Labrador a druhý pes (dobrman)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2015 15:42
mishelka

XXX.XXX.142.77

Ahoj, máme doma labradora(křížený). K cizím psům je ze začátku nedůvěřivý, po seznámení je neutrální, ale spíše hravý. Miluje štěňata a furt by si s nimi hrál. Zvažujeme koupi druhého psa. Rozhodnutí padlo na dobrmana popřípadě malinu (s oběma zkušenosti máme, otec je bývalý psovod u vojáků). Myslíte, že tato plemena jsou dobrá volba? Přeci jen dobrman má k většině psů negativní postoj a naše bývalá malina by si s nimi naopak furt hrála, ale na cvičáku máme jednu co vyvolává rvačky. Kdyby pes byl zvyklý od malička myslíte, že mezi sebou konflikty mít nebudou? Labrador se vždy podřídí, rvát se nechce. Děkuji za rady :)
PS: rýpalové chytněte se za ruce a jděte pápá. Chci jen poradit se snášenlivostí těchto plemen.

17.1.2015 15:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Otec jistě poradí.

17.1.2015 15:58
bejzi

XXX.XXX.238.139

Jestli se budou 2 psi dopředu snášet vám nikdo neřekne, pokud, ale máte prvního vychovaného a vychováte i druhého tak by nějaký velký problém nastat neměl, spousta lidí má pohromadě i více dobrmanů a nebo jiných plemena problémy nemají.

17.1.2015 16:00
mishelka

XXX.XXX.142.77

rapotacka11 napsal(a):
Otec jistě poradí.

Na radu jsem se ho ptala. Psy cvičí, ale zkušenosti s chovem dvou na jednom pozemku moc nemá. A když už tak třeba 2 NO. Shodli jsme se na tom, že by problém být neměl. Ale radši si vyslechnu radu kdo tato plemena chová s dalším psem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2015 18:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevidím jediný důvod proč by se psi neměli spolu snášet. Píšete že váš pes je snášenlivý a ten druhý s ním bude od štěněte takže si na něj zvykne, tak kde je problém? jediný problém by byl kdyby jste si chtěla pořídit třeba pitbula nebo jiného psa co má vrozenou agresi vůči psům, ale to není ani dobrman ani malinos.

17.1.2015 18:47
keymay

XXX.XXX.229.85

Dobrý večer všem, já mám 2letou fenku peruánského naháče a 1 rok starou fenku kříženku staforda s retrívrem a jsou největší kamarádky.

17.1.2015 19:00
davidka

XXX.XXX.212.160

Kdo vám řekl, že dobrman se s jiným psem ve smečce nesnese? To je naprostý nesmysl. Když bude s druhým psem od malinka, navíc dobrouš a labík mají jinou náturu, nevidím žádný problém. Toto by ale každý psovod měl vědět.

18.1.2015 17:04
nadja

XXX.XXX.213.74

Máme dva dobrmany a dva beaucerony, snesou se bez problémů. Nesnášenlivost není problém plemene, ale problém jedince.

20.1.2015 10:51
awake

XXX.XXX.115.136

Měla jsem dohromady tři Beauceronky a dva Dobrmany - fena a pes a problém mezi nimi v soužití nebyl.

20.1.2015 21:34
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Máme dobrmana a ten miluje všechny psy i feny. Horší by bylo kdyby jste měli 2 feny ty by se snést nemusely. Dobrmana by jste museli mít doma, zato malinu můžete mít i venku. Obě plemena jsou velmi a Kční a potřebují hodně pohybu oproti labradorovi. A při výchově nesmíte udělat žádnou chybu jelikož je to pak nadlidský výkon je to přeučit. Vím o čem mluvím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík