Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2015 19:35
.tereza.

XXX.XXX.23.45

Zdravím. Už měsíce řeším školu. Miluju psy a vážně moc jsem chtěla do Humpolce na kynologii. Ale bohužel mi to otec nepovolí.. Chtěla bych dělat alespoň školu která mě bude bavit, jelikož v dnešní době je dost těžké sehnat dobré zaměstnání + dobrý plat. Proto ani neuvažuju o tom, že bych někdy mohla takovou práci dělat, ale chtěla bych radu. Kam jít na školu ? Mám se zarazit a prostě jít tam, kam tam moc chci ? Nebo dělat to co mě absolutně nebaví a mít (možná) větší možnost lepšího prac. Umístění ? -> Právnická,..

Dost mi to rýpe hlavou, hlavně můj táta chce, abych šůa na právní, či jinou takovou školu.
Názor, rady ?
Děkuji

8.1.2015 20:17
zuzvik

XXX.XXX.252.46

Neřiď se tátou, ale sebou. Pokud tě bude bavit kynologie, tak na ni běž. Je to tvá budoucnost né tvého táty . Kdyby jsi šla např. Na práva, na které jít nechceš, tak tě nejspíš bavit nebudou a pokud tě nebaví, tak ti to asi moc nepůjde. Přemluv táty! Proč tě tam nechce pustit?

8.1.2015 23:35
koňadra

XXX.XXX.128.24

Jako rodič tvého tátu chápu. Každý rodič má jediné přání - aby se jeho dítě mělo v životě dobře a dobře se uplatnilo. Což, buďme upřímní, žádné studium kynologie asi nezajistí. Neznám žádného chudého právníka, ale také neznám žádného bohatého člověka, který by zbohatl na kynologii. Mne také rodiče donutili jít na školu, kterou jsem nechtěla dělat, a představte si, že dnes jsem jim vděčná! Kynologii mám jako koníček a vzhledem k tomu, že mám dobrou práci, tak si ten koníček vůbec mohu dovolit. Takže být tebou, jdu na školu, která mě zajistí slušný život (no, já vím, že dnes i vysokoškoláci jsou bez práce, ale přesto - kde je větší šance na uplatnění?) a kynologii se věnuji ve volném čase. Žádná škola ti totiž stejně v kynologii nezajistí uplatnění, ale když budeš opravdu dobrá (budeš mít za sebou řadu psů s výborným umístěním na zkouškách a výstavách, chovatelské úspěchy apod.), třeba se jednou k té kynologii taky dostaneš. Je to běh na dlouhou trať, ale jíst se chce každý den! a až budeš mít rodinu, třeba na to budeš mít také jiný pohled. I kdyby mě nějaká práce bavila sebelíp, ale kdyby byla za pár šupů, budu dělat raději tu, která mě a moje děti uživí.

9.1.2015 06:07
.tereza.

XXX.XXX.23.45

zuzvik napsal(a):
Neřiď se tátou, ale sebou. Pokud tě bude bavit kynologie, tak na ni běž. Je to tvá budoucnost né tvého táty . Kdyby jsi šla např. Na práva, na které jít nechceš, tak tě nejspíš bavit nebudou a pokud tě nebaví, tak ti to asi moc nepůjde. Přemluv táty! Proč tě tam nechce pustit?

Protože je to daleko a "nemá to budoucnost".

9.1.2015 06:12
.tereza.

XXX.XXX.23.45

koňadra napsal(a):
Jako rodič tvého tátu chápu. Každý rodič má jediné přání - aby se jeho dítě mělo v životě dobře a dobře se uplatnilo. Což, buďme upřímní, žádné studium kynologie asi nezajistí. Neznám žádného chudého právníka, ale také neznám žádného bohatého člověka, který by zbohatl na kynologii. Mne také rodiče donutili jít na školu, kterou jsem nechtěla dělat, a představte si, že dnes jsem jim vděčná! Kynologii mám jako koníček a vzhledem k tomu, že mám dobrou práci, tak si ten koníček vůbec mohu dovolit. Takže být tebou, jdu na školu, která mě zajistí slušný život (no, já vím, že dnes i vysokoškoláci jsou bez práce, ale přesto - kde je větší šance na uplatnění?) a kynologii se věnuji ve volném čase. Žádná škola ti totiž stejně v kynologii nezajistí uplatnění, ale když budeš opravdu dobrá (budeš mít za sebou řadu psů s výborným umístěním na zkouškách a výstavách, chovatelské úspěchy apod.), třeba se jednou k té kynologii taky dostaneš. Je to běh na dlouhou trať, ale jíst se chce každý den! a až budeš mít rodinu, třeba na to budeš mít také jiný pohled. I kdyby mě nějaká práce bavila sebelíp, ale kdyby byla za pár šupů, budu dělat raději tu, která mě a moje děti uživí.

Já na to taky myslím.. Přemýšlím o gymplu, ze kterého pak musím na vejšku. Dost jsem přemýšlela o psychologii a veřejnosprávní činnosti. Ono dnes jsou peníze asi jedna z nejdůležitějších věcí..

9.1.2015 07:00
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Jdi na školu, ze které seženeš práci, nebo budeš schopná podnikat. Je jedno bude-li to ta, co doporučuje táta nebo jiná. Hlavně ji musíš zvládnout. Kynologii můžeš dělat i při škole nebo později. Pokud se v budoucnu uživíš, zbydou ti peníze a čas na koníčky a zábavu. Pokud nevyjdeš s penězi, nebudeš mít ani na kynologii ani na zábavu.
A až budeš v kynologii tak dobrá, že tě budou lidé respektovat, můžeš v tomto oboru podnikat.

9.1.2015 07:06
scylla

XXX.XXX.68.115

Známé dcera začala studovat v Humpolci a odešla, protože se jí nelíbil surový přístup ke zvířatům a podle ní neznalost učitele kynologie. Tak nevím, zjistěte si o tom víc, než někam vlezete, abyste neztratila roky jako tahle holka.

9.1.2015 08:01
koňadra

XXX.XXX.128.24

scylla napsal(a):
Známé dcera začala studovat v Humpolci a odešla, protože se jí nelíbil surový přístup ke zvířatům a podle ní neznalost učitele kynologie. Tak nevím, zjistěte si o tom víc, než někam vlezete, abyste neztratila roky jako tahle holka.

Ono jde o to, co si kdo představuje pod "surovým přístupem". Je možné, že ten přístup skutečně není dobrý, ale je také možné, že slečna měla nějaké zkreslené představy o zvířatech a přístupu k nim. Když to tady sleduji jen na ifauně, tak je dost lidí, kteří psi polidšťují a přistupují k nim jako k dětem. Mají pak psy rozmazlené a nevychované, kteří jsou nakonec na obtíž okolí i jim samotným. Potom tady hledají rady, jak psa (konečně) vychovat, či spíše převychovat. A když taková přecitlivělá slečna přišla na školu, kde třeba měli vztah ke zvířatům normální, tak jí se zdál surový a raději odešla. Možná by bylo dobré, kdyby se zde ozvalo více lidí, kteří na této škole studovali, aby bylo možné si udělat objektivní úsudek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2015 09:56

.tereza. napsal(a):
Protože je to daleko a "nemá to budoucnost".

Podívej se třeba sem : http://www.smecka.eu/cs/,
jak se majitelka Smečky dostávala ke své práci se psy, kolik činností provozuje a zároveň si uvědom, že to není práce od 7-15 hod, ale od nevidím do nevidím a že se musí pěkně ohánět ! o zkušennostech a organisačních schopnostech ani nemluvě. A taková ekonomka, nebo právničina ti bude i při práci se psy hodně ku prospěchu. ( Víš kolik stojí taková účetní, když si ji budeš najímat ?)
Navíc, stejně až bys v 18ti vylezla z kynologické školy, nemusela bys se psy umět a nic by ti to nezaručilo. Táta má pravdu smajlík

9.1.2015 12:58
kashttan

XXX.XXX.49.252

A co veterina?

9.1.2015 13:13
Abies

XXX.XXX.89.52

Terezo, já bych vždy volila to, co mne bude bavit. Živit se něčím co tě nebaví, jen proto že potřebuješ vydělávat peníze není dobré, nebudeš v životě spokojená.
Škol si přece můžeš udělat několik, pokud tě táta bude ochoten živit a i kdyby ne, můžeš studovat dálkově při zaměstnání, jako jsem musela já.
Já na tvém místě bych volila tu kynologii, získáš tím maturitu a můžeš se hlásit na vysokou školu. Třeba jako veterinářka bys měla dobrý výdělek také jistý, nebo potom jít studovat to co chce tvůj tatínek, to už bude na tobě.

9.1.2015 14:10
Abies

XXX.XXX.89.52

Můj příspěvek se nelíbí? Takže život jen o prachy prachy prachy?

9.1.2015 14:45
inusanka

XXX.XXX.175.12

No, ono to zase není až tak jednoduché - jdi za svým srdcem... Jestli ji kynologie baví, není problém to vystudovat třeba dálkově a kdykoli. Ale z té kynologie se bude dost blbě studovat veterina, to opravdu je lepší z gymnázia. Záleží na tom, co by zadavatelka vůbec chtěla dělat, v patnácti už musí trochu vědět, čím by se člověk chtěl v životě zabývat. Není až zas tak hrozné třeba zvolit učební obor, eventuálně učební obor s maturitou a získat odbornost, která mne uživí. No a potom studovat tu kynologii či něco podobného. Je bohužel opravdu spousta škol, které chrlí absolventy bez vhodného upotřebení.

9.1.2015 17:52

Pro abies : ono to není prachy a prachy...
Stačí se podívat na požadavky k přijímačkám na Veterinární univerzitu a bude jasné, že z Kynologické školy v Humpolci to půjde těžko.
A i kdyby přijetí vyšlo, další studium : fyzika, chemie...

9.1.2015 18:23
Abies

XXX.XXX.89.52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pro abies : ono to není prachy a prachy...
Stačí se podívat na požadavky k přijímačkám na Veterinární univerzitu a bude jasné, že z Kynologické školy v Humpolci to půjde těžko.
A i kdyby přijetí vyšlo, další studium : fyzika, chemie...

Orionko, máte pravdu, co požadují k přijímačkám na Veterinární univerzitu jsem se nepodívala, dívala jsem se jen na kynologickou školu a tam se píše, že student bude mít maturitu a může se hlásit na vysokou školu.
Takže asi opravdu napřed ten gympl a rozhodovat se až po něm.
Nemám nic proti červeným tlapkám, ale stejně se domnívám, že ten který touto tlapkou obdaruje, by měl rovnou vysvětlit proč, jinak totiž ten kdo ji dostal nic nepochopí.

9.1.2015 18:31
serigala

XXX.XXX.59.26

Ono také záleží na povaze člověka, pokud by mě donutili jít někam, kde mi to absolutně nic neříká, pravděpodobně bych to nedostudovala. Ne, že bych se nesnažila, ale pokud k tomu nemá člověk vůbec žádný vztah, jde to velmi těžko.

Od kynologie bych tě asi také odrazovala, ale stále bych volila něco na podobné téma (veterina, biologie), k čemuž pravděpodobně budeš mít lepší vztah a zároveň ti to bude k něčemu víc, než zmiňovaná kynologie.

Znám pár lidí, kteří studují dálkově kynologii na vysoké škole, ale jen aby si rozšířili chovatelské vědomosti.

9.1.2015 18:39
.tereza.

XXX.XXX.23.45

Abies napsal(a):
Můj příspěvek se nelíbí? Takže život jen o prachy prachy prachy?

Nejsem na netu nonstop, tak neodpovídám hned. Děkuju za příspěvek, hodně mě to nakoplo, ale bohužel se tam nedostanu.

9.1.2015 18:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

Abies napsal(a):
Terezo, já bych vždy volila to, co mne bude bavit. Živit se něčím co tě nebaví, jen proto že potřebuješ vydělávat peníze není dobré, nebudeš v životě spokojená.
Škol si přece můžeš udělat několik, pokud tě táta bude ochoten živit a i kdyby ne, můžeš studovat dálkově při zaměstnání, jako jsem musela já.
Já na tvém místě bych volila tu kynologii, získáš tím maturitu a můžeš se hlásit na vysokou školu. Třeba jako veterinářka bys měla dobrý výdělek také jistý, nebo potom jít studovat to co chce tvůj tatínek, to už bude na tobě.

Ono je bavit jedna věc a druhá věc je, aby se tím slečna uživila. Mají pravdu ti, co psali, že na to aby slečna mohla dělat kynologii profesionálně potřebuje hlavně zkušenosti a to ji až tak škola nedá. Dá ji průpravu, jasně, ale šedá je teorie, zelená je praxe, jak se říká. ;)

Já jsem v 15 chtěla hrozně na veterinu (odmala jsem běhala kolem zvířat, neměla jsem problémy s ošetřováním ran, atd.), ale máma mi to zatrhla s tím, že mě v 15 letech z domu nepustí (musela bych být na intru) a přemluvili mě, ať si dám přihlášku na obchodku. A světe div se - chytlo mě účetnictví a jsem zpětně hrozně ráda, že mě k tomu přemluvili. A faktem je, že jako účetní se uživím vždycky a zvířata můžu mít dál jako koníček. Ale koníček bez toho, abych se strachovala, zda z toho vyžiju a uživím ten zvěřinec, co mám doma. :)

Takže člověk musí být vskutku realista. Z lásky ke psům se slečna fakt nenají a nezaplatí nájem, atd. Výhodou střední školy se zaměřením je, že po dokončení už člověk má možnost jít dělat. Se všeobecným gymplem je vystudování vš přímo nutnost, takže i na to je dobré brát zřetel. Tím neříkám, že je gympl špatný to ne. ;) Jen uvážit, zda bude člověka bavit ještě další 3-5 let ve škole po tom dodělání gymplu.

9.1.2015 18:46
lavacca

XXX.XXX.164.49

A co se týče veterinářů - těch je v dnešní době taky jak mraku. Tam se člověk spíš musí na něco zaměřit a pořád se v tom zdokonalovat (např. Dneska už jsou vyhlášení veti přes reprodukci, ortopedii, atd. - ti o klientelu nouzi nemají). Nedostatek je např. Vetů přes hospodářská zvířata (skot, ovce, atd-), drobné hlodavce, exotické ptactvo, atd. Ale další řadový veterinář - taky nic moc vyhlídka.

9.1.2015 19:14
kashttan

XXX.XXX.159.61

lavacca napsal(a):
A co se týče veterinářů - těch je v dnešní době taky jak mraku. Tam se člověk spíš musí na něco zaměřit a pořád se v tom zdokonalovat (např. Dneska už jsou vyhlášení veti přes reprodukci, ortopedii, atd. - ti o klientelu nouzi nemají). Nedostatek je např. Vetů přes hospodářská zvířata (skot, ovce, atd-), drobné hlodavce, exotické ptactvo, atd. Ale další řadový veterinář - taky nic moc vyhlídka.

Asi jak kde. U nás jsou třeba veterinářky na našem maloměstě doslova na roztrhání. Záleží to na tom, ke kterému veterináři se člověk dostane při škole a po škole. Já jsem na střední veterině a jsem za to rád. Ti, co dřou se na vysokou veterinu dostanou, ti, co na to kašlou prostě skončí někde v prasečáku, to už je na každým. Některé práce u zvířat jsou mizerně placené, ale jiné zas lépe. Například stříhání, rehabilitace, ortopedické kování, fyzioterapie koní, to nejsou špatné práce a člověk nemusí být vyloženě veterinář.

11.1.2015 15:06
lavacca

XXX.XXX.164.49

kashttan napsal(a):
Asi jak kde. U nás jsou třeba veterinářky na našem maloměstě doslova na roztrhání. Záleží to na tom, ke kterému veterináři se člověk dostane při škole a po škole. Já jsem na střední veterině a jsem za to rád. Ti, co dřou se na vysokou veterinu dostanou, ti, co na to kašlou prostě skončí někde v prasečáku, to už je na každým. Některé práce u zvířat jsou mizerně placené, ale jiné zas lépe. Například stříhání, rehabilitace, ortopedické kování, fyzioterapie koní, to nejsou špatné práce a člověk nemusí být vyloženě veterinář.

Jasně, záleží samozřejmě na oblasti. :) a ne každý je šikovný, takže ač má člověk veta v okolí, tak radši jede dál za tím, který umí více.

Spíš jsem to myslela tak, že vetů zaměřených na kočky a psy je spousta, takže je tam logicky větší konkurence a je lepší se pak ještě více specializovat. ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík