Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.116
Zdravím, jaké jsou podle vás nejlepší antiparazitika? s čím máte zkušenosti, co doporučujete a co naopak ne. díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím, jaké jsou podle vás nejlepší antiparazitika? s čím máte zkušenosti, co doporučujete a co naopak ne. díky
doporučuji nedat na doporučení na diskusích,ale nechat udělat rozbor trusu,kterej vás vyjde do 100 kč na většině místech. Samozřejmě štěně do asi 3,5 měs. se odčervovat musí podle "rozvrhu" protože do asi 3-3,5 nevím přesně,netvrdím, červi-škrkavky mají možnost kolovat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
doporučuji nedat na doporučení na diskusích,ale nechat udělat rozbor trusu,kterej vás vyjde do 100 kč na většině místech. Samozřejmě štěně do asi 3,5 měs. se odčervovat musí podle "rozvrhu" protože do asi 3-3,5 nevím přesně,netvrdím, červi-škrkavky mají možnost kolovat
ještě dodám,tohle se týká vnitřních parazitů, vnější nevím,ale všechno je to velká zátěž pro organizmus zvířete,tak opravdu nedejte na radu co nejsilnější přípravek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám dobré zkušenosti s přípravky - Drontal, Pratel a Caniverm, štěňata ani dospěláci po nich neměli nikdy žádný problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud se nepletu, larvy škrkavev mohou "kolovat" i v dospělých zvířatech, nejen ve štěňatech.
My používáme Drontal, Caniverm, Milbemax, Hel-mex, případně Lopatol (po tom nám jedna fena blije). Čas od času Advocate nebo Stronghold.
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.211
Ohledně vnějších parazitů, pokud nemáte zvířata napadena parazity, tak stačí 2x týdně nastříkat rozředěným TEETREE OLEJEM s vodou. Mně to takhle funguje perfektně již několik let, stříkám hlavně před sezonou, v sezoně a i po. Hlavním plusem je pro mě to, že do svých zvířat necpu zbytečné jedy. Co se týká blech, s těmi jsme se potýkali jen jednou...Nakoupila jsem 3 druhy kvalitních šamponů proti parazitům + prostředky na úklid parazitů v místnostech. Všechnu zvěř jsem po dobu jednoho měsíce 2x týdně koupala v onech šamonech. Celý barák jsem gruntovala přípravky a od té doby mám svatý klid, ťuk ťuk .
Známá koupila svým dvěma psům nějaké obojky, aby jí prý nepotkalo to, co nás. Po týdnu zjistila, že jeden pes měl vypálené místo pod tímto obojkem a druhý se začal strašně škrábat, běhala s ním po veterině, nakonec jí veterinář řekl, ať mu zkusí sundat ten obojek, šrábání po několika dnech ustalo... V těch obojcích hlavně tedy jsou taková svinstva, že chudáci psi, kteří je nosí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ohledně vnějších parazitů, pokud nemáte zvířata napadena parazity, tak stačí 2x týdně nastříkat rozředěným TEETREE OLEJEM s vodou. Mně to takhle funguje perfektně již několik let, stříkám hlavně před sezonou, v sezoně a i po. Hlavním plusem je pro mě to, že do svých zvířat necpu zbytečné jedy. Co se týká blech, s těmi jsme se potýkali jen jednou...Nakoupila jsem 3 druhy kvalitních šamponů proti parazitům + prostředky na úklid parazitů v místnostech. Všechnu zvěř jsem po dobu jednoho měsíce 2x týdně koupala v onech šamonech. Celý barák jsem gruntovala přípravky a od té doby mám svatý klid, ťuk ťuk .
Známá koupila svým dvěma psům nějaké obojky, aby jí prý nepotkalo to, co nás. Po týdnu zjistila, že jeden pes měl vypálené místo pod tímto obojkem a druhý se začal strašně škrábat, běhala s ním po veterině, nakonec jí veterinář řekl, ať mu zkusí sundat ten obojek, šrábání po několika dnech ustalo... V těch obojcích hlavně tedy jsou taková svinstva, že chudáci psi, kteří je nosí.
já mám teda ještě štěně. Paní, od které jsem si fenku vzala mi doporučila antiparazitní obojek, který sama používá a je s ním nadmíru spokojená. Dala jsem na její radu a zkusila ho, ale přijde mi právě, jak říkáte, že se po něm začala drbat. Taky jsem s ní byla na veterině, tam mi doktorka řekla, že je to možná ze žlázek nebo ze zarostlých uší, o obojku nepadla ani řeč. Ten olejíček fakt funguje? Máme doma ještě psíka na dvoře a 3 kočky, tak se bojím, aby i přes to na psici něco neskočilo..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud se nepletu, larvy škrkavev mohou "kolovat" i v dospělých zvířatech, nejen ve štěňatech.
My používáme Drontal, Caniverm, Milbemax, Hel-mex, případně Lopatol (po tom nám jedna fena blije). Čas od času Advocate nebo Stronghold.
Lucie
a to je jaký typ prosím? (pipeta, obojek či nějaký roztok?)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a to je jaký typ prosím? (pipeta, obojek či nějaký roztok?)
Ty prvně jmenované jsou tablety na vnitřní parazity.
Advocate a Stronghold jsou pipety. Působí na některé vnitřní i vnější parazity, nepůsobí na klíšťata a ploché červy. Na vnější parazity včetně klíšťat a klošů je skvělá pipeta Advantix.
Obojky jsou například Scalibor (s tím máme velmi dobré zkušenosti) nebo Killtix (ten strašně smrdí i mému neschopnému nosu, takže psům ho raději vůbec nedáváme), dále Baephar, s tím ale nemám zkušenosti.
Přiznávám, že takovým těm přírodním prostředkům v tomto případě nevěřím. Neosvědčily se.
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.73
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty prvně jmenované jsou tablety na vnitřní parazity.
Advocate a Stronghold jsou pipety. Působí na některé vnitřní i vnější parazity, nepůsobí na klíšťata a ploché červy. Na vnější parazity včetně klíšťat a klošů je skvělá pipeta Advantix.
Obojky jsou například Scalibor (s tím máme velmi dobré zkušenosti) nebo Killtix (ten strašně smrdí i mému neschopnému nosu, takže psům ho raději vůbec nedáváme), dále Baephar, s tím ale nemám zkušenosti.
Přiznávám, že takovým těm přírodním prostředkům v tomto případě nevěřím. Neosvědčily se.
Lucie
Před časem tady proběhla diskuze ohledně pipety Stronghold
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1054514/stronghold-a-rekce-na-nej .
U nás bylo vždy vše v pořádku, ale nemáme malé plemeno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lucie
jo to máte pravdu s tím kolováním(kolování v rámci jednoho zvířte u dospěláků, pokud jde o škrkavky,tak asi i u fen po porodu (možná i jindy,nevím), ale to by se chovatel který má fenu po porodu takhle snad neptal,ale uvedl by konkrétnější popis důvodu..
pro zadavatelku-čivavy a kolie? nesmí všechny běžné přípravky co se prodávají(advocate a stronghold zrovna myslím můžou,ale ostatní pipety obojky přípravky s ivermektinem(možná to blbě píšu)nesmí!,možná je ta skupina ras větší,nevím,nezajímala jsem se
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.211
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já mám teda ještě štěně. Paní, od které jsem si fenku vzala mi doporučila antiparazitní obojek, který sama používá a je s ním nadmíru spokojená. Dala jsem na její radu a zkusila ho, ale přijde mi právě, jak říkáte, že se po něm začala drbat. Taky jsem s ní byla na veterině, tam mi doktorka řekla, že je to možná ze žlázek nebo ze zarostlých uší, o obojku nepadla ani řeč. Ten olejíček fakt funguje? Máme doma ještě psíka na dvoře a 3 kočky, tak se bojím, aby i přes to na psici něco neskočilo..
Ano, Teetree olej opravdu funguje, funguje i proti komárům, ovádům a další havěti, poradila jsem ho již několika známým a nemůžou si ho vynachválit a navíc po něm pes pěkně voní, takže i jako funkce parfému
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.58
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, Teetree olej opravdu funguje, funguje i proti komárům, ovádům a další havěti, poradila jsem ho již několika známým a nemůžou si ho vynachválit a navíc po něm pes pěkně voní, takže i jako funkce parfému
můžu se zeptat, jaký ten olejíček kupujete? U nás vůbec nemají, takže budu muset objednat z internetu, ale zaujalo mě to, hlavně pro to, že máme malé dítě co věčně něco ochutnává, tak se mi nechce ani na psa dávat ty chemické přípravky. Navíc on má občas kožní problémy, tak i pro to bych raději sáhla po něčem šetrnějším, netuším, co by s ním obojek nebo pipeta udělaly.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.121
Malé dítě, co všechno ochutnává + štěně + kočky = doporučuji před použitím Tea Tree Oil přečíst toto a velmi zvážit: https://cit.vfu.cz/vettox/list.php?art=45&cat=57&value=Z%20va%B9ich%20dotaz%F9%20(Z%20va%B9ich%20dotaz%F9)#Tea tree oil
Pokud odkaz nefunguje, najděte si stránku Veterinární toxikologická databáze, pak dole rozklikněte toxikologickou část, vlevo klikněte na "Pro veřejnost" a dále na "Z Vašich dotazů". V článku se bod číslo 9 zabývá právě Tea Tree olejem.
Jinak za sebe můžu říct, že nám bohatě stačí přidávat pivovarské kvasnice (vit. B) do žrádla (lze i například ve formě Pangaminu, B-Complexu...) Žádná vnější antiparazitika nepotřebuju, každý ze psů má za sezonu maximálně jedno klíště, štípance a jiné brebery vůbec. Snažte se vyhnout zbytečné chemii, zatěžuje tělo psa a může uškodit. To samé platí i u dospělého psa s vnitřními antiparazitiky, raději nechat udělat koprologii, než ho něčím cpát preventivně.
Zdravím, máme štěně kavalíra 5 měsíců, byl odčervovaný Canivermem a potom Cestalem (naposled). Četla jsem, že je vhodné přípravky střídat, aby byly účinné. Ale když čtu složení (Drontal, Denhil,Caniverm, Cestal), přijde mi to vlastně všechno to samé, jen jiný název... Jsou nějaké přípravky s odlišným složením? Co byste doporučili po Cestalu na příští odčervení? Díky všem za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ircik
napsal(a):
Zdravím, máme štěně kavalíra 5 měsíců, byl odčervovaný Canivermem a potom Cestalem (naposled). Četla jsem, že je vhodné přípravky střídat, aby byly účinné. Ale když čtu složení (Drontal, Denhil,Caniverm, Cestal), přijde mi to vlastně všechno to samé, jen jiný název... Jsou nějaké přípravky s odlišným složením? Co byste doporučili po Cestalu na příští odčervení? Díky všem za rady
Štěně bych odčervovala podle schématu v podstatě čímkoliv (ono stejně moc výběr není). A u dospělého bych nechala dělat koprologii a zbytečně do něj nic necpala.

napsal(a):
Štěně bych odčervovala podle schématu v podstatě čímkoliv (ono stejně moc výběr není). A u dospělého bych nechala dělat koprologii a zbytečně do něj nic necpala.
Za jak dlouho po odčervení je možné dát psům Bravecto?

napsal(a):
Za jak dlouho po odčervení je možné dát psům Bravecto?
Obecný interval je 14 dní.

napsal(a):
Obecný interval je 14 dní.
Díky, myslela jsem si to zhruba tak nějak.
Ircik
napsal(a):
Jiné účinné látky má např. Milbemax

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jiné účinné látky má např. Milbemax
A ještě něco od Z..., ale nemůžu si teď vzpomenout.
Zdravím, mám ještě doplňující dotaz k odčervení. Máme štěně 6 měsíců. Naposled bylo odčerveno v 5 měsících (vzhledem k výskytu škrkavek v bobku dostal postupně 2 tablety Cestalu v rozmezí 14 dnů). Teď bych ho ráda naposled preventivně odčervila a potom už plánuji pravidelné rozbory (koprologii) a následně samozřejmě v případě nutnosti odčervení. Můj dotaz je: když teď nemá žádné problémy (průjem, zvracení atd.) a v bobcích žádné parazity nevidím, měl by dostat opět postupně 2 tablety v rozmezí 14 dnů nebo se preventivně dává jen jedna dávka? Děkuji všem zkušenějším za rady.

Ircik
napsal(a):
Zdravím, mám ještě doplňující dotaz k odčervení. Máme štěně 6 měsíců. Naposled bylo odčerveno v 5 měsících (vzhledem k výskytu škrkavek v bobku dostal postupně 2 tablety Cestalu v rozmezí 14 dnů). Teď bych ho ráda naposled preventivně odčervila a potom už plánuji pravidelné rozbory (koprologii) a následně samozřejmě v případě nutnosti odčervení. Můj dotaz je: když teď nemá žádné problémy (průjem, zvracení atd.) a v bobcích žádné parazity nevidím, měl by dostat opět postupně 2 tablety v rozmezí 14 dnů nebo se preventivně dává jen jedna dávka? Děkuji všem zkušenějším za rady.
Dala bych jen jednu. Můžete pak s odstupem nechat udělat tu koprologii.