Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2015 00:17
aseineai

XXX.XXX.16.2

Dobrý den,

chtěla bych se dozvědět informace o tomto pejskovi, především o jeho srsti, u které mi vrtají hlavou tři otázky a budu tedy vděčná za jakýkoli smysluplný komentář. smajlík

První otázka je, zda-li jeho srst plstnatí sama?
Chápu že každé plemeno pouští nějaký ten chlup. Jak výrazné je to u tohoto plemene?
Tuším že tento pejsek díky jeho kožíšku trpí kožními problémy ale nejsem si jistá jak moc je mé tušení přehnané. Pokud zmokne nebo bude vystaven "mokrému" počasí, nebo letním horkům tak jeho kůže bude mokvat (asi má nejhorší obava) přes husté dredy...
Jak časté má tedy pejsek kožní problémy?

Předem děkuji za osvětlení jakékoli otázky.

12.1.2015 11:09
míšak.

XXX.XXX.109.4

Srst komondora plstnatí sama a dokonale ho tak chrání před nepřízní počasí. Je to mimořádně odolné a tvrdé pracovní plemeno, původně (někde i dosud) používané ke stádu v režimu 24/7. Do bytu se fakt nehodí ani povahou ani kožichem. Nechejte ho venku, kam patří, a dopřejte mu práci, pro kterou žije. Nebude trpět kožními nemocemi, horkem ve vytápěných prostorách a ani nemusíte počítat, kolik zdredovatělých chuchvalců kde upustí.

Neregistrovaný uživatel

12.1.2015 11:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Zrovna nedávno jsem potkala známého a ten mi říkal, že se ohlíží po novém psu s tohohle viděl u kamaráda a vzhledem ho uchvátil (to je typ lidí, co musí mít takového psa, aby ostatní čuměli ) ale odradilo ho, že ten pes neskutečně smrděl, jak staré ponožky, co už samy stojí v koutě

12.1.2015 12:26
inusanka

XXX.XXX.175.12

Kamarád měl stádo ovcí a dvě komondorky. Byly v dokonalém režimu 24/7, jednou za čas jim vyklopil lodnu masa, no prostě holky žily jako v maďarské stepi. Jen ti vlci jim chyběli ke štěstí. Pochopitelně měly na sobě ne úzké krásné výstavní dredíky, ale plotny. V té srsti měly asi všechno, s čím se v životě potkaly, ale domnívám se, že jejich život byl jedna krása. Nedovedu si je představit na dvorku, natož doma. No a cítit pochopitelně byly a to žily venku, doma to musí být ještě lepší.

12.1.2015 19:45
balisek

XXX.XXX.177.233

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zrovna nedávno jsem potkala známého a ten mi říkal, že se ohlíží po novém psu s tohohle viděl u kamaráda a vzhledem ho uchvátil (to je typ lidí, co musí mít takového psa, aby ostatní čuměli ) ale odradilo ho, že ten pes neskutečně smrděl, jak staré ponožky, co už samy stojí v koutě

S komodorem jsem v těsném kontaktu nebyla, avšak měla jsem tu čest s pulim, který má podobný typ srsti. A fakt smrdí (podotýkám, že šlo o opečovávaný a dobře udržovaný výstavní exemlář)! Je to pes určený k venkovnímu životu, do bytu se opravdu nehodí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2015 20:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

balisek napsal(a):
S komodorem jsem v těsném kontaktu nebyla, avšak měla jsem tu čest s pulim, který má podobný typ srsti. A fakt smrdí (podotýkám, že šlo o opečovávaný a dobře udržovaný výstavní exemlář)! Je to pes určený k venkovnímu životu, do bytu se opravdu nehodí.

Komodor je námořní důstojnická armádní hodnost.
Komondor je plemeno psa.

13.1.2015 09:13
lev

XXX.XXX.253.186

Srst je se plstí buď na provázky, nebo se plstí na ty pláty, oba typy potřebují srst prohlížet, vyndat bodláky, atd. Když začne růst a plsnatět, je dobré ji právě pomoci, aby byla taková, jaká se vám líbí, provázky jsou lepší pro život. Rozhodně to není pes do bytu. S komondorem jsem měla zkušenosti a pokud opravdu chytne kožní problém, musí dohola. Srst se dá i vykoupat, ale schne několik dnů. Jinak je to nekompromisní hlídač.

13.1.2015 20:57
aseineai

XXX.XXX.16.2

Děkuji za všechny příspěvky. Zajímalo mě to spíš teoreticky, když si představím jak příbuzní běhají se Šarpejem kde se dá (tam je to způsobeno zase přehyby kůže). Jinak souhlasím s vámi, že to není pes do bytu, v našem případě na zahradu. Výběh by měl, ale obávám se, že bych jeho hlavičku nedokázala zaměstnat smajlík. Jinak děkuji za ty připomínky se zápachem, to by mě nenapadlo, ačkoli je to logické. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík