Zdravím. Už dloouho hledám stále lepší a lepší granule, v cenové relaci 13kg/ do 1500.
Za mě jsou to složením jednoznačně Purizon. Ani Acana, totw,.. Za mě nemají tak dobré složení. Mám psa s velmi citlivou srstí a může prakticky jen ryby a hovězí. Purizon má 70% masa a 30% ovoce, zelenina. Bez obilovin. Jaké jsou za vás nejlepší granule ? Tedy, které granule podle Vás mají nejlepší složení ? Děkuji za odpovědi :).
.tereza.
napsal(a):
Zdravím. Už dloouho hledám stále lepší a lepší granule, v cenové relaci 13kg/ do 1500.
Za mě jsou to složením jednoznačně Purizon. Ani Acana, totw,.. Za mě nemají tak dobré složení. Mám psa s velmi citlivou srstí a může prakticky jen ryby a hovězí. Purizon má 70% masa a 30% ovoce, zelenina. Bez obilovin. Jaké jsou za vás nejlepší granule ? Tedy, které granule podle Vás mají nejlepší složení ? Děkuji za odpovědi :).
Pro mě Essentials food a právě Vámi zmiňované totw
.tereza.
napsal(a):
Asi zklamu - žádné nejlepší granule nejsou. Co sedne jednomu psu, nemusí být ok u psa druhého.
U nás třeba nesedl zde vychvalovaný Nutra Gold a totw - netuším, jestli v době, kdy jsme krmili byl pes zdravotně indisponován - lékař nic nenašel, ale taky se k nim už nebudu vracet
Co sedí u nás je Purizon, Wolfsblut, Simpsons, Essentiai, Canidae, Markus Mühle Angus, Barking Heads.
Chceme vyzkoušet Marp - i když se najdou složením lepší, aatu - pokud na ně našetříme . Ale momentálně prostřídáme osvědčené.
papuchalk
napsal(a):
Granule, které mají na prvním místě brambory, se rozhodně nedají považovat za "nejkvalitnější složením"
To sice mají, ale jinak je tam 80% živ. Bílkovin. Jsou to granule které mají nejlepší výsledky při problémech s kůží, přesto že to nejsou přímo veterinární granule.
tero
napsal(a):
To sice mají, ale jinak je tam 80% živ. Bílkovin. Jsou to granule které mají nejlepší výsledky při problémech s kůží, přesto že to nejsou přímo veterinární granule.
80% živočišných bílkovin je nesmysl, to nemají žádné granule. First Mate mají kolem 20-25% bílkovin a Z NICH je cca 80% živočišného původu - tedy kolem 16-20% v celkovém složení. Drtivou většinu obsahu tvoří škrob.
Jistě, vzhledem k jednoduchosti jejich složení věřím, že můžou působit dobře u některých zdravotních obtíží. Ale nedají se označit za nejkvalitnější normální granule, jen za poměrně slušnou dietu - s tím, že úplně stejně fungující jednoduchá dieta by se nejspíš dala udělat i s poměrem surovin lépe odpovídajícím fyziologii psa jako masožravce. Bohužel takové granule zatím nikdo nevyrábí...
pidla
napsal(a):
80% živočišných bílkovin je nesmysl, to nemají žádné granule. First Mate mají kolem 20-25% bílkovin a Z NICH je cca 80% živočišného původu - tedy kolem 16-20% v celkovém složení. Drtivou většinu obsahu tvoří škrob.
Jistě, vzhledem k jednoduchosti jejich složení věřím, že můžou působit dobře u některých zdravotních obtíží. Ale nedají se označit za nejkvalitnější normální granule, jen za poměrně slušnou dietu - s tím, že úplně stejně fungující jednoduchá dieta by se nejspíš dala udělat i s poměrem surovin lépe odpovídajícím fyziologii psa jako masožravce. Bohužel takové granule zatím nikdo nevyrábí...
Netvrdím že jsou nejkvalitnější, ale našim psům vždy dělaly dobře oproti jiným. A to jsme před tím krmili Orijen, bezobilná Acana.
http://www.dogdog.cz/5_FirstMate?gclid=CNKz0IXZn8MCFW3ItAod1SMA3g.
tero
napsal(a):
Naše fenka měla na zkoušku - naštěstí jen půl kila. Začala se po nich drbat do necelé hodiny...takže jako o hypoalergenních bych o nich v daném případě nehovořila, a o nejlepších výsledcích už tedy vůbec ne.
U nás osobně, navíc za tu cenu, nesmí tyto granule přes práh.
Ano - tyto granule mají jeden primát - úžasnou mozek masírující reklamu na internetu, to se jim musí nechat.
Kdysi jsem v diskuzi našla pojmenování First Šmejd...
Takže asi tak k této značce.