Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.86
Poraďte prosím, budu si kupovat novou pračku. V letácích jsem viděla pár nabídek (značka BEKO) s reklamním sloganem, že mají speciální program - pet program na odstranění zvířecí srsti. Hledala jsem na Internetu v čem to kouzlo spočívá, ale marně. Nemáte to prosím někdo doma? Jste spokojeni, nebo je to jen marketingový tah?
Díky moc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.69
tak jeslti tohle funguje tak to chcu taky. protože zjištuju, že barva mojeho oblečení je přímo uměrná tomu, jakou barvu srsti má pes kterej žije s náma doma.. aby nebyly vidět chlupy :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Zkuste se optat tady jak ten program pracuje, jako osobně si to nějak nedovedu představit http://www.bekocr.cz/?p=poradna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Poraďte prosím, budu si kupovat novou pračku. V letácích jsem viděla pár nabídek (značka BEKO) s reklamním sloganem, že mají speciální program - pet program na odstranění zvířecí srsti. Hledala jsem na Internetu v čem to kouzlo spočívá, ale marně. Nemáte to prosím někdo doma? Jste spokojeni, nebo je to jen marketingový tah?
Díky moc
no - tak tu pračku jsem si koupila a buď mají moje feny ( NO, papillonka a jorkšírka) divnou srst, nebo je ten program na houby... Pračku jsem kupovala právě proto, že má každá z holek jinou barvu srsti a oblečení se jim těžko přizpůsobuje, tak jsem doufala, že to tímhle vyřeším - a nic... nadále jediné co pomáhá je dát do bubnu pračky houbičku na nádobí, která chlupy z většiny stáhne a přilepí na sebe...
ani mi nepřipadá, že by tam těch chlupů bylo míň
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.146
my máme obyčejnou pračku Electrolux, již několik let starou a srst vypere krásně... Máme černýho křížence a PRTa, takže každej jinou srst a jinou barvu a poradí si s tím úžasně. Není na oblečení ani chloupek, problém je pak se skládáním, ale to už není chyba pračky :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.69
jako já mám pocit že u zarytých pejskařů sou stejně chlupy všude.. u mě jsou i v čerstvě otevřeném jogurtu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jako já mám pocit že u zarytých pejskařů sou stejně chlupy všude.. u mě jsou i v čerstvě otevřeném jogurtu
ano,moje řeč, jogurt,paštika,sáček s mraženou zeleninou a jiné,co pračka nevypere oberu ručně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.214
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ano,moje řeč, jogurt,paštika,sáček s mraženou zeleninou a jiné,co pračka nevypere oberu ručně
stačí do normální pračky přihodit k prádlu pár tenisáků (bílých, bacha na žluté, ty barví). fakt to funtuje
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.221
Chlupy z prádla pračka oddělá, něco málo zůstane, na bílém je černá srst vidět hodně. Jenže prádlo dám v obýváku na sušák, pes si pod něj, nebo vedle lehne a je to ....
Už aby se mohlo věšet na balkoně, větříček vyfouká všechno a je.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkuste se optat tady jak ten program pracuje, jako osobně si to nějak nedovedu představit http://www.bekocr.cz/?p=poradna
Díky za odkaz, dotaz jsem včera položila, tak jsem zvědavá na odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky za odkaz, dotaz jsem včera položila, tak jsem zvědavá na odpověď.
Nemáte někdo náhodou vyzkoušenou tu kouli na praní?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.183
JEstli chcete odstranit chlupy z oblečení, tak do prádla přidejte jednu nebo dvě houbičky na mytí nádobí. Mám ozkoušeno, funguje. Hlavně teda u srsti typu co má např. bígl.
Nebo v sušičce se také dost chlupů odstraní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.24
http://www.sporilek.cz/pracky-predem-plnene/beko-wmb-51021-cs-pt/?utm_source=Heureka&utm_medium=placene&utm_campaign=Beko+WMB+51021+CS+PT
Tady je vysvětlení, jednoduše přidá navíc předpírku a máchání
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.9
Já na chlupy používím izolepu krásně se na ní nalepí a nikde ani chloupek :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No mám doma jednoho obrovskýho chlupatce s velmi hustou podsadou, ale s chlupama se smířit nehodlám.
Takže češu každý den, zametám taky denně, luxuju obden a dá se to. Sem tam nějaký ten chlup je, ale není to nic strašnýho. Na oblečení bych chlupy nesnesla, dá se pro to udělat poměrně dost opatření, aby na oblečení nebyly - izolepy, válečky, apod. To, že mám ráda psy ještě neznamená, že budu na porady chodit jak čuně celá od chlupů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.0
Ahoj,
mně pomohla odstranit chlupy z oblečení (z koček) až sušička - ale zato stoprocentně !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.211
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No mám doma jednoho obrovskýho chlupatce s velmi hustou podsadou, ale s chlupama se smířit nehodlám.
Takže češu každý den, zametám taky denně, luxuju obden a dá se to. Sem tam nějaký ten chlup je, ale není to nic strašnýho. Na oblečení bych chlupy nesnesla, dá se pro to udělat poměrně dost opatření, aby na oblečení nebyly - izolepy, válečky, apod. To, že mám ráda psy ještě neznamená, že budu na porady chodit jak čuně celá od chlupů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím,že nejde o oblečení do práce,ale o běžné oblečení,ve kterém se psiska po lidech válí,skáčou,hrajou si atd. Manželův oblek a košile jsou taky bez chlupů, nicméně mikiny a kalhoty,ve kterých se svalí na gauč a ze všech stran ho zavalí línající psi, jsou jeden chlup,tomu nezabráníte,leda mít naháče. Taky záleží na typu srsti, chlupy od kokřice jsme páskou,válečkem hezky nachytaly,chlupy od labradorů,které se vám zabodnou do nohy jako tříska,tímhle fakt neodstraníte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.69
já mám výhodu že můžu do práce chodit v riflích - nic moc se do nich nechytá a není na nich nic vidět.. chlupáč s podsadou lze pořešit furminátorem, já když se vrhnu na ovčouna co má přítelova mamka tak z něj pak nesleze nic.. ale moje potvůrka podsadu nemá, má jenom krátký jeden až dva cm dlouhý tvrdý chlupy a s těma kartáčování prostě nehne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.43
Já dávám do pračky velké natáčky na sucháč a taky docela dobrý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.98
Stejná zkušenost - pomohla až sušička.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
mně pomohla odstranit chlupy z oblečení (z koček) až sušička - ale zato stoprocentně !
no měla to být reakce na tento příspěvěk
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Stejná zkušenost - pomohla až sušička.
A ta sušička pomůže 100% ně i od hodně zachluipacených věcí? Máme doma několik chlupáčů, často peru jejich pelechy a deky, také různé běhounky co tady mámě a ty deky+běhouny to je děs, i po vyprání když je skládám nebo přenáším ze sušáku tak z nich opadává šíleně chlupů (i když je před praním samozřejmě vyklepu). Jsem z toho na prášky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.86
Odpověď z BEKO:
Dobrý den, uvažuji nad koupí pračky BEKO. Jelikož mám doma psy, tak mě zaujal PET program na odstranění zvířecí srsti. Můžete mi prosím osvětlit na jakém principu pracuje? Je tam nějaké zařízení na které se chlupy lapají? Funguje to na chlupy dlouhosrstých plemen i na ty krátkosrsté, které se jako bodlinky zapichují? Děkuji za Vaši odpověď
Dobrý den,
PET program na odstranění chlupů zajistí lepší vypláchnutí chlupů. Přidá navíc předpírku, přidá dodatečné máchání a částečně upraví i program samotný s ohledem na potřebu více času a vody na odstranění chlupů... Pokud vím i z reakcí zákazníků, tak je to dostatečné.
Nicméně, upřímně, neumím potvrdit, zda přesně konkrétní chlupy budo více či méně odstraněny..
S pozdravem
Ing. Antonín Bouma
Tak jsem zase na vážkách a nevím jakou pračku vybrat. Nahlodli jste mě tu i s tou sušičkou, v létě suším prádlo na zahradě, ale v zimě by se určitě šikla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Odpověď z BEKO:
Dobrý den, uvažuji nad koupí pračky BEKO. Jelikož mám doma psy, tak mě zaujal PET program na odstranění zvířecí srsti. Můžete mi prosím osvětlit na jakém principu pracuje? Je tam nějaké zařízení na které se chlupy lapají? Funguje to na chlupy dlouhosrstých plemen i na ty krátkosrsté, které se jako bodlinky zapichují? Děkuji za Vaši odpověď
Dobrý den,
PET program na odstranění chlupů zajistí lepší vypláchnutí chlupů. Přidá navíc předpírku, přidá dodatečné máchání a částečně upraví i program samotný s ohledem na potřebu více času a vody na odstranění chlupů... Pokud vím i z reakcí zákazníků, tak je to dostatečné.
Nicméně, upřímně, neumím potvrdit, zda přesně konkrétní chlupy budo více či méně odstraněny..
S pozdravem
Ing. Antonín Bouma
Tak jsem zase na vážkách a nevím jakou pračku vybrat. Nahlodli jste mě tu i s tou sušičkou, v létě suším prádlo na zahradě, ale v zimě by se určitě šikla.
Sušička je skvělá věc a věřím, že odstraní chlupy lépe než ten program v pračce. - nicméně je to jen má doměnka, zkušenosti s PET programem nemám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.237
BEKO nic moc značka, Turci.Každý výrobce se snaží upoutat na svůj výrobek něčim zvláštním, ale kvalita opravdu nic moc.|Když si koupíte kvalitní pračku, budete mít dobrý výsledek i bez speciálního programu.Miele je dost drahé, ale třeba AEG se dá sehnat za slušnou cenu.Mám ho, psa hovíka a koně a kočky a chlupy bez problémů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.161
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak jeslti tohle funguje tak to chcu taky. protože zjištuju, že barva mojeho oblečení je přímo uměrná tomu, jakou barvu srsti má pes kterej žije s náma doma.. aby nebyly vidět chlupy :-D
Přesně tak u nás!!! Kolikrát když vytahuju trička z pračky, tak si říkám, že mají zimní obutí, samej chlup ze psa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no - tak tu pračku jsem si koupila a buď mají moje feny ( NO, papillonka a jorkšírka) divnou srst, nebo je ten program na houby... Pračku jsem kupovala právě proto, že má každá z holek jinou barvu srsti a oblečení se jim těžko přizpůsobuje, tak jsem doufala, že to tímhle vyřeším - a nic... nadále jediné co pomáhá je dát do bubnu pračky houbičku na nádobí, která chlupy z většiny stáhne a přilepí na sebe...
To ja super, a to fakt funguje s tou houbičkou?? To vyzkouším
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
BEKO nic moc značka, Turci.Každý výrobce se snaží upoutat na svůj výrobek něčim zvláštním, ale kvalita opravdu nic moc.|Když si koupíte kvalitní pračku, budete mít dobrý výsledek i bez speciálního programu.Miele je dost drahé, ale třeba AEG se dá sehnat za slušnou cenu.Mám ho, psa hovíka a koně a kočky a chlupy bez problémů
Dobrý den, sháním pračku na psí chlupy . Prosím, můžete mi napsat celé označení Vaší pračky? Pokud je vyzkušená a vyhovuje Vám, ráda bych si ji pořídila také. Dívala jsem se na různé značky, ale reklama je holt reklama. Zkušenost je jistota
. Děkuji.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky moc
Tuto pračku jsme koupili před dvěma měsíci a dle manželky ten program funguje. Chlupy zůstávají na manžetě těsnění dveří, kterou potom utře s zbaví chlupů. Nevim jestli to tak výrobce zamýšlel ale tak to funguje. Co se týče kvality výrobce Beko tak nevím ale třeba Bosch už taky není co bývalo to nám řekl opravář. Tak nevim.
Ja mám tiež Beko s programom na odstránenie srsti a som spokojná. Čo sa týka kvality Beko, mala som všeličo, Zanussi, Whirpool aj Gorenje a nevidím nejaký extra rozdiel. Beko mi poradil servisák, keď bol pozrieť na moju ledva 5 ročnú zanusku, ktorá bola zrelá na odpis /drahá súčiastka, zbytočná investícia/. Zavážil program na odstránenie srsti a 5 ročná záruka. Aj cena bola prijateľná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Pračka nevim, ale sušička mi vždy všechny chlupy vycucne
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Popotáhla jsem příspěvek z 03/2011 a vyzkouším houbičku, protože mám 14 dní pračku bez programu na odstraňování psích chlupů.
Fiona.Praha
napsal(a):
Popotáhla jsem příspěvek z 03/2011 a vyzkouším houbičku, protože mám 14 dní pračku bez programu na odstraňování psích chlupů.
Také bych v tomto potřebovala poradit. Sice spousta chlupů u mé Whirlpoolky zůstává v tom gumovém těsnění, ale na oblečení bohužel též. Tak by mě zajímalo - nevíte někdo - musí to být nějaká konkrétní houbička nebo jakoukoli koupím v obchoďáku - třeba takové ty dvoustranné, různěbarevné, prodávají se ve větším množství v jednom balení...?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kdož máte sušičku, která fakt chlupy odstraňuje - prosím jakou? je na to nějaký zvláštní program?
fikovnice
napsal(a):
Také bych v tomto potřebovala poradit. Sice spousta chlupů u mé Whirlpoolky zůstává v tom gumovém těsnění, ale na oblečení bohužel též. Tak by mě zajímalo - nevíte někdo - musí to být nějaká konkrétní houbička nebo jakoukoli koupím v obchoďáku - třeba takové ty dvoustranné, různěbarevné, prodávají se ve větším množství v jednom balení...?
Nevím, zatím jsem nevyzkoušela - předpokládám, že je to obyčejná houbička na nádobí. Jen já z ní sundám tu tmavou část, nechám jen pěnu.
Fiona.Praha
napsal(a):
U nás houbička nefunguje...z pračky ji vytahuji čistou, chlupy se drží na oblečení...takže za nás někdy v budoucnu snad ta sušička...do té doby holt vítězí srst na plné čáře
Ahoj, my máme doma jak pračku, tak i sušičku Beko (pračka: http://pracky.heureka.cz/beko-wda-96143-h/specifikace/#section a sušička: http://nejsusicky.cz/susicka-beko-dpu-8360-x-recenze/, kdyby ses na ně chtěla podívat blíž), a nevím, že by to fungovalo. Pár chlupů po vyprání zmizí, ale nic extra. Při sušení je to o něco lepší, ale taky žádná sláva, navíc to děsně zanáší filtr. Pravda je, že ta naše pračka tenhle program nemá, ale upřímně, nedovedu si moc představit, jak se z oblečení při praní dostávají psí chlupy které se do něj zachytí. Možná ta sušička, kdyby na to byla určená, by ti pomohla víc, tam fakt nějaký rozdíl vidím, ale po vyprání prakticky žádný ;-).
Nečetla jsem celou diskusi, jen tady kousek s tou houbičkou. Vím, že se prodávají ještě takové ježaté, míčky", které by měly chlupy a pod. sbírat. http://www.chytralola.cz/micky-proti-zmolkum.php Osobní zkušenost ale nemám.

Ten program na odstranění zapíchávacích chlupů se jmenuje vlhký hadr.
coinneach
napsal(a):
Ten program nefunguje, každopádně pračku BEKO máme a jsme s ní velmi spokojeni Osobně si myslím, že je to dobrá značka. Časem chci pořídit i sušičku - právě kvůli chlupům.
Věřte že je to lepší než ten vlhký hadr. my máme BEKO i sušičku i pračku, sušičku konkrétně tuto https://www.arecenze.cz/recenze-susicek/beko-dpy8506gxb1/ tak kdybyste chtěla něco vědět, tak sem s tým

krausova
napsal(a):
naše sušička je teda určoo lepší než hadr :) pro domácnosti s línajícími kočkami je to pecka.
...mám tři dlouhosrsté kočky...vysávám denně, vyčesávám pravidelně, nicméně jsem byla donucena kupovat si prádlo v barvě svých koček a černé se vzdát úplně, respektive oblékat jí na venkovní chodbě...nakonec jsem se dokopala k sušičce...a ono to opravdu funguje...není to sice100%, ale zmizí jednotlivé chlupy a sem tam je na prádle jenom takový žmolek, který se v pohodě sundat při skládání prádla...když jsem viděla mnoho svých černých věcí zbavených chlupů tak mi radostí zvlhly oči...pravdou je, že mám sušičku nic moc - je to Candy, ale byla to jediná, která je úzká a prošla mi futry a mohla jsem jí dát do komory...věřím, že lepší značky jako AEG zbaví prádlo i těch žmolků...na druhou stranu jsem vyprala prádlo s papírovými kapesníky a ty z prádla sundala dokonale...takže z mně sušičku určitě a udělala jsem chybu, že jsem tak dlouho otálela...

noemi
napsal(a):
Suska je bomba na chlupy, mame ji mesic a lape chlupy, jako kdyby za to rostavala zaplaceno .
...když se ale z ní čistím filtr, tak je mi na omdlení, v čem to vlastně chodím a ležím ...
napsal(a):
...mám tři dlouhosrsté kočky...vysávám denně, vyčesávám pravidelně, nicméně jsem byla donucena kupovat si prádlo v barvě svých koček a černé se vzdát úplně, respektive oblékat jí na venkovní chodbě...nakonec jsem se dokopala k sušičce...a ono to opravdu funguje...není to sice100%, ale zmizí jednotlivé chlupy a sem tam je na prádle jenom takový žmolek, který se v pohodě sundat při skládání prádla...když jsem viděla mnoho svých černých věcí zbavených chlupů tak mi radostí zvlhly oči...pravdou je, že mám sušičku nic moc - je to Candy, ale byla to jediná, která je úzká a prošla mi futry a mohla jsem jí dát do komory...věřím, že lepší značky jako AEG zbaví prádlo i těch žmolků...na druhou stranu jsem vyprala prádlo s papírovými kapesníky a ty z prádla sundala dokonale...takže z mně sušičku určitě a udělala jsem chybu, že jsem tak dlouho otálela...
Kvůli chlupům přemýšlím o sušičce více a více . Jdou do ní dávat sušit také psí pelechy plněné dutým vláknem ?

manbea
napsal(a):
Kvůli chlupům přemýšlím o sušičce více a více . Jdou do ní dávat sušit také psí pelechy plněné dutým vláknem ?
..kamarádka má psí salón suší jak pelechy tak deky...jsou v těch lepších sušičkách různé programy, tak to skoukněte, ale velmi doporučované jsou AEG - celé vyráběné v Německu, myslím, že se vyplatí do ní investovat - bohatě to vrátí...
napsal(a):
..kamarádka má psí salón suší jak pelechy tak deky...jsou v těch lepších sušičkách různé programy, tak to skoukněte, ale velmi doporučované jsou AEG - celé vyráběné v Německu, myslím, že se vyplatí do ní investovat - bohatě to vrátí...
Děkuji

manbea
napsal(a):
Děkuji
...není vůbec zač...chtěla jsem také AEG bohužel futra mi to neumožnila, tak jsem moc vděčná za tu co mám, je to úleva s těmi chlupy veliká...
napsal(a):
...není vůbec zač...chtěla jsem také AEG bohužel futra mi to neumožnila, tak jsem moc vděčná za tu co mám, je to úleva s těmi chlupy veliká...
AEG máme pračku a nemůžu si stěžovat. Nikdy jsem po sušičce moc netoužila, v zimě suším prádlo na sušáku v pokoji pro hosty a v létě venku. Ale chlupů se takto nezbavím. A že jich máme .

manbea
napsal(a):
AEG máme pračku a nemůžu si stěžovat. Nikdy jsem po sušičce moc netoužila, v zimě suším prádlo na sušáku v pokoji pro hosty a v létě venku. Ale chlupů se takto nezbavím. A že jich máme .
...to mi povídejte
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky moc
Pračka nevím, sestra po dlouhém váhání pořídila samostatnou sušičku ( má 2 birmy= chlupatá rodina) a nedá na ni dopustit!

Dlouho jsem se sušičce bránila s tím, že se hodí zejména lidem, kteří nemají kde sušit větší množství prádla. To mě netrápilo, na zahradě jsem měla veliký sušák, doma menší a nic mi nechybělo.
Pak jsem to přehodnotila, když se v létě po týdenní dovolené přijelo domů a bylo potřeba se znovu někam sbalit. V tu chvíli mi venkovní sušení hatilo plány. Pořídila jsem sušku a od té doby suším prakticky vše (vyjma extra jemných kousků, vlny, kašmíru atd.).
Nikdy bych neřekla, kolik prachu a nečistot zůstává ve vypraném prádle, to mě fascinuje dodnes, když čistím filtry. Taky jsem se zbavila tvrdých ručníků, co člověka spíš drápaly a do skříně se musely lámat.
A chlupy, zaprané papírové kapesníčky a podobné radosti už mě netrápí.
No vidíte, jak jsou ty zkušenosti rozmanité - známá po koupi sušičky měnila dvě třetiny šatníku sobě, příteli i dceři, protože jí sušička po třetím čtvrtém použití začala oblečení srážet o číslo až dvě. Jestli byla sušička šunt, nebo bylo šuntové to oblečení, nebo byla chyba v blbém nastavení a špatné péči o prádlo, nebo se to zkrátka stává, si netroufám odhadnout.

Varaxi
napsal(a):
No vidíte, jak jsou ty zkušenosti rozmanité - známá po koupi sušičky měnila dvě třetiny šatníku sobě, příteli i dceři, protože jí sušička po třetím čtvrtém použití začala oblečení srážet o číslo až dvě. Jestli byla sušička šunt, nebo bylo šuntové to oblečení, nebo byla chyba v blbém nastavení a špatné péči o prádlo, nebo se to zkrátka stává, si netroufám odhadnout.
Vsázím na šuntové oblečení v kombinaci se špatným programem. Taky mě stálo pár kousků oblečení, než jsem na to přišla.
krausova
napsal(a):
Věřte že je to lepší než ten vlhký hadr. my máme BEKO i sušičku i pračku, sušičku konkrétně tuto https://www.arecenze.cz/recenze-susicek/beko-dpy8506gxb1/ tak kdybyste chtěla něco vědět, tak sem s tým
Díky za tip, sháníme domů sušičku a tuhle sušičku jsem viděla na předních místech testu https://vas-pomocnik.cz/susicky-pradla/, a co jsem se dívala na Heuréku, má celkem slušné recenze, ale než ji pořídím, chtěla bych se Vás zeptat - máme doma tři pejsky sice malé, ale chlupy máme všude. Je tahle sušička schopná zbavit oblečení zvířecích chlupů? Četla jsem, že některé to umí, tak by to snad nemuselo být až takové sci-fi, ne? Umí to i tahle, můžete mi prosím poradit? Byla bych vám velmi vděčná :).
Klarysek9090
napsal(a):
Díky za tip, sháníme domů sušičku a tuhle sušičku jsem viděla na předních místech testu https://vas-pomocnik.cz/susicky-pradla/, a co jsem se dívala na Heuréku, má celkem slušné recenze, ale než ji pořídím, chtěla bych se Vás zeptat - máme doma tři pejsky sice malé, ale chlupy máme všude. Je tahle sušička schopná zbavit oblečení zvířecích chlupů? Četla jsem, že některé to umí, tak by to snad nemuselo být až takové sci-fi, ne? Umí to i tahle, můžete mi prosím poradit? Byla bych vám velmi vděčná :).
Všechny tyto sušičky chlupy odstraní, některá možná lépe nebo rychleji, ale určitě má pro pejskaře cenu si nějakou koupit. Ohromná úspora času proti ručnímu odchlupacování.
Můžu se, prosím, vetřít do diskuze o odchlupování?
Je pravda, že prádlo ze sušičky se nemusí žehlit? Respektive, má někdo z vás takovou sušičku, u které to skutečně platí? Žena tvrdí, že to je nesmysl a že prádlo z naší sušičky se prostě žehlit musí. Je pravda, že máme nějakou noname, takže by mě zajímalo, jestli ty top značky opravdu umějí vysušit prádlo tak, aby se nežehlilo.
Dasvo
napsal(a):
Můžu se, prosím, vetřít do diskuze o odchlupování?
Je pravda, že prádlo ze sušičky se nemusí žehlit? Respektive, má někdo z vás takovou sušičku, u které to skutečně platí? Žena tvrdí, že to je nesmysl a že prádlo z naší sušičky se prostě žehlit musí. Je pravda, že máme nějakou noname, takže by mě zajímalo, jestli ty top značky opravdu umějí vysušit prádlo tak, aby se nežehlilo.
Myslím, že nejde o značku. Taky máme vcelku no name, navíc pračka dokupy se sušičkou. Když se do sušičky nacpe plná dávka na co je to stavěné, plus se ještě nevyndá hned jak to cinkne, je žehlení totálně úmorné, horší než bez sušičky. Když se sušička naplní cca poloviční dávkou prádla a prádlo se vyndá hned jak je dosušeno, stačí poskládat do skříně, bez žehlení. Alespoň tedy u naší sušičky je toto vyzkoušeno již mnohokráte. Já suším nadvakrát abych nežehlila. Zbytek rodiny to tam narve naráz a žehlení zbyde na mě, fak nadšení...
Dříve jsme měli drahou pračku (asi za dvacet tisíc), která nám ale stejně za dva roky odešla. Takže z vlastní zkušenosti doporučuji koupit spíše levnější pračku a tu pak prostě vyhodit a koupit zase novou. Ty opravy jsou drahé a zdlouhavé. Doporučuji Indesit IWSC 61253 C ECO. Nemůžu si stěžovat, pere fakt hezky. (Vybírala jsem tady, mezi pračkami s předním plněním: https://www.testado.cz/nejlepsi-automaticke-pracky/#nejlepsi-pracky-s-prednim-plnenim/
Sušičku máme také, ale nevím typ, to ví manžel. Většinu prádla již nežehlím, což mi ulehčí spoustu práce.
Sonyk

XXX.XXX.58.81
Hezký den, nemáte někdo zkušenost s pračkou se sušičkou? Máme v bytě pračku Electrolux a sušičku AEG. Od toho, co tu je sušička, tak s chlupy od pejska (PRT) nemám problém. Budeme se stěhovat, není tam místo na oboje a tak mě napadlo, jestli někdo z majitelů pejsků nemá přímo pračku se sušičkou. Pročetla jsem hodně recenzí a z toho jsem pochopila, že v tyto pračky nemají filtr, ale chlupy se vyplavují vodou. Což podle mě nezvládne. Nemáte někdo zkušenost? děkuji za radu

Sonyk
napsal(a):
Hezký den, nemáte někdo zkušenost s pračkou se sušičkou? Máme v bytě pračku Electrolux a sušičku AEG. Od toho, co tu je sušička, tak s chlupy od pejska (PRT) nemám problém. Budeme se stěhovat, není tam místo na oboje a tak mě napadlo, jestli někdo z majitelů pejsků nemá přímo pračku se sušičkou. Pročetla jsem hodně recenzí a z toho jsem pochopila, že v tyto pračky nemají filtr, ale chlupy se vyplavují vodou. Což podle mě nezvládne. Nemáte někdo zkušenost? děkuji za radu
..každý mně od toho varoval, že jedno nebo druhé bude ošizené.......mám málo mísa a tak jsem to řešila malou sušičkou, sice ne tak kvalitní, ale to základní - zbavení se chlupů zvládá za 1 až 1-.......
napsal(a):
..každý mně od toho varoval, že jedno nebo druhé bude ošizené.......mám málo mísa a tak jsem to řešila malou sušičkou, sice ne tak kvalitní, ale to základní - zbavení se chlupů zvládá za 1 až 1-.......
No taky jsme uvažovali nad 2v1, ale přesně jak píšete, každý od toho odrazuje. Jako co jsem pročítala různé recenze, tak někdo spokojený byl, ale většina spíš ne. Psali tam, že to nedělá dobře ani jednu funkci - že to ani dobře nepere, ani dobře nesuší.

marcelaamax
napsal(a):
No taky jsme uvažovali nad 2v1, ale přesně jak píšete, každý od toho odrazuje. Jako co jsem pročítala různé recenze, tak někdo spokojený byl, ale většina spíš ne. Psali tam, že to nedělá dobře ani jednu funkci - že to ani dobře nepere, ani dobře nesuší.
...ono asi i jiné o bude v běžné domácnosti bez zvířat a jiné kde je zátěž v podobě zvířecích chlupů, tam bych prostě do kombinace nešla........
napsal(a):
...ono asi i jiné o bude v běžné domácnosti bez zvířat a jiné kde je zátěž v podobě zvířecích chlupů, tam bych prostě do kombinace nešla........
To je pravda. A ono na to ale nejsou moc příznivé recenze ani od lidí, kteří zvířata nemají. Tak ono je jasné, že za tu cenu, která je oproti samostatné sušičce a pračce opravdu malá, to nemůže být nějaký zázrak.

marcelaamax
napsal(a):
To je pravda. A ono na to ale nejsou moc příznivé recenze ani od lidí, kteří zvířata nemají. Tak ono je jasné, že za tu cenu, která je oproti samostatné sušičce a pračce opravdu malá, to nemůže být nějaký zázrak.
.....to jo no.......já si pamatuji jak mi mamča kdysi vyprávěla, že když jsme byli s bráchou mimi až batolata, tak jak po vyprání ještě prádlo znovu přemáchávala a co tam bylo vlasů, nitek a jiného bůhví čeho a to jsme měli a máme takřka sterilní domácnost díky naší mamče - dětské zdravotní sestře takřka chorobně uklízející, prostou všeho srstnatého i pernatého......
Sonyk
napsal(a):
Kombinovanou rozhodně nebrat, jak už tu bylo několikrát napsáno výše. Raději je postavit jednu na druhou, čímž nepotřebujete tolik místa.
Sonyk

XXX.XXX.49.63
PumaCZ
napsal(a):
Kombinovanou rozhodně nebrat, jak už tu bylo několikrát napsáno výše. Raději je postavit jednu na druhou, čímž nepotřebujete tolik místa.
Ježíííííššš :) no to je super nápad. A nevypadá to špatně. No já včera do noci četla recenze a přesně jak všichni píšete, spousta lidí (i bez pejsků) si stěžuje, že to ani pořádně nepere, ani dobře nesuší. Dokonce spousta lidí psala, že prádlo ztratí vůni čistoty, a odchlupení prý nic moc. No tak začnu raději řešit variantu na sebe. To zas musím vygooglit, netuším, jestli je to něco speciálního nebo prostě jde jen o nějakou konstrukci, do které se to umístí a jen musím mít stejnou velikost pračky a sušičky. Děkuji moc za typ, fakt dobrýýý.
Sonyk
napsal(a):
Ježíííííššš :) no to je super nápad. A nevypadá to špatně. No já včera do noci četla recenze a přesně jak všichni píšete, spousta lidí (i bez pejsků) si stěžuje, že to ani pořádně nepere, ani dobře nesuší. Dokonce spousta lidí psala, že prádlo ztratí vůni čistoty, a odchlupení prý nic moc. No tak začnu raději řešit variantu na sebe. To zas musím vygooglit, netuším, jestli je to něco speciálního nebo prostě jde jen o nějakou konstrukci, do které se to umístí a jen musím mít stejnou velikost pračky a sušičky. Děkuji moc za typ, fakt dobrýýý.
Prodává se k tomu takový mezikus, který se dá na pračku a na to se dá sušička. Mám to tak taky - mám oboje od stejné značky kupované najednou rovnou s tím mezikusem.
Sonyk

XXX.XXX.49.63
marcelaamax
napsal(a):
Prodává se k tomu takový mezikus, který se dá na pračku a na to se dá sušička. Mám to tak taky - mám oboje od stejné značky kupované najednou rovnou s tím mezikusem.
Tak to je fakt super. Já se celé roky trápila obaleným oblečením chlupama, přizpůsobila jsem tomu barvu šatníku a stejně to bylo všude. Od toho, co mám v bytě sušičku, tak to je paráda. Neumím si představit, že jí nebudu mít. Dokonce si můžu vzít i černé oblečení, což dříve s bílým parsonem fakt nešlo Sice to ničí oblečení, takže třeba 10ti leté kousky sušičku nepřežily, ale je super třeba ten program "osvěžení". Strčím tam třeba televizní deku, projedu a je bez chlupů.
Ještě jednou děkuji za radu.
Thereza

XXX.XXX.160.154
houbička nefunguje ,chlupů ani neubude . prověřeno ne jenom mnou . nevím proč se o tom stále píše .

Uživatelé sušiček prosím pomoc: moje sušička přestala sušit. Prostě zapnu program na tři hodiny a prádlo vytahuju mokré. Údajně to může být způsobeno zanesením topného tělesa (chlupy, vlasy atd.). Měl jste s tím někdo problém? Dá se opravit nebo mám vybírat novou?
napsal(a):
Uživatelé sušiček prosím pomoc: moje sušička přestala sušit. Prostě zapnu program na tři hodiny a prádlo vytahuju mokré. Údajně to může být způsobeno zanesením topného tělesa (chlupy, vlasy atd.). Měl jste s tím někdo problém? Dá se opravit nebo mám vybírat novou?
Vyloženě s tím topným tělesem zkušenost nemám. Ale stalo se mi, že jsem prádlo vynadala vlhké (ne mokré) a pak stačilo vyčistit takový filtr dole pod bubnem. Ne ten jak se čistí po každém sušení,ale pod bubnem mám ještě jeden, který jsem nečistila a byla fakt hoooodně zanesený. Po vyčistění už zase sušička suší bez problémů, jen nevím, zda má tento filtr každá sušička.

Zkusím se na to podívat. Mám pračku kombinovanou se sušičkou a dole je myslím právě filtr z pračky, ale otevřu ho a uvidím. Dík za tip.

Selžou li všechny pokusy a zařízení nefunguje, je dobré si přečíst návod.
Ono to velice často opravdu funguje.

napsal(a):
Selžou li všechny pokusy a zařízení nefunguje, je dobré si přečíst návod.
Ono to velice často opravdu funguje.
To je samozřejmě první krok, leč v návodu tato závada popsána není.
Kohinor

XXX.XXX.213.197
Dobrý den,
zajímavá diskuze. Doporučuji si na https://vybero.cz/ vyfiltrovat pračky podle parametrů. Jde tam dat třeba parní funkce atd. což by mělo být pro vaše účely vhodné :).

marcelaamax
napsal(a):
Vyloženě s tím topným tělesem zkušenost nemám. Ale stalo se mi, že jsem prádlo vynadala vlhké (ne mokré) a pak stačilo vyčistit takový filtr dole pod bubnem. Ne ten jak se čistí po každém sušení,ale pod bubnem mám ještě jeden, který jsem nečistila a byla fakt hoooodně zanesený. Po vyčistění už zase sušička suší bez problémů, jen nevím, zda má tento filtr každá sušička.
...sušička mi také už moc prádlo nesušila - vytahovala jsem sice bez chlupů. ale vlhké.....přečetla jsem si váš příspěvek a požádala zeťáka - ten mi vyčistil ten spodní filtr (po takřka dvou letech chodu sušičky) - málem jsem sice omdlela když jsem viděla, co v tom druhém filtru je, ale sušička zase chodí jako nová......teď už budu čistit pravidelně - nějak mi to nedocvaklo, že se musí i tento druhý filtr čistit.....

Kohinor
napsal(a):
Dobrý den,
zajímavá diskuze. Doporučuji si na https://vybero.cz/ vyfiltrovat pračky podle parametrů. Jde tam dat třeba parní funkce atd. což by mělo být pro vaše účely vhodné :).
..jako reklama dobrý pokus, ale s chlupy poradí jen a pouze sušička....

je to v návodu, ten druhý filtr, takový kus molitanu, ale kdo čte návody, že jo :-)
houbu/filtr dali náhradní aj právě do pytlíku s tím návodem :-)
není to nic složitého, stačí vysunout šuplík, odklopit filtr, otřít, vyklepat, vrazit zpět.. stejný jak filtr ve vysavači
právě že po dvou měsících tam skoro nic nebylo, jen pár chlupů a trochu prachu, tak jsem si říkala, proč to v tom návodu je tak důrazně :-)
Megi, ja myslim asi ještě něco jiného, viz. obrázek. Ted tedy čtu, že je to nějaký výparník. Je tedy možné, že tam je někde ještě nějaký filtr - ten molitan, co popisujete, který jsem ještě necistila 🤔😀.

marcelaamax
napsal(a):
Megi, ja myslim asi ještě něco jiného, viz. obrázek. Ted tedy čtu, že je to nějaký výparník. Je tedy možné, že tam je někde ještě nějaký filtr - ten molitan, co popisujete, který jsem ještě necistila 🤔😀.
nene, to je ono
okolo zjistíte mokro, proto výparník
před touhle mřížkou je ale právě ještě molitan, který většinu bordelu zachytí...

pod bubnem vpravo větrací mřížka, vlevo je tlačítko...to stisknu a otevřou se vlevo dvířka, vytáhnu šuplík a ten obsahuje právě tu mřížku, co máte na foto, + u mého filtru je navíc molitan ... někde tam prostě máte dvířka, za kterými je filtr schovaný.. bývá dole, pokud je nádržka na vodu nahoře....
https://youtu.be/F8wD7Ef5IY4?t=142
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!