Pes po kastraci - pudy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2015 21:09
star

XXX.XXX.171.210

Zdravím smajlík
Pes, 1, 5 let, nyní jsme 21 dní po kastraci ( varle v bříšku)..
Prosím o radu, neznám v okolí žádného kastráta, takže nevím jak moc se změní povaha pejska.
Doteď při svých choutkách naskakoval na plyšáka.Nyní ho vyžaduje...
Jak to vlastně je? Myslela jsem, že po kastraci ho přejdou choutky a ztratí apetit...
Vím, že to je asi hloupý dotaz, vet říkal, že hormony se srovnají do půl roku, jenom prostě nevím, jestli zvyk je železná košile, nebo ho choutky přejdou...děkuji.

21.1.2015 21:58
lev

XXX.XXX.253.186

Je pouze neplodný, nic víc, krytí je schopný a pokud ho v tom ještě budete podporovat...klidně i za háravkou zdrhne.

21.1.2015 22:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

star napsal(a):
Zdravím smajlík
Prosím o radu, neznám v okolí žádného kastráta, takže nevím jak moc se změní povaha pejska.
Jak to vlastně je? Myslela jsem, že po kastraci ho přejdou choutky a ztratí apetit...
Vím, že to je asi hloupý dotaz, vet říkal, že hormony se srovnají do půl roku, jenom prostě nevím, jestli zvyk je železná košile, nebo ho choutky přejdou...děkuji.

No, dle mého má to vyžití na plyšákovi tak zafixované, že ho to nepustí ani po kastraci. Uvědomte si, že jste mu nechala vzít kulky, ne naučený vzorec chování.

A je to vždy pes od psa - většinou pokud nikdy pes nekryl, tak vskutku všechny nepříjemnosti (zdrhání za háravkama, nežraní při hárání feny v okolí, značkování kvůli háravce, apod.) vymizí. Ale v případě, že už pes kryl či to má chování již pevně zafixované, to bude dělat i po kastraci dále. Krom toho hladovění, to většinu kastrátů přejde vždy. Ale klidně někteří zdrhají za háravkou a snaží se jí nakrýt, atd. Akorát bez toho, aby z toho něco bylo.

22.1.2015 07:10
mgtka

XXX.XXX.36.4

Kastrovali jsme mamčina tehdy sedmiletého psa, na vesnici už mu dokonce jedny děti běhají takže už věděl na co to má a vše bylo lepší než jsem doufala.
Přibral jen velmi nepatrně(a to byl vždy pěkně štíhlounký) a když moje fenky hárají jen je čuchá, to je tak vše. Asi když mu to nikdo nezakazuje jako kdysi už to není ono. Temperament měl stále stejný, možná je trochu více mamánek(že se více chce mazlit), ale to jenom možná.

22.1.2015 08:47
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

star napsal(a):
Zdravím smajlík

Asi nikdy nepochopím majitele, kteří nechávají svého psa, aby stále dokola oprcával nějakého oslizlého plyšáka nebo polštář. Fuj.

Přidejte reakci

Přidat smajlík