Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2015 13:19
paluskova

XXX.XXX.218.91

Prosím poraďte, mám kolii, psa. Máme dvoupatrový obytný dům, takže několik sousedů. Okolo domu oplocený pozemek, kam smíme jen naše rodina. Pes pěkně hlídá za plotem. Oštěkává, možná až moc. A k nám se přistěhovali noví sousedé. Naštěstí se budou za 14 dní stěhovat, berou omamné látky, dělají neplechu. Pes na ně za plotem štěká, ale to dělá na každého. A dnes jsem byla běhat, takže jsem ho měla na popruhu u pasu a čekám venku, až sousedka vyjde. Byla jsem na ní, tak na 2 kroky a pozdravily jsme se a jak se otáčela, tak pes na ní vyjel. Nekousl, zatáhla jsem ho, ale šel po kabátě. Bylo to nepříjemné. Tak si říkám, že bude muset nosit náhubek. Viděla jsem na jednom pejskovi takový látkový černý, jen okolo čumáku a pásek za ušima. Nevíte, kde by se dal sehnat? Ač jsou to hodně špatní sousedi, tak je mi ta situace velmi nepříjemná a mám z ní špatný pocit. Děkuji za radu. R.

21.1.2015 13:25
kopek

XXX.XXX.223.172

Pokiaľ sa jedná o susedu ako ju popisujete tak nekupujte náhubok. Za ušetrené peniaze ju pozvite na pivo či víno, tam si to "vyříkejte" a potom na to zabudnite. Psy často reagujú na osoby požívajúce alkohol alebo drogy takto negatívne.

21.1.2015 13:31
paluskova

XXX.XXX.218.91

Ach děkuji za uklidnění. No my právě s ní nemáme dobré vztahy a jak říkám za 14 dní se odstěhují. Jen jsem z té reakce psa celá přešlá. Vím, že není žádné ořezávátko, ale toto mne zaskočilo. Jdu se přeci jen mrkonout do zverimexu. Děkuji za každou radu.

21.1.2015 13:39
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

paluskova napsal(a):
Ach děkuji za uklidnění. No my právě s ní nemáme dobré vztahy a jak říkám za 14 dní se odstěhují. Jen jsem z té reakce psa celá přešlá. Vím, že není žádné ořezávátko, ale toto mne zaskočilo. Jdu se přeci jen mrkonout do zverimexu. Děkuji za každou radu.

Já bych náhubek koupila, nakonec je to i ochrana proti travičům, kteří se stále objevují. Jinak jestli jsou opilí nebo nafetovaní, pak pro psa jsou poodivní a i hodný pes po nich mlže vyjet. A už aby byli pryč, že

21.1.2015 13:42
denn

XXX.XXX.59.26

Pokud pro Vaši jistotu ten náhubek přeci jen chcete, kupte klasický kovový nebo plastový. Ten náhubek, který popisujete, je pravděpodobně něco na způsob veterinárního "medvěďáku", v tom psi nemůžou pořádně dýchat, tím pádem se ochlazovat, protože v něm neotevřou tlamu. Raději proto zvolte prostorný náhubek, i když otevře tlamu, opravdu přes něj nekousne a bude mu to příjemnější.

21.1.2015 16:25
pidla

XXX.XXX.106.11

Přesně tak, nejpohodlnější je prostorný kovový náhubek. Pokud vám to pomůže být víc v klidu, tak ať ho pes klidně nosí.
Jinak to, že pes občas vyjede na "divného" cizího člověka, je naprosto normální (spíš mi přijdou divní psi, kteří to nedělají). Pokud ho máte pod kontrolou, neublíží a jen zahrozí, není vůbec co řešit.

21.1.2015 19:25
darwi

XXX.XXX.11.52

Dají se koupit i pořádné nylonové, kdy si v nich pes může krásně zívnout a volně dýchat
http://www.magweb.cz/magweb/eshop/38-1-Cerna/593-2-Nahubky-nylon-muzles/5/1105-nahubek-cerny-Pit-Bull
Nelekejte se názvu "Pit-Bull" - lze tam zadat vlastní rozměry psa a náhubek i tak stojí 250, -, což je nic.
Jako dostat ránu kováčem, to by bylo dosti bolestivé...

21.1.2015 19:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

darwi napsal(a):
Dají se koupit i pořádné nylonové, kdy si v nich pes může krásně zívnout a volně dýchat
http://www.magweb.cz/magweb/eshop/38-1-Cerna/593-2-Nahubky-nylon-muzles/5/1105-nahubek-cerny-Pit-Bull
Nelekejte se názvu "Pit-Bull" - lze tam zadat vlastní rozměry psa a náhubek i tak stojí 250, -, což je nic.
Jako dostat ránu kováčem, to by bylo dosti bolestivé...

Volně dýchat ?
Jedině kovový !

21.1.2015 20:08
darwi

XXX.XXX.11.52

rapotacka11 napsal(a):
Volně dýchat ?
Jedině kovový !

No pokud si necháte ušít dostatečně volný proč ne?
Látkový se dá hezky složit a je skladný, paní má očividně problém jen se sousedkou, tak nač by měla tahat kováč?

21.1.2015 21:07
Nicola

XXX.XXX.213.74

Taky jsem se snažila pro psa sehant jiný náhubek než kovový, takové ty plastové jsou nesedící katastrofa a ty nylonové ve velikosti, kdy si pes pohodlně zívne, jsou v krizové situaci naprosto nedostačující a pes i přes tento měkký náhubek je schopen pořádně kousnout...nakonec jsme skončili u kovového, naštěstí tak často potřeba není, protože funkci sice plní, ale našemu torpédu je úplně jedno jak velkou modřinu s ním udělá...

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2015 08:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud pes vyjede na takové individum jak popisuje zadavatelka, tak by měl být ještě pochválen
můj předešlý pes když jsme potkali něco takového nepustil to ke mě blíž jak na dva metry. Jinak když nutně chcete dát psovi náhubek tak bych také dala kovový, ale jen kvůli tomuhle jednomu incidentu bych to neřešila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík