Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2015 23:24
angí

XXX.XXX.243.79

Napadají vás střední, psí rasy psů vhodné do bytu ve městě (na sídliště).
Rasa by měla být klidnější, dobře cvičitelná a né krátkosrstá. Aby chlupy šly normálně vyluxovat a rasa by měla mít kladný vztah k dětem.

8.1.2015 08:54
vava69

XXX.XXX.136.28

Každý doporučí svoje plemeno Za mě welsh corgi cardigan. Do dvaceti kilo, děti miluje a zároveň se se mnou válí u tv když je ošklivě. Dokáže chodit dlouhé tůry, je to ovčák, takže rád je venku, ve vodě ale hlavně potřebuje mít blízko svoji rodinu.

8.1.2015 09:05
pidla

XXX.XXX.106.11

Tibetský teriér.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2015 09:30

Střední knírač, upravený nepouští chlupy vůbec. Ideálně pepř a sůl smajlík.

8.1.2015 11:34
leslienka

XXX.XXX.217.222

Pokud umite anglicky, doporucuji tyto stranky: http://dog-breeds.findthebest.com/
Jsou prehledne, s filtry a dokonce muzete srovnavat vybrane psi rasy.

Divim se, ze nikdo tady nenavrhl pudla. Klasicky pes do panelaku.

Jinak zrovna knirace bych nedoporucila. To jsou urvane "mrchy" s prisernym stekotem. :d Sousedi meli knirace a kdyz sel nekdo kolem plotu, tak se mohl zblaznit. Dalsiho jsem potkavala cestou do skoly a to same. Kolikrat to vypadalo, ze se usteka k smrti, protoze uz z toho i sipal.

8.1.2015 11:44

Vidíte a já měla v pohodě dva knírače v paneláku. Chodili po sídlišti bez vodítka, bez košíku, kamarádili se všemi sídlištními psy. (zlaté, pionýrské doby kynologie ).
Sem tam v bytě štěkali, zvlášť. Když jim zlomyslná sousedka škrábala na dveře a kňourala, že je myšička smajlík(
Ano, pudl je také výborný pes ( s pp ), ale jak někdo psal - každý zmíní své oblíbené plemeno.

8.1.2015 12:00
leslienka

XXX.XXX.217.222

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vidíte a já měla v pohodě dva knírače v paneláku. Chodili po sídlišti bez vodítka, bez košíku, kamarádili se všemi sídlištními psy. (zlaté, pionýrské doby kynologie ).
Sem tam v bytě štěkali, zvlášť. Když jim zlomyslná sousedka škrábala na dveře a kňourala, že je myšička smajlík(
Ano, pudl je také výborný pes ( s pp ), ale jak někdo psal - každý zmíní své oblíbené plemeno.

Tak u me ta posledni veta neplati! Pudly nemusim, pro mne to jsou moc snobska stvoreni - vypadaji tak a chovaji se tak..snadno se urazi a nebavi se s vama. Mam radsi poradneho psa, ikdyz v mensim provedeni..proto mame beagla.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2015 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.253

Německý špic, asi střední. Vlčí a velký by taky šel.
Nebo čau čau, to je kliďásek i když pravda větší, fenky mají kolem 20 kg.

9.1.2015 14:58
ayen

XXX.XXX.89.99

Sousedi tusim maju bišonka - taka mila ovečka smajlík vobec o nom nevieme, ani neviem či vobec šteka smajlík a je to moc mily psik. Deti sa vzdy tešia ak ich psik vybehne von, dokonca i ku nam dnu už zabehol, a deti ho volaju ovečka smajlík je velmi mily a priatelsky, stale sa chce hrat. Je to ale malinky psik.

9.1.2015 15:27
nelimar1

XXX.XXX.148.139

Ano, pudl je také výborný pes (s pp)... No vidíte, a já mám dva pudlíky s pp a pak dva bez pp. Exteriérově jsou typičtí všichni, ale se zdravím jsou na tom daleko lépe ti bez pp... Mají všichni stejné podmínky, ale s klouby problémy a s průdušnicí právě jen ti s pp...

9.1.2015 15:30
nelimar1

XXX.XXX.148.139

leslienka napsal(a):
Tak u me ta posledni veta neplati! Pudly nemusim, pro mne to jsou moc snobska stvoreni - vypadaji tak a chovaji se tak..snadno se urazi a nebavi se s vama. Mam radsi poradneho psa, ikdyz v mensim provedeni..proto mame beagla.

No tak to jste vedle jak ta jedle , pudlíci nejsou vůbec snobská stvoření a o urážení - tedy co mohu mluvit za své pudlíky - opravdu nemůže být řeč. A za sebe - beagla do bytu opravdu nee

9.1.2015 17:22

leslienka napsal(a):

Jestli bych měla volit mezi pudlem a bíglem, tak jednoznačně vyhraje pudl. Příjemná povaha, slabý lovecký pud, líbivý vzhled, nelínající při správné péči o srst, možnost výběru z několika velikostí a barev, z několika střihových úprav, to vše činí z pudla velmi vhodného psa do bytu. Oproti tomu bígl má silný lovecký pud, pro mne není ani nijak líbivý (ale to je subjektivní pocit), a hlavně líná a jeho krátká srst se zapichuje do všeho textilu v bytě. A jde velmi špatně odstranit.

9.1.2015 17:27

I já, kdybych měla volit mezi pudlem a bíglem, vyhrál by jednoznačně pudl. K tomu s pp, bez pp : Poznala jsem příliš mnoho pudlíků, kteří z krásného štěňátka vyrostli do psa, který měl k pudlovi vzhledem i povahou dost a někdy i hóódně daleko.

9.1.2015 19:33
davidka

XXX.XXX.212.160

Taky bych doporučia pudla. Velmi inteligentní, nenáročný, dobře cvičitelný, milý, skvělý k dětem. A do bytu je jeho srst ideální.

9.1.2015 19:56
kiko967

XXX.XXX.148.130

Anglicky kokr

9.1.2015 22:23
angí

XXX.XXX.243.79

Líbí se mi ten Tibetský Teriér (to je zatím můj favorit), ale pak jsem ještě objevila Jemnosrstého Pšeničného Teriéra. Hlavně kvůli typu srsti.
A pak by se mi taky moc líbily rasy Šeltie a i ten Kokr (např. Modrý a červený bělouš), ale jak je to u nich s línáním? Ovlivní to, aspoň trochu vyčesávání, nebo je byt přikrytý neustálou pokrývkou chlupů? a jde to pak normálně vyluxovat?
A ještě mě okouzlila rasa Australský Ovčák Ale to je pro mě asi určitě jen vdálený sen Sice bych se se psem chtěla věnovat agility nebo jinému sportu, ale jak moc je tato rasa aktivní a pracovitá? a jak moc líná?

9.1.2015 22:45

Docela velký rozptyl podob i povah smajlík a nakonec i velikostí, auo už je docela velký pes.

9.1.2015 23:23
angí

XXX.XXX.243.79

Taky si myslím, že mám moc velký rozptyl
A ještě takový Italský Spinoe, taky by se mi líbil
Podle čeho jste vybrali svou rasu vy? a jak dlouho jste se rozhodovali?

10.1.2015 03:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Jo, ten spinone bude vhodný

10.1.2015 03:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Šílený smajlíci !

Neregistrovaný uživatel

10.1.2015 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

angí napsal(a):
Taky si myslím, že mám moc velký rozptyl
A ještě takový Italský Spinoe, taky by se mi líbil
Podle čeho jste vybrali svou rasu vy? a jak dlouho jste se rozhodovali?

Já si svoji rasu psa vybírala podle účelu, ke kterému jsem psa potřebovala, a k podmínkám které mu můžu poskytnout.
... Takže se nabízí otázka - potřebujete mít psa?
Pokud si odpovíte ano (a myslím tím opravdu ano), tak hledejte mezi plemeny, která jsou pro daný účel určená - tzn. Pokud nepotřebujete psa k nějaké práci, vynechte všechna plemena pracovní.
Pokud nechcete psa na hlídání, vynechte všechna plemena s hlídacími instinkty.
Pokud nechcete po bytě chlupy, vynechte plemena s línající srstí..., atd.,
... A pak si znova položte otázku, zda toho psa opravdu potřebujete.

10.1.2015 09:45
davidka

XXX.XXX.212.160

Angí, vybíráte si psy jen podle vzhledu.
Budete se tedy přizpůsobovat psovi? Když si koupíte tibeťáka, bude váš život najednou jiný než když si koupíte aussíka? Změníte svůj životní rytmus, své zvyky?
Já bych doporučovala počkat, až si rozmyslíte, co vlastně od psa očekáváte. Jestli jste mu ochotní dopřát hodně pohybu, sport nebo jen procházky po sídlišti.
To je důležitější než řešit, kolik chlupů bude na koberci.Pokud byste si vzali australáka nebo šeltičku, chlupů bude opravdu hodně. A budou všude.
Taky rozptyl velikosti mne mate. Je zatraceně rozdíl si pořídit psa 10 kg a 30 kg.

10.1.2015 10:47

Přesně tak, rozmyslete si hlavně proč a na co psa chcete. Jiné nároky má temperamentní pracovitý australák a jiné buldoček nebo bišonek. Jestli chcete psa jen jako mazlíka a na procházky vybírejte ze společenských plemen, i mezi nimi jsou rozdíly jiný temperament a nárok pohybu má třeba a Kční pudlík a jiný mops nebo pekinéz.Jinak k těm chlupům, líná skoro každý pes a línání není jediný binec co vám pes v bytě napáchá, takže pokud mám psa, byt už nikdy nebude stoprocentně naklizený.Psi nejen línají ale nosí domů špínu a taky občas něco zničí, s tím musíte počítat. Vztah k dětem má taky každý pes, pokud na ně bude zvyklý a budou se k němu hezky chovat, záleží to vše na chování lidí, ne na rase psa.Takže si fakt rozmyslete proč a na co psa potřebujete a jestli ho skutečně musíte mít, protože mít psa je velká zodpovědnost, poměrně drahá záležitost hlavně za veterinární péči, dost to omezí vaše možnosti, např dovolená nebo jiné aktivity kam pes nemůže, pes se musí venčit a je mu jedno jestli je venku mínus 20 nebo plus 40, jestli je vichřice, slejvák nebo jestli máte horečku nebo návštěvu.Je to prostě spousta starostí odměněná velkou láskou a věrností od psího part´áka, ale hodně lidem to nestačí a pak je psík spíš na obtíž než pro radost. Takže než k sobě připoutáte živou bytost rozmýšlejte zda ho skutečně chcete.

10.1.2015 10:51
vava69

XXX.XXX.98.20

Nechci se paní nijak zastávat, rozptyl má opravdu velký, ale skutečně se může stát, že se přizpůsobí psovi :) My jsme si pořídilo corgiho bez velkého přemýšlení. Měla ho sestřenka a byl rozmazlený vzteklý hajzlík, ale usoudila jsem, že je to výchovou. Nás okouzlil v časopise a za dva měsíce byl doma. Náš první papírový pes s tím, že nebudeme vystavovat a vcelku že nemusí nic dělat, že mu stačí normální aktivity. No dnes máme interšampiona šampiona čtyř zemí, takže jsme, jak vidno, začali vystavovat když už toho psa máme :) Taky jsme byli na psím táboře, kde jsme cvičili agility a měli i pár dalších tréninků. Zároveň jsme dělali cvičák - poslušnost a taky už složili zkoušky zvop. Takže já jsem se naprosto přizpůsobila potřebám psa. Ne že bych byla otrok, ale zjistila jsem, že mě to baví a zároveň to baví i psa. Děti už odrostly, takže to mám novou náplň času. Může se to stát i zadavatelce.

10.1.2015 12:56
davidka

XXX.XXX.212.160

Však ano, pokud se lidé přizpůsobí, je to v pořádku.
Já mám ale se zadavatelky trochu rozpačitý pocit. Vlasně nějvíc ji zajímá, aby pes byl sice hodně chlupatý, ale v bytě aby chlupi nebyly.
Navíc si myslím, že je lepší, aby pes aspoň v základě vyhovoval nátuře majitele. Lenoch by si neměl pořizovat sportovní plemeno, i když má třeba dobrou vůli, že právě kvůli psovi svou lenost překoná a bude na dlouhé procházky chodit, bude chodit na cvičák, bude cvičit to či ono.
Znám to moc dobře ze cvičáku i ze svého okolí. Lidé se přihlásí, pak přijdou párkrát, jenže nastane zima nebo horko, jim se nechce, vynechají a pak nemají už vůbec chuť se vracet.
Nebo mám např. Souseda, co si pořídil lovečáka velkého plemene, ale nemá na něj čas, manželka zas psa nemá ráda a navíc je to baba líná. Takže jejich fenka se chodí vyčurat na 5 minut 3x denně na nejbližší trávník a zase s ní spěchají domů. Sice všude říkají, jak ji milují, ale nejsou ochotni jí dát to, co by potřebovala. Teď je to nenasvalené a absolutně nesocializované zvíře, nerváček. Než si ji pořídili, měli velké plány, jak budou chodit po procházkách a výstavách, jak budou cvičit.
Každý by si měl uvědomit, že si nekupuje hračku, kterou by odložil, pokud nebude vyhovovat a měl by mít jasno, co od psa očekává. Aby pak pes neletěl z domu jen proto, že se paní domu např. Nebude chtít uklízet hromada chlupů.

Zadavatelka taky nepíše, jakého psa by chtěl zbytek rodiny a kdo jí se psem bude pomáhat. Ono není jednoduché být na psa sám, vždy je lepší, aby zbytek rodiny pomáhal, aby byli všichni ochotní v případě nouze péči zastat.

10.1.2015 21:35
angí

XXX.XXX.243.79

Já s chlupy v bytě počítám a nejsem líná uklizet a koberce stejně nemáme, tak o koberec strach nemám.
Já jsem se o ty chlupy zajímala, protože syn má slabší alergii na roztoče, na kočky a peří a nerada bych, aby se mu zhoršila nebo nedej bože, ještě nerozvinula alergie na psy (budu se muset poradit, ještě s jeho doktorkou).
A dělám z domova, takže pes by tu nebyl delší dobu sám. Na kratší procházky by s ním chodil manžel, pokud by se mi to zrovna nehodilo a já bych chodila na kratší i delší procházky a chtěla bych zkusit se psem nějaký psí sport a ráda bych začla chodit běhat, tak to bych ho brala sebou.
S těmi velkými psy, jsem se spíš zasnila. Sama bych měla strach, že hyper-aktivnímu psovi bych nemusela stačit.
Tak vůbec nevím, mě by se totiž líbilo tolik ras... Možná to nakonec vyhraje nějaký z útulku a bude.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2015 21:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

angí napsal(a):
Já s chlupy v bytě počítám a nejsem líná uklizet a koberce stejně nemáme, tak o koberec strach nemám.
Já jsem se o ty chlupy zajímala, protože syn má slabší alergii na roztoče, na kočky a peří a nerada bych, aby se mu zhoršila nebo nedej bože, ještě nerozvinula alergie na psy (budu se muset poradit, ještě s jeho doktorkou).
A dělám z domova, takže pes by tu nebyl delší dobu sám. Na kratší procházky by s ním chodil manžel, pokud by se mi to zrovna nehodilo a já bych chodila na kratší i delší procházky a chtěla bych zkusit se psem nějaký psí sport a ráda bych začla chodit běhat, tak to bych ho brala sebou.
S těmi velkými psy, jsem se spíš zasnila. Sama bych měla strach, že hyper-aktivnímu psovi bych nemusela stačit.
Tak vůbec nevím, mě by se totiž líbilo tolik ras... Možná to nakonec vyhraje nějaký z útulku a bude.

A co když se u syna alergie na psa rozvine? To ho pak vystřelíte na Mars?

10.1.2015 21:45
angí

XXX.XXX.243.79

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A co když se u syna alergie na psa rozvine? To ho pak vystřelíte na Mars?

Alergie může vzniknout v každém věku, co vím. To by si nemohl pořídit psa nikdo a je spousta lidí, co si psa pořídili i s alergií přímo na psy, jen zvolili né tak dráždivou rasu.
A synovo zdraví je pro mě samozřejmě důležité.

10.1.2015 21:53

Vraťte se nohama na zem a pořiďte si středního, nebo jestli chcete něco většího, tak královského pudla. Královák je krásný šlechtic, navíc ho v dnešní době nemá kdekdo ( tak jako auo ). A nejsou to žádné slečinky, jak by se mohlo zdát. Je to pro váš životní styl přiměřeně aktivní pes.

10.1.2015 22:14
angí

XXX.XXX.243.79

Vraťte se nohama na zem a pořiďte si středního, nebo jestli chcete něco většího, tak královského pudla. Královák je krásný šlechtic, navíc ho v dnešní době nemá kdekdo ( tak jako auo ). A nejsou to žádné slečinky, jak by se mohlo zdát. Je to pro váš životní styl přiměřeně aktivní pes.

A vy ho máte?

10.1.2015 22:53

Nemám, ale kdybych stihla v životě ještě dalšího psa, královák by do výběru určitě patřil.

11.1.2015 08:31
davidka

XXX.XXX.212.160

Už jsem tu taky pudla doporučovala. Dá se s ním dělat skoro vše. Někde jsem viděla stránky králováka, který dělá záchranařinu, má několik zkoušek z výkonu.
O tom, že jsou úžasní na agility, obedience, dogtrek, asi není pochyb.
Však ho člověk nemusí čančat a stříhat do nějakých podivných kreací (ano, vím, že některé vycházejí z historie), ale když ho ostříháte rovnoměrně, na "slečinku" vypadat nebude.

11.1.2015 09:41

Byli jsme u rodiny ve Švédsku, která měla farmu, velké pozemky, les, jezero...Měli královského pudla, moc jsme se divili, že je to lovecký pes. (Tedy, že je původně lovecký jsme věděli, ale divili jsme se, že je pudl ještě dnes k lovečině používán).
Byl skvělý, hravý, kontaktní...

11.1.2015 11:50
angí

XXX.XXX.243.79

Mě by se Královák líbil, jen škoda, že ho u nás v okolí nikdo nemá. Rada bych jich poznala, aspoň pár, než bych si pořídila štěně této rasy.

11.1.2015 16:44
leslienka

XXX.XXX.217.222

K reakcim na muj prispevek: Ja pani bigla do bytu nedoporucovala, jen jsem psala, ze ho mame a nam vyhovuje oproti pudlum - mame domek se zahradou a pes je doma v zime a obcas v lete. Dobre jsem si ji vycvicila, takze za zajicema, apod. Neutika prestoze vencim na poli, kde jich je hodne. (Je to nas uz druhy bigl, na cvicak jsem nikdy nechodila.)

Jinak - jsem alergik a ani pudl a podobna "hypoalergenni" plemena nezaruci, ze clovek nebude mit reakci. Naopak, na pudla od babicky mam hned reakci - problemy s dychanim, slzeni, vyrazky. Ale na nasi beaglici si me telo (po pul roce) zvyklo. Ze zacatku to byl boj, ale ted me muze i olizovat a nic. :).

11.1.2015 22:52
angí

XXX.XXX.243.79

angí napsal(a):
Mě by se Královák líbil, jen škoda, že ho u nás v okolí nikdo nemá. Rada bych jich poznala, aspoň pár, než bych si pořídila štěně této rasy.

A mě by teda zajímalo, jestli je tu nějaký z diskutujících, co toho Králováka má? Když, je tu víc lidí, co by mi ho doporučovali. Ta rasa je nějak snadno ovladatelná a né tak aktivní, jak vypadá?

12.1.2015 09:25
tancoska

XXX.XXX.64.4

Moje švagrová má dva královský.Její dcera s tím mladším psem jen tak pro zábavu začala chodit na cvičák a šlo jim to.Pes pohodář, nebyl rváč, bavilo je to oba a i udělali asi tři zkoušky.Doma jsou to povaleči, venku rádi běhaj.Jediná nevýhoda je péče o srst.Ona je měla na výstavy tak tam to bylo hodně náročný.Poslouchaj oba dobře.

12.1.2015 20:33
davidka

XXX.XXX.212.160

Králováky měla moje kamarádka, dva po sobě, oba to byli velmi pohodoví psi. Pěkně cvičili, byli velmi dobře ovladatelní. Nebyli to žádné bábovky, ale doma vydrželi v klidu, neprojevovali žádnou hyperaktivitu.
A na cvičáku potkávám králováka, který umí neskutečné blbůstky, opravdový cirkusák smajlík
Také dobře stopuje a dokonce si i slušně kousne do figuranta. Samozřejmě ta obrana není taková jak u no nebo belgánů, ale je vidět že ho to baví.
Králováka jsem viděla i jako slepeckého psa.
Také potkávám jednoho šikovného králováka na zkouškách, dělal s námi zop, bh, zpu.

12.1.2015 22:49
angí

XXX.XXX.243.79

Tak já už jsem myslím rozhodnuta :). Nevíte náhodou někdo průměrnou cenu štěněte Královského Pudla, černého nebo stříbrného s pp?

13.1.2015 12:05
tancoska

XXX.XXX.64.4

Tady máte kdyžtak odkaz na chovku http://www.very-merry.cz/index.html
Plánují štěňata, třeba Vám chovatelka řekne kolik asi stojí takový štěně.Neptat se hned jako první na cenu, na to jsou chovatelé háklivý

13.1.2015 21:10
balisek

XXX.XXX.177.233

Průměrná cena je cca 20 tisíc. Nejlevnější nabídku jsem viděla za 15 tis., nejdražší za 25 tis.

8.11.2015 22:37
angí

XXX.XXX.215.27

Tak, po třičtvrtě roce, pro a proti (menší či větší pes).
Za týden si jedu pro Havanského psíka a už se nemůžu dočkat

8.11.2015 22:57

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já si svoji rasu psa vybírala podle účelu, ke kterému jsem psa potřebovala, a k podmínkám které mu můžu poskytnout.
... Takže se nabízí otázka - potřebujete mít psa?
Pokud si odpovíte ano (a myslím tím opravdu ano), tak hledejte mezi plemeny, která jsou pro daný účel určená - tzn. Pokud nepotřebujete psa k nějaké práci, vynechte všechna plemena pracovní.
Pokud nechcete psa na hlídání, vynechte všechna plemena s hlídacími instinkty.
Pokud nechcete po bytě chlupy, vynechte plemena s línající srstí..., atd.,
... A pak si znova položte otázku, zda toho psa opravdu potřebujete.

Inspektor pišišvor-naprosto s vámi souhlasím, vaše odpověď je stručná a výstižná.Někdy mě úplně udivuje, na co se lidi ptají, neví, co chtějí. Máte maliny? Zrovna dnes, jsem je obdivovala na cvičáku, radost pohledět, jak pracují. Mají je lidičky, kteří s nimi dělají sportovku, denně se jim věnují, jezdí po závodech atd. Já jsem spíš klidnější člověk a mám psa jako kamaráda, parťáka, rodinného, takže malině bych byla nevhodným páníkem, mě stačí ovčoun, vyhovuje mi povahově i jako plemeno, ale maliny mají můj obdiv.

Neregistrovaný uživatel

8.11.2015 23:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.225

angí napsal(a):

Gratuluji k rozhodnutí a určitě budete spokojená, s havaňáky kamarádíme a jsou to skvělí psíci!

8.11.2015 23:19
balisek

XXX.XXX.7.13

Myslím, že jste se rozhodla velice dobře. Malý, ale aktivní a sportovně založený psík je výborná volba pro lidi, co psa chtějí zejména jako parťáka při běžných rodinných aktivitách. Když si došlápnete na řádnou socializaci a základní výchovu, budete mít skvělého společníka. Ať Vám haváňáček dělá jen radost!.

9.11.2015 05:36
mgtka

XXX.XXX.22.69

angí napsal(a):

Obdivuju vaší vůli čekat.
Já když se pro něco rozhodnu, tak už včera bylo pozdě

9.11.2015 07:50
mouse

XXX.XXX.169.221

mgtka napsal(a):
Obdivuju vaší vůli čekat.
Já když se pro něco rozhodnu, tak už včera bylo pozdě

Přesně. Já když jsem se rozhodla pro psa a pro plemeno, tak mi kamarádka nabídla štěně ze svojí chovky. Bohužel v tý době se teprve nakrývala fena, takže jsem musela čekat čtyři měsíce do odběru. Bylo to hrozný. smajlík

9.11.2015 08:49
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

angí napsal(a):

Jé a kam pro něj jedete, já mám dva a kamarádka má CHS, tak jestli nejedete k ní

Přidejte reakci

Přidat smajlík