Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.51
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názory, jakou si pořídit přepravku na výstavy pro střední plemeno, co je vhodnější, co se vám osvědčilo, klec, plastová přepravka, nebo nylonová přepravka? Popř. můžete doporučit nějaký ověřený e-shop? Děkuji za odpověď.
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167
Z vlastní zkušenosti.
Klec je největší "stramladlo", chrastí, je těžká a dost špatně se nosí.
Plastová přepravka je sice lehčí (většinou), ale zase je neskladná. Pokud k ní máte kolečka, je to o něco lepší, ale takové kočičí hlavy, nebo makadam s přepravkou na kolečkách, to je nekonečná lábuž! Navíc příliš nevětrá, takže na venkovních výstavách je v ní nedýchatelno.
Látková přepravka je nejlehčí, neskladnější a nejlépe přenosná. Na druhou stranu, pes ji musí respektovat, protože je relativně snadné z ní "odejít" zavřenými dveřmi. :-)
Pokud máte klidného psa, pak látkovou, rapla bych zavřela spíš do plastové.
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.34
Já mám rapla v látkové a pokud se naučí, že je tam jeho místo a je vychovaný, tak bez problému :-)) Doporučuju určitě látkovou :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Z vlastní zkušenosti.
Klec je největší "stramladlo", chrastí, je těžká a dost špatně se nosí.
Plastová přepravka je sice lehčí (většinou), ale zase je neskladná. Pokud k ní máte kolečka, je to o něco lepší, ale takové kočičí hlavy, nebo makadam s přepravkou na kolečkách, to je nekonečná lábuž! Navíc příliš nevětrá, takže na venkovních výstavách je v ní nedýchatelno.
Látková přepravka je nejlehčí, neskladnější a nejlépe přenosná. Na druhou stranu, pes ji musí respektovat, protože je relativně snadné z ní "odejít" zavřenými dveřmi. :-)
Pokud máte klidného psa, pak látkovou, rapla bych zavřela spíš do plastové.
Lucie
Děkuji za odpověď, mě se taky líbí ta látková, ale bojím se právě toho, že se z ní pejsek lehce dostane, zatím je to docela divoké štěně, tak nevím jestli nebude lepší ta plastová do začátků.
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za odpověď, mě se taky líbí ta látková, ale bojím se právě toho, že se z ní pejsek lehce dostane, zatím je to docela divoké štěně, tak nevím jestli nebude lepší ta plastová do začátků.
Martina
To chce cíleně učit hned od začátku! Nejdřív dávat veškeré pamlsky a odměny v budce, normálně otevřené. Až se tam naučí chodit "za odměnu", tak zkusit po chviličkách zavírat (případně používat jako pelíšek, nezavřený). Ale všechno v dobrém, nikdy jako trest! Pokud se štěně naučí, že v budce se odpočívá, případně něco dobrého žere, nemusíte se bát toho, že se bude snažit jí procházet.
Máme pět psů, z toho dvě velmi živé, akční, temperamentní příšery, ale ani jeden ze psů nemá problém s respektováním látkové přepravky! ( (A to tři mají víc než 50 kilo.) Je to opravdu otázka tréninku a naučení. (Jak napsala paní s raplem. :-)) )
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
A viděli jste jak se kutálí látková přepravka i se psem ? Já ano a několikrát. Taky těch pochcaných od kolemjdoucích psů je hodně. Za mě kovová klec, nechrastí, pokud ji složím s dekou, je těžší, ale hygyeničtější, vzdušná, můžete na ní dát potah, psi nejsou na zemi, naši psi chodí na výstavu pěšky, v kleci se veze vše ostatní (cce to slušná kolečka). Na výstavě se to vymění, psi dovnitř, věci ven. V autě se na složenou klec dají deky a psi na ní spokojeně leží. Plastovka na kolečkách, v případě dostatku místa v autě na druhém místě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A viděli jste jak se kutálí látková přepravka i se psem ? Já ano a několikrát. Taky těch pochcaných od kolemjdoucích psů je hodně. Za mě kovová klec, nechrastí, pokud ji složím s dekou, je těžší, ale hygyeničtější, vzdušná, můžete na ní dát potah, psi nejsou na zemi, naši psi chodí na výstavu pěšky, v kleci se veze vše ostatní (cce to slušná kolečka). Na výstavě se to vymění, psi dovnitř, věci ven. V autě se na složenou klec dají deky a psi na ní spokojeně leží. Plastovka na kolečkách, v případě dostatku místa v autě na druhém místě.
Naprostý souhlas :) Když vidím lidi, co se tahají s nylonovou přepravkou + židličkami + dalšími drobnostmi a ještě se psy, tak je mi jich líto.. Mám kovovou klec na kolečkách a jak píšete, vše převezu v kleci, popřípadě na kleci..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naprostý souhlas :) Když vidím lidi, co se tahají s nylonovou přepravkou + židličkami + dalšími drobnostmi a ještě se psy, tak je mi jich líto.. Mám kovovou klec na kolečkách a jak píšete, vše převezu v kleci, popřípadě na kleci..
A teď si představte, že kolečka nemáte, zato máte forda fiestu, dvě velice temperamentní feny, kovovou klec vážící 18 kg, spoustu dalších věcí,..... jste jedna žena a tohle všechno potřebujete dostat ze zadního konce parkoviště na MVP v Praze až na konec haly 2..... jak ráda byste se "tahala" s látkovou přepravkou, to mi věřte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
Na rozdíl od látkové, ta kovová má kolečka - když si je tedy ke kleci zakoupíte, takže ji rozložíte u auta a nastěhujete tam všecky potřebné věci, do jedný ruky vořešinec a do druhé klec, která ochotně jede.. Pesani jdou po svých u nohy. Jezdím tak včas,abych neparkovala někde v trávovým prdelákově. Sorry,ale máte-li 2 nevychovaný čuby, někdo to nazývá temperamentem..... Já jich běžně sebou vozím několik a musí čekat v autě, dokud nedovolím vystoupit. Na to jsou učeni od mala. Promiňte, nejsem zrovna přítelem nevychovaných psů, jakýchkoliv. Taky jsem žena, postavy ne moc vysoké, nedavno jsem jezdila ještě s dětmi. Vše se dá zvládnout v klidu, míru a pokoji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na rozdíl od látkové, ta kovová má kolečka - když si je tedy ke kleci zakoupíte, takže ji rozložíte u auta a nastěhujete tam všecky potřebné věci, do jedný ruky vořešinec a do druhé klec, která ochotně jede.. Pesani jdou po svých u nohy. Jezdím tak včas,abych neparkovala někde v trávovým prdelákově. Sorry,ale máte-li 2 nevychovaný čuby, někdo to nazývá temperamentem..... Já jich běžně sebou vozím několik a musí čekat v autě, dokud nedovolím vystoupit. Na to jsou učeni od mala. Promiňte, nejsem zrovna přítelem nevychovaných psů, jakýchkoliv. Taky jsem žena, postavy ne moc vysoké, nedavno jsem jezdila ještě s dětmi. Vše se dá zvládnout v klidu, míru a pokoji.
Promiňte, ale já nejsem přítelem souzení vychovanosti či nevychovanosti psů z jednoho příspěvku o kleci Tak se prosím zase proberte a uvědomte si, že nejsme staré známé
Týkalo se to především porovnání tahání 18 kg klece a "tahání se" s 2? kg látkovou klecí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.51
Ještě bych se chtěla zeptat, jaké přepravky a klece konkrétně můžete doporučit, popř. kde se dají sehnat?
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.88
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě bych se chtěla zeptat, jaké přepravky a klece konkrétně můžete doporučit, popř. kde se dají sehnat?
Martina
My máme tenhle: http://www.all4pet.cz/store/default.asp?lngDepartmentID=12 (ten první - modro-šedý autobox)
Spokojenost maximální, je to český výrobce, domek je kvalitně zpracovaný a velice lehce se skládá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.65
máme také velkou klec kovovou, vzali jsme jí dvakrát a od té doby ji používáme pouze na převoz do auta.
Z jakého důvodu?
máme menší lovecké plemeno, výstavy jsou častokrát hodně vzdáleny od parkoviště, do kruhů se jede /nebo spíše jde /přes různou oranici, naposledy jsme v Kutné hoře na Kačině přeskakovali i potok - prostě ta klec na kolečkách je naprosto k ničemu.
Takže jsme zakoupili látkovou, pejsci jdou vedle, látková bouda je složena do úhledného balíčku, přes rameno mám dvě skládací lehká křesílka a s přehledem se to dá.
je určitě rozdíl, jestli jezdíte na výstavy, kde se zaparkuje a kousek jdete po betonu, nebo jestli jsou výstavy spíše v přírodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Martina
Já si dovolím odpovědět, kterou určitě nedoporučuji. Je to skládací klec do auta (zkosená) od Trixie. Té se vyhněte. Už po vybalení jen se rozpadnout, skládá se dosti nepohodlně (v jednom člověku skoro nemožné) a celkově velice nekvalitně provedená. Naopak s klecemi Savic mám jen nejlepší zkušenosti, takže ty doporučuji A nejlepší cenu já osobně si vždycky hledám přes zbozi.cz nebo heureka.cz
S jinými přepravkami osobní zkušenost nemám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
máme také velkou klec kovovou, vzali jsme jí dvakrát a od té doby ji používáme pouze na převoz do auta.
Z jakého důvodu?
máme menší lovecké plemeno, výstavy jsou častokrát hodně vzdáleny od parkoviště, do kruhů se jede /nebo spíše jde /přes různou oranici, naposledy jsme v Kutné hoře na Kačině přeskakovali i potok - prostě ta klec na kolečkách je naprosto k ničemu.
Takže jsme zakoupili látkovou, pejsci jdou vedle, látková bouda je složena do úhledného balíčku, přes rameno mám dvě skládací lehká křesílka a s přehledem se to dá.
je určitě rozdíl, jestli jezdíte na výstavy, kde se zaparkuje a kousek jdete po betonu, nebo jestli jsou výstavy spíše v přírodě.
Jejda, to já nevím, snad budeme chodit spíše na výstavy, kde se nepůjde přes potok atd., jedná se o dlouhosrsté plemeno, nevím jak by fena vypadala, kdyby před výstavou drandila někde po příkopech :). Přemýšlím, že bude asi lepší časem pořídit jak klec, tak látkovou přepravku a střídat je dle potřeby.
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A teď si představte, že kolečka nemáte, zato máte forda fiestu, dvě velice temperamentní feny, kovovou klec vážící 18 kg, spoustu dalších věcí,..... jste jedna žena a tohle všechno potřebujete dostat ze zadního konce parkoviště na MVP v Praze až na konec haly 2..... jak ráda byste se "tahala" s látkovou přepravkou, to mi věřte
Nemám forda fiestu, ale fabii, která taky nemá velký kufr a mám dvě feny středního plemene.. Naše kovová klec rozhodně nemá 18 kg, protože bych jí neunesla a tuhle unesu.. Psala jsem, že mám klec na kolečkách, což je rozhodně pohodlnější, než se se vším tahat v ruce.. Jinak logicky, kdyby to tak bylo, tak volím látkovou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Také sem jezdívala Fiestou , tahala kovovou klec dokonce znám i Kačinu a vím jaká cesta byla letos připravená ( nebylo to vždy tak - parkovávalo se na place naproti zámku ) svou pravdu mají všichni .Já vyzkoušela všechny varianty , kovová klec na kolečkách - výborná věc pokud jsou kolečka kvalitní a pokud nemusíte překonávat schody ( Brno ) , kopce a schody jako bonus ( Klatovy ) , potoky ( KH ) atd atd .... , váha klece s kolečky 13 kg . Pak sem si pod klec pořídila pojezd ten projede vším dokonce i tankodromem v Boleslavi s hladkostí ( větší a bytelná aretovací kola ) ale dalších 10 kg navíc , pak sem na pojezd dala látkovou přepravku to už bylo lepší a tedˇ sem skončila u kočárku pro psy a jsem nejspokojenější .
Pokud máte malého psa tak radím kočárek ale ne rozhrkané typu golfky ale pořádný s velkými koly . Věci uložíte do koše ,
kočárky jsou lehké , skladné do kufru a ovládáte jednou rukou , jistě - je to pro psy menší ale nevím jaké má zadavatelka plemeno .
Jen další alternativa .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Já mám super výmysl
Mám klec,dva psy tahouny.Koupila jsem si nákupní tašku na kolečkách,sundala tu tašku a mám jen konstrukci.Na konstrukci dám dvě složený křesílka,složenou klec a zajistím gumicukama.Přes to ještě hodím nějakou tašku nebo batoh.Mám dva psy na vodítku a táhnu za sebou vozík na kolečkách kde mám celou výbavu.Fakt můžu doporučit,je to určitě lepší než kolečka na kleci který jsou malý.Ty kolečka na "vozíku jsou větší a jede se s tím dobře
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
Ke kleci se dají koupit i větší kolečka, třeba i v baumaxu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.65
My jsme kolečka sháněli, ale ty v Baumaxu tam prostě nejdou,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.149
Tak díky moc za názory, zrovna jsem taky řešila dilema látková versus kovová.... Tak tedy jakou látkovou máte a je něco co vám na ní vadí případně něco čím je lepší než ostatní? Třeba se nějaká špatně skládá, jiná nemá zavírací větrání apod.... Abych věděla podle čeho vybírat a co se bude hodit :) ... Díky moc!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.136
téda ještě že jsem toto dilema nikdy nemusela řešit. Jezdím se psy na výstavy 15 let a nikdy jsem žádnou přepravku na výstavu nepotřebovala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názory, jakou si pořídit přepravku na výstavy pro střední plemeno, co je vhodnější, co se vám osvědčilo, klec, plastová přepravka, nebo nylonová přepravka? Popř. můžete doporučit nějaký ověřený e-shop? Děkuji za odpověď.
Martina
My máme klec (vydrží nejdéle) a koupili jsme ji zde, protože tu byla nejlevnější:
http://www.exo-eko.cz/Vystavni-klece-a-ohradky
Koupili jsme Flamingo, ale koukám, že tu teď mají GreenDog.
Klec máme postavenou doma a hafani ji používají jako boudičku (je stále otevřená), takže pak nebyl problém psy do ní i zavřít a přepravovat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.219
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám super výmysl
Mám klec,dva psy tahouny.Koupila jsem si nákupní tašku na kolečkách,sundala tu tašku a mám jen konstrukci.Na konstrukci dám dvě složený křesílka,složenou klec a zajistím gumicukama.Přes to ještě hodím nějakou tašku nebo batoh.Mám dva psy na vodítku a táhnu za sebou vozík na kolečkách kde mám celou výbavu.Fakt můžu doporučit,je to určitě lepší než kolečka na kleci který jsou malý.Ty kolečka na "vozíku jsou větší a jede se s tím dobře
Dobrý nápad ta taška a má kolečka kvalitní? Právě sháním taky na své klece a o koupi koleček original neuvažuji právě proto, že mi přijdou malé, chci něco terénního :) Nebo jestli někdo máte jiné rady, tipy.
Jinak mám klece greendog od exo-eko, obě velikosti, cca18kg a 23kg.
romis19

XXX.XXX.35.231
Tak to já jsem třeba svého psa vozil v přepravce hlavně ze začátku. Dostat ho do ní ale teda nebylo nikdy jednoduché. Postupem času jsem ho tedy začal vozit normálně v kufru. Mám kombíka, takže mám poměrně velký kufr. Jediné, co jsem teda udělal bylo to, že jsem mu tam koupil takovouto deku https://www.filsonstore.cz/deka-do-auta-pro-prevoz-psu-aroso-deutschland protože bez ní by byly všude chlupy.