První pomoc při průjmu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 17:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.98

Co dáváte hafánkům když mají průjem. Je v pohodě, běhá má veselý kukuč, je bez teplot, ale má průjem (zatím 3x). Je jasný, že pokud by se to nelepšilo pojedu k vetovi, ale nejdřív to zkusíme vykulírovat doma. Ona sežere na co přijde. Díky za rady

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.135

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Co dáváte hafánkům když mají průjem. Je v pohodě, běhá má veselý kukuč, je bez teplot, ale má průjem (zatím 3x). Je jasný, že pokud by se to nelepšilo pojedu k vetovi, ale nejdřív to zkusíme vykulírovat doma. Ona sežere na co přijde. Díky za rady

my dávali hafanovi mrkev, vařili čaje s medem (přiměřeně) a ještě jsme mu tam přidávali vitamin C a průjem vydržel noc a den..... a pesanovi čaj moc chutnal...nejvíc šípkovej, ale i heřmánkovej...ale s tím heřmánkovým prý opatrně....říkala mi doktorka, že toho by nemel moc, ale bohužel už si nepamatuju proč

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.218

V prvé řadě 24 hodin hladovku a potom po malých dávkách několikrát denně vařenou rýži a kuřecí maso a podle toho, jak vypadá stolice pomalý návrat k normální stravě. Tak nám to radil veterinář.
Někdy stačí jen ta hladovka a pomalý návrat po menších dávkách k normální stravě.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 17:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.139

hlavne nechat vyhladovet, necpat nicim aspon 24 hod a slaby hořky caj, zadne piskoty, nic, aby se to traveni vyhojilo a pak zaciname na rohlikach a pak ryzi a treti den ryzi s kuretem

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 17:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.135

my dávali hafanovi mrkev, vařili čaje s medem (přiměřeně) a ještě jsme mu tam přidávali vitamin C a průjem vydržel noc a den..... a pesanovi čaj moc chutnal...nejvíc šípkovej, ale i heřmánkovej...ale s tím heřmánkovým prý opatrně....říkala mi doktorka, že toho by nemel moc, ale bohužel už si nepamatuju proč

pardon..nemělo tam být dávali, ale přidávali vyznělo to, že žral mrkev od rána do večera

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 17:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.1

hlavne nechat vyhladovet, necpat nicim aspon 24 hod a slaby hořky caj, zadne piskoty, nic, aby se to traveni vyhojilo a pak zaciname na rohlikach a pak ryzi a treti den ryzi s kuretem

Žere nebo nežere ?

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 17:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.176

Žere nebo nežere ?

Pokud je jinak v pohodě, zkuste dát Smectu. zabírá výborně - pokud jde pouze o dietetickou chybu.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 17:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.226

Pokud je jinak v pohodě, zkuste dát Smectu. zabírá výborně - pokud jde pouze o dietetickou chybu.

Nas pesan mel nerikam zrovna prujem, ale mekci stolici delsi dobu, jinak byl naprosto v pohode a ted jsme zjistili alergii na granule, tak pozor pokud by to trvalo delsi dobu.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 17:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.137

Nas pesan mel nerikam zrovna prujem, ale mekci stolici delsi dobu, jinak byl naprosto v pohode a ted jsme zjistili alergii na granule, tak pozor pokud by to trvalo delsi dobu.

alergii na granule jako takové asi těžko, ne? to spíš na něco v nich obsaženého

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.98

alergii na granule jako takové asi těžko, ne? to spíš na něco v nich obsaženého

zadavatelka

je v pohodě, chce baštit. Až na ten průjem, zatím žádné(a doufám, že se nic jiného nepřidá) jiné příznaky. Granule prakticky nežere. Vařím jí doma. Pokud se to tedy nezhorší, dáme 24hodinovou hladovku a pak rýži s kuřetem. Smecku jsem jí dala, tak uvidíme.

Díky za rady

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 18:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65

zadavatelka

je v pohodě, chce baštit. Až na ten průjem, zatím žádné(a doufám, že se nic jiného nepřidá) jiné příznaky. Granule prakticky nežere. Vařím jí doma. Pokud se to tedy nezhorší, dáme 24hodinovou hladovku a pak rýži s kuřetem. Smecku jsem jí dala, tak uvidíme.

Díky za rady

smectu, nebo živočisný uhlí, krmení žádné, k pití raději čaj,většinou zabere 24hodi. hladovka,pokud má hlad, tak suchý rohlík-starší, jako u dětí

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 18:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.54

Já dávám psovi Endiaron....zabírá většinou první tableta.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 19:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.198

endiaron

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 19:14
Neregistrovaný uživatel

endiaron

Nám živočišný uhlí nepomáhá. Akorát se průjem zbarvý do černa. Většinou to nechám být krmím jí čím chci a druhý den to samo přejde. Na průjmy docela trpíme, je to bulík a ti jsou průjmováním docela pověstní.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 19:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.98

endiaron

zadavatelka
jaké dávkování endiaronu, taky mě napadnul (mě zabírá perfektně), ale nevěděla jsem, jestli ho můžou pejsci. Díky

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 19:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65

zadavatelka
jaké dávkování endiaronu, taky mě napadnul (mě zabírá perfektně), ale nevěděla jsem, jestli ho můžou pejsci. Díky

endiaron velmi opatrně, má vedlejší účinky na játra a dává se pouze v případě infekčního průjmu, nikoli na obyčejný průjem např. při dietní chybě

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.98

endiaron velmi opatrně, má vedlejší účinky na játra a dává se pouze v případě infekčního průjmu, nikoli na obyčejný průjem např. při dietní chybě

zadavatelka
nechci to zakřiknout, ale bude asi stačit smecta je jí lít, ale jak dlouho jí tu smektu ještě dávat? Zítra bude bez jídla (to nevím jak přežije). A pak dáme ještě dietku. Díky

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.22

zadavatelka
nechci to zakřiknout, ale bude asi stačit smecta je jí lít, ale jak dlouho jí tu smektu ještě dávat? Zítra bude bez jídla (to nevím jak přežije). A pak dáme ještě dietku. Díky

Na 40 kg NO dávám 1 tbl. Endiaronu po desíti hodinách, max. den a půl. Během tohoto má hladovku. Většinou vařím druhý den kuřecí krky, nebo maso s rýží, ale denní dávku rozdělím do dvou, až třech menších. Psovi je 13 let a Endiaron používáme nárazově při průjmu celý jeho život, neboť mu na rozdíl od jiných účinně zabírá a vedlejší účinky nemá.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 20:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.146

zadavatelka

taky dávám endiaron-půlku na cca 25kg...Jinak babička i tchyně dávaj kapku vodky nebo rumu-taky to prý vždy zabere,ale osobně jsem to nezkoušela a ani nebudu

Neregistrovaný uživatel

28.4.2008 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.69

taky dávám endiaron-půlku na cca 25kg...Jinak babička i tchyně dávaj kapku vodky nebo rumu-taky to prý vždy zabere,ale osobně jsem to nezkoušela a ani nebudu

Se Smectou mám dobré zkušenosti.Nám zabírá i tak,že se smíchá s další krmnou dávkou,nemusí pes hladovět 24 hod(třeba štěně).Určitě je šetrnější,než endiaron.

Neregistrovaný uživatel

29.4.2008 07:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.99

Se Smectou mám dobré zkušenosti.Nám zabírá i tak,že se smíchá s další krmnou dávkou,nemusí pes hladovět 24 hod(třeba štěně).Určitě je šetrnější,než endiaron.

Já dávám černý čaj,piškoty a černé uhlí.

Neregistrovaný uživatel

29.4.2008 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.176

Já dávám černý čaj,piškoty a černé uhlí.

Dávkování té Smecty si tak nějak spočítám podle dávkování pro lidi a váhy psa. Také ji míchám do krmení + dávám černý čaj. Nenechávám psa úplně hladovět.., i když netvrdím, že by mu denní hladovka uškodila.

Neregistrovaný uživatel

29.4.2008 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.112

Dávkování té Smecty si tak nějak spočítám podle dávkování pro lidi a váhy psa. Také ji míchám do krmení + dávám černý čaj. Nenechávám psa úplně hladovět.., i když netvrdím, že by mu denní hladovka uškodila.

parada jedna otazocka...mas hafan IW ma prujmy kazdy zhruba mesiac, robili sa vsetky mozne vysetrenia a nic sa nepreukazalo...ale hnacky pokracuju...pocas toho hnackovacieho obdobia sa tvari v pohode, zere, pije, beha hra sa proste ako by mu nic nebolo...po dvoch je pokoj a zas meme mesiac klud niekedy 5-6 tyzdnov klud potom to pride zas...neviete cim by to mohlo byt?

Barčina

29.9.2019 20:10
Barčina

XXX.XXX.230.105

Dobrý večer potřebovala bych poradit mám 10 letého havana a má průjem z jídla a nevím co mu můžu dát.muzu poprosit o radu? a teďka večer je lékárna zavřená abych koupila smektu.dekuji za rady

29.9.2019 23:28
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Barčina napsal(a):
Dobrý večer potřebovala bych poradit mám 10 letého havana a má průjem z jídla a nevím co mu můžu dát.muzu poprosit o radu? a teďka večer je lékárna zavřená abych koupila smektu.dekuji za rady

Žádné lidské léky mu nedávejte.
Já teď řeším opakovaně průjmovité onemocnění u mého kocoura. Dobrý je Enterozoogel (i když já jej do kocoura nemůžu dostat; nicméně je tento lék pozitivně hodnocený).
A stran jídla - doporučuje se vařená rýže s mrkví a libovým masem.
Pokud by pesan průjmoval nějak hrozně a třeba by hrozila hypoglykémie, tak hroznový cukr dát do vody (na trhu je třeba Glukopur).

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2019 06:01

Barčina napsal(a):

první, co se dela při prujmu je hladovka - aspoň 12h.
a pak otevřou lékárnu a da se dat ta smecta třeba.

30.9.2019 06:03

fikovnice napsal(a):
Žádné lidské léky mu nedávejte.
Já teď řeším opakovaně průjmovité onemocnění u mého kocoura. Dobrý je Enterozoogel (i když já jej do kocoura nemůžu dostat; nicméně je tento lék pozitivně hodnocený).
A stran jídla - doporučuje se vařená rýže s mrkví a libovým masem.
Pokud by pesan průjmoval nějak hrozně a třeba by hrozila hypoglykémie, tak hroznový cukr dát do vody (na trhu je třeba Glukopur).

Smecta se psum normalne dava, zrovna tak jako lidsky enterosgel.

30.9.2019 07:14
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Smecta se psum normalne dava, zrovna tak jako lidsky enterosgel.

Já vím. Ale zadavatelka mi přišla nezkušená. Enterosgel a Enterozoogel je v podstatě to samé, jen to druhé je speciálně pro zvířata... Ale je fakt, že Smectu jsem mohla zmínit. Měla jsem strach z podání třeba Endiaronu, kdy mi bylo vetkou řečeno, že léky typu těchto střevních dezinficiencií rozhodně ne.

30.9.2019 07:20
domi.t

XXX.XXX.131.130

Barčina napsal(a):

Môjmu šteniatku na hnačky pomohli Dia dog and cat žuvacie tablety. Už po jednej hnačka zmizla Dajú sa kúpiť v lekárni či objednať, mám ich doma pre istotu vždy poruke,ak by niečo

30.9.2019 07:48

fikovnice napsal(a):
Já vím. Ale zadavatelka mi přišla nezkušená. Enterosgel a Enterozoogel je v podstatě to samé, jen to druhé je speciálně pro zvířata... Ale je fakt, že Smectu jsem mohla zmínit. Měla jsem strach z podání třeba Endiaronu, kdy mi bylo vetkou řečeno, že léky typu těchto střevních dezinficiencií rozhodně ne.

Jen entero pro lidi v lekarne mivaji a pro zvirata casto ne a nabizi objednani jen.

Jinak souhlas s tim dia dogem, ten je kouzelny a taky ho mam vzdycky po ruce uz

30.9.2019 09:17
Terven

XXX.XXX.110.159

fikovnice napsal(a):

Smectu zmínila sama zadavatelka Já mám dobrou zkušenost i s živočišným uhlím - sice se nedoporučuje z důvodu, že může zamaskovat krev ve stolici, ale pokud tam tu krev nepředpokládám, pes průjmuje krátce a jinak je v pohodě anebo vím, že mi večer před tím ujela ruka s lososákem, klidně ten Carbosorb dám.

30.9.2019 10:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Smectu zmínila sama zadavatelka Já mám dobrou zkušenost i s živočišným uhlím - sice se nedoporučuje z důvodu, že může zamaskovat krev ve stolici, ale pokud tam tu krev nepředpokládám, pes průjmuje krátce a jinak je v pohodě anebo vím, že mi večer před tím ujela ruka s lososákem, klidně ten Carbosorb dám.

Uhlí je naprosto v pohodě, jasně, může zamaskovat krev, i když tomu nevěřím, ta barva je jiná. Stejně jako jsem se onehdá vyděsila nad růžovým hovnajzem...než mi došlo, že červená řepa A když měl Worka opravdu zlý průjem, našla jsem si, že veterinář endiaron doporučil. A opravdu až ten pomohl. Kočce bych si netroufnula, ale psu klidně. Jasně, že mu jich nedám deset.

Přidejte reakci

Přidat smajlík