 roku ... :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.142
Afghánský chrt (pes), strava kombinovaná (maso, přílohy, granule), žijící na okraji města, vycházky z 90% v přírodě (lesy,pole,louky). Dožil se 12 let a 8 měsíců. Do 12 let relativně v pořádku, jen trochu problém se zadníma nohama (Alavis hodně pomáhal), posledních 8 měsíců viditelná únava, hodně pil a čůral, přisuzovala jsem to účinku léků proti zavodňování plic (Tri-tace,Furon - na tyto důsledky jsem byla upozorněna vet.). Jeho konec nastal během týdne. Nejdříve mozková mrtvice, ze které se ale zázračně již druhý den "dostal"..jedl, pil, měl o vše zájem, dokonce běhal! Za dva dny ulehl, dostal vysokou horečku, naříkal, nejedl jen pil a pil, ale nečůral, nemohl se hýbat a nemohl spát. I přes denní návštěvy veterináře u nás, kapačky, léky a veškerou snahu jsme ho po 4 dnech museli nechat uspat...jako konečnou příčinu smrti veterinář uvedl "chronické selhání ledvin" (ukázaly to krevní testy). Když se dnes zamyslím nad tím zvýšením přísunem tekutin a čůráním, je mi jasné, že ho ty ledviny zlobily určitě již před tím...ovšem díky těm lékům mě to VUBEC nenapadlo! Škoda, možná kdyby se to podchytlo dřív, tak tady ještě mohl být...Je důležité nepodceňovat krevní a různé funkční testy, hlavně u starých pejsků. Já jsem na to doplatila
.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.203
Jezevčík krátko bez PP - 17let a nějaký měsíc, usnul a už se neprobral
Bullterier s PP - 5let 7měs - selhání ledvin, uspán
Zlatý retriever bez PP - 10let 3měs, zánět dělohy - nezvládla narkózu
NO bez PP - 13let - uspán po sražení autem.
Velký švýcarský sal. pes s PP - 2roky skoro na den, nezvládla další záchvat epilepsie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.187
Zlatý retriever s PP otrávena na 4 měsících
Rotvajler s PP -rakovina 4 roky
Boloňský psík s PP - zakousnutý toulavým psem
Berňák s PP - ochrnutí zadních nohou -6 let
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.44
Kríženec foxteriéra - 15 rokov a stále nesmierne aktívny, prvotriedny obranár, šteká na všetky a na všetko (niekedy mám dojem, že šteká aj na slnko, vietor, na mravence v tráve a asi aj na samotný vzduch!!!) Minule sa dokonca pokusil oplodniť susedovu KAO
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Míša - voříšek , celkem ve zdraví 19 let, zrovna před hodinou nám umřel, asi infarkt ,padl zanaříkal a byl konec ,ráno ho pohřbíme
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.145
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Míša - voříšek , celkem ve zdraví 19 let, zrovna před hodinou nám umřel, asi infarkt ,padl zanaříkal a byl konec ,ráno ho pohřbíme
To je strašný Ale věk měl krásnej...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.162
Zlatý retrívr s PP-selhání ledvin
Bernský sal.pes s PP-4.5 roku,rakovina(osteosarkom kosti)
Bernský sal.p. s PP-6.5 roku,rakovina(mastocytom kůže)
Hrubosrstý jezevčík s PP-16 let,neoperovatelná kýla+sešlost věkem
Havanský psík s PP-4 roky,žije a doufám , že ještě dlouho...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je mi líto....ale ten věk je nádherný......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Afghánský chrt (pes), strava kombinovaná (maso, přílohy, granule), žijící na okraji města, vycházky z 90% v přírodě (lesy,pole,louky). Dožil se 12 let a 8 měsíců. Do 12 let relativně v pořádku, jen trochu problém se zadníma nohama (Alavis hodně pomáhal), posledních 8 měsíců viditelná únava, hodně pil a čůral, přisuzovala jsem to účinku léků proti zavodňování plic (Tri-tace,Furon - na tyto důsledky jsem byla upozorněna vet.). Jeho konec nastal během týdne. Nejdříve mozková mrtvice, ze které se ale zázračně již druhý den "dostal"..jedl, pil, měl o vše zájem, dokonce běhal! Za dva dny ulehl, dostal vysokou horečku, naříkal, nejedl jen pil a pil, ale nečůral, nemohl se hýbat a nemohl spát. I přes denní návštěvy veterináře u nás, kapačky, léky a veškerou snahu jsme ho po 4 dnech museli nechat uspat...jako konečnou příčinu smrti veterinář uvedl "chronické selhání ledvin" (ukázaly to krevní testy). Když se dnes zamyslím nad tím zvýšením přísunem tekutin a čůráním, je mi jasné, že ho ty ledviny zlobily určitě již před tím...ovšem díky těm lékům mě to VUBEC nenapadlo! Škoda, možná kdyby se to podchytlo dřív, tak tady ještě mohl být...Je důležité nepodceňovat krevní a různé funkční testy, hlavně u starých pejsků. Já jsem na to doplatila
.
No hlavně když pejsek ve vyšším věku začne hodně pít, tak je to alarm na ledviny. ale téměř 13 let, vždyť to měl krásný dlouhý život a podle popisu si žil jako král (v přírodě, skvělá strava, skvělá společnost)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.181
Kříženec teriéra, černý střední - 17 let - bohužel rakovina horní měkké dásně nad zuby. Všeobecně tito kříženci teriérů jsou poměrně dlouhověcí a aktivní do poslední chvíle.
Zdraví jiiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je mi líto....ale ten věk je nádherný......
jak může někdo sedět na netu a napsat zrovna před hodinou nám umřel pes...to je úchylné...v takový čas by měl člověk řešit úplně jiné věci a úplně jinde!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.62
jezevčík (kříženec drsnosrstého a dlouhosrstého) - uspán v 16ti letech. zjištěn zhoubný nádor v tlamě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.74
Můj pan PES ADAM zemřel - byl utracen - , protože celkově ochrnul, nemohl už ani jíst ani pít a kapala
mu krev z čenichu - bylo mu 13 a půl roku. Jinak zcela zdrav.
Pak to šlo posledního půl roku skokově
dolů.
Nejlepší pes mého života - přítel - .Stalo se to v létě, zakopali jsem ho na zahradě a dodnes
se mi to nepovedlo rozdýchat.
Když mi koukal naposledy do oči a já do těch jeho a........ loučili jsem se spolu - on tomu
rozuměl - no už zase bulím........................
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.145
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můj pan PES ADAM zemřel - byl utracen - , protože celkově ochrnul, nemohl už ani jíst ani pít a kapala
dolů.
Nejlepší pes mého života - přítel - .Stalo se to v létě, zakopali jsem ho na zahradě a dodnes
Když mi koukal naposledy do oči a já do těch jeho a........ loučili jsem se spolu - on tomu
To se vám vůbec nedivím, že bulíte...
Chápu to a děsím se doby, kdy tohle budu muset poprvé v životě zažít já.
Můj pes je pro mě taky parťák a kámoš.... nikdy nebude žádnej tak dobrej jako je tenhle....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To se vám vůbec nedivím, že bulíte...
Chápu to a děsím se doby, kdy tohle budu muset poprvé v životě zažít já.
Můj pes je pro mě taky parťák a kámoš.... nikdy nebude žádnej tak dobrej jako je tenhle....
Taky se toho děsím a taky mě to čeká poprvé. Teda doufám, že až za dlouho, ale je mu už 14...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.137
Fena - německý ovčák - 16 let - ochrnutí zadních nohou a nádor
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jak může někdo sedět na netu a napsat zrovna před hodinou nám umřel pes...to je úchylné...v takový čas by měl člověk řešit úplně jiné věci a úplně jinde!
tak jsme ho ráno zakopali ,jinak nevím co je na tom úchylného a co by jsme měli jiného a jinde řešit ,do rána jsme ho nechali ležet v pelíšku přikrytého dekou a tím že bysme nad ním něco řešili ho probudíme či co?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dolů.
Je to strašně smutné,
někdo řekne : je to přece jen zvíře, tak to nedramatizujme...
..ale když ho máte doma tak,dlouho , vítá vás, když přijdete,..no prostě se pes povede a
"sednete si" tzv. oba, pak je opravdu těžké ubránit se dojetí , že zvíře odchází..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
smutné to je ,bohužel každý musí umřít nedá se s tím nic dělat ,i my jednou umřeme, po smrti ho už nic nebolí ,je mu dobře ,a člověk i když ho měl rád sebevíc a dělal po tom nevím co tak už to nezmění ,je nutné brát život tak jak to je.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.86
bostonský teriér - necelých 5 let - rakovina jater
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.216
1.boxer 4 roky problémy s páteří - uspána
2.boxer 12,5 problémy s pohybem, prostě stáří - uspána
3.boxer 12 let uspán, selhání organismu
4. bostonek 8 let žije a je to naprostý pérák a nezmar, anorektik
5. bostonka 4 roky, vykastrovaná, 2x štěňata, neskutečné problémy s tloušťkou:-)))
pořád hledám, kolik se asi tak bostonci dožívaj....poradí mi někdo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.193
Kříženec NO a Belgického ovčáka - 15 let, stáří
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.22
Dlouhosrstý jezevčík, fenka - 16 let, uspána pro selhávání organismu po 3 týdnech, kdy byla podporována kapačkama. nechtěli jsme ale museli. Celý život zdravá, krmená vařeným masem a příloha.
Zlatý retriever, pes - 12 let, uspán, nádorové onemocnění žaludku a střev, toxiny v krvi a selhávání organismu - granulář.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.137
SH - moje rekordmanka 17let a 105 dní,jinak u mne tak 14 - 16 let
ten na foto nyní 15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.113
Harry Aron Yesterfild...15 let a osm měsíců..nikdy nespal venku, dobrá strava, doma teplo, do 10 let musherský pes, denně i 10km. Od 14 let už špatně slyšel a zákal očí. Hodinu před injekcí ještě na procházce venku, ale už jenom polovinu z misky potravy. Nikdy neměl fenu.
Poslední čtyři měsíce už chodil spát za mnou k posteli na pelíšek a nechodil v noci už ven. Mám schůdky z balkonku do zahrádky.
Po injekci ještě srdce šlo, když už 15 min nedýchal. Na hrudi měl pod přední pravou dost velký nádor asi už tři roky nazpět. Do poslední chvíle čilý a bystrý. Mám už zamluveného toho samého.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.172
1. kavalír - 7,7 let: od 6 let postupně výraznější problémy s nedomýkavostí chlopní, s tím souvisela i smrt - už to prostě nezvládal:(
2. kavalír - 7,9 let: bez problémů, zemřel náhle jednoho rána, příznaky prý odpovídaly infarktu(?), po smrti jsem zjistila, že trpěl syringomyelií, o které můj vet ani nevěděl, že existuje.
A jsem vyléčená, co se tohoto plemene týče
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.251
Německá doga - 2,5 roku - Woblerův syndrom - ochrnula - byla uspána.
malý knírač fena - 15 let - sešlost stáří
malý knírač - fena - 12 let - rakovina mléč. žlázy - po operaci se vrátila v plné síle...
franc. buldoček - fena - 10 let - rakovina
franc. buldoček - fena - 10 let - rakovina
franc. buldoček - 10 let - rakovina.
nyní mám 12 letou čivavu - která už těžce chodí a občas má záchvaty dušnosti.
8 letou hovawartku - - zdravou , nikdy nebyla nemocná
3 letou kavalírku
1 roční nahačku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.203.245
Americký kokršpaněl - silný kardiak, 11 let - rakovina
Dobrmanovi je nyní skoro 10 let a tipuju, že ještě minimálně 3 roky tu bude
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.112
minulý týden nám odešel 13-ti letý výmarský ohař
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.4
Mně minulý týden odešla leonbergří holka - 7 let - osteosarkom :-(((
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máme 14 a půl letou ovčandu a stále žije kvalitní a plnohodnotný život. Nezakulhá, nohy jí vůbec netrápí.. Opravdu nezmar...
Dobrý den, velmi by mě zajímalo čím krmíte, případně co doplňujete za přípravky/přírodní věci.
Můžete nám všem prosím poradit? Díky!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.45
bígl- utracen v 11 letech, leukémie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.186
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
1.boxer 4 roky problémy s páteří - uspána
2.boxer 12,5 problémy s pohybem, prostě stáří - uspána
3.boxer 12 let uspán, selhání organismu
4. bostonek 8 let žije a je to naprostý pérák a nezmar, anorektik
5. bostonka 4 roky, vykastrovaná, 2x štěňata, neskutečné problémy s tloušťkou:-)))
pořád hledám, kolik se asi tak bostonci dožívaj....poradí mi někdo?
Teoreticky 13 let (podle B. Fogla, Encyklopedie psů). Ale asi jste chtěl(a) slyšet spíš praktickou zkušenost....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.8
Mně na ostrosarcom odešla milovaná Kokinka- Velká kníračka s PP, bude to rok a bulím....měla 5,5 roku a byla do měsíce pryč. Nenahraditelná....
.....vyjmečný pes
Před ní to byla střední kníračka s PP Areta - 17 let, utracena na sešlost stářím....
Teď mám ročního VK s PP Toníka, zase bez kulek...čeká ho kastrace, tak bulím, s bojím se, že se mu něco stane.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.242
První náš NO s PP - Dyk - se dožil 10 měsíců - zemřel na parvovirozu v době, kdy ještě neexistovala vakcína
Druhý náš NO s PP- Hyt - se dožil víc jak 10 let - zemřel na obesitu, protože si náš děda myslel, že je chudák pořád hladový
Třetí pejsek bez PP jezevčík - Majda - dožila se 16,5 roku na sešlostí věkem, krmena pestrou stravou včetně granulí převážně české výroby a Ankou
Čtvrtý pejsek bez PP jezevčík (dcera Majdy) - Cyndy - dožila se skoro 16. let a zemřela na sešlost věkem + nádor na mléčné žláze, krmena podobně jako Majda
Pátý pejsek bez PP jezevčík (syn Majdy) - Tap - dožil se 11. let a zemřel na obesitu, podobně jako Hyt - děda si nedal říct a měl svou hlavu
Teď máme chovnou stanici na Jack Russell teriéry (všichni s PP a uchovnění) ve věku 4,3,3, a 2,5 roku všichni naprosto zdraví jak po stránce fyzické, tak po stránce duševní a mají za sebou vyšetření na různé choroby včetně pohybového ústrojí, ještě uvažuji o vyšetření DNA aby to byla tutovka. Krmení jsou převážně granulemi různých značek, vařeným masem, občas dáváme i kousek masa syrového, kosti na hryzání kvůli zubům a zeleninu, občas jablíčka. Každý den mají zdravý pohyb, chodíme na cvičák, kde trénujeme sportovní kynologii, stopování a agility (každý pes je na něco jiného a každého baví něco jiného). Doufáme, že se dožijí vysokého věku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.177
První pes malý hladkosrstý pinč s PP - dožil se 18 let a zemřel na celkovou sešlost. Do 10 let krmen zbytky z hospody pak přišly do obchodu granule tak dostával granule, ke konci vařene maso s rýží...
RTW bez PP - utracen v nedožitých 10 let rakovina plic...od 5 let krmen granulemi eukanuba
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.20
nas krizenec jezevcika mel letos v kvetnu 16 let, i kdyz temer hluchy, poloslepy, stale beha a dela kravinky...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.74
Že je rakovina z granulí mi potvrdil sám veterinář, když propukla u mého psa. S pozdravem L.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.7
Psy, co jsme měli v rodině.
RTW - 9let - rakovina
RTW - 8let - otráven
LR - 9let - rakovina
Dobrman - 7let - těžká DKK
Americký kokršpaněl - 10let
kříženec Špice 13let - selhání ledvin
NO - 11let
Německá doga - 8let
Bernský salašnický pes - 10let
Americký pitbulteriér - 13let
Mops - 10let
Boxer - 9let
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76
německý špic vlčí - fena - 10 let rakovina
pitbul - fena - 13 let věk
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.39
Fena křížence z útulku - 13,5 roku selhání plic uspána
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.185
Stredný pudel - 15,5 roka - drobné zapotácanie spôsobilo problém na chrbtici, ochrnul na zadné, dali sme ho uspať. Osobne ale predpokladám, že tam bola nejaká rakovina kostí.
Stredný pudel - 16,5 roka - dlhé roky liečený kardiak, zlatíčko, tak silno bojoval, že odišiel prirodzene.
Prvý nás opustil pred 5 rokmi, druhý pred rokom, no stále to bolí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.228
AFGÁNSKÝ CHRT s pp-15let ,/fenka/ nejdříve vyoperovaný rakovinový nádor na mléčné žláze ve 12letech,v 14.5 letech metastaze,den před smrtí ochrnutí zadních nohou a umřela do rána ve spánku.
BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES s pp - 11.let ,torze žaludku
AKITA INU s pp - 12let ,náhlá zástava srdce /asi .byla celý život uplně zdravá ,veselá ,hodná/ veter.neschledal nic ,co jiného mohlo být příčinou,ještě večer normálně žrala a ráno byla mrtvá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.228
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
AFGÁNSKÝ CHRT s pp-15let ,/fenka/ nejdříve vyoperovaný rakovinový nádor na mléčné žláze ve 12letech,v 14.5 letech metastaze,den před smrtí ochrnutí zadních nohou a umřela do rána ve spánku.
BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES s pp - 11.let ,torze žaludku
AKITA INU s pp - 12let ,náhlá zástava srdce /asi .byla celý život uplně zdravá ,veselá ,hodná/ veter.neschledal nic ,co jiného mohlo být příčinou,ještě večer normálně žrala a ráno byla mrtvá
ještě doplním afgánka krmena tak napůl masem a granule ,bernačka jen granule ,akita taky granule.
Bydlíme na vesnici ,daleko od silnice,u lesa všude zelen,na procházky chodíme téměř vždy jen na louky a do lesů..
ted máme 2 roky špringa a dva bíglíky ,jedna má 9.5 roku zdravá a druhá má 8 let,v 6 letech operován nádor na mléčné žlaze-měla 2x štěnata ,nyní metastáze,zatím nevypadá že trpí,kráně žere,hraje si..ale bohuže vím že tak nejdéle do půl roku se prudce zhorší..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kříženec špice - 10 let - přejelo ho auto
boxer - 8 let - rakovina
NO - 8 měsíců - zemřel tři dny po vakcinaci na vzteklinu
dobrman - 6 let - selhání ledvin,následně selhání srdce
ND - 5,5 roku - zřejmě otrava
NSDTR - 2 roky - při kastraci
Do svého seznamu musím bohužel přidat:
leonberger - fena - 7 let - osteosarkom
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.76
Jezevcik, necelych 10 let...Pak jsme ho nasli pod tuji, penu u pusy, zlutou, ihned veterina...Dostal 3 injekce a ven jsme ho vynesli mrtveho..Urcite ho tenkrat otravil soused...Neml rad nic a nikoho...Nalakal sousedum kocky na mliko a pak po nich hazel petardy..a to sam mel kocku..Clovek nepochopi...
Dostal pak do drzky a my se rok na to prestehovali...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.201
1. střední špic, pes 11 let - uspán, selhání ledvin
2. rotvík, fenka 11let + 4 měsíce, rakovina - usnula a už se neprobudila:-(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.207
Dnes nás opustil náš Ben (vzhled - menší německý ovčák), nalezenec. Žil s námi 17 let, když jsem ho v lese odřezával od stromu, tak měl vyměněné zuby, ale ještě neznačkoval - močil jako štěně... Možná se dožil 18 let, možná 17 a půl...
Samorost, ale zlatý parťák. Teď už běhá s těmi, kteří odešli před ním...
Bude nám chybět.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.18
Čivava dlouhosrstá s PP - 15 let. Byla slepá, špatně slyšela, 2 dny nebaštila, umřela ve spánku
Čivava dlouhosrstá s PP, dcera - 8 let, hyperaktivní, umřela ve spánku
Čivava dlouhosrstá s PP, vnučka - 2 roky, selhání ledvin
Šaplaninec s PP, fena - 15 let, přestala chodit na zadní nohy, asi zánět žaludku, byla uspána
Šarplaninec s PP, pes - 14,5 roků, nádor análních žláz, byl uspán
Šarplaninec s PP, pes - 10 let, byl otráven
Zakrslý králík 0,5 kg - 10 let, asi stáří
Křeček zlatý - 5 let, hnisalo mu očičko, byl utracen
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.187
zlatý retrívr s PP 4 měsíce - otrávená
boloňský psík s PP 2 roky - při procházce napadený volně pobíhajícím psem,nepřežil to ani přes rychlý lékařský zákrok
velký černý knírač s PP 4 roky - rakovina močového měchýře
bernský salašnický s PP 6 let -selhání ledvin
nyní mám ještě jednoho berňáčka s PP,ale od štěněte má epilepsii
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.52
Kříženec pudla fena 13 let selhání ledvin
Německý ovčák fena 13 let epilepsie
Lhasa apso 1 rok sražena autem
Tibetský teriér fena 13 let zabita sousedovými fenami
Velký japonský pes fena 12 let ochrnutí, utracena
Středoasiat pes 2 roky torze - zemřel po operaci
Stafordšírský bulteriér fena 3 roky neprobrala se z narkózy
krmeni masem i granulemi
to je ale smutné téma, chce se mi brečet i po těch letech
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kříženec pudla fena 13 let selhání ledvin
Německý ovčák fena 13 let epilepsie
Lhasa apso 1 rok sražena autem
Tibetský teriér fena 13 let zabita sousedovými fenami
Velký japonský pes fena 12 let ochrnutí, utracena
Středoasiat pes 2 roky torze - zemřel po operaci
Stafordšírský bulteriér fena 3 roky neprobrala se z narkózy
krmeni masem i granulemi
to je ale smutné téma, chce se mi brečet i po těch letech
Máte pravdu.Je to smutné téma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.232
Kříženec neurčité rasy co zrovna běželo kolem, typovala bych že v něm je něco z NO, labrador, špic.. nevím co člověk to jiný názor co v něm může být.. je mu 18 let a 4 měsíce stále běhá a hlídá. Každý víkend 2 hodinová procházka a zvládá bez sebemenších problémů přes týden má celou zahradu k proběhání. Jediný "problém" je hluchota. Má venku na dvoře zateplenou boudu a je naprosto v pořádku....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.25
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Krizenec:15 let rakovina:nadory na streve a zaludku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.18
dobrý den, kamarádka měla rotvajlera (fenku) dožila se 14 let a přesně nevím kolik měsíců. Nakonec ji zradilo srdíčko.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.120
Nám umřel loni v říjnu jork na rakovinu jater v 14 letech( uspán), myslela jsem, že to nepřežiju, byl to parťák a kamoš, celá rodina jsme to strašně ořvali a tak jako vy jsem si myslela, že lepší pes už neexistuje. V listopadu jsme si dovezli štěndo jorka, za týden bude mít rok a strašně ho milujeme, je to náš komik , takže nezoufejte, teď se vám to zdá nemožný, já jsem tomu taky nevěřila,když jdu kolem hrobečku tak mě vždyky vytrysknou slzy, ale podívám se na našeho lumpa a srde poskočí radostí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.174
NO 12,5 roku - přestala chodit, museli jsme ji nechat uspat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.233
Kříženec jezevčíka a malého knírače 23 let a 10 měsíců
Fena Angl. kokršpaněla s PP rozpad jater 15 let
NO s PP otráven ve službě při hlídání skladu 5 let
Fena Yorka 7 let zatím vpohodě
Fena NO s PP napadena cigány když nám kradli na zahradě, tři pokousala ale čtvrtý ji rozdrtil hlavu železnou tyčí 14 let a 3 měsíce myslím že by ještě vydržela pár let, ale umřela když bránila nás které milovala a ona věděla že ji taky milujeme Jarka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kříženec jezevčíka a malého knírače 23 let a 10 měsíců
Fena Angl. kokršpaněla s PP rozpad jater 15 let
NO s PP otráven ve službě při hlídání skladu 5 let
Fena Yorka 7 let zatím vpohodě
Fena NO s PP napadena cigány když nám kradli na zahradě, tři pokousala ale čtvrtý ji rozdrtil hlavu železnou tyčí 14 let a 3 měsíce myslím že by ještě vydržela pár let, ale umřela když bránila nás které milovala a ona věděla že ji taky milujeme Jarka
My - pudlík, můj první pejsek - nedožitých 16 let, selhání ledvin
velký knírač - nedožitých 12 let, rakovina konečníku
NO - nedožitých 12 let, celková kožní infekce, sepse
všichni byli uspáni
nynější stav - kříženka leonbergeŕ X kavkazan - 8 let a NO 7 měsíců
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.58
Border kolie bez pp (2 roky) - zastřelená
Pudl bez pp (7 let) - selhání ledvin
Jorkšír bez pp (6 let) - špatné srdce a nádory
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.107
Pitbullteriér, pes - čistoktevný s registrací - 6 let, autonehoda
Kříženec NO, fena - 16 let, selhání organismu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.72
Labrador retríver - 16 let a 4 měsíce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.60
Špicka 17let -stářím
Špicka 15let a zatím je v pořádku,trošku habruje srdíčko ale jinak je v naprostém pořádku-naštěstí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.123
Včera mi umřel můj milovaný jezevčík.Silný zánět horních cest dýchacích.Dostával antibiotika,slábl,nemohl chodit---moc smutný,během čtyř dnů byl pryč.Nemůžu se stím vyrovnat.Hrobeček má na zahrádce..Taky se mi díval do očí---nikdy na ten pohled nezapomenu.Odpočívej v pokoji můj malej bobáčku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.1
voříšek (s čivavou)... 17 let
přestávalo fungovat srdíčko a cévy...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.232
York 1,5 roku, vnitřní krvácení způsobené otravou (měli jsme tady traviče psů). Už to je 7 let a pořád nejsme ok. Teď máme 2 kluky zase yorci. Jeden 7 let má chronický zánět slinivky,ale dietou může vést téměr plnohodnotný život :), druhý má rok a je to rošták :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.190
zlatý retrívr - 13 let - rakovina (v deseti vyoperován nádor ml.lišty a děloha) - uspána. Nikdy nezapomenu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
šarpej 7 let - rakovina
¨DOBRY DEN UZ NEMATE SARPEI PSA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.233
Vlkodav - 9 let
Whippet 1 - 16 let
Whippet 2 - 15 let
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.246
voříšek 8 měsíců epilepsie neprobrala se ze záchvatu
bígl 11let akutní selhání ledvin
voříšek 3 měsíce parvoviroza
labrador 12 let chronické selhání ledvin
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.20
Mám 14 letou jorkšírku,nikdy nebyla nemocná,zubů už moc nemá,ale jinak je v poho.Čím je starší,tak je rozývenější,pořád je jak štěně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Včera mi umřel můj milovaný jezevčík.Silný zánět horních cest dýchacích.Dostával antibiotika,slábl,nemohl chodit---moc smutný,během čtyř dnů byl pryč.Nemůžu se stím vyrovnat.Hrobeček má na zahrádce..Taky se mi díval do očí---nikdy na ten pohled nezapomenu.Odpočívej v pokoji můj malej bobáčku.
Nemůžu si dovolit Vám radit.....ale přece jen, pokud máte tu možnost, pořiďte si nového psího kamaráda. Toho, který umřel, budete mít navždy v srdíčku a ten nový Vám přinese spoustu nové lásky a radosti. Vím, o čem mluvím... Pouhé 2 dny po smrti mého milovaného PANA kocoura jsem si jela do útulku pro kocourka nového. Na původního kocourka nikdy nezapomenu, a nový je milý a strašně moc vděčný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.207
Pitbull fena -17 let stářím
Pitbull pes-10 let epilepticky záchvat nesel zastavit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.36
Brazilská fila - 9,5 roku - rakovina, mops - 15,5 roku - stáří, dobrman - 11 let - rakovina.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.163
malý knírač - 15 let rakovina - nádor na páteři
velký knírač - 12.5 roku rakovina - nádor na játrech a konečníku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.149
me umrela fenka krizenec nemeckeho a nejspis belgickeho ovcaka pred dvema dny. dnes by ji bylo 14 let. do posledni chvile se zdala byt v poradku. akorat posledni pul rok hur chodila a hubla, ale to jsem pricitala veku. posledni tyden mene jedla. pak ji zradilo jeji telicko a ona se nemohla postavit. az u veterinare jsem si vsimla, ze je opravdu hubena.pres srst to nebylo tak poznat a to si ted vycitam. mela velky nador na slezine a v zaludku spoustu krve. nechala jsem ji uspat a je mi to moc lito.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.2
Něm. ovčák krmen masem 13 let-stáří, něm.ovčák, krmen granulemi( kvalitní holistic) 5 let- rakovina jater a prasklý žal. vřed, krvácení do př. části tráv. traktu, barzoj-krmen masem 14,5 roku na stáří.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.23
Německý ovčák - 8 let - nemoc z injekčkní stříkačky u veterináře
Německý ovčák - 12 let
Bílý švýcarský ovčák - 14 let
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.145
kolie 8let, velšterier 14let, anglický špringršpaněl 15 let, kříženec teriéra 13 let (chyba veterináře, mohl ještě tak dva roky být s námi), německý pinč 11let a 8let
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.151
NO 11 let krmen vařeným masem a zeleninou,dostatečný pohyb va velkém objektu na malé vsi a uspán pro nádor na levé přední končetině. Kříženka všeho se vším 7 let rakovina mléčné žlázy. NO fena 6 let zemřela při svém prvním porodu. Kavkazský pastevecký pes krmený tím nejlepším a snad i zdravou stravou,neomezený pohyb po velkém objektu,pravidelně očkovaný,odčervený a v 5-ti letech uspaný pro rakovinu. Milujeme psy velkých plemen,ale ti se dožívají nižšího věku než ti malincí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.3
NO - 13 let - když byl malý, přejeli mu zadní nohy autem, zotavil se sám, ale ve stáří se to projevilo. Zůstal ležet a začal být agresivní. Museli jsme jej utratit
NO - 11 let - rakovina - plíce zalité vodou - museli jsme ji utratit
NO - bude mít 4 roky, jako malá měla problémy s kostmi, drolily se, málo vápníku (málem umřela), ale teď si běhá a je to nejuštěkanější pes jakého znám! :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.247
Ang. Kokršpaněl - 18let krmena našimi zbytkami, poslední rok už byla slepá a hluchá ale stále skotačila,měla hodně nádorů které ji ale neomezovaly, utratila ji teta když jsme byli na dovolené protože si myslela že se trápí.
NO- 8let, krmena granulemi i pestrou stravou, zemřela na rakovinu
Bígl- 8let po epileptickém záchvatu ji vet. píchl hodně uspavadla jinak by tu ještě s námi byla.
Kříženec - 21let jednoho dne se neprobudil, do té doby byl čilý denně dlouhé procházky, viděl jen hůř slyšel.
Dobrman X - 7měsíců a těší se ze života :)
tomik8841

XXX.XXX.229.90
Hezký den mám krátkosrstého jezevčíka který má zatím 4 roky...
Ve 2 letech ho přejelo auto a operace stála 15 000, -.Doktor nám říkal, že neví jestli vůbec bude chodit a normálně čurat...půl roku jsme ho nosili po schodech v náručí...myslím, že by nedošel ven...teď nejde ani poznat, že mu něco bylo...
Ale sem zvědav co budu dělat až mi umře...asi to psychicky nezvládnu...
tomik8841
napsal(a):
Hezký den mám krátkosrstého jezevčíka který má zatím 4 roky...
Ve 2 letech ho přejelo auto a operace stála 15 000, -.Doktor nám říkal, že neví jestli vůbec bude chodit a normálně čurat...půl roku jsme ho nosili po schodech v náručí...myslím, že by nedošel ven...teď nejde ani poznat, že mu něco bylo...
Ale sem zvědav co budu dělat až mi umře...asi to psychicky nezvládnu...
Měli jsme krátkosrsteho jezevčíka, trpasličího.kolem 4-5kg, krmeného Pedigree a pak Eukanubou pro jezevčíky,1x štěňata (2), ve 4 letech kastrace pro falešnou březost.V 17letech skákala na pohovku, ale nikdy nechodila po schodech, nosili jsme ji.Od 8let měla občas problém s páteří, spíše krční, tak jsme 10let spávali na matraci na zemí, aby neskákala.V 18letech už se nedalo dívat jak chodí dokola, do rohů v místnosti a neví co dál, takže...(fyzicky bez problémů).Bylo to velmi těžké rozhodnutí, ale člověk nesmí být sobec. Jeden potomek se dožil 17let, i když měl citlivé zažívání, druhý ve 3letech ochrnul...Po menší pauze jsme šli do útulku, na druhý pokus máme dalšího jezevčíka(.jako druhého psa doma), bez této rasy to nebylo ono.Nezapomenete, ale další jezevčík Vám to usnadní, jsou to takoví sebevědomí srdeční vetřelci.Ale na takové úvahy máte spoustu času.
Mrkvoj

XXX.XXX.211.43
Moje fenka byla v mládí týraná a od 8 do 11 zanedbávaná. Kříženec labradorky a ohaře,20 kg, nyní naprosto zdravá, přes 12 let a stále čilá jako štěňátko.
Typický vesnický voříšek - fena 22 let - stáří, aktivní do konce, jen poslední rok už hodně odpočívala
Typický vesnický voříšek - pes 19 let - usnul a už se neprobudil, aktivní až do konce
Typický vesnický voříšek - pes 20 let - stáří - v 5 letech ošklivá zlomenina, kulhal po třech, v 10 letech přišel o oko, v 16 letech ohluchl, v 19 letech oslepl, poslední rok už jen ležel na dvorku a vyhříval se, ale k misce došel a rád se mazlil, jednoho dne už nevstal a byl uspán.
Všichni krmeni zbytky od stolu, v posledních letech jejich života občas i granule.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lusice
napsal(a):
Typický vesnický voříšek - fena 22 let - stáří, aktivní do konce, jen poslední rok už hodně odpočívala
Typický vesnický voříšek - pes 19 let - usnul a už se neprobudil, aktivní až do konce
Typický vesnický voříšek - pes 20 let - stáří - v 5 letech ošklivá zlomenina, kulhal po třech, v 10 letech přišel o oko, v 16 letech ohluchl, v 19 letech oslepl, poslední rok už jen ležel na dvorku a vyhříval se, ale k misce došel a rád se mazlil, jednoho dne už nevstal a byl uspán.
Všichni krmeni zbytky od stolu, v posledních letech jejich života občas i granule.
Wow!
irenn

XXX.XXX.189.10
Kolika let se dožije pudl.
1Jindra1

XXX.XXX.225.107
Před pár hodinami... Dobrman,7 let a 11 měsíců, během dvou dnů se rapidně zhoršil, přestal žrát a na veterině mu diagnostikovali nádory a nejspíše vnitřní krvácení, doktor řekl, že by ho ani nechtěl léčit - 1% na přežití, takže jsme nechali uspat.
1Jindra1
napsal(a):
Před pár hodinami... Dobrman,7 let a 11 měsíců, během dvou dnů se rapidně zhoršil, přestal žrát a na veterině mu diagnostikovali nádory a nejspíše vnitřní krvácení, doktor řekl, že by ho ani nechtěl léčit - 1% na přežití, takže jsme nechali uspat.
To je mi moc líto.
1Jindra1
napsal(a):
To je rána, cítím s vámi...
1Jindra1

XXX.XXX.225.107
Děkuju, bylo to dost nečekaný, ale pořád máme ještě cca 7-8 letou labradorku, (nalezenkyně, proto věk odhadem), která se má čile k světu, i když jak je vidno, nikdy to nevíme na 100%.
Tak já loni v dubnu musela nechat uspat svoji fenečku pražského krysaříka ve věku témeř 24 let.tady fotka ve 22 letech.
nehezacka
napsal(a):
Tak já loni v dubnu musela nechat uspat svoji fenečku pražského krysaříka ve věku témeř 24 let.tady fotka ve 22 letech.
To jako fakt? To jsem ještě ani neslyšela Není to na nějakou knuhu rekordů...alespoň českou? To se u vás musela mít moc dobře, když jí to tak svědčilo A zdravý kořínek
HankaŠ

XXX.XXX.8.22
Náš první pes jezevčík se dožil 17 let, žral konzervy a lidský jídlo. Posledních pár měsíců měl cukrovku, byl slepý a nakonec ochrnul na zadní nožičky.
Druhý jezevčík 14 let, umřel stářím, přestal žrát, hubnul, i přes vitaminové injekce a dobrou veterinární péči usnul a už se neprobudil.
Přítelův 1.belgický ovčák 12 let, ve stáří slepota, špatná chůze a problémy s polykáním,2. belgický ovčák 10 let, po operaci žaludku žila jen dva dny,3. belgický ovčák bez měsíce 17 let, usnul a neprobral se.
Pppppppp

XXX.XXX.217.24
Kříženec pince a nevíme čeho se dozil 24 let žil by dal ale nechali jsme ho uspat měl problémy s dýcháním ale pro salám na stul si vyskočil vzdy Na rentgenu vet. Zjistil ze má v sobe broky nejspíš od našich sousedů. Byl to dobrodruh.
Klan pudlů, tedy co si pamatuji.
fena stř. pudla bez PP - 13 let, usnula a už se nevzbudila, domácí strava, v 10_ti odebrány mléčné žlázy, v životě se 1x zaběhla, přivedla tři krásné psy
pes syn - 14 let, sražen autem, problémy se sluchem a zrakem
druhý pes syn - 15 let, šel se vyvenčit a zůstal v záhoně tulipánů, selhání srdce
současná trpasličí pudlice bez PP,11 let, jako štěně operace kýly, v pozdějším věku diag. epilepsie, lék velmi účinně pomáhá, těší se výbornému zdraví, jen už přichází o zuby, dostává rozmočené granule (Brit), do té doby domácí strava
Všichni psi žili a žijí na horách, v domech. Nedostávali žádné ATB, léky, neměli žádné zdravotní potíže (krom první fenky ve stáří), neřešili se ani přípravky proti parazitům, nečistily se zuby. Dostávali jen pravidelné očkování od dojíždějícího vete.
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.
Renataje

XXX.XXX.77.223
Dneska nám ochrnul na zadní nohy náš Edíček - Bernský salašnický pes - je mu 8 let. Na veterině dostal injekci, snad mu pomůže a na nohy se nám postaví. Problémy s chůzí, hlavně do schodů má již rok. Držíme mu palce.
Renataje
napsal(a):
Dneska nám ochrnul na zadní nohy náš Edíček - Bernský salašnický pes - je mu 8 let. Na veterině dostal injekci, snad mu pomůže a na nohy se nám postaví. Problémy s chůzí, hlavně do schodů má již rok. Držíme mu palce.
Také držím pěsti. Ozvěte se jak vypadá stav pesana.

Renataje
napsal(a):
No taky držím palce, aby se z toho pesan vyhrabal... je to hrůza defakto "mladej" pes ...mám křížence BSP (letos 7 let) a fakt mě to děsí... už dva roky do nich preventivně cpu kolagen...ale, byť jsme bez problémů, tak už přemejšlím, že příští rok najedeme na Alavis triple blend.
Rachel03

XXX.XXX.110.118
Mam zlateho retrivra (pes, bez PP), v dubnu 2016 mu bylo 14 let. Stale vitalni, jen je hluchy a uz vic odpociva. Doufam, ze tu se mnou jeste aspon nejaky ten rok vydrzi
Foto je ze vcerejsi vychazky
babča2

XXX.XXX.168.58
Měli jsme kavalírka, zemřel letos v březnu na rakovinu sleziny a jater, bylu mu 7 let a 10 měsíců,
bydlel na vesnici v domku se zahradou, dostával granulky Hills, občas vařené masíčko pro zpestření a samozdřejmě žil v domě. Po vánocích začal ztrácet chuť k jídlu, takže hned zač. ledna na veterinu. špatná krev, několikrát sono břicha, rtg, odběr kostní dřeně až po týdnu dianostikovali zánět slinivky. Mraky léků, dieta a koncem února nám na klinice řekli, že už je v pořádku. Protože byl stále unavený a zhubl tak jsme tam opět 11.3.2016 dojeli. Opět špatná krev, sono ukázalo něco na slezině, po "odborném" zásahu slečny veterinářky zkolaboval, Okamžitě otevření bříška. Nádor velikosti pěsti na slezině a metastázy po celých játrech. Už během operace ho museli oživovat. Neřeším těch víc jak 25 000 Kč co to stálo, ale já se ním nemohla ani rozloučit...Ještě teď to nezvládám.

babča2
napsal(a):
Měli jsme kavalírka, zemřel letos v březnu na rakovinu sleziny a jater, bylu mu 7 let a 10 měsíců,
bydlel na vesnici v domku se zahradou, dostával granulky Hills, občas vařené masíčko pro zpestření a samozdřejmě žil v domě. Po vánocích začal ztrácet chuť k jídlu, takže hned zač. ledna na veterinu. špatná krev, několikrát sono břicha, rtg, odběr kostní dřeně až po týdnu dianostikovali zánět slinivky. Mraky léků, dieta a koncem února nám na klinice řekli, že už je v pořádku. Protože byl stále unavený a zhubl tak jsme tam opět 11.3.2016 dojeli. Opět špatná krev, sono ukázalo něco na slezině, po "odborném" zásahu slečny veterinářky zkolaboval, Okamžitě otevření bříška. Nádor velikosti pěsti na slezině a metastázy po celých játrech. Už během operace ho museli oživovat. Neřeším těch víc jak 25 000 Kč co to stálo, ale já se ním nemohla ani rozloučit...Ještě teď to nezvládám.
No on ani čas tu bolest neodplaví, ale alespoň otupí, držte se...
babča2

XXX.XXX.168.58
Dík, kdo to nezažil nepochopí, A je to snad horší a horší.

babča2
napsal(a):
Dík, kdo to nezažil nepochopí, A je to snad horší a horší.
No chápu vás, mě hodně pomohlo, že jsme hned přivezli nové štěně (fenečku už jsme měli zamluvenou, bohužel se jí náš pesan už nedožil, jen jsme jí odebrali asi o týden dříve než jsme plánovali) a následně za dva dny jsme si jeli ještě pro jejího brášku, péče o psí dvojčata mi hodně pomohla...ale každý to máme jinak, někdo už psa nikdy nechce, někdo si to musí "odsmutnit", pro mě je tento způsob nejlepší, ne že by člověk netruchlil, ale nemá tolik času se v tom patlat, když je 24 hodin denně v zápřahu kolem psích miminek...
Každý můj pes si odnesl nebo odnese do psího nebe kus mého srdce, ale bez psa jsem na tomto světě (i když obklopená rodinou a přáteli) jako syroteček, bez psa bysme nebyli kompletní rodina..
napsal(a):
No chápu vás, mě hodně pomohlo, že jsme hned přivezli nové štěně (fenečku už jsme měli zamluvenou, bohužel se jí náš pesan už nedožil, jen jsme jí odebrali asi o týden dříve než jsme plánovali) a následně za dva dny jsme si jeli ještě pro jejího brášku, péče o psí dvojčata mi hodně pomohla...ale každý to máme jinak, někdo už psa nikdy nechce, někdo si to musí "odsmutnit", pro mě je tento způsob nejlepší, ne že by člověk netruchlil, ale nemá tolik času se v tom patlat, když je 24 hodin denně v zápřahu kolem psích miminek...
Každý můj pes si odnesl nebo odnese do psího nebe kus mého srdce, ale bez psa jsem na tomto světě (i když obklopená rodinou a přáteli) jako syroteček, bez psa bysme nebyli kompletní rodina..
Mám to stejně jako Vy! Jak se psy, tak s kočkami. Po úmrtí mého milovaného kocourka na selhání ledvin dne 7.10. jsme 9.10. jeli do útulku pro kocourka nového. Nikdy jsem ani na vteřinu nezalitovala...
babča2

XXX.XXX.168.58
Vystiženo přesně, sice obklopena rodinou, ale úlpně sama. V prvních dnech jsem byla přesvědčena, že už tohle nikdy nechci zažít a pejska nikdy.Stále si vyčítám co jsem měla ještě udělat, do poslední chvíle jsme netušili co mu vlastně je, ikdyž jsme na veterině byli denně.
Ale hemangiosarkom je tak agesivní forma rakoviny, že to nebylo řešitelné ani operativně ani chemoterapeuticky. Prostě se to nedá vrátit. Dnes už se ta bolest začíná podepisovat i na mém zdraví a tak doufám, že mi to ten můj kluk odpustí a začnu se poohlížet po novém kloučkovi. Děkuju za podporu.

babča2
napsal(a):
Vystiženo přesně, sice obklopena rodinou, ale úlpně sama. V prvních dnech jsem byla přesvědčena, že už tohle nikdy nechci zažít a pejska nikdy.Stále si vyčítám co jsem měla ještě udělat, do poslední chvíle jsme netušili co mu vlastně je, ikdyž jsme na veterině byli denně.
Ale hemangiosarkom je tak agesivní forma rakoviny, že to nebylo řešitelné ani operativně ani chemoterapeuticky. Prostě se to nedá vrátit. Dnes už se ta bolest začíná podepisovat i na mém zdraví a tak doufám, že mi to ten můj kluk odpustí a začnu se poohlížet po novém kloučkovi. Děkuju za podporu.
Držím palce při výběru nového pejska.
Já to cítím uplně stějně jako "Sardullah". Nový pes neodstraní to truchlení, ale pomůže Vám znovu žít.
Můj první pes byl kříženec jezevčíka. Patřil prarodičům. Utracený v šesti letech, fyzicky zdravý, psychicky troska - neunesl ztrátu majitelů. Mě bylo jen suše oznámeno, že ho utratili, dobře věděli, že bych to nikdy nedovolila. Maminka si to dodnes vyčítá. Chvíli mě utěšovala povídka o duhovém mostu. Pak přišlo poznání, že ač jsme byli parťáci, ti "jeho" lidé byli mí prarodiče, a kamkoliv za duhový most se vydal, šel s nimi. Na pořízení vlastního psa jsem čekala nějakých 15 let. To prázdno mezi tím vyplnil bezpočet útulkových i jiných psů. U mnohých si ani nepamatuji jména, jenom ten pocit, jaké to bylo s nimi být.
Sam - malamut, odborník na útěky,
Sam - dobrman, který urval kus mého srdce jen pro toto plemeno.
Bezejmenný voříšek, důkaz že i v útulku najdete sebevědomého a vyrovnaného psa vhodného k dětem, drůbeži i starým lidem.
Kříženec rotwailera, filosof který mne naučil že úcta k okolí začíná úctou k sobě samému. A je jedno, jestli jste český turista nebo řecký pouliční pes.
Lola, zosobnění síly a inteligence. Když běžela, jakoby se ani nedotýkala země. Pohled na ní při návratu k útulku by vehnal slzy do očí snad každému. Byl to jediný moment, kdy dala najevo jak strašně, strašně a strašně ji deptá život útulkového psa.
Jesse, puberťák který občas musel neposlechnout a ukázat svoji cirkusáckou obratnost. Z místa dokázal přeskočit pět schodů nahoru, proletět mezi vodorovnými prkny na vrchu branky, otočit se ve vzduchu o 180° a dopadnout do vzorného sedu. Neúnavný aportér který vám každým coulem dával najevo jak strašně ho baví žít.
Korsoak, hladkosrstý a bez podsady, nikdy jsem nepochopila, jak takový pes může na Yukonu nejen přežít, ale patřit k místní elitě saňových psů.
Nicole, Stella, Napirai a dvě další štěňata bordery, odsouzená vedením útulku k utracení, hned jak se veterinář vrátí z dovolené. Proto nedostali jména, aby to bylo jednodušší. Pojmenovala jsem je všechny, ale už jsem neměla tu sílu podívat se na web útulku a zjistit jestli se aspoň některé podařilo přežít. Ukázali mi, že je úplně jedno, jeslti se staráte o mládě dvounohé či čtyřnohé, olíznout v mrazu ocelovou trubku je lákavé pro všechny stejně.
Kříženec Rex, odkázaný na život doma, protože na vodítku tahá a majitelka ho nezvládá. Strávili jsme spolu jednu deštivou procházku. Vodítko se mi vysmeklo z ruky a pes zmizel ve strmé stráni fjordu. Zoufale jsem šplhala nahoru za ním, a volala to jediné norské slovo, které jsem se před procházkou naučila: "Hit" = "sem". Přišel. sedl si vedle mě pod trs kapradí. Byla zima a mrholilo, nad ocelově šedým mořem pod námi se povalovala šedobílá mlha, a z kapradí mi kapali za krk obrovští rezavohnědí mravenci. Bylo nám spolu krásně.
Každý si sebou vzal kus mého srdce, a na oplátku dal svoji přítomnost a vědomí, že bez psa je to jen poloviční život.
babča2

XXX.XXX.168.58
Protože nemám v okolí nikoho, kdo by toto pochopil, velký dík Vám všem.

