Které plemeno - na ven, hlídač, ...?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2015 20:19
Hologal

XXX.XXX.250.166

Dobrý den :), které psí plemeno by jste mi vzhledem k následujícím věcem doporučili? :

Co požaduji (spíš co si představuji, nemusí vše sedět):
- nepřílišnou náročnost na výchovu (ve smyslu aby když s ním kvuli nedostatku casu nebudem chodit často na cvičák nebyl snad i agresivní)
- schopnost být celoročně venku (zateplená bouda uvnitř cihlového domku na zahradě vyplněná slámou, zvládá to v pohodě i labrador, ale ustřední topení tam není. Při větší zimě se pes pouští i na chvíli ohřát dovnitř)
- větší hlídač než labrador :D
- váha do 35 kg (chci krmit kvalitně a peníze navíc nejsou :)
- snášenlivost ke kočkám a dětem

Co nabízím:
- kvalitní krmivo
- velká zahrada ( 3000 m2 a víc)
- milující smečku :P :)

Je mi jasné že ideální pes není, ale přesto bych byl rád, kdyby se našlo něco aspon trošku v rámci mých požadavků. Zatím se mi poměrně zamlouvá NO, český horský pes a líbil by se mi boxer (nevýhoda krátká srst), ještě se mi líbí rotvajler, ale toho v rámci jeho pověsti nikdo doma nebude chtít, at se budu snažit jak chci. Děkuji předem.

19.1.2015 20:25
elaphka

XXX.XXX.213.210

Hologal napsal(a):
Dobrý den :), které psí plemeno by jste mi vzhledem k následujícím věcem doporučili? :

- nepřílišnou náročnost na výchovu (ve smyslu aby když s ním kvuli nedostatku casu nebudem chodit často na cvičák nebyl snad i agresivní)
- schopnost být celoročně venku (zateplená bouda uvnitř cihlového domku na zahradě vyplněná slámou, zvládá to v pohodě i labrador, ale ustřední topení tam není. Při větší zimě se pes pouští i na chvíli ohřát dovnitř)

Co nabízím:
- kvalitní krmivo

Je mi jasné že ideální pes není, ale přesto bych byl rád, kdyby se našlo něco aspon trošku v rámci mých požadavků. Zatím se mi poměrně zamlouvá NO, český horský pes a líbil by se mi boxer (nevýhoda krátká srst), ještě se mi líbí rotvajler, ale toho v rámci jeho pověsti nikdo doma nebude chtít, at se budu snažit jak chci. Děkuji předem.

A co třeba jiné české národní plemeno - Chodský pes? Samozřejmě trošku té domácí výchovy potřebovat bude, nemluvě o 100% přivolání - které by ale měl mít každý pes, který má a chce být majitelem pouštěn na volno.

Jsou to veselí psi milující svého majitele a jeho rodinu, oddaní ochranáři, lehce cvičitelní.

Zase na druhou stranu - je to ale ovčák (teoreticky, bude to ovčák, až ho uzná FCI), tudíž nějaký ten výcvik, fyzické, ale i psychické zaměstnání bude potřeba. Ale to i u NO/Českého strakáče

19.1.2015 20:32
Hologal

XXX.XXX.250.166

elaphka napsal(a):
A co třeba jiné české národní plemeno - Chodský pes? Samozřejmě trošku té domácí výchovy potřebovat bude, nemluvě o 100% přivolání - které by ale měl mít každý pes, který má a chce být majitelem pouštěn na volno.

Jsou to veselí psi milující svého majitele a jeho rodinu, oddaní ochranáři, lehce cvičitelní.

Zase na druhou stranu - je to ale ovčák (teoreticky, bude to ovčák, až ho uzná FCI), tudíž nějaký ten výcvik, fyzické, ale i psychické zaměstnání bude potřeba. Ale to i u NO/Českého strakáče

NO už jsem předtím měli, ted máme labradorku, ale už je to důchodkyně, ale s NO vše v pohodě. Já to spíše myslel tak, že aktivitu typu procházky, plavání, aport mu samozřejmě zajisti můžu, jen mám strach, že nebudu schopen zajistit různé agility disciplíny, trhání ruky chudáka pána na cvičáku na povel nebo snad tahání dřeva :DD. To, že by ležel na zahradě a nikoho za celý den skoro neviděl se nestane :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2015 20:36

Hologal napsal(a):

Co nabízím:
- kvalitní krmivo

To jsou požadavky! Ujasni si, co chceš. Mně z toho vychází, že ideální by pro tebe byl alarm. Není náročný na výchovu, není náročný na umístění, snáší děti i kočky, váží do 35 kilo, nežere, a milovat ho můžete taky. A bude to bez práce s výchovou...

K tvému výběru - boxer je naprosto nevhodný kvůli krátké srsti a kvůli tomu, ž e to je pes, který potřebuje žít se svou rodinou, ne na zahradě a dívat se na rodinu přes okno. Popravdě, takový život, jen na zahradě, nesnáší dobře žádný pes. Každý touží být se svým pánem, se svou rodinou.
Každý pes potřebuje výchovu, ale to není jen cvičák, se psem je třeba denně něco dělat, opakovat cviky, ne jednou týdně na cvičáku. To nestačí. A jak ho vychováte záleží na vás, na vaší šikovnosti, důslednosti, citlivosti,...
Vůbec nepíšeš co chcete se psem dělat, krom toho, že bude hlídat zahradu. Co tedy s ním plánujete?

A na závěr dotaz - co si představujete pod pojmem kvalitní krmivo?

19.1.2015 20:50
Hologal

XXX.XXX.250.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To jsou požadavky! Ujasni si, co chceš. Mně z toho vychází, že ideální by pro tebe byl alarm. Není náročný na výchovu, není náročný na umístění, snáší děti i kočky, váží do 35 kilo, nežere, a milovat ho můžete taky. A bude to bez práce s výchovou...

K tvému výběru - boxer je naprosto nevhodný kvůli krátké srsti a kvůli tomu, ž e to je pes, který potřebuje žít se svou rodinou, ne na zahradě a dívat se na rodinu přes okno. Popravdě, takový život, jen na zahradě, nesnáší dobře žádný pes. Každý touží být se svým pánem, se svou rodinou.
Každý pes potřebuje výchovu, ale to není jen cvičák, se psem je třeba denně něco dělat, opakovat cviky, ne jednou týdně na cvičáku. To nestačí. A jak ho vychováte záleží na vás, na vaší šikovnosti, důslednosti, citlivosti,...
Vůbec nepíšeš co chcete se psem dělat, krom toho, že bude hlídat zahradu. Co tedy s ním plánujete?

Máte pravdu vyznělo to dosti chladně. Pes nesedí na zahradě a nedívá se na rodinu přes okno, samozřejmě, že se psovi věnujeme, povely psy učíme (sednout, zůstat, přinest atd atd), já jsem chtěl jen ujasnit, že psa neučíme trhat a na povel atd.., spíš ty základy. Psa nemáme jako alarm, hlavní důvod je společník, ale to jsem doufal, že je jasné, že psa nechceme jen na uhlídání baráku (i když v dnešním světe jsou takoví lidi). Já jen, že naše Taruška by se šla se zlodějem spíše pomazlit :). Kromě toho, že pes nebude spát doma se o psa staráme jak jen to jde. Kvalitní krmivo je spíše takové mírně nadprůměrné ( Acana, TOTW, Dog Lovers Gold... V tehle relaci cenove. Top to není, ale Pro Plan taky ne :)
Pardon tedy, že jsem ve vas vyvolal myšlenku toho, že jsem další nezodpovědný páníček.

19.1.2015 20:54
Hologal

XXX.XXX.250.166

rapotacka11 napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7222/chceme-si-poridit-psa-co-vzit-v-uvahu/

https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7413/svet-podle-psa-cast-17-pruvodce-labyrintem-psich-emoci-emoce-ze-stresu/.

Děkuji a co se týče toho druhého odkazu, pes v boudě jen přespává (rád bych jim nechal otevřené dveře i přes noc, ale pak je vevnitř větší zima. :).

19.1.2015 21:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Hologal napsal(a):
Děkuji a co se týče toho druhého odkazu, pes v boudě jen přespává (rád bych jim nechal otevřené dveře i přes noc, ale pak je vevnitř větší zima. :).

Já vím...

19.1.2015 22:02

Velký knírač.

19.1.2015 23:01

Když jsem četla, že se líbí rtw, taky mě velký knírač napadl a nebo černý ruský terier. Ale črt je možná hůř zvladatelný než knírač.

19.1.2015 23:35
scharlotte

XXX.XXX.244.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ale no tak, zas jedna protiva co se hned na tázajícího vrhne... Proč alarm? Mě požadavky přijdou normální, každý člověk si při výběru stanoví max. Počet kg (tzv. Velikost psa že), náročnost výcviku (uvadí se v každé encyklopedii či atlasu plemen, každé plemeno je jinak náročné), snášenlivost k dětem je logická, nikdo nechce psa co nenávidí děti - avšak toto závisí na výchově. Pobyt venku, no budiz, zastancem toho nejsem, to ze je uz labrador venkovni se mi nelibi (jsou to zavislaci), ale je to bezny pozadavek. Stejne jako to ze ma byt hlidac. Takze váš alarm nechapu . A máte néjaký problém s tím co ten clovek psovi nabizi? Zahradu prochazky, plavani, aporty, zpocatku urcite vycvik. Myslim ze pes bude stastny. Ano borderka apod.by potrebovali vic. Ale jinak nevidim duvod proc by se kazdy clovek mel se psem venovat dogdancingu, agility apod. Svete div se psi jsou stastni i bez toho! Clovek ktery zadny z techto sportu nedela asi nema pravo mit psa co?! sory za chybejici hacky, carky..s mobilem je to o nervy.

20.1.2015 06:38
Hologal

XXX.XXX.250.166

Moc děkuji všem :) Velký knírač vypadá idealne a samotneho by mne nenapdl :).

20.1.2015 09:10

Hologal napsal(a):
Moc děkuji všem :) Velký knírač vypadá idealne a samotneho by mne nenapdl :).

To jsem ráda, že se Vám zamlouvá, jsou to skvělí psi

Přidejte reakci

Přidat smajlík