Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

15.1.2010 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.196

Dobrý den, zajímalo by mně, zda někdo nemáte s touto nemocí zkušenost. Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2010 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.187

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

mám, ale ne u psů

Neregistrovaný uživatel

15.1.2010 22:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.1

mám, ale ne u psů

hm ale blbou,vždy umřeli velmi rychle-tedy štěnda stímto narozená.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2010 23:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.187

mám, ale ne u psů

hříbata nebo telata se vždycky utrácela hned jak se to zjistilo.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2010 08:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.139

je to časté u degenerovaných čivav, bohužel, je to na utracení. Upouštění mozkomíšního mohu a shunt se dělá jako řešení u lidí, nevím, jestli toto dělají i psu, poptejte veterinárního neurologa z kliniky Jaggy.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2010 11:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.116

je to časté u degenerovaných čivav, bohužel, je to na utracení. Upouštění mozkomíšního mohu a shunt se dělá jako řešení u lidí, nevím, jestli toto dělají i psu, poptejte veterinárního neurologa z kliniky Jaggy.

Vodnatelnost mozku se vyskytuje i u anglických buldoků a vlastně se může objevit u kteréhokoli plemene psa. Prokáže se jen na přístrojích. Nikoli letmou diagnozou u veterináře. Často tuto diagnozu veterináři z neznalosti vyslovují u čivav,aniž by tyto prodělali potřebné vyšetření.Ne každý úhyn nebo problémy u čivavy znamenají hydrocefalus ! Abnormální úhyn zapřičiňuje u předčasně prodaných drobných štěňat čivavy hypoglykemie. Ta se projevuje malátností,vrávoráním,apatií,nechutí k jídlu,třasy až záchvaty podobnými epilepsii,hadrovitostí a bezvládností štěněte. Bez potřebné rychlé a přitom jednoduché pomoci štěně umírá.Otázka je- kolik štěňat čivav ten který veterinář viděl? Setkal se již s hypoglykemií u čivavy? Ne,spousty jich tento problém vůbec nediagnostikuje. Štěněti s problémem nasadí antibiotika a když uhyne (není divu),vyřkne formulku- hydrocefalus. A je to. Většina majitelů štěňat uhynulé štěně na pitvu neposílá.Tak se vlastně nemůže diagnoza veta potvrdit ani vyvrátit.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2010 12:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.1

Vodnatelnost mozku se vyskytuje i u anglických buldoků a vlastně se může objevit u kteréhokoli plemene psa. Prokáže se jen na přístrojích. Nikoli letmou diagnozou u veterináře. Často tuto diagnozu veterináři z neznalosti vyslovují u čivav,aniž by tyto prodělali potřebné vyšetření.Ne každý úhyn nebo problémy u čivavy znamenají hydrocefalus ! Abnormální úhyn zapřičiňuje u předčasně prodaných drobných štěňat čivavy hypoglykemie. Ta se projevuje malátností,vrávoráním,apatií,nechutí k jídlu,třasy až záchvaty podobnými epilepsii,hadrovitostí a bezvládností štěněte. Bez potřebné rychlé a přitom jednoduché pomoci štěně umírá.Otázka je- kolik štěňat čivav ten který veterinář viděl? Setkal se již s hypoglykemií u čivavy? Ne,spousty jich tento problém vůbec nediagnostikuje. Štěněti s problémem nasadí antibiotika a když uhyne (není divu),vyřkne formulku- hydrocefalus. A je to. Většina majitelů štěňat uhynulé štěně na pitvu neposílá.Tak se vlastně nemůže diagnoza veta potvrdit ani vyvrátit.

nevim jak to vypadá u čívy,ale u buldoků je to vidět na první pohled ihned po porodu-obrovská prosáklá hlava-ošklivé štěňátko na kterém vidíte,že nemá smysl nic podnikat.Je to takové celé nedochůdče,ale s oobrovskou hlavou.Bohužel.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2010 14:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.116

nevim jak to vypadá u čívy,ale u buldoků je to vidět na první pohled ihned po porodu-obrovská prosáklá hlava-ošklivé štěňátko na kterém vidíte,že nemá smysl nic podnikat.Je to takové celé nedochůdče,ale s oobrovskou hlavou.Bohužel.

Ano,u AB bývá hydrocefalus i těla. A ten je viditelný.Štěně je jakoby opuchlé,vodnatelné.Může to být na hlavě ale i celém těle. Malý otok může postupně zmizet a štěně je v pohodě. Pokud je však velký,štěně se rodí jako mrtvé nebo záhy umírá a nebo musí být utraceno.Vypadá to velmi odpudivě.Nic pěkného.U AB se někdy ještě navíc přidružuje postižení rozštěpy v nejrůznějších formách.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2010 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.206

Narodilo se nám štěndo s hydrocephalem. Z neznalosti (ani vet u očkování nic neřekl) jsme ho nechali žít /zvětšená mozkovna/. Jinak se chovalo téměř normálně. Byl to miláček rodiny a hlavně bohužel mé 9 leté dcery. Po prvních negativních příznacích jsem si sama našla neurologa. Diagnoza byl hydrocephalus. Na CT už jsme se nedostali. Do 3 dnů jsme ho museli nechat utratit. Byly mu 4 měsíce (ztráta orientace, slepota). Nikomu to nepřeji. Nebylo to lehké.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2010 23:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.196

Díky za odpovědi. Vím, že se údajně slabý hydrocephalus občas vyskytuje i u boxerů...U větších plemen se nemusí projevit na první pohled zvětšenou mozkovnou a tudíž asi není ani většinou diagnostikován. Přesto by mně zajímalo, jestli má někdo pejska s tímto onemocněním...zajímalo by mně jak se s tím pejsek vypořádává.. Moc děkuji.

Neregistrovaný uživatel

14.6.2012 22:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.241

http://www.youtube.com/watch?v=U24LSvWSHFA&feature=player_embedded tady na videu je pejsek Lola s hydrocefalem, přemýšlela jse že ji adoptuji, ale rozbrečelo mě už to video, nedokážu si představit její ztrátu... :-((

Neregistrovaný uživatel

14.6.2012 23:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79

Pokud se chovateli nedej bože stane, že přes všechnu snahu se mu narodí postižené štěňátko, je pak na něm, aby měl i sílu udělat to těžší na chovu a takové štěně uspat. Většinou to ale lidé neunesou a nechají zvíře utrápit, ať už jde o hydrocefalus nebo rozštěpy.

Neregistrovaný uživatel

15.6.2012 08:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.167

Sama jsem štěně s hydrocefalem měla, skončilo to rozhodnutím pro eutanasii.
V případě, že by mi MVDr. Beránek tehdy potvrdil "pouze slepost", byla jsem rozhodnutá si štěně nechat a přizpůsobit se tomu. Bylo dokonalé - krásně rostlo, hrálo si s ostatními, s mámou i s lidmi, mělo perfektní přivolání už od pár týdnů, protože vědělo, že bude jídlo apod, doma už to znal, takže se orientoval bez kolizí... Byl to strašný mazlík a opravdové sluníčko vrhu.
O to víc bolela diagnoza a poslední postavení štěněte na veterinární stůl. Ani tehdy se nepřestalo usmívat a vrtět radostí celým tělem - život miloval.
Ale i o tom, je chovatelství - vědět, kde jsou hranice.

Neregistrovaný uživatel

15.6.2012 09:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.56

http://www.youtube.com/watch?v=U24LSvWSHFA&feature=player_embedded tady na videu je pejsek Lola s hydrocefalem, přemýšlela jse že ji adoptuji, ale rozbrečelo mě už to video, nedokážu si představit její ztrátu... :-((

Je to eticke? Nabizet psa, ktery ma realnou sanci zemrit do par tydnu?

Neregistrovaný uživatel

15.6.2012 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92

Je to eticke? Nabizet psa, ktery ma realnou sanci zemrit do par tydnu?

Neetické by bylo, pokud by ji nabízeli aniž by řekli její skutečný problém.

Jinak je to čistě a pouze jen na odvaze potencionálního majitele. Buď to někdo zkusí a ten krátký kousek života jí dopřeje a nebo zemře v dočasce.

Neregistrovaný uživatel

15.6.2012 10:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.246

ten pes narozdíl od lidí neví a nepřemýšlí nad tím kdy umře zatím je spokojení ,třeba umře třeba taky ne ,nikdo neví co bude zítra.

5.12.2015 09:10
terova

XXX.XXX.76.19

Dobry den, chtela bych moc vědět jestli s touhle nemoci na někdo zkušenost. Včera jsme zjistili že naše stenatko Cenil na tuto nemoc jedinou záchranou by mohla být operace bohužel velice finančně náročná. Nám JE jedno kolik to bude stát ale potřebujeme vědět jestli nam pejsek bude po te operací normálně žít dal.

5.12.2015 09:26
ivulka2

XXX.XXX.155.174

terova napsal(a):
Dobry den, chtela bych moc vědět jestli s touhle nemoci na někdo zkušenost. Včera jsme zjistili že naše stenatko Cenil na tuto nemoc jedinou záchranou by mohla být operace bohužel velice finančně náročná. Nám JE jedno kolik to bude stát ale potřebujeme vědět jestli nam pejsek bude po te operací normálně žít dal.

Hydrocefalus je stav neslučitelný se životem a žádná operace mu nepomuže jen prodlouži utrpení nebo dokonce zhorši i kvalitu života, takove štěně muže žít i nějaké tyden, měsic i rok ale zdravotní problemy s tím související jsou přiliš velke riziko.
Takove štěně pokud se narodi je dobré uspat.

5.12.2015 10:16
terova

XXX.XXX.76.19

A by s tim mate zkušenosti? Řekli nam že bude žít jako normální pes.

5.12.2015 10:16
terova

XXX.XXX.76.19

Vy.

5.12.2015 10:38
ivulka2

XXX.XXX.155.174

terova napsal(a):
A by s tim mate zkušenosti? Řekli nam že bude žít jako normální pes.

Ano mam viděla jsem několik takových štěnat a taky jsem viděla co z některých vyrostlo...on muže žit ale bude mít spoustu problému a trápení muže být slepé, hluché, dementní, muže mí epilepsii prostě spoustu trápení ale taky muže mít i bolesti.
Jak je štěně staré ?

5.12.2015 10:41
terova

XXX.XXX.76.19

Pul roku.

5.12.2015 10:45
terova

XXX.XXX.76.19

To bude mít problémy i kdyz bude mít tu hadicku?

5.12.2015 11:03
ivulka2

XXX.XXX.155.174

terova napsal(a):
To bude mít problémy i kdyz bude mít tu hadicku?

Ano bude mít problemy a i bolesti.

dána dvorakova

18.12.2015 00:54
dána dvorakova

XXX.XXX.237.165

Dobry den máme pejsky čivavy. Je mu už skoro 10 měsíců lékaři nám dávali min.sanci na preziti.

dána dvorakova

18.12.2015 01:12
dána dvorakova

XXX.XXX.237.165

Dobry den mam taky doma 10mes.stenatko...Rada by jsem se od vás dozvěděla kde je možná pejska operovat...a jinak u lidi se tato operace provádí normálne...Můj bratranec má s vedenou hadičku přímo do moc.ustroji a zimě spokojen dal...doufám že ten samé efekt to má i u pejsků...dávali nám dva měsíce života...

19.12.2015 13:13
terova

XXX.XXX.84.24

Dobry den, nam trochu jiné informace. Operace by našemu pejskovi měla zachránit život. Zjistili jsme si vše podrobné informace. Samozřejmě pro operaci se může stát cokoliv ale i kdyby to nedopadlo dobře což my věříme že dopadne, aspon jsme pro pejska udělali maximum a nenecháme ho pomalu umírat. Jinak operaci jako jediný v celé české republice dela pan doktor z kliniky v Praze s názvem Jaggy klinika. Pokud na to máte tak jděte dejte pejskovi šanci žít.

19.12.2015 16:38
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Panenkoskakava nechte ta nemocna zvirata odejit.Zivot to mozna zachrani, ale vy nechapete, ze nitrodelozne vznikly hydrocephalus je prusvih a mozkova tkan je dlouhodobe utlacovana rostoucimi komorami, coz zpusobuje ruzne zavazne devastace mozku.Chcete mit agresivni necistotna ci jinak psychicky labilni zvirata, kterym hrozi kdykoli recidiva? Prectete si posledni cisla Pes pritel cloveka a Svet psu, mete to tam podrobne rozepsane.

19.12.2015 17:56
terova

XXX.XXX.84.24

Tím že bude mít pejsek v mozecku hadicku tím se voda která na mozecek tlačí bude odvádět buďto do močového měchýře nebo nevim kam, takže tím pádem nebude na mozecek nic tlačit a nebude se nemoc zhoršovat. Našemu pejskovi je 7 měsíců je to cipera největší mazel jakého známe. Pokud vy by jste nechala takového psa odejít tak delejte jak myslite, my to nedokážeme a pokud vim tak a hadicku ziji lide. Mluvila jsem s odborniky kteří nam řekli ze v jakém stavu pujde na operaci tak v takovém stavu se nam i vrátí. Jsme si vedomi toho že je to vážně, ale jsme rozhodnutí ze nás pejsek na operaci pujde.Tak se tu na nas nerozcikujte. Jsme lidi. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2015 18:13

Nedávno jsem četla o eutanasii vyjádření duchovního církve husitské ( jednalo se sice o eutanasii u člověka ). A ten pán byl toho názoru, že eutanasie je největší projev lásky. Znamená to, že dotyčného, kterého necháváme odejít z utrpení, milujeme víc, než sebe sama.
Myslím, že pro psy to platí úplně stejně.

19.12.2015 18:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nedávno jsem četla o eutanasii vyjádření duchovního církve husitské ( jednalo se sice o eutanasii u člověka ). A ten pán byl toho názoru, že eutanasie je největší projev lásky. Znamená to, že dotyčného, kterého necháváme odejít z utrpení, milujeme víc, než sebe sama.

