Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

25.9.2010 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.16

Dobrý den.

Mám trochu zvláštní otázku.. Nevíte, za jak dlouho se rozloží pohřbené tělo psa? Kromě kostry asi.. Vážil cca 10kg a pohřbený je necelý metr pod zemí, ve své oblíbené dece.. Bohužel to vypadá, že se v tom místě bude kopat..

Prosím jen slušné odpovědit. Už tak je to pro mě dost tragické..

Neregistrovaný uživatel

25.9.2010 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.253

uf, to vám nezávidím. Bohužel přesně vám to neřeknu, nemám zkušenost, ale tipuju, že to může trvat klidně víc jak dva roky (srst vydrží opravdu hodně). Deka byla z přírodního materiálu, nebo nějaká umělá? Kdyby byla umělá, tak vydrží velmi velmi dlouho a tak by neměl být problém ostatky s dekou vyzvednout a pohřbít jinde. Nebo se tím netrapte, moc na to nemyslete a poproste nějakého hodně dobrého kamaráda, aby pejska přemístil za vás. Dokážu si představit, jak by to zamávalo s nějakým citlivějším člověkem, kdyby musel manipulovat s ne uplně rozloženými ostatky svého psa. Jinak hodně záleží na tom, jak je v místě hrobu vlhko.

Neregistrovaný uživatel

25.9.2010 17:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den.

Mám trochu zvláštní otázku.. Nevíte, za jak dlouho se rozloží pohřbené tělo psa? Kromě kostry asi.. Vážil cca 10kg a pohřbený je necelý metr pod zemí, ve své oblíbené dece.. Bohužel to vypadá, že se v tom místě bude kopat..

Prosím jen slušné odpovědit. Už tak je to pro mě dost tragické..

Kdybyste nebyli moc daleko, nabídla bych vám provedení "exhumace". Mám poměrně odolné nervy a zároveň vím, jak tato situace může někoho trápit.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

27.9.2010 12:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.84

Děkuji za odpovědi, nějak se s tím budeme muset poprat. Jsme z malé vesničky u Znojma, ale manžel, nebo jeho kamarádi, to snad zvládnou. Prozatím to vypadá, že kopat se bude až na jaře, leží tam od podzimu 09.

Neregistrovaný uživatel

27.9.2010 12:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.6

Teda Jiřino ,- klobouk dolů !

Neregistrovaný uživatel

27.9.2010 17:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Shodou okolností jsem taky přišla o psa - loni 10. srpna - a už mi ho taky málem vykopali ( děláme kolem baráku stavební úpravy ) - než abych ho chudáka nechala rozmašírovat bagrem, to bych radši jednala :-| - naštěstí to nebylo potřeba. Takže je mi úplně jasné, jak se zadavatelka cítí smajlík
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

29.9.2010 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.66

Dobry den, vim jak se citite ja jsem nechala pohrbit pejska asi 45KG u maminky na zahrade a nas mily pan starosta se rozhodl ze vyvlastni kus pozmku a postavi betonovou povodnovou hraz povodne tam sice bily jen jednou a to kdyz byly i v praze ale to prece neva ne on bude mit dost penizku pro sebe a to ze clovek koukal na krasnou prirodu kdyz sedel na zahrade a ted bude koukat do betonu mu nevadi ma domecek jinde. Ovsem co s mim milackem. Mama rekla ze vykopat ji nemuzeme a ze teda budeme doufat ze se ji to nedokne ze je tam spodni voda a tak ze se snad jiz rozlozila. Ja jsem byla zasadne proti takze jsem poprosila sveho otce aby tam zajel az mama nebude doma a psika mi vykopal a dal ho pod strom vedle dalsiho naseho psika. Nakonec meli se radi a patrili k sobe. Nevim jak to vypadalo nemela jsem na to asistovat ale tata je dost odolnej chlap a kdyz se vratil byl celej zelenej a moc fajn nevypadal jsem rada ze to pro me udelal. Jsou to preci jen nasi milackove psik tam byl dva roky.

Neregistrovaný uživatel

30.9.2010 11:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.190

NO nevím - my potřebovali pohřbít pejska a špatně jsme odhadli vzdálenost od místa, kde byl pět let předtím pohřbený jiný a narazili jsme na tělo nerozložené smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.9.2010 16:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.72

Doba rozkladu je zavisla na pritomnosti dekompozitoru a pristupu vnejsich vlivu (puda, pristup vzduchu,voda) nacez kostra vydrzi velice dlouho, bez pristupu vzduchu i nekolik desitek,ba stovek let. Rozhodne to neni tak rychly,jako kdyz se to ponecha na povrchu,kde je ze zvirete ohlodana kostra za 3 mesice. (hodne dobre to je videt kdyz se nachazi mrtvy srny po zime a v cervencu si uz mohu jit pro lebku)

Neregistrovaný uživatel

29.6.2013 06:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.201

Dobrý den. Milá neznámá, asi už je všechno za vámi, pejsek už je pohřbený jinde a já bych moc prosila, zda byste mi mohla sdělit svou zkušenost, protože též s velkou bolestí v srdci plánuji kvůli stěhování totéž s mým milovaným pejskem. Děkuji za jakékoli slovo. Vanda.

Neregistrovaný uživatel

29.6.2013 08:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den. Milá neznámá, asi už je všechno za vámi, pejsek už je pohřbený jinde a já bych moc prosila, zda byste mi mohla sdělit svou zkušenost, protože též s velkou bolestí v srdci plánuji kvůli stěhování totéž s mým milovaným pejskem. Děkuji za jakékoli slovo. Vanda.

Na hřbitovech bývá doba tlení, tedy doba, po kterou se nesmí do hrobového místa zasahovat, podle místních podmínek 15-20 let. A i po téhle době se z hrobu vytahujou kosti. Není důvod, proč by se velký pes měl rozložit rychleji.

Neregistrovaný uživatel

29.6.2013 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.155

Kosti se přece vytahují i při vykopávkách ... ty vydrží pod zemí stovky let!

Neregistrovaný uživatel

29.6.2013 16:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.54

Tak tak, pracuji v archeologii a kostry psů máme zachovalé běžně i ze 14. stol. Taktéž se z tohoto období dochovávají i tkaniny, byť ve zbytcích (týká se lidských pohřbů).

Chamik Amik

28.1.2016 20:42
Chamik Amik

XXX.XXX.59.119

Dobry vecer, pred par dny jsem take pohrbila domaciho mazlicka, tak se o techto vecech snazim dozvedet vice. Jak na zvirecim hrbitove, tak na internetu pisou, ze rozklad trva 10 let. Byli mi receno, ze nejdriv za 10 let muzu na stejne misto pohrbit dalsi zvire a to z hygienickych duvodu, drive mi to ani nedovoli.

ivypoison

21.4.2016 09:10
ivypoison

XXX.XXX.7.59

Dobry den.
Take bych se chtela zeptat na to same. Umrelo mi morcatko skinny cca pul kila. Kdyz ho pohrbim na zahradku tak 20 cm, zasadim nahoru nejake kvetiny a budu zalevat, bude rozklad rychlejsi?

21.4.2016 09:28
manbea

XXX.XXX.70.116

ivypoison napsal(a):
Dobry den.
Take bych se chtela zeptat na to same. Umrelo mi morcatko skinny cca pul kila. Kdyz ho pohrbim na zahradku tak 20 cm, zasadim nahoru nejake kvetiny a budu zalevat, bude rozklad rychlejsi?

20 cm je málo, hrobeček musí být hluboký alespoň 40-50 cm. Rozklad bude rychlejší, pokud morčátko nebude zabalené do látky, ale pouze do sena.

Katkadr

27.10.2016 14:11
Katkadr

XXX.XXX.84.13

Mně zemřela fenka ( 12kg ) před 4 lety. Byl to náš miláček a tak jsme ji zakopali na chatě na zahradu. Bohužel máme zlého souseda...Ten když zjistil, že fenka leží 2 metry od jeho pozemku ( byla na našem pozemku 2 metry od plotů ) začal hrozne zuřit. Bohužel po asi hodině co jsme ji zakopali nám volal děda, zda jsme na ní vysypali vápno. To jsme neudělali a tak jsme ji museli znovu vyhrabat. Nikdy na to nezapomenu...

neregistrovaný uživa

27.10.2016 15:58
neregistrovaný uživa

XXX.XXX.129.20

V té velké bolesti jsem také vápno nedala..., snad to až tak nevadí.
Nedokázala bych narušit hrobeček, ale chápu, že někdy je to potřeba.

27.10.2016 16:26
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Mám na zahradě pohřbených 6 psů včetně třech nad 50 kilo, nikdy jsem vápnem nezasypával!

Katkadr

27.10.2016 17:09
Katkadr

XXX.XXX.224.171

Po smrti se z těla dostávají nebezpečné toxiny. Když to zasypete vápnem, toxiny se ven do vzduchu nedostanou. Je fakt, že to dělá málo lidí, ale to je už pak každého věc. Kazdopadne bych to nikomu nepřala...ani nepříteli.

27.10.2016 22:15
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Katkadr napsal(a):
Po smrti se z těla dostávají nebezpečné toxiny. Když to zasypete vápnem, toxiny se ven do vzduchu nedostanou. Je fakt, že to dělá málo lidí, ale to je už pak každého věc. Kazdopadne bych to nikomu nepřala...ani nepříteli.

Jaké toxiny, ? Buďte konkrétní. tělo po smrti podléhá běžnému „přírodnímu“ rozkladu a posypání vápnem mu určitě nezabrání (navíc by to ani nebylo žádoucí). Chápu vápnění v případě úhynu na infekční chorobu, ale u bězně uhynulého domácího mazlíka je to, podle mého názoru, nesmysl a zbytečnost.
Pokud by zahrabané kadávery nějak zásadně páchly, jistě by reagovali domácí psi kteří se po zahradě denně pohybují. (Jasně, pokud máte mrtvolu 20 centimetrů pod zemí je situace poněkud jiná.).

22.7.2018 15:27
Robrt

XXX.XXX.4.139

2 metry... pokud tam ma trebas studnu, tak se mu nedivim; viz
https://vetweb.cz/pravidla-pro-pohrbivani-zvirat/.

22.7.2018 17:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Máme nad berňákem maximálně 40cm země a nikde nic nepáchne. Je nad ním záhon s kytkama, který normálně pleju. Že nebezpečné toxiny Bože, kam na ty kraviny chodíte...

Airisu

19.5.2019 01:43
Airisu

XXX.XXX.172.92

Dobrý den,
je to tři dny, co jsem pohřbila svou nejmilovanější kočičku. Vážila tak 2,5 kg a leží necelý metr pod zemí, přičemž má ještě čerstvou mohylu.
Moc to bolí a chápu, ze se s následujícím nemusíte ztotožnit, nicméně jsem si chtěla ponechat její lebku. Vzhledem k tomu, jak moc jsem ji milovala, nebyla jsem schopna ji sama preparovat (i když už s tim mám zkušenosti - většinou kuny, hlodavci a ptactvo), nebyl čas vzít ji ke známému, který by to provedl za mě, tak jsem se rozhodla nechat přírodnu macerovat.
Proto se chci zeptat, jak dlouho musím cekat, než se měkké tkáně rozloží? (Hlavně tedy bulvy, jazyk a mozek.) Nerada bych rusila její odpočinek víckrát, kdybych narazila na nezetlelé telicko.
Chápu, ze se vám to muže zdát morbidní a nežádám pochopení, jen ji chci takhle dát druhý život a mít ji po boku, i když budu muset exhumovat.

19.5.2019 04:39
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Airisu napsal(a):
Dobrý den,
je to tři dny, co jsem pohřbila svou nejmilovanější kočičku. Vážila tak 2,5 kg a leží necelý metr pod zemí, přičemž má ještě čerstvou mohylu.
Moc to bolí a chápu, ze se s následujícím nemusíte ztotožnit, nicméně jsem si chtěla ponechat její lebku. Vzhledem k tomu, jak moc jsem ji milovala, nebyla jsem schopna ji sama preparovat (i když už s tim mám zkušenosti - většinou kuny, hlodavci a ptactvo), nebyl čas vzít ji ke známému, který by to provedl za mě, tak jsem se rozhodla nechat přírodnu macerovat.
Proto se chci zeptat, jak dlouho musím cekat, než se měkké tkáně rozloží? (Hlavně tedy bulvy, jazyk a mozek.) Nerada bych rusila její odpočinek víckrát, kdybych narazila na nezetlelé telicko.
Chápu, ze se vám to muže zdát morbidní a nežádám pochopení, jen ji chci takhle dát druhý život a mít ji po boku, i když budu muset exhumovat.

Je to morbidní, to se na mě nezlobte...alespoň pro mě, a to jsem fest životem zocelená.
Když už to "musí" být, tak proč jste si teda nenechala vypreparovat celou kočku? Vy se fakt chcete koukat na lebku někoho, kdo Vám rozdával za života radost?

aj

19.5.2019 06:29
aj

XXX.XXX.28.97

exhumoval bych jen jednou, dříve jak za 6 měsíců to nemá smysl; mozek ale i tak bude, možná i pár let (spousta faktorů jako teplota, vhlkost, vzdušnost, PH zeminy)

nicméně před tím bych si někde nalezl pěkné mraveniště a zbytek je pak otázka týdne-měsíce (potřeba je ale přivázat nebo připíchnout klackem, jinak jen odcestuje)

příp. https://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2003/Srpen---2003/Beleni-lebek-novou-technologii

19.5.2019 07:57
hn..

XXX.XXX.245.238

počítej několik let. Aspoň tři. Zvlášť, když je takhle hluboko. Rychleji to jde v suchu a ne moc pod povrchem. Nejrychleji na povrchu, kde má přístup všelijaká havět. Nezkoušela jsem to. Ale jsou to informace ze soudního lékařství.

19.5.2019 08:46
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Airisu napsal(a):
Dobrý den,

Morbidní ? Proč?
Počítám, že nás takoví, ti neobyčejní
za chvíli převálcují a úchylárny budou standardem.

Zrovna s takovou "neobyčejnou" je v rádiu dokument.
Prý : Míša zkrátka není úplně obyčejná mladá žena.
To bude asi tím, že je míša . . . dřív se jim říkalo úch yl

pustit ten pořad DOKUMENT v 18.30 hod, (malinko popojet)
https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/dvojka/2019-05-16
(vcelku škoda času)

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2019 13:44

podle mě se to nedá určit. protože záleží na příliš faktorech. koneckonců při vhodné konstelaci se měkké tkáně nerozloží nikdy, že. nebo naopak se může stát, že rozklad včetně kostí půjde překvapivě rychle a lebku v celku mít nebudete.

pokud chce člověk preparovat, musí být odhodlaný získat materiál za čerstva.

20.5.2019 11:23

Tak to se mezi ty úchyly asi budu muset taky započítat,muehehe, taky by mi nevadilo mít doma lebku svého mazlíka, ale jak píše bodlinka nemám odhodlání získat materiál. Cizího materiálu z lesa mám dost, nejlepší práci dělají mravenci......

20.5.2019 11:55

lebka jde dobře vyvařit, dělala jsem si takhle nějaké morčecí. chce to stáhnout, okrájet do jde a zbytek se krásně ovaří a obere. Určitě by takhle šlo udělat cokoliv, co se vejde do kastrolu. Taky dělám kožky. Kožky jsou myslím si lepší než lebky.

ale když je to pak zvíře, který člověk měl zaživa rád, tak se mu do stahování moc nechce no. Na druhou stranu by se mi nechtělo ani do exhumace. Prostě buď za čerstva nebo vůbec.

20.5.2019 12:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
lebka jde dobře vyvařit, dělala jsem si takhle nějaké morčecí. chce to stáhnout, okrájet do jde a zbytek se krásně ovaří a obere. Určitě by takhle šlo udělat cokoliv, co se vejde do kastrolu. Taky dělám kožky. Kožky jsou myslím si lepší než lebky.

ale když je to pak zvíře, který člověk měl zaživa rád, tak se mu do stahování moc nechce no. Na druhou stranu by se mi nechtělo ani do exhumace. Prostě buď za čerstva nebo vůbec.

No, vařit v hrnci hlavičku svýho miláčka si fakt nedovedu představit. Asi bych ji nedokázala ani hodit do toho mraveniště......

20.5.2019 12:06

No, vařit v hrnci hlavičku svýho miláčka si fakt nedovedu představit. Asi bych ji nedokázala ani hodit do toho mraveniště......

Právě. Člověk je z toho tak v piči, že poslední, na co myslí je, jak tělo vhodně rozebrat k preparaci. I kdyby člověk chtěl k preparaci lebky použít mravence, musí stejně tu hlavu nejdřív odříznout, že.

20.5.2019 13:06

Připadne mi poněkud morbidní mít doma lebku zvířete, co pro mě bylo víc než zvíře - člen rodiny.

20.5.2019 13:16
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Připadne mi poněkud morbidní mít doma lebku zvířete, co pro mě bylo víc než zvíře - člen rodiny.

ještě snad si umím představit urnu s popelem ale lebku to fakt ne. Myslím že v hrobě se mu spí jeho psí sen v klidu nejlépe a to vcelku ..................................

20.5.2019 14:52

Mě se po vyváření lebky rozpadají...do prádelního hrnce na ohniště se vejde i koňská, v kuchyni se to dělat nedá Jenže chybí prostory na preparáty, jeden čas jsem uvažovala o nějaké preparátorské škole, nevíte?.......

20.5.2019 19:14

Nesmí se to rozvařit, prostě jen ovařit tak, aby šlo obrat všechno maso. Jak se rozpadnou i švy, je to špatný.

Kde se to naučit organizovaně nevím

20.5.2019 22:44

...já jsem tedy hodně morbidní a miluju hodně otrlý černý humor, ale tohle je fakt dost přes čáru.....když jsem si tak všechno početla, začala jsem si představovat a docela se mi udělalo mdlo - stahovat vlastního psa nebo kočku z kůže, uříznout jednomu nebo druhému hlavu, kterou budu vařit v hrnci doma, chodit se dívat k mraveništi, jak probíhá proces preparování přírodní cestou.......na tohle bych fakt neměla, tak nějak se mi vybavil nedávno shlédnutý film "Řbitov zvířátek"......kdysi jsem na výstavišti v Lysé viděla preparátorské práce a to od ptáků až po velká zvířata....nádhera, ale byla to pro mne "cizí" zvířata, představa, že si domu na skříň vystavím vlastního mazlíka, to opravdu ne........všechny psy, králíky a drobné chlupáče jsme pohřbívali až na dvě výjimky na zahradě na chalupě, kde to milovali.......posledního psa, který odešel, jsem nechala zpopelnit, prostě jsem svoji milovanou jorkšířičku nedokázala nechat jen tak zakopat, nevím proč..... využila jsem možnosti mít ji v urně, takřka dva roky mi pak trvalo vyndat jí ze skříně a odvézt na chalupu na krásné místo, které milovala, kam chodila, ale zároveň je tam klid a nikdo ji tam neruší, zase nevím proč.......ale představa jak ji vykopávám v určitém stavu rozkladu ze země, stahuji z kůže, odřezávám její hlavu od těla a vařím doma v hrnci, popřípadě se chodím na ni koukat pravidelně do mraveniště, to fakt ne..........

20.5.2019 22:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

ChameleonHugo - naprosto souhlasím, mám to stejně. Prostě bych na tohle fakt neměla žaludek, sílu. Po odchodu psa jsem pár dní prořvala, pokaždé když jsem si na něho vzpomněla - a že to bylo často - se mi vlily slzy do očí (občas i teď). Fakt si nedokážu představit, že bych mu měla uříznout hlavu a vařit ji v hrnci, nebo cokoli s jeho tělem dál dělat - stahovat atd... To bych nedala.

Jinak jsme už jako děti na vesnici sbírali lebky zvířat, zkoumali kostřičky atd..., ale preparovat vlastního mazlíčka, tak to fakt ne.

20.5.2019 23:05

marcelaamax napsal(a):
ChameleonHugo - naprosto souhlasím, mám to stejně. Prostě bych na tohle fakt neměla žaludek, sílu. Po odchodu psa jsem pár dní prořvala, pokaždé když jsem si na něho vzpomněla - a že to bylo často - se mi vlily slzy do očí (občas i teď). Fakt si nedokážu představit, že bych mu měla uříznout hlavu a vařit ji v hrnci, nebo cokoli s jeho tělem dál dělat - stahovat atd... To bych nedala.

Jinak jsme už jako děti na vesnici sbírali lebky zvířat, zkoumali kostřičky atd..., ale preparovat vlastního mazlíčka, tak to fakt ne.

....schovávala jsem si jako dítě na prázdninách nalezené kostičky, lebky, uschlé brouky, mrtvé ptáky jsme strkali s kamarády do mravenišť......doma mám vyschlého netopýra, lidskou lebku, ale vlastního mazlíka, to opravdu ne...........jak ořezat maso, vyloupnout oči z lebky, pokud tam ještě budou........fakt je to pro mně nepředstavitelné......

20.5.2019 23:08
GAELLE

XXX.XXX.55.67

....schovávala jsem si jako dítě na prázdninách nalezené kostičky, lebky, uschlé brouky, mrtvé ptáky jsme strkali s kamarády do mravenišť......doma mám vyschlého netopýra, lidskou lebku, ale vlastního mazlíka, to opravdu ne...........jak ořezat maso, vyloupnout oči z lebky, pokud tam ještě budou........fakt je to pro mně nepředstavitelné......

naprostý souhlas s vámi i s Marcela. To fakt nikdy !

20.5.2019 23:15

Já mám třeba v lese zakopaného prvního psa a fretku (jen do země, bez dek a jiných obalů), je to skoro už 20 let, dost uvažuju, že si jeho kostičky dovezu na náš pozemek, dříve jsme ho neměli.....už tam jednou těžili a vyrytej hrobeček by mě mrzel.

20.5.2019 23:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já mám třeba v lese zakopaného prvního psa a fretku (jen do země, bez dek a jiných obalů), je to skoro už 20 let, dost uvažuju, že si jeho kostičky dovezu na náš pozemek, dříve jsme ho neměli.....už tam jednou těžili a vyrytej hrobeček by mě mrzel.

No tak to bych ještě tak nějak pochopila. Ale upřímně já osobně bych to stejně nedělala. Máme všechny psy pohřbené u rodičů na zahradě a i když si představím třeba situaci, že by rodiče zahradu prodávali, tak bych tam prostě ty kostry hrabat fakt nešla. Stejně tak jako bych třeba doma nechtěla urnu s popelem psa. Vzpomínky na psy mám v srdci, to je pro mě nejdůležitější, to mi stačí. A teď to asi někomu vyzní možná trochu blbě - ale po 20ti letech je to pro mě opravdu "jen" kostra, pozůstatek a nemá pro mě žádnou citovou hodnotu.

Ale tak jasně, každý to má jinak a to respektuji .

20.5.2019 23:24
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No tak ano v tomto případě chápu a to bych asi udělala v klidu - vykopat již jen kosti a přemístit si na svůj pozemek. Moje kamarádka ve Francii když prodala dům a kupovala jiný přemístila tímto stylem asi 6 koček a osla !!!! a po 20 letech už to asi budou fakt jen kostičky...............ale polozetlelé tělo bych fakt znovu vidět nechtěla

20.5.2019 23:25

Nesmí se to rozvařit, prostě jen ovařit tak, aby šlo obrat všechno maso. Jak se rozpadnou i švy, je to špatný.

Dobré leporelo, jen nosní skořepiny neřeším.....no už jsem dlouho nic nevařila....sbírka je stajně asi už znehodnocena .
Ještě dotaz, lebka lišky neznámého původu (nález v lese) může to být potencionálně nebezpečné? (i když je čr vztekliny prostá?)

20.5.2019 23:42

Běžná hygiena s přihlédnutím k tomu, že je to mrtvola

21.5.2019 00:10

tak já se přiznám, že mě napadlo vykopat si lebku mojí Falco, jen právě ta představa, že ji vykopu ještě příliš čerstvou mě od toho odrazuje. Vyhrabat jen kostru by mi nedělalo asi problém. Určitě bych ale neměla na to psa stáhnout a hlavu vařit "za čerstva". (I když hada jsem si třeba stáhla.)

Mám trochu jinou otázku k tématu. Jak dlouho podle vás může pes čichem poznat, že ta mrtvolka je konkrétní pes?
Před měsícem a půl jsem bohužel musela kopat nový hrobeček. Dnes jsme šli okolo a bylo to trochu rozhrabané - nebylo vidět přímo tělo, to bylo ještě tak 15-20cm hlouběji, ale cítit to trošku bylo. Psice k tomu začichala, hrábla, a pak vyrazila velmi rychle pryč, sedla si a čekala v pozoru, následně běžela k vyschlému rybníku kde jsme naposledy v těch místech byly ještě s tou zakopanou - její maminkou, a chová se od té chvíle víc rozrušeně než obvykle, dokonce se znova pustila do požírání gauče.

21.5.2019 03:35
fikovnice

XXX.XXX.135.131

GAELLE napsal(a):
ještě snad si umím představit urnu s popelem ale lebku to fakt ne. Myslím že v hrobě se mu spí jeho psí sen v klidu nejlépe a to vcelku ..................................

Souhlasím, jen tuším, že tady jde o kočku. Ale v principu je to jedno. Divné téma...

21.5.2019 03:48
fikovnice

XXX.XXX.135.131

...já jsem tedy hodně morbidní a miluju hodně otrlý černý humor, ale tohle je fakt dost přes čáru.....když jsem si tak všechno početla, začala jsem si představovat a docela se mi udělalo mdlo - stahovat vlastního psa nebo kočku z kůže, uříznout jednomu nebo druhému hlavu, kterou budu vařit v hrnci doma, chodit se dívat k mraveništi, jak probíhá proces preparování přírodní cestou.......na tohle bych fakt neměla, tak nějak se mi vybavil nedávno shlédnutý film "Řbitov zvířátek"......kdysi jsem na výstavišti v Lysé viděla preparátorské práce a to od ptáků až po velká zvířata....nádhera, ale byla to pro mne "cizí" zvířata, představa, že si domu na skříň vystavím vlastního mazlíka, to opravdu ne........všechny psy, králíky a drobné chlupáče jsme pohřbívali až na dvě výjimky na zahradě na chalupě, kde to milovali.......posledního psa, který odešel, jsem nechala zpopelnit, prostě jsem svoji milovanou jorkšířičku nedokázala nechat jen tak zakopat, nevím proč..... využila jsem možnosti mít ji v urně, takřka dva roky mi pak trvalo vyndat jí ze skříně a odvézt na chalupu na krásné místo, které milovala, kam chodila, ale zároveň je tam klid a nikdo ji tam neruší, zase nevím proč.......ale představa jak ji vykopávám v určitém stavu rozkladu ze země, stahuji z kůže, odřezávám její hlavu od těla a vařím doma v hrnci, popřípadě se chodím na ni koukat pravidelně do mraveniště, to fakt ne..........

No tak já teď možná budu také "morbidní", jen trochu jinak. Já mám totiž na chalupě pohřbené své vlastní rodiče - milovali to tam. Samozřejmě ve schránce pro dvě urny. No a asi po roce jsem si uvědomila, že jsem zvolila špatné místo, a že vlastně i uložení těch schránek, byť to dělala pohřební služba, se mi jevilo jako nedůstojné - neumím ani moc popsat proč. Takže přišlo rozhodnutí přemístit schránku s urnami na jiné místo - blízko lavičky, kde sedávala velmi ráda moje maminka. Zároveň jsem se rozhodla pro to, že bych chtěla přítomnost farářky (protestantské; katolící by toto asi nepřipustili). A proč to sem píšu - už jen to přemístění schránky na nové místo (vykopání a opětovné uložení) mi nedělalo dobře - jednoduše proto, že jsem měla pocit, že mrtví mají mít klid... Ale zase mě pak uklidnilo to, že nově zvolené místo je pěkné a že proběhl obřad, který se mi líbil (jinak samozřejmě oba rodiče měli normální standardní pohřeb v krematoriu). Ale i to uložení do země se mi jevilo lepší udělat v takové nějaké slavnostnější atmosféře...

21.5.2019 03:54
fikovnice

XXX.XXX.135.131

No ona ta naše povolání nás nutí být otrlejšími (mě tedy za studií - ale zpětně si říkám, jak jsem to mohla tak všechno dát - do podrobností zabíhat nebudu). Předpokládám, že jak stárnu, tak jsem víc sentimentální a hlavně bohužel se událo mnoho tragédií v mé rodině...takže mám pocit, že dnes bych ty věci, které jsme byli nuceni dělat, už možná ani nezvládla.
A jak píšu výše, mám pocit, ať už je člověk věřící či ne, že by mrtví měli mít klid. A mám to nastavené nejen pro lidi, ale i pro zvířata.

21.5.2019 07:19

fikovnice napsal(a):
No tak já teď možná budu také "morbidní", jen trochu jinak. Já mám totiž na chalupě pohřbené své vlastní rodiče - milovali to tam. Samozřejmě ve schránce pro dvě urny. No a asi po roce jsem si uvědomila, že jsem zvolila špatné místo, a že vlastně i uložení těch schránek, byť to dělala pohřební služba, se mi jevilo jako nedůstojné - neumím ani moc popsat proč. Takže přišlo rozhodnutí přemístit schránku s urnami na jiné místo - blízko lavičky, kde sedávala velmi ráda moje maminka. Zároveň jsem se rozhodla pro to, že bych chtěla přítomnost farářky (protestantské; katolící by toto asi nepřipustili). A proč to sem píšu - už jen to přemístění schránky na nové místo (vykopání a opětovné uložení) mi nedělalo dobře - jednoduše proto, že jsem měla pocit, že mrtví mají mít klid... Ale zase mě pak uklidnilo to, že nově zvolené místo je pěkné a že proběhl obřad, který se mi líbil (jinak samozřejmě oba rodiče měli normální standardní pohřeb v krematoriu). Ale i to uložení do země se mi jevilo lepší udělat v takové nějaké slavnostnější atmosféře...

..dneska už dost lidí má své drahé na místech, kde to milovali, tedy třeba jako u Vás na zahradě chalupy, většinou tam dají i nějaký oblíbený strom nebo květiny a podobně.......myslím si, že z Vaší strany bude to přemístění, zvláště za přítomnosti vysvěcené osoby, provedeno s citem a zachováním důstojnosti......

21.5.2019 07:22

fikovnice napsal(a):
No ona ta naše povolání nás nutí být otrlejšími (mě tedy za studií - ale zpětně si říkám, jak jsem to mohla tak všechno dát - do podrobností zabíhat nebudu). Předpokládám, že jak stárnu, tak jsem víc sentimentální a hlavně bohužel se událo mnoho tragédií v mé rodině...takže mám pocit, že dnes bych ty věci, které jsme byli nuceni dělat, už možná ani nezvládla.
A jak píšu výše, mám pocit, ať už je člověk věřící či ne, že by mrtví měli mít klid. A mám to nastavené nejen pro lidi, ale i pro zvířata.

...asi to vyzní blbě, ale tak nějak mně napadá, že tělo, které jednou odevzdáme zemi už bychom měli nechat v klidu tak jak je..........

21.5.2019 07:35

tak já se přiznám, že mě napadlo vykopat si lebku mojí Falco, jen právě ta představa, že ji vykopu ještě příliš čerstvou mě od toho odrazuje. Vyhrabat jen kostru by mi nedělalo asi problém. Určitě bych ale neměla na to psa stáhnout a hlavu vařit "za čerstva". (I když hada jsem si třeba stáhla.)

Mám trochu jinou otázku k tématu. Jak dlouho podle vás může pes čichem poznat, že ta mrtvolka je konkrétní pes?
Před měsícem a půl jsem bohužel musela kopat nový hrobeček. Dnes jsme šli okolo a bylo to trochu rozhrabané - nebylo vidět přímo tělo, to bylo ještě tak 15-20cm hlouběji, ale cítit to trošku bylo. Psice k tomu začichala, hrábla, a pak vyrazila velmi rychle pryč, sedla si a čekala v pozoru, následně běžela k vyschlému rybníku kde jsme naposledy v těch místech byly ještě s tou zakopanou - její maminkou, a chová se od té chvíle víc rozrušeně než obvykle, dokonce se znova pustila do požírání gauče.

Nemohla třeba cítit něco z Vás, protože víte, co tam je? K tomu pach, který už zažila, všecko se to spojilo?
Teoreticky kožich asi poznat je.
Ale po takové době..a máte tam celkem horko. Spíše otázka na místního forenzního experta.
Psi umí najít mrtvolu, umí najít konkrétní osobu, docela i staré stopy, umí najít nemoc, rozpoznat nebezpečný záchvat dřív, než přijde.
Tak tohle je možné také.
Použila bych vápno, kvůli pachu.

Rendl

21.5.2019 16:12
Rendl

XXX.XXX.79.12

Zahrabávat mrtvá zvířata je pěkná prasárna, navíc to jde málokdy udělat v souladu s legislativou.

22.5.2019 06:42
fikovnice

XXX.XXX.135.179

..dneska už dost lidí má své drahé na místech, kde to milovali, tedy třeba jako u Vás na zahradě chalupy, většinou tam dají i nějaký oblíbený strom nebo květiny a podobně.......myslím si, že z Vaší strany bude to přemístění, zvláště za přítomnosti vysvěcené osoby, provedeno s citem a zachováním důstojnosti......

Moc děkuji ...a ano, vnímala jsem to důstojně. Za rozhodnutí mít při uložení do země přítomnou farářku, která měla moc hezkou řeč (tedy pro mě), jsem zpětně moc ráda.

22.5.2019 06:44
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Rendl napsal(a):
Zahrabávat mrtvá zvířata je pěkná prasárna, navíc to jde málokdy udělat v souladu s legislativou.

Menší zvířata lze na svém pozemku uložit do země, tuším je tu někde ještě jedna diskuze, kde se to probíralo. Už si nepamatuji ale, jak velké max. může být uložené tělo.

22.5.2019 07:58

fikovnice napsal(a):
Menší zvířata lze na svém pozemku uložit do země, tuším je tu někde ještě jedna diskuze, kde se to probíralo. Už si nepamatuji ale, jak velké max. může být uložené tělo.

Podmínky jsou takové:
Místo bude vzdáleno nejméně 200 m od vodního zdroje, 100 m od nejbližší stavby pro bydlení nebo pro rodinnou rekreaci a pozemní komunikace, s výjimkou příjezdové pozemní komunikace a 50 m od hranice sousedního pozemku. Velikost výkopu musí odpovídat velikosti zvířete a hluboký musí být minimálně 50 cm u zvířete do 100 kg. Nad 100kg už musí být výkop hluboký 100cm. Zvíře musí být do výkopu ukládáno v obalu, ten musí být v půdě rozložitelný a nesmí poškozovat životní prostředí. Každé místo uložení pohřbeného zvířete musí být nezaměnitelně označené a to po dobu 10 let.
Praxe je samozřejmě jiná, většina lidí na vesnici si to řeší po svém a po pravdě, kdo to kontroluje? Nikdo. Zákonů a různých nařízení máme plno, kontrolní mechanismy žádný. Takže asi tak.
A mimochodem u nás v okresním městě je třeba hřbitov normálně uprostřed bytové zástavby a nikomu to asi nevadí.

22.5.2019 08:54

fikovnice napsal(a):
Moc děkuji ...a ano, vnímala jsem to důstojně. Za rozhodnutí mít při uložení do země přítomnou farářku, která měla moc hezkou řeč (tedy pro mě), jsem zpětně moc ráda.

...to Vám moc přeju.....psala jsem Vám do schránky.....

26.10.2021 11:38
MelNov

XXX.XXX.111.73

A proč ne? Když byla kočička živá, taky měla přece tu samou "lebku"... dokud jsme neměli vlastní velký pozemek a naši dva miláčci byli pohřbení u příbuzných, plánovali jsme po rozkladu tělíček uložit jejich kostičky do schránek a mít je u sebe...

26.10.2021 11:46
MelNov

XXX.XXX.111.73

fikovnice napsal(a):
Je to morbidní, to se na mě nezlobte...alespoň pro mě, a to jsem fest životem zocelená.
Když už to "musí" být, tak proč jste si teda nenechala vypreparovat celou kočku? Vy se fakt chcete koukat na lebku někoho, kdo Vám rozdával za života radost?

A proč ne? Když byla kočička živá, taky měla přece tu samou "lebku"... dokud jsme neměli vlastní velký pozemek a naši dva miláčci byli pohřbení u příbuzných, plánovali jsme po rozkladu tělíček uložit jejich kostičky do schránek a mít je u sebe...

Neregistrovaný uživatel

26.10.2021 23:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.65

MelNov napsal(a):

Je to morbidni.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík