Také mě napadl jako první, jenže po přečtení mnoha diskuzí a recenzí mám pocit, že to není to pravé ořechové pro mě.
Jasně, není nad osobní zkušenost, zvažuji jednu, seznamovací´´ lekci, ale.. Jak jsem psala, hledám spíše jemnější přístup.
A taky je rozdíl mezi výcvikem a převýchovou, na převýchovu je dle všeho moc dobrý, ale neřekla bych, že je na tom můj pes tak špatně, aby bylo třeba použít tvrdé metody.
Nemáte někdo zkušenost se cvičákem v Mladcové?
jaruha
napsal(a):
Také mě napadl jako první, jenže po přečtení mnoha diskuzí a recenzí mám pocit, že to není to pravé ořechové pro mě.
Jasně, není nad osobní zkušenost, zvažuji jednu, seznamovací´´ lekci, ale.. Jak jsem psala, hledám spíše jemnější přístup.
A taky je rozdíl mezi výcvikem a převýchovou, na převýchovu je dle všeho moc dobrý, ale neřekla bych, že je na tom můj pes tak špatně, aby bylo třeba použít tvrdé metody.
Nemáte někdo zkušenost se cvičákem v Mladcové?
Cvičak na Mladcove je zaměřen spiš na sportovni vycvik.
Co se tyka i.eichlera zaleži co mate za psa a o jaky jde problem a co jsou dle vas tvrde metody Ivoš je dobry a umi a metody jsou podle potřeb.
jaruha
napsal(a):
Zdravím,
poradíte dobrého výcvikáře, který by mi pomohl se psem? Nejde mi ani tak o sportovní kynologii, jako o spolehlivost psa ve městě atd.
Nikoho s tvrdými metodami, ale někoho, kdo se aspoň trochu vyzná v chování psa.
Děkuji.
Vy jste nečetla Eichlerovy knížky ?
Vám by možná stačilo jeho "ochodit psa".
A to by možná bylo tvrdý, ale pro Vás,.
ivulka2
napsal(a):
Cvičak na Mladcove je zaměřen spiš na sportovni vycvik.
Co se tyka i.eichlera zaleži co mate za psa a o jaky jde problem a co jsou dle vas tvrde metody Ivoš je dobry a umi a metody jsou podle potřeb.
Díky. A co Příluky, nevíte?
Nebo nevíte o někom dalším?
Jak jsem psala, s p. Eichlerem zkusím jednu hodinu, když se mi to bude zdát v pohodě, můžem se domluvit na další spolupráci.
rapotacka11
napsal(a):
Vy jste nečetla Eichlerovy knížky ?
Vám by možná stačilo jeho "ochodit psa".
A to by možná bylo tvrdý, ale pro Vás,.
Ne, nečetla.
Neříkám, že se psem zacházím jako s miminem v bavlnce, ale nemám ráda příliš tvrdé tresty a metody obecně.
Ochodit psa? o co konkrétně jde, prosím?
scylla
napsal(a):
Četla jsem je a nejen to, sdílím názor, že metody jsou zbytečně tvrdé.
Díky za názor.
Mám psa bázlivější povahy a prostě vím, že tvrdost by udělala víc škody, než užitku. (Čímž samozřejmě nechci říct, že všem ostatním psům tvrdost svědčí, naopak. Mám raději, modernější´´, , mě Kčí´´ metody.).
scylla
napsal(a):
Jestli jste ochotní cestovat trošku, není to zase ze Zlína moc daleko, najděte Bernharda Kainze z Rakouska, je to kousek od hranic, je vynikající. Jen je problém s překladem, česky nemluví. Jeho paní je Slovenka, když tak by se postarala o překlad.
No, sice jsem kdysi německy trochu uměla, ale rozhodně ne na takovvé úrovni, abych s ním mohla cvičit bez překladatele. :) :) Pokud mluví i aj, pak by to teoreticky šlo. Anebo pokud by byla jeho paní ochotná...
Jak výcvik s ním probíhá, prosím? Kde přesně? Cenově je to jak? Na stránkách jsem sice něco našla, ale zajímalo by mě, jaké jsou možnosti. Děkuji.
Pro zad.
Ty knihy jsem četla dávno.
Ochodit myslím znamená, že vzal psa, vodítko a koš a šel, šel a šel.
Psa vedl, jinak si ho nevšímal. Občas ho někde uvázal - sledoval chvíli zpovzdálí.
Vodil ho místy, kde to pes neznal, kde byl nejistý
Pochodovali několik hodin... Projeli se i místní dopravou...
Ale nevím, není-li to přííliš tvrdé ..
Jeho stránky jste asi už viděla, ale..
https://www.facebook.com/ivo.eichler.1?fref=ts
http://search.seznam.cz/?q=ivo+eichler&sourceid=szn-HP.
rapotacka11
napsal(a):
Pro zad.
Psa vedl, jinak si ho nevšímal. Občas ho někde uvázal - sledoval chvíli zpovzdálí.
Měla bych být ten nejhorší a nejúzkostlivější majitel na světě jen pro to, že nechci psa týrat tvrdými metodami? :d No tak, tahle diskuze se obejde i bez ironie, ne?
Jinak díky za vysvětlení.
rapotacka11
napsal(a):
Jeho stránky jste asi už viděla, ale..
https://www.facebook.com/ivo.eichler.1?fref=ts
http://search.seznam.cz/?q=ivo+eichler&sourceid=szn-HP.
Ano, viděla, díky. ;).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Knížku mám dokonce doma, koupila jsem si ji, když mi pes začal zdrhat za zvěří a já už nevěděla jak na něj. Koupila jsem dokonce i elektricky obojek Knížku jsem zavrhnula hned po přečtení, nejsou to rozhodně metody na typ mého psa a taktéž obojek(samotné mi bylo zle, už když jsem mu ho připínala) Je pro mne schůdnější(i pro psa) být doživotně na flexině(s tím, že je pár míst, kde se může i pořádně proběhnout).
jaruha
napsal(a):
Měla bych být ten nejhorší a nejúzkostlivější majitel na světě jen pro to, že nechci psa týrat tvrdými metodami? :d No tak, tahle diskuze se obejde i bez ironie, ne?
Jinak díky za vysvětlení.
Já Vám radím tvrdé metody ?
Ráda bych - možná...
Ale já je neznám.
A kdo koupí na psa elektriku....to musí být fakt...
- máte děvenky základní poslušnost (u psa)?
Ale proč ? Tak tvrdá být nedokážu .
rapotacka11
napsal(a):
Pro zad.
Jo, uvazování a ponechání bázlivého psa o samotě a pozorování z povzdálí, to je přesně metoda na zvednutí sebevědomí pro bázlivého a labilního psa. Vodění neznámým prostředím a nevšímat si ho, to je také super, to vám řekne každý...
Právě proto jsem ho nedoporučila. Je to k ničemu a ano, takto zacházet s bázlivým psem není dobré.
rapotacka11
napsal(a):
Já Vám radím tvrdé metody ?
Ráda bych - možná...
Ale já je neznám.
A kdo koupí na psa elektriku....to musí být fakt...
- máte děvenky základní poslušnost (u psa)?
Ale proč ? Tak tvrdá být nedokážu .
Nepsala jsem, že mi radíte tvrdé metody. Doporučila jste mi určitého výcvikáře, o kterém se ví, že má obecně tvrdší metody. Já k tomu napsala svůj názor a to, co chci.
Každý máme měřítko na tvrdost, mimo jiné, samozřejmě někde jinde. Každý z nás se dívá na svět svýma očima - co se jednomu zdá málo, druhému moc, tak bych to uzavřela.
Děvenko, poslušnost můj pes má, ale jen v základech, proto také hledám někoho, kdo mi pomůže. Kdybych se psem měla 100% poslušnost, nebudu hledat výcvikáře. Myslela jsem, že tohle i průmerný člověk pochopí.
Poslední větu, bohužel (bohudík?), nechápu.
jaruha
napsal(a):
Nepsala jsem, že mi radíte tvrdé metody. Doporučila jste mi určitého výcvikáře, o kterém se ví, že má obecně tvrdší metody. Já k tomu napsala svůj názor a to, co chci.
Každý máme měřítko na tvrdost, mimo jiné, samozřejmě někde jinde. Každý z nás se dívá na svět svýma očima - co se jednomu zdá málo, druhému moc, tak bych to uzavřela.
Děvenko, poslušnost můj pes má, ale jen v základech, proto také hledám někoho, kdo mi pomůže. Kdybych se psem měla 100% poslušnost, nebudu hledat výcvikáře. Myslela jsem, že tohle i průmerný člověk pochopí.
Poslední větu, bohužel (bohudík?), nechápu.
Přesně, nemohu se k bázlivému psovi takto chovat. Chvíli to možná vydrží, možná se i bude zdát být, vycvičen´´, ale jednou to prostě praskne a nastane velkej průser i u banality, kterou, už zvládal´´... Nebo se sesype hned v první hodině, že.
jaruha
napsal(a):
Přesně, nemohu se k bázlivému psovi takto chovat. Chvíli to možná vydrží, možná se i bude zdát být, vycvičen´´, ale jednou to prostě praskne a nastane velkej průser i u banality, kterou, už zvládal´´... Nebo se sesype hned v první hodině, že.
Přesně, nemohu se k bázlivému psovi takto chovat.
-
Pořád nechápu, jak "takto".
Já osobně dělám vše formou hry a psa to baví, takže fakt nerozumím, ale je to jedno.Každý má jiné metody i výsledky .
rapotacka11
napsal(a):
Přesně, nemohu se k bázlivému psovi takto chovat.
-
Pořád nechápu, jak "takto".
Já osobně dělám vše formou hry a psa to baví, takže fakt nerozumím, ale je to jedno.Každý má jiné metody i výsledky .
, Takto´´: lhostejně kráčet vedle psa, když se bojí, nechávat ho v prostředí, kterého sebojí, o samotě, příp. Ho, nedej bože, ještě z strach kárat,... Neříkám, že v těchto chvílích se musí pes ťuťánkovat, ale je třeba mu dát najevo, že jste s ním, klidným hlasem a vystupováním mu ukázat, že se bát nemusí... Je toho hodně. Ignorace a nechání psa, ať si s tím strachem poradí sám´´a naopak pánovo skorto stejně ustrašené, vklidutobudedobrýnebojnebojneboj´´ bázlivému psu fakt nepomůžou k získání sebevědomí.
Desenzibilizace ke strašákům je nutná, ale musí se dělat dobře.
- poradíte dobrého výcvikáře, který by mi pomohl se psem?
Nejde mi ani tak o sportovní kynologii, jako o
spolehlivost psa ve městě atd.
Nikoho s tvrdými metodami, ale někoho, kdo se aspoň trochu vyzná v chování psa.
-
Scyla : Jo, uvazování a ponechání bázlivého psa o samotě a pozorování z povzdálí, to je přesně metoda na zvednutí sebevědomí pro bázlivého a labilního psa.
Vodění neznámým prostředím a nevšímat si ho, to je také super, to vám řekne každý...
-
Zadavatelka zmiňuje bázlivého psa - nevšimla jsem si.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Elektriku na psa jsem koupila na základě doporučení známé, které se u psa zdrhající za zvěří osvědčila. Mně ne, protože jsem k ní od začátku přistupovala s nedůvěrou a za druhé na chlupatého psa stejně jednou zabrala, dvakrát ne a ta nejistota byla k ničemu. Základní poslušnost normálně má, i od té zvěře se povedlo ho párkrát odvolat, ale ne 100% takže flexina v lese či na místech s provozem je jistota. Druhý pes chodí bez problémů navolno všude.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Eichlerovi metody mi přijdou čistě na služební plemena, použít to já na svoje, tak se sesypou, proto jsem knihu rovnou zamítnula.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Eichlerovi metody mi přijdou čistě na služební plemena, použít to já na svoje, tak se sesypou, proto jsem knihu rovnou zamítnula.
I.eichlera znam osobně a viděla jsem ho dělat se spoustou problemovych psu a i když je možna arogantni a někdy nepochopitelnej tak vysledky ma a pokud je tvrdej tak jen když je to potřeba.Jeho metody jsou pro dnešni nanynky možna tvrde ale prostě funguji pes neni ořezavatko a nekteři rozmazleni a nevychovani zmetci ktere cviči to prostě potřebuji.
Je to vycvikař ze stare školy ale to neznamena že je blbej a na bazliveho psa použije tvrde metody a to že psa vychodi... On ho opravdu vychodi narozdil od dnešnich prostě s tim psem tak dlouho opakuje situace až pes pochopi že se vlastně nic neděje že neni potřeba si jich všimat a nebo na ně nějak reagovat.On i ten pes neni de bil a pokud se prostě situace či prostředi stale opakuje tak si ho přestane holt všimat a přestane na situaci reagovat bazlivě či agresivně a neni potřeba ho ani litovat a už vubec ne trestat.To že se psem chodi a nijak si ho nevšima popřipadě ho pozoruje je možna ta nejednodušši metoda jak se dobrat zjištěni problemu a dobrat se k vysledku.Ivoš těch služebnich plemen zas tak moc neděla děla spoustu jinych plemen.