Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.22
Máme skoro 12ti letého yorkšířího kluka - teda podle věku, asi už pána.dnes, při pravidelné očistě - očenka, ouška, zoubky - jsem si všimal, že mu chybí jeden přední zoubek. Myslíte si, že si ho ulomil nebo už mu vypadl - věkem? Kolika let se průměrně york vlastně dožívá? Vím, že to bude jedinec od jedince, ale asi obecně, v průměru. Čím menší plemeno, tím víc roků s námi bude, nemýlím se ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.91
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máme skoro 12ti letého yorkšířího kluka - teda podle věku, asi už pána.dnes, při pravidelné očistě - očenka, ouška, zoubky - jsem si všimal, že mu chybí jeden přední zoubek. Myslíte si, že si ho ulomil nebo už mu vypadl - věkem? Kolika let se průměrně york vlastně dožívá? Vím, že to bude jedinec od jedince, ale asi obecně, v průměru. Čím menší plemeno, tím víc roků s námi bude, nemýlím se ?
Zdravím, yorci se dožívají zhruba 13-15 let, samozřejmě záleží na zdraví konkrétního jedince.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.168
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
čím menší tím kratší věk , drobní jedinci nejsou dlouhověký ,ale jork má tak průměrně 15 let, ovšem ten co vážil 1 kilo žil 3 roky a zemřel na mozkovou příhodu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
máme jorkšírku 14ti letou. Má už jen 8 zubů, ale daří se jí dobře. Do 8mi let na ní třískali jedna štěňata za druhými, pak už se jim nehodila, užírala by mladším fenám, tak jí chtěli nechat utratit. Vzali si jí známí, u kterých prožila krásné 4 roky života. Známí však bohužel krátce po sobě zemřeli, takže jsme jí "zdědili". Na to, co si prožila (množství vrhů, prasácky odvedená kastrace-po ní několik reoperací, pak nádorky na žlázkách-další 2 operace) se jí teď daří výborně, takže dle mého názoru je to velmi houževnaté plemeno. Avšak jen normální velikosti. Naše fenka má kolem tří kil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.187
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
máme jorkšírku 14ti letou. Má už jen 8 zubů, ale daří se jí dobře. Do 8mi let na ní třískali jedna štěňata za druhými, pak už se jim nehodila, užírala by mladším fenám, tak jí chtěli nechat utratit. Vzali si jí známí, u kterých prožila krásné 4 roky života. Známí však bohužel krátce po sobě zemřeli, takže jsme jí "zdědili". Na to, co si prožila (množství vrhů, prasácky odvedená kastrace-po ní několik reoperací, pak nádorky na žlázkách-další 2 operace) se jí teď daří výborně, takže dle mého názoru je to velmi houževnaté plemeno. Avšak jen normální velikosti. Naše fenka má kolem tří kil.
Zadavatelka.
My ho máme od štěnda, má špatně fungující štítnou žlázu, je po operaci močového měchýře, má vrozené astma, ve věku kolem 2 let se zjistila epilepsie. tenkrát nám moc času vet nedával, dnes mu bude skoro 12 let. jeho váha je pořád 2 kila, plus mínus pár deka, dle ročního období.Jinak je v pořádku, řekla bych, že si ty nemoci odbyl "za mlada" a teď s tím už prostě jen žije. Je pořád hravý, energický, i když musí častěji odpočívat. Baští dobře, chutná mu pořád,jen při tom vypadení zoubku jsem si vlastně uvědomila , ten čas.....až mě zamrazilo, že mám doma ne psího kluka, ale psího dědu. Ach jo.Děkuji za odpovědi.
Ajssy

XXX.XXX.227.190
Ahoj dostala sem jokširskou holčičku je ji 8let. Ma 6 zubu byla v špatném stavu mela spalenou kůži páchne ji s pusy jak dlouho ještě bude žijt mam ji 2mesice je hrava mislim ze ji je lip ma dobrou stravu teplicko chodi ráda na prochazky jak mam zastavit ten pach 🐶🐶
Ajssy
napsal(a):
Ahoj dostala sem jokširskou holčičku je ji 8let. Ma 6 zubu byla v špatném stavu mela spalenou kůži páchne ji s pusy jak dlouho ještě bude žijt mam ji 2mesice je hrava mislim ze ji je lip ma dobrou stravu teplicko chodi ráda na prochazky jak mam zastavit ten pach 🐶🐶
navštívit stomatologa pro psy pokud je problém v zubech
Ajssy
napsal(a):
To je nějaká nová móda, neoddělovat jednotlivé věty od sebe? Jen se ptám. Vždycky podle toho poznám mladé lidi.
Ajssy
napsal(a):
Jak píše Gaelle. Obávám se, že ve hře je i varianta extrakce těch zbývajících 6 zubů. Varianta jiná je ta, že zápach nepochází z tlamy, ale např. ze žaludku. Ale tipuji, že spíše to bude zanedbaná péče v dutině ústní.
Natan

XXX.XXX.166.4
To jste si asi trochu popletl/a. Naopak, větší psi se dožívají nižšího věku než menší.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Terka333

XXX.XXX.92.90
Náš pejsek se dožil cca 16 a půl roku. Nakonec jsme ji nechali už uspat, protože už neviděla, neslyšela, naprosto jí selhaly ledviny, neudržela nic v sobě, hodně kňučela, protože už byla ze všeho zmatená, a asi měla už bolesti, skoro nejedla, zuby už taky skoro neměla... Na doporučení veterináře, to bylo pro ni určitě už vysvobození. Ale věřím, že když se má york dobře, klidně se dožije těch 17. Opravdu pobíhala vesele ještě v 15 letech, a díky černé srsti si ji lidi často pletli se štěnětem. Vážila celý život okolo 2 kg.
Terka333
napsal(a):
Náš pejsek se dožil cca 16 a půl roku. Nakonec jsme ji nechali už uspat, protože už neviděla, neslyšela, naprosto jí selhaly ledviny, neudržela nic v sobě, hodně kňučela, protože už byla ze všeho zmatená, a asi měla už bolesti, skoro nejedla, zuby už taky skoro neměla... Na doporučení veterináře, to bylo pro ni určitě už vysvobození. Ale věřím, že když se má york dobře, klidně se dožije těch 17. Opravdu pobíhala vesele ještě v 15 letech, a díky černé srsti si ji lidi často pletli se štěnětem. Vážila celý život okolo 2 kg.
Jorci váží fakt tak málo??