Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.39
Dobrý den.
Mám německého ovčáka. Všiml jsem si, že má jedno ucho ohnuté trochu dolu, tak jsem mu na to šáhl a má to od špičky do půlky nateklé a je v tom jakási tekutina. Když mu na to šahám, tak ho to bolí. Co mám dělat? Mám volat veterináře nebo to mám propíchnout? Je to jako polštářek a láká to k propíchnutí, ale bojím se, že mu ublížím.
Děkuji za případné rady.
vojta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.230
Praskla mu tam žilka a ucho se zalilo krví, určitě nepropichovat, ucho by mu zůstalo zdeformované, jed´te k veterináři, ten ucho propíchne a všije mu tam molitanový polštářek, aby se ucho nezdeformovalo. Nedávno měl ten samý problém můj bratr se svým NO.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Taky to měl můj pes.Já bych možná nenechala hned operovat.Můj vet mi dal nejdřív wobenzym a nějakou mast.Psovi to splasklo,sice tam má furt maličkej náznak zbytku ale aspoň nemusel pod kudlu.A buďte ráda že nejsou pařáky ale chladno,je to na to lepší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky to měl můj pes.Já bych možná nenechala hned operovat.Můj vet mi dal nejdřív wobenzym a nějakou mast.Psovi to splasklo,sice tam má furt maličkej náznak zbytku ale aspoň nemusel pod kudlu.A buďte ráda že nejsou pařáky ale chladno,je to na to lepší.
Rozhodně k veterináři a neodkládat to. Jde o krevní hematom- prasklá cévka v uchu. Po jednoduchém zákroku se ucho vrátí zpět do normálu. Pokud to necháte,riskujete viditelnou a hlavně trvalou deformaci ucha.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rozhodně k veterináři a neodkládat to. Jde o krevní hematom- prasklá cévka v uchu. Po jednoduchém zákroku se ucho vrátí zpět do normálu. Pokud to necháte,riskujete viditelnou a hlavně trvalou deformaci ucha.
Tak s tím nesouhlasím.Ano k vetovi jít jo ale ne hned řezat.A vim od více lidí že ucho po operaci zdeformovaný je.Proč hned řezat když se může vyzkoušet i jiný postup.Já mám veta kterej se zabývá homeopatikama,poradil mi a pes má ucho v pořádku.Ten wobenzim mu zabral ale v létě to horko na to nebylo dobrý.Když dobral wobenzim tak mu ucho zas nateklo.Teď má můj pes ucho v pořádku i bez operace díky alternativní medicíně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak s tím nesouhlasím.Ano k vetovi jít jo ale ne hned řezat.A vim od více lidí že ucho po operaci zdeformovaný je.Proč hned řezat když se může vyzkoušet i jiný postup.Já mám veta kterej se zabývá homeopatikama,poradil mi a pes má ucho v pořádku.Ten wobenzim mu zabral ale v létě to horko na to nebylo dobrý.Když dobral wobenzim tak mu ucho zas nateklo.Teď má můj pes ucho v pořádku i bez operace díky alternativní medicíně.
Výjimka potvrzuje pravidlo.Ale ať se zadavatel ostatně rozhodne sám. Já pokud mám nějaký zdravotní problém,když nejde o banalitu,tak navštívím ihned svého veterináře. Nespoléhám na rady z fóra,kde se názory různí a navíc nic neřeší.Z mojí letité zkušenosti doporučuji návštěvu u veterináře. I kdyby bylo jen 10 procent šance,že ucho zůstane po vašem wobenzinu trvale znetvořené,zdraví a vzhled mého psa by mne nenechal klidného.Neotálel bych a řešil bych.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Výjimka potvrzuje pravidlo.Ale ať se zadavatel ostatně rozhodne sám. Já pokud mám nějaký zdravotní problém,když nejde o banalitu,tak navštívím ihned svého veterináře. Nespoléhám na rady z fóra,kde se názory různí a navíc nic neřeší.Z mojí letité zkušenosti doporučuji návštěvu u veterináře. I kdyby bylo jen 10 procent šance,že ucho zůstane po vašem wobenzinu trvale znetvořené,zdraví a vzhled mého psa by mne nenechal klidného.Neotálel bych a řešil bych.
Jasně,možná jsme se i nepochopili.Ano k vetovi bych šla ale nenechala hned řezat.Prostě před tím bych vyzkoušela jiný možnosti než hned operaci.A moc dobře vím že jsou i vetové kteří rovnou kuchaj jen aby si vydělali.Jinak jsem na to koupila Arnica CH 5 3x5 tablet denně + Artrin gel vtírat několikrát denně a splasklo to .Když to nepomůže tak potom bych nechala psa operovat.A jinak co vím tak se to dost často opakuje,bohužel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasně,možná jsme se i nepochopili.Ano k vetovi bych šla ale nenechala hned řezat.Prostě před tím bych vyzkoušela jiný možnosti než hned operaci.A moc dobře vím že jsou i vetové kteří rovnou kuchaj jen aby si vydělali.Jinak jsem na to koupila Arnica CH 5 3x5 tablet denně + Artrin gel vtírat několikrát denně a splasklo to .Když to nepomůže tak potom bych nechala psa operovat.A jinak co vím tak se to dost často opakuje,bohužel.
Pochopil jsem vás a opakuji -v tomto případě je lepší řešit chirurgicky. Možná na vyjímečný případ váš návod pomůže ale pak stejně hrozí kdykoli ,že se to bude opakovat. A pokud se hematon řeší déle,pak chirurgická náprava je již málo úspěšná.Ucho zůstává znetvořené.Proto nečekat.V tomto případě ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65
Přidám se, taky jsme měli tento problém a vet řešil wobenzymem a homeopatikama, až v druhé fázi, pokud by to nezabralo, teprve operace. Pokud to rozříznete, je už na uchu šev, který ho stahuje k sobě, už to ucho vypadá jinak. K vetovi určitě, ale řezání až jako poslední možnost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85
Děkuji za rady. Vet mi pojede očkovat selata, tak se na něj podívá. Podotýkám jen, že se nejedná o papírového nebo výstavního psa.. Ne, že by mi na něm nezáleželo, ale pokud bude mít trochu na křivo ucho, tak se z toho nezblázním..
Ještě jednou děkuji za rady!
Vojta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.182
Tak jsem mluvil s vetm a říkal, že mu mám dávat na to´led a že se to do 14 dnl ztratí!!! Co myslíte? Mě se to nějak nezdá, že by se mu to ztratilo..¨
Vojta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.45
Že by se krevní sraženina ztratila ledováním, možná tak výron kotníku, když jste v klidu a ledujete celej den, ale v uchu nevím, možný to je, ale moc tomu nevěřím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jsem mluvil s vetm a říkal, že mu mám dávat na to´led a že se to do 14 dnl ztratí!!! Co myslíte? Mě se to nějak nezdá, že by se mu to ztratilo..¨
Vojta
Tak to bude zřejmě jeden z velkých odborníků !! Měl by se raději věnovat skotu a bravu. U něj má asi zkušenosti.Ale v léčení malých zvířat konkrétně psů ,zřejmě moc vědomostí nepobral.Ledováním se nic neztratí.Navštivte urychleně kvalitního veterináře.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.182
A teda TEORETICKY: co se stane, když těch 14 počkám a budu mu to 1x deně cca 10-15 min chladit?
Vojta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.182
A nebyla by sraženina nějak tuhá? Tohle je měkounké, jako by tam byla voda..
Vojta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.55
Je tam krev, ta je měkká, není sražená, nebo si to myslím, a teoreticky, když budete ledovat, tak mu může zůstat zdeformované ucho i po následné léčbě nebo operaci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A teda TEORETICKY: co se stane, když těch 14 počkám a budu mu to 1x deně cca 10-15 min chladit?
Vojta
Tak čekejte.Uvidíte. Jde vám snad o peníze za řádné vyšetření ,léčbu nebo zákrok od odborníka ?! Já mít se psem nějaký problém,tak jsem na veterině hned a neptám se na fóru a už vůbec nebudu na nic čekat.Váš pes,vaše volba.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.234
Jde mi o to, že když mi jeden vet poradí něco, tak je mi hloupé mu nevěřit a jít za jiným vetem..
No asi budu muset teda za jiným.
Vojta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A nebyla by sraženina nějak tuhá? Tohle je měkounké, jako by tam byla voda..
Vojta
měli jsme to v létě ,když je to měkké je to zralé ,je třeba to rozříznout a vyčistit ,samo se to neztratí ,náš veterinář prošil psovi ucho normálníma knoflíkama aby se zmačklo ,měl to tam deset dní pak se to vyndalo ,je to sice taky jen obyčejnej pes u kterého na vzhledu nezáleží ale ucho mu tím nijak neutrpělo , nenechávejte mu to tam ,neztratí se to ,i ho to bolí ,a krom toho prý by se mu z toho mohl rozšířit zánět , je lepší to udělat hned.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.38
Taky jsme to měli, a ztratilo se to. Doktor to viděl, řekl, ať dáváme studené obklady, že se to vstřebá. Fakt se to vstřebalo a ucho zůstalo stejné, jako před tím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jde mi o to, že když mi jeden vet poradí něco, tak je mi hloupé mu nevěřit a jít za jiným vetem..
No asi budu muset teda za jiným.
Vojta
No,takový je život. Vždyť vy jste zákazník a vy ho platíte. Zadarmo vám nedělá,tak ať to za něco stojí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.193
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky jsme to měli, a ztratilo se to. Doktor to viděl, řekl, ať dáváme studené obklady, že se to vstřebá. Fakt se to vstřebalo a ucho zůstalo stejné, jako před tím.
Dobrý den...mám ten samý problém..dnes jsem to zjistila u svého psa. Máme Shit-zu...a chtěla jsem se zeptat jak často a jak dlouho jste to ledovali a kdy se to vstřebalo? děkuji moc za odpověď..chtěla to zkusit než budu muset jít k veterinářovi..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.130
Mám zatím štěstí, protože se něco podobného zatím ani jednomu z našich psů nestalo. Ale dělám v prasečáku, sem tam se to stane selatů, jelikož to nemá cenu u nich řešit, tak to s tím uchem dopadá tak, že je zkrabacené a zdeformované. U psa bych na nic nečekala a jela k vetovi, ale k tomu co se specializuje na malá zvířata. Také zde máme veterináře, co se týče prasat je skvělý a věřím mu, co se týče psů, tak jen na očkování. Není to o tom, že by to byl špatný veterinář, ale prostě jeho specializace jsou hospodářská zvířata, o psech toho vím více než on.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.193
mě..ale příjde, že to nějak zdeformované nemá..a hlavně mu je už 15,5 má to poprvé..třeba to ani není to co tu píšete..nechtěla bych moc,aby mu to řezali..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.138
Bohužel známá měla podobný problém .Jeden z ovčáků léčba vše možné včetně kortikoidů vpodstatě se nepřišlo na příčinu.Každopádně feně ucho definitivně padlo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.193
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bohužel známá měla podobný problém .Jeden z ovčáků léčba vše možné včetně kortikoidů vpodstatě se nepřišlo na příčinu.Každopádně feně ucho definitivně padlo
Tak nakonec jsme dnes šli k veterinářovi..má zánět uší a museli mu ten otok odsát injekční stříkačkou a zítra jdeme znovu..to mám radost, když jsem viděla jak mého malého psíka drží 4 sestřičky..bylo mi až do breku..stejně ho neudrželi a musela si ho mamka vzít na klín a bylo už lépe..cena byla taky pěkná 1300kč za odsátí za antibiotika, kapky na čištění uší a kapky na zánět..
Ahoj všem
tak i nás to v na velikonoční pondělí postihlo
v úterý jsme šly hned k paní veterinářce která nám jí v loni zachránily před smrtí
jsou tam úžasní a naše Xena je miluje
chodily jsme k jiným vet. ani je k sobě nepustila a očkovat jsem musela sama
tak abych se vrátila k oušku měla na něm takovou mněkou bouličku nebolelo ji to
tak jsem tam sní šla sama a paní Dr. navrhla bud odsátí a nebo operaci ja řekla že nejdřív zkusíme to odsáti sami jsme ji neudržely musela jsem přivolat bratra ještě že bydlíme jen přes silnici tak se to podařilo odsát Xena pak dostala ještě injekci s antibiotikem
cena byla jen 188kč a kontrola v pátek jen když se to zas nalije tak máme přijít dřív
no ted jsme zjistili že se ji to trochu zvětšilo ta zítra tam půjdem zpět
operaci bych moc nechtěla Xena ma slabší srdíčko a narkozy bych se bála
projela jsem net a pár rad jsem si opsala tak se na to zítra zeptám paní Dr.
doufám že to bude dobré
přidávám foto po minulé operaci obr jizva ted není vůbec vydět
Dr tom

XXX.XXX.202.66
Ja vam poradím sem veterinář nebojte se propichneteto hřebíkem nebo něčím ale at je to certifikovánỳ.
Jelikož mám fenu alergičku, tak se občas stane, že neuhlídám, a ucho si rozdrbe, že hematom má.. bohužel jí stačí, aby něco pitomého vykvetlo atd a alergie se zhorší ze dne na den.. operovat jsem ucho kdysi nechala, měla v tom šedesát stehů.. po operaci se jí to vrátilo po pár měsíchc po podrbání znova, už jsem operovat nenechala.. zvýším dávky kortikoidů, ty podporují vstřebání krevního otoku a jede se dál. znám víc lidí, co nenechali operovat a pes problémy neměl. nejlepší řešení s oteklým uchem je to, dát psovi límec, aby neměl tendence to oteklé ucho znovu a znovu drbat, a tím zhoršovat problém.
Čelsi

XXX.XXX.52.88
Ahoj, taky mi moje zlatice třepala hlavou tak brutálně,(později jsem zjistila zánět v uchu)až ji praskla cévka a krevní výron byl tam.Půl uštního boltce nateklý k prasknutí,červený a horký.Na zánět v uchu jsem použila Otobacid N,je bohužel jen na předpis a zabral skvěle do dvou dnů přestala třepat hlavou. 3x denně kapky vmasírovat do vypotřebování balení. Krevní podlitinu jsem zvažovala jít k vetovi a nechat propíchnout,ale nakonec mě odradily zkušenosti se stresem pejska, dále s deformací,opakováním,že se to znova několikrát nalilo,tak nutnost drénu atd.Takže nejdříve jsem zkusila léčbu doma a to nasadila jsem ji 3x denně volně prodejné tablety Ascorutin a 3x denně mazala mastí na vstřebání toho otoku Lioton 100 000.Funguje to výborně!Máme za sebou týden a něco a boltec je už poloprázdný.Krásně to povoluje a vstřebává se samo bez stresů a deformace.Tak doufám,že tahle naše zkušenost někomu pomůže stejně jako nám.
Uživatel s deaktivovaným účtem

deformace bude.
ale u GR to nebude tak vidět, akorát bude ucho v tom místě trvale ztluštělé.
Čelsi
napsal(a):
Ahoj, taky mi moje zlatice třepala hlavou tak brutálně,(později jsem zjistila zánět v uchu)až ji praskla cévka a krevní výron byl tam.Půl uštního boltce nateklý k prasknutí,červený a horký.Na zánět v uchu jsem použila Otobacid N,je bohužel jen na předpis a zabral skvěle do dvou dnů přestala třepat hlavou. 3x denně kapky vmasírovat do vypotřebování balení. Krevní podlitinu jsem zvažovala jít k vetovi a nechat propíchnout,ale nakonec mě odradily zkušenosti se stresem pejska, dále s deformací,opakováním,že se to znova několikrát nalilo,tak nutnost drénu atd.Takže nejdříve jsem zkusila léčbu doma a to nasadila jsem ji 3x denně volně prodejné tablety Ascorutin a 3x denně mazala mastí na vstřebání toho otoku Lioton 100 000.Funguje to výborně!Máme za sebou týden a něco a boltec je už poloprázdný.Krásně to povoluje a vstřebává se samo bez stresů a deformace.Tak doufám,že tahle naše zkušenost někomu pomůže stejně jako nám.
Do otohematomu se může dostat infekce a budete mít psa bez ucha.
Jaruš

XXX.XXX.156.7
Ahoj všetkým,
môjmu 11ročnému zlatému retríverovi tiež praskla cievka v uchu, bolo dosť napuchnuté. Veta som hneď vylúčila vzhľadom na jeho vek a srdcové ochorenie. Ucho mu potieram gelom Voltaren forte ráno a večer a pomaly sa krv vstrebáva. Chce to trpezlivosť, lebo to už trvá mesiac. Gel zabráni aj prípadnému zápalu.
Jaruš
napsal(a):
Ahoj všetkým,
môjmu 11ročnému zlatému retríverovi tiež praskla cievka v uchu, bolo dosť napuchnuté. Veta som hneď vylúčila vzhľadom na jeho vek a srdcové ochorenie. Ucho mu potieram gelom Voltaren forte ráno a večer a pomaly sa krv vstrebáva. Chce to trpezlivosť, lebo to už trvá mesiac. Gel zabráni aj prípadnému zápalu.
Zrovna Voltaren bych na toto nezvolila, ale některou mast na křečové žíly-rozšířené cévy. Třeba hirudoid nebo vlastně i masti na hemeroidy by mohly pomoct. Ale jestli jsou vhodné - nato je ještě důležité pročíst příbalový leták, než to aplikujete.
rapotacka11
napsal(a):
Jaruš
Musí se to vypustit.
Nenapsala, jestli to tam ještě má, tedy jak moc ještě. Jestli už se to téměř vstřebalo, už bych do toho nerýpala. Nebo...má to tendenci se za nějaký čas zase naplnit? Pokud je to od prasklé cévky, ta by měla být zacelená ne? Sousedovic bulka to taky měla, jí to samozřejmě neřešili(oni jí ani neostříhají drápy ) nějakou dobu měla ucho divné, ale cca za rok už vypadá jak předtím.
Jaruš

XXX.XXX.156.7
Ahoj, čas plynie, po aplikácii voltarenom sa ucho krásne hojí, krv sa vstrebáva, ucho sa nekrabatí.
Treba pripomenúť, že pred začiatkom liečby ucho nebolelo a nebolí ani teraz.
AAlfinda

XXX.XXX.46.43
Měli jsme dalmatina a taky mu nateklo ouško. Byli jsme u veterináře .V narkoze mu prošpikoval ouško z vnitřní strany měl takový jakoby molitan. Po vyndání stehů cca 3 týdny mu po týdnu opět ouško nateklo. Prý se to stává. A měli jsme opět přijít . Ale nechtělo se mi opět Alfíčkovi dávat narkozu, tak jsme to nechali tak .Po 1 měsíci se to samo vstřebalo. Sice ouško už nebylo jak dříve .ale od té doby jsme už měli pokoj.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!