Dobrý den jsem majitelkou 4 letého křížence Jezevčík - Labrador. Mám problém začal nám nedávno vyjíždět hodně na děti a když si ho chtěl můj 5 - ti letý synovec pohladit, vyjel na něj a a trochu ho kousnul do tváře jen ho cvakl má z toho sice jen modřinu pod okem ale teď čekám i já rodinu a bojím se aby miminku neublížil. Navíc je závislý na mém příteli a na mě vrčí když mu dám jen pusu. Cítím, že ho budeme muset dát pryč do útulku se mi ho nechce chudáka dávat protože odtamtud jsme ho před dvěma lety zachránili a nikdo jiný z rodiny a přátel ho nechce. Zkoušela jsem ho nabízet i přes inzeráty ale nemůžu přece zatajit to že je zlý na děti a proto se mi taky nikdo neozývá. Děkuji za jakoukoliv radu
babu241
napsal(a):
Dobrý den jsem majitelkou 4 letého křížence Jezevčík - Labrador. Mám problém začal nám nedávno vyjíždět hodně na děti a když si ho chtěl můj 5 - ti letý synovec pohladit, vyjel na něj a a trochu ho kousnul do tváře jen ho cvakl má z toho sice jen modřinu pod okem ale teď čekám i já rodinu a bojím se aby miminku neublížil. Navíc je závislý na mém příteli a na mě vrčí když mu dám jen pusu. Cítím, že ho budeme muset dát pryč do útulku se mi ho nechce chudáka dávat protože odtamtud jsme ho před dvěma lety zachránili a nikdo jiný z rodiny a přátel ho nechce. Zkoušela jsem ho nabízet i přes inzeráty ale nemůžu přece zatajit to že je zlý na děti a proto se mi taky nikdo neozývá. Děkuji za jakoukoliv radu
Místo toho, abyste ho dávali do útulku, zkuste pejska radši vychovat. Ideálně najít nějakou rozumnou psí školu a tam s ním docházet. Odkud zhruba jste?
babu241
napsal(a):
Tohle nemá smysl řešit po internetu. Najděte si někoho, kdo vám pomůže naživo. Problém je v tom, že vy nerozumíte psu a on nerozumí vám, to vás po internetu nikdo nenaučí.
Odkud jste?
babu241
napsal(a):
Nějak nechápu, proč mu dáváte pusy... Je dost možné, že podobný pokus bere jako útok. A co se týče dětí - neudělaly mu něco?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Žaneta kocková
napsal(a):
Nějak nechápu, proč mu dáváte pusy... Je dost možné, že podobný pokus bere jako útok. A co se týče dětí - neudělaly mu něco?
Určitě šlo o pusu partnerovi, ne psu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.253
Se psem neumíte jednat. Vychovejte jej a bude po problému, případně k němu nepouštějte děti.
Najděte si nějakého cvičitele v okolí, po internetu se to řešit nedá.
Pes zřejmě žárlí, může už předvídat (z vašeho chování) pjříchod nového člena rodiny. On se bojí, aby o vás nepřišel.
Domnívám se, že po příchodu miminka by se to ještě zhoršilo. Nebude na něj tolik času.
Šla bych se domluvit do útulku, ze kterého jste si ho vzali, zda by vám poradili. Vždyť tam od toho jsou, měli by to být odborníci.
Je potřeba psa umírnit, ale zároveň mu dát najevo, že o vás nepřijde.
Každý pes by měl mít aspoň základní výcvik, aby respektoval člověka jako svého pána.
Jinak se ze psů bez výcviku můžou stát rozmazlení agresivní chlupáči, kteří tyranizují své okolí.
v poslední době agresivních psů v útulcích přibývá, což dělá problémy při ošetřování i zkušeným zaměstnancům.

babu241
napsal(a):
Omluvám se ale jak k němu nemám pouštět děti když sama dítě čekám ?
Nepouštějte k němu cizí děti, i vaši příbuzní jsou pro něj cizí. Postupně si na vaše děcko zvykne, ovšem v případě že s ním začnete intenzivně prcovat na jeho výchově.
Žaneta kocková
napsal(a):
Co se týče těch dětí Jackie je z útulku a prý ho někde našli takže nevím. Jinak děti z mé rodiny jsou milí ke všem zvířatům a ten útok na mého synovce ( Synovec mu nic neudělal chtěl si ho jen pohladit ).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
babu241
napsal(a):
Co se týče těch dětí Jackie je z útulku a prý ho někde našli takže nevím. Jinak děti z mé rodiny jsou milí ke všem zvířatům a ten útok na mého synovce ( Synovec mu nic neudělal chtěl si ho jen pohladit ).
Pokud pes nemá z nějakého důvody rád děti, tak je jedno, jestli jsou ty děti na psy hodné, a chtějí si jej jen pohladit. On to takhle nerozlišuje, a je na ně hnusnej už preventivně. Mimo to většina takových psů se kontaktu s dětmi raději vyhne, a zaútočí až když nemá jinou možnost, nebo pokud si chrání něco svého (teritorium, krmení, pána atd.).
Takový pes by měl být v přítomnosti dětí zavřený, protože tím ušetříte stres jemu, sobě i případný úraz dětem.

babu241
napsal(a):
Všem děkuji za reakce i za ty negativní jsem z Liberce. Samozřejmě to řešit chci a proto se zeptám v útulku. Ptám se zde proto, jestli zde někdo nemá stejnou zkušenost. Děkuji.
Http://www.smecka.eu/cs/
Zkuste se obrátit sem. Majitelka smečky je rozumná a umí.
olik

XXX.XXX.49.11
Jojo.. pritel ma taky pejska krizeneho labradora s jezevčíkem a je teda taky agresivni, ...deti moc nemusi prave, hodne vrci... ohnat se mu teda párkrát povedlo... ale ja se ho snazim krapet převychovat...tak je to lepsi... u nas je problem v tom, ze panicek neumi nikomu rozkazovat a tak pejsek šest let byl sam svým panem. Ke me je prastelsky a mazlivy, ale v noci když odejdu za dětmi a pak se vracim do postele tak hlida pana a vždy vrci... to mam pocit ze uz se asi neodnauci... kazdopadne kdyby jste mela radu tak sem s ni :)... a preju Vam hodne stesti a sil... a at ste spokojeni i s pejskem. A vy lidi nebudte protivni, pani se slusne pta o radu a pomoc a vy ji pisete samy arogantni kecy typu psa vychovejte... každý je jiny a potřebuje jiné zachazeni... proto se pani zrejme ptala o radu.
Zvire

XXX.XXX.224.28
Zeptejte se odorníku třeba psích psychologů
Musí si s dětmi spojit hezkou zkušenost ať vždy jak uvidí dítě z vaší rodiny dítě hodí pamsky.
Radši je ale nepoušťejte k sobě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Hlavně nechoďte za Desenským!
Dotaz je starší, ale stále aktuální
nepouštějte děti ke psu, zejména ne malé děti, to je taky rozum nechat malé děti přistupovat ke psu, který na ně není zvyklý. Jestli se jeho chování, dříve vlídné, teď změnilo, vyhledala bych veterináře, bolest zubů, cizí těleso v pacce nebo pod kůží vůbec nebo i onemocnění může povahu a projevy psa pořádně změnit. Umožněte mu, aby měl místo, kam děti nebudou mít rozhodně přístup a ani jiní návštěvníci.
jestli chcete, aby vás vzal za vlastní, choďte s ním vy na procházky a dávejte mu mlsky, rozmazlujte. ho
ale možná, že přítel už loni vzal psa a odkráčel pryč.