Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda má někdo podobnou zkušenost a nejlépe radu, jak řešit situaci, kdy štěně nežere nejen granule, vím, že toto se zde již řešilo, ale nechce žrát ani maso, tedy víceméně z donucení, či nám z milosti, kousek vezme a dál bych mu to opravdu musela rvát přímo do chřtánu. U veterinářky jsme byli, štěně je zdravé, ale vyhublé, nefunguje nic, utahat, nechat v klidu, dát konzervu pro psy po operaci, maso, granule, rýži s masem, sardinky,... Prostě nic. Máme strach, že to skončí jak nikdo z nás nechce, proto, prosím, pokud někdo přelstil a donutil normálně žrát takového anorektika, tak dejte vědět, budu velmi vděčná. Přeji hezký den.
Http://search.seznam.cz/?q=v%C3%BD%C5%BEivn%C3%A1+pasta+alopet&sId=R_MeuHqmw
SZtaO5_ZJ9V&sourceid=top&sgId=RMCZuJPY4iurRZEgh
Vu8hhwokSmoTSzbkn4NYGLokL%3D%3D&oq=v%C3%BD%C5%
BEivn%C3%A1+pasta+alopet&aq=-1&su=b
nevejde-li se odkaz, zadejte si calopet.
xyzxyzxyz
napsal(a):
Ne, máme ho doma už přes týden a je to rottweiler, takže žravý plemeno, jen ten náš...
Máte ho z řádné CHS, tzn. S PP FCI, nebo je to bez PP ?(pokud je s pp- můžete ho vrátit a máte i jiné možnosti, pokud je bez PP - nemáte možnosti prakticky žádné, nebo na ně nemáte žádný nárok) Odčervené bylo kdy a čím ? Může být plné škrkavek, které produkují toxiny. Čím bylo krmené u chovatele ? Jak je staré ? Při extrému může jít také o chronického nežrave, kterému stačí kousek masa na celý den. Taky jsem jednou takovou fenu měla, velké plemeno, kostra potažéná kůží do roka, pak jsme přišli na to, že žere buchty s tvarohem, na tom jsme jí rožežrali, peklo se denně 2 pekáče. Zkusila bych spíš krmení sladké, slazené medem. Maso raději vařené, třeba i mírně ochucené.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co na to chovatel? Tam jedl normálně? Co? Na základě čeho přišla veterinářka na to, že je zdravý?

Mam cubu rtw, taky papirovou, a taky nezravku. Bylo to tezky, ale zvladli jsme to, jakz-takz.
Veterinářka odebrala krev, provedla rozbor moči a stolice, u chovatelů nějak žrát musel, ale tam byl ve smečce 10 dalších psů, zkusila jsem mu ukázat sousedovic psa, jak žere, ale toho nechalo klidným a smečku deseti bráchů a sester mu teda pořídit nezvládnu. Chovatelů jsem se ptala, poradili, dovezli, co dávali oni, všechno marný. První dva, tři dny jsem měla za to, že smutní, ale teď je zjevně spokojen, hraje si, chce pohladit, ... Samozřejmě zvadne dost brzo, protože musí být "hladnej jak doga", takže příčina musí být jinde.

xyzxyzxyz
napsal(a):
A můžu se zeptat, čím jste ji přemluvili? Teď už žere normálně, nebo se drží hesla - do mě žrádlo nedostanou!
Ted v zime zere krasne, jsou ji 3 roky, ale v lete je to katastrofa, to ranni davku krmim lzickou, a stejne sezere tak ctvrtku. Jinak delala jsem to tak, ze jsem ji krmila kazde 3 hodiny po troskach a pokazde dostala neco jineho, a takhle pomalinku se rozezrala.
xyzxyzxyz
napsal(a):
Veterinářka odebrala krev, provedla rozbor moči a stolice, u chovatelů nějak žrát musel, ale tam byl ve smečce 10 dalších psů, zkusila jsem mu ukázat sousedovic psa, jak žere, ale toho nechalo klidným a smečku deseti bráchů a sester mu teda pořídit nezvládnu. Chovatelů jsem se ptala, poradili, dovezli, co dávali oni, všechno marný. První dva, tři dny jsem měla za to, že smutní, ale teď je zjevně spokojen, hraje si, chce pohladit, ... Samozřejmě zvadne dost brzo, protože musí být "hladnej jak doga", takže příčina musí být jinde.
To není o sousedovic psovi, ale o konkurentovi (psovi, kočce) ve vaší domácnosti, který bude žrát s ním zároveň a když váš odejde, tak mu to jeho zblajzne (samozřejmě nelze štěně nechat o hladu). Jinak na nežravce se musí s krmením vždy ve stejnou hodinu a pravidelný režim. Zkusila bych cokoliv, včetně kozího neupraveného mlíka, šlehačky, ryb, syrové, vařené. Bohužel jsou psi, co si podruhé stejné krmení nevezmou.

Jo, kočka je dobrá , taky ji(je) házím do misky, když pes nechce žrát.
xyz... A co srdíčko, jaterní shunt...?

kopek
napsal(a):
Asi najviac by pomohla konkurencia primerane starého šteňaťa pri miske.
Tak presne tohle na nasi cubu nezabralo vubec.
napsal(a):
Ted v zime zere krasne, jsou ji 3 roky, ale v lete je to katastrofa, to ranni davku krmim lzickou, a stejne sezere tak ctvrtku. Jinak delala jsem to tak, ze jsem ji krmila kazde 3 hodiny po troskach a pokazde dostala neco jineho, a takhle pomalinku se rozezrala.
Tak to Vám přeju a taky závidím, že aspoň v zimě žere, pro něj ani zima není důvod, aby žral, když už něco, tak je to 10 - 15 g. (20g najednou, to už je zázrak), takže krmím taky tak po třech hodinách, taky to musí být vždy něco jiného, v kuchyni už mám víc ingrediencí pro psa, než pro lidi, ale děkuju, dala jste mi aspoň nějakou naději.
napsal(a):
Jo, kočka je dobrá , taky ji(je) házím do misky, když pes nechce žrát.
xyz... A co srdíčko, jaterní shunt...?
Dělaly se jen ty rozbory, co jsem psala - krev, moč, stolice a samozřejmě poslech. V pátek jdeme na přeočkování, tak se zkusím pozeptat, co další vyšetření.
lev
napsal(a):
To není o sousedovic psovi, ale o konkurentovi (psovi, kočce) ve vaší domácnosti, který bude žrát s ním zároveň a když váš odejde, tak mu to jeho zblajzne (samozřejmě nelze štěně nechat o hladu). Jinak na nežravce se musí s krmením vždy ve stejnou hodinu a pravidelný režim. Zkusila bych cokoliv, včetně kozího neupraveného mlíka, šlehačky, ryb, syrové, vařené. Bohužel jsou psi, co si podruhé stejné krmení nevezmou.
Můžu se zeptat, s kozím mlékem máte nějaké zkušenosti, kolik ho cca dvouměsíční štěně snese, aby nemělo průjem. Kozí mléko jsem taky zkusila a bylo to asi to jediné, co vypil, aniž bych mu to musela dvacetkrát nabízet, ale mám strach dát mu toho nějak moc, při jeho konstituci by průjem byl zřejmě fatální.
xyzxyzxyz
napsal(a):
Můžu se zeptat, s kozím mlékem máte nějaké zkušenosti, kolik ho cca dvouměsíční štěně snese, aby nemělo průjem. Kozí mléko jsem taky zkusila a bylo to asi to jediné, co vypil, aniž bych mu to musela dvacetkrát nabízet, ale mám strach dát mu toho nějak moc, při jeho konstituci by průjem byl zřejmě fatální.
Kozie mlieko je zložením bohatšie na živiny ako kravské. Ale zo skúseností - psi kŕmení týmto mliekom mávajú tendenciu vyrásť hodne do výšky resp. Prerásť štandartnú výšku. U jedinca s predpokladanou výstavnou kariérou by to mohol byť problém.
kopek
napsal(a):
Kozie mlieko je zložením bohatšie na živiny ako kravské. Ale zo skúseností - psi kŕmení týmto mliekom mávajú tendenciu vyrásť hodne do výšky resp. Prerásť štandartnú výšku. U jedinca s predpokladanou výstavnou kariérou by to mohol byť problém.
Upřimně - radši budu mít zdravé, trochu přerostlé psisko, než čekat, že by mohl být výstavní a nechat ho v mezidobí vyhladovět až ke smrti, protože mám takový podezření, že by radši vyhladověl, než slevil a žral jako ostatní psi. Zajímalo mě, kolik by toho kozího mléka mohl vypít denně, aby to nemělo projímavý účinek.
xyzxyzxyz
napsal(a):
Upřimně - radši budu mít zdravé, trochu přerostlé psisko, než čekat, že by mohl být výstavní a nechat ho v mezidobí vyhladovět až ke smrti, protože mám takový podezření, že by radši vyhladověl, než slevil a žral jako ostatní psi. Zajímalo mě, kolik by toho kozího mléka mohl vypít denně, aby to nemělo projímavý účinek.
Všeobecne - kozie ale aj iné mlieko je mlieko iného živočíšneho druhu. Konzumovať "cudzie" mlieko to robí iba človek, pes, mačka. Všeobecne na to organizmus v dospelosti nie je nastavený. Teda ja by som dával aj kozie mlieko "ad libitum", ak by som pobadal hnačky - ubrať. Ja som to pred časom takto robil a bez problémov. Ale povedať presnú dávku cez internet sa nedá.
Mam doma to same.
Pes Golden retriever (tedy normalne chodici popelnice), jen ten nas je "takovej divnej" :)
Je to nas odchov, jako uplny mrne byl u mlikarny vzdycky prvni, flasku vyzahnul jako prvni, kasi zral jako prvni... Jen granule ne. Sezral jen tolik, aby nechcipnul hlady. Vsichni sourozenci jsou jak mlejni, on jedinej je anorektik a drzi si linii :)
Postupne jsme vyzkouseli vsechny mozne granule od Acany pres Artemic, TOWT a Essential az po Orijen. Maximalne zral dva tri dny a pak zase nic. Doma ma konkurenci dalsich psu i kocek, ale to ho nechava chladnym. Ani cizi pes na navsteve - proste se sebere a jde pryc, at si mu to klidne nekdo sezere.
Nechala jsme ho vyhaldovet - v plne zatezi, 5 dni na honech od rana do vecera a stejne deset dni nevzal do huby. Desaty den vecer vyfrfnal hrsticku granuli, aby teda nechcipnul. Tehdy mel 29 kg a vypadal jak reklama na Dachau.
Presli jsme na syrove maso - to mu vydrzelo asi tyden, kdy stridave zral a stridave to zpatky vyblil, jak uz mel oslabeny zaludek. A to jsem ho ve dvou letech krmila jak mimino, 7x denne.
Nakonce jsem po porade zakoupila mlete bylinky Fitmin Gastro - denne dostava lzicku do pribinacku (ten je ochotnej sezrat) a uz od tretiho dne zere aspon trochu. Teda nezere hovezi, leda obcas drztky, sni mletou kachnu, obcas kure, tu a tam krutu, miluje bucek a veprove vseobecne preferuje. Denne do nej natlacim 1200 g masa (prevazne prave veprove nebo kachni), zeleninu neji, ovoce taky ne. Dale obcas sni mlecne vyrobky, rybicky z konzervy a rohliky, susene maso jako odmeny a piskoty.
NIcmene jsme to po skoro orce statecne vytahli na 35 kg. Jakmile mu ale nedam dele nez tri dny ten Fitmin, opet zacne stavkovat s jidlem. Takze tak :).

xyzxyzxyz
napsal(a):
Kozi mleko take davam, i vyrobjy z nej, napr. Jogurt, tvaroh nebo syrovatku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Když jsme pořídili štěnda, přibližně stejně stará, měli jsme podobný problém - nežralo ani jedno a to by člověk zrovna u berňáka nečekal. Protože berňucha přišel první a byl na kvalitnějších granulích, převáděli jsme i druhého pejsu na tyhle. Nimrali se ale oba. Vystřídali jsme postupně snad 20druhů granulí během dvou let, šli jsme od té vyšší třídy po nejvyšší...a nic. Jsou to velká plemena a krmit vařeným jsem si nějak netroufala navíc, semletá", že koupit z těch nejdražších granulí a nic lepšího pro psa nemůže ani být...Výsledkem bylo akorát to, že samojed nebýt chlupatý, vypadal jak srnče a průjmovali oba dva. Třetí rok jsem už nevydržela a zkusila na rady pejskařů BARF. Ten se tak úplně, nechytil" syrové maso mi žrát nechtějí, ale mírně ovařené začali a do dvou měsíců byli bez průjmů. Samojed začal konečně žrát s chutí, i když u něj to asi nikdy nebude u misky s drajvem Byli to už dospělí psi, takže nějakých výživových chyb jsem se až tak neobávala - to byly právě pro ně mnohem horší ty roky s průjmy. Dneska jsou pro ně granule vítaná pochoutka kterou dostávají jen tak spíše jako, na mls", ale už po nich neprůjmujou. Jo a to, že byli u misek dva, nepomohlo vůbec. Aby nemuseli žrát, dávali si různě přednost, ať to radši sní ten druhý, jen aby se panička nezlobila...A nepomáhaly stejně jako u zadavatelky: triky s vývary, Pribiňáky, škvarky, sádlem, paštikama, rybičkama...krmení Pangaminem...prostě zhola nic, snědli maximálně a trošku víc než jindy, ale předepsanou dávku nikdy Spíše mi připadlo, že čím víc jsem se něco do nich snažila dostat, tak jsem je akorát stresovala a oni se pak jako-by báli, už jíst cokoliv
xyzxyzxyz
napsal(a):
Pokud nemá průjem a nechce nic jiného, tak kolik si dá. Bude pak jak průtokáč. A pokud mu bude chutnat, tak bych mu ho zkoušela postupně "zahustit". Jde o to krmit ho pravidelně v určitý čas, aby se organismus naučil - aha bude 12 bude jídlo. Naši psi milují sladkou krupicovou kaši a ještě se žloutkem...a vůbec jakékoliv mléčné výrobky celý život. Možná zkuste i zakysanou smetanu, puding To, že přeroste jsou kecy, bude takový, jak mu velí genetika. Já doufám, že se rozežere. Může to být také tím, že prostě je vše nové a on nemá čas. Ale jak jsem psala výše, i buchty jsme čubě denně pekli, prostě musíte najít něco, co mu pojede.
napsal(a):
Kozi mleko take davam, i vyrobjy z nej, napr. Jogurt, tvaroh nebo syrovatku.
No, já kozu nechovám, tak horko těžko sháním ve zdravé výživě, teď prý se chystají na kůzlata, takže ho skoro nikde nemají, aspoň v obchodech říkají. Zkusím se porozhlídnout, zda bude "kozí jogurt", ale když je nouze o mlíko, tak to vidím bledě.

xyzxyzxyz
napsal(a):
No, já kozu nechovám, tak horko těžko sháním ve zdravé výživě, teď prý se chystají na kůzlata, takže ho skoro nikde nemají, aspoň v obchodech říkají. Zkusím se porozhlídnout, zda bude "kozí jogurt", ale když je nouze o mlíko, tak to vidím bledě.
Ja take nemam kozu , kupuji v obchode Grunt, tam maji z koziho mleka vyrobku dost
lev
napsal(a):
Pokud nemá průjem a nechce nic jiného, tak kolik si dá. Bude pak jak průtokáč. A pokud mu bude chutnat, tak bych mu ho zkoušela postupně "zahustit". Jde o to krmit ho pravidelně v určitý čas, aby se organismus naučil - aha bude 12 bude jídlo. Naši psi milují sladkou krupicovou kaši a ještě se žloutkem...a vůbec jakékoliv mléčné výrobky celý život. Možná zkuste i zakysanou smetanu, puding To, že přeroste jsou kecy, bude takový, jak mu velí genetika. Já doufám, že se rozežere. Může to být také tím, že prostě je vše nové a on nemá čas. Ale jak jsem psala výše, i buchty jsme čubě denně pekli, prostě musíte najít něco, co mu pojede.
Vážený či vážená "lev", skúste sa naučiť čítať. Ja som napísal presne toto:
Ale zo skúseností - psi kŕmení týmto mliekom mávajú tendenciu vyrásť hodne do výšky resp. Prerásť štandartnú výšku. Nikde teda netvrdím, že musí prerásť.
Teda ak reagujete na moje slová, bolo by vhodné byť presným (To, že přeroste jsou kecy).
xyzxyzxyz
napsal(a):
Ne, máme ho doma už přes týden a je to rottweiler, takže žravý plemeno, jen ten náš...
Pokud ho máte doma jen týden, tak bych tomu dala šanci. Může smutnit a třeba mu déle trvá než se rozkouká v novém prostředí...
Má žrádlo v misce pořád nebo mu dáváte příslušné dávky 4x denně?
lev
napsal(a):
Tak nové už to tu pro něj nemůže být, prolezl všechno, všude jsme se podívali, vše si očuchali. Velikost mě fakt netíží, velký pes by se mi líbil víc, ale smířila jsem se i s tím, že budu mít nejmenšího rtw na světě, nebo aspoň v okolí, hlavně aby byl zdravý a aby tu svou "dietu" vůbec přežil. Nic, budeme zkoušet, fakt je, že buchty mě nenapadly ani ve snu.
noemi
napsal(a):
Pokud ho máte doma jen týden, tak bych tomu dala šanci. Může smutnit a třeba mu déle trvá než se rozkouká v novém prostředí...
Má žrádlo v misce pořád nebo mu dáváte příslušné dávky 4x denně?
Přesně dle pokynů chovatele - žrádlo, to jest, co zrovna vymyslím, že ještě neměl a mohl by teda vzít, mu dávám cca co tři hodiny, a v samostatné misce má granule pořád, ale ani k nim nečuchl.
Docela mě udivuje, jak dlouho lidé vydrží nechat psy hladovět. Proč jim nutit granule, když je očividně odmítají? Skoro před rokem jsem dostala fenku, která odmítala granule. Když jsem si jí přebírala, vyžádala jsem si trochu granulí, aby přechod na jiné byl pozvolný. Dali mi je, ale s tím, že o ně stejně nestojí. Zeptala jsem se, čím jí tedy krmí, a oni že ničím, když nechce, tak nechce.
Doma jsem jí dala původní granule, ty nechtěla vůbec, tak jsem jí dala naše, ty trochu ujedla, ale nic moc. Tak jsem zajela do města a koupila všechno možné, konzervy, maso, mléčné výrobky a zkoušela. Nejvíc jí chutnali syrové maso a na něm krásně prospívá a jí s chutí. Přibrala 2 kila, z původních 6 na 8kg.
Zapomeňte na všechny tabulky, doporučení a najděte prostě cokoliv, co pejskovi chutná. I kdyby to měl být nezdravý sladký tvaroh, mléko, pamlsky pro psy, prostě cokoliv. Až bude jíst to, začněte pomalu přidávat maso. Nejlépe lehce ovařené nebo syrové dietní maso. Poměr postupně budete měnit směrem k vyvážené stravě.
Zapomeňte na rady, že velkému psovi nedokážete sestavit optimální krmnou dávku a musíte krmit granulemi. Celé generace psů vyrostly na mase a žádnou újmu neutrpěly.
xyzxyzxyz
napsal(a):
Tak nové už to tu pro něj nemůže být, prolezl všechno, všude jsme se podívali, vše si očuchali. Velikost mě fakt netíží, velký pes by se mi líbil víc, ale smířila jsem se i s tím, že budu mít nejmenšího rtw na světě, nebo aspoň v okolí, hlavně aby byl zdravý a aby tu svou "dietu" vůbec přežil. Nic, budeme zkoušet, fakt je, že buchty mě nenapadly ani ve snu.
Tak opatrně- buchty.
Myslela jsem, že mi zajde po vyžebraném vánočním cukroví.
Ale je fakt, že kobliha 1x za čas - bez problému, rohlík občas taky.
A za odměnu při cvičení by si nevzal třeba kousek masa? Spousta psů, kteří nechtějí žrát "jen tak", si za odměnu vezmou. Kamarádka takhle rozežrala totálního anorektika, prostě do misky vůbec nic nedostal a celou denní dávku skrmili při cvičení. Jak se takhle rozjedl, tak už pak baštil i normálně z misky.
aritim
napsal(a):
Docela mě udivuje, jak dlouho lidé vydrží nechat psy hladovět. Proč jim nutit granule, když je očividně odmítají? Skoro před rokem jsem dostala fenku, která odmítala granule. Když jsem si jí přebírala, vyžádala jsem si trochu granulí, aby přechod na jiné byl pozvolný. Dali mi je, ale s tím, že o ně stejně nestojí. Zeptala jsem se, čím jí tedy krmí, a oni že ničím, když nechce, tak nechce.
Doma jsem jí dala původní granule, ty nechtěla vůbec, tak jsem jí dala naše, ty trochu ujedla, ale nic moc. Tak jsem zajela do města a koupila všechno možné, konzervy, maso, mléčné výrobky a zkoušela. Nejvíc jí chutnali syrové maso a na něm krásně prospívá a jí s chutí. Přibrala 2 kila, z původních 6 na 8kg.
Zapomeňte na všechny tabulky, doporučení a najděte prostě cokoliv, co pejskovi chutná. I kdyby to měl být nezdravý sladký tvaroh, mléko, pamlsky pro psy, prostě cokoliv. Až bude jíst to, začněte pomalu přidávat maso. Nejlépe lehce ovařené nebo syrové dietní maso. Poměr postupně budete měnit směrem k vyvážené stravě.
Zapomeňte na rady, že velkému psovi nedokážete sestavit optimální krmnou dávku a musíte krmit granulemi. Celé generace psů vyrostly na mase a žádnou újmu neutrpěly.
No, právě o to jde, nenechat ho hladovět, ale, jak už jsem psala ani maso se nesetkalo s bůhví jakým nadšením, takže zkoušíme, hledáme, doufáme, zatím se zdá, že v hladovění si libuje on sám.
pidla
napsal(a):
A za odměnu při cvičení by si nevzal třeba kousek masa? Spousta psů, kteří nechtějí žrát "jen tak", si za odměnu vezmou. Kamarádka takhle rozežrala totálního anorektika, prostě do misky vůbec nic nedostal a celou denní dávku skrmili při cvičení. Jak se takhle rozjedl, tak už pak baštil i normálně z misky.
No tak je pravda, že zatím s ním moc necvičím - mám ho krátce a jsou mu asi dva měsíce, takže se teprve seznamujeme, teprve musíme na přeočkování, pak můžeme mezi ostatní psy a pak hned mažeme na cvičák, samozřejmě zatím hlavně se seznámit s ostatními psy.
xyzxyzxyz
napsal(a):
No tak je pravda, že zatím s ním moc necvičím - mám ho krátce a jsou mu asi dva měsíce, takže se teprve seznamujeme, teprve musíme na přeočkování, pak můžeme mezi ostatní psy a pak hned mažeme na cvičák, samozřejmě zatím hlavně se seznámit s ostatními psy.
Však nemusíte hned na cvičák. Takové ty základní blbinky (sedni, podej packu), prohlížení uší apod. Můžete cvičit i doma. S miminem pochopitelně po malých chvilkách, stačí minutka dvě, ale klidně víckrát denně. Však je to pracák, bude ho to bavit. A třeba se u té příležitosti i rozežere ;-) Pokud by u cvičení maso bral s chutí, můžete to dělat tak, že si nachystáte misku masa, chviličku pocvičíte, přitom ho budete odměňovat kousky masa z té misky, a po posledním cviku mu dáte misku dojíst.
xyzxyzxyz
napsal(a):
No, právě o to jde, nenechat ho hladovět, ale, jak už jsem psala ani maso se nesetkalo s bůhví jakým nadšením, takže zkoušíme, hledáme, doufáme, zatím se zdá, že v hladovění si libuje on sám.
To nebylo přímo na vás, spíš na ty, co psali, že 2 roky zkoušeli různé granule, než psovi dali maso. Štěněti bych klidně dala jídlo z vlastního talíře, samozřejmě nekořeněné, jen aby jedlo.

kopek
napsal(a):
Kozí mléko, tvaroh, syrovátku dostávali a dostávají všichni naši psi už desetiletí a nepřerostl ani jeden.Jeden dokonce byl na spodní hranici výšky.Doroste tam, co má v genech.
velrybka
napsal(a):
Zuby má v pořádku?Nemá něco zapíchlého v tlamičce?Jestli u chovatele žral normálně, je to divné.Rozbor trusu jste dělali? Pro "lev ", proč kuřecí křídla ?
Ano, zuby má v pořádku, kontroloval se skus. Jinak tlamu jsem mu kontrolovala několikrát - jako každé štěně trhal papír (první noc jsem neriskovala a i když jsem kontrolovala a nosila ven, tak jsem i podestlala), tak aby ho nesežral moc, takže ne, v tlamě nic zapíchlého nemá. Navíc, když už si něco vezme, tak skončí zjevně pro nezájem, ne pro bolest při žrádle.
scylla
napsal(a):
Měli jsme takovou holčičku čsv, do roka vypadala jako týraná hlady. Pak se to zlepšilo, ale jídlo nebyla nikdy její priorita.
Chápu, člověk má sice primárně strach o jeho zdraví, ale je fakt, že vysvětlovat lidem, že mu opravdu dávám nažrat, dokonce stále něco nového, co by mu snad mohlo chutnat, se mi taky nechce a on je vyhublej jak "africká kráva".
napsal(a):
Kozí mléko, tvaroh, syrovátku dostávali a dostávají všichni naši psi už desetiletí a nepřerostl ani jeden.Jeden dokonce byl na spodní hranici výšky.Doroste tam, co má v genech.
Zkusím se zeptat i Vás - jaké množství kozího mléka je podle Vás bezpečné (tím myslím, nezpůsobí průjem) u asi dvouměsíčního štěněte, co skoro nežere.
scylla
napsal(a):
Prostě jsou psi, kteří jsou fixovaní na žrádlo a psi, kteří žerou proto, aby mohli žít, nežijí proto, aby mohli žrát.
Vážně nepotřebuji a nechci mít místo psa kouli, ale on opravdu připomíná takový ty obrázky, co bývaly ve starejch učebnicích zeměpisu - africké krávy trpící suchem a tedy hladem, takže mám strach že nějak nepochopil, že aby žil, je nutno žrát. Navíc u štěněte vidím problém i v tom, že teď se mu vyvíjí kosti a vnitřní orgány a podvýživa na tomto všem zanechá velké následky.
xyzxyzxyz
napsal(a):
Vážně nepotřebuji a nechci mít místo psa kouli, ale on opravdu připomíná takový ty obrázky, co bývaly ve starejch učebnicích zeměpisu - africké krávy trpící suchem a tedy hladem, takže mám strach že nějak nepochopil, že aby žil, je nutno žrát. Navíc u štěněte vidím problém i v tom, že teď se mu vyvíjí kosti a vnitřní orgány a podvýživa na tomto všem zanechá velké následky.
No a zkoušela jste podat třeba ovoce/zeleninu?
A jaké granule má stále k dispozici?

Vím, že kočka není pes, nebo spíš naopak, ale na vašem místě bych zkusila kočičí kapsičky, kvalitní konzervy pro koťata. Nevím, co do nich výrobci dávají, ale můj pes by za ně chodil i po uších. Žádné jiné jídlo, žádný pamlsek ho tolik nenadchne, jako když otevřu kočkám konzervu.
xyzxyzxyz
napsal(a):
No právě.
Takže, pěkně jako s batoletem. Zkoušet, vymýšlet, nabízet.
Batole si taky neřekne, že má hlad.
Nabídnout třeba krupicovou kaši, pribiňáka a i to maso. Všechna masa.
O-uvařená
i syrová, možná i mleté. Mleté doma. V baleném mletém z masny, jsou nějaké
fuj přísady, ne kvůli kvalitě - kvůli zisku.
Selský rozum
.

Xyz..., když pominu možné zdravotní problémy - principiálně u zdravého štěněte - granule stále k dispozici jsou špatně. Jídlo mu dávejte jenom v ten čas krmení, možná bych mu dávala jen 3x denně. Předložit, chvilku nechat a sebrat. Žádné pamlsky.
Oba mí psi byli ze začátku nežraví a pomohlo až když jsem přestala blbnout, nabízet cokoliv a míchat do granulí a najela na normální režim (u jednoho to znamená ráno syrové večer grancle, druhý granule). Rovněž odmítli krmení vícekrát než 3x denně.
Otázka je jaké máte granule, ty jsme taky nějakou dobu ladili.
Já bych teda taky dávala krmení jen 3x denně a nenechávala plnou misku celý den. A zkusila bych mu podat vše (skoro), co mám doma.. Zkoušela jste třeba suchý chleba nebo rohlík? To třeba miluje moje psina a dá tomu přednost i před masem.. Můžete zkusit namazat kousek suchýho rohlíku máslem, sýrem, paštikou... Zkusila bych mu dát na pití nesolený vývar
Taky bych zkusila se se štěndem o jídlo rozdělit.. Třeba si namazat rohlík máslem se šunkou a jíst to před ním, mlaskat.. Mňam, mňam, chceš taky? a kousek mu ulomit.. Třeba by si dal říct
Dobrý den, všem děkuji za rady, stále zkoušíme, ale zjevně má svou hlavu a žrát se mu nechce, trošičku zabere jen na to, co ještě neměl, dnes například kombinace tvarůžek a sardinka, po druhé to už ale nevezme, takže fakt nevím, nápady už opravdu dochází. Nalákat ho na to, že jím já, už jsem taky zkoušela, nejdřív to vypadá nadějně, přiběhne, kouká, člověk by si myslel, že "pochtívá", chyba, jen jsem mu kousek strčila před hubu, otočil se a utekl. Že vypadá hrozně, s tím bych se snad i smířila, ale jaký to bude mít dopad na kosti, vnitřní orgány,..? toho se bojím hlavně. Takže ještě jednou děkuju za rady a těm, kdo mají podobný problém, držím palce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
kobroor
napsal(a):
Já bych teda taky dávala krmení jen 3x denně a nenechávala plnou misku celý den. A zkusila bych mu podat vše (skoro), co mám doma.. Zkoušela jste třeba suchý chleba nebo rohlík? To třeba miluje moje psina a dá tomu přednost i před masem.. Můžete zkusit namazat kousek suchýho rohlíku máslem, sýrem, paštikou... Zkusila bych mu dát na pití nesolený vývar
Taky bych zkusila se se štěndem o jídlo rozdělit.. Třeba si namazat rohlík máslem se šunkou a jíst to před ním, mlaskat.. Mňam, mňam, chceš taky? a kousek mu ulomit.. Třeba by si dal říct
Jak už jsem psala, měla a částečně ještě mám, psy stejné nimry jako zadavatelka. Bylo to na chlup stejné, nepomohly ani ty největší dobroty jako škvarky, slanina, sýry...všechno vždy jen částečně a na chvilinku. Nepomohlo se o jídlo dělit a mlaskat jak blbec psu to bylo jedno. Jen byl zvědavý co mám zajímavého, čichnul a odešel Rozežrali se (alespoň tak nějak do normálna, ale bitka o jídlo a vymetené misky to nebude asi nikdy) až někdy po třetím roce života...až jsem přešla na vařené, tím se to postupně zlepšilo.
Ach jo. Uvědomte si, že máte psa, ne prase. Mám teď taky štěně, velké plemeno, 10 týdnů. Nežere. Na můj vkus je hubená, i když ostatní říkají, že je to ještě ok, musím jí nutit. Má svoje kvalitní štěněcí granule, 3x denně, nenechávám pořád. A stejně by radši sežrala druhému psovi jeho seniorky. Když nesežere, co má, jsem u ní, dávám z ruky, chválím, případně dám nějaký povel, abych ji těmi granulemi mohla odměnit. Lepší se to. Ale nebudu z ní dělat popelnici a rozhazovat jí trávení jen proto, abych přišla na to, co jí chutná. Když se štěně dožilo 10 týdnů, něco žrát muselo. Přestaňte experimentovat, nastolte režim a vytrvejte. Mám kozy, teď před porodama - mléko není, ale i tak dostával pes na granule jen syrovátku. Za jedno - mléko je pro nás na sýry a další výrobky, za druhé mi syrovátka přijde pro psa bezpečnější. Rozmyslete si, čím chcete krmit (granule/barf/jiné) a toho se držte.