Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Dobrý den,
prosím o Vaše názory. V pátek ráno 1,3ng/ml, dnes ráno 5ng/ml. Krytí jednou. Kdy byste jeli krýt, příp. zda a kdy doporučujete ještě jeden progesteron/stěr.
Děkuji za názory
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.141
Progesteron Fáze pohlavního cyklu Doporučený termín krytí
pod 2 ng/ml proestrus nutné opakované vyšetření za 3-5 dní
2–3 ng/ml den LH peaku opakovat vyšetření či krytí za 3-4 dny
3,1–4,5 ng/ml období po LH peaku krýt za 2-3 dny
4,6–8 ng/ml období po ovulaci krýt za 1-2 dny
8,1–16 ng/ml ukončení fertilního období krýt ihned
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Progesteron Fáze pohlavního cyklu Doporučený termín krytí
pod 2 ng/ml proestrus nutné opakované vyšetření za 3-5 dní
2–3 ng/ml den LH peaku opakovat vyšetření či krytí za 3-4 dny
3,1–4,5 ng/ml období po LH peaku krýt za 2-3 dny
4,6–8 ng/ml období po ovulaci krýt za 1-2 dny
8,1–16 ng/ml ukončení fertilního období krýt ihned
Zkopírovat si tabulku z internetu umím také Nehledě na to, že jet podle tabulky zítra nebo pozítří by znamenalo ještě ob den překrýt a já chci jet jen jednou. Zajímají mě praktické názory, jak by se v této situaci jiní chovatelé rozhodovali, děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o Vaše názory. V pátek ráno 1,3ng/ml, dnes ráno 5ng/ml. Krytí jednou. Kdy byste jeli krýt, příp. zda a kdy doporučujete ještě jeden progesteron/stěr.
Děkuji za názory
Co jsem se dočetla tak veti posílaj už kolem těch 5ng/ml,bohužel z vyprávění to bylo většinou brzo.Jela bych při této hodnotě 5ng/ml asi ve středu.
U nás byl dneska 2,5 ng/ml a jdu ještě jednou ve středu ale krytí vidím na čtvrtek,uvidím podle středečního výsledku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co jsem se dočetla tak veti posílaj už kolem těch 5ng/ml,bohužel z vyprávění to bylo většinou brzo.Jela bych při této hodnotě 5ng/ml asi ve středu.
U nás byl dneska 2,5 ng/ml a jdu ještě jednou ve středu ale krytí vidím na čtvrtek,uvidím podle středečního výsledku.
Děkuji za odpověď. To bychom našemu vetovi křivdili, doporučuje jet krýt nejdříve ve středu a bylo by podle něj dobré ještě udělat ve středu stěr (abychom nemuseli platit už třetí krev). Jde mi o to, jak rychle to může vystoupat, protože jestli to půjde takhle pomalu tak by to znamenalo jet ve středu a v pátek překrýt. A já bych ráda jela jen jednou. Minulé hárání nám hodnota vyletěla za dva dny pomalu na 9ng/ml a krylo se až za 24hod., tam to vyšlo krásně a byl nadprůměrný vrh. Teď by mi tedy bohatě stačil průměrný Je jasné, že každé hárání je jiné a také že pokaždé to stoupá jinak rychle. Mám vlastní hlavu, dobrého veterináře, ale přesto chci znát názor dalších chovatelů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.66
U nás to jde tedy pomalu, v pátek - 8 den - 0,1 ng/ml :-D a dnes už celých 0,63 ng/ml :-D Zažil někdo, že by to stoupalo tak pomalu ? Fakt je, že její máma taky jezdila na krytí né úplně jak to bývá, ten 11 den, ale od 15 dne a výš, druhé krytí bylo dokonce 18 den hárání, což mě trošku uklidňuje. No půjdem znovu ve středu a uvidíme ... Začínám bejt trošku nervoozní :o))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás to jde tedy pomalu, v pátek - 8 den - 0,1 ng/ml :-D a dnes už celých 0,63 ng/ml :-D Zažil někdo, že by to stoupalo tak pomalu ? Fakt je, že její máma taky jezdila na krytí né úplně jak to bývá, ten 11 den, ale od 15 dne a výš, druhé krytí bylo dokonce 18 den hárání, což mě trošku uklidňuje. No půjdem znovu ve středu a uvidíme ... Začínám bejt trošku nervoozní :o))
U mě minulý krytí,pátek 8.den a 16.6 ng/ml.Nic z toho nebylo protože mě vete poslala krýt za dva dny a já ještě neměla přehled o progesteronu.Po této zkušenosti už informovaná jsem
A to jsem úplně první krytí této feny dělala 13.den a měla 6 prcků.Teď se jí to takhle šouplo.Tady je jasně vidět že i u jedný feny se to může docela dost lišit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za odpověď. To bychom našemu vetovi křivdili, doporučuje jet krýt nejdříve ve středu a bylo by podle něj dobré ještě udělat ve středu stěr (abychom nemuseli platit už třetí krev). Jde mi o to, jak rychle to může vystoupat, protože jestli to půjde takhle pomalu tak by to znamenalo jet ve středu a v pátek překrýt. A já bych ráda jela jen jednou. Minulé hárání nám hodnota vyletěla za dva dny pomalu na 9ng/ml a krylo se až za 24hod., tam to vyšlo krásně a byl nadprůměrný vrh. Teď by mi tedy bohatě stačil průměrný Je jasné, že každé hárání je jiné a také že pokaždé to stoupá jinak rychle. Mám vlastní hlavu, dobrého veterináře, ale přesto chci znát názor dalších chovatelů.
Já jedu taky jen jednou bez překrytí,mám to 900km Držím palce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U mě minulý krytí,pátek 8.den a 16.6 ng/ml.Nic z toho nebylo protože mě vete poslala krýt za dva dny a já ještě neměla přehled o progesteronu.Po této zkušenosti už informovaná jsem
A to jsem úplně první krytí této feny dělala 13.den a měla 6 prcků.Teď se jí to takhle šouplo.Tady je jasně vidět že i u jedný feny se to může docela dost lišit.
No tak to je taky hustý :-D Jako při naší hodnotě by asi šly testy udělat i déle, jenže já sem zas v tomhle nervák a nevim jak to může nebo nemůže najednou vyskočit, jsou jí 4 roky a je to jediná šance, později už jí krýt určitě nechci, tak raději budem dělat krev po dvou dnech, ono jí to nevadí, tetičku, která to dělá, miluje, mám štígro, že mám kamarádku veterinářku :)) No a třeba je vyjímka a nedostanem se za celé hárání nad jedničku :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.135
Kolik stojí to vyšetření?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.203
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak kde, někde 250, jinde 500. Ovšem přijde mi ta metoda úchylná. To jsme už na tom pěkně blbě, že nedokážeme poznat na feně, kdy je její správný čas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já platím za stěr 182Kč a za progesteron 382Kč. Je to vet od veta.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak kde, někde 250, jinde 500. Ovšem přijde mi ta metoda úchylná. To jsme už na tom pěkně blbě, že nedokážeme poznat na feně, kdy je její správný čas
Z jakého důvodu se vám zdá úchylná? Myslíte, že veterináři nabízí "úchylné" služby?
Podle mě je každého věc, jaké metody při určení správného dne krytí používá. A vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně vyšší částky (někdy se dělá krev vícekrát), nemyslím si, že by to chovatelé dělali z důvodu, že zrovna mají chuť si trochu "zaúchylčit"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.203
Chovatelé už nejsou schopni poznat správný čas, kdy je fena schopná se rozmnožovat. Na všecko potřebujou veta - toto se mi zdá úchylné
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.202
Jak vidíte, doba se mění a feny nejsou k nakrytí podle učebnic, jak bývalo zvykem a některé hárání není ke krytí vůbec...takže si nechte to rýpání. Třeba jste měl doteď kliku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chovatelé už nejsou schopni poznat správný čas, kdy je fena schopná se rozmnožovat. Na všecko potřebujou veta - toto se mi zdá úchylné
No ono je malinko naprd, že dokážete poznat správný čas, když jedete za psem třeba 2000 km... Jasně, když kryjete Alíkem odvedle, tak tohle řešit nemusíte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás,Karlovarsko 150Kč.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Úchylné to není,vždyť se veme jen maličko krev.
Jak jsem psala,mojí feně se to šouplo a mě to rozhodilo protože mi fena hárá pravidelně a i mému psu začne držet od 9.dne.Jenže předposlední hárání měla úplně jinak,nastavovala už 5. den a pes jí chtěl.Můj pes na ní neskáče,prvních 9 dnů si k ní čuchne ale nemá snahu jí nakrýt.A protože jedu dost daleko do ciziny tak jsem chtěla mít jistotu že pojedu správně.A vhodnej den krytí byl 8.
Víte všechno se zlepšuje,modernizuje a jestli je možnost mít ověřeno kdy má fena ty správný dny tak proč ne?Některý ženy který nemůžou otěhotnět přirozeně tak si taky nechaj pomoct,taky Vám to příjde úchylné?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.174
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
přesně ,tohle je špatne už nejsou chovatele kteři by znali svoji fenu tak že nepotřebuji progesteron.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za názory
Kryla bych nejdřív ve středu večer, nebo spíš až ve čtvrtek ráno. Pokud ale můžete, udělejte ve středu ještě jednu krev nebo aspoň stěr, ať máte jistotu. Myslím, že pravděpodobnost, že by to za dva dny skočilo třeba na 16, je strašně malá, takže čas určitě máte.
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kryla bych nejdřív ve středu večer, nebo spíš až ve čtvrtek ráno. Pokud ale můžete, udělejte ve středu ještě jednu krev nebo aspoň stěr, ať máte jistotu. Myslím, že pravděpodobnost, že by to za dva dny skočilo třeba na 16, je strašně malá, takže čas určitě máte.
Lucie
Lucie, děkuji, ve středu kolem druhé nechám udělat stěr. Pokud by to bylo již aktuální, stihnu ještě ten den odcestovat. Pokud ne, v ten čtvrtek asi už pojedu určitě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.65
Já vím, že je to blbej dotaz, ale jak to vypadá u feny, která není ke krytí celé hárání ? Vím, že jsou feny, které po celou dobu nepustí na sebe psa, ale stoupne jim normálně ta hodnota progesteronu ? I když asi jo, páč pár takových fen znám a štěnata měly, ačkoliv se krylo násilím, což já neuznávám ... my jdem na krev zas zítra, já se za to nestydim, nejsem až takovej chovatel, abych už to měla tak zmáknutý, že bezpečně poznám ten správnej den, raději si nechám poradit :o) Ač to samo tuším, vidim chování feny, přesto na tu krev dojdeme ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já vím, že je to blbej dotaz, ale jak to vypadá u feny, která není ke krytí celé hárání ? Vím, že jsou feny, které po celou dobu nepustí na sebe psa, ale stoupne jim normálně ta hodnota progesteronu ? I když asi jo, páč pár takových fen znám a štěnata měly, ačkoliv se krylo násilím, což já neuznávám ... my jdem na krev zas zítra, já se za to nestydim, nejsem až takovej chovatel, abych už to měla tak zmáknutý, že bezpečně poznám ten správnej den, raději si nechám poradit :o) Ač to samo tuším, vidim chování feny, přesto na tu krev dojdeme ...
Tak třeba moje fena držela jen našemu psovi,nevadí jí když k ní čuchne nebo oblízne.Před kamarádky psem ale nedržela a ani nechtěla aby k ní čuchal.Moje pak v ty pravý dny před psem zastaví,ocas na stranu a čeká .Trochu jsem se bála jestli se nechá nakrýt od cizího psa,měla jsem pro jistotu sebou košík.A když jsme ke psu přijeli tak stála jak socha a držela.Tím chci říct že jsou feny který podrží svýmu domácímu psu ale cizího nechtěj,musí se jim pomoct dělaj hysterky ale pak jsou v klidu a drží.
Já jdu taky zítra na progesteron,po druhý.Taky vidím chování feny,mám i psa tak ten mi taky pomůže to určit ale i tak jdu protože chci abych zas nejela zbytečně.Držím Vám palce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.65
Takže ale progesteron stoupne asi pokaždé, jen né každá fena prostě k sobě psa pustí :) Já taky držím palce, dejte vědět, taky sem napíšu, jak jsme na tom :))) Příjde mi, že už barví minimálně, takže jsem maličko ve stresu, musim se uklidnit :-o :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže ale progesteron stoupne asi pokaždé, jen né každá fena prostě k sobě psa pustí :) Já taky držím palce, dejte vědět, taky sem napíšu, jak jsme na tom :))) Příjde mi, že už barví minimálně, takže jsem maličko ve stresu, musim se uklidnit :-o :-D
jj tak to stoupne určitě akorát že některý nejsou rádodajky Já jsem se informovala tolik že už vím snad víc jak vet,určitě víc než ta moje vetka.Tak za měsíc se tu sejdem a snad si navzájem pogratulujem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jj tak to stoupne určitě akorát že některý nejsou rádodajky Já jsem se informovala tolik že už vím snad víc jak vet,určitě víc než ta moje vetka.Tak za měsíc se tu sejdem a snad si navzájem pogratulujem
To doufám !!! :)))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.2
Nějaký krycí týden zítra jde fena, od které chci štěně, také na progesteron...držím všem palce!
Vojtas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za názory
Středa večer nebo čtvrtek ráno a mělo by to být v pohodě... v ten čtvrtek by progest mohl být kolem 11, což je optimal.
Někteří veti posílají OKAMZITE kryt, kdyz vyjde vysledek 5 ng/ml, coz je uplna blbost. Oni to berou dle tabulek a skript, co meli ve skole.. praxe je jina. :) Nejlepsi je kryt pri hodnotach 9-12. Tot me zkusenosti chovatelske dlouholete.
Ten ster Vam toho moc nerekne v tu stredu, mysleno tak, ze se z nej nepozna, zda je to 8 nebo 14 ng/ml... ale kdyby to naaaahodou (nepredpokladam) do strededcniho steru vystoupalo k osmnacte napriklad, tak by to uz ze steru poznat bylo. Ale to se nestane, nebojte.
Ono je to pokaždé bohužel pro nás chovatele jinak - každé feně každé hárání stoupá jinak rychle. Takže klidně to za den pak skočí o 5 čísel, to se prostě nikdy neví.
Tak držím palce.
Jinak jak tu nekteri pisi, jak je to strasne uchylne jezdit na stery nebo progesteron.. tak ja mam sice sve feny nasledovane, mame je doma stale na ocich a stejne si nejsem jista, kdy je ten pravy den, jedna fena se nastavuje psum cela chticna uz par dnu po zacatku harani, pritom progest kdyz jsem delala treba sedmy den, tak byl na cisle 2 ng/ml, ale fena litala a naskakovala na psy a ojizdela je jak diva. Ty spravne dny miva az kolem 13. dne harani.
Kdybych se tedy mela ridit dle feny, tak stenata nemame nikdy.
Toz tak :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.79
Jo kamarádky fena to má stejné, cca od pátého dne ocas uplně na stranu, nastavuje se jak blázen, ale progesteron správné dny ukázal na 12 den a bylo to opravdu uplně přesně :) Moje fena naopak se prostě nenastavuje, pokud ty dny už nemá, ale i tak se začne stavět ještě na nízkém progesteronu, dneska už se nastavuje docela dost, takže jsem zvědavá, kolik nám to výjde, sama si to prostě netroufnu odhadnout, holt sem taky uchylna no a pojedem znovu na krev )) Moje feny navíc nemají ty dny klasiky ten 11-13 jak se dřív krylo, mamka téhle feny byla na krytí až 18 den a to pořád neměla progesteron ani na 6 :) Ale vyšlo to :) Tahle fenka hárá dnes 13 den, tak jsem zvědavá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Mojí kamarádky fena psy znásilňuje celý hárání,taky by to bez progesteronu nepoznala a to má dlouholeté zkušenosti a u jiných fen progesteron dělat nemusí.Jak říkám,jsou feny rádodajky a feny hysterky který dělaj drahoty
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mojí kamarádky fena psy znásilňuje celý hárání,taky by to bez progesteronu nepoznala a to má dlouholeté zkušenosti a u jiných fen progesteron dělat nemusí.Jak říkám,jsou feny rádodajky a feny hysterky který dělaj drahoty
A pak jsou feny, jako má jeden můj známý chovatel - ta má období, kdy se nechá nakrýt, jen půl dne či dokonce míň. Je to normální zdravá fenka, krytá vždy zcela přirozeně stylem "vypustíme je spolu na zahradu a počkáme", nicméně to okno je tak krátké, že před cestou za psem je progesteron naprosto nezbytně nutný, aby aspoň zhruba věděli, kdy mají vyrazit. Zvlášť když jedou 2200 km.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Tak mi právě volala z vete:
pondělí 8,2 nmol/l = 2,5 ng/ml (5.den hárání)
středa 14,6 nmol/l = 4,6 ng/ml (7. den hárání)
Tak jak to vidíte?Mě by vyhovovalo jet zítra ale to mi příjde brzo,pojedu v pátek.To by mělo být OK,co myslíte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.203
Píšete tady de facto o fenách, které mají nevýraznou říji, říji pokaždé jinak, o fenách neochotných se pářit, o fenách, které odmítají psy. Prosím Vás, to je v pořádku za každou cenu chtít od takových podivných fen štěňata? Dobrá chovná fena má mít říji, jejíž stadia se dají rozpoznat jednoduše podle chování feny a barvy výtoku a reakcí feny a ne nějakým komplikovaným mnohokrát opakovaným laboratorním vyšetřením. Dobrá fena je ochotná připustit psa plus mínus několik dní a ne jedno pitomé odpoledne. Quo vadis kynologie!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Píšete tady de facto o fenách, které mají nevýraznou říji, říji pokaždé jinak, o fenách neochotných se pářit, o fenách, které odmítají psy. Prosím Vás, to je v pořádku za každou cenu chtít od takových podivných fen štěňata? Dobrá chovná fena má mít říji, jejíž stadia se dají rozpoznat jednoduše podle chování feny a barvy výtoku a reakcí feny a ne nějakým komplikovaným mnohokrát opakovaným laboratorním vyšetřením. Dobrá fena je ochotná připustit psa plus mínus několik dní a ne jedno pitomé odpoledne. Quo vadis kynologie!
Hmmm... taky jsem všema deseti pro přirozenou reprodukci. To bez debaty a zcela. A jak se tu kdosi holedbal, jak umí krycímu psu pěkně nahonit, když se mu samotnému u feny nepostaví, tak u podobných záležitostí se mi zvedá kufr a mám chuť jít si vyřídit zbrojní průkaz.
Ale na druhou stranu feně, která má fantastickou povahu, spousty pracovních zkoušek, má v pořádku naprosto všechna zdravotní vyšetření (RTG kyčlí, loktů, ramen, vyšetření očí a sedm genetických testů na dědičné choroby), velice slušný exteriér, která se nechá nakrýt bez jakéhokoliv zásahu člověka, naprosto přirozeně rodí a odchovává zdravá štěňata, klidně odpustím, že se nechá nakrýt jen půl dne a že v případě, kdy je krycí pes daleko, je potřeba udělat progesteron.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.203
Dejme tomu, ovšem z diskuze je patrné, že potřebu dělat progesteron má kdejaká fena, která je fantastická dle subjektivního názoru majitele. Progesteron dělají fenám, které jedou za psem kousek a ohánějí se "400!!!!" kilometrama. A to už nemluvím o tom, že co dva dny lozit na veterinu a nechat do feny píchat, nepřispívá k dobré pohodě feny. 99% psů začne bejt nervózní jen se k veterině člověk s nima přiblíží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jak to vidíte?Mě by vyhovovalo jet zítra ale to mi příjde brzo,pojedu v pátek.To by mělo být OK,co myslíte?
Klidně i v sobotu rano-dopoledne.. si myslím, že by vůbec nevadilo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Klidně i v sobotu rano-dopoledne.. si myslím, že by vůbec nevadilo.
děkuju za názor
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kryl bych nejdřív v sobotu. jestli budete překrývat, tak klidn ten pátek + neděle.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.57
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dejme tomu, ovšem z diskuze je patrné, že potřebu dělat progesteron má kdejaká fena, která je fantastická dle subjektivního názoru majitele. Progesteron dělají fenám, které jedou za psem kousek a ohánějí se "400!!!!" kilometrama. A to už nemluvím o tom, že co dva dny lozit na veterinu a nechat do feny píchat, nepřispívá k dobré pohodě feny. 99% psů začne bejt nervózní jen se k veterině člověk s nima přiblíží.
Obávám se, že tohle není ani tak téma o kvalitě a říji chovných fen, jako spíš o neznalosti jejich majitelů. Dnes se zkrátka s pomocí veterinární medicíny a sociálních sítí chce stát chovatelem kdekdo...
Na druhou stranu progesteron neodsuzuji. Jak kvůli dalekým cestám s drahými krycími poplatky, kde znát optimální načasování je fajn, tak jako majitelka krycího psa, kdy je příjemné vědět a domluvit se dopředu, kdy s fenkou dorazí...taky nevisím na hřebíčku k dispozici kdykoli..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.19
Tak u nás to taky vypadá na pátek, tak držím pěsti všem :o)) A no jo no, holt sme odsouzení na tu medicínu, co se dá dělat :o) Rozhodně to není nějak hrozivé bodání do feny teda :-D k nám jezdí veterinářka domů, psi se můžou uřvat a uvrtět, nechali by si od ní snad zlámat nohy, kdyby to šlo :-D Páč to je prostě teta, která vozí jídloooooo :-o A bodání ? Ta fena ani neví, že jí zajede tenoučkou jehlou do nožky, vůbec to nevnímá :o) Ale samo pro některé psi je to stres, moji psi se třeba hnali i na veterinu totálně nadšení :-D Ale sem ráda, že už to máme takhle, je to příjemnější, hlavně pro mě, přijede veterinářka, dáme kafíčko, posedíme, to není zlý :o)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak u nás to taky vypadá na pátek, tak držím pěsti všem :o)) A no jo no, holt sme odsouzení na tu medicínu, co se dá dělat :o) Rozhodně to není nějak hrozivé bodání do feny teda :-D k nám jezdí veterinářka domů, psi se můžou uřvat a uvrtět, nechali by si od ní snad zlámat nohy, kdyby to šlo :-D Páč to je prostě teta, která vozí jídloooooo :-o A bodání ? Ta fena ani neví, že jí zajede tenoučkou jehlou do nožky, vůbec to nevnímá :o) Ale samo pro některé psi je to stres, moji psi se třeba hnali i na veterinu totálně nadšení :-D Ale sem ráda, že už to máme takhle, je to příjemnější, hlavně pro mě, přijede veterinářka, dáme kafíčko, posedíme, to není zlý :o)
Moje fena taky,ta mě rve do ordinace protože ví že tam padaj piškoty Ani neví že jí berou trošku krve (maličká ampulka) a pak se sápe po vetovi kterej si s ní povídá a krmí.U toho říká tak už poslední piškotek aby nám panička nevynadala
Já jedu na krytí do Německa,za krásným psem s ještě zajímavějším rodokmenem a chci si nechat štěně.Minule to nevyšlo takže podstoupím cestu znova a snad už to vyjde.
Ti co tu odsuzují mě nezajímaj,neřeším.Ti co mají zkušenosti a podělí se o ně tak díky za ně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kryl bych nejdřív v sobotu. jestli budete překrývat, tak klidn ten pátek + neděle.
I Vám díky za názor
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moje fena taky,ta mě rve do ordinace protože ví že tam padaj piškoty Ani neví že jí berou trošku krve (maličká ampulka) a pak se sápe po vetovi kterej si s ní povídá a krmí.U toho říká tak už poslední piškotek aby nám panička nevynadala
Já jedu na krytí do Německa,za krásným psem s ještě zajímavějším rodokmenem a chci si nechat štěně.Minule to nevyšlo takže podstoupím cestu znova a snad už to vyjde.
Ti co tu odsuzují mě nezajímaj,neřeším.Ti co mají zkušenosti a podělí se o ně tak díky za ně
Já to taky neřeším, beru si odsud jen co potřebuji, to ifauna člověka naučí dost rychle :-D :-D Držím moc pěsti, já nakonec kreju v čr, ale zas na uplně opačném konci, takže blízko zrovna to taky není, tak at to máme trošku přesně Bude mě moc mrzet, že si nemůžu nechat mimi zrovna po téhle fence, budu hodně plakat, ale sedmého psa už opravdu mít nemůžu :( Ale neumim si to představit, ona je u nás narozená, držím jí v rukou od prvního dne a hrozně moc jsme spolu dokázaly a teď mi doma nezůstane ani holčička :( Snad budu mít děti blízko u sebe, jako z předešlých dvou vrhů a budu si je užívat aspoň tak :o)) Tedy už přemýšlím, jako by bylo nakryto, teď sem to určitě zakřikla :-o :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.203
jasněěě :)) veterinář je nejlepší přítel psa......... to vykládejte možná holubům, že se pes na veterináře těší a láskou by ho oslintal :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.141
Taky jezdím na progesteron, i když sama vím kdy je nejlepší čas u svých fen,ale taky jezdím daleko na krytí a nechci přijet pozdě. I krycí poplatek je veliký, takže chci mít jistotu. A i naše fenka veterinářku zbožňuje a to jí nic nevozí. Nejraději by ji oslintala blahem. No každý to má jinak. Jen když jsem kryla doma progesteron jsem si nedělala, ale proč si nepotvrdit, že je nejlepší čas. Ono každý jsme nějak začínal a učení z nebe nepadají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já to taky neřeším, beru si odsud jen co potřebuji, to ifauna člověka naučí dost rychle :-D :-D Držím moc pěsti, já nakonec kreju v čr, ale zas na uplně opačném konci, takže blízko zrovna to taky není, tak at to máme trošku přesně Bude mě moc mrzet, že si nemůžu nechat mimi zrovna po téhle fence, budu hodně plakat, ale sedmého psa už opravdu mít nemůžu :( Ale neumim si to představit, ona je u nás narozená, držím jí v rukou od prvního dne a hrozně moc jsme spolu dokázaly a teď mi doma nezůstane ani holčička :( Snad budu mít děti blízko u sebe, jako z předešlých dvou vrhů a budu si je užívat aspoň tak :o)) Tedy už přemýšlím, jako by bylo nakryto, teď sem to určitě zakřikla :-o :-D
Tak držím palce ať Vám to vyjde Je hezký že se tu najdou i slušný lidi se slušným názorem i když třeba s jiným.Tak hezký den všem,i těm prudičům třeba budou mít pak míň prudící náladu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jasněěě :)) veterinář je nejlepší přítel psa......... to vykládejte možná holubům, že se pes na veterináře těší a láskou by ho oslintal :D
Věřím tomu že Vaši psi se na veterinu netěší,vyrovnanej člověk má vyrovnaný psy a člověk jako Vy má psy jak se říká "jakej pán takovej pes"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Věřím tomu že Vaši psi se na veterinu netěší,vyrovnanej člověk má vyrovnaný psy a člověk jako Vy má psy jak se říká "jakej pán takovej pes"
Přesně tak, asi poznám, jak reagují psi na to, když k nám dorazí veterinářka, ale možná, že jiní to vědí lépe
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Věřte nevěřte, je to tak. Můj mladší pes mě do ordinace táhne, jak se šíleně těší. Celé vyšetření stráví tím, že se snaží olízat doktorovi a sestřičce nos a uši, a po vyšetření je vyloženě zklamaný, že už to skončilo, a nechce odejít. A to si s veterináři jako štěně užil dost, ale prostě vášnivá láska k lidem a radost z toho, že se jím někdo zabývá, je stokrát silnější.
Moje starší fenka je přesný opak, veterinářů se bojí a celým tělem dělá, že tam vlastně vůbec není. Ale všichni psi nejsou takoví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.203
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Věřte nevěřte, je to tak. Můj mladší pes mě do ordinace táhne, jak se šíleně těší. Celé vyšetření stráví tím, že se snaží olízat doktorovi a sestřičce nos a uši, a po vyšetření je vyloženě zklamaný, že už to skončilo, a nechce odejít. A to si s veterináři jako štěně užil dost, ale prostě vášnivá láska k lidem a radost z toho, že se jím někdo zabývá, je stokrát silnější.
Moje starší fenka je přesný opak, veterinářů se bojí a celým tělem dělá, že tam vlastně vůbec není. Ale všichni psi nejsou takoví.
jo aha :) "věřte nevěřte"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.12
Kdybych byla majitel krycího psa, trvám na tom, aby potenciální partnerky jezdily vždy na základě progesteronu. Spousta majitelů kryje příliš brzy, fenka nezabřezne, a kdo je za pitomce? Samozřejmě krycí pes, protože "to po něm nebřezne".
Naopak mě spíš fascinuje, kolik je tu odborníků a velezkušených chovatelů, kteří na stoprocent poznají krycí dny.
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdybych byla majitel krycího psa, trvám na tom, aby potenciální partnerky jezdily vždy na základě progesteronu. Spousta majitelů kryje příliš brzy, fenka nezabřezne, a kdo je za pitomce? Samozřejmě krycí pes, protože "to po něm nebřezne".
Naopak mě spíš fascinuje, kolik je tu odborníků a velezkušených chovatelů, kteří na stoprocent poznají krycí dny.
Lucie
Přesně tak, taky mám v odchovancích dva pejsky uchovněné a bohužel díky tomu, že nebyly správné dny, jeden pes prostě nenakryl, bohužel od té doby nic, velmi rychle se to rozneslo a to tak, že prostě je pes neschopný :( U druhého byly feny dvě, obě měly progesteron, krytí v obou případech proběhlo naprosto super, takže za mě též progesteron určitě ano
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.159
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lucie
Naprostý souhlas! Také jsem se už dozvěděla, že můj pes "nekryje" nebo "dává málo štěňat" (ve vlastním chovu přitom nadprůměrné vrhy ) Taky se mi ale několikrát přihodily telefonáty typu: "tak háráme, krev z nás kape, kdy máme přijet? jo, to já nevím, kdy začala..a on ji nenakreje, když hárá?" nebo pro změnu "nemůžeme se na vás dozvonit, vy nejste doma? ale my máme dneska ideální den!" Hlava mi to nebrala, protože v obou případech byly fenky přes 200km od nás.
Jj, i to k chovatelství patří - a máš-li chovatelskou stanici, tak máš přece "otevírací dobu" nonstop. Ale to jen tak pro zasmání a trochu mimo téma, že drobet zpřesnění není na škodu (pokud to nikoho nestresuje a šílený majitel netahá háravku po veterinách obden.)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.24
Ještě otázka, omlouvám se za svou neznalost, ale opravdu moje zkušenosti nejsou ještě až takové, tohle bude náš třetí vrh, štěnda máme jednou za dva až tři roky, věnujeme se hlavně sportům a podobně, ale jak se tu psalo, že fenka při té ovulaci přímo, nekrvácí, to vím, toho už sem si stačila všimnout, kupodivu tedy :o))) Ale když už jsme tu u toho progesteronu, při jaké hodnotě tak se ta krev mění v ten světlý výtok, víte to ? Ač ono tohle taky bude asi dost individuální, u té starší fenky u nás, třeba ten výtok mizí docela brzo a progesteron pak ukazuje správné hodnoty ještě za pár dní po, kdežto tahle mladší ještě pořád tu krev má a to bychom zítra měli večer jet krýt, ale třeba se to do té doby změní, u téhle fenky je to poprvé a zřejmě už sem tam zblblá, že jí sleduju asi až moc :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě otázka, omlouvám se za svou neznalost, ale opravdu moje zkušenosti nejsou ještě až takové, tohle bude náš třetí vrh, štěnda máme jednou za dva až tři roky, věnujeme se hlavně sportům a podobně, ale jak se tu psalo, že fenka při té ovulaci přímo, nekrvácí, to vím, toho už sem si stačila všimnout, kupodivu tedy :o))) Ale když už jsme tu u toho progesteronu, při jaké hodnotě tak se ta krev mění v ten světlý výtok, víte to ? Ač ono tohle taky bude asi dost individuální, u té starší fenky u nás, třeba ten výtok mizí docela brzo a progesteron pak ukazuje správné hodnoty ještě za pár dní po, kdežto tahle mladší ještě pořád tu krev má a to bychom zítra měli večer jet krýt, ale třeba se to do té doby změní, u téhle fenky je to poprvé a zřejmě už sem tam zblblá, že jí sleduju asi až moc :-D
Sice neodpovím protože mám jen jednu fenu ale od kámošek vím že každá fena to má jinak,jinak barví a každá i různě dlouho.Moje třeba už od 15 dne nešpiní,vložku má čistou.Jedný známý fena barví/špiní ještě 27 den.Já si myslím že na to tabulky nejsou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.245
Za laborku na progesteron už nedám vetům ani korunu. Dvakrát jsem byla, podlehla jsem moderním radám a nedopadlo to. Vrhy po jednom štěndu. Teď si sleduju barvu výtoku a dva dny poté co zesvětlá jedu krýt. Vrhy 4 až 6 štěňat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za laborku na progesteron už nedám vetům ani korunu. Dvakrát jsem byla, podlehla jsem moderním radám a nedopadlo to. Vrhy po jednom štěndu. Teď si sleduju barvu výtoku a dva dny poté co zesvětlá jedu krýt. Vrhy 4 až 6 štěňat
I Vám díky za zkušenost,dobrý vědět protože zkušenosti jsou určitě lepší než tabulky vetů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.238
Mě spíš zajímalo, jestli se může stát, že i přes tu hladinu progesteronu, která třeba už ukazuje ty správné hodnoty, může fena mít ten výtok zbarvený Jestli se může prostě stát, že nemá výtok bezbarvý, jak se často píše
Jinak vyrážíme za pár hodinek, sem teda nervozní :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
středa 0,64 ng/ml (8. den hárání)
dnes 1,25 ng/ml (10. den hárání)
ty hodnoty se mi zdají strašně nízké, dá se tomu věřit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.129
Jo tak to je jak u nás, klidně tomu věřte, bude to prostě jen později :o) My dnes háráme 15tý den a vyrážíme :o))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Některé feny se běžně kryjí 16. nebo 17 den takže takhle nízké hodnoty kolem 10. dne se dají očekávat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.121
Tak u nas to dnes nevyslo, jedem znovu zitra, fenka se chovala ukazkove ale psik se dvakrat vzrusil moc rychle a slo to mimo... snad to bude zitra lepsi :( pejsek uz kryl a sam takze snad to zvladnem. Myslite, ze kdyz byl ve stredu progesteron 2, 38, ze nebude pozde ? Hodne ctu ze he nejlepsi kryt kolem tech 10, tak snad nad tim jeste nejsme achjo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.121
Tak u nas to dnes nevyslo, jedem znovu zitra, fenka se chovala ukazkove ale psik se dvakrat vzrusil moc rychle a slo to mimo... snad to bude zitra lepsi :( pejsek uz kryl a sam takze snad to zvladnem. Myslite, ze kdyz byl ve stredu progesteron 2, 38, ze nebude pozde ? Hodne ctu ze he nejlepsi kryt kolem tech 10, tak snad nad tim jeste nejsme achjo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli bylo ve středu jenom něco přes dvě je dost dobře možné, že je dnes ještě brzo!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.199
Jsme zpet, dnes naprosto ukazkove kryti, uplna parada !! Nicmene budem stejne prekryvat a pokud by naaaahodou bylo jeste treba, zvladnem to jeste jednou, kazdopadne to bylo super, naprosto prirozene, vse oni sami :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsme zpet, dnes naprosto ukazkove kryti, uplna parada !! Nicmene budem stejne prekryvat a pokud by naaaahodou bylo jeste treba, zvladnem to jeste jednou, kazdopadne to bylo super, naprosto prirozene, vse oni sami :)
Super :)
Jinak v pohodě se dá krýt i kolem 13, 14 ng/ml ...i pak feny mívají početné vrhy.
To píšu jak jste výše psala s obavami, že snad to nevystoupá nad desítku.
Většinou totiž veti vysílají majitele fen kolem pětky se slovy RYCHLE, dnes je nejlepsi! den ...což je blbost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem zadavatelka. Já bych se toho, že je pozdě vůbec neobávala.
No a jak jsme dopadli my? Ve středu večer jsme jeli krýt, fena stála, pes skákal, ale nenakryl. Jeli jsme tedy opět ve čtvrtek večer, fena opět stála, pes opět skákal, ale opět nenakryl. Včera večer jsme jeli k jinému psovi a za půl hodinky jsme odjížděli s přirozeně nakrytou fenou. Také jsem si myslela, že už bude v pátek večer pozdě. Ale co jsem konzultovala s veterinářem, fena má čtvrtek pátek žlutohnědý výtok, takže ideální dny. Možná, že ještě pojedeme překrýt v neděli, uvidíme, jestli si fena ještě k sobě psa pustí.
Držím palce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.199
Tak super drzim pesti !! Jinak omlouvam se, od vcera pisu na mobilu a moc na to nevidim, stredecni hodnota byla ne 2 ale 3.4 a krylo se tedy az dnes, ale bylo to opravdu supr, vcera si fenka byla jeste malicko nejista takze sem to nehrotila, dnes nabehla doprostred zahrady, vocas do vrtule a cekala :-D behem par vterin bylo nakryto, jen sem ji pak pridrzela jak v ni psik narustal, ale i to bylo dobre, takze z jejiho chovani soudim, ze cas je opravdu spravny, ale urcite pojedem jeste jednou :))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Tak všem co nakryli držím palce
Já byla taky včera a všechno proběhlo v pořádku,pes maniak a čuba držela.Tak snad i u nás se dočkáme.U nás bez překrytí,mám to daleko tak snad stačilo jednou.Jinak co vím tak nemá smysl překrývat hned druhej den,když už tak za dva dny.Tak ženský (doufám že jste všechny ženský,pánům se kdyžtak omlouvám) za měsíc tady a snad s pozitivníma zprávama
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pátek 1,25 ng/ml (10. den hárání)
dnes 5,87 ng/ml (13. den hárání)
veterinář nás poslal hned na krytí, mně se to zdá ještě brzy....
Vojtas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.202
15.,16. den bude ok, tohle je opravdu zbytečně brzo.
Z toho je pak to" pes se netrefil" - jsou psi, kteří když je brzo - tak se netrefí, prostě nemá důvod se přirazit. Sice po delší době může nakrýt, ale on to prostě ví, co by se namáhal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.202
15.,16. den bude ok, tohle je opravdu zbytečně brzo.
Z toho je pak to" pes se netrefil" - jsou psi, kteří když je brzo - tak se netrefí, prostě nemá důvod se přirazit. Sice po delší době může nakrýt, ale on to prostě ví, co by se namáhal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.34
Tak co, zadařilo se krytí ? :) Já mám zas jeden pitomej dotaz :-D Bylo mi řečeno, že se dobře pozná nakrytá fena, když se po hárání pak čistí, když z ní prostě de jakoby sražená krev, že je to dobré znamení. Je fakt, že jsem to u první feny zažila, poprvé určitě, to sem se vyplašila, co se děje, po druhé nevím, to si nevybavuju. Fenka ted normálně dohárává, nic do černa z ní nejde, máte s tím zkušenost ? Musí to tak být, že z ní půjde tmavší výtok nebo vám fenky dohárají uplně normálně ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pátek 1,25 ng/ml (10. den hárání)
dnes 5,87 ng/ml (13. den hárání)
veterinář nás poslal hned na krytí, mně se to zdá ještě brzy....
Vojtas
Ano, je to zbytecne brzy. Jedte kryt za 2 dny s prekrytim nebo za tri dny bez prekryvani.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak co, zadařilo se krytí ? :) Já mám zas jeden pitomej dotaz :-D Bylo mi řečeno, že se dobře pozná nakrytá fena, když se po hárání pak čistí, když z ní prostě de jakoby sražená krev, že je to dobré znamení. Je fakt, že jsem to u první feny zažila, poprvé určitě, to sem se vyplašila, co se děje, po druhé nevím, to si nevybavuju. Fenka ted normálně dohárává, nic do černa z ní nejde, máte s tím zkušenost ? Musí to tak být, že z ní půjde tmavší výtok nebo vám fenky dohárají uplně normálně ?
Kdyz zabreznou, tak mi fenky doharavaji s tim tmavym vytokem, nekdy skoro do cerna az. Ale nekdy doharaly normalne a i tak byly brezi. Takze je to opět 50 na 50 :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.34
aaaaaa :) takže to není úplně ukazatel toho, zda březí sou nebo ne, to je hrůza ! :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
aaaaaa :) takže to není úplně ukazatel toho, zda březí sou nebo ne, to je hrůza ! :)
Taky nemam rada tohle napeti a cekani)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky nemam rada tohle napeti a cekani)
Kéž by šlo sono udělat hned po krytí ! :-D Necháte všichni dělat ultrazvuk ? Nás čeká první víkend v srpnu :) Taková doba ! :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kéž by šlo sono udělat hned po krytí ! :-D Necháte všichni dělat ultrazvuk ? Nás čeká první víkend v srpnu :) Taková doba ! :-D
Mě spíš překvapuje, že se toho ještě nechytla žádná firma a nevyvinula "těhotenský" test z moči pro psy. To by byl kšeft!
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě spíš překvapuje, že se toho ještě nechytla žádná firma a nevyvinula "těhotenský" test z moči pro psy. To by byl kšeft!
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.122
... tak máme za sebou o víkendu dva týdny od krytí, jak jste na tom, už je něco trošku znát ? :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Jsem zadavatelka. Naše fenka začala být mazlivější a také má trochu více naběhlé struky, srst na bříšku začíná trošku vypadávat. Doufám, že to klaplo a mimina čekáme I když trochu mě mate, že toto její druhé těhotenství bere celkem s přehledem a hormony s ní moc nemlátí. Při prvním těhotenství se jí střídaly nálady, vymýšlela kraviny, zlobila jako malé štěně a při mazlení vždy tekla po podlaze
No třeba to ještě přijde, jsme teprve na začátku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.122
U nás zatím srst nevypadává, ale připadá mi, že jak se nají, tak je o dost větší, normálně po jídle to na ní fakt není znát a ted prostě po jídle má pupek :) A to má dávky pořád stejné, nic neměním, ani pohyb neměním :) Jen agi ted neběháme :) Akorát druhá fenka co má odháráno asi o týden dřív a nakrytá není, vypadá víc březí, má pupek šílenej :-D Bude mít pěknou falešku :-/ Takže nevím no, zatím vůbec nedokážu říct :) Je teda rozežraná pěkně, což normálně taky moc není, ale to může mít taky po hárání :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.6
Tak máme 23 den, pupík zatím neroste, přesto mi příjde, že se nějak měníme :) Moje fenka je takové tíntítko normálně a ted vypadá, jako kdyby jí v oblasti hrudníčku někdo přifoukl :) Jakože lišta jí spadne po každém hárání, ale nikdy v hrudníčku nevypadala takto :o) Zvláště po jídle, je to znát :) Už v pátek budem vědět, jak jsme na tom :) Přikládám fotku ze sedmého dne po krytí ....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.6
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Mám to podobně u naší buchty,jak u vás ty fotky.Moje je dneska 24 den,na sono jdu v úterý.Jinak já mám otázku,zatím mi na to nikdo nedokázal říct ano či ne.Moje fena je zlatá,myslím barvou,cecíky má takový tělově růžový.Teď co je po krytí tak jí hodně ztmavly,jako čokoláda.Myslíte že by to mohl být taky příznak březosti?Taky jsem nedočkavá po tom minulým nezabřeznutí.Bohužel když měla první vrh tak jsem si změny barvy cecíků nevšimla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak máme 23 den, pupík zatím neroste, přesto mi příjde, že se nějak měníme :) Moje fenka je takové tíntítko normálně a ted vypadá, jako kdyby jí v oblasti hrudníčku někdo přifoukl :) Jakože lišta jí spadne po každém hárání, ale nikdy v hrudníčku nevypadala takto :o) Zvláště po jídle, je to znát :) Už v pátek budem vědět, jak jsme na tom :) Přikládám fotku ze sedmého dne po krytí ....
Znáte tenhle kalendář?
http://www.rr.sk/modules.php?name=Preg_kal
Na sono můžete už jít,já jdu v úterý protože vet co dělá sono v pondělí je dopoledne a to jsem v práci.Jinak bych šla už zítra Tak musím počkat do úterý,to tam je odpoledne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.6
Zvláštní, taky jsem koukala, že Trixi má ted cecíky uplně tmavý a mívala uplně světlý bříško, ale podle mě to březostí není, podle mě je to prostě létem, sluníčkem, páč u nás i jako bříško ztmavlo, má tmavé flíčky, jako pigment, což v zimě neměla :))
Jooo kalendář znám, denně sleduju !! :o))) A tu mléčtou lištu má taky vaše fenečka trošku spuštěnou ? Moje starší se lišta spustila právě o dost později, tak sem nervozní :( Ale zas tahle holčička prostě po hárání to tak pokaždé. My máme sono v pátek, protože přijede veterinářka sem, budeme čistit zuby celé smečce (nastávající matce jen v případě, že nezabřezla, jinak jí necháme samo být), takže doveze i sono a vše to zvládnem, držím vám moc pěsti !!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.6
Jen teda, se tam píše, že sem tam u feny se objeví světlý nebo nažloutlý výtok, tak toho sem si zatím tedy nevšimla ... Ale u starší sem si toho všimla asi taky až později, nevím ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zvláštní, taky jsem koukala, že Trixi má ted cecíky uplně tmavý a mívala uplně světlý bříško, ale podle mě to březostí není, podle mě je to prostě létem, sluníčkem, páč u nás i jako bříško ztmavlo, má tmavé flíčky, jako pigment, což v zimě neměla :))
Jooo kalendář znám, denně sleduju !! :o))) A tu mléčtou lištu má taky vaše fenečka trošku spuštěnou ? Moje starší se lišta spustila právě o dost později, tak sem nervozní :( Ale zas tahle holčička prostě po hárání to tak pokaždé. My máme sono v pátek, protože přijede veterinářka sem, budeme čistit zuby celé smečce (nastávající matce jen v případě, že nezabřezla, jinak jí necháme samo být), takže doveze i sono a vše to zvládnem, držím vám moc pěsti !!
Tak já mám psy doma a na sluničku pupík neopaluje tak mě to právě překvapilo.Jo lištu má taky volnější,jinak má břicho víc vtažený.Teď leží na gauči a pupík docela venku ,přitom krmím stejně možná malinko míň protože teď nemá tolik pohybu a ani udičku nedělám.Vyfotila jsem to břicho,na fotkách teda nejsou cecíky až tak tmavý asi to je bleskem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jen teda, se tam píše, že sem tam u feny se objeví světlý nebo nažloutlý výtok, tak toho sem si zatím tedy nevšimla ... Ale u starší sem si toho všimla asi taky až později, nevím ...
Moje taky nemá žádný výtoky,jediný kdy tak den dva před háráním má bílou kapku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já mám psy doma a na sluničku pupík neopaluje tak mě to právě překvapilo.Jo lištu má taky volnější,jinak má břicho víc vtažený.Teď leží na gauči a pupík docela venku ,přitom krmím stejně možná malinko míň protože teď nemá tolik pohybu a ani udičku nedělám.Vyfotila jsem to břicho,na fotkách teda nejsou cecíky až tak tmavý asi to je bleskem.
No to vypadá taky už pěkně ! :o)) Kruci, kéž by to klaplo :)) Já mám taky psíky doma, ale jsme na chatě, dveře mám furt otevřené když je pěkně, takže si psíci chodí sem a tam a rádi se vyvalují na sluníčku To mají mají po mě
Tu lištu máme taky tak no :) Zas mě všichni děsí, že když je lišta takhle dole brzo, je to faleška :-D Jenže ona nikdy teda neměla takovou falešku, aby se takhle rozšířila v hrudníku, to se nám nikdy nestalo
Taky krmim spíš méně, ven se dostanem né tolik hlavně kvůli počasí, mám tu starší fenky a nemůžu je vytáhnout ven v takovém vedru :( takže chodíme chvíli ráno, chvíli večer, jak to prostě jde no .. takže dávky jsem ubrala všem, včetně "možnátěhuli" :) Trixi měla výtok po krytí, čistila se, sem tam tmavá kapka, zaschlá krev, to prý se může stát, starší to měla po prvním krytí taky, noooooo už to chci vědět :) Musíte hned v úterý napsat !! :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to vypadá taky už pěkně ! :o)) Kruci, kéž by to klaplo :)) Já mám taky psíky doma, ale jsme na chatě, dveře mám furt otevřené když je pěkně, takže si psíci chodí sem a tam a rádi se vyvalují na sluníčku To mají mají po mě
Tu lištu máme taky tak no :) Zas mě všichni děsí, že když je lišta takhle dole brzo, je to faleška :-D Jenže ona nikdy teda neměla takovou falešku, aby se takhle rozšířila v hrudníku, to se nám nikdy nestalo
Taky krmim spíš méně, ven se dostanem né tolik hlavně kvůli počasí, mám tu starší fenky a nemůžu je vytáhnout ven v takovém vedru :( takže chodíme chvíli ráno, chvíli večer, jak to prostě jde no .. takže dávky jsem ubrala všem, včetně "možnátěhuli" :) Trixi měla výtok po krytí, čistila se, sem tam tmavá kapka, zaschlá krev, to prý se může stát, starší to měla po prvním krytí taky, noooooo už to chci vědět :) Musíte hned v úterý napsat !! :)
Moje čuba falešky nemá,jediný co že jí povolí trochu cecky.Jinak taky mi příjde když koukám ze zhora že má ty žebra takový širší,snad si nic nenalhávám.Tenhle týden je i venku línější,možná je to tím teplem.Jasně,v úterý napíšu Vám taky držím palce ;-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.6
Třeba se mi fena jen zavodňuje a bude vymalováno :-D Ale druhá fena hárala s ní, jen o kousek dříve, asi o týden a ta teda se zavodňuje a nejde jí to do hrudníčku, má prostě pupek, chvilku sem přemýšlela, jestli sem nebyla na krytí s ní :-o :-D Ale ta už teď zas docela pěkně hubne, hrudníček ale pořád stejnej a když byla těhu tak taky měla o dost širší .. Už ať je úterý a vím jak jste na tom, pak už jen pár dnů do našeho sona :o)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.57
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co vy máte za plemeno?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co vy máte za plemeno?
stafordšírský bulteriér
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.203
No a jak jste na tom, já sem snad víc nervní jak vy ! :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No a jak jste na tom, já sem snad víc nervní jak vy ! :-D
Taky jsem v práci furt koukala na hodiny kdy už budu končit.S radostí musím napsat že čekáme miminka a teď zas budu já čekat co napíšete v pátek.Mooooc držím palce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.203
Paráda, gratuluju !!!!!! :)))))))) A kolik ste jich viděli ?? :)) Já se začínám stresovat, začínám bejt nervozní, už si namlouvám, že máme spíš falešku, abych se připravila na horší zprávy :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Paráda, gratuluju !!!!!! :)))))))) A kolik ste jich viděli ?? :)) Já se začínám stresovat, začínám bejt nervozní, už si namlouvám, že máme spíš falešku, abych se připravila na horší zprávy :D
Díky.No min. čtyři ale přesně to neřeknou,můžou se překrývat.Mě stačí že vím že to vyšlo.Já si taky říkala že asi nebude,počítala jsem taky radši s horší variantou.Nezávidím to čekání do pátka,tak ať vám to rychle uteče ;-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky.No min. čtyři ale přesně to neřeknou,můžou se překrývat.Mě stačí že vím že to vyšlo.Já si taky říkala že asi nebude,počítala jsem taky radši s horší variantou.Nezávidím to čekání do pátka,tak ať vám to rychle uteče ;-)
Mě příjde, že prostě na 25 den vypadá moc naducaně :D ne že by měla pupík to ne, jen tu lištu, ale vypadá prostě v žebrech jak kdyby byla neustále po větší dávce jídla :-D Prostě nevím, navíc ani žádnej světlej výtok nemá, jak se to píše v tom březím kalendáři, nic sem nezpozorovala :-D Takže mě chytá maloučko panika no :-o :-D Držte palce, určitě napíšu :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.158
V žebrech to začíná .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.12
Já vím :) No čim víc se blíží sono, tim mi fena příjde štíhlejší :-D Asi na to prostě nemám, sem holt nervák :D Proto sou taky u nás štěnda jednou za dva tři roky :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Jsem zadavatelka. Koukám, že za poslední týden co jsem tu nebyla se diskuze pěkně rozrůstá To je dobře, přeji všem co jsou v očekávání hodně štěstí a zdravá miminka. My se k vám přidáváme, dnes máme 28. den, sono ukázalo min. 4 plody, spíše více, což je na naše plemeno docela hodně. No říkala jsem, že mi teď budou stačit 3-4 mimča, ale mám samozřejmě velkou radost, to zase bude doma veselo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.3
Tak to taky gratuluji !! Tak to už zbývám jen já co ? Kéž by to bylo do třetíce všeho dobrého !! :-D Přidávám fotečku ze včéra, jen pro srovnání, jestli má falešku, tak dostane oskara :-D na druhé fotce je teda vyvalená po jídle :-D Takže zítra už budem vědět achjo :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to taky gratuluji !! Tak to už zbývám jen já co ? Kéž by to bylo do třetíce všeho dobrého !! :-D Přidávám fotečku ze včéra, jen pro srovnání, jestli má falešku, tak dostane oskara :-D na druhé fotce je teda vyvalená po jídle :-D Takže zítra už budem vědět achjo :D
Proč nejdete na sono už dnes ? 25 den už půjde krásně vidět, jestli je, nebo není březí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.3
Protože k nám veterinářka přijede, jsme domluvené na zítra, že bude psům čistit zuby a tak, takže to spojíme dohromady :) Je to jednodušší než sem vláčet sono dnes a zítra by dorazila stejně, protože má volno, tak se bude věnovat nám :o) To už vydržíme :o)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.3
Zítra to bude 28 den, tak to uvidí taky pěkně, nepotřebuju vědět přesně, kolik jich je, jestli tam jsou, jen prostě, jestli tam jsou :o))))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No mě dost připomíná tu mojí,tak zítra sem musím hned kouknout protože jsem zvědavá.
Jinak jsem si myslela že si píšu s Váma a pak koukám a byl to někdo s 226.203,nebo je to taky Váš?Mám v tom nějakej bordel :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.3
Ne ne já tu píšu jen pod jedním :D Jsem s tou bíglinkou :-D Tak jestli vypadá podobně, tak to je velká šance, že nám to klaplo ! :) Určitě sem hned potom napíšu :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne ne já tu píšu jen pod jedním :D Jsem s tou bíglinkou :-D Tak jestli vypadá podobně, tak to je velká šance, že nám to klaplo ! :) Určitě sem hned potom napíšu :)
Já sem tu naší vyfotila v úterý večer jak se vyvaluje na křesle
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.132
Paráda ! :) Docela mě to uklidnilo Protože na starší fence sem neviděla vůbec nic tak do 34 dne :-D a tady, pokud je březí, už je to vcelku znatelné, ale je fakt, že u té starší to byly tři miminka, tak je možné, že u Trixinky jich bude víc, božínku, za chvilku budu vědět
A nebo jich víc nebude a má falešku no :-D Vůbec nejsem nervozní
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Paráda ! :) Docela mě to uklidnilo Protože na starší fence sem neviděla vůbec nic tak do 34 dne :-D a tady, pokud je březí, už je to vcelku znatelné, ale je fakt, že u té starší to byly tři miminka, tak je možné, že u Trixinky jich bude víc, božínku, za chvilku budu vědět
A nebo jich víc nebude a má falešku no :-D Vůbec nejsem nervozní
Ta moje je na fotce v den sona kdy už byla březost potvrzena 26.den od krytí.Ale záleží jestli zabřezla ten den nebo až druhej.Vetka mi počet přímo neřekla ale jsem ráda že mám jistotu že štěňátka čeká.Tak držím palce a pak taky písněte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.141
Jo ta srovnávací fotka je taky 26 den a navíc teda byla po jídle no, to se počítá :-D Kolem druhé nás to čeká, tak držte tlapky, pak se ozvu :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo ta srovnávací fotka je taky 26 den a navíc teda byla po jídle no, to se počítá :-D Kolem druhé nás to čeká, tak držte tlapky, pak se ozvu :)
Jakou srovnávací fotku myslíte?Tu bíglici?Tak teď už se v tom motám dobře.Bíglice je z 236.6 a Vy máte 135.141,to nechápu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.97
Tak to je fakt divny pac sem to porad ja, jen neco je psane z mobilu, ale zrovna ty dva prispevky jsou z jednoho pocitace :-D jinak sme v tom !!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je fakt divny pac sem to porad ja, jen neco je psane z mobilu, ale zrovna ty dva prispevky jsou z jednoho pocitace :-D jinak sme v tom !!
Gratuluju Jsem nakoukla snad už 100x
Já jsem si říkala že si píšu s jedním člověkem a najednou tolik nicků
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.54
No ale já v tom mám zmatek, kolik vás těhulek tedy nakonec je? Tři?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.2
K vláknu se těch nakrytých fen objevilo nakonec celkem hodně :D my si musíme ještě na sono počkat, máme 25. den od prvního krytí a prý je to na vyšetření moc brzy...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.210
Jooo tak taky drzime tlapky ! :)) jinak u pani biglove tez videny 4 stenda :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
K vláknu se těch nakrytých fen objevilo nakonec celkem hodně :D my si musíme ještě na sono počkat, máme 25. den od prvního krytí a prý je to na vyšetření moc brzy...
Dávala jsem sem odkaz na kalendář kde si zadáte datum nakrytí a ukáže Vám to den po dni co se při zabřeznutí děje.Tam je že můžete na sono od 22. dne.Já šla trošku dýl protože jsem v práci byla bez kolegyně a odpoledne tam vet nebyl.Tak jsem šla tuším 25.-26. den a vidět jsou už pěkně.Slyšela jsem že čím dýl tím hůř se jim určí kolik jich asi je protože se už můžou překrývat tak nevím.Jinak 25. den už je super na vyšetření.Držím palce
Jinak já jsem ta se stafbulkou a štěňátka čekáme kolem 3.9.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Tak jsem projela diskuzi znova a celou dobu si myslím že se bavím s majitelkou bíglice a najednou zjišťuju že je těch nicků nějak moc a netuším s kým diskutuju
Tak je napíšu a mohla by jste se juknout,co?Tak kterej komentář je Váš?Fakt v tom je trochu chaos.
236.6
226.203
233.129
130.132
128.97
142.210
236.3
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.2
Na sonu ten 25. den fena byla - nejdříve, že něco vidí, pak že nic. Nakonecvet řekl, že je to moc brzy a ať přijdeme za týden. Měl pouze malé přenosné sono, tak uvažujeme o změně veterináře pro toto vyšetření. Jinak se jedná o fenu velkého plemene (50 kg) takže se plody hledají o to hůře :-/
PS: v tom výčtu fen chybíme ještě my koncovka 9.2 :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na sonu ten 25. den fena byla - nejdříve, že něco vidí, pak že nic. Nakonecvet řekl, že je to moc brzy a ať přijdeme za týden. Měl pouze malé přenosné sono, tak uvažujeme o změně veterináře pro toto vyšetření. Jinak se jedná o fenu velkého plemene (50 kg) takže se plody hledají o to hůře :-/
PS: v tom výčtu fen chybíme ještě my koncovka 9.2 :D
A ještě my. Jsem zadavatelka a mám těhulku šeltii
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Já vypsala jen ty kde jsem si myslela že mluvím s majitelkou bígla ;-)
Jinak já na sono chodím taky k jinýmu vetovi protože tam kam chodím a jsem registrovaná dělaj cono feně v leže a musí být na zádech.Při prvním krytí mi to přišlo takový stresující a to mám fenu vyrovnanou a zvyklou na kde co.A tenhle dělá sono tak že fena stojí a sedíme na zemi a koukáme Feně řeknu postoj jako na výstavě a stojí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.237
Já to nechápu, mě to hází prostě pokaždé jiné číslo :-D Teď mám zas jiné, jak je to možný :-o Já myslela, že prostě je tu každý pod jedním, píšu pořád ze stejného počítače :-D Takže se prostě budu podepisovat, jmenuju se Pavlína a vždy hodím podpis, jsem od bíglinky :o)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já to nechápu, mě to hází prostě pokaždé jiné číslo :-D Teď mám zas jiné, jak je to možný :-o Já myslela, že prostě je tu každý pod jedním, píšu pořád ze stejného počítače :-D Takže se prostě budu podepisovat, jmenuju se Pavlína a vždy hodím podpis, jsem od bíglinky :o)
To je fakt divný,já co mám ifaunu tak mám od začátku stejný číslo.Jinak já jsem taky Pavlína ale podepisovat se nebudu ať tu nemáme ještě větší zmatek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.238
:-D já nevim proč se mi to děje :D Opravdu stejný počítač, nikdy né jiný :-D Dělá si to ze mě srandu :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Tak se taky přidávám, mám "snadbřezí" labradorku, na sono nepojedeme, náš vet sono nemá, nejbližší máme 40 km daleko a tím nechci fenku stresovat. Byli jsme na progesteronu, pak ještě léčit alergickou reakci na hmyzí bodnutí..........no v posledních pár týdnech bylo těch návštěv na veterině až dost a feňule je opravdu nějak nervóznější takže to budeme muset vydržet a počkat si no. Všem co už vědí závidím. Stejně mi připadá, že to psí čekání utíká docela rychle, tak snad se toho nadělení dočkáme. Mělo by přijít kolem 17. 9. Jinak mám taky pocit, že naší fence se prohlubuje hrudník, nemá moc chuť k jídlu (ale ona je obecně nežravá) a je taková "zpomalená", tak uvidíme no
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.238
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak se taky přidávám, mám "snadbřezí" labradorku, na sono nepojedeme, náš vet sono nemá, nejbližší máme 40 km daleko a tím nechci fenku stresovat. Byli jsme na progesteronu, pak ještě léčit alergickou reakci na hmyzí bodnutí..........no v posledních pár týdnech bylo těch návštěv na veterině až dost a feňule je opravdu nějak nervóznější takže to budeme muset vydržet a počkat si no. Všem co už vědí závidím. Stejně mi připadá, že to psí čekání utíká docela rychle, tak snad se toho nadělení dočkáme. Mělo by přijít kolem 17. 9. Jinak mám taky pocit, že naší fence se prohlubuje hrudník, nemá moc chuť k jídlu (ale ona je obecně nežravá) a je taková "zpomalená", tak uvidíme no
Tak to držím pěsti !! To asi fakt nemá smysl jí nějak stresovat, pro nás stres veterina není, protože veterinářka jezdí za námi a psy má hned až na hlavě, jak jí zbožňují Jinak jízda autem snad nevadí, my dnes máme 30 den a včéra jsem se smečkou normálně byla na výletě autem, nechodíme už teda xx kilometrů, kolem osmi stačí, stínem a když je potřeba dám pauzu, ale zatím to jde :) Je potřeba udržovat kondičku, ale ted už taky to omezíme ty jízdy a tak, už budem chodit jen tady v okolí
Já jsem docela zvědavá, kolik u nás nakonec bude, jednou jsme sono dělaly večír a měla ve střevech plyny, to sme fakt měly pocit, že vidíme ty tři čtyři, další den jsme jukly ještě a plyny tym byly furt, nevím teda z čeho, ale je fakt, že mě se psi nevenčí na zahradě, musí se jít vykadit mimo a to sme nějak nezvládly, takže jestli tím ... a to jsme s jistotou viděly dvě, že tam jsou stopro, ale ani v jednom případě nelze říct určitě, protože v těch plynech se můžou prý schovat. Budem dělat ještě kontrolní sono za dva týdny, jestli je vše v pořádku, to je hlavně kvůli mě, protože jsem stresor :-D Fenka byla v pohodě, u sona pokaždé usnula a chrápala tak, že jsem ani neslyšela veterinářku, co povídá
Pavlína (bíglová) :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.166
Koncovka 9.2 = 13.166
u nás se nezadařilo, dle veterinářky je fena v pořádku... preventivně jdeme na sono ještě za týden..to abychom příště dělali snad i spermiogram nebo co :-/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.61
To je mi líto :( My budem dělat kontrolní v neděli, ale myslím, že tam fakt budou ty dvě, máme 35 den a fenka nijak zvlášť neroste, nebo roste, ale né výrazně :)
Dnešní den :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, kdybyste jela sama na krytí 900 km daleko, tak by vám ta metoda asi úchylná nepřišla a nesázela byste na náhodu ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.58
Zdravím, tak jak jste na tom Trixi už pomalinku roste, dnes máme 40tý den :) Už jen tři týdny a kousínek, neuvěřitelné :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Tam jsme nakonec s naši labradoří maminou na tom ultrazvuku skončili, zanítila se jí rána po bodnutí hmyzem, kterou si rozškrábala a vet uvažoval o nasazení antibiotik, ale chtěl nejprve vyvrátit nebo potvrdit březost. Takže už víme..........a peče se tam podle veta 6 - 8 kousků, já napočítala 7 - po třech v každém rohu dělohy a jeden pak tak nějak mezi. Jsem ráda, že vím, fena teď moc nežere, je pořád hubenější, tak už jsem měla pochybnosti. Snad všechno dobře dopadne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tam jsme nakonec s naši labradoří maminou na tom ultrazvuku skončili, zanítila se jí rána po bodnutí hmyzem, kterou si rozškrábala a vet uvažoval o nasazení antibiotik, ale chtěl nejprve vyvrátit nebo potvrdit březost. Takže už víme..........a peče se tam podle veta 6 - 8 kousků, já napočítala 7 - po třech v každém rohu dělohy a jeden pak tak nějak mezi. Jsem ráda, že vím, fena teď moc nežere, je pořád hubenější, tak už jsem měla pochybnosti. Snad všechno dobře dopadne.
Moje fenka taky pár dní nežrala, mezi prvním a druhým měscem, cca před dvěma týdny no, nechtěla :) Ono se to zas upraví :) Moc gratuluju, to bude miminek !! :))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Ahoj ženský,nějak není čas.Tak se nám to blíží,já dneska už připravila porodnu a nejdřív vyzkoušel pes a moc se mu tam líbilo.Pak naše nastávající matka,ta si to shrabala podle svých představ a já jí to jak blbka furt upravovala Tak ještě dva týdny a může to vypuknout!Všem držíme palce a určitě sem pak dejte fotky prcků
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Ty jo dva dny ?? Hustý ! Držím palce !!! :))) My máme 45 den a Trixi přestává žrát :( už ani vývar nechce, asi jí to tam nějak tlačí, ona je vůbec divnej bígl, kámošky bíglina žrala v den porodu a my od ted budem válčit, aby vůbec něco snědla :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
A můžu se zeptat ? Jak je udělané, aby jí to kolem takhle drželo, to by se mi moc líbilo, takový nebesa :)) Trixulína by mohla mít trošku klídeček :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty jo dva dny ?? Hustý ! Držím palce !!! :))) My máme 45 den a Trixi přestává žrát :( už ani vývar nechce, asi jí to tam nějak tlačí, ona je vůbec divnej bígl, kámošky bíglina žrala v den porodu a my od ted budem válčit, aby vůbec něco snědla :(
Dva týdny,ne dny
Mě taky jak byly ty vedra tak moc nechtěla.Te´d se snažím dávku rozdělit na 2x,přece jen se tam toho najednou tolik nevejde.Jenže dala si první půlku a večer tu druhou moc nechtěla.Nejsou zvyklý žrát 2x denně no.Teď pro změnu žere jak kyselina.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A můžu se zeptat ? Jak je udělané, aby jí to kolem takhle drželo, to by se mi moc líbilo, takový nebesa :)) Trixulína by mohla mít trošku klídeček :)
Původně jsem chtěla dát co mám po dětech ty nebesa ale má to pujčený ségra na syna.Tak jsem přidělala bambusovou tyčku k topení,ty nebesa nabrala nití a zavěsila na tyčku.A to co je kolem bedny tak jsem jen dala pod porodnu aby to bylo trochu napnutý.To pak sundám až začnou prckové řádit,určitě by to strhly
Minule jsem nebesa neměla,dala jsem ohrádku aby měla čuba klid.Furt si ty prcky schovávala ty první 4 dny.Takhle si myslím že bude mít klid a nebude mít snad tolik snahu si je schovávat pod sebe jak kvočna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Zdravím všechny v očekávání Koukám, že přípravy už probíhají v plném proudu, my máme dnes 46.den a už se sotva valíme
Chtěla bych se vás na něco zeptat. Trochu jsem brouzdala po netu a docela dost mě vystrašila možnost herpes viru, ten průběh u těch narozených štěňátek atd. Mám z toho docela husí kůži...Tak jsem uvažovala, že nechám těch 10-14 dní před porodem naočkovat (jen tu druhou dávku, první jsme nedávali), ale zas nevím, jestli moc nehysterčím. Minulý vrh byl v pohodě. Mám ještě další psy a s nima jdu teď v září na výstavu, tak se bojím, aby z akce nepřinesli něco domů... Je možné, že to moc prožívám, nebo jsou moje obavy oprávněné?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím všechny v očekávání Koukám, že přípravy už probíhají v plném proudu, my máme dnes 46.den a už se sotva valíme
Chtěla bych se vás na něco zeptat. Trochu jsem brouzdala po netu a docela dost mě vystrašila možnost herpes viru, ten průběh u těch narozených štěňátek atd. Mám z toho docela husí kůži...Tak jsem uvažovala, že nechám těch 10-14 dní před porodem naočkovat (jen tu druhou dávku, první jsme nedávali), ale zas nevím, jestli moc nehysterčím. Minulý vrh byl v pohodě. Mám ještě další psy a s nima jdu teď v září na výstavu, tak se bojím, aby z akce nepřinesli něco domů... Je možné, že to moc prožívám, nebo jsou moje obavy oprávněné?
Taky jsme 46. den,jestli teda zabřezla ten den co jsme kryli.
Vím od holek že když už nechávaj očkovat herpes tak kompletně.Ale nevím jestli by mělo smysl dát jen tu jednu.Nejsem sice nějakej přírodní nadšenec ale když nemusím tak chemii necpu ani do psů ani do dětí.A je to myslím přenosný jen pohlavně,takže i když by jste jela se psama na akci tak můžete max. přitáhnout psincák.Ale znám i chovatelky který nikdy neočkovaly a nikdy herpes nebyl.Nestresujte se a buďte v pohodě.Hodně štěstí a jsem zvědavá jestli budeme rodit stejně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky jsme 46. den,jestli teda zabřezla ten den co jsme kryli.
Vím od holek že když už nechávaj očkovat herpes tak kompletně.Ale nevím jestli by mělo smysl dát jen tu jednu.Nejsem sice nějakej přírodní nadšenec ale když nemusím tak chemii necpu ani do psů ani do dětí.A je to myslím přenosný jen pohlavně,takže i když by jste jela se psama na akci tak můžete max. přitáhnout psincák.Ale znám i chovatelky který nikdy neočkovaly a nikdy herpes nebyl.Nestresujte se a buďte v pohodě.Hodně štěstí a jsem zvědavá jestli budeme rodit stejně
Co jsem měla možnost pročíst, tak jen druhá dávka bez té první se dát může. První chrání před vstřebáním a druhá aby štěnda po porodu nepomřela. A přenosné je to bohužel údajně veškerými tělesnými tekutinami (tzn. i očuchávání, olíznutí atd.) Přiznám se, že při prvním vrhu jsem o herpes viru nic nevěděla, ale aspoň jsem mohla lépe spát. Opravdu mě to docela děsí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co jsem měla možnost pročíst, tak jen druhá dávka bez té první se dát může. První chrání před vstřebáním a druhá aby štěnda po porodu nepomřela. A přenosné je to bohužel údajně veškerými tělesnými tekutinami (tzn. i očuchávání, olíznutí atd.) Přiznám se, že při prvním vrhu jsem o herpes viru nic nevěděla, ale aspoň jsem mohla lépe spát. Opravdu mě to docela děsí
Já jsem byla u mého doktora a říkám mu pane doktore,na netu jsem našla to a to.On se usmál a říkal abych to už nikdy nedělala že pak lidi panikaří a vidí všechno černě.Měl pravdu ;-)
Já jsem v klidu,dopadne to tak juak to dopadnout má a užívám si každej den.Zrovna jsem byla venčit a hustě prší a čuba běhala jak blázen.Jsem jí říkala matko,budeš mít místo štěňátek divočáky zpomal .Ničeho se nebojte,co vím tak i to očkování není 100%
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Ježiš týdny, já už sem z celé březosti uplně mimo !! Díky za radu, určitě to zkusím, to se mi moc líbí !! Je tam jak pricezna :)) My máme 45 den, je vidět, že miminek bude méně, podle mě fakt ty tři, sice roste čim dál víc, ale není to žádná hrůza, ven chodíme normálně, běhá taky normálně, občas se zadýchává do kopce, ale to je pochopitelné :) Ale jako kulička už maličko vypadáme, trošku !! :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
No koukám, že se to některým už pořádně blíží. Ta bedna s nebesy je fakt super, fenka to určitě ocení, my budeme mít bednu v obýváku a máme 2 malé děti, tak se taky obávám, aby to fenku moc nerušilo, ale vhodnější místo mě nenapadá - ona ta bedna v naší velikosti taky není moc skladná záležitost. Já jsem manžela taky o víkendu přemluvila, aby dorazil porodní bednu, začíná stavět garáž a už vidím jak ho na to tahám pár dní před termínem od míchačky . Maya ji celou poctivě očichala a po chvíli si ji přivlastnila coby nový pelíšek. Dneska se jí konečně snad vrátila chuť k jídlu, už je hrozně vyhublá, ale ať jsem jí podstrkovala sebelíp, 2 týdny skoro nic nesežrala. Dneska zvládla svoji normální porci, ale rozloženou na 3 dávky, sláva!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No koukám, že se to některým už pořádně blíží. Ta bedna s nebesy je fakt super, fenka to určitě ocení, my budeme mít bednu v obýváku a máme 2 malé děti, tak se taky obávám, aby to fenku moc nerušilo, ale vhodnější místo mě nenapadá - ona ta bedna v naší velikosti taky není moc skladná záležitost. Já jsem manžela taky o víkendu přemluvila, aby dorazil porodní bednu, začíná stavět garáž a už vidím jak ho na to tahám pár dní před termínem od míchačky . Maya ji celou poctivě očichala a po chvíli si ji přivlastnila coby nový pelíšek. Dneska se jí konečně snad vrátila chuť k jídlu, už je hrozně vyhublá, ale ať jsem jí podstrkovala sebelíp, 2 týdny skoro nic nesežrala. Dneska zvládla svoji normální porci, ale rozloženou na 3 dávky, sláva!!!
Tak super !! Mě dnes taky Trixi slupla celou porci, hurá !!! Sice s vývarem a musí na to mít klid a čas, ale je to tam ! Mě dovezou bedničku v neděli, teda né mě, Trixulíně :-o :-D Tak už si taky budeme zvykat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.65
Máme Progesteron 31,4, je ještě možné nakrýt? Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
čeho? V jakých to je jednotkách? jestli v milimolech, máte nejlepší dny, jestli v nanogramech jste dávno po ovulaci a nemá smysl krytí ani zkoušet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravá fena s dobrou imunitou štěňata před herpesem ochrání. ta která má imunitu v háji by se rozmnožovat ani neměla! herpes virus je strašidlo některých veterinářů a výmluva některých chovatelů. neplašte!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli je těch 31,4 v nanomolech tak máte krycí dny,asi bych moc neplašila a jela zítra nebo pozítří.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ježiš týdny, já už sem z celé březosti uplně mimo !! Díky za radu, určitě to zkusím, to se mi moc líbí !! Je tam jak pricezna :)) My máme 45 den, je vidět, že miminek bude méně, podle mě fakt ty tři, sice roste čim dál víc, ale není to žádná hrůza, ven chodíme normálně, běhá taky normálně, občas se zadýchává do kopce, ale to je pochopitelné :) Ale jako kulička už maličko vypadáme, trošku !! :)
No pupík máte větší než my.Ale možná je to jako u ženských,každá má jinak velký pupendo.Moje šla hodně do šířky v zádech.Ale první štěňata měla dost maličký.Normálně bývá váha štěňat 200-250g a moje největší mělo 200g a nejmenší 140g,fakt žížalky.Taky si myslím že bude mít max. tak čtyři,no ještě necelý dva týdny a budu vědět
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky mám bednu v obýváku hned u postele.Děti jsem k nim první den pustila když manžel šel ven s fenou.Ona ty první 4 dny byla jak kvočna,venčit nechtěla tak jsem jí nechtěla stresovat.Děcka se mohli kouknout z dálky nebo když byla čuba venku tak si je šli pohladit.Pak už normálně když přestala být kvočna
A jinak se tam líbí oboum psům,celou noc tam spolu chrněli a což se mi normálně nestává tak jsem ráno musela houknout na venčení.Jinak se ráno ven těší a letí,teď jsem musela 2x říct.Asi to bude těma nebesama
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.212
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli je těch 31,4 v nanomolech tak máte krycí dny,asi bych moc neplašila a jela zítra nebo pozítří.
Tak jestli je to v nanomolech 31,4, tak je to v přepočtu - 9,96 v ng / ml - tedy přibližně 10 ng / ml a to už můžete krýt hned ten den nebo druhý den. Pokud je to hladina progesteronu 31,4 ng / ml - tak už nemusíte krýt vůbec, to už by bylo pozdě. Takže záleží v jakých jednotkách tato hodnota je.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.65
Je nyní 14 den hárání. Asi třetí den dává ocas stranou. Vet nám podle stěru řekl jet až úterý / středa. Byli jsme včera, ale fena ječela. Stavěla se, ale zařvala a pes pak už nechtěl. Tak jsme jeli dneska na krev a ta vyšla takhle. Vet řekl jet dneska, že snad
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No pupík máte větší než my.Ale možná je to jako u ženských,každá má jinak velký pupendo.Moje šla hodně do šířky v zádech.Ale první štěňata měla dost maličký.Normálně bývá váha štěňat 200-250g a moje největší mělo 200g a nejmenší 140g,fakt žížalky.Taky si myslím že bude mít max. tak čtyři,no ještě necelý dva týdny a budu vědět
No tak ona je zas prcek :)) Navíc její mamka byla taky pořádná a měla tři štěnda, jenže 400 g a to je na bíglíka přece jen dost :) Jinak už se zvětšují mléčné žlázy, skoro sem si říkala, kdy to příjde, že jako vůbec nic A teda pořád čůráme, což chápu, ale v noci je to dost záhul, nevím, jestli jí můžu na noc odebrat vodu ? Protože ona v 11 začne a co hodinu chodí čůrat a pít, přes den je uplně v pohodě
A nebo jí spíš šoupnu tu večerní dávku jídla na trošku dřív, protože pak pije samozřejmě po jídle a asi jí to tam prostě víc tlačí no
Jinak dnes ráno opět jídlo nic, ze zoufalství jsem koupila kuřecí žalůdky, s těma jsem uspěla, jsem zvědavá na jak dlouho :D
Jinak na herpes jsem neočkovala, očkovala jsem jednou poprvé tu starší fenku, pak už ne, taky mi to příjde jako další trik od veterinářů, jak vytáhnout z lidí peníze, tak tim straší ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je nyní 14 den hárání. Asi třetí den dává ocas stranou. Vet nám podle stěru řekl jet až úterý / středa. Byli jsme včera, ale fena ječela. Stavěla se, ale zařvala a pes pak už nechtěl. Tak jsme jeli dneska na krev a ta vyšla takhle. Vet řekl jet dneska, že snad
Tak dejte pak vědět, to už by mohlo vyjít :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli bude krytá poprvý tak může hysterčit i v době kdy je ke krytí.Jestli má tu hodnotu z dneška tak bych jela zítra a jestli to nemáte daleko tak překrýt v pátek.Spermie jsou ve feně až 48h takže překrytí ve čtvrtek nemá smysl.A jestli jste zkoušeli v pondělí a dneska má teprve těch devět něco tak to bylo brzo a možná proto nechtěla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak ona je zas prcek :)) Navíc její mamka byla taky pořádná a měla tři štěnda, jenže 400 g a to je na bíglíka přece jen dost :) Jinak už se zvětšují mléčné žlázy, skoro sem si říkala, kdy to příjde, že jako vůbec nic A teda pořád čůráme, což chápu, ale v noci je to dost záhul, nevím, jestli jí můžu na noc odebrat vodu ? Protože ona v 11 začne a co hodinu chodí čůrat a pít, přes den je uplně v pohodě
A nebo jí spíš šoupnu tu večerní dávku jídla na trošku dřív, protože pak pije samozřejmě po jídle a asi jí to tam prostě víc tlačí no
Jinak dnes ráno opět jídlo nic, ze zoufalství jsem koupila kuřecí žalůdky, s těma jsem uspěla, jsem zvědavá na jak dlouho :D
Jinak na herpes jsem neočkovala, očkovala jsem jednou poprvé tu starší fenku, pak už ne, taky mi to příjde jako další trik od veterinářů, jak vytáhnout z lidí peníze, tak tim straší ...
Tak stafbulíci nejsou zrovna o moc větší,kámoška má bígla a je na stejno s mýma stafíkama.
Žere suchý granule?Jestli jo tak je normální že pije,i když teda moje fena nemá problém udržet čůrání.Žerou tak kolem 20h ale já vstávám brzo do práce a venčím už v pět ráno.Já jí taky rozdělila dávku na 2x ale bylo to naprd tak dostane jen trošku dopoledne a večer si dlábne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak stafbulíci nejsou zrovna o moc větší,kámoška má bígla a je na stejno s mýma stafíkama.
Žere suchý granule?Jestli jo tak je normální že pije,i když teda moje fena nemá problém udržet čůrání.Žerou tak kolem 20h ale já vstávám brzo do práce a venčím už v pět ráno.Já jí taky rozdělila dávku na 2x ale bylo to naprd tak dostane jen trošku dopoledne a večer si dlábne.
No ona má 35-36 cm, je to prcek I když je fakt, že o tolik méně to nebude, jen je to asi víc žížalka než stafbulík :)) No ona do ted taky v pohodě, poslední venčení v deset a vstávačka tak v sedm - osm ráno, ale poslední dva dny teda lítá čůrat, ale fakt spíš v noci, jako by přes den na pití neměla čas a pak to doháněla v noci :o)) Jj je na granulkách, já vím, že to pijou psíci víc, ale je fakt, že druhá fenka taky čůrala dost pak v té druhé půlce, to sme lítaly furt, díky za to, že ted už jsme na baráku, v tom bytě to byla hrůza :))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Úplně stejně se chovala naše fena, stavěla se, ale když se pes o něco pokusil, bázlivě na něj štěkala, no on se ani extra nepokoušel, podle výtoku a toho jak držela jsem si říkala, že už musí mít nejlepší dny a že problém je v psovi, který byl bez zkušeností, nakonec jsem nechala udělat progesteron a podle něj ještě nebyla, šli jsme za psem znovu až 18tý den a pes fenu nakryl už v brance. Překrývali jsme 20tý den. Říkám si, že oni to fakt poznaj a vědí, že by se namáhali zbytečně. Jsem ráda, že jsem šla do toho progesteronu, protože mám zkušenost, že se mohu řídit chováním své feny - když jsou ty nejlepší dny tak je prostě fena i pes naprosto připraven, úplně jim přeskočí a jde jim jen o to se spojit. Alespoň u nás to tak bylo, chápu, že to může být i jinak. No pokud se nic nepokazí, tak nám se zadařilo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Tak co, jak dopadlo krytí ??
Jinak my máme dnes 50. den :) Bříško je, řekla bych, uměrné k těm třem štěníkům :) Venku už začínáme zkracovat prochajdy, už se docela zadýchává, no ještě aspon osm dní je udržet a pak at to klidně vypukne !! :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ona se teď tváří hrozně namyšleně !! :-D
Tak to je opravdu výraz hrdé matky Krásná fenka, já jsem taky vždycky chtěla bígla, ale odradila mě ta jejich "prevítkovská" pověst. Závidím, že už to máte takhle za pár, my se ještě načekáme.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je opravdu výraz hrdé matky Krásná fenka, já jsem taky vždycky chtěla bígla, ale odradila mě ta jejich "prevítkovská" pověst. Závidím, že už to máte takhle za pár, my se ještě načekáme.
Děkuju Já mám na ty bígloše dost štěstí, sice dvě jsou lovkyně, ale jsou k tomu učené :) Jinak děláme agi, dogdancing, tahle fenka zrovna má ZOPky na 94 bodů, jako jsem fakt spokojená, jsou užasní, jen musí člověk přijít na to, jak s nimi pracovat, pro mě je to velká výzva :)))
No už bych to chtěla mít za sebou, už bych chtěla kochat se miminkama, vědět, že jsme vše zvládly, ted se to povleče :))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak co, jak dopadlo krytí ??
Jinak my máme dnes 50. den :) Bříško je, řekla bych, uměrné k těm třem štěníkům :) Venku už začínáme zkracovat prochajdy, už se docela zadýchává, no ještě aspon osm dní je udržet a pak at to klidně vypukne !! :)
Dobré ránko,pěknej pupík
My 52.den a ta moje nemá pupík dolu ale je široká v zádech,nebo když si lehne tak se jí to rozkydne do stran.Taky chodíme jen na venčící procházky ale třeba včera se vykadila,zahrabala zadníma jak bejk a vypálila jak dělová koule Jsem jí říkala že by měla zpomalit.Já už se těšim,ještě týden do práce a pak si vemu dovču na porod a první dny prcků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
No taky pěknáááá :))) Jo Trixi jako nějakých pokynů, aby byla v klidu, taky moc nedbá Když někdo přijede, vystřelí jak trdlo a ještě skáče ze zdí a podobně, vůbec jí to nerozhází, že má pupíček
Já se snažim, aby tolik neblbla, ale není to teda úplně možné ! Jako je fakt, že odpočívá teda víc, venku jdem pomalu, ale když na to příjde, pupík nepupík, je z ní magoor
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No taky pěknáááá :))) Jo Trixi jako nějakých pokynů, aby byla v klidu, taky moc nedbá Když někdo přijede, vystřelí jak trdlo a ještě skáče ze zdí a podobně, vůbec jí to nerozhází, že má pupíček
Já se snažim, aby tolik neblbla, ale není to teda úplně možné ! Jako je fakt, že odpočívá teda víc, venku jdem pomalu, ale když na to příjde, pupík nepupík, je z ní magoor
jj vítá,skáče na nás,z gauče to jsou šipky Večer už chodí spát jen do porodny,vždycky si to ustele podle svýho co se zas nelíbí moc mě ale nenadělám nic
Včera jsme leželi,ona spala vyvalená a když byla v televizi reklama tak jsem pozorovala břicho.Občas tam proběhly pohyby,bylo to hezký to vidět
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jj vítá,skáče na nás,z gauče to jsou šipky Večer už chodí spát jen do porodny,vždycky si to ustele podle svýho co se zas nelíbí moc mě ale nenadělám nic
Včera jsme leželi,ona spala vyvalená a když byla v televizi reklama tak jsem pozorovala břicho.Občas tam proběhly pohyby,bylo to hezký to vidět
Taky už cítím miminka :) Ještě až takové pohyby to nejsou nebo zatím sem neměla to štěstí vidět, ale když dám ruku na bříško, tak už je to pěkně znát :)))) Noo ještě vydržet do víkendu, snad se nic nestane a pak už začne ta fáze čekání, kdy to vypukne ! :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky už cítím miminka :) Ještě až takové pohyby to nejsou nebo zatím sem neměla to štěstí vidět, ale když dám ruku na bříško, tak už je to pěkně znát :)))) Noo ještě vydržet do víkendu, snad se nic nestane a pak už začne ta fáze čekání, kdy to vypukne ! :)
Já ještě jedu v sobotu na výstavu do Německa tak snad mi nezkazí plány To bude 58.den tak snad mi to vyjde.Už máte předběžně vybraný jména?Já je dala dokupy dneska,mám volnější neděli tak jsem toho využila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Já mám v sobotu intenzivku agi, vemu jen voříšky, ale u nás to bude 57 den, takže si myslím, že ještě budeme v klidu ! :)) Jména zatím nemám, počkám až jak to celé dopadne, proběhne, co se narodí, holky, kluci a pak budu vymejšlet, já sem hrozně pověrčivá, nic nechci dopředu :-o :-D Jinak konečně máme bedničku, jupííííí, tak si začneme zvykat :) Ač momentálně teď je v ní celá smečka až na Trixi, ta je v posteli
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám v sobotu intenzivku agi, vemu jen voříšky, ale u nás to bude 57 den, takže si myslím, že ještě budeme v klidu ! :)) Jména zatím nemám, počkám až jak to celé dopadne, proběhne, co se narodí, holky, kluci a pak budu vymejšlet, já sem hrozně pověrčivá, nic nechci dopředu :-o :-D Jinak konečně máme bedničku, jupííííí, tak si začneme zvykat :) Ač momentálně teď je v ní celá smečka až na Trixi, ta je v posteli
U tý porodny ten vchod je dost nízkej,až začnou prckové víc lézt tak aby pak nevypadly.Chtělo by to menší zábranu která se pak dá oddělat až budou chodit.
Já měla minule jména předem vymyšlený,měla jsem jich víc a dala jsem zájemcům vybrat.Dokonce všichni jim jménem říkaj,nebo z toho udělali zkráceninu Ale líbilo se jim že si vybrali jméno a že není úplně jiný než v PP.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U tý porodny ten vchod je dost nízkej,až začnou prckové víc lézt tak aby pak nevypadly.Chtělo by to menší zábranu která se pak dá oddělat až budou chodit.
Já měla minule jména předem vymyšlený,měla jsem jich víc a dala jsem zájemcům vybrat.Dokonce všichni jim jménem říkaj,nebo z toho udělali zkráceninu Ale líbilo se jim že si vybrali jméno a že není úplně jiný než v PP.
jo to se ted ještě během týdne dodělá, ještě se dodělají i zábrany, zatím to tam mají takhle, at si tam můžou jak chtějí :)) Nenechám je padat nene :-o :-D :))) No my to máme takový pitomý, že vymýšlím jména k názvu chovky, takže tím je volat nemůžou :-o :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jo to se ted ještě během týdne dodělá, ještě se dodělají i zábrany, zatím to tam mají takhle, at si tam můžou jak chtějí :)) Nenechám je padat nene :-o :-D :))) No my to máme takový pitomý, že vymýšlím jména k názvu chovky, takže tím je volat nemůžou :-o :-D
Tak to jo
teď mi to připomělo ty zábrany proti zalehnutí.Když bylo štěňatům asi 6 týdnů tak jeden vykuk útěkář zdolal utéct z porodny.Já byla v práci a moje máma jim nesla baštu,kouká a všimla si že je tam o jednoho míň.Najednou na ní "zaútočil" vykuk z pozagauče .Jenže nevěděla kterej to byl když mi to říkala.Já pak v noci slyšela takový plesknutí a drápky na plovoučce.Tak jsem mobilem posvítila a ten holomek si užíval po obýváku!Tak jsem ho odchytla,dala zpátky a zalehla.Za pár minut zase!Tak dostal pleskaneček po zadku,řekla jsem mu že fakt nehodlám celou noc ho odchytávat že vstávám do práce.Tu noc už neutekl a manžel ráno odmontoval zábrany protože si ten hajzlík dal zadní nohu na zábranu a tak přelezl porodnu
Ale on byl fakt šikula,zdolal i štěněcí ohrádku nebo zábranu mezi obývákem a předsíní
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to jo
teď mi to připomělo ty zábrany proti zalehnutí.Když bylo štěňatům asi 6 týdnů tak jeden vykuk útěkář zdolal utéct z porodny.Já byla v práci a moje máma jim nesla baštu,kouká a všimla si že je tam o jednoho míň.Najednou na ní "zaútočil" vykuk z pozagauče .Jenže nevěděla kterej to byl když mi to říkala.Já pak v noci slyšela takový plesknutí a drápky na plovoučce.Tak jsem mobilem posvítila a ten holomek si užíval po obýváku!Tak jsem ho odchytla,dala zpátky a zalehla.Za pár minut zase!Tak dostal pleskaneček po zadku,řekla jsem mu že fakt nehodlám celou noc ho odchytávat že vstávám do práce.Tu noc už neutekl a manžel ráno odmontoval zábrany protože si ten hajzlík dal zadní nohu na zábranu a tak přelezl porodnu
Ale on byl fakt šikula,zdolal i štěněcí ohrádku nebo zábranu mezi obývákem a předsíní
No tak to je pašák !!! Tak to se možná na to vyprdnu :-o :-D A raději bez zábran ! :D Bo bígl by to mohl taky hezky vymyslet :-D Budou pak mít kolem ještě vysokou ohrádku, tu mi zatím nikdo před tím nezdolal, tak uvidíme tentokrát
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
... omlouvám se, že to tu tak zahlcuju, ale toto musím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Krucinál, dneska mi to de :-D
Aspoň nezapadnem a nemusím hledat
Ta fotka jak panáčkuje ta je boží šikulka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aspoň nezapadnem a nemusím hledat
Ta fotka jak panáčkuje ta je boží šikulka.
Jo tanečnice až do konce :-o Tu musim spamovat, at se mi to neztratí, ať nepřehlédnu, kdyby náhodou ! :o))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Krucinál, dneska mi to de :-D
Super!!! No jo, ta změna těžiště udělá svý
Naší feňuli se dneska už spustilo mléko, není to brzo 40. den? Třeba to je předzvěst toho, že ty svoje housky bude kojit jak divá do odběru . Jinak jak jste na tom se zájemci o štěnda? My máme zatím rezervované 2 fenky, tak snad nebudeme mít plnou bednu pejsků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naší feňuli se dneska už spustilo mléko, není to brzo 40. den? Třeba to je předzvěst toho, že ty svoje housky bude kojit jak divá do odběru . Jinak jak jste na tom se zájemci o štěnda? My máme zatím rezervované 2 fenky, tak snad nebudeme mít plnou bednu pejsků.
Ty jo u nás sou mimi teprve po třetí za celou dobu, co sem se rozhodla chovat, ale mlíčko bylo vždy po tom 54 dni a bylo ho teda dost, ale v tomhle se tolik nevyznám, asi to bude taky jak která fenka :)) Mě se lidi ozývají, já zatím toli nespěchám, miminek bude zas málo a já bych hrozně ráda je měla zas opravdu na blízku a pěkně pod kontrolou, tak si dáme trošku na čas :))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To s mlíkem nevím,nemačkám cecík před porodem.
Moje fena měla taky dost mlíka a nechala prcky cucat až do konce.Inzerát jsem ještě nedávala,mám jen na fb plakátek že očekáváme.Mám jednu zájemkyni už od ledna,jinak zatím ne a počkám až se prckové narodí.Jinak budu mít trošku jiný přístup při výběru majitelů než minule,určitě budu chtít aby se nejdřív přijeli podívat abych je poznala před odběrem.Z minule o jedný fence nic nevím,paní neposlala ani jednu fotku ani nepíše.Bohužel,donutit jí nemůžu když nereaguje na sms ani meily,telefon nezvedá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To s mlíkem nevím,nemačkám cecík před porodem.
Moje fena měla taky dost mlíka a nechala prcky cucat až do konce.Inzerát jsem ještě nedávala,mám jen na fb plakátek že očekáváme.Mám jednu zájemkyni už od ledna,jinak zatím ne a počkám až se prckové narodí.Jinak budu mít trošku jiný přístup při výběru majitelů než minule,určitě budu chtít aby se nejdřív přijeli podívat abych je poznala před odběrem.Z minule o jedný fence nic nevím,paní neposlala ani jednu fotku ani nepíše.Bohužel,donutit jí nemůžu když nereaguje na sms ani meily,telefon nezvedá.
Achjo, tak snad je beruška v pořádku :( U nás díky tomu, že bylo teprve celkem šest miminek, tak mají děti moji kamarádi, jedno mám já, takže je vystavuju, pomáhám s výchovou, hlídám a v podstatě je pořád vidím u nás na baráčku, na prochajdách :) Další kamarádka má zamluveno z tohoto vrhu, ale počkám, jak se to vyvine, ráda bych k ní trošku upíchla mimčo, které bych zas viděla i na výstavách no O Samozřejmě to bude na ní, jestli tam přelítne ta jiskřička, jestli se do nějakého mimča vůbec zamiluje :) No ale prostě mám to též na fb, ale vysloveně nehledám :) Jo a taky nemačkám cecíky, jen vím, že pak sem sem tam viděla kapičku, otírala jsem to čistym ručníkem lehce namočeným, to už ted dělám taky, vždy jak příjdou psíci domů :) No zítra 54 den, ted si říkám, aby to nepřišlo moc brzo, hrozně mě děsí, že to třeba vypukne nějak před tím 58 dnem a mimča nepřežijí, já sem hroznej nervák !
Jinak posílám císařovnu :-D Alespoň se tak tváří :-D Konečně si chodí do bedničky sama odpočívat :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.160
Já taky nemačkala, ale fence se těsně vedle struku přisálo klíště, tak jsem si toho všimla při odstraňování. Jinak má bříško už teda pěkně napjaté. Taky konečně baští jako normální labrador, včera jsem jí uvařila hovězí játra s rýží a mrkví, pak jsem se dočetla, že se to v březosti moc nemá ty játra, tak snad jsem jí nějak neublížila. Průjem po nich nemá a baštila až se jí dělali boule za ušima. Jinak se může utlouct po jakékoli zelenině a ovoci a ve velkém baští trávu na zahradě, to jsou chutě.
Bíglí mamina trůní fakt důležitě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já taky nemačkala, ale fence se těsně vedle struku přisálo klíště, tak jsem si toho všimla při odstraňování. Jinak má bříško už teda pěkně napjaté. Taky konečně baští jako normální labrador, včera jsem jí uvařila hovězí játra s rýží a mrkví, pak jsem se dočetla, že se to v březosti moc nemá ty játra, tak snad jsem jí nějak neublížila. Průjem po nich nemá a baštila až se jí dělali boule za ušima. Jinak se může utlouct po jakékoli zelenině a ovoci a ve velkém baští trávu na zahradě, to jsou chutě.
Bíglí mamina trůní fakt důležitě
Já musim taky vyvářet bíglí mamina je totiž pěkně zmlsaná
Ale tak to vydržím a přežiju, lepší, než kdyby ty naše maminy hladověly !! :) Dělám kuřecí masíčko a hovězí měla, játra si myslím, že jí nijak neublíží, proč se to vlastně nemá ? Že může mít prujmik ? Tak dejte fotečku, at vidíme :)) Já dám fotku o víkendu, to už asi budem na prasknutí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.160
No v podstatě jsem se někde dočetla, že by zvýšený příjem vit. A, který je v játrech v hojné míře obsažen mohl negativně ovlivnit vývoj plodů. Koupila jsem těch jater cca 3 kg, tak jsem je šoupla do mrazáku a fenka je dostane až později. Jinak teda řádně neochucené granule obchází obloukem, když přimíchám konzervu, tak vylíže tu konzervu a granule plive - dokonce si dá práci s přebíráním těch malých štěněcích, které jí teď dávám, takže taky vařím. Krmím teď cca 3 x denně v menších porcích a minimálně 2 porce z toho jsou vařené, jen ráno když nestíhám tak sypu granule s konzervou, ale úspěch to moc nemá. No pěkně jsem si ji rozmazlila . Fotku pupíku dodám zítra za světla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No v podstatě jsem se někde dočetla, že by zvýšený příjem vit. A, který je v játrech v hojné míře obsažen mohl negativně ovlivnit vývoj plodů. Koupila jsem těch jater cca 3 kg, tak jsem je šoupla do mrazáku a fenka je dostane až později. Jinak teda řádně neochucené granule obchází obloukem, když přimíchám konzervu, tak vylíže tu konzervu a granule plive - dokonce si dá práci s přebíráním těch malých štěněcích, které jí teď dávám, takže taky vařím. Krmím teď cca 3 x denně v menších porcích a minimálně 2 porce z toho jsou vařené, jen ráno když nestíhám tak sypu granule s konzervou, ale úspěch to moc nemá. No pěkně jsem si ji rozmazlila . Fotku pupíku dodám zítra za světla.
Tak to máme stejné, jen s vařenym a vývarem, cokoliv jiného NE :-D Ona moc dobře ví, že já se hned budu o to víc snažit, aby to snědla, mrška !! :))) Taky krmim 3x menší dávky, hlídám, abych nepřecpávala :))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Holky,já jsem teda macecha Já dám suchý granule a i v době kdy trochu ohrnovala čumák tak nedostala nic jinýho.Já i některý kámošky dávaj až do porodu normální granule,štěněcí až po porodu.Ale teda po porodu už přilepšuju,to uvařím vývar a zalejvám aby měla sílu a dost tekutin.Dávám glukopur do vody na pití,dožírá granule se štěněcím mlíkem.A samozřejmě takový ty věci co nedojí děti tak to u nás dostávaj psi normálně.Jablíčka,okurku,rohlík se sýrem,papriku ap.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Holky,já jsem teda macecha Já dám suchý granule a i v době kdy trochu ohrnovala čumák tak nedostala nic jinýho.Já i některý kámošky dávaj až do porodu normální granule,štěněcí až po porodu.Ale teda po porodu už přilepšuju,to uvařím vývar a zalejvám aby měla sílu a dost tekutin.Dávám glukopur do vody na pití,dožírá granule se štěněcím mlíkem.A samozřejmě takový ty věci co nedojí děti tak to u nás dostávaj psi normálně.Jablíčka,okurku,rohlík se sýrem,papriku ap.
Moje fenka je normálně nežravec a hubeňour + ještě měla období kdy skoro nejedla během hárání a pak další cca 2 týdny kolem poloviny březosti, takže byla opravdu vyhublá, tím pádem se ji teď snažím dostat trošku do formy, proto ty štěněcí granule a rozmazlování, bojím se, jak bude vypadat až ji štěňata vycucaj.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo tak granulky dávám taky normální, po porodu dostane štěněcí :))) Já sem v tomhle srabík no, protože ona je schopná opravdu přestat jíst a nenají se ani když musí mít už opravdu hlad :( Takže v tomhle prostě sem opět nevydržela, kamarádce takhle přestala jíst bíglina a té nepomohlo nic, prostě denně snědla opravdu hrstičku jídla a to ještě opravdu z donucení a pak už bylo vidět, jak jí leze páteř a bylo to zlé, po porodu to bylo opravdu šílené .. a to nechci noo, tak raději chvíli bude masíčko a pak už to pujde ! :)) Glukopur už mám koupený, vše připraveno, snad ! Určitě něco nemám a nevím co :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo tak granulky dávám taky normální, po porodu dostane štěněcí :))) Já sem v tomhle srabík no, protože ona je schopná opravdu přestat jíst a nenají se ani když musí mít už opravdu hlad :( Takže v tomhle prostě sem opět nevydržela, kamarádce takhle přestala jíst bíglina a té nepomohlo nic, prostě denně snědla opravdu hrstičku jídla a to ještě opravdu z donucení a pak už bylo vidět, jak jí leze páteř a bylo to zlé, po porodu to bylo opravdu šílené .. a to nechci noo, tak raději chvíli bude masíčko a pak už to pujde ! :)) Glukopur už mám koupený, vše připraveno, snad ! Určitě něco nemám a nevím co :-D
Přesně tak, moje fena je ten stejný případ, ona je schopná fakt 3 dny nesníst ani sousto třeba v létě, když je vedro, pak si jednou dá poloviční porci a zase si dá 3 dny půst, ona je taková od štěněte, nevím mám pocit, že to byla zanedbaná péče chovatelky - byla nejmenší štěně a chovatelka nehlídala, aby se pořádně dostala k misce, když jsme si ji přivezli bylo vidět, že moc neumí žrát, nevím jak to nazvat. Takže my rozmazlujeme od malinka a tím se to jen prohlubuje, to je jasný, normálně to její nežraní moc neřeším a prostě čekám až dostane hlad, ale teď kolem krytí a štěňat jí chci prostě dopřát.
Já mám snad taky vše připraveno, ještě teda dokoupím betadinu na desinfikování pokud by bylo třeba a přemýšlím nad vyhřívací podložkou, ale říkám si, že budeme doma topit na nějakých 25 st. a případně přidám petky s teplou vodou, bude to stačit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ještě ta slíbená fotka pupíku. Je ze dneška 42. den.
No tak to už ted poroste ! :)) Já taky nemám vyhřívací podložku, budem určitě topit a udržovat správnou teplotku, minule sem k mimi měla ještě podložku a nakonec v té bedně funěli, jazyky ven, takže sem to pak dávala pryč :) k porodu mám taky pet lahve s teplou vodou a košíček, abych tam dala mimča, když fenka rodí další, pak už jsou pěkněn v teplíčku u mamky :))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně tak, moje fena je ten stejný případ, ona je schopná fakt 3 dny nesníst ani sousto třeba v létě, když je vedro, pak si jednou dá poloviční porci a zase si dá 3 dny půst, ona je taková od štěněte, nevím mám pocit, že to byla zanedbaná péče chovatelky - byla nejmenší štěně a chovatelka nehlídala, aby se pořádně dostala k misce, když jsme si ji přivezli bylo vidět, že moc neumí žrát, nevím jak to nazvat. Takže my rozmazlujeme od malinka a tím se to jen prohlubuje, to je jasný, normálně to její nežraní moc neřeším a prostě čekám až dostane hlad, ale teď kolem krytí a štěňat jí chci prostě dopřát.
Já mám snad taky vše připraveno, ještě teda dokoupím betadinu na desinfikování pokud by bylo třeba a přemýšlím nad vyhřívací podložkou, ale říkám si, že budeme doma topit na nějakých 25 st. a případně přidám petky s teplou vodou, bude to stačit?
Já jediný čemu můžu zabránit je průvan ale jestli nebudou topit tak leda že bych v paneláku udělala ohýnek .Ale zase jsem slyšela že je lepší nejen pro fenu ale i pro prcky aby neměly moc teplo.Nutí je to lézt a používat nožičky,protáhnou tělo a ták.A někde jsem četla ale zase je to info z netu že štěňata co maj hodně teplo a nemaj potřebu se lezením "zahřát" tak můžou mít ten syndrom plaváčka.Najděte si na netu video.
A zase já jsem taková že nic nepřehánim,ani u dětí.A myslím si že díky tomu jsou i otužilý a zdravý všichni.Ale takhle to mám nastavený já,nikomu to nenutím ;-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jediný čemu můžu zabránit je průvan ale jestli nebudou topit tak leda že bych v paneláku udělala ohýnek .Ale zase jsem slyšela že je lepší nejen pro fenu ale i pro prcky aby neměly moc teplo.Nutí je to lézt a používat nožičky,protáhnou tělo a ták.A někde jsem četla ale zase je to info z netu že štěňata co maj hodně teplo a nemaj potřebu se lezením "zahřát" tak můžou mít ten syndrom plaváčka.Najděte si na netu video.
A zase já jsem taková že nic nepřehánim,ani u dětí.A myslím si že díky tomu jsou i otužilý a zdravý všichni.Ale takhle to mám nastavený já,nikomu to nenutím ;-)
Já nevím no, jako píšou, že by mělo být 28 stupnů, kvůli tomu, že to mimi nemá termoregulaci, nezahřeje se, podle mě je to taky moc, ale jako já teda mám teplo i kvůli sobě, mě je pod 25 stupnů hrozná zima, to máme v rodině, potřebujem velký teplo Ale víc jak 25-26 tu nebude, už i kvůli ostatním, to bychom tu asi padli :))) Jinak se u Trixinky už objevilo mlíčko :o) Ještě 4 dny vydržet pohromadě, pak at to klidně příjde ! :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Den 55 :) Pořád docela dost zvládáme být venku, cca hoďku a půl až dvě, ale teda jdeme pomaleji Ale asi je to i tím, že není až tak obří :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Tak to je výstavní pupík Je super, že ještě takhle chodíte, to já musím Mayu přemlouvat ke každému zvendutí zadku, ale chodíme houbařit a jak jí dojde, že se jede autem, lítá jak pominutá a nechápe, že ji nenechám skákat do kufru auta a ven z něj jen tak, je tu v lesích spousta zvěře a Maya to šmejdění v křoví plném stop miluje pupek - nepupek
. Akorát to vždycky skončí v nějaké bažině a vzhledem k tomu, že ji nechci nechat zaprasit porodní bednu, furt sprchujeme. Nemůže jí to ublížit? Hlídám, aby pořádně doschla v teple.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je výstavní pupík Je super, že ještě takhle chodíte, to já musím Mayu přemlouvat ke každému zvendutí zadku, ale chodíme houbařit a jak jí dojde, že se jede autem, lítá jak pominutá a nechápe, že ji nenechám skákat do kufru auta a ven z něj jen tak, je tu v lesích spousta zvěře a Maya to šmejdění v křoví plném stop miluje pupek - nepupek
. Akorát to vždycky skončí v nějaké bažině a vzhledem k tomu, že ji nechci nechat zaprasit porodní bednu, furt sprchujeme. Nemůže jí to ublížit? Hlídám, aby pořádně doschla v teple.
Jo jak jde o stopičky, pupek de stranou Já si myslím, že by jí to nemělo ublížit, já jí nesprchuju teda, ale mokrym ručníkem jí pořádně otřu, ale to myslím že je jedno, jestli to nebo to, lepší než aby z té bažiny zůstala zašpiněná :))) Jako na začátku prochajdy musim taky přemlouvat, ale pak už to jde, jak dojdem k lesu :) A hlavně jde celá smečka, tak nemůže zůstat pozadu, že jo ! :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Tak ať nezapadnem,všem držím palce protože já zítra jedu na výstavu a kromě toho mám v opravě PC.Tak píšu od dětí což mi teda nevyhovuje,nemám svoje pohodlí a dcera potřebuje nutně na fejs kecat s holkama Jakmile bude příležitost tak nakouknu,držte se
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ať nezapadnem,všem držím palce protože já zítra jedu na výstavu a kromě toho mám v opravě PC.Tak píšu od dětí což mi teda nevyhovuje,nemám svoje pohodlí a dcera potřebuje nutně na fejs kecat s holkama Jakmile bude příležitost tak nakouknu,držte se
Ježiš to je jasné, takhle jí zabírat počítač !! :-o :-D držím pěsti na výstavě, napište, jak to dopadlo !! :)) My zítra máme 57 den, ale s veterinářkou si myslíme, že to příjde později, až tak v příštím týdnu, vzhledem k tomu,že těch miminek bude méně :) Ale pořád tu sleduju, zda se něco neděje u vás všech tady
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ježiš to je jasné, takhle jí zabírat počítač !! :-o :-D držím pěsti na výstavě, napište, jak to dopadlo !! :)) My zítra máme 57 den, ale s veterinářkou si myslíme, že to příjde později, až tak v příštím týdnu, vzhledem k tomu,že těch miminek bude méně :) Ale pořád tu sleduju, zda se něco neděje u vás všech tady
Mě se líbí že to je snad jediná diskuze bez hádek a krásně si tu pokecáme.
Na výstavu jedu s majitelkou mojí odchovankyně tak se těším.Tak snad mi holka neporodí beze mě Už začíná mít i vemýnka nateklý ale baští furt skvěle.Tak letím,mám ještě nějaký resty dodělat,to jsou furt hoňky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Jo, jo, je fajn se takhle hromadně těšit ne? Držím palce zítra na výstavě. My jsme byli zase houbařit, děti si stěžovaly, že jim Maya baští pod rukama ostružiny, no a zase jsme neuhlídali takovou parádní bahnitou kaluž, tak to mají prckové i s bahenním zábalem. Jo a ráno se fence objevil takový vazký průhledný výtok, jako bílek...........to je normální a v normě že? Dneska jsem se naštvala a nerozmazlovala a výsledkem je, že zase nesežrala skoro nic, potvora, dala jsem jí ráno tak 100 gr granulí s konzervou - olízala konzervu a granule tam jsou do teď. Mě z ní švihne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Jo výtok je uplně v pořádku !! Taky ho máme :))
Taky se mi tohle vlákno líbí, proto sem v něm zůstala a sem ráda, že i když už nejde o krytí, že vím, jak to u vás dopadne a těším se na fotky miminek !! :)))
Taky bych vyrazila na výstavu, ale není ted s kým, matka pluku bude rodit a jinak už mám vše veterány, to je hrůza !! :)) Doufám, že se mi pak podaří, jí dát zas do formy pěkně a někam vyrazíme už se těším :)) Jinak vemínka teda už máme pořádná, skoro to vypadá, že očekává nějakou armádu bíglíků a ne jen tři :-o :-D
Jinak jsem hrozně vděčná za to, že veterinářka je zároven má kamarádka, dnes mi volala, že do našeho porodu vše odvolává, všechny akce, jen v práci zůstává, ale jakmile zavelím, sedá do auta a jede k nám a stráví tu s námi na chatičce pár dní, mám hroznou radost !!! Je úžasná !! :)))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
některé studie naopak doporučují u čerstvých štěňat vysokpou teplotu! Ta totiž likviduje viry a pomáhá tak obranyschopnosti organismu. Kromě toho, malá štěňata nemají termoregulaci, takže nezahřejete-li nutíte je spotřebovávat důležitou energii na vyhledávání tepla .
jsem chovatel už docela dost let. štěňata prvních 14 dnů doslova přehřívám - v místnmosti minimálně 28 stupňů, pod štěňaty zapnutá výhřevná desky. Nikdy jsem něměl herpes a ni plaváčka. Navíc se teda dpomnívám, že plaváčci trpí vrozenou vadou nikoliv že jde o získanou poruchu z nedostatku pohybu. Ale nehádám se!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
57 ) Ale pořád ťapeme tak nějak v normě, dneska zas 4,5 km :) Je v super formě, což sem ráda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Tak výstava super,zase jsem si to užila.Feně utekl BOBík o fousek ale jak rozhodčí tak konkurence super.Skvělá nálada,lepší jak tady u nás.Jsem už docela vyřízená,tak jdu na kutě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak výstava super,zase jsem si to užila.Feně utekl BOBík o fousek ale jak rozhodčí tak konkurence super.Skvělá nálada,lepší jak tady u nás.Jsem už docela vyřízená,tak jdu na kutě.
Gratuluju !!! Taky mám výstavy raději v zahraničí, je to pohodička ! :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Zdravím všechny,
tak dneska máme 59. den a fenka se už zřejmě chystá rodit, vypadá to na otevírací fázi. Od brzkého rána byla rozrušená, chodila, hrabala, teď se trošku zklidnila a snaží se si ještě na chvilku odpočinout. Tak nám držte palce, ať všechno proběhne v pohodě.
Zadavatelka se sheltií
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím všechny,
tak dneska máme 59. den a fenka se už zřejmě chystá rodit, vypadá to na otevírací fázi. Od brzkého rána byla rozrušená, chodila, hrabala, teď se trošku zklidnila a snaží se si ještě na chvilku odpočinout. Tak nám držte palce, ať všechno proběhne v pohodě.
Zadavatelka se sheltií
Držíme vše co máme ! Zvládněte to !! U nás uplnej klídek :)) Napište hlavně, jak jste dopadly !! :))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím všechny,
Zadavatelka se sheltií
Držíme palce, ať všechno proběhne jak má. Tak a od teď tu budu vartovat jak na trní
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Držíme palce, ať všechno proběhne jak má. Tak a od teď tu budu vartovat jak na trní
Já taky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.36
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím všechny,
Zadavatelka se sheltií
Hrabat může klidně i několik dní před porodem. Nám hrabala fenka a točila se v porodní bedně 3 dny před porodem, teklo jí mlezivo, když jsme mačkli na struky, takže to byli tři dlouhé dny a noci hlídání než praskla voda a porodila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hrabat může klidně i několik dní před porodem. Nám hrabala fenka a točila se v porodní bedně 3 dny před porodem, teklo jí mlezivo, když jsme mačkli na struky, takže to byli tři dlouhé dny a noci hlídání než praskla voda a porodila.
U nás to u první fenky bylo 24 hodin před porodem, co začla ... ale třeba druhý její porod, tak vůbec nic, celou noc klldně spala, ráno vstala, odtekla voda a začlo se, to bylo zvláštní
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás to u první fenky bylo 24 hodin před porodem, co začla ... ale třeba druhý její porod, tak vůbec nic, celou noc klldně spala, ráno vstala, odtekla voda a začlo se, to bylo zvláštní
Já jsem právě toho názoru, že při druhém porodu ty rituály před porodem mohou být klidně vynechány. Napodruhé už fena ví, do čeho jde. Nespoléhám se na to, že když začala hrabat, že mám ještě tři dny být v klidu. Navíc čekáme víc štěňat tak to bychom mohli spíše rodit dřív než 63. den. Uvidím, vzdalovat se z domova radši nebudu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Držte se majitelko sheltie
Já před chvílí změřila teplotu a klesla tak už asi zítra zůstanu doma
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Držte se majitelko sheltie
Já před chvílí změřila teplotu a klesla tak už asi zítra zůstanu doma
Ty jo dalšíí, my budeme poslední U nás je naprostej klídek :-D To není fér :-o :-D
jo přesně, u druhého porodu je to jinak, takže určitě už půjdou na svět ! Držím palce oběma !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Tak hlásím, že je klid. Teď k večeru se trochu najedla, jinak dopoledne pouze pořád pila. Podle mě se ale stejně něco chystá, bříško se posunulo blíž k zadku a jedno štěndo jsem cítila až v třísle. Minule jsme rodili v noci ze 63. na 64. den, ale co jsem zjišťovala tak druhé porody bývají většinou dřív. No těším se, bude to jistě zajímavá noc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak hlásím, že je klid. Teď k večeru se trochu najedla, jinak dopoledne pouze pořád pila. Podle mě se ale stejně něco chystá, bříško se posunulo blíž k zadku a jedno štěndo jsem cítila až v třísle. Minule jsme rodili v noci ze 63. na 64. den, ale co jsem zjišťovala tak druhé porody bývají většinou dřív. No těším se, bude to jistě zajímavá noc
Tomu se říká klid před bouří !!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
U nás celou noc lízání pipky takže jsem byla furt vzhůru A zůstala jsem doma,týden dovča tak si odpočinu a budu si užívat miminek až se narodí.Už mám připravenou váhu,šňůrky atd.Teď to čekání nekonečný
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás celou noc lízání pipky takže jsem byla furt vzhůru A zůstala jsem doma,týden dovča tak si odpočinu a budu si užívat miminek až se narodí.Už mám připravenou váhu,šňůrky atd.Teď to čekání nekonečný
Taky mám vše připraveno, u nás zatím uplnej klídek, jak jinak :-D Jako teplota teda 37,2, ale před tím 37,6, ona má celkově nižší, takže zatím jako nic moc pokles, bříško je furt stejné, nekleslo, takže zatím se k porodu nechystáme, achjo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
U nás byla teplota tři dny 37,4 a včera už jak to šlo pomalu nahoru na teploměru tak jsem tušila.měla 36,4 takže fakt pokles.Teď uklízím,pak na to nebude čas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás byla teplota tři dny 37,4 a včera už jak to šlo pomalu nahoru na teploměru tak jsem tušila.měla 36,4 takže fakt pokles.Teď uklízím,pak na to nebude čas
No tak to by to za dva dny cca mohlo vypuknout, uvidíme ! :) Se vsadím, že ještě o víkendu tu budu psát, jak sme pořád v celku Držím hrozně pěsti, napište, až to vypukne !!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Tak noc byla vcelku klidná, ráno si dala jen malinkou snídani a teď už nic nechce. Tak že by?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak noc byla vcelku klidná, ráno si dala jen malinkou snídani a teď už nic nechce. Tak že by?
Joooo :o)) Hlašte, jak jste na tom, pokud to půjde :))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak to by to za dva dny cca mohlo vypuknout, uvidíme ! :) Se vsadím, že ještě o víkendu tu budu psát, jak sme pořád v celku Držím hrozně pěsti, napište, až to vypukne !!!
No za dva dny asi ne,teď jsem byla venčit a měla už výtok takže dnešní noc tipuju.Až bude po hned napíšu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No za dva dny asi ne,teď jsem byla venčit a měla už výtok takže dnešní noc tipuju.Až bude po hned napíšu
Já myslím u nás moožná za dva dny, bo se teplota drží celkem nízko, ale zatím neklesá víc :) U vás už to vypuklooo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My měli výtok včera dopoledne, tedy takový ten čirý hlen a velké množství. 24 hodin pryč a porod zatím nikde, ale přestala jíst tak je to zřejmě už na spadnutí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My měli výtok včera dopoledne, tedy takový ten čirý hlen a velké množství. 24 hodin pryč a porod zatím nikde, ale přestala jíst tak je to zřejmě už na spadnutí
Ten čirej měla tak před týdnem,možná deseti dny.Teď měla hodně tmavej,možná už ta zátka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ten čirej měla tak před týdnem,možná deseti dny.Teď měla hodně tmavej,možná už ta zátka.
Jo zátka je tmavá, ten čirej mají ve druhé půlce březosti normálně :) U nás když odtekla zátka, tak byla taky tmavá :) Jinak u nás nic, klídek, pohoda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.169
Tak co tak cooooooo :) biglova stale v klidku :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak co tak cooooooo :) biglova stale v klidku :D
U nás dva kluci a už jsme asi dorodili.Začala ve čtyři ráno,měla mezi tím přes dvě hodiny pauzu a už nic.Takže my to máme za sebou a vám ostatním držím palce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás dva kluci a už jsme asi dorodili.Začala ve čtyři ráno,měla mezi tím přes dvě hodiny pauzu a už nic.Takže my to máme za sebou a vám ostatním držím palce
Ti sou krásnííííííííí, gratuluju !!!! Nádherní :)))) U nás se spí :D Dali sme prochajdu, stále 4,5 km A šla jako sama, pěkně vepředu, jako by žádný těhu ani nebylo :D No 60 den mámeeee
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nádherní štěníci, moc gratulujeme. Ať se jim i fence daří a všechno je, jak má.
My jsme dneska 48. den, pupík roste skoro před očima, cecíky taky, granule už jsou v úplném zapomnění a já rozmazluju a vařím. Dneska jsem donesla od řezníka velikánská hovězí žebra se spoustou zbylého masa a Maya to v dešti likvidovala na zahradě přes 2 hodiny, byla nadšená, ale úplně ji to odrovnalo a teď tady celá mokrá chrápe v obýváku pod dekou, chrápe jak starej dřevorubec .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nádherní štěníci, moc gratulujeme. Ať se jim i fence daří a všechno je, jak má.
My jsme dneska 48. den, pupík roste skoro před očima, cecíky taky, granule už jsou v úplném zapomnění a já rozmazluju a vařím. Dneska jsem donesla od řezníka velikánská hovězí žebra se spoustou zbylého masa a Maya to v dešti likvidovala na zahradě přes 2 hodiny, byla nadšená, ale úplně ji to odrovnalo a teď tady celá mokrá chrápe v obýváku pod dekou, chrápe jak starej dřevorubec .
Fotečkuuuuuuuu :) U nás teda je něco divně, ale granule jíme samotné :-D Vývar mám připravený furt, ale najednou sežere uplně cokoliv :D Jinak kromě toho když jdeme ven, už jen spí a spí a spí a připravuje se, odpočívá :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Díky moc holky!
Ta moje matka je zas kvočnou,furt ty malý přenáší což se jim nelíbí a řvou.Chce si je schovávat přitom k ní nikdo kromě mě nechodí,už jsem jí musela okřiknout.Jsou to uřvánci a ona pak panikaří co se děje.To bude noc Už asi od 15h se snažim hodit gaučink protože jsem nic moc nespala (horší jak moje dva porody
) a pokaždý když už klimbám tak mě něco vzbudí.Buď mrňata,nebo telefon.Až to večer zapíchnu tak asi neuslyším ani ránu z děla protože i normálně spím jak dudek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Itaka a její synáček
Krásný, božeee já už chci aby to u nás přišlo !!! :))) Ty jo já se ještě nesetkala s přenášením mimin, Lija byla pešlivá maminka, opravdu hrozně moc, ale přenášet mimi sem jí neviděla, uvidíme, zda to zažiju u Trixi :-o Jinak u nás samozřejmě klídek no :-o :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.158
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky moc holky!
Ta moje matka je zas kvočnou,furt ty malý přenáší což se jim nelíbí a řvou.Chce si je schovávat přitom k ní nikdo kromě mě nechodí,už jsem jí musela okřiknout.Jsou to uřvánci a ona pak panikaří co se děje.To bude noc Už asi od 15h se snažim hodit gaučink protože jsem nic moc nespala (horší jak moje dva porody
) a pokaždý když už klimbám tak mě něco vzbudí.Buď mrňata,nebo telefon.Až to večer zapíchnu tak asi neuslyším ani ránu z děla protože i normálně spím jak dudek
Podle fotky má dost nalitá vemena, můžou být příliš tvrdá a možná se malí moc nenapijou, ohlídejte si , aby nezatvrdla. Jinak fena si mlíko pak během několika dnů zreguluje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle fotky má dost nalitá vemena, můžou být příliš tvrdá a možná se malí moc nenapijou, ohlídejte si , aby nezatvrdla. Jinak fena si mlíko pak během několika dnů zreguluje.
To se stalo nám u druhého vrhu první fenky, dostala zánět, horečky 41 :( Jezdila k nám veterinářka i v noci, prolejvat jí kapačkama, dva dny, dvě noci sem dávala studené zábaly, byla to hrůza .. pak se to srovnalo, doufám, že tohle se nám tentokrát nestane :o(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to my jsme tak zhruba ve 4 ráno skončili. A je nás o 7 víc
Jeden chlapeček je teda malinký, ale bojuje. Držte nám palce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Gratuluji !!!!! Maličkému držím palce, určitě je to bojovník !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jj ona měla i při prvním ty vemena velký.Ty úplně vzadu jsou tvrdší.Máte něco ověřenýho jak na to aby nezatvrdla?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Krásný, božeee já už chci aby to u nás přišlo !!! :))) Ty jo já se ještě nesetkala s přenášením mimin, Lija byla pešlivá maminka, opravdu hrozně moc, ale přenášet mimi sem jí neviděla, uvidíme, zda to zažiju u Trixi :-o Jinak u nás samozřejmě klídek no :-o :-D
Už se celkem zklidňuje a nechá je v klidu.Ale je to na oko takový "drastický" Člověk to opatrně bere a fena chňap a už si je dává v bedně na jinou stranu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Gratuluju,to je teda počet!Palce držíme a nebojte,já měla minule štěně 140g taková píšťalka to byla a jak to krásně dohnala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jj ona měla i při prvním ty vemena velký.Ty úplně vzadu jsou tvrdší.Máte něco ověřenýho jak na to aby nezatvrdla?
Já se snažila bíglíky přikládat k těm nejvíc nalitým, jenže oni raději ty víc horní, takže já pak i masírovala, aby to prostě nezatvrdlo no, byl to boj teda :) Ty jo to přenášení si fakt neumim představit, to musí bejt super, jak ony prostě ví co a jak, aby neublížily :)))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.158
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když je málo štěňat, tak je prostě nasadím na ty zadní nejvíc nalité,ale předtím je odstříkám,aby strochu změkly, jinak se štěně nechytne. Nebo ty ocucaný jdou zabalit do šátku, aby zbyly jen ty "horší" a nic jiného. Prostě se feně dá plína na břicho a zaváže na zádech, nebo triko. Toho mleziva bývá hodně, jak to začne tvrdnout, není to moc dobře, takže pokud to nevypijou, tak raději odstříkat.Do týdne si fena produkci upraví. Jdou i obklady,ale moc studené bych neriskovala. Ideální by bylo kdyby šlo feně přidat nějaké štěně (kotě), ale ne každá je ochotná.....