Lepší pes - pomoc s výchovou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2015 09:53
žížalka

XXX.XXX.49.186

Ted jsem náhodou otevřela odkaz na lepšípes@seznam.cz Štěpánka Vlnová,

chci se zeptat, co na to říkáte a jestli s tím má někdo zkušenosti a odborností
nabízeného. Děkuji moc.

23.1.2015 09:59
žížalka

XXX.XXX.49.186

Ještě totiž přemýšlím, že bych to s bišonkou využila, ale nechci nadělat - víc škody
než užitku...
Nejsem " z pomocné školy " a tak bych viděla, jak se s malou zachází /při cvičení / a pokud
bych zjistila negativa - přímo na místě- tak bych to vzdala... Ale jestli by nebylo
už třeba pozdě...

23.1.2015 10:10
scylla

XXX.XXX.233.249

Hlavně nikdy nedávejte psa z ruky žádnému výcvikáři na světě, je to váš pes a rady a postupy filtrujte před jednu dokonalou poučku - co nechceš, aby dělali tobě, nedělej psovi. Pak nebudete potřebovat ani toho výcvikáře.

23.1.2015 10:38
žížalka

XXX.XXX.49.186

scylla napsal(a):
Hlavně nikdy nedávejte psa z ruky žádnému výcvikáři na světě, je to váš pes a rady a postupy filtrujte před jednu dokonalou poučku - co nechceš, aby dělali tobě, nedělej psovi. Pak nebudete potřebovat ani toho výcvikáře.

Děkuji za názor, přesně jak píšete.. Už mi to bylo nabízeno - před 5ti měsíci,
abych jí dala na měsíc na převýchovu a socializaci mezi jiné psy, atd.
samozřejmě jsem to neudělala a nikdy neudělám, ale pomoc s jejím strachem
a útočností na vše, co se vlastně pohybuje - bych uvítala, už to trvá - tento problém,
půl roku, a at se snažíme sebevíc, tak jestli je tam nějaký posun - tak jen
opravdu minimální... Fence bylo včera 9 měsíců a nechci, aby ten strach, či bojácnost jí zůstala.
Ten odkaz - vlastně je i v našem regionu -táborsko, ale ta slečna či ml. Paní, je tak
mladá, že nevím, nevím, ale třeba se pletu...

23.1.2015 10:46
scylla

XXX.XXX.233.249

Bydlím kousek od Tábora, můžeme se někdy domluvit. Mám teď "štěnici" 4 měsíce a také musíme socializovat a nemáme moc kde. Škoda, že už není můj starší pejsek, ten by jí moc pomohl.

23.1.2015 10:54
žížalka

XXX.XXX.49.186

Jsem potěšena a moc to uvítám, chci bišonce pomoc co nejvíc, třeba stačí málo...
Jsme přímo z Tábora -z příměstské části. Jak to uděláme ? Díky.

23.1.2015 19:00

Test.

23.1.2015 19:00

Test.

23.1.2015 19:32
Nicola

XXX.XXX.213.74

Já teda nevím jak by to viděli zkušenější, ale podle mě by se mělo štěně ze začátku seznamovat hlavně s psychicky vyrovnanými psy, i když ve čtyřech měsících už jich určitě vidělo dost, tak si myslím, že na labilnější jedince je ještě brzo. Tak ale záleží na povaze štěněte a na tom, jaké máte zkušenosti s bázlivými psy. Co se týče bázlivé bišonky, z vlastní zkušenosti mohu říct, že pro ni divočejší štěně může být obrovský a nesnesitelný stres, fena se proti štěněti obrátí a pro oba psy to bude zkušenost plná stresu a nepochopení. Pro bázlivého psa (předpokládám, že se tedy bojí psů) by byl nejlepší ovladatelný vyrovnaný a klidný pes, kterého si bude moct bišonka sama očuchat a sama postupovat tak, jak zvládne, aniž by o ni druhý pes jevil moc velký zájem. Záleží ale také jaké jsou projevy strachu, třeba moje fena při pokusu cizího psa (klidně i 2 měsíčního štěněte) o seznámení (stačilo přiblížení na půl metru) reagovala agresí a neváhala kousnout, naštěstí jsme našli psa "učitele", který ji toho pomalu zbavoval a fena se zlepšila.

23.1.2015 20:06
žížalka

XXX.XXX.49.186

No, ta moje bišonka má asi strach - třeba z běžkařů, nebo kolařů, prostě asi
rychlých pohybů, když spatří kolaře aj. Tak se na vodítku může zbláznit, agresivně
štěká a vyráží prudce směrem na " věc ", je to jak " krocení divokýho bejka ".

Snažíme se jí zabavit i otočit od " té věci ", někdy si ani nevšimne, že něco jelo / kolař /,
anebo všimne, ale je v tu chvíli klidná, ale většinou - krotím býka, nevěřila
bych co " agrese " nebo strachu, ve štěněti může být... Kdoví, jak by to bylo - jak by se chovala,
kdyby byla navolno, ale mám obavu, že by zabila sebe i cyklistu...

Pejsků potkáváme ted dost, běží k nim / jsou hodní /, ale lítá kolem nich jak
doopravdy blázen - jestli z radosti nebo ze strachu - a to asi spíš, je jak divoká
ještěrka, ani jí nechytnu, jak šílí, ale po nějaké době se trochu zklidní...

Nevím, že co je u nás doma, se setkala s nějakou špatnou zkušeností tohoto typu,
nejsem si toho vědoma, určitě nesetkala...v autě jezdí strašně ráda a moc si to
užívá, ale pokud vidí z okna auta psa - tak zase agresivně štěká - v 90 %.
Nevím co s tím dělat a tím pomoci jí, ale i nám...

24.1.2015 16:14
žížalka

XXX.XXX.49.186

Ještě musím dodat, že moje bišonka nikoho nekouše, ani lidi, ani pejsky,
celých
půl roku co jí máme, jsem od ní neměla jediný kousanec - ani náznakem,
prostě nikdy nikoho nekousla, prostě se bojí a neví co jí čeká při setkání
s cizím pejskem, pokud je to pro ní v pohodě, tak se skamarádí...
Kdyby byla " nebezpečná ", tak by se asi nemohla ani kamarádit s RTW
a vlastně se skamarádily hned po seznámení, ale malá ze začátku trochu
s odstupem, protože je proti RTW, pidipes...
Když to ted píšu, tak bych řekla, že je divoká a bojácná -ne agresivní, ale na
vodítku to tak může vypadat, když se vzpíná a "bojuje "...

24.1.2015 19:23
Nicola

XXX.XXX.213.74

Tak to je dobře, že její strach asi bude jen z toho že neví, co ji čeká, pak se to řeší docela dobře tím, že se bude psovi ukazovat co možná nejvíc věcí, aby se otrkal a bude to dobré. Já jen když jste napsala že útočí, tak jsem si představila to, co dělala moje fena a proto jsem napsala to varování. Samozřejmě takhle po internetu těžko odhadu jak vážně to útočení pes myslí, to už je na posouzení těch, co psa vidí na vlastní oči:).

24.1.2015 22:01
papuchalk

XXX.XXX.96.38

žížalka napsal(a):
No, ta moje bišonka má asi strach - třeba z běžkařů, nebo kolařů, prostě asi
rychlých pohybů, když spatří kolaře aj. Tak se na vodítku může zbláznit, agresivně
štěká a vyráží prudce směrem na " věc ", je to jak " krocení divokýho bejka ".

Snažíme se jí zabavit i otočit od " té věci ", někdy si ani nevšimne, že něco jelo / kolař /,
anebo všimne, ale je v tu chvíli klidná, ale většinou - krotím býka, nevěřila
bych co " agrese " nebo strachu, ve štěněti může být... Kdoví, jak by to bylo - jak by se chovala,
kdyby byla navolno, ale mám obavu, že by zabila sebe i cyklistu...

Pejsků potkáváme ted dost, běží k nim / jsou hodní /, ale lítá kolem nich jak
doopravdy blázen - jestli z radosti nebo ze strachu - a to asi spíš, je jak divoká
ještěrka, ani jí nechytnu, jak šílí, ale po nějaké době se trochu zklidní...

Nevím, že co je u nás doma, se setkala s nějakou špatnou zkušeností tohoto typu,
nejsem si toho vědoma, určitě nesetkala...v autě jezdí strašně ráda a moc si to
užívá, ale pokud vidí z okna auta psa - tak zase agresivně štěká - v 90 %.
Nevím co s tím dělat a tím pomoci jí, ale i nám...

A opravdu je to strach? Podle popisu bych to tipovala spíš na "děsně chci honit tu tu zajímavou věc, jenže nemůžu a tak frustrovaně řvu"... Pokud je to tak, tak by možná nebylo od věci zkusit s ní coursing, aby ty lovecké pudy vybila.
A k tomu samozřejmě poslušnost a ovladatelnost. Když už je v "rauši" (ať je to strach, nebo lovecká vášeň), tak nic moc nenaděláte, musíte trénovat tak, aby ještě vnímala. Choďte s ní cíleně k cyklostezkám, sedněte si kus od stezky a sledujte spolu ty cyklisty v dálce. Občas pár povelů, hra... A postupně (týdny) se posunujte k cyklistům blíž a blíž.

25.1.2015 10:27
žížalka

XXX.XXX.49.186

papuchalk napsal(a):
A opravdu je to strach? Podle popisu bych to tipovala spíš na "děsně chci honit tu tu zajímavou věc, jenže nemůžu a tak frustrovaně řvu"... Pokud je to tak, tak by možná nebylo od věci zkusit s ní coursing, aby ty lovecké pudy vybila.
A k tomu samozřejmě poslušnost a ovladatelnost. Když už je v "rauši" (ať je to strach, nebo lovecká vášeň), tak nic moc nenaděláte, musíte trénovat tak, aby ještě vnímala. Choďte s ní cíleně k cyklostezkám, sedněte si kus od stezky a sledujte spolu ty cyklisty v dálce. Občas pár povelů, hra... A postupně (týdny) se posunujte k cyklistům blíž a blíž.

Nevím, jestli je to 100% strach, ano, chtěla by " to " honit, chová se venku jak honicí a lovecký pes, - už jsem to psala na svém tématu " Pro výcvikáře ", je hyperaktivní a hůř
se zvládá, protože je pořád jako " nastartovaná "...

Auta ani jiné psy " nehoní " / chodíme i do města, kde je dost velký provoz /, v přírodě
potkáme psa a neví co bude, ale když vidí, že jdeme dál, tak se k němu rozběhne - jako
juknout - co a kdo to je - a lítá, potkáme ho do hodiny znova / ten samý pes/ a vlastně se chová
stejně...
Víte, ten Váš nápad, je asi dobrý, ale, ted se omlouvám, jestli na to odpovím laicky,

je to bišonka a já bych jí nerada v tom " podporovala " - v tom lovení, v noci jsem o tom Vašem návrhu přemýšlela a jestli - tak jí něco takového udělat na zahradě, nevím, jestli by se takhle vybila na zahradě a venku by pak byla trochu " normální ", ale nevím, jestli by to pomohlo...

Občas jdeme ven s 5 letou fenkou RTV a to se chová úplně " normálně ", nejsou na ní
vidět nějaké lovecké pudy, neskáče do příkopů, nemá potřebu zdrhat daleko do lesa
za zvěří - / bojím se kanců /.
Na cyklostezky chodit budeme, ted, sem - tam, na vycházce přejede kolista, jo a taky jí
vadí, když někdo veze kočárek s dítětem, štěká a štěká, pomalu by vlítla pod kočár,
tak jsem si myslela, že se kočárů bojí a brání se..., že má ten strach - protože se " ta věc "
taky pohybuje...
Už nás napadlo vyndat z půdy kolo, že na něm na zahradě budeme denně jezdit, aby to
sledovala, taky na vycházce před ní klušu, aby si uvědomila, že běžkař - jí nic neudělá...
Pokud tedy je to strach a ne, že chce " ulovit běžkaře a kolaře "...

Máme doma, ještě dva starší bišonky a s tímhle jejím chováním, nemám absolutně
žádnou zkušenost, toto chování u bišonka - je pro mně velkou neznámou a opravdu
se tím dost trápím..

Možná si všichni řeknou - ta nadělá, je to jen bišon, ale pokud je nezvladatelný,
tak to je pomalu stejné, jako s velkým psem, protože mu jde vlastně venku o život...

Nechceme jí rvát celý život na dlouhé šnůře, aby nám neutekla za kancem nebo koněm - už
se taky stalo před dvěma měsíci, že citila na cestě konské stopy a zdrhla 300m po stopě...
Povel - ke mně - trénujeme stále, je to tak 95%

Jak jste psala, že - nemůžu honit, tak " flustrovaně řvu ", tak to je asi přesně ONA...,
ale jestli je to, že nemůže lovit a nebo se děsně bojí, to ví asi jen bůh...

Koupila jsem aporty, vrhající míč se šnůrou, létající malé talíře, aby se zabavila,
na zahradě si sní hraju a vrhám míče jak blázen, aby se trochu vyřádila,
chodíme každý den ven- 1.5h, hážeme aporty a klacíky, aby měla ještě víc pohybu,
taky mě napadlo přivázat nějakou štětku na dlouhou šnůru a tahat jí za sebou, aby
něco jako honila, ale můžu tak maximálně klusat - mám jedno koleno v "háji" a nebo
si pořídit něco na baterky, aby to běželo místo mě, a to by pak třeba nebyl špatný
nápad... Ale budu jí nadále podporovat " v lovení "...

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2015 13:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

žížalka napsal(a):
Nevím, jestli je to 100% strach, ano, chtěla by " to " honit, chová se venku jak honicí a lovecký pes, - už jsem to psala na svém tématu " Pro výcvikáře ", je hyperaktivní a hůř
se zvládá, protože je pořád jako " nastartovaná "...

Auta ani jiné psy " nehoní " / chodíme i do města, kde je dost velký provoz /, v přírodě
potkáme psa a neví co bude, ale když vidí, že jdeme dál, tak se k němu rozběhne - jako
juknout - co a kdo to je - a lítá, potkáme ho do hodiny znova / ten samý pes/ a vlastně se chová
stejně...
Víte, ten Váš nápad, je asi dobrý, ale, ted se omlouvám, jestli na to odpovím laicky,

je to bišonka a já bych jí nerada v tom " podporovala " - v tom lovení, v noci jsem o tom Vašem návrhu přemýšlela a jestli - tak jí něco takového udělat na zahradě, nevím, jestli by se takhle vybila na zahradě a venku by pak byla trochu " normální ", ale nevím, jestli by to pomohlo...

Občas jdeme ven s 5 letou fenkou RTV a to se chová úplně " normálně ", nejsou na ní
vidět nějaké lovecké pudy, neskáče do příkopů, nemá potřebu zdrhat daleko do lesa
za zvěří - / bojím se kanců /.
Na cyklostezky chodit budeme, ted, sem - tam, na vycházce přejede kolista, jo a taky jí
vadí, když někdo veze kočárek s dítětem, štěká a štěká, pomalu by vlítla pod kočár,
tak jsem si myslela, že se kočárů bojí a brání se..., že má ten strach - protože se " ta věc "
taky pohybuje...
Už nás napadlo vyndat z půdy kolo, že na něm na zahradě budeme denně jezdit, aby to
sledovala, taky na vycházce před ní klušu, aby si uvědomila, že běžkař - jí nic neudělá...
Pokud tedy je to strach a ne, že chce " ulovit běžkaře a kolaře "...

Máme doma, ještě dva starší bišonky a s tímhle jejím chováním, nemám absolutně
žádnou zkušenost, toto chování u bišonka - je pro mně velkou neznámou a opravdu
se tím dost trápím..

Možná si všichni řeknou - ta nadělá, je to jen bišon, ale pokud je nezvladatelný,
tak to je pomalu stejné, jako s velkým psem, protože mu jde vlastně venku o život...

Nechceme jí rvát celý život na dlouhé šnůře, aby nám neutekla za kancem nebo koněm - už
se taky stalo před dvěma měsíci, že citila na cestě konské stopy a zdrhla 300m po stopě...
Povel - ke mně - trénujeme stále, je to tak 95%

Jak jste psala, že - nemůžu honit, tak " flustrovaně řvu ", tak to je asi přesně ONA...,
ale jestli je to, že nemůže lovit a nebo se děsně bojí, to ví asi jen bůh...

Koupila jsem aporty, vrhající míč se šnůrou, létající malé talíře, aby se zabavila,
na zahradě si sní hraju a vrhám míče jak blázen, aby se trochu vyřádila,
chodíme každý den ven- 1.5h, hážeme aporty a klacíky, aby měla ještě víc pohybu,
taky mě napadlo přivázat nějakou štětku na dlouhou šnůru a tahat jí za sebou, aby
něco jako honila, ale můžu tak maximálně klusat - mám jedno koleno v "háji" a nebo
si pořídit něco na baterky, aby to běželo místo mě, a to by pak třeba nebyl špatný
nápad... Ale budu jí nadále podporovat " v lovení "...

Jak už tu někdo zmiňoval, vemte ji na coursing.

25.1.2015 15:18
pidla

XXX.XXX.106.11

Coursing ji nerozloví, naopak - naučí ji, kdy se loví a kdy ne. Další věc, která se dá udělat i doma a s bolavým kolenem, je přivázat aport nebo hračku na špagát na delší klacek, udělat takovou jakoby udici. Tím se dá mávat a nechat fenku, aby to lovila. Ale paralelně trénujte klid, poslušnost a ovladatelnost u všech těchto hraček! Ne aby si fenka vyběhla za odhozeným míčkem, kdy sama chce, ale aby počkala až na váš povel. Jinak se ještě víc "rozlítá" a bude to naopak na úkor ovladatelnosti venku na procházkách - prostě pokud se doma naučí, že za míčkem může běhat dle vlastního rozhodnutí, tak pak bude platit, že i za cyklisty a zvířátky může běhat dle libosti.

2.4.2015 13:08
žížalka

XXX.XXX.49.186

scylla napsal(a):
Bydlím kousek od Tábora, můžeme se někdy domluvit. Mám teď "štěnici" 4 měsíce a také musíme socializovat a nemáme moc kde. Škoda, že už není můj starší pejsek, ten by jí moc pomohl.

Pro Scylu,

nevěděla jsem kam to napsat, tak jsem se vrátila na starší vlákno...

Scylo, chtěla jsem Vás poprosit a požádat, jestli ještě ta nabídka od Vás platí, že bych mohla s malou třeba zajet k Vám, nebo k nám, je mi to úplně jedno - jsem pojízdná...
Samozřejmě až se umoudří trochu počasí. Budu ráda, když budete souhlasit a předem děkuji.
email zizalka.tabor@seznam.cz

Pokud byste nechtěla, at z jakéhokoliv důvodu, prosím, napište mi to do emailu, pochopím to, obavy mít nemusíte, myslím, že se malá hodně, hodně zlepšila

Přidejte reakci

Přidat smajlík