Výcvik, převýchova Zlín

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2015 14:10
jaruha

XXX.XXX.201.128

Zdravím,

poradíte dobrého výcvikáře, který by mi pomohl se psem? Nejde mi ani tak o sportovní kynologii, jako o spolehlivost psa ve městě atd.
Nikoho s tvrdými metodami, ale někoho, kdo se aspoň trochu vyzná v chování psa.

Děkuji.

9.1.2015 14:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Ivo Eichler. (?).

11.1.2015 08:13
jaruha

XXX.XXX.176.17

Také mě napadl jako první, jenže po přečtení mnoha diskuzí a recenzí mám pocit, že to není to pravé ořechové pro mě.
Jasně, není nad osobní zkušenost, zvažuji jednu, seznamovací´´ lekci, ale.. Jak jsem psala, hledám spíše jemnější přístup.
A taky je rozdíl mezi výcvikem a převýchovou, na převýchovu je dle všeho moc dobrý, ale neřekla bych, že je na tom můj pes tak špatně, aby bylo třeba použít tvrdé metody.

Nemáte někdo zkušenost se cvičákem v Mladcové?

11.1.2015 08:22
ivulka2

XXX.XXX.155.174

jaruha napsal(a):
Také mě napadl jako první, jenže po přečtení mnoha diskuzí a recenzí mám pocit, že to není to pravé ořechové pro mě.
Jasně, není nad osobní zkušenost, zvažuji jednu, seznamovací´´ lekci, ale.. Jak jsem psala, hledám spíše jemnější přístup.
A taky je rozdíl mezi výcvikem a převýchovou, na převýchovu je dle všeho moc dobrý, ale neřekla bych, že je na tom můj pes tak špatně, aby bylo třeba použít tvrdé metody.

Nemáte někdo zkušenost se cvičákem v Mladcové?

Cvičak na Mladcove je zaměřen spiš na sportovni vycvik.
Co se tyka i.eichlera zaleži co mate za psa a o jaky jde problem a co jsou dle vas tvrde metody Ivoš je dobry a umi a metody jsou podle potřeb.

11.1.2015 08:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

jaruha napsal(a):
Zdravím,

poradíte dobrého výcvikáře, který by mi pomohl se psem? Nejde mi ani tak o sportovní kynologii, jako o spolehlivost psa ve městě atd.

Děkuji.

Vy jste nečetla Eichlerovy knížky ?
Vám by možná stačilo jeho "ochodit psa".
A to by možná bylo tvrdý, ale pro Vás,.

11.1.2015 08:29
jaruha

XXX.XXX.176.17

ivulka2 napsal(a):
Cvičak na Mladcove je zaměřen spiš na sportovni vycvik.
Co se tyka i.eichlera zaleži co mate za psa a o jaky jde problem a co jsou dle vas tvrde metody Ivoš je dobry a umi a metody jsou podle potřeb.

Díky. A co Příluky, nevíte?
Nebo nevíte o někom dalším?

Jak jsem psala, s p. Eichlerem zkusím jednu hodinu, když se mi to bude zdát v pohodě, můžem se domluvit na další spolupráci.

11.1.2015 08:31
jaruha

XXX.XXX.176.17

rapotacka11 napsal(a):

Ne, nečetla.

Neříkám, že se psem zacházím jako s miminem v bavlnce, ale nemám ráda příliš tvrdé tresty a metody obecně.

Ochodit psa? o co konkrétně jde, prosím?

11.1.2015 08:36
scylla

XXX.XXX.150.32

rapotacka11 napsal(a):

Četla jsem je a nejen to, sdílím názor, že metody jsou zbytečně tvrdé.

11.1.2015 08:46
jaruha

XXX.XXX.176.17

scylla napsal(a):

Díky za názor.

Mám psa bázlivější povahy a prostě vím, že tvrdost by udělala víc škody, než užitku. (Čímž samozřejmě nechci říct, že všem ostatním psům tvrdost svědčí, naopak. Mám raději, modernější´´, , mě Kčí´´ metody.).

11.1.2015 08:49
scylla

XXX.XXX.150.32

Jestli jste ochotní cestovat trošku, není to zase ze Zlína moc daleko, najděte Bernharda Kainze z Rakouska, je to kousek od hranic, je vynikající. Jen je problém s překladem, česky nemluví. Jeho paní je Slovenka, když tak by se postarala o překlad.

11.1.2015 09:10
jaruha

XXX.XXX.176.17

scylla napsal(a):
Jestli jste ochotní cestovat trošku, není to zase ze Zlína moc daleko, najděte Bernharda Kainze z Rakouska, je to kousek od hranic, je vynikající. Jen je problém s překladem, česky nemluví. Jeho paní je Slovenka, když tak by se postarala o překlad.

No, sice jsem kdysi německy trochu uměla, ale rozhodně ne na takovvé úrovni, abych s ním mohla cvičit bez překladatele. :) :) Pokud mluví i aj, pak by to teoreticky šlo. Anebo pokud by byla jeho paní ochotná...
Jak výcvik s ním probíhá, prosím? Kde přesně? Cenově je to jak? Na stránkách jsem sice něco našla, ale zajímalo by mě, jaké jsou možnosti. Děkuji.

11.1.2015 09:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

scylla napsal(a):

Znáte ho osobně ?
Každý člověk se vyvíjí.
Zkušenosti a život ho změní.

11.1.2015 09:18
jaruha

XXX.XXX.176.17

rapotacka11 napsal(a):
Znáte ho osobně ?
Každý člověk se vyvíjí.
Zkušenosti a život ho změní.

Sice nebyl dotaz mířený na mě, ale přesto si dovolím reagovat. Velmi často byla zmiňovaná jeho arogance. Působíte, že ho znáte. Jak to tedy je?

11.1.2015 09:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Pro zad.
Ty knihy jsem četla dávno.
Ochodit myslím znamená, že vzal psa, vodítko a koš a šel, šel a šel.
Psa vedl, jinak si ho nevšímal. Občas ho někde uvázal - sledoval chvíli zpovzdálí.
Vodil ho místy, kde to pes neznal, kde byl nejistý
Pochodovali několik hodin... Projeli se i místní dopravou...

Ale nevím, není-li to přííliš tvrdé ..

11.1.2015 09:35
jaruha

XXX.XXX.176.17

rapotacka11 napsal(a):
Pro zad.
Psa vedl, jinak si ho nevšímal. Občas ho někde uvázal - sledoval chvíli zpovzdálí.

Měla bych být ten nejhorší a nejúzkostlivější majitel na světě jen pro to, že nechci psa týrat tvrdými metodami? :d No tak, tahle diskuze se obejde i bez ironie, ne?
Jinak díky za vysvětlení.

11.1.2015 09:36
jaruha

XXX.XXX.176.17

rapotacka11 napsal(a):
Jeho stránky jste asi už viděla, ale..

https://www.facebook.com/ivo.eichler.1?fref=ts

http://search.seznam.cz/?q=ivo+eichler&sourceid=szn-HP.

Ano, viděla, díky. ;).

Neregistrovaný uživatel

11.1.2015 10:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Knížku mám dokonce doma, koupila jsem si ji, když mi pes začal zdrhat za zvěří a já už nevěděla jak na něj. Koupila jsem dokonce i elektricky obojek Knížku jsem zavrhnula hned po přečtení, nejsou to rozhodně metody na typ mého psa a taktéž obojek(samotné mi bylo zle, už když jsem mu ho připínala) Je pro mne schůdnější(i pro psa) být doživotně na flexině(s tím, že je pár míst, kde se může i pořádně proběhnout).

11.1.2015 10:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

jaruha napsal(a):
Měla bych být ten nejhorší a nejúzkostlivější majitel na světě jen pro to, že nechci psa týrat tvrdými metodami? :d No tak, tahle diskuze se obejde i bez ironie, ne?
Jinak díky za vysvětlení.

Já Vám radím tvrdé metody ?
Ráda bych - možná...
Ale já je neznám.

A kdo koupí na psa elektriku....to musí být fakt...

- máte děvenky základní poslušnost (u psa)?
Ale proč ? Tak tvrdá být nedokážu .

11.1.2015 10:58
scylla

XXX.XXX.150.32

rapotacka11 napsal(a):
Pro zad.

Jo, uvazování a ponechání bázlivého psa o samotě a pozorování z povzdálí, to je přesně metoda na zvednutí sebevědomí pro bázlivého a labilního psa. Vodění neznámým prostředím a nevšímat si ho, to je také super, to vám řekne každý...

Právě proto jsem ho nedoporučila. Je to k ničemu a ano, takto zacházet s bázlivým psem není dobré.

11.1.2015 11:05
jaruha

XXX.XXX.176.17

rapotacka11 napsal(a):
Já Vám radím tvrdé metody ?
Ráda bych - možná...
Ale já je neznám.

A kdo koupí na psa elektriku....to musí být fakt...

- máte děvenky základní poslušnost (u psa)?
Ale proč ? Tak tvrdá být nedokážu .

Nepsala jsem, že mi radíte tvrdé metody. Doporučila jste mi určitého výcvikáře, o kterém se ví, že má obecně tvrdší metody. Já k tomu napsala svůj názor a to, co chci.
Každý máme měřítko na tvrdost, mimo jiné, samozřejmě někde jinde. Každý z nás se dívá na svět svýma očima - co se jednomu zdá málo, druhému moc, tak bych to uzavřela.

Děvenko, poslušnost můj pes má, ale jen v základech, proto také hledám někoho, kdo mi pomůže. Kdybych se psem měla 100% poslušnost, nebudu hledat výcvikáře. Myslela jsem, že tohle i průmerný člověk pochopí.

Poslední větu, bohužel (bohudík?), nechápu.

11.1.2015 11:07
jaruha

XXX.XXX.176.17

jaruha napsal(a):
Nepsala jsem, že mi radíte tvrdé metody. Doporučila jste mi určitého výcvikáře, o kterém se ví, že má obecně tvrdší metody. Já k tomu napsala svůj názor a to, co chci.
Každý máme měřítko na tvrdost, mimo jiné, samozřejmě někde jinde. Každý z nás se dívá na svět svýma očima - co se jednomu zdá málo, druhému moc, tak bych to uzavřela.

Děvenko, poslušnost můj pes má, ale jen v základech, proto také hledám někoho, kdo mi pomůže. Kdybych se psem měla 100% poslušnost, nebudu hledat výcvikáře. Myslela jsem, že tohle i průmerný člověk pochopí.

Poslední větu, bohužel (bohudík?), nechápu.

Přesně, nemohu se k bázlivému psovi takto chovat. Chvíli to možná vydrží, možná se i bude zdát být, vycvičen´´, ale jednou to prostě praskne a nastane velkej průser i u banality, kterou, už zvládal´´... Nebo se sesype hned v první hodině, že.

11.1.2015 11:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

jaruha napsal(a):
Přesně, nemohu se k bázlivému psovi takto chovat. Chvíli to možná vydrží, možná se i bude zdát být, vycvičen´´, ale jednou to prostě praskne a nastane velkej průser i u banality, kterou, už zvládal´´... Nebo se sesype hned v první hodině, že.

Přesně, nemohu se k bázlivému psovi takto chovat.
-
Pořád nechápu, jak "takto".
Já osobně dělám vše formou hry a psa to baví, takže fakt nerozumím, ale je to jedno.Každý má jiné metody i výsledky .

11.1.2015 11:47
jaruha

XXX.XXX.176.17

rapotacka11 napsal(a):
Přesně, nemohu se k bázlivému psovi takto chovat.
-
Pořád nechápu, jak "takto".
Já osobně dělám vše formou hry a psa to baví, takže fakt nerozumím, ale je to jedno.Každý má jiné metody i výsledky .

, Takto´´: lhostejně kráčet vedle psa, když se bojí, nechávat ho v prostředí, kterého sebojí, o samotě, příp. Ho, nedej bože, ještě z strach kárat,... Neříkám, že v těchto chvílích se musí pes ťuťánkovat, ale je třeba mu dát najevo, že jste s ním, klidným hlasem a vystupováním mu ukázat, že se bát nemusí... Je toho hodně. Ignorace a nechání psa, ať si s tím strachem poradí sám´´a naopak pánovo skorto stejně ustrašené, vklidutobudedobrýnebojnebojneboj´´ bázlivému psu fakt nepomůžou k získání sebevědomí.
Desenzibilizace ke strašákům je nutná, ale musí se dělat dobře.

11.1.2015 12:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

- poradíte dobrého výcvikáře, který by mi pomohl se psem?
Nejde mi ani tak o sportovní kynologii, jako o
spolehlivost psa ve městě atd.
-

Scyla : Jo, uvazování a ponechání bázlivého psa o samotě a pozorování z povzdálí, to je přesně metoda na zvednutí sebevědomí pro bázlivého a labilního psa.
Vodění neznámým prostředím a nevšímat si ho, to je také super, to vám řekne každý...
-

Zadavatelka zmiňuje bázlivého psa - nevšimla jsem si.

11.1.2015 12:26
scylla

XXX.XXX.150.32

Proto jsem ho nedoporučila, protože tyto praktiky doporučuje a psal o nich i v ppč. Nejen s bázlivým pse se takto nezachází.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2015 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Elektriku na psa jsem koupila na základě doporučení známé, které se u psa zdrhající za zvěří osvědčila. Mně ne, protože jsem k ní od začátku přistupovala s nedůvěrou a za druhé na chlupatého psa stejně jednou zabrala, dvakrát ne a ta nejistota byla k ničemu. Základní poslušnost normálně má, i od té zvěře se povedlo ho párkrát odvolat, ale ne 100% takže flexina v lese či na místech s provozem je jistota. Druhý pes chodí bez problémů navolno všude.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2015 12:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Eichlerovi metody mi přijdou čistě na služební plemena, použít to já na svoje, tak se sesypou, proto jsem knihu rovnou zamítnula.

11.1.2015 14:56
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Eichlerovi metody mi přijdou čistě na služební plemena, použít to já na svoje, tak se sesypou, proto jsem knihu rovnou zamítnula.

I.eichlera znam osobně a viděla jsem ho dělat se spoustou problemovych psu a i když je možna arogantni a někdy nepochopitelnej tak vysledky ma a pokud je tvrdej tak jen když je to potřeba.Jeho metody jsou pro dnešni nanynky možna tvrde ale prostě funguji pes neni ořezavatko a nekteři rozmazleni a nevychovani zmetci ktere cviči to prostě potřebuji.
Je to vycvikař ze stare školy ale to neznamena že je blbej a na bazliveho psa použije tvrde metody a to že psa vychodi... On ho opravdu vychodi narozdil od dnešnich prostě s tim psem tak dlouho opakuje situace až pes pochopi že se vlastně nic neděje že neni potřeba si jich všimat a nebo na ně nějak reagovat.On i ten pes neni de bil a pokud se prostě situace či prostředi stale opakuje tak si ho přestane holt všimat a přestane na situaci reagovat bazlivě či agresivně a neni potřeba ho ani litovat a už vubec ne trestat.To že se psem chodi a nijak si ho nevšima popřipadě ho pozoruje je možna ta nejednodušši metoda jak se dobrat zjištěni problemu a dobrat se k vysledku.Ivoš těch služebnich plemen zas tak moc neděla děla spoustu jinych plemen.

11.1.2015 15:09
scylla

XXX.XXX.150.32

I já znám osobně a nelíbí se mi vůbec jeho přístup ke psům a už vůbec ne k těm tzv. Problémovým.

Přidejte reakci

Přidat smajlík