Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.211
Prosím zkušené - máme 9 letou fenu křížence NO - do kolika let může mít štěňata ? Je u psů menopauza - jako třeba u lidí ? Vzali jsme si ji - původní majitelé ji nechtějí. Štěňata měla jednou, my žádné nechceme - ale bojím se kastrace kvůli narkóze. Poradí mi někdo ? Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.88
Menopauzu psi nemají (člověk je pravděpodobně jediný živočišný druh, který ji má), takže teoreticky je fenka plodná až do smrti.
Ale v devíti letech je březost a porod už opravdu extrémně velké riziko. Takže pokud si nejste jistí, že fenku uhlídáte před nechtěným nakrytím, rozhodně doporučuji kastraci - je to pro organismus mnohem menší zátěž, dnes už se dá zvolit velmi šetrná inhalační narkóza, pokud byste chtěli skutečně velmi šetrný zákrok, jsou i kliniky, kde kastrují laparoskopicky (i když ta cena...). A kromě toho se tím vyhnete náročnému odchovu a udávání třeba deseti štěňat velkého plemene (a v současné době se štěňata udávají hodně špatně...)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím zkušené - máme 9 letou fenu křížence NO - do kolika let může mít štěňata ? Je u psů menopauza - jako třeba u lidí ? Vzali jsme si ji - původní majitelé ji nechtějí. Štěňata měla jednou, my žádné nechceme - ale bojím se kastrace kvůli narkóze. Poradí mi někdo ? Díky
Fena hárá a může mít štěňata celý život, žádnou menopauzu nemá, v oficiálním chovu smí mít fena štěňata do 8 let věku, pak už to není vhodné kvůli jejímu věku. Fenku si při hárání hlídejte a nebo jí dejte vykastrovat, na štěňata je už v 9 letech opravdu stará.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
O menopauze nevím, znám 14letou fenu která zdárně odchovala štěňata. Podle řádů by měla mít štěňata naposledy v roce kdy dovrší osmi let. Kastrace v 9 letech není proč se bát, pokud je čubina v jinak dobré kondici.
kariv

XXX.XXX.168.57
Mám 13.mesačnu fenu a ešte sa nehárala čo s tím mám robiť.
kariv

XXX.XXX.168.57
Čo je to vlastne to háranie?
Uživatel s deaktivovaným účtem

kariv
napsal(a):
Čo je to vlastne to háranie?
Menstruácia.
kariv

XXX.XXX.168.57
Čo je to vuľva.

kariv
napsal(a):
Čo je to vuľva.
Pizda
kariv

XXX.XXX.168.57
Čo je pizda?

kariv
napsal(a):
Čo je pizda?
Пошёл знаешь куда?!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
kariv
napsal(a):
Čo je pizda?
Jdi do školy nebo se věnuj činnosti, která se nazývá samostudium

keisy12
napsal(a):
Borderky s PP mohou mít do 8 let štěnata, ale mohou mít i v 9 ti, ale pak už nemají PP.
A nemají PP proč? Protože fena by měla podle chovatelského řádu rodit nejpozději v osmi letech. A mastit potom bezpapíráky je prasárna.
_M_

XXX.XXX.46.216
Dobrý den do kolika let muže mít jack russel teriér stenata?
Moji fene je 9 let a měla stenata 4x vadilo by kdyby měla ještě jednou?🐶

kariv
napsal(a):
Čo je pizda?
to snad né...

jahodapavel
napsal(a):
Jestli zabřezne, tak proč ne.
Ale no tak... V době porodu může být feně i 10 let a i jako JRT toho bude mít chudák plné kecky, i když má za sebou 4 vrhy. Tohle v podstatě schvalovat už v případě vet hraničí s lékařskou etikou. A to nezmiňuji fakt, že chce někdo masakrovat fenu v tomhle věku jen proto, aby mrskal bezpapíráky.
I když zadavatel dotazu bude asi troll, i jedinec IQ tykve dokáže zadat do Googlu jednoduchou otázku ve smyslu výše uvedeného dotazu.

napsal(a):
Ale no tak... V době porodu může být feně i 10 let a i jako JRT toho bude mít chudák plné kecky, i když má za sebou 4 vrhy. Tohle v podstatě schvalovat už v případě vet hraničí s lékařskou etikou. A to nezmiňuji fakt, že chce někdo masakrovat fenu v tomhle věku jen proto, aby mrskal bezpapíráky.
I když zadavatel dotazu bude asi troll, i jedinec IQ tykve dokáže zadat do Googlu jednoduchou otázku ve smyslu výše uvedeného dotazu.
Někdo tu chce spíše radu,názor a né dementní připomínky.
napsal(a):

Přirozeným způsobem dokáže zabřeznout i fena, která to pak nedá. Zvlášť starší. Tak proč to schvalovat, zvlášť když se někdo ptá na takovou trivialitu, kdy se dá předpokládat, že seniorku viděl vet max. tak při očkování? Náš rodinný přítel - chirurg je v podstatě řezník, protože jinak by to i jako průměrně psychicky celkem vyrovnaný jedinec nedal, ale rozhodně své názory netrousí ven.
Žzuzanka

XXX.XXX.31.88
Mám psa a jemu 8 let je to rotvajler muže mít šťenata ??
SENDYNA

XXX.XXX.247.109
Dobry den chtěla jsem se zeptat mam čivavu je jí 8let jestli muže mit ještě štěnata,předtím měla normalní porody i ten poslední měla normalní,štěnatka měla 4 a 3 ji do rana umřeli a1 zustalo tak bych ji chtěla dat naposledy dat spařit,jestli mohu,protože mam doma čivavaka a ten pak nejni k udržení.předem děkuji

SENDYNA
napsal(a):
Dobry den chtěla jsem se zeptat mam čivavu je jí 8let jestli muže mit ještě štěnata,předtím měla normalní porody i ten poslední měla normalní,štěnatka měla 4 a 3 ji do rana umřeli a1 zustalo tak bych ji chtěla dat naposledy dat spařit,jestli mohu,protože mam doma čivavaka a ten pak nejni k udržení.předem děkuji
Neblbněte. Kvůli jednorázovému uspokojení čivaváka budete riskovat zdraví a život feny? A to nemluvím o utrpení štěňat, protože jestli umřela 3 štěňátka ze 4, tak to snad taky o něčem vypovídá, ne?
SENDYNA
napsal(a):
Můj pes po krytí nejbyl ještě víc k udržení než před krytím..

SENDYNA
napsal(a):
Panebože, do čehos to duši dal !

napsal(a):
Neblbněte. Kvůli jednorázovému uspokojení čivaváka budete riskovat zdraví a život feny? A to nemluvím o utrpení štěňat, protože jestli umřela 3 štěňátka ze 4, tak to snad taky o něčem vypovídá, ne?
Že by nešlo o uspokojení, ale o peníze? Až v první řadě, že!
SENDYNA
napsal(a):
Asi jsem divná.
Nějak nechápu, že kvůli mladému psovi, aby si jednou skočil, chcete ohrozit 8 letou fenku březostí a porodem. Nechápu.
Není Vám divné, že poslední vrh byl asi nemocný, když ze 4 štěňat přežilo jedno? Asi bylo něco špatně, ne?
A to se bráním myšlence, která se mi vtírá, že ten mladý čivavák je to jediné štěně, které přežilo.
Jestli máte ráda fenku, krýt ji určitě nebudete, abyste ji neohrozila na životě.
Jestli máte ráda i pejska, necháte ho vykastrovat, aby nešílel po každé háravce, kterou potká.
SENDYNA
napsal(a):
Vrátit občanku

lupus4
napsal(a):
Jestli máte ráda i pejska, necháte ho vykastrovat, aby nešílel po každé háravce, kterou potká.
na co vychovávat . stačí uříznout
divné paní (vy obě)
škoda , že nejde nainstalovat on/of i Jitkám
Jenže v případě této paní výchova asi nehrozí. Myslím sendynu.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!