Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, prosím vás o radu jaké plemeno byste doporučovaly.
Chodila bych s ním ráno, asi na půlhodiny, o půl druhé jen tak 10 15 minut, pak asi ve tři tak na 3/4 h nebo hodinu(o víkendech třeba na 2 až 3 hodiny) a pak ještě tak v sedm zase tak 10 nebo 15 minut.
V rodině máme alergika na roztoče( samozdřejmě bychom předem zkusily, zda mu nevadí)a jsem začátečník.
Taky bych s pejskem ráda dělala agllity a ze začátku bych určitě chodila na cvičák.
Předem děkuji za odpovědi.

Já bych vám doporučila středního pudla. O jeho kudrnaté srsti se traduje, že alergikům vadí nejmíň, je to rodinný kašpárek, agility by ho určitě bavily.

napsal(a):
Já bych vám doporučila středního pudla. O jeho kudrnaté srsti se traduje, že alergikům vadí nejmíň, je to rodinný kašpárek, agility by ho určitě bavily.
Ano, o pudlíkovy jsem také přemýšlela, jen jsem se bála toho, jestli mu bude stačit tolik pohybu, kolik uvádím.
Také mě zaujal boloňský psík, nebo tyto podobní malý bílý psíkové:)
Kolik pohybu by potřebovali oni?
Zase trochu aktivnější plemeno by taky asi nebylo od věci, jsem docela líná:D, tak by mě více vytáhl ven:).

Labutěnka je určitě taky dobrý nápad, ještě mě napadl papillon, ale nevím, jak ta srst a alergik.
Zdravim, ja jsem alergik jak na roztoce, tak na psy (puvodne jen na roztoce). No a alergickou reakci mam i na "hypoalergenni" pudly (je jedno jakeho psa zvolite, roztoci se budou drzet v srsti jakehokoli psa). Takze tomu muzete zabranit jedine castejsim koupanim, pripadne si muze alergik casem zvyknoutim na "sveho" psa - na naseho psa uz mam alergickou reakci minimalni (beagle), ale na psa ciziho (i babiccineho stredniho pudla) dost velkou - ryma, dusnost, po oliznuti vyrazka. Cas, za jak dlouho si telo alergika zvykne na psa trva i pul roku, mozna dyl. Do te doby by mel byt clovek dost opatrny, byt se psem vzdy jen chvili a postupne cas se psem straveny prodluzovat. Rozhodne by v tu dobu mel pouzivat minimalne tlumici prostredky (analergin, apod.) - at clovek vidi, jestli se jeho reakce na psa zlepsuje nebo ne. Je to to same jako kdyz dneska lidi chodi k alergologovi na injekce - taky jsou podavany alergeny ve stale se zvysujicich davkach a nesmi se brat antihistaminika. Ja jsem na injekce nechodila, ale tenhle postum mam na sobe overeny.
U mojí rasy což je Bišonek vždy chovatelé uvádějí, že jsou i pro alergiky. Já na to netrpím, ale jednou jsem se zeptala doktora co on na to a odpověděl mi, že pokud má srst i když bez podsady tak tam prostě breberky se budou držet. Tak, že podle mě není ani jeden pes mimo naháče pro alergiky, jen záleží jak už víše paní psala na tom jak si vaše tělo zvykne.
Dája.
Máme dítě alergické na roztoče a prach, ale psi mu nevadí. Jen nepouštíme psy do jeho pokoje a v ostatních prostorech bytu se více uklízí.
Každý alergik asi reaguje jinak, chce to zkusit. Pokud máte nějakého dobrého známého se psem, zkuste ho poprosit, jestli by vám psa na pár dnů nepůjčil. On asi jen nahodilý kontakt se psem nebude stačit na to, abyste reakci těla poznala, chce to déle sdílet jeden prostor.
davidka
napsal(a):
Máme dítě alergické na roztoče a prach, ale psi mu nevadí. Jen nepouštíme psy do jeho pokoje a v ostatních prostorech bytu se více uklízí.
Každý alergik asi reaguje jinak, chce to zkusit. Pokud máte nějakého dobrého známého se psem, zkuste ho poprosit, jestli by vám psa na pár dnů nepůjčil. On asi jen nahodilý kontakt se psem nebude stačit na to, abyste reakci těla poznala, chce to déle sdílet jeden prostor.
Psa bych asi k takovému pokusu nepůjčila - ten pes přece nepochopí, že to je na pár dní a bude si myslet, že jsem se ho zbavila. Daleko efektnější bude, když syn půjde do domácnosti se psy na pár dní. Bude už v prostředí "promořeném" alergeny, tak by tu reakci mohl zjistit už když tam bude od pátku do neděle.

Když je alergie silná, stačí prostor auta. Vezli jsme v autě, v které jsme běžně vozili psy, stopařku. Po pár kilometrech musela vystoupit, aby se neubrečela a neudusila. Psi s námi na té cestě nebyli, to by k nám nenastoupila.

Bývalý přítel měl také alergii na roztoče, mívali jsme bígla a šlo to, nyní má on doma bígly dva. To neznamená že vám tohle plemeno doporučuji, je to a Kční lovecký pes, jen píšu že i některý alergik může mít psa.
Alergie není na roztoče jako takové, ale na jejich odpad, výkaly, mrtvá tělíčka, atd. Je to v podstatě také prach. Roztoči se živí šupinkami odumřelé kůže ( naší, psí) Na každého psa je alergie individuální, nezáleží na plemeni. Na svého si můžu zvyknout, ale také nemusím, záleží na typu alergie.
koňadra
napsal(a):
Psa bych asi k takovému pokusu nepůjčila - ten pes přece nepochopí, že to je na pár dní a bude si myslet, že jsem se ho zbavila. Daleko efektnější bude, když syn půjde do domácnosti se psy na pár dní. Bude už v prostředí "promořeném" alergeny, tak by tu reakci mohl zjistit už když tam bude od pátku do neděle.
Hodně lidí si nechává psy hlídat, ať už u známých nebo v psím hotelu. Ne každý pes to bere špatně. Zrovna jednomu našemu je úplně jedno, kde je, on ví, že se zas vrátí domů.
A jiné prostředí, jiný styl úklidu nemusí úplně ukázat, jak na tom alergik je. Asi je jasný, že když přijde do rodiny nealergika, kde úklidu moc nedají (nebo ne tak precizně jako u alrgiků), může mít reakci, i když to vůbec nakonec nemusí být na toho psa. Klidně to může být na prach z koberce, závěsu, kytek...
Já si nemyslím, že by ta alergická reakce byla zcela na plemeni psa. Spíš dlouhosrstí a psi pouštějící chlupy nanesou domů více nepořádku než pes krátkosrtstý nebo takový, co se třeba trimuje či stříhá. A jak někdo psal, alergie na roztoče je často spojená s prachem obecně a dlouhosrsťáci toho nanesou domů hodně, i když je po návratu z procházky otřete.