Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.38
Zdravím,chtěla jsem se zeptat co dělat když pes nekakal už 5 dní. Ve středu jsme byli na dláhu na nožku a od te doby nic. Moc děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.155
Dejte mu do potravy olej, nebo kus špeku! Pokud to nepomůže, tak radši k vetovi. Taky mu můžete zklusit masírovat bříško ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.155
No radši bych to fofrem řešila - bobany jsou důležitý. Taky se mi u psa stalo, že při zánětu v noze (příšerně mu otekla a nechodil) i přes moje neustálé stěžování, že pes nekadí veti věc zanedbali, stále přednostně řešili tu nohu. Nakonec už bylo pozdě, přestaly se mu hýbat střeva a následná léčba už nezabrala. Musel na operaci, vyřízli mu kus střeva s obsahem (cca 7 kg). Bohužel 6 dní po operaci dostal embolii a umřel. Od tý doby jsem na bobíky jako čert - jsou prostě důležitý. Pokud přijímá stravu a 5 dní nic - něco je dost špatně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,chtěla jsem se zeptat co dělat když pes nekakal už 5 dní. Ve středu jsme byli na dláhu na nožku a od te doby nic. Moc děkuji
5 dní už je opravdu docela dlouho, radši běžte na veterinu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.197
Možná trochu OT, ale jak dlouho je to ještě v normě a není třeba k vetovi? Mně tuhlevá pes nekadil 24 hodin a byla jsem z toho docela nešťastná a nervózní...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.170
Ja myslim ze tych 48 hodin takych hranicnych, kedy uz by clovek mohol spozorniet.
A ono je to hodne otazne, a zalezi na psovi, co je pre niekoho norma, pre druheho uz je tazky pruser. Moj pes trebars kadi iba raz denne takze ked sa dva dni nic nedeje, tak nie je dovod na nervozitu. U inych psov, ktori robia denne dve tri hromadky uz by som sa zase chovala inak.
5 dni je skutocne hodne, pokial pes normalne zerie, mazala by som k vetovi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.24
Dva dny bez stolice jsou hraniční!!!Co nejdříve k veterináři
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja myslim ze tych 48 hodin takych hranicnych, kedy uz by clovek mohol spozorniet.
A ono je to hodne otazne, a zalezi na psovi, co je pre niekoho norma, pre druheho uz je tazky pruser. Moj pes trebars kadi iba raz denne takze ked sa dva dni nic nedeje, tak nie je dovod na nervozitu. U inych psov, ktori robia denne dve tri hromadky uz by som sa zase chovala inak.
5 dni je skutocne hodne, pokial pes normalne zerie, mazala by som k vetovi.
Máme to úplně stejně moje čubísová chodí kadit jednou denně,ale občas se stane,že nejde 48hodin (venku má prostě na práci jiné věci) to jí přidám pro jistotu olej a jde to ven
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.41
Není zácpa nebo častější problém a tímto způsobený nevhodnou stravou?Mne s to nikdy za ta léta,co psi mám nestalo.Ale to nedávám granule.Nikdy sem je nedávala.Pouze vařím maso.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144
Přítelkyně,píšete,že dáváte pejskovi výlučně maso.Nemáte obavu,že dostane nemoc s názvem dna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přítelkyně,píšete,že dáváte pejskovi výlučně maso.Nemáte obavu,že dostane nemoc s názvem dna.
Pes je masožravec a dna u něj nehrozí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Toto nechápu.....Pes je masožravec,přidávám mu zeleninu,má rád ovoce(maliny, jahody,jablka,hrušky,banán melouny....)Do masa mu vždy namíchám sekané kopřivy,těstoviny nebo rýži..A nemá zdr.problém.A vždy se u mne pes dožil dost vysokého věku.Ale nikdy sem nekrmila granulema.Obsahují většinou piliny,šrot,sojovou mouku ap .A masa jen tak sporadicky.Neříkám,že by si někdy ve stáji nelíznul šrotu.Ale je to jen občas.A dostává hovězí harfy(syrové).Pro ty kteří nevědí,co je harfa-jsou to obratle(páteř).A super je,když je na nich hodně masa.Pes je šelma.Takže by s tím asi neměl mít problémy.Moje známá krmila psa výhradně granulema a pes jí v 6 letech odešel na věčnost.Problém se střevy,žaludkem,a vylučováním.A to není případ jediný.Vidím to u sousedů.Mají menšího psa,krmili ho granulema a konzervama.Měl problémy s trávením,věčně zánět střev-2 krát operace.Přešli ( na radu veta) na OVAŘENÉ maso stěstovino nebo rýží.,občas syrové(z harf),zeleninu a pes už rok neměl problém.A těší se zdraví,jako nikdy před tím.Horší je to u malých plemen,která sou většinou přešlechtěná.A taky hned tak něco nesežerou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.41
Jo a ještě dávám bčas čistý přírodní jogurt.Dělám ho doma,takže počítám i se psem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
Zajímalo by mě jak to dopadlo, zdavatel mlčí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zajímalo by mě jak to dopadlo, zdavatel mlčí.
nebylo by se čemu divit, kdyby už byl dávno mrtvý, div že vůbec vydržel těch 5 dní
Ajsa999

XXX.XXX.219.5
Dobrý večer a mužů se zeptat, kolik toho oleje dáváte?
Děkuji za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem

nějak jste pozapomněli na prosté projímadlo........

napsal(a):
nějak jste pozapomněli na prosté projímadlo........
sice je to stará diskuse, ale....u "zácpy" z jakého koliv důvodu(spečené výkaly, neprůchodnost nějakým předmětem) projímadlo nee, aby při náporu nepraskla střívka, k změkčení střevního obsahu můžete zkusit Lactulosu...mě psina nekadila po operaci dva dny- měla zafixovanou zadní nohu obvazem a nemohla se k tomu přihrbit, ale pak si zvykla na jiný posez.

u "zácpy" z jakého koliv důvodu(spečené výkaly, neprůchodnost nějakým předmětem) projímadlo nee, aby při náporu nepraskla střívka, k změkčení střevního obsahu můžete zkusit Lactulosu...
verun, nechci ti brát iluze, ale lactulosa JE projímadlo a přesně to jsem měla na mysli a používala u svých starých koček
https://zdravi.euro.cz/leky/lactulosa-pribalovy-letak/
napsal(a):
u "zácpy" z jakého koliv důvodu(spečené výkaly, neprůchodnost nějakým předmětem) projímadlo nee, aby při náporu nepraskla střívka, k změkčení střevního obsahu můžete zkusit Lactulosu...
verun, nechci ti brát iluze, ale lactulosa JE projímadlo a přesně to jsem měla na mysli a používala u svých starých koček
https://zdravi.euro.cz/leky/lactulosa-pribalovy-letak/
Verun mela zrejme na mysli projimadlo na akutni vyprazdneni jako je napr Fenolax... toho bych se taky bala. Lactulosa pusobi ponekud jinak, jak uz v pribalaku pisou, je vhodna na chronickou zacpu. Tj. nepobezite hned, ale pri dlouhodobejsim uzivani upravi konzistenci stolice. A to by melo byt ok.

Terven
napsal(a):
Verun mela zrejme na mysli projimadlo na akutni vyprazdneni jako je napr Fenolax... toho bych se taky bala. Lactulosa pusobi ponekud jinak, jak uz v pribalaku pisou, je vhodna na chronickou zacpu. Tj. nepobezite hned, ale pri dlouhodobejsim uzivani upravi konzistenci stolice. A to by melo byt ok.
může působit již po prvním podání (tak to bylo u mé kočeny, max. po druhém), samozřejmě dle charakteru problému

....ano bylo myšleno, že dratické projímadlo, které vám do hodiny narovná střevo do pozoru a máte břišní křeče není to pravé ořechové .....Lactulosa je fakt sirupek na měkké ho*vínko.

lupus4
napsal(a):
U granuláka by zřejmě stačila JEN změna granulí, prej se všichni při náhlé změně krmení po...
neznám z praxe, jen z doslechu
Je pravda, že když má kdokoliv z našich přátel na granulích srágorku, tak majitel hned hlásí, co ten trouba ve Stromovce/na Letné nevhodného pozřel/vypil, že to nic není. Případně se přizná, že dal sušené smradlavé cosi. Úplně jsme zapomněla, že se nás to taky týkalo. Ale to už je naštěstí dávno.
napsal(a):
Je pravda, že když má kdokoliv z našich přátel na granulích srágorku, tak majitel hned hlásí, co ten trouba ve Stromovce/na Letné nevhodného pozřel/vypil, že to nic není. Případně se přizná, že dal sušené smradlavé cosi. Úplně jsme zapomněla, že se nás to taky týkalo. Ale to už je naštěstí dávno.
Já mám v tomhle asi divného psa . Od štěněte na granulích. A to ještě většinou zkrmím i granule, co někde vyhrajeme - a neřeším u něho nějaký "přechod", prostě ráno dostane jedny a od večera jiné a nemá s tím problém.Ale ať sežere, co sežere tak nikdy nemá sra*ku . A že se mu občas podaří fakt kousky - jako celá kostka másla, celá cukřenka, bonboniéra, jednou olej z pánve - to bych se s prominutím asi pos.... i já, ale pes nic . Je pravda, že poslední tak rok, rok a půl dostane párkrát do týdne maso - někdy konzervu od Falca, někdy syrové. No a pak mu dávám vylízat kelímky od jogurtů, tvarohů, ovoce, zeleninu, vajíčko, občas kus salámu, rohlíku, chleba a prostě v malém množství ostatní jídlo, co běžně jíme my. Ale základ jsou ty granule. A cca do roka to byly čistě jen granule a nikdy jsme neměli problémy s průjmem. Co si vzpomínám tak naposledy měl průjem loni v létě - a to asi nebylo žrádlo, spíš něco střevního - protože to nemohl vydržet a dožadoval se venčení po několika minutách nebo pár hodinách. Od té doby nic a předtím taky nic. Ukázkové tuhé bobky .

......vavřínový olej na kopyta.......a nic.....jedině z čeho má psina plynatost a měkčí bobky jsou jablíčka ve větším než malém množství.
Vertur12344

XXX.XXX.168.60
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, můj pejsek o víkendu nejspíš něco sežral v pondělí ji bylo strašně zle skoro se nehýbala, byla jsem u veta ten udělal rentgen a píchnul nějaké injekce. Snažila se vykakat ale nešlo to. Od úterka už vypadá lépe. Pochtíva dobrůtky, normálka žere, venku čmuchá, běhá i s pejsky si hraje, ale nekakala.. dneska jsem ji dala do granulek jogurt a odpoledne kolem 15h se vykadila. Jednou a dost, od té doby nic a to je už 9h. Ani už netlačí prostě jak kdyby se jí nechtělo, ale vidím, že je nafouklá. Normálně kaká 2 - 3 x za den.
Mám mít obavy? Jedeme na víkend pryč tak se nechci stresovat že se něco děje. Přijde mi že i více pije a čůrá, ale dočetla jsem se že pes vypije na 10kg váhy i litr vody a to si myslím že asi tak bude... Nejspíš ji asi teď moc sleduju jak mám strach.
Moc děkuji za odpověď 🙂 hezký den všem.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!