S tím souhlasím.
Jen mne udivuje, že jste to četla jako vyjádření duchovního z církve husitské.

19.12.2015 18:28

Fiona.Praha napsal(a):
S tím souhlasím.
Jen mne udivuje, že jste to četla jako vyjádření duchovního z církve husitské.

Aleš Jaluška.

19.12.2015 18:38
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Presne tak, co by za tu moznost dali deti, kterych byly a jeste jsou v kojenacich, s hlavami, ktere se nevejdou ani do pradelniho kose. Hadicka-shunt ma smysl pokud mozek neni jiz poskozen, nicmene se i lidem casto ucpava a musi se menit, clovek je jiz pravidelne neurologicky sledovan.

20.12.2015 05:22
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Starý příspěvek, ale velmi dojemné video! Nevíte náhodou někdo, jak to s Lolou dopadlo? Žije ještě? Adoptoval si ji někdo?

20.12.2015 05:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Neetické by bylo, pokud by ji nabízeli aniž by řekli její skutečný problém.

Jinak je to čistě a pouze jen na odvaze potencionálního majitele. Buď to někdo zkusí a ten krátký kousek života jí dopřeje a nebo zemře v dočasce.

Podle videa není známa prognóza hydrocefalu. Lze-li srovnávat s člověkem, tak jsou lidé, kteří s hydrocefalem žijí roky (i bez shuntu).

20.12.2015 05:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lexaurin napsal(a):
Presne tak, co by za tu moznost dali deti, kterych byly a jeste jsou v kojenacich, s hlavami, ktere se nevejdou ani do pradelniho kose. Hadicka-shunt ma smysl pokud mozek neni jiz poskozen, nicmene se i lidem casto ucpava a musi se menit, clovek je jiz pravidelne neurologicky sledovan.

Hlavně, co by za eutanázii dali lidi umírající v krutých bolestech na rakovinu...

20.12.2015 16:51
manbea

XXX.XXX.18.54

fikovnice napsal(a):
Starý příspěvek, ale velmi dojemné video! Nevíte náhodou někdo, jak to s Lolou dopadlo? Žije ještě? Adoptoval si ji někdo?

Http://www.majmesrdce.sk/zvieratko/lola/.

20.12.2015 18:01
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

fikovnice napsal(a):
Hlavně, co by za eutanázii dali lidi umírající v krutých bolestech na rakovinu...

To je bez diskuze, ale tema je hydrocephalus, tak se ho drzim

20.12.2015 21:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

manbea napsal(a):
Http://www.majmesrdce.sk/zvieratko/lola/.

Děkuji moc! Pročetla jsem její příběh, málem u toho poplakala, je s podivem, že ještě žije...

13.11.2018 21:48
Miry

XXX.XXX.57.117

terova napsal(a):
Dobry den, nam trochu jiné informace. Operace by našemu pejskovi měla zachránit život. Zjistili jsme si vše podrobné informace. Samozřejmě pro operaci se může stát cokoliv ale i kdyby to nedopadlo dobře což my věříme že dopadne, aspon jsme pro pejska udělali maximum a nenecháme ho pomalu umírat. Jinak operaci jako jediný v celé české republice dela pan doktor z kliniky v Praze s názvem Jaggy klinika. Pokud na to máte tak jděte dejte pejskovi šanci žít.

Dobrý den.nevíte kolik stojí ta operace ta hadička?

12.9.2019 19:42
Terulik4488

XXX.XXX.8.89

terova napsal(a):
Tím že bude mít pejsek v mozecku hadicku tím se voda která na mozecek tlačí bude odvádět buďto do močového měchýře nebo nevim kam, takže tím pádem nebude na mozecek nic tlačit a nebude se nemoc zhoršovat. Našemu pejskovi je 7 měsíců je to cipera největší mazel jakého známe. Pokud vy by jste nechala takového psa odejít tak delejte jak myslite, my to nedokážeme a pokud vim tak a hadicku ziji lide. Mluvila jsem s odborniky kteří nam řekli ze v jakém stavu pujde na operaci tak v takovém stavu se nam i vrátí. Jsme si vedomi toho že je to vážně, ale jsme rozhodnutí ze nás pejsek na operaci pujde.Tak se tu na nas nerozcikujte. Jsme lidi. Děkuji.

Dobrý den, mohu se zeptat, podstoupil Vas pejsek operaci? Jak to dopadlo? U nás to zjistili na CT vyšetření dvouleté fenecce, do dvou let bez obtíží, než bude termín operace, tak dostala dermipred (začala sklanet hlavičku k jedné straně proto bylo dělané CT, po lécích momentálně "na pohled zdravý" pejsek) tak věřím, že má operace cenu (jelikož mozek nestihl být ještě tolik poškozen). Děkuji za reakci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík