Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.48
Dobrý den,
měla bych dva dotazy. Mám štěně NO, je mu nyní 2,5 měsíce. Ráda bych ho krmila něčím kvalitním, teď jen nevím jaké granule? Docela se mi líbí Arden Grange a to i cenově, můžete poradit podobné granule a to nejen cenou, ale i kvalitou?
Druhá věc se týká toho, že bych mu ráda dopřála i maso, ale jelikož je malý štěně strašně se bojím na něm experimentovat, nikdy jsem své psy nekrmila Barfem, ale nebráním se tomu. Proto bych mu ráda dávala třeba ráno a v poledne kvalitní granule a večer syrové maso s ovocem zeleninou atd. Jen nevím jestli to je úplně vhodné a také pokud by žral takto jestli je nutné přidávat do masa nějaké doplňky když bude mít granule? Dokážete poradit zda je to pro něj ideální a popřípadě co ze sortimentu Vetamixu mu mohu dávat dokud je takhle malý?
Děkuji za slušné odpovědi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.175
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
měla bych dva dotazy. Mám štěně NO, je mu nyní 2,5 měsíce. Ráda bych ho krmila něčím kvalitním, teď jen nevím jaké granule? Docela se mi líbí Arden Grange a to i cenově, můžete poradit podobné granule a to nejen cenou, ale i kvalitou?
Druhá věc se týká toho, že bych mu ráda dopřála i maso, ale jelikož je malý štěně strašně se bojím na něm experimentovat, nikdy jsem své psy nekrmila Barfem, ale nebráním se tomu. Proto bych mu ráda dávala třeba ráno a v poledne kvalitní granule a večer syrové maso s ovocem zeleninou atd. Jen nevím jestli to je úplně vhodné a také pokud by žral takto jestli je nutné přidávat do masa nějaké doplňky když bude mít granule? Dokážete poradit zda je to pro něj ideální a popřípadě co ze sortimentu Vetamixu mu mohu dávat dokud je takhle malý?
Děkuji za slušné odpovědi.
Dejte dotaz do poradny MVDr. Štourače http://www.deutsche-dogge.cz/ své dogy krmí masem a určitě poradí. U NO bych byla se stravou velmi opatrná!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.135
Z vetamixu je fajn pro štěnda hovězí hrubomleté.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.174
Krmit psa na pul granulema a na pul masem bych nedoporucovala....Myslim ze na tohle si nikdy psi zazivani nezvykne dokonale. Nez jsem u sveho psa nastolila kazdodeni granulovani, stale mel prijmy a varena strava mu nedelala dobre, a kdyz mu dam jendou za cas varene, stale se nesetkavam s uspechem...:-(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.233
Moji psi jsou absolutně bez potíží, někdy dostanou granule, někdy maso někdy syrový nebo vařený a průjem nikdy neměli, do jídla dávám velkým v zimě i několik lžic čistého sádla a nic jim není.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.83
Mám doma 7 letého jorka a cca 4 měsíční bulinu, oba dostávají denně granule - přes den a večer maso s přílohou. Oba bez problémů, žádné průjmy, srst hezká, vše ok.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Podle mě to jde určitě. Dokonce bych řekla, že je dobré i před granulema dát psovi něco kousat - kloub s chrupavkou a s masem např.- protože kousání a žvýkání mu nastartuje trávení a tvorbu šťáv. A granule bych vlhčila. Zdá se mi úplně nejhorší ( na zuby, zažívání) a nepřirozené, když pes "vyluxuje" suché granule.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.38
Štěňata velkého plemene 3,5 měsíce - krmím ráno granule, odpoledne kuřecí skelet, večer syrové maso (tak 50 na 50 se zeleninou). Navíc přidávám Gelacan Baby, Pangamin a do syrového poloviční dávku Roboranu pro štěňata. Zajímalo by mne, jestli tu tak někdo krmí... Štěnda prospívají výborně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.81
Já si myslím, že jak granule tak i čerstvé maso vyžadují k trávení zcela jiný druh enzymů nebo těch trávicích kyselin v žaludku a proto např když pes žere paso, má kyselejší prostředí žaludku, které pomáhá i trávení syrových kostí, což u granulované stravy to prostředí je zas jiné, tak abyste neudělala víc škody než užitku, já bych krmila čerstvým s přídavkem chondroprotektiv plus sulc...s touhle stravou si vyhrajete a pes bude zářit zdravím....nebudete řešit žluté zuby, pach z tlamy, anální žlázky, hodně bobanů, nebo průjmy - alespoň moje zkušenost po vyzkloušení x granulí (i Arden Grange, Artemis, Acana atd.) s tou řerstvou stravou se nedá kvalita srsti a vzhled a vitalita psa prostě srovnat. Ale je to jen můj názor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Ano, jde to, krmím tak běžně od štěněčího věku a psi nemají žádný problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.42
Krmím tak stále - pejsci prospívají výborně - žádné zažívací potíže nemáme
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Štěňata velkého plemene 3,5 měsíce - krmím ráno granule, odpoledne kuřecí skelet, večer syrové maso (tak 50 na 50 se zeleninou). Navíc přidávám Gelacan Baby, Pangamin a do syrového poloviční dávku Roboranu pro štěňata. Zajímalo by mne, jestli tu tak někdo krmí... Štěnda prospívají výborně.
já jsem takhle rostoucí fenku NO krmila a naprosto v pohodě... nevím, co to je průjem nebo zažívací obtíže, fena je veliká, krásná, skvěle nasvalená...
já můžu kombinaci granule +syrové jen doporučit...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.48
zadavatelka:
Můžete mi ještě poradit jaké maso je vhodné pro štěně? A zda večer do masa přidáváte nějaké doplňky nebo si pes - i takhle malý vystačí s tím co má v granulích? K tomu masu někdo radil hov. hrubomleté, o kterém už jsem četla, že je super, ale ještě nějaké jiné maso, ať má změnu? Přidáváte večer k syrovému i ovoce, zeleninu, popř. přílohy?
A ti co takto krmí, co ráno dáváte za granule?
Díky za rady :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Já teda dávám maso přímo do granulí, míchám to dohromady, už léta, psiska jsou v pohodě, snesou všechno, co je průjem apod. neznáme. Granule dávám Fromm Gold.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.96
Jde to, moji psi jsou tak krmeni. Vesměs krmím masíko syrové plus přílohy a občas prostřídám granule někdy víc někdy méně. Dělám od štěněte po seniora a nikdy žádný pes něměl problém s trávením. Vlastně jeden jo. Dostal se ke mě jako starší cca 4letý a po tu dobu byl pouze na granulých. Tam jsem musela opravdu postupně a stejně to není ono. Takže tento pejsek je na granulých a k tomu dostane třeba kuřecí stehno ob den a to mu vyhovuje.
Pro štěňátko je dobré třeba hovězí, krutí, kuřecí. Klidně syrová kuřecí křídla, krky atd.
Vůbec bych se toho nebála. Právě když baští jen grancle a pak mu někdo něco dá, tak pak jsou potíže, protože ten pes má problém to trávit. Nedělat mu z toho guláš, ale když ráno nasypete grancle, k obědu zbaští nějaký ten jogurtík,rohlík, piškot, olejovky, ovoce nebo něco tak a večer maso s přílohou, rozhodně nic nezkazíte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.84
Jedna dávka granule, jedna vařené krmím tak 27 let a posledních 18let obří plemeno.Poslední pejsek měl v 11ti letech torzi a jak jsem byla ráda, že nebyl jen na granulích. Navíc do vařeného jde všechno přidat, odčervení bylo u nás o 10ti tabletách a to se špatně dává jen tak do huby. Krmila jsem tak od štěněte. Teď jsme si vzali fenečku 8 měsíců, krmená namočenými granulemi a kozím mlékem. Převedla jsem ji na -maso s přílohou ráno - jogurt s vitamínama a minerálama v poledne nebo když přijdeme domů - granule večer po procházce. Krmíme Pro plan , Bob byl ale celý život na Delikanu, jinou granuli nevzal. Je to fajn když s námi někam jezdil, sice těch granulí nesnědl tolik, ale šlo to. Ovšem hovínko po takovéto kombinaci granulí a vařeného je vždycky měkčí, občas i měkké
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.190
jj, taky tak krmíme
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.237
ˇˇStěndu hovíka jsem dávala na doporučení veta do jednoho roku Chondrocan.Rozhodně nevystačíte s tím,co je v granulých.A správný vývin kloubů je zvláště u velkých plemen důležitý.A taky krmím granule ráno,večer vařené + příloha a žádné problémy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zadavatelka:
Můžete mi ještě poradit jaké maso je vhodné pro štěně? A zda večer do masa přidáváte nějaké doplňky nebo si pes - i takhle malý vystačí s tím co má v granulích? K tomu masu někdo radil hov. hrubomleté, o kterém už jsem četla, že je super, ale ještě nějaké jiné maso, ať má změnu? Přidáváte večer k syrovému i ovoce, zeleninu, popř. přílohy?
já jsem nejvíc dávala kuřecí s kostmi a z čistého masa hovězí - pro výživu štěněte je nejideálnější. Hovězí můžete v jakékoli podobě - hrubomleté, kusové, s droby... to je na vaší fantazii a chuti štěněte... ale samozřejmě musíte druhy masa střídat, takže v rámci měsíce dejme tomu vystřídáte drůbež, hovězí i vepřové.
Jinak já jsem dávala taky ráno granule a večer syrové se zeleninou... Klasické přílohy ne - obilniny jsou ve většině granulí, takže jsem nepovažovala za nutné je přidávat.
ještě - když krmíte kombinovaně štěně velkého plemene, pozor na to, aby granule neobsahovaly moc živočišných bílkovin nebo vám pes přeroste. Takže já ráno dávala CD Supra Puppy maxi - taková střední třída....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dejte dotaz do poradny MVDr. Štourače http://www.deutsche-dogge.cz/ své dogy krmí masem a určitě poradí. U NO bych byla se stravou velmi opatrná!
MVDr. ŠTOURAČ PŘESNĚ TAK KRMÍ SVÉ DOGY- RÁNO GRANULE, ODPOLEDNE NĚKOLIK TVRDÝCH ROHLÍKŮ, VEČER MASO A PŘÍLOHU
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.20
takhle se krmi i sanovi psi nebo si myslite,ze granule jim daj tolik energie??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.207
Já se taky tak snažím krmit obříky... ale bohužel z toho máme dost průjem.. teď už skoro týden, tak asi hold budeme muset být jen na granulích. Dosud ráno granule, odpol. taky.. večer s masem, ale nevyhovuje.. Granule baští s chutí, ale chtěla jsem to trošku obměnit..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zadavatelka:
Já tedy dávám nejen čistou svalovinu, ale i ledvinky, játra, srdce, dršťky (ty spíše počítám jako přílohu). A opravdu dost zeleniny (mrkev, petržel, celer, čínské zelí, špenát, krmná řepa, cuketa,...) a trochu ovoce (jablka, pomeranč, broskve, ostružiny,...co je prostě doma, dávám trochu, zeleniny nesrovnatelně víc), někdy se obsluhují sami na zahradě. Trochu spařených odstátých vloček nebo šrotu. Přes den masové kosti. S čistým masem opatrně, je tam "špatný" poměr Ca a P, opravdu to chce i masové kosti přes den. Ráno krmím Pro Planem. Má i dost odpůrců, počítám s tím, že to někdo negativně okomentuje... Ale já na nich v minulosti odchovala pěkná a zdravá zvířata s neg. dysplaziií, což je pro mne sakra důležité... A co jsem vyzkoušela jiné granule, tak nespokojenost a i se objevila ošklivá alergie. Doplňky pro štěňata: Roboran pro štěňata, Pangamin, oleje, Gelacan Baby (do granulí i syrové stravy, asi tak 2/3 z celkového doporučovaného množství, začínáme na 3-4 týdnech).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.174
Muj pes varene odmita, nevim, jestli je normalni aby si pes tak radikalne zvykl na granule a nechtel nic jineho, ale nic s nim nezmuzu..:(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Muj pes varene odmita, nevim, jestli je normalni aby si pes tak radikalne zvykl na granule a nechtel nic jineho, ale nic s nim nezmuzu..:(
Já jsem pejska začala krmit cca v 15-ti měsících syrovým masem. Předtím žral granule (kterým teda taky moc nedal) nejdřív mu šíleně chutnalo, ale nyní zhruba po půl roce zbaští zase raději granule. Vybíravec jeden
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jeden můj pes zase nechce syrový, jeden den to sežere, ale druhej den už to nechce a přitom je odmalička zvyklý na syrové i vařené maso, dostává ho denně ke granulím, to sežere, ale jakmile mu dám maso samotný, tak to plive a radši je o hladu.
Dobrý den, chci se zeptat mám cottona 11 měsíců a nyní z útulku 5ti měsíční štěně havanského.
Jelikož jak můj cotton má dost často průjmy nechtěla žrát granule samotné takže jsme museli přidávat konzervu a to ve chvíli, kdy raději zvracela štávy než aby žrala granule. Situace se změnila s příchodem druhé feny, která na granule zvyklá byla a luxovala misku i té naší a tak začala žrát taky granule, zkoušeli jsme brit care, nd, yoggies, platinum
a tedy průjem tak nějak byl... nyní kupuji a vařím kuře s rýží a kupuji hrbomleté hovězís rýží a je to lepší, ale ve stolici je hlen. Rád bych ráno dával granule a večer vařené maso s rýží.
xboxcamel
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat mám cottona 11 měsíců a nyní z útulku 5ti měsíční štěně havanského.
Jelikož jak můj cotton má dost často průjmy nechtěla žrát granule samotné takže jsme museli přidávat konzervu a to ve chvíli, kdy raději zvracela štávy než aby žrala granule. Situace se změnila s příchodem druhé feny, která na granule zvyklá byla a luxovala misku i té naší a tak začala žrát taky granule, zkoušeli jsme brit care, nd, yoggies, platinum
a tedy průjem tak nějak byl... nyní kupuji a vařím kuře s rýží a kupuji hrbomleté hovězís rýží a je to lepší, ale ve stolici je hlen. Rád bych ráno dával granule a večer vařené maso s rýží.
Klidně. Zkuste i tu rýži vyměnit. Můj pes léta trpěl na průjmy a změnilo se to, až jsem začala krmit masem. Teď je už starý, ale už x let žere ráno granule + chrupky když je chce a večer granule nebo maso, jak který den. Od té doby má průjem vyjímečně. Rýže mu moc neveze a zdá se mi, že i ten bobek po ní vypadá hůř, raděj má ovesné vločky. Ještě dodám: máte malé pejsky, kupovala bych raděj maso kusové, u nás se dá koupit třeba hovězí kližka balená po 4kilech, tak si to naporcuju do mražáku na psí porci a pak měsíc tahám. K těm mletinám nějak nemám důvěru, brala jsem pradávno z vetamixu a psi to nechtěli(a moc vábně to nevonělo)
Jsem sklerotik....granule máme léta Wolfsblut, jen měním příchutě.