Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.77
Příští týden si jedem pro štěndo a jelikož jsme si nemohli vybrat ze dvou jorku tak si berem obě.Prosím o radu a zkušenosti se dvěma prckama zároven?Jsou to dvě fenky,jedna je drobnější a druhá bude asi trošku větší,dá se to zvládnout?nebudou se prát?Jak zvládat venčení a hlavně ty první dny?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.167
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Příští týden si jedem pro štěndo a jelikož jsme si nemohli vybrat ze dvou jorku tak si berem obě.Prosím o radu a zkušenosti se dvěma prckama zároven?Jsou to dvě fenky,jedna je drobnější a druhá bude asi trošku větší,dá se to zvládnout?nebudou se prát?Jak zvládat venčení a hlavně ty první dny?
..dva psíci, to není jen dvojnásobek všech problémů, to je na druhou:-) Přeji pevné nervy!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkušenosti blbý,dvojnásobek času,výsledky ve výchově velmi pomalé,já už bych do toho nikdy nešla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych si to ještě promyslela. I výchova jednoho štěněte dá dost práce, natož vychovávat dva prcky najednou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych si to ještě promyslela. I výchova jednoho štěněte dá dost práce, natož vychovávat dva prcky najednou.
Gratuluji ke správnému rozhodnutí. Až budete sedět na gauči a před vámi si budou hrát dvě spokojená štěňátka, uvidíte, že jste udělali dobře. Miniplemena jsou smečková a je jim lépe ve dvou. A výchova dvou jorků přece nebude takový problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Gratuluji ke správnému rozhodnutí. Až budete sedět na gauči a před vámi si budou hrát dvě spokojená štěňátka, uvidíte, že jste udělali dobře. Miniplemena jsou smečková a je jim lépe ve dvou. A výchova dvou jorků přece nebude takový problém.
Ještě chci doplnit, že my máme podobné zkušenosti s čivavkama. Protože jsme si z prvního vrhu nechali jedno štěně( narodila se dvě, jedno zemřelo a pejsek prostě MUSELzůstat ), pořídili jsme si k němu rovnou další štěně - nepříbuznou fenku a později ještě jedno a drobotina si skvěle vyhrála, vyrůstali spolu, učili se od starších pejsků a všude vládla naprostá spokojenost. Dokonce máma pejska další štěňátka "adoptovala". Teď o rok později, jsme si nechali opět fenečku, ale je to jediné štěně v rodině( zbytek jsou dospělí psi ) a ve srovnání s minulou situací mi připadá více zakřiknutá a klidně bych k ní ještě jednoho prcka brala, kdyby byly zrovna větší penízky.
http://www.civavy.yc.cz/
cream a smečka z Happy Gangu drží palečky!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.186
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak já jsem si také před měsícem a půl přivezla domů 2 štěnda (taky jsem si nemohla vybrat), mám 2 psy border kolie, jsou úžesní, je pravda že je to více problémů, ale taky 2x více radosti, 1. problém mám s čůráním - navzájem se podporují v čůrání venku, když je vypustím na zahradu tak si chtějí hrát a nějaké čůrání je jim jedno - už jsem se na to ptala veta a ten mi řekl že u dvou je to horší, ale že se to naučí, teď to dost často řeším tak že chodí na zahradu každý sám (když potřebuji aby se jenom vyčůrali a nelítali), 2. problém mi dělá přivolání - když si hrají tak mě nerespektují a jsou ve svém živlu, nějaka panička je nemůže rozhodit, teď už je jim 3,5 měsíce a přivolání na zahradě mám tak na 80%, venku je zatím nepouštím, jenom s dospělýma borderama od známého (dospělé následují), čůrání se mi taky daří téměř na 100%, když jsem v práci tak bohužel nevydrží, ale to by nevydržel asi ani kdyby byl sám, myslím, že je těžké vychovávat dva psy, ale určitě to jde, chce to velké úsilí, s těma rvačkama - z toho mám taky strach, někdy se fakt chytnou, ale snad to dobře dopadne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle mě je rozdíl vychovávat dvě štěňata obřího plemene nebo dvě štěňata mini plemene. U těch obřích to je dost složité, ale u těch malých pejsků myslím v pohodě zvládnutelné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle mě je rozdíl vychovávat dvě štěňata obřího plemene nebo dvě štěňata mini plemene. U těch obřích to je dost složité, ale u těch malých pejsků myslím v pohodě zvládnutelné.
Není to složité ani u velkých plemen ani u malých. A zase dvoum štěňatům nebude smutno až budete v práci a budou tam sami. Klidně bych do dvou štěňat šel, měl jsem je už několikrát a nikdy žádný problém. Jestli mám lítat okolo jednoho štěněte nebo okolo dvou, to vyjde nastejno u výchovy a socializace jakbysmet, Takže klidně do toho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Není to složité ani u velkých plemen ani u malých. A zase dvoum štěňatům nebude smutno až budete v práci a budou tam sami. Klidně bych do dvou štěňat šel, měl jsem je už několikrát a nikdy žádný problém. Jestli mám lítat okolo jednoho štěněte nebo okolo dvou, to vyjde nastejno u výchovy a socializace jakbysmet, Takže klidně do toho.
Já jsem další, kdo Vám to jen a jen schvaluje. Pokud hodláte dát 2x tolik za veta a mít 2x tolik nervů, je to super. Jen bacha na jorky. Jsou sice malí, ale šikovní a hlavně tvrdohlaví. Jsou to teriéři, nezapomeňte. My máme 2x pudla, 2x jorka a 2x šeltii a super. Samé holky a neperou se. Hlavně Vy musíte být šéf. držím palce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
První dny se určitě dají zvládnout líp když si berete obě, nebude se jim stýskat.
Nevýhody: Vystačí si samy, nebudou na vás tak fixované jako "jedináček". Hůř se vám bude cvičit přivolání. Výcvik je lepší učit každou zvlášť, takže 2x víc času než s jedním psem. Líp od sebe odkoukají zlozvyky.
Výhody: vystačí si samy, můžete je nechat doma samotné dýl a dřív než jedináčka. Zabaví se spolu, nenudí se a nevymýšlejí lumpárny z nudy, jsou vyrovnanější a sebejistější, vzájemně se socializují.
Jen po mojich špatných zkušenostech doporučuji, zvykejte je od mala vydržet doma samotný, ne jen spolu obě bez vás, ale i jedna bez druhý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
První dny se určitě dají zvládnout líp když si berete obě, nebude se jim stýskat.
Nevýhody: Vystačí si samy, nebudou na vás tak fixované jako "jedináček". Hůř se vám bude cvičit přivolání. Výcvik je lepší učit každou zvlášť, takže 2x víc času než s jedním psem. Líp od sebe odkoukají zlozvyky.
Výhody: vystačí si samy, můžete je nechat doma samotné dýl a dřív než jedináčka. Zabaví se spolu, nenudí se a nevymýšlejí lumpárny z nudy, jsou vyrovnanější a sebejistější, vzájemně se socializují.
Jen po mojich špatných zkušenostech doporučuji, zvykejte je od mala vydržet doma samotný, ne jen spolu obě bez vás, ale i jedna bez druhý.
No tak já se teda musím přidat k těm, co vám psali, abyste ještě jednou své rozhodnutí přehodnotili. Dvě štěňata najednou jsou obrovský zápřah, zvlášť jestli chodíte do práce a jste začátečníci. Nemyslím si, že bylo jednodušší vychovávat malé pejsky než velké, jsou to přeci jen teriéři a potřebují důslednou výchovu. Dvě štěňata budou už tvořit smečku a nebudou vás potřebovat. Abyste je DOBŘE vychovali, museli byste chodit venčit, hrát si, cvičit a vše ostatní jednotlivě. Sama jsem měla dvě fenky s půlročním odstupem a tuo chybu bych už nikdy neopakovala. Jakýkoli problém u jednoho pejska spíš odkouká ten druhý, místo aby se vám poddařilo jej odstranit. Občas se nám taky stane, že zůstane pár štěňat z vrhu doma déle, tak vím, co to je mít stejně stará štěňata a rozhodně nedoporučuju. Mnohem lepší je počkat alespoň rok a teprve potom přivést do rodiny nový přírůstek. Bohužel se ale výchova malých psů v naší společnosti hodně podceňuje
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak já se teda musím přidat k těm, co vám psali, abyste ještě jednou své rozhodnutí přehodnotili. Dvě štěňata najednou jsou obrovský zápřah, zvlášť jestli chodíte do práce a jste začátečníci. Nemyslím si, že bylo jednodušší vychovávat malé pejsky než velké, jsou to přeci jen teriéři a potřebují důslednou výchovu. Dvě štěňata budou už tvořit smečku a nebudou vás potřebovat. Abyste je DOBŘE vychovali, museli byste chodit venčit, hrát si, cvičit a vše ostatní jednotlivě. Sama jsem měla dvě fenky s půlročním odstupem a tuo chybu bych už nikdy neopakovala. Jakýkoli problém u jednoho pejska spíš odkouká ten druhý, místo aby se vám poddařilo jej odstranit. Občas se nám taky stane, že zůstane pár štěňat z vrhu doma déle, tak vím, co to je mít stejně stará štěňata a rozhodně nedoporučuju. Mnohem lepší je počkat alespoň rok a teprve potom přivést do rodiny nový přírůstek. Bohužel se ale výchova malých psů v naší společnosti hodně podceňuje
cituji:Dvě štěňata najednou jsou obrovský zápřah, zvlášť jestli chodíte do práce a jste začátečníci. ................jsou to jorkové:-) a navic zvlašť jestli chodí dotyčná do práce, tak se zabaví samotní doma, a nenudí se. stojím za názorem, že dva jsou lepší než jeden,a problémy navíc????budou to Vaši psi, budete je mít ráda, a nějaká starost?budou Vám dělat radost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
cituji:Dvě štěňata najednou jsou obrovský zápřah, zvlášť jestli chodíte do práce a jste začátečníci. ................jsou to jorkové:-) a navic zvlašť jestli chodí dotyčná do práce, tak se zabaví samotní doma, a nenudí se. stojím za názorem, že dva jsou lepší než jeden,a problémy navíc????budou to Vaši psi, budete je mít ráda, a nějaká starost?budou Vám dělat radost.
Při troše dobré vůle a přemýšlení se to zvládnout určitě dá. Je to malé plemeno, ti potřebují, aby uměli zůstat doma samotní čekat na pána a venku zvládnout pár základních cviků. Takže si musíte rozmyslet, co chcete, aby pejskové uměli a podle toho se zařídit. Ideální by bylo, kdybyste je aspoň jedno, dvě venčení mohli brát ven po jednom a věnovat se každému individuálně. Aspoň se víc nafixují na vás, ale na tom musíte taky pracovat. Druhý se zatím může učit být doma sám. U nás taky mají dva psy bráchy, taky jorky a kluci jsou úplně v pohodě a venku navolno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.59
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si myslím, že je to nepříliš dobré rozhodnutí. Štěňata budou dvě, budou tvořit smečku, která si vystačí bez vás. Čistotnost, výchova, učení poslušnosti, to vše půjde hůř a pomaleji, protože ani jedno štěně nebude mít silnou motivaci, nebudete pro něj středobodem života. Nepodceňujte výchovu - i malý pes by měl být vychován, i když to majitelé miniatur často podceňují - nevychovaný malý pes, stejně jako velký pes je obtěžující.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si myslím, že je to nepříliš dobré rozhodnutí. Štěňata budou dvě, budou tvořit smečku, která si vystačí bez vás. Čistotnost, výchova, učení poslušnosti, to vše půjde hůř a pomaleji, protože ani jedno štěně nebude mít silnou motivaci, nebudete pro něj středobodem života. Nepodceňujte výchovu - i malý pes by měl být vychován, i když to majitelé miniatur často podceňují - nevychovaný malý pes, stejně jako velký pes je obtěžující.
pro 0.59, naprosto s tebou souhlasím, vystihlas to přesně. Každé štěně by se mělo cvičit zvlášť, jinak to bude velký problém
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pro 0.59, naprosto s tebou souhlasím, vystihlas to přesně. Každé štěně by se mělo cvičit zvlášť, jinak to bude velký problém
Vypadá to, že jste začátečníci a Vaši pejsci budou brzy postrach okolí. Někomu na to stačí i jeden. Nedoporučuji Vám to, kdyby to aspoň bylo nějaké klidnější plemeno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.150
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jediná výhoda - nebude kňučet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.59
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud přece jen toužíte po dvou psech, potom doporučuji teď pořídit jednoho, pořádně ho vychovat, a za rok druhého. Mám dva psy velkého plemene různého stáří, a je to i tak zabíračka, když chcete oběma poskytnout stejnou péči a aspoň jednou denně samostatnou vycházku spojenou se cvičením. Protože cvičit musíte každého psa zvlášť, nelze při výcviku dělit pozornost mezi oba psy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud přece jen toužíte po dvou psech, potom doporučuji teď pořídit jednoho, pořádně ho vychovat, a za rok druhého. Mám dva psy velkého plemene různého stáří, a je to i tak zabíračka, když chcete oběma poskytnout stejnou péči a aspoň jednou denně samostatnou vycházku spojenou se cvičením. Protože cvičit musíte každého psa zvlášť, nelze při výcviku dělit pozornost mezi oba psy.
Jsem zadavsatelka ,tak abych to upřesnila - nejsem začátečník a zkušeností s výcvikem mám víc než dost.Chovám velké plemeno,dělám zkoušky,výstavy.Yorky jsem chtěla spíš do bytu na mazlení a jako takové společníky.Líbí se mi že jsou takoví dráčci a nechci závisláka a ani nějakou choulostivou chudinku.Rozhodnutí o tom vzít dvě je už bohužel trvalé na tom nic neměním.Nemám strach z výchovy dvou pesu najednoustím mám zkušenosti já jen chtěla znát zkušenosti a názory těch co už to zažilyprostě rady a zkušenosti co jo a co ne.jinak dík za rady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.150
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem zadavsatelka ,tak abych to upřesnila - nejsem začátečník a zkušeností s výcvikem mám víc než dost.Chovám velké plemeno,dělám zkoušky,výstavy.Yorky jsem chtěla spíš do bytu na mazlení a jako takové společníky.Líbí se mi že jsou takoví dráčci a nechci závisláka a ani nějakou choulostivou chudinku.Rozhodnutí o tom vzít dvě je už bohužel trvalé na tom nic neměním.Nemám strach z výchovy dvou pesu najednoustím mám zkušenosti já jen chtěla znát zkušenosti a názory těch co už to zažilyprostě rady a zkušenosti co jo a co ne.jinak dík za rady.
Nedovedu si představit vychovávat smečku,při výcviku,jakémkoli učení čehokoli i venčení je budete muset oddělovat - to začne velký problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nedovedu si představit vychovávat smečku,při výcviku,jakémkoli učení čehokoli i venčení je budete muset oddělovat - to začne velký problém.
Nedejte se rozhodit. Nejste žádný začátečník, máte spoustu zkušeností s výchovou i výcvikem, takže máte všechny předpoklady všechno v pohodě zvládnout. Já ve dvou jorčích štěňatech tedy vůbec problém nevidím. Jo takhle dva rychlí a sebevědomí psi, to by už asi problém být mohl, ale tohle je brnkačka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nedejte se rozhodit. Nejste žádný začátečník, máte spoustu zkušeností s výchovou i výcvikem, takže máte všechny předpoklady všechno v pohodě zvládnout. Já ve dvou jorčích štěňatech tedy vůbec problém nevidím. Jo takhle dva rychlí a sebevědomí psi, to by už asi problém být mohl, ale tohle je brnkačka.
Jo a kamarádka si taky vzala najednou dvě malý fenečky, ale ze dvou vrhů. Venčila je společeně, ale takový to základní jako přivolání, stůj a tak cvičila zvlášť, zatímco druhá byla v autě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo a kamarádka si taky vzala najednou dvě malý fenečky, ale ze dvou vrhů. Venčila je společeně, ale takový to základní jako přivolání, stůj a tak cvičila zvlášť, zatímco druhá byla v autě.
díky ,psiny dovezu ve čtvrtek a už se na ně těším,jsou to pěkné roštandy.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
díky ,psiny dovezu ve čtvrtek a už se na ně těším,jsou to pěkné roštandy.
přeju Vám to a nenechte se odradit. mám totiž pocit, že povětšina tu nemá doma ani křečka, jinak by takový hovadiny jako tu zazněly nenapsali. přeji hodně úspěchů a myslím, že z nich budete mít jen a jen radost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
přeju Vám to a nenechte se odradit. mám totiž pocit, že povětšina tu nemá doma ani křečka, jinak by takový hovadiny jako tu zazněly nenapsali. přeji hodně úspěchů a myslím, že z nich budete mít jen a jen radost.
Bohužel to nejsou žádné hovadiny, ale praxe. Pokud má zadavatelka takové zkušenosti s kynologií o jakých píše, musí jí být jasné, že pořízení dvou sourozenců problémy zákonitě přinese. Samozřejmě - jedná se o jorky, ale i ti dají majiteli zabrat. Jsou to teriéři. A také musí být vychovaní, mít základní poslušnost. Zkušený kynolog ví, že chodit ven musí se štěnětem samotným, tj. musí jít s jedním psem, věnovat se mu po stránce výchovy, socializace atd atd a pak se musí vrátit pro další štěně a totéž. Ale - pokud bude chodit s oběma štěnaty najednou, nebude mít základní poslušnost ani u jednoho. Jak budou sourozenci dospívat, musí si vyjasnit kdo z nich bude šéfem. Když zalistujete fóry hodně dolů, žádal o radu majitel dvou psích sourozenců, kteří spolu do dvou let vycházeli (byli pouze na zahradě, protože pán záhy zjistil, že se mu nechce chodit dvakrát a pak přestal chodit vůbec, protože psi byli nezvladatelní). A pak nastala situace, že oba běželi k plotu a štěkali na kolemjdoucího a najednou jeden napadl druhého a servali se tak těžce, že jeden rvačku nepřežil.
Byli to, tuším, kříženci středně velkého plemene. Nemyslím si, že by se dva jorci zabili, ale s nepříjemnosti tohoto typu se musí počítat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.121
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bohužel to nejsou žádné hovadiny, ale praxe. Pokud má zadavatelka takové zkušenosti s kynologií o jakých píše, musí jí být jasné, že pořízení dvou sourozenců problémy zákonitě přinese. Samozřejmě - jedná se o jorky, ale i ti dají majiteli zabrat. Jsou to teriéři. A také musí být vychovaní, mít základní poslušnost. Zkušený kynolog ví, že chodit ven musí se štěnětem samotným, tj. musí jít s jedním psem, věnovat se mu po stránce výchovy, socializace atd atd a pak se musí vrátit pro další štěně a totéž. Ale - pokud bude chodit s oběma štěnaty najednou, nebude mít základní poslušnost ani u jednoho. Jak budou sourozenci dospívat, musí si vyjasnit kdo z nich bude šéfem. Když zalistujete fóry hodně dolů, žádal o radu majitel dvou psích sourozenců, kteří spolu do dvou let vycházeli (byli pouze na zahradě, protože pán záhy zjistil, že se mu nechce chodit dvakrát a pak přestal chodit vůbec, protože psi byli nezvladatelní). A pak nastala situace, že oba běželi k plotu a štěkali na kolemjdoucího a najednou jeden napadl druhého a servali se tak těžce, že jeden rvačku nepřežil.
Byli to, tuším, kříženci středně velkého plemene. Nemyslím si, že by se dva jorci zabili, ale s nepříjemnosti tohoto typu se musí počítat.
Když má zadavatelka tolik zkušeností v kynologii, proč e tady vůbec na něco ptá a otvírá toto téma?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Klidně o sobě řeknu, že zkušenosti mám jak se psy, tak s výchovou 2 sourozenců. A problémy nebyly absolutně žádné, jen co chtělo víc procvičit, to se muselo dělat odděleně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když má zadavatelka tolik zkušeností v kynologii, proč e tady vůbec na něco ptá a otvírá toto téma?
A proč by se nezeptala? Jsou tady i zbytečnější témata.
No já jsem si odebral štěně již v 8 týdnech jelikož se ukázalo, že je to ala legální množírna a tak jsem chtěl štěně co je tam nejkratší dobu. Byl to cotton de tuleár nyní mu je 11 měsíců a tedy u nohy chodí na zavolání přijde sedne lehne, víc nevyžaduji a ke všem pejskům je přátelský (je to fena po prvním hárání) nyní v pátek jsem si z útulku vzal druhé štěně a to křížence havanského psíka 5 měsíců. Musím tedy uznat, že štěně je chytré doma hned začala chodit na podložku. v pondělí už jsem nechal obě na volno... ale procházka po městě znamená jedno štěně u levé nohy a druhé u pravé nohy, jak je dám k sobě, když potřebuji mít volnou ruku hned si začnou hrát a nikam se nedostaneme a různě se zamotávají...ale bohužel pokud zavolám Maggi ke mně jde automaticky i druhá a opačně. Už jsem ale pochopil, že abych ty základy dal i druhé musím s nimi chodit i alespoň na chvilku s každou zvlášť...
Tedy režim ráno vyvenčit obě... pro děti jít s oběma ... potom před večeří jeden den s jednou a druhý den s druhou, alespoň na 30 minut. a večer chodím kolem 10 za město aby se proběhli...
Doma jelikož mám kameru tak už první den vlezli na gauč v 8.30 a poprvé slezli asi ve 12 a jinak celý den prospí a čekají až přijdu... je to spíše záhul venku, sbírat jedny bobky a o 100 metrů dál druhé... ale myslím, že si to sedne a bude to fajn...
xboxcamel
napsal(a):
No já jsem si odebral štěně již v 8 týdnech jelikož se ukázalo, že je to ala legální množírna a tak jsem chtěl štěně co je tam nejkratší dobu. Byl to cotton de tuleár nyní mu je 11 měsíců a tedy u nohy chodí na zavolání přijde sedne lehne, víc nevyžaduji a ke všem pejskům je přátelský (je to fena po prvním hárání) nyní v pátek jsem si z útulku vzal druhé štěně a to křížence havanského psíka 5 měsíců. Musím tedy uznat, že štěně je chytré doma hned začala chodit na podložku. v pondělí už jsem nechal obě na volno... ale procházka po městě znamená jedno štěně u levé nohy a druhé u pravé nohy, jak je dám k sobě, když potřebuji mít volnou ruku hned si začnou hrát a nikam se nedostaneme a různě se zamotávají...ale bohužel pokud zavolám Maggi ke mně jde automaticky i druhá a opačně. Už jsem ale pochopil, že abych ty základy dal i druhé musím s nimi chodit i alespoň na chvilku s každou zvlášť...
Tedy režim ráno vyvenčit obě... pro děti jít s oběma ... potom před večeří jeden den s jednou a druhý den s druhou, alespoň na 30 minut. a večer chodím kolem 10 za město aby se proběhli...
Doma jelikož mám kameru tak už první den vlezli na gauč v 8.30 a poprvé slezli asi ve 12 a jinak celý den prospí a čekají až přijdu... je to spíše záhul venku, sbírat jedny bobky a o 100 metrů dál druhé... ale myslím, že si to sedne a bude to fajn...
Co to je "legální množírna"?
xboxcamel
napsal(a):
Abych vysvětlila - množky jsou většinou "legální", jako že bývá problém jim přišít nějaký paragraf. To se daří, když objeví opravdu strádající psy, v klecích, málo krmené, apod.
No a mnohokrát opakované - vzetím psa z množírny se prostě tento byznys jen utužuje.
Přesto Vám přeji, ať Vám pes dělá radost.
fikovnice
napsal(a):
Co to je "legální množírna"?
Legální množírna je chovatelská stanice kde před polorozpadlím statkem je stará paní na židličce ve vraku auta má krmivo a venku klece se psy a ohrádky se štěňaty a ze statku se ozývá štěkot dalších psů a pokud to nahlásíte tak se dozvíte, že kontrol se řešilo několik a na nic nepřišli...
Každý kdo tam přijede, ale hned ví, že to není správně...
xboxcamel
napsal(a):
Legální množírna je chovatelská stanice kde před polorozpadlím statkem je stará paní na židličce ve vraku auta má krmivo a venku klece se psy a ohrádky se štěňaty a ze statku se ozývá štěkot dalších psů a pokud to nahlásíte tak se dozvíte, že kontrol se řešilo několik a na nic nepřišli...
No ale tím, že si z takové "chovky" vezmete štěně, tak tomu nijak nepomůžete. Naopak. Dokud bude po takových psech poptávka, tak ona je bude množit a prodávat dál. Vím, že si řeknete, že kdyby jste si ho nezval vy, tak to udělá stejně někdo jiný. To si ale asi řekne většina lidí a v tom je ten problém, začarovaný kruh.
xboxcamel
napsal(a):
No tak ale proč jste odtud nevycouval?
Navíc, já zastávám názor, že návštěvy chovky mají být nejméně dvě. První seznámení se s chovkou, s prostředím, event. s budoucím štěndem. A kdybych viděla to, co Vy, upalovala bych pryč jen by se mi za patama prášilo.
fikovnice
napsal(a):
No tak ale proč jste odtud nevycouval?
Navíc, já zastávám názor, že návštěvy chovky mají být nejméně dvě. První seznámení se s chovkou, s prostředím, event. s budoucím štěndem. A kdybych viděla to, co Vy, upalovala bych pryč jen by se mi za patama prášilo.
Píšu NEJMÉNĚ dvě. Navíc já jsem ten "otravovací" typ. Mám kočku s papírama. Vše jsem chtěla vidět. Včetně všech lejster, podmínky chovu, oba rodiče. Majitelka měla doma i chovného kocoura. Chtěla jsem vědět vše i o předchozích vrzích. A dodnes když je třeba, tak volám, píšu, ptám se. Myslíte, že Vám (zadavateli) ta ženština udělí nějaké rady?
A papíry jsou teda opravdu ty "pravé papíry"? Promiňte mi prosím ty dotazy. Ale pokud sem nechodíte, tak možná netušíte jak často se tu tyto věci, včetně podvodů, řeší.
xboxcamel
napsal(a):
Btw, ty klece vypadaly jak? Jak byly prostorné? Ptal jste se té paní, proč to tam vypadá tak, jak to tam vypadá?
Uživatel s deaktivovaným účtem

xboxcamel
napsal(a):
...a to se té paní sak.ra vyplatí, protože pokud si Vy a další štěně vezmou, uvolní se místo pro další a další a další, ale to je marný, je to marný, je to marný......
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3373963/coton-de-tulear-bez-pp/
no my když jme tam jeli tak jsme čerpali zde... paní je už babička po 80 letech a bylo vidět, že pejsky miluje, ale síly už jí nestačí... a z Prahy se přemístila do rujny... a i jsem jí věřil když říkala, že peníze dá zase zpět do psů , protože bylo vidět, že jinde nekončí...
xboxcamel
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3373963/coton-de-tulear-bez-pp/
no my když jme tam jeli tak jsme čerpali zde... paní je už babička po 80 letech a bylo vidět, že pejsky miluje, ale síly už jí nestačí... a z Prahy se přemístila do rujny... a i jsem jí věřil když říkala, že peníze dá zase zpět do psů , protože bylo vidět, že jinde nekončí...
A proč si kupujete bezpapírového psa? Babička chuděrka...no jistě, máte to vidět Psy tam chová (no chová ) někdo z příbuzenstva, bábu tam využívají tak na to, aby se jí kupujícím zželelo. Nezlobte se na mne, ale koupí toho pejska, jste akorát přispěl k tomu, že tam jejich matka bude další roky trpět a rodit
lesnížínka
napsal(a):
A proč si kupujete bezpapírového psa? Babička chuděrka...no jistě, máte to vidět Psy tam chová (no chová ) někdo z příbuzenstva, bábu tam využívají tak na to, aby se jí kupujícím zželelo. Nezlobte se na mne, ale koupí toho pejska, jste akorát přispěl k tomu, že tam jejich matka bude další roky trpět a rodit
no nepřispěl jsem k ničemu dle infa tam jezdí lidi z celé Evropy , a přece podle úřadů je vše v pořádku... tedy množírna je to jen podle mě... To ej to samé když jsem si kupoval zimní bundu za 6 tis a našel eshop podivnej kde to bylo za 3 a platba jen předem a prostě podivné ještě vebovky divné, ale dobře přeložené a tak jsem to nahlásil na čoi a odpověď byl univerzální email, že s tím nemohou nic dělat... Je to u nás prostě divné....
Hledal jsem si i na internetu zkušenosti lidí ohledně štěňat a nikde nic... tak to neřeším proto za mě píšu alá množírny...
Jinak oba rodiče štěněte jsou s PP jen PP už prý nedělá...
Mám i cuy morče s PP a 2 bez PP kvůli neuznané barvě, ale o to ho přece méně rád nemám...

Paní je chudák, co už na to nestačí, vyrábí tolik psů, že si tam jezdí celá Evropa.

https://www.google.com/search?q=602823882&oq=602823882&aqs=chrome..69i57.450j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
http://www.cmku.cz/data/dokumenty/1079_zapis_p_cmku_ze_dne_29.5.2014.pdf
pár let zpět nabízela předání psa kdekoli..
nic proti bezpp.. ale tak.. achjo
xboxcamel
napsal(a):
no nepřispěl jsem k ničemu dle infa tam jezdí lidi z celé Evropy , a přece podle úřadů je vše v pořádku... tedy množírna je to jen podle mě... To ej to samé když jsem si kupoval zimní bundu za 6 tis a našel eshop podivnej kde to bylo za 3 a platba jen předem a prostě podivné ještě vebovky divné, ale dobře přeložené a tak jsem to nahlásil na čoi a odpověď byl univerzální email, že s tím nemohou nic dělat... Je to u nás prostě divné....
Hledal jsem si i na internetu zkušenosti lidí ohledně štěňat a nikde nic... tak to neřeším proto za mě píšu alá množírny...
Mám i cuy morče s PP a 2 bez PP kvůli neuznané barvě, ale o to ho přece méně rád nemám...
Pochybuji, že by si lidi z celé Evropy jezdili tady k paní pro psy bez PP. To, že rodiče jsou s PP a PP už nedělá - to je klasický trik množíren, kdy většinou ani rodiče PP nemají. Možná mají, ale z nějakého důvodu nebyli uchovněni - nemají zdravotní vyšetření, nebo jsou nestandardní.
Chápu, že vám psa bylo nejspíš líto, navíc ta stará paní.... tak jste si ho vzali. Já osobně bych si ho nevzala. I když jsem si brala křížence bez PP, tak jsem s majitelkou štěňat byla v kontaktu, viděla jsem oba rodiče, prostředí kde štěnda vvyrůstala a hlavně jsem věděla, že to byla opravdu nehoda, která majitelku mrzela. Fenu hned potom dala kastrovat.
Ale samozřejmě psa už máte a teď je jedno jestli má nebo nemá PP. A asi jste se i poučil, vzhledem k tomu, že druhý pes je z útulku :-) . Vyjde to nastejno - a ten z útulku je navíc levnější, uděláte dobrý skutek a nepodpoříte množitele. U povahy, vzhledu a zdraví nemáte jistotu ani u psa bez PP, ani u psa z útulku, takže jasná volba. Přeji hodně štěstí z pejsky.
xboxcamel
napsal(a):
Aha, teď to čtu. Pes je bezPP. Ale pak prosím neoznačujte to místo "chovatelskou stanicí."

fikovnice
napsal(a):
...i když ono to k smíchu vlastně není...
no to není, chudák stará paní zchudla na tom posledním vrhu, tak musí dělat pořád další a další

Chápu lidi, který si přijedou pro štěně...vidí...podmínky hrozný a je jim toho tvorečka tak líto, že si ho prostě odvezou i třeba s tím rizikem, že pejsek nebude zdravý, bude potřebovat veterinární pěči....ten tvoreček za to nemůže....tohle vše by bylo v pořádku pokud by se jednalo o jedno konkrétní štěně....o jeden konkrétní vrh....ale ....všichni víme jak to funguje, další štěňata se zase narodí, zase to budou ti chudáčci tvorečkové (o psech a fenách, na kterých se štěňata produkují ani nemluvím), kteří potřebují zachránit a zase se najdou dobří lidičkové, kterým se štěňátka zželí a dají "té hodné staré paní, co určitě všechny utržené peníze investuje do pejsků" pár tisícovek za to čistokrevné štěně bez PP.......
No a když bude mít takový zájemce štěstí, tak z takového štěněte vypiplá zdravého pejska vzhledově odpovídajícího plemeni, když bude mít smůlu, tak z pejska vyroste něco vzdáleně připomínající dané plemeno, pokud pejsek bude zdravý, tak je to ještě taky docela pohodička, holt si za pár tisíc koupil voříška, když je smůla veliká, tak ve snaze zachránit nemocné štěňátko nacpe fůru peněz do veta, čert vem prachy, ale dívat se na svoje nemocné štěňátko, které by mělo být veselé a hrát si...nic moc, celé toto snažení pak končí často úmrtím nebo celoživotní léčbou.....jsem ta poslední, co by brojila proti zachránění pejska, ale tohle je prostě kontraproduktivní.....
xboxcamel
napsal(a):
člověče, vy jste tak naivní.......celá Evropa už se třese na to, aby si vzala štěndo z Čech ze zapadlý vesnice a z rozpadlý chatrče....
Huskyjanina
napsal(a):
Chcete říct blbost? No každýmu je nějak shůry dáno a já nemám potřebu lidi urážet
Lepší slovo je ignorance . Taky nemám potřebu lidi urážet. Ale jedu-li si pro společníka třeba na 15 let, tak se snažím o CHS co nejvíce zjistit, nastudovat, atd.atd., ale to už bych se opakovala.
xboxcamel
napsal(a):
PP nedělá je co? Podořil jste ne jako množku ale klasickou množírnu. Celá Evropa tam jezdí pro psy bez PP? Na to fakt někdo nalítne?
Markéta80
napsal(a):
PP nedělá je co? Podořil jste ne jako množku ale klasickou množírnu. Celá Evropa tam jezdí pro psy bez PP? Na to fakt někdo nalítne?
Očividně ano...
Když už se stalo, tak kéž je to pro pána poučením a šíří osvětu dál! Aby se jeho štěněti vyhnuly zdravotní obtíže, to mu upřímně přeji. Ale záruku nemá prakticky na nic.
Vždyť já se x-krát setkala s tím, že lidi neví, co je PP. "Myslíte tohle?" a vytáhla dotyčná osoba očkovák...

Markéta80
napsal(a):
A tak třeba tam celá Evropa jezdí....nějací výkupčí štěňat???
fikovnice
napsal(a):
Očividně ano...
Když už se stalo, tak kéž je to pro pána poučením a šíří osvětu dál! Aby se jeho štěněti vyhnuly zdravotní obtíže, to mu upřímně přeji. Ale záruku nemá prakticky na nic.
Vždyť já se x-krát setkala s tím, že lidi neví, co je PP. "Myslíte tohle?" a vytáhla dotyčná osoba očkovák...
tohle jsem taky zažila a ne jednou Mne spíš překvapuje kolik jsou lidi schopní dát a psa kde ani netuší co z toho vyroste V pátek mne paní říká že máme krásnou fenku jen škoda že na jorka dost velká Tak sjme jí řekla že na jorka má i špatně uši, čumák, srst a ona kouká tak sjme jí řekla že ona s jorkem nemá společného nic, max to že je to pes
Markéta80
napsal(a):
tohle jsem taky zažila a ne jednou Mne spíš překvapuje kolik jsou lidi schopní dát a psa kde ani netuší co z toho vyroste V pátek mne paní říká že máme krásnou fenku jen škoda že na jorka dost velká Tak sjme jí řekla že na jorka má i špatně uši, čumák, srst a ona kouká tak sjme jí řekla že ona s jorkem nemá společného nic, max to že je to pes
Markéta80
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat na Váš názor.
Mám doma skoro 5 měsíční štěňátko Zlatého retrívra. Chci mu pořídit malého parťáka, přemýšlím o Jacku Russelovi Teriérovi. Pejsky má moc rád, je to divoch, rád si hraje. Základní povely umí. Doma to sám zvládá. Od září začnu chodit do práce, přítel taky chodí do práce a nechci, aby tady byl pejsek úplně sám, ale aby měl tady alespoň psího kamaráda a parťáka na hraní.
Co si o tom myslíte Vy ? Dají se dva pejskové s rozdílem třeba 2-3 měsíců zvládnout kord, když druhý bude prcek?
Děkuji Všem za názory.

Jana30
napsal(a):
Nevěděla jsem jaké slovo tam použít, myslím to tak, že druhý pejsek nebude velký jako můj první hafan.
Správně je kór. Kord je bodná zbraň. K věci - za mě to není vůbec dobrý nápad. Retrívr bude brzy v pubertě, k tomu další štěně velmi temperamentního plemene, přítel chodí do práce, vy budete taky... No, abyste se nevrátili do holobytu.

do bytu bych to neriskovala - dvě hrající se štěnda můžou být značný problém pro klidumilné sousedy.
A i u domu bych si to dobře rozmyslela. Rozhodně bych ještě počkala, až první pes opravdu bude dospělý a bude mít zafixované správné chování o samotě. Spoléhat na to, že druhý pes nahradí přítomnost lidí nemusí být dobrý nápad. A rozhodně ho zvládat samotu nenaučí...
Zdravě unavený pes (nejen fyzicky, ale i cviky a úkoly) rád pracovní dobu prospí... U rasla bych se nebála, že nebude stačit většímu psovi - spíš bych se bála, že radioaktivní raslík a hromotlucký zlaťák mi z domácnosti udělají kůlničku na dříví. I klid se musí učit...

Ke zlatýmu retrívrovi russela? Já mám rertívry 4, ale russela bych nechtěla, ani kdyby byl úplně sám.

Jana30
napsal(a):
Omlouvám se, napsala jsem to špatně.
Nemusíte se omlouvat. Hlavně si fakt nepořizujte toho russla. Ani žádné jiné štěně.

Jana30
napsal(a):
S Jackem Russelem mám zkušenosti. Je to úžasné plemeno. Dokonce kamarád má Jacka a můj pes je z něho celej hotovej a úplně se milujou.
Ale ne k 5měsíčnímu retrívrovi. Nicméně je to vaše volba.

Tak vaše věc to samozřejmě je, naše názory znáte, tak se neptejte.
Já když něco chci, tak se neptám a pak si v tom vymáchám hubu sama.
Já si myslím, že zlaťák v pubertě si zaslouží plnou vaši pozornost, ne se o ni dělit s mrnětem. Jestli to takhle chcete, tak počkejte, až bude zlaťák dospělej a vychovanej, a až budete vědět, že mu dokážete (dlouhodobě) dát, co takhle aktivní plemeno ke spokojenosti potřebuje.
Jinak mi přijde, že panuje taková vžitá představa, že psi, když jsou dva a víc si v nepřítomnosti majitele hrajou, že jeden řekne druhýmu, hele, nebuď smutnej, on přijde, pojď hezky si pohrajeme, než se vrátí domů.
Takhle to ale skoro nikdy nefunguje, třeba moji psi si nikdy nehrajou, když nejsme doma. Díky videokameře vím, že prostě chrní, občas si přelehnou a nebo kouknou z okna, jestli už nejdeme. Když už od sebe něco "okoukají", tak je to spíš špatný chování, třeba když mi tu pes začal na starý kolena občas štěkat, tak se mladej samozřejmě přidal, i když jinak do tý doby chrněl. Takže místo toho, aby se vám nějak zabavili a navzájem se uklidnili, tak jeden řekne tomu druhýmu, hele, co když už nikdy nepřijdou, a ten druhej řekne, ježišmarajá, to by se fakt mohlo stát, hau, hau, haúúúú.
Jana30
napsal(a):
Tak to už je snad má věc pokud si ho pořídím nebo ne. Já chtěla jen Váš názor.
No a ten názor jste dostala, ne? že to není nejlepší nápad. Nebudete mít ani jednoho vychovaného psa, ale dva rozjívence. To, že v pěti měsících štěně poslouchá je supr ale ono to vzápětí kolem jednoho roku přejde a pak si budete rvát vlasovej porost. O to víc, že k tomu najednou ohluchlýmu jedinci budete mít dalšího rozjívence v podobě jack russela. Pokud se takto ptáte, dá se soudit velmi pravděpodobně, že nebudete mít až tak moc zkušeností, abyste dokázala zmežovat dvě štěňata. Ono někdy dva dospělí psi můžou dát zabrat. A to nemluvím o tom, že až dospějí, může dojít k tomu, že prostě nějaký ty neshody mezi nimi třeba budou. nemusí, ale mohou. A v neposlední řadě, jak to tu padlo - i na sousedy bych brala ohled, pokud bydlíte v bytě.
Zeptám se, kolikátý je to váš pes? Jaký máte zkušenosti s výchovou?
Pokud jste ochotní minimálně rok mít jako prioritu výchovu a venčení psů ( čti zapomeňte na večer v restauraci, v kině, na koupališti, na dovolené bez psů) mohlo by to klapnout.
Sama mám dvě feny kříženců z jednoho vrhu. Je to moje třetí generace psů. Psy mám už 30 let.
Takže neříkám že to nejde, ale je to řehole.
Chtěla jsem hlavně vědět jestli s tím třeba má někdo zkušenost. Každý pes je jiný a každý má jiný temperament. Nemůžu přesně usoudit, jak se pejskové budou společně chovat a jaký bude druhy pejsek. Jen mě zajímalo jestli někdo nemá zkušenost se dvěmi štěňaty a jak to lidé posuzují. Neříkám, že jsem nejzkušenější, ale úplný začátečník taky nejsem a ve psech se vyznám a už od malička jsem se psy v kontaktu. Já můžu pejskům věnovat dost času. Jsem seznámená se všemi pro i proti.
Děkuju za Vaše názory.

Jana30
napsal(a):
Chtěla jsem hlavně vědět jestli s tím třeba má někdo zkušenost. Každý pes je jiný a každý má jiný temperament. Nemůžu přesně usoudit, jak se pejskové budou společně chovat a jaký bude druhy pejsek. Jen mě zajímalo jestli někdo nemá zkušenost se dvěmi štěňaty a jak to lidé posuzují. Neříkám, že jsem nejzkušenější, ale úplný začátečník taky nejsem a ve psech se vyznám a už od malička jsem se psy v kontaktu. Já můžu pejskům věnovat dost času. Jsem seznámená se všemi pro i proti.
Děkuju za Vaše názory.
sama píšete, že každý pes je jiný... každý majitel je jiný. Podmínky jsou jiné... Prostě si to musíte rozhodnout sama - obecně platné pravidlo, že se štěně přidává k vychovanému psovi tady padlo ze všech stran. Výjimky jsou.
Ale vy vypadáte, že jste rozhodnutá a chcete za svůj nápad pochvalu...
napsal(a):
Správně je kór. Kord je bodná zbraň. K věci - za mě to není vůbec dobrý nápad. Retrívr bude brzy v pubertě, k tomu další štěně velmi temperamentního plemene, přítel chodí do práce, vy budete taky... No, abyste se nevrátili do holobytu.
A tkanina do pneumatik
Pochvalu ? To určitě ne. Já chtěla jen názor a pokud má někdo zkušenosti tak také ty.
A když mi někdo napíše rozkazem nepořizujte si žádné štěně, tak já přeci nebudu poslouchat na slovo.
Když to někdo napíše slušně a napíše být Vámi, tak si štěně nepořizuji, tak to chápu a beru každý názor, ale takhle opravdu ne.
Kdybych byla 100% rozhodnutá, tak určitě nepíšu sem a neptám se na názory a zkušenosti ostatních lidí.

Osobní zkušenost nemám, já bych si na výchovu dvou štěňat temperamentních plemen současně netroufla.
Bývalí sousedé si pořídili dvě štěňata stejného plemene, molossy, věkový odstup byl pár týdnů. No, skončilo to průšvihem. Jeden pes je vcelku ok, on od malička pohodář, věčně v zenu, takže s ním mohou i opustit pozemek. Druhý je v té povaze ale poněkud slabší, labilnější, toho i na zahradu pouští jen málokdy, mimo pozemek ho neberou vůbec. Chová se opravdu nepředvídatelně, což je při jeho velikosti a razanci dost problém. Je to jen spekulace, ale myslím si, že kdyby se mu bylo bývalo (jako jedináčkovi) dostalo intenzivního vedení, vypadalo by to s ním jinak. Už od malička byl ale ponecháván tak nějak osudu s tím, že je to magor, a nemá smysl na něj plýtvat energií, když z toho druhého by mohlo něco být... Podotýkám, že to byli jejich čtvrtý a pátý pes.
Už několikrát jsem různě psala, že naše sousedky jsou ,,jrt". Jsou volně ložené před novostavbou, takže vybíhání na kolemjdoucí je pro ně fajn zábava, jsou z toho už nepříjemnosti. Že by poslouchaly paničku...jsem nějak nezachytila, to už spíš mě poslechnou. Můj muž to hodnotí(jrt) jako ,,pes bl.ec" - protože jich zná tady v okolí několik a všechno stejné Dneska byl vyznamenaný ten ukrajinský JRT co hledá miny tuším. A muž říká: hele a pak, že pes bl.ec a támhle: hrdina! Říkám mu: doufám, že holky koukají

Jana30
napsal(a):
Děkuju za Vaše názory.
Každý pes je jiný....
mám zkušenost se dvěma psími dvojčaty a potom jeden pes 12 měsíců a k němu štěně.
Nic akčního, klidná "plemena", která není potřeba cvičit, ale pouze stačí vychovat.
A moje zkušenosti??
Pozitiva: dva mladí psi s podobným temperamentem, pokud si sednou stylem hry, tak si poměrně dost vyhrajou, vylítaj, mají prostě parťáka.
a tím tedy za mě veškerá pozitiva a sociální jistoty končí...
pokud se štěňata, pubescenti od sebe něco naučí, tak spíš ty bejkárny, s každým se musí chodit i extra, zvlášť...socializace, základy výcviku.....když se někam rozeběhnou, tak pokud by byl jeden, přivoláte povelem, pokud jsou dva, tak se v tom budou podporovat....
A opravdu záleží hodně na konkrétních jedincích, jak to celé probíhá...někde to je třeba jen čas strávený navíc, když musíme každého psa brát i individuálně a máme to tedy 2x. A někde to je prostě katastrofa.
Co teda řeknu nastopro....brát další štěně, jen kvůli tomu, aby váš mladej nezůstával doma sám, je blbost....učte raději mlaďocha na samotu, aby nebyl v září překvapenej z toho, že celou dobu je s někým doma a pak najednou je sám, to by mohl být problém. Pokud bude zvyklej, tak si po vašem odchodu lehne a většinu času prochrápe.

Jana30
napsal(a):
Tak to už je snad má věc pokud si ho pořídím nebo ne. Já chtěla jen Váš názor.
Tak proč se ptáte, když jste stejně dopředu rozhodnutá? Asi jste čekala, že váš nápad všichni nadšeně schválíme. No, nestalo se. Váš boj.