babča2
napsal(a):
Pořiďte si novou psí dušičku, někoho kdo neřeší jak vypadáte, upřímného přítele, pro kterého budete celý jeho svět...a jemu pak můžete povídat o svých trápeních, radostech, pocitech a můžete mu vyprávět i o jeho předchůdci, pejsek možná slovům rozumět nebude, ale bude rozumět vašim pocitům a není na světě nic krásnějšího, když vám psí uzlíček s důvěrou usne v náručí, tak jen s chutí do toho...
Nemusíte mít špatné svědomí vůči pejskovi co odešel...určitě u vás prožil šťastný život a to je to nejvíc, co můžete pro pejska udělat...
My jsme měli anglické buldoky.
Fenka, kastrovaná, umřela když jí bylo 8,5 roků, selhání orgánů.
Pejsek, umřel nedávno, měl 2,5 roků. Ale bylo to opravdu velmi rychlé a bolestné. Najednou z ničeho nic padl, přestal chodit, byl apatický. Okamžitý převoz na vet..2 dny se léčil, neurologický nález, infekce, která se mu dostala do těla trávicím ústrojím a zasáhla celý nervový systém. Pustili ho domů, ale doma dostal záchvat a zemřel. Byli jsme všichni u toho, oplakali jsme ho. Moc nám chybí.Byl jako naše další dítě.
Kdo nepoznal lásku psa, jako by nebyl.
babča2

XXX.XXX.168.58
Pro všechny co jsou na tom jako já...
Dala jsi srdce své pejskovi na hraní…Teď sedíš samotná, blíží se svítání.
Skončily radosti, pryč je i strádání. Kdo vezme ruku tvou hebounce do dlaní?
Dala jsi srdce své pejskovi na hraní…
Neboj se, Sírius zaslech tvé volání. Bude ti nablízku a duši tvou ochrání, tu temnou samotu pohltí svítání.
Sluneční paprsek ze slz tvých vykouzlí most, tam jednou potkáš svoji minulost.
Dej zase srdce své pejskovi na hraní….
ČUČAS

XXX.XXX.37.3
MOJI MAMINCE SE JEZEVČÍK DOŽIL UCTIHODNÝCH 19,5 ROKU BYL TO PRIMA PESAN.
V mém srdci navždy zůstane moje milovaná yokšírka Millinka, která by se dožila teď 17.7.2016,17 let. Bohužel jsem jí musela 21. června nechat uspat. Měla velký nádor na játrech, který se začal zvětšovat velkou rychlostí.Tak od šestnácti let začala hubnout, ale myslela jsem, že je to již věkem, protože stále byla velmi čilá.Doufala jsem, že trhne rekord a zůstane se mnou nejméně do dvaceti let. Vůbec jsem si nepřipouštěla, že by mohla zemřít.Tu možnost jsem bláhově nepřipouštěla a když přestávala jíst zašla jsem k vet.Byla jsem v naprostém šoku, když doporučil uspání! Zhroutil se mě svět! My obě jsme ještě měsíc a půl bojovali, po Metacamu jí bylo dobře, jedla a dokonce mě znovu přišla přivítat. Poslední měsíc jsem byla jenom s ní, vzala jsem jí všude, kde to měla ráda i k vodě...dokonce se vykoupala!Což vždy dělala s velkou radostí.Doufala jsem v nemožné.Pak přišel prudký zánět oka a to již před tím špatně viděla. Rozhodnutí bylo na mě. Vet řekl, oko musí ven, k tomu nádor, vyhublost, to nejhorší jí čekalo, sebrala jsem poslední sílu, dva dny jsme se loučili a nakonec jsem jí nechala uspat. Když jí hlavička bezvládně spadla na mojí ruku, zastavilo se mi srdce a i já jsme měla pocit, že nemohu dýchat. Můj milovaný pejsek, moje hodná, statečná a trpělivá Milinka zemřela. Každý kdo to zažil jistě pochopí tu velkou bolest, která stále trvá, i když jsou to již dva měsíce. Trpěla jsem i výčitkami, zda jsem jí měla dát uspat, zda jsem na to měla právo, no prožila jsem si hroznou bolest a probrečela celé dny.17 let stále spolu a teď tu nikdo neťapká kolem mě.Asi jsem se moc rozepsala, tak se omlouvám. Millinku jsem krmila normálně, dávala jsem jí spíše menší porce, psí paštiky, granule, kuřecí, zeleninu, pribináček, měla ráda kousek jablka. Do jídla jsem jí často dávala pár kapek panenského olivového oleje.Ale nejvíc milovala společnost a výlety a celou rodinu pohromadě.Doufám na mě na druhé straně počká, moje kamarádka a láska největší.

Alíček1
napsal(a):
V mém srdci navždy zůstane moje milovaná yokšírka Millinka, která by se dožila teď 17.7.2016,17 let. Bohužel jsem jí musela 21. června nechat uspat. Měla velký nádor na játrech, který se začal zvětšovat velkou rychlostí.Tak od šestnácti let začala hubnout, ale myslela jsem, že je to již věkem, protože stále byla velmi čilá.Doufala jsem, že trhne rekord a zůstane se mnou nejméně do dvaceti let. Vůbec jsem si nepřipouštěla, že by mohla zemřít.Tu možnost jsem bláhově nepřipouštěla a když přestávala jíst zašla jsem k vet.Byla jsem v naprostém šoku, když doporučil uspání! Zhroutil se mě svět! My obě jsme ještě měsíc a půl bojovali, po Metacamu jí bylo dobře, jedla a dokonce mě znovu přišla přivítat. Poslední měsíc jsem byla jenom s ní, vzala jsem jí všude, kde to měla ráda i k vodě...dokonce se vykoupala!Což vždy dělala s velkou radostí.Doufala jsem v nemožné.Pak přišel prudký zánět oka a to již před tím špatně viděla. Rozhodnutí bylo na mě. Vet řekl, oko musí ven, k tomu nádor, vyhublost, to nejhorší jí čekalo, sebrala jsem poslední sílu, dva dny jsme se loučili a nakonec jsem jí nechala uspat. Když jí hlavička bezvládně spadla na mojí ruku, zastavilo se mi srdce a i já jsme měla pocit, že nemohu dýchat. Můj milovaný pejsek, moje hodná, statečná a trpělivá Milinka zemřela. Každý kdo to zažil jistě pochopí tu velkou bolest, která stále trvá, i když jsou to již dva měsíce. Trpěla jsem i výčitkami, zda jsem jí měla dát uspat, zda jsem na to měla právo, no prožila jsem si hroznou bolest a probrečela celé dny.17 let stále spolu a teď tu nikdo neťapká kolem mě.Asi jsem se moc rozepsala, tak se omlouvám. Millinku jsem krmila normálně, dávala jsem jí spíše menší porce, psí paštiky, granule, kuřecí, zeleninu, pribináček, měla ráda kousek jablka. Do jídla jsem jí často dávala pár kapek panenského olivového oleje.Ale nejvíc milovala společnost a výlety a celou rodinu pohromadě.Doufám na mě na druhé straně počká, moje kamarádka a láska největší.
Držte se naprosto chápu, mám to stejně...i s těmi výčitkami, i když člověk ví, že už se nedalo nic dělat, než ušetřit pejskovi trápení, tak ty výčitky přijdou...dožila se krásného věku, v milujícím prostředí, nic víc pro psa udělat nemůžete...
babča2

XXX.XXX.168.58
Taky doufám, že ten můj kluk na mne čeká, Vaší bolest chápu, už zase řvu a to je to pět měsíců. Těžko radit co dál, když to sama nevím. Dala jsem na radu sardullah a ostatních přátel a asi si pořídím nového kamaráda. Už jsem kontaktovala jednu chovku, našla tam i pochopení a tak snad na podzim. Jenže mám v sobě pořád pocit zrady vůči Čárlíčkovi. Pokud byla Vaše holčička tolik nemocná, tak věřte, že už je jí dobře. Nemáme právo držet zvířátka při životě jen kvůli sobě pokud hodně trpí. Jenže u nás to bylo nečekané, vlastně z hodiny na hodinu. Co bych za to dala, kdyby se můj pejsek dožil 17 let. Vidíte jak si to umím zdůvodnit a přesto jsem zoufalá. Držte se - nebude to snadné.
similian

XXX.XXX.35.81
Uplne vas chapem, prezivam to iste. Hoci su to uz dva mesiace, bolest stale neustava. Prislo to tak nahle, umrel na zlyhanie srdiecka doma na peliesku... Este rano bol ok, spokojny, najedol sa a oddychoval a naobed ho uz nebolo... Mal 14 rokov, ale vzhadom na jeho zivost a zaujem o okolie som myslela, ze este aspon 2 roky potiahne... Nikdy mi to prazdno co po nom ostalo ziadny iny psik nezaplni.9 rokov bol na vozicku, starali sme sa o neho ako o male dieta. Bol to nas milacik, nas Edusko. Hrozne mi chybas drobcek.
babča2

XXX.XXX.156.2
Je zvláštní, jak v nás ti naši chlupáči dokázali najít pro toho druhého pochopení a soucit, ač se neznáme a určitě jsme každý z jiného konce republiky. To se nestane ani u poměrně blízkých lidí, kteří tu bolest nepoznali. Ano chybí se z toho vymluvit, nebo vypsat. Tak pište, pomůže to i ostatním a jestli si někdo bude myslet, že jsme hysterky tak klidně.
Nika 1987

XXX.XXX.198.132
Přesně tak! Před osmi dnema mi zemřel milovaný jezevčík Denny. Věk asi 13let. Byl z útulku. Celý život bez problémů. Poté při venčení náhlý srdeční kolaps. U vet dostal prášky na srdíčko a na odvodnění.. i přes nasazené léky během dvou měsíců další čtyři srdeční kolapsy. Z každého se probíral hůř a hůř. Poslední týden na injekcích kvůli dušnosti. Poslední den při cestě na vet. V autě opět srdeční kolaps. Velmi špatné probíráni..na doporučení vet. Jsem nechala uspat. Pokud neměl kolaps při kterém se evidentně velmi trápil dle naříkání, byl čilý, jedl i když pouze poloviční dávky, pamlsky však neodmítal nikdy. Je to týden a nemůžu se z toho vzpamatovat absolutně .Po celý život krmen konzervami, kapsičkami, vařeným masem s občasným přidáním granulek. Po celý život hlídání váhy jelikož byl děsný mlsounek
aktevi

XXX.XXX.243.228
Alíček1
napsal(a):
Neviem, či ešte do tejto témy chodíte, ale chcem sa opýtať ako sa cítite ? Či ste sa už ako tak spamätali zo smrti psíka ? Momentálne mi tečú slzy z vášho príspevku, pretože mám 14 ročnú yorkschirku a milujem ju viac ako svoj život. Neviem ako raz prekonám až nadíde jej čas...Obdivujem Vás
všade sa píše, že najlepšia náplasť je nový psík...nemyslim si to...brala by som to ako zradu mojho psíka, že som ju jednoducho nahradila iným...ach jaj, ked tí naši miláčikovia su s nami tak krátko

aktevi
napsal(a):
Neviem, či ešte do tejto témy chodíte, ale chcem sa opýtať ako sa cítite ? Či ste sa už ako tak spamätali zo smrti psíka ? Momentálne mi tečú slzy z vášho príspevku, pretože mám 14 ročnú yorkschirku a milujem ju viac ako svoj život. Neviem ako raz prekonám až nadíde jej čas...Obdivujem Vás
všade sa píše, že najlepšia náplasť je nový psík...nemyslim si to...brala by som to ako zradu mojho psíka, že som ju jednoducho nahradila iným...ach jaj, ked tí naši miláčikovia su s nami tak krátko
Nový pes není "náhradník", není to zrada ani nefunguje jako náplast, protože nic nezalepí to prázdné místo po pejskovi, který odešel...jen někteří z nás nemohou žít bez psa a pokud mám místo, finance a čas, tak ráda poskytnu milující domov další psí dušičce, protože já prostě potřebuju mít vedle sebe strážného anděla v podobě psa, abych vůbec mohla na tomto světě fungovat...
Dobrman Dyk 9 let parvoviroza
Pitbulka Džesy 9 let selhání ledvin
Její syn Jackson (v nicu) 14 let, ve 12 letech byl už unavený a pomalý, tak jsme pořídili štěndo šarpeje a našemu stařikovi vrátili chuť do života i když jen na dva roky. Byl už od deseti let hluchý, potom už i špatně viděl a měl problémy s chůzí. Do rána na nás čekal až půjdeme ráno do práce a vydechl mi v náručí. Měl slabé srdce ke konci. To byl teda den!
Jako naše fenečka si vybral k odchodu týden před Vánocema. Buleli jsme s mojím až do nového roku a ještě teď mám na krajíčku a to už je tři roky.
Šarpejovi je momentálně 5 let, ale má potíže s žaludkem, nesmí kosti ani sušené maso, co sežere a je to větší jak 1cm a tvrdé, nejde mu to dál do střev, ale zvrací to. Zatím je to naše sladká čuminka.
Máme howavarta Čendu. Je mu teprve 5 let. Je to náš první pes a nechápu, jak jsme mohli žít bez něho. Dnes jsme byli na CT - nález na plicích, pravděpodobně rakovina. Od začátku července problémy, nejdříve s krví. Po léčbě, kdy už vypadalo, že je zdravý, nastaly problémy s dýcháním a nalezena tekutina v hrudníku. Čeká nás další vyšetření, ale netajili se, že je to velmi vážné. Vím, že je ještě šance, ale jsem už nyní úplně vyčerpaná, brečím, nejím, špatně spím, nemůžu se na nic soustředit. Co bych dala za to, kdyby měl alespoň 8 let.
pegguška

XXX.XXX.176.75
Japan chin Maxík 15,5 roku a je stále v dobré kondici. Peguška se dožila 13 let a 8 měsíců, ale byla po těžké operaci, měla sešroubované obratle. umřela na rakovinu.
pegguška

XXX.XXX.176.75
Japan chin Maxík 15,5 roku a je stále v dobré kondici. Peguška se dožila 13 let a 8 měsíců, ale byla po těžké operaci, měla sešroubované obratle. umřela na rakovinu.

Ja mám zatiaľ 1,5 ročného psa, ale jeho stará mama má 13 rokov a je stále v dobrej kondícii. Toto plemeno sa bežne dožíva 13-16 rokov.
Můj 1.pes, TULÍČEK, který se mnou prožil dětství, dospívání, pubertu, dospělost, který byl KŘÍŽENEC HRUBOSRSTÉHO JEZEVČÍKA A ČERNÉ KNÍRAČKY se dožil 17,5 roku. V dospělém věku jsme zjistili, že má srostlé dva obratle, ale nijak ho to neomezovalo. Ale poslední měsíce života jsme týdně navštěvovali veterinu. Bral cca 6 druhů léků. Na srdce, měl zavodněné plíce, ledviny horší, ke konci se mu udělal na tváři abcest (hnisavá díra v dásni od zubu k fousům), takže jsme šli na odstranění zubního kamene. Nakonec mi umřel v náruči při venčení na infarkt..
Hrozně dlouho jsem to probrečela, byl má součást, a jelikož se mnou byl celý život, tak jsem si musela pořídit dalšího pejska, a po dlouhém hledání jsem si pořídila černého knírače, tak doufám a pevně věřím, že s ním prožiji taky pěknou řadu krásných let.
Takže si myslím, že knírači, jezevčíci a celkově kříženci mají velký potenciál s námi prožít dlouhé šťastné roky.

Kříženec jezevčíka-7 let, pokousán velkým křížencem něm. ovčáka, zemřel na veterině...
Erdelterierka-14let a 4měsíce, ve třinácti dvě velké operace (nádor pod čelistí, amputace prstu) jeden kolapsový stav na vycházce-od té doby brala prášky na tlak ( srdce ve stavu odpovídající věku) prodělala pravděpodobně mozkovou mrtvici, tři epi. záchvaty v průběhu cca12hodin-i ze spaní, byla uspána doma. S pořízením psa na sebe beru odpovědnost i za jeho konec, je mi jasné, od prvního dne pořízení, že se mnou nebude navždy...
Kmena , tak nějak různě, sežrala totiž všecko, bylo jí jedno jaké má granule-střídali jsme, k tomu měla i konzervy, vařené i syrové maso, syrové kosti(na zubním kameni jsme byli poprvé až po srdečním kolapsu) nebylo to dříve potřeba, trvdý chlebík, rohlíky, ovoce, zeleninu sklízela i čerstvou ze zahrádky (utrhla si kedluben a šla ho spapat).
nick.off

XXX.XXX.32.11
Dnes jsem musel ucinit zasadni rozhodnuti z ktereho je mi velmi tezce a je to temer jako ztrata v rodine, ale muj milovany kokr se dozil 19stasnych a spokojenych let. Brecim a nedokazu se s tim srovnat.
Adam a Garth

XXX.XXX.227.6
Anglický kokršpaněl- modrý bělouš- 15 a půl roku.