Nejlepší granule - dle složení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2015 19:38
.tereza.

XXX.XXX.23.45

Zdravím. Už dloouho hledám stále lepší a lepší granule, v cenové relaci 13kg/ do 1500.
Za mě jsou to složením jednoznačně Purizon. Ani Acana, totw,.. Za mě nemají tak dobré složení. Mám psa s velmi citlivou srstí a může prakticky jen ryby a hovězí. Purizon má 70% masa a 30% ovoce, zelenina. Bez obilovin. Jaké jsou za vás nejlepší granule ? Tedy, které granule podle Vás mají nejlepší složení ? Děkuji za odpovědi :).

13.1.2015 17:01
.tereza.

XXX.XXX.23.45

Nikdo nic ?

13.1.2015 21:36
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Za mého psa Nutra gold holistic a annamaet. Po nich by se mohl utlouct. K takovým britům si jednou čuchl a odešel.

13.1.2015 21:56
elaphka

XXX.XXX.213.177

.tereza. napsal(a):
Zdravím. Už dloouho hledám stále lepší a lepší granule, v cenové relaci 13kg/ do 1500.
Za mě jsou to složením jednoznačně Purizon. Ani Acana, totw,.. Za mě nemají tak dobré složení. Mám psa s velmi citlivou srstí a může prakticky jen ryby a hovězí. Purizon má 70% masa a 30% ovoce, zelenina. Bez obilovin. Jaké jsou za vás nejlepší granule ? Tedy, které granule podle Vás mají nejlepší složení ? Děkuji za odpovědi :).

Pro mě Essentials food a právě Vámi zmiňované totw

13.1.2015 22:14
barulin

XXX.XXX.156.22

Za me Acana, Artemis, Orijen, Purizon...vyhovuje nam ale NutraGold, proto jsme na nem.

14.1.2015 12:28
noemi

XXX.XXX.64.236

.tereza. napsal(a):

Asi zklamu - žádné nejlepší granule nejsou. Co sedne jednomu psu, nemusí být ok u psa druhého.

U nás třeba nesedl zde vychvalovaný Nutra Gold a totw - netuším, jestli v době, kdy jsme krmili byl pes zdravotně indisponován - lékař nic nenašel, ale taky se k nim už nebudu vracet

Co sedí u nás je Purizon, Wolfsblut, Simpsons, Essentiai, Canidae, Markus Mühle Angus, Barking Heads.

Chceme vyzkoušet Marp - i když se najdou složením lepší, aatu - pokud na ně našetříme . Ale momentálně prostřídáme osvědčené.

16.1.2015 16:42
pavel.novotny

XXX.XXX.117.8

Marp máme vyzkoušený. Ten fakt sedí. Předtím jsme měli Barking Heads to bylo také dobré, ale řadu grain free mají dražší, tak používáme dlouhodobě Marp.

18.1.2015 09:59
tero

XXX.XXX.137.146

First Mate.

18.1.2015 10:08
papuchalk

XXX.XXX.96.38

tero napsal(a):
First Mate.

Granule, které mají na prvním místě brambory, se rozhodně nedají považovat za "nejkvalitnější složením"

19.1.2015 09:01
tero

XXX.XXX.137.146

papuchalk napsal(a):
Granule, které mají na prvním místě brambory, se rozhodně nedají považovat za "nejkvalitnější složením"

To sice mají, ale jinak je tam 80% živ. Bílkovin. Jsou to granule které mají nejlepší výsledky při problémech s kůží, přesto že to nejsou přímo veterinární granule.

19.1.2015 09:11
pidla

XXX.XXX.106.11

tero napsal(a):
To sice mají, ale jinak je tam 80% živ. Bílkovin. Jsou to granule které mají nejlepší výsledky při problémech s kůží, přesto že to nejsou přímo veterinární granule.

80% živočišných bílkovin je nesmysl, to nemají žádné granule. First Mate mají kolem 20-25% bílkovin a Z NICH je cca 80% živočišného původu - tedy kolem 16-20% v celkovém složení. Drtivou většinu obsahu tvoří škrob.
Jistě, vzhledem k jednoduchosti jejich složení věřím, že můžou působit dobře u některých zdravotních obtíží. Ale nedají se označit za nejkvalitnější normální granule, jen za poměrně slušnou dietu - s tím, že úplně stejně fungující jednoduchá dieta by se nejspíš dala udělat i s poměrem surovin lépe odpovídajícím fyziologii psa jako masožravce. Bohužel takové granule zatím nikdo nevyrábí...

19.1.2015 10:04
tero

XXX.XXX.137.146

pidla napsal(a):
80% živočišných bílkovin je nesmysl, to nemají žádné granule. First Mate mají kolem 20-25% bílkovin a Z NICH je cca 80% živočišného původu - tedy kolem 16-20% v celkovém složení. Drtivou většinu obsahu tvoří škrob.
Jistě, vzhledem k jednoduchosti jejich složení věřím, že můžou působit dobře u některých zdravotních obtíží. Ale nedají se označit za nejkvalitnější normální granule, jen za poměrně slušnou dietu - s tím, že úplně stejně fungující jednoduchá dieta by se nejspíš dala udělat i s poměrem surovin lépe odpovídajícím fyziologii psa jako masožravce. Bohužel takové granule zatím nikdo nevyrábí...

Netvrdím že jsou nejkvalitnější, ale našim psům vždy dělaly dobře oproti jiným. A to jsme před tím krmili Orijen, bezobilná Acana.
http://www.dogdog.cz/5_FirstMate?gclid=CNKz0IXZn8MCFW3ItAod1SMA3g.

19.1.2015 13:44
noemi

XXX.XXX.64.236

tero napsal(a):

Naše fenka měla na zkoušku - naštěstí jen půl kila. Začala se po nich drbat do necelé hodiny...takže jako o hypoalergenních bych o nich v daném případě nehovořila, a o nejlepších výsledcích už tedy vůbec ne.

U nás osobně, navíc za tu cenu, nesmí tyto granule přes práh.
Ano - tyto granule mají jeden primát - úžasnou mozek masírující reklamu na internetu, to se jim musí nechat.

Kdysi jsem v diskuzi našla pojmenování First Šmejd...

Takže asi tak k této značce.

20.1.2015 21:47
kačís

XXX.XXX.117.12

Za nás Platinum a to jsme vyzkoušeli hodně-TOWT, Acana, Essential, Brit Care...ale žádné takhle suprově nesedly, pak ještě relativně sedí ND, ale to moc nechce, Carnilove, ty jsou moc velké a jinak nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík