Pes na mě štěká a cvaka zubama

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2015 12:48

Dobrý den, mám 7 měsíců starého am. Pitbula když mu dám nějaký povel začne u toho vydávat zvuky jakoby mumlal nebo potichu stekal jen občas když dělá něco co nesmí třeba bere ponožky kapesníky apod a já mu řeknu ať to pusti začne na mě štěkat občas i cvaka do vzduchu když mu dám k tlamě ruku nekousne.když zarvu jde na místo tam si lehne a čeká než mu dám volno..zajímalo by mě jestli to není nějaký projev agrese nebo tak něco.

15.1.2015 12:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, mám 7 měsíců starého am. Pitbula když mu dám nějaký povel začne u toho vydávat zvuky jakoby mumlal nebo potichu stekal jen občas když dělá něco co nesmí třeba bere ponožky kapesníky apod a já mu řeknu ať to pusti začne na mě štěkat občas i cvaka do vzduchu když mu dám k tlamě ruku nekousne.když zarvu jde na místo tam si lehne a čeká než mu dám volno..zajímalo by mě jestli to není nějaký projev agrese nebo tak něco.

Proč na něj řvete, pes slyší dobře. 7 měsíční pes je štěně, chce si hrát. Unavte ho pohybem a výcvikem a nehledejte ve všem projevy agrese. Proč si pořizují lidé psy když se jich potom bojí ?

Neregistrovaný uživatel

15.1.2015 13:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Už si začínám zvykat, že téměř vždy, když se objeví začátečnický dotaz tohoto typu, tak se týká ast, apbt, nebo jejich kříženců a napodobenin. Já vím že s labradorem nebo pudlem člověk nenadělá tolik frajeřiny, ale chtělo by to trochu soudnosti při výběru plemene!

15.1.2015 13:25
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Už si začínám zvykat, že téměř vždy, když se objeví začátečnický dotaz tohoto typu, tak se týká ast, apbt, nebo jejich kříženců a napodobenin. Já vím že s labradorem nebo pudlem člověk nenadělá tolik frajeřiny, ale chtělo by to trochu soudnosti při výběru plemene!

No, nechci vás ranit, ale podle mne s každým jiným psem mimo vámi zmiňovanými udělá člověk frajeřiny více...

15.1.2015 13:47

ať žijou psi napsal(a):
No, nechci vás ranit, ale podle mne s každým jiným psem mimo vámi zmiňovanými udělá člověk frajeřiny více...

No rozumný člověk si nevybírá psa na frajeřinu ale jako parťáka a kamaráda, takže normální člověk chce psa inteligentního, spolehlivého, dobře cvičitelného a takový dobře vychovaný poslušný pes se kterým se dá všude jít, to je potom pro mě frajeřina a ne sebehezčí nevycválané tele které se zmítá jako idiot na vodítku a když ho majitel odcvakne udělá průser, na tom frajeřinu fakt nevidím, spíš blbost.Takže i když se vám zmiňovaná plemena nelíbí tak prostě nic nenaděláte s tím že patří k těm nejchytřejším a nejlépe cvičitelným, a krom toho jsou i krásní

Neregistrovaný uživatel

15.1.2015 14:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

No rozumný člověk si nevybírá psa na frajeřinu ale jako parťáka a kamaráda, takže normální člověk chce psa inteligentního, spolehlivého, dobře cvičitelného a takový dobře vychovaný poslušný pes se kterým se dá všude jít, to je potom pro mě frajeřina a ne sebehezčí nevycválané tele které se zmítá jako idiot na vodítku a když ho majitel odcvakne udělá průser, na tom frajeřinu fakt nevidím, spíš blbost.Takže i když se vám zmiňovaná plemena nelíbí tak prostě nic nenaděláte s tím že patří k těm nejchytřejším a nejlépe cvičitelným, a krom toho jsou i krásní

To je sice všechno moc hezké, ale zapomněla jste napsat, že jsou náročnější na výběr psovoda, a nehodí se ke každýmu jelitu, co si usmyslelo, že nutně potřebuje mít psa...

15.1.2015 14:59

Takže, já se svého psa opravdu nebojím bát se 7 měsíců starého pitbula tak jsem celkem posera (oni pitové zas takový siláci nejsou ;) ) jen se mi tohle se psem nikdy nestalo (to cvakání zuby a mumlání při povelu, tak se ptám nic víc) se psem chodím ven 4x denně a z toho jedna procházka trvá 3 hodiny (nemyslím si, že by byl nevyběhaný) No, proč si myslíte že ho mám na frajeřinu ? kdybych chtěla dělat frajera se psem, tak jak už tady bylo zmíněno, pořídila bych si úplně jiné plemeno. Pitbula mám z důvodu že k nim mám už od mala vybudovaný vztah (vyrůstala jsem s nimi) Jsou to věrní psi s chutí ke sportu, jsou chytří a celkově mi vyhovují rozhodně můj důvod k pořízení toho plemene nebyl ten, že je to pitbull a budu jeho jménem budit hrůzu na to bych si pořídila spíš nějakého pastevce, abych mohla budit hrůzu...Mě zas přijde že, někdo napíše dotaz a jak mile je tam uvedeno, že plemeno je pitbull je okolo toho velké halo a majitel je hned vymaštěný, namachrovaný blbeček co vlastně o psech nic neví a má ho jen jako doplněk..neříkám že tito lidé si nepořizují především pitbuly, ale já mezi ně rozhodně nepatřím. Na svého psa řvu, aby věděl že je něco špatně nepotřebuji ho mlátit a psovi opravdu nedomluvím oni totiž zvířata přemýšlet ještě nezačala, takže by mu moje klidná věta "prosímtě, mohl by si s tím přestat a vrátit mi tu ponožku" asi nezabrala.. Najednu stranu chápu, že máte hned tyto názory, když bohužel převážná většina majitelů tohoto plemene začínají být s prominutím idioti, ale zas nedělejte předčasné názory na zadavatele, když ho ani neznáte.

15.1.2015 15:07
beastije

XXX.XXX.205.71

Souhlasim, je hrozny rozdil potkat mladeho kluka se dvema bulteriery, kteri ho poslouchaji na slovo i kdyz je na ne trosku tvrdsi a je rozdil potkat mladeho kluka s pitbulem na volno, ktery mu utika za kazdym psem a majitel na nej nepricetne jeci.

Chapu tu cast s nepricetnym jecenim, obcas bych toho sveho psa taky roztrhala jako hada a kdyz mi vbiha do silnice jecim taky, jsem holt hysterka :)

Ale nedaji se majitele bul plemen davat do jednoho pytle, i kdyz to k tomu svadi.

Vetsi problem mam s kazdym druhym psem, ktereho potkavame, vecne na volno, vyjizdi, zarlivky, ustekany, hystericky, nesocialni...hlavne ze je to jen mizerna civava nebo kavalir...

15.1.2015 16:08
pidla

XXX.XXX.106.11

Pokud nerozumíte tomu, co vám váš pes říká, najděte si ve vašem okolí nějakého zkušeného výcvikáře, který vám pomůže. A to co nejdřív. Podle popisu po internetu opravdu nepoznáme, o co se jedná a co děláte špatně.
Nicméně jestli můžu trochu věštit z křišťálové koule, tak bych si tipla, že na štěně moc tlačíte, řvete a káráte ho, místo abyste ho učil/a, co má správně dělat a co po něm vlastně chcete. Ale jak říkám, je to jen hádání.

15.1.2015 16:37

Takže, já se svého psa opravdu nebojím bát se 7 měsíců starého pitbula tak jsem celkem posera (oni pitové zas takový siláci nejsou ;) ) jen se mi tohle se psem nikdy nestalo (to cvakání zuby a mumlání při povelu, tak se ptám nic víc) se psem chodím ven 4x denně a z toho jedna procházka trvá 3 hodiny (nemyslím si, že by byl nevyběhaný) No, proč si myslíte že ho mám na frajeřinu ? kdybych chtěla dělat frajera se psem, tak jak už tady bylo zmíněno, pořídila bych si úplně jiné plemeno. Pitbula mám z důvodu že k nim mám už od mala vybudovaný vztah (vyrůstala jsem s nimi) Jsou to věrní psi s chutí ke sportu, jsou chytří a celkově mi vyhovují rozhodně můj důvod k pořízení toho plemene nebyl ten, že je to pitbull a budu jeho jménem budit hrůzu na to bych si pořídila spíš nějakého pastevce, abych mohla budit hrůzu...Mě zas přijde že, někdo napíše dotaz a jak mile je tam uvedeno, že plemeno je pitbull je okolo toho velké halo a majitel je hned vymaštěný, namachrovaný blbeček co vlastně o psech nic neví a má ho jen jako doplněk..neříkám že tito lidé si nepořizují především pitbuly, ale já mezi ně rozhodně nepatřím. Na svého psa řvu, aby věděl že je něco špatně nepotřebuji ho mlátit a psovi opravdu nedomluvím oni totiž zvířata přemýšlet ještě nezačala, takže by mu moje klidná věta "prosímtě, mohl by si s tím přestat a vrátit mi tu ponožku" asi nezabrala.. Najednu stranu chápu, že máte hned tyto názory, když bohužel převážná většina majitelů tohoto plemene začínají být s prominutím idioti, ale zas nedělejte předčasné názory na zadavatele, když ho ani neznáte.

Větě prosímtě vrať mě tu ponožku pes jistě nerozumí, a nerozumí jí a´t jí šeptáte nebo řvete, místo toho ho naučte povel pustˇ nebo ještě lépe přines a pusť a půjde to mnohem lépe. Pokud chcete aby vás pes poslouchal, vaše povely musí být pro psa srozumitelné. To že na něj budete řvát a ječet pro něj srozumitelné není, je to to samé jako kdyby jste na japonce mluvili česky a on nerozuměl tak začali řvát a mysleli si že vám porozumí, ale takhle to nefunguje. Když je u psa něco špatně musím ho naučit jak to má dělat dobře, řvaním se ještě nikdo nic nenaučil, nebo když jste chodila do školy a učitel vysvětloval něco čemu jste nerozuměla, chápala by jste to lépe kdyby vám to řval do ucha ? Na psa se neřve a pokud je nutné psa za něco potrestat tak to psovod musí dělat naprosto v klidu, hysterie a výcvik psa nejde dohromady.

15.1.2015 21:37
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Větě prosímtě vrať mě tu ponožku pes jistě nerozumí, a nerozumí jí a´t jí šeptáte nebo řvete, místo toho ho naučte povel pustˇ nebo ještě lépe přines a pusť a půjde to mnohem lépe. Pokud chcete aby vás pes poslouchal, vaše povely musí být pro psa srozumitelné. To že na něj budete řvát a ječet pro něj srozumitelné není, je to to samé jako kdyby jste na japonce mluvili česky a on nerozuměl tak začali řvát a mysleli si že vám porozumí, ale takhle to nefunguje. Když je u psa něco špatně musím ho naučit jak to má dělat dobře, řvaním se ještě nikdo nic nenaučil, nebo když jste chodila do školy a učitel vysvětloval něco čemu jste nerozuměla, chápala by jste to lépe kdyby vám to řval do ucha ? Na psa se neřve a pokud je nutné psa za něco potrestat tak to psovod musí dělat naprosto v klidu, hysterie a výcvik psa nejde dohromady.

Nevím co je na tom špatného zvýšit hlas když pes dělá něco špatně. Kdyby na vašeho psa např. Jelo auto tak ho taky s klidem zavoláte? nebo zařvete? Nebo kdyby něco hrozného vyvedl? Ne u každé věci se dá psa učit jak se to má dělat dobře a bla bla bla.. Když na psa zvýšite hlas tak moc dobře ví že něco v tu chvíli dělá špatně. Pes totiž nejvíce reaguje na intonaci hlasu, kdybych na toho svého zašeptala tak by netušil co dělám.

15.1.2015 21:48

Nervu aby mi dal ponožku byl to příklad. Rvu když na mě začne štěkat po tom co dostane povel pust..špatně jsem se vyjádřila..proste zkráceně štěká když má poslechnout a nechce se mu (vím ze to umí protože než nastala puberta bylo to v klidu).

16.1.2015 00:30
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Na svého psa řvu, aby věděl že je něco špatně nepotřebuji ho mlátit a psovi opravdu nedomluvím oni totiž zvířata přemýšlet ještě nezačala, takže by mu moje klidná věta "prosímtě, mohl by si s tím přestat a vrátit mi tu ponožku" asi nezabrala..

Zajímavé. Na mého pitbulla tahle věta funguje úplně normálně. A kdybych mu tohle laskavým tónem řekla, tak půjde a ponožku mi odevzdá. Možná to bude tím, že na něj neřvu a nikdy jsem na něj při výchově ani neřvala.

16.1.2015 05:49
scylla

XXX.XXX.150.32

Nervu aby mi dal ponožku byl to příklad. Rvu když na mě začne štěkat po tom co dostane povel pust..špatně jsem se vyjádřila..proste zkráceně štěká když má poslechnout a nechce se mu (vím ze to umí protože než nastala puberta bylo to v klidu).

On řve, vy se k řevu přidáte a divíte se, že to nefunguje?

16.1.2015 06:01
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

kerrynekk napsal(a):
Nevím co je na tom špatného zvýšit hlas když pes dělá něco špatně. Kdyby na vašeho psa např. Jelo auto tak ho taky s klidem zavoláte? nebo zařvete? Nebo kdyby něco hrozného vyvedl? Ne u každé věci se dá psa učit jak se to má dělat dobře a bla bla bla.. Když na psa zvýšite hlas tak moc dobře ví že něco v tu chvíli dělá špatně. Pes totiž nejvíce reaguje na intonaci hlasu, kdybych na toho svého zašeptala tak by netušil co dělám.

Máte pravdu, z mluveného slova pes nejvíce zareaguje na intonaci hlasu. Jenom nevím, kde se vzala ta domněnka, že změna intonace = změna hlasitosti. Ošklivé výhružky se dají klidně i šeptat a pes nemá problém poznat, že se zlobíte, dokonce i když neřeknete jediné slovo. Oni totiž psi hodně vnímají především neverbální řeč těla.

16.1.2015 06:03
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Hmm... A co se zamyslet nad tím, proč ten pes štěká a co štěkáním chce říct? Myslíte, že štěká "ty fuj fuj člověče, co si to na mě dovoluješ, podívej se jak budu hned agresivní"? Nebo třeba štěká "hele, to je bezva hra s tou ponožkou, pokračuj" - a páníček mu splní přání a začne "štěkat" taky?

16.1.2015 06:08
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Je to projev hry. Z nějakého důvodu si ten pes myslí, že správná reakce na povel je "mumlat si pro sebe a potichu štěkat" (třeba vám to někdy na začátku přišlo zábavné a podpořili jste ho v tom) a když si s ním hrajete na kradení kapesníků nebo ponožek, tak ho to rozdivočí a hraje si o to víc.

Ale jo, cokoliv pes dělá a majitel nechce, aby to dělal, je rozhodně projevem agrese nebo tak něčeho.

16.1.2015 07:32

Jasně že všechno není projevem agrese ale když na mě štěká a cvaka zuby občas u toho povrkne tak už mi to přišlo divné..Rvu na něj protože když to udělám všeho nechá a jde na to místo tam si lehne a čeká..přece ho nenechám na sebe štěkat a cvakat zubama..třeba máme o řevu každý jiné mínění (nervu na celé kolo jak blázen jen zvýším hlas).

16.1.2015 10:33
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Jasně že všechno není projevem agrese ale když na mě štěká a cvaka zuby občas u toho povrkne tak už mi to přišlo divné..Rvu na něj protože když to udělám všeho nechá a jde na to místo tam si lehne a čeká..přece ho nenechám na sebe štěkat a cvakat zubama..třeba máme o řevu každý jiné mínění (nervu na celé kolo jak blázen jen zvýším hlas).

No jasně. Takže než ho pořádně naučit povel "pusť", aby ho prováděl ochotně a rád, je podle vás lepší na něj zařvat, až se ze strachu jde schovat na místo... a nepište zase, že řvete málo - pokud po zařvání pes zapluje na místo se staženým ocasem, tak z vás má strach.

Ten pes vám absolutně nerozumí a vy nerozumíte jemu. To je celé.

A pro předchozí rejpaly: ano, samozřejmě že když se náhodou stane, že mi pes poběží pod auto, tak zařvu. Ale budu se maximálně snažit, aby k takovýmto situacím nedocházelo - od začátku štěně učím přivolání i zastavení na kraji chodníku. A hlavně není důvod na štěně řvát jen proto, že ho zadavatelka nenaučila na povel pustit ponožku.

16.1.2015 10:45

Vždyť z jednoho příspěvku nemůžete usoudit jak si s ním rozumím..toto je náš jediný problém..a on povel pust umí moc dobře ale je to policaty pitbull co se umí pěkně zabejčit říkám do teď to bylo v pohodě teď s tím začal když přišla puberta..

16.1.2015 10:53
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Vždyť z jednoho příspěvku nemůžete usoudit jak si s ním rozumím..toto je náš jediný problém..a on povel pust umí moc dobře ale je to policaty pitbull co se umí pěkně zabejčit říkám do teď to bylo v pohodě teď s tím začal když přišla puberta..

V tom případě nechápu, co chcete za rady, když jste přesvědčená, že děláte úplně všechno perfektně a jediný problém je v tom, že máte paličatého psa Samozřejmě nikdo z nás vaši komunikaci se psem neviděl, ale podle toho, co píšete, tam nebude problém jen na jednom konci vodítka...

16.1.2015 15:11

Nevím proč bych při hře měla na psa řvát aby zalezl na místo, když si ze psy hraji a už mě to nebaví nebo je hra příliš divoká, tak jí jednoduše ukončím povelem dost a nemusím řvát jak tur. A k tomu řvaní když pes letí pod auto, dávám pozor aby se to nestalo, nenechám svole psy lítat tam kde jezdí auta, no kdyby se náhodou něco takového stalo tak jasně na psa zavolám, ale uvědomte si že řev má opačný efekt než chcete, takže pes se na řev neotočí a radostně k vám nepoběží naopak se může leknout že dělá něco špatně s tím spíš vám vletí pod to auto. Je rozdíl mezi razantnějším srozumitelným povelem a řevem pro nic za nic že pes zaleze se staženým ocasem na pelech.přihlašte se na nějaký cvičák kde vám někdo poradí jak se psy zacházet, a neomlouvejte se že je to tvrdohlavý pitbul.

16.1.2015 20:05

I když pes poletí pod auto, je potřeba v mžiku zvážit, jestli volat, nebo radši ani nedýchat a jen trnout, aby to dobře dopadlo. Když už voláte ( zařvete), musíte si být jista, že pes zastaví dřív, než až před autem. Že se k vám, stále ještě před autem nebude vracet a auto ho nesrazí na té cestě zpátky. Někdy je opravdu lepší nechat psa ať nebezpečnou situaci vyřeší sám. Ale to je odbočení od tématu, co dělat, když na mě pes vrčí, to bohužel nemůžu sloužit. Na mě pes nikdy nevrčí. Štěká na mě často, vždycky vím proč a nikdy to není výhružné.

16.1.2015 20:39
pidla

XXX.XXX.106.11

I když pes poletí pod auto, je potřeba v mžiku zvážit, jestli volat, nebo radši ani nedýchat a jen trnout, aby to dobře dopadlo. Když už voláte ( zařvete), musíte si být jista, že pes zastaví dřív, než až před autem. Že se k vám, stále ještě před autem nebude vracet a auto ho nesrazí na té cestě zpátky. Někdy je opravdu lepší nechat psa ať nebezpečnou situaci vyřeší sám. Ale to je odbočení od tématu, co dělat, když na mě pes vrčí, to bohužel nemůžu sloužit. Na mě pes nikdy nevrčí. Štěká na mě často, vždycky vím proč a nikdy to není výhružné.

A to na mě můj pes vrčí docela často. Ovšem jen při hře. On je ten typ, co hru děsně prožívá, takže u ní děsně zuřivě vrčí a poštěkává - na neznalého to může působit, jako že mě chce sežrat, ale je to opravdu jen z čisté radosti, naprosto bez špetky agrese.
Což může být koneckonců i případ zadavatelky. Takže jak jsem psala výš - pokud nedokáže rozpoznat, co projevy jejího psa znamenají, měla by na něj přestat řvát a místo toho se poradit s někým, kdo psům rozumí.

16.1.2015 22:05

pidla napsal(a):
A to na mě můj pes vrčí docela často. Ovšem jen při hře. On je ten typ, co hru děsně prožívá, takže u ní děsně zuřivě vrčí a poštěkává - na neznalého to může působit, jako že mě chce sežrat, ale je to opravdu jen z čisté radosti, naprosto bez špetky agrese.
Což může být koneckonců i případ zadavatelky. Takže jak jsem psala výš - pokud nedokáže rozpoznat, co projevy jejího psa znamenají, měla by na něj přestat řvát a místo toho se poradit s někým, kdo psům rozumí.

Nezbyde nic jiného, než s váni souhlasit. Zadavatelka na mě dělá dojem, že se svého psa bojí, že podvědomě tuší, že se při výběru plemene přecenila. Proč jinak by na štěně řvala - jak ona píše zvyšovala hlas.

Psí STREJDA

14.9.2017 14:01
Psí STREJDA

XXX.XXX.168.52

Asi jste taky ovlivněný televizí. Koukněte se na počet napadení psů/lidí u jezevčíků, pudlů vs tzv bojová plemena.

14.9.2017 20:18
Moyda

XXX.XXX.74.8

Tak já znala jezevčí bestie, ale to nebylo mediálně zajímavé tam stačilo zaplatit děravý kabát a rozcupované kalhoty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík