Potřebovala bych prosím poradit.Mám 4, 5 měs.štěně šelie váha 6 kg.Krmím ND low grain dostává 3x denně po 50 g, ale je pořád hladový a hubený.Dnes jsem mu zkusila schválně dát 200 g a on to sežral což byla dle dávkování překrocena celodenní dávka.Granule nekouše jen hltá.Máte někdo zkušenost jestli jiné granule nebo jiná rada.Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ricmon, údaje o dávkování na pytli jsou čistě orientační! Řídit se musíte konkrétním psem a jeho výživovým stavem!
ricmon
napsal(a):
Děkuji za odpovědi.Já mu dávám i víc než je uvedeno, ale aby snědl jednou tolik než je uvedeno.Má 6 kg a nemůže přece sníst 300 g jako 20 kg pes.Navíc ještě pamlsky.Měl giardie, ale to už máme vyléčené, kontrolní stolice před 14 dny již byla v pořádku.
Jasně, nemůže sníst 300g - lepší je, když je vyhublý a hladový
Každý pes je jiný a do tabulek se všichni nevejdou. Pro představu: kamarádka má křížence šeltie, který v růstu potřeboval dávku masa kolem 20% své váhy denně. To je ČTYŘNÁSOBEK doporučené dávky.
papuchalk
napsal(a):
Jasně, nemůže sníst 300g - lepší je, když je vyhublý a hladový
Každý pes je jiný a do tabulek se všichni nevejdou. Pro představu: kamarádka má křížence šeltie, který v růstu potřeboval dávku masa kolem 20% své váhy denně. To je ČTYŘNÁSOBEK doporučené dávky.
Tak to určitě není lepší.Mě nejde o to, že bych chtěla ušetřit, ale abych mu tím nějak neublížila.

Zapojte selský rozum, pokud vidím, že pes je hubený, nebudu se dívat na nějaké tabulky, co si píše výrobce a budu krmit tak, aby pes přibral a taky ho naučte kousat, chudák granule polyká. Přidávejte mu taky čerstvou potravu, (syrové, bez tepelné úpravy), maso, ryby, vnitřnosti, kuřecí krky, skelety, chrupavčité kosti( např. Hovězí trachea), syrové, aby se zabavil, nutilo ho to naučit, že se potrava kouše a nepolykají se jen, broky". Do masa mu na jemno nastrouhejte různou zeleninu, dávejte kvalitní bílý jogurt, doplnťe různými semínky, lněné, mleté ořechy, přikápněte dobrý olej-losos, pupalka, olivovový. Atd...výběr je tak pestrý.
napsal(a):
Zapojte selský rozum, pokud vidím, že pes je hubený, nebudu se dívat na nějaké tabulky, co si píše výrobce a budu krmit tak, aby pes přibral a taky ho naučte kousat, chudák granule polyká. Přidávejte mu taky čerstvou potravu, (syrové, bez tepelné úpravy), maso, ryby, vnitřnosti, kuřecí krky, skelety, chrupavčité kosti( např. Hovězí trachea), syrové, aby se zabavil, nutilo ho to naučit, že se potrava kouše a nepolykají se jen, broky". Do masa mu na jemno nastrouhejte různou zeleninu, dávejte kvalitní bílý jogurt, doplnťe různými semínky, lněné, mleté ořechy, přikápněte dobrý olej-losos, pupalka, olivovový. Atd...výběr je tak pestrý.
Maso také dostává, pangamin a mořskou řasu.Na kousání kupuji uši.Ráda bych aby kousal a nehltal, ale jak ho to naučím?
napsal(a):
Jinak děkuji za radu.Přemýšlela jsem, že bych přešla na barf, ale kde kupovat maso pro jednoho psa.
ricmon
napsal(a):
Potřebovala bych prosím poradit.Mám 4, 5 měs.štěně šelie váha 6 kg.Krmím ND low grain dostává 3x denně po 50 g, ale je pořád hladový a hubený.Dnes jsem mu zkusila schválně dát 200 g a on to sežral což byla dle dávkování překrocena celodenní dávka.Granule nekouše jen hltá.Máte někdo zkušenost jestli jiné granule nebo jiná rada.Děkuji.
Necpěte mimino do šablony a krmte ho tak, aby bylo v dobré kondici a nemělo hlad. Tabulky jsou k ničemu.
ricmon
napsal(a):
Maso také dostává, pangamin a mořskou řasu.Na kousání kupuji uši.Ráda bych aby kousal a nehltal, ale jak ho to naučím?
Sušené uši nekupujte, jsou buď chemicky konzervované, nebo žluklé/plesnivé. Stačí přičichnout si - určitě nevoní jako čerstvě usušené, ale smrdí, že? Pro štěně ve vývinu nic moc... Na žvýkání a zabavení jsou skvělé hračky Kong naplněné masem a zamražené. Pokud máte sušičku potravin, dají se sušit třeba hovězí trachey, ty jsou pro takhle malého psa ideální - doma usušené jsou čerstvé a voní.
Granule kousat nebude, leda by byly obrovské.
papuchalk
napsal(a):
Sušené uši nekupujte, jsou buď chemicky konzervované, nebo žluklé/plesnivé. Stačí přičichnout si - určitě nevoní jako čerstvě usušené, ale smrdí, že? Pro štěně ve vývinu nic moc... Na žvýkání a zabavení jsou skvělé hračky Kong naplněné masem a zamražené. Pokud máte sušičku potravin, dají se sušit třeba hovězí trachey, ty jsou pro takhle malého psa ideální - doma usušené jsou čerstvé a voní.
Granule kousat nebude, leda by byly obrovské.
Bohužel sušičku nemám.Kouknu na ty hračky, děkuji.

Nemusíte krmit úplně BARF, do začátku bude stačit, pokud je zvyklý na granule, když asponˇ1 jeho krmná dávka bude maso. Přijímá vám syrové? Myslím, že ho budete muset první naučit. Zkuste nejdříve maso, např. Kousek hovězí svaloviny, k tomu přihodťe srdce, ledvinku, játra, vemínko, žaludky, - něco si z toho vyberte, co budete mít, jen velmi krátce povařte, jen nechte maso zatáhnou, přidejte trochu hodně na měkko uvařené rýže, nastrouhejte např. červenou řepu-trošku a dejte mu k tomu 2 syrové kuř. Krčky. Zamíchejte mu to všechno dohromady, at to má teplé, uvidíte, jak mu bude chutnat. Až postupně, mu tam vždy přihodťe kousek syrového, aby se naučil jíst syrovou stravu.Plno receptů na Barf je na manwe.cz, na baron.cz, se taky mnoho dozvíte, měla jsem od nich i maso a opravdu pěkné, perfektně baleno, snadno skladovatelné v mrazáku, potom bonoda poradna Mvdr. Štourače. Pokud budete chtít krmit jen BARF, musíte si o tom něco načíst. Manwe- dost přehledné články + 2 knihy od p. Novosádové. Pro šeltičku si myslím nebude problém sehnat maso kdekoliv v masně, mě zaváží krmiva Nýřany, odkud jste, třeba k vám taky zaváží a nevíte o tom, naberu vždycky tak 20 kg, naporcuju na- balíček/den, no ale kupuju taky různě, minule bylo v akci kuře v Albertu za nějakých 49/kg, koupila jsem 2 pro psa apod.To samé vnitřnosti, žaludky, srdce aj. Hlavně POZOR do začátku na kosti. !VŽDY SYROVÉ! Nikdy tepelně upravené, ze začátku pro prcka měkké chrupavčité( trachea, hov. Lopatka, jemné kuř. Krky, skelet, jemnější vždy musí být kost obalena masem, NE-holé, ostré, žebírka z grilu, kuř. Stehenní dlouhé obrané od masa apod. Mleté chrupavčité, mají i u barona.

Tu tracheu, mu dejte na žužlání syrovou, žádnou sušenou ze zverimexu, odkrojte si tak 5 cm a uvidíte, jak si bude pěkně žužlat.
To je problém řady značek. Pravděpodobně schválně dávkování trochu podhodnocují, aby krmná dávka v porovnání s jinými značkama vyšlo levněji. Na druhou stranu, psi jsou stále obéznější, takže nižší dávkování dáva do určité míry smysl, ale dávkovací tabulky jsou velmi, velmi orientační a musíte dát vašemu pejskovi tolik, kolik potřebuje.

Já si objednávám tracheu s masem, co mi vozí krmiva Nýřany. Ptejte se všude možně, snad seženete. To je bezva pejsek, když vám tak pěkně všechno papká, máte hodně ulehčenou práci.
ricmon
napsal(a):
Tak jsem se rozhodla přejít na Barf.Může mi prosím někdo pomoct s výpočtem krmné dávky na den.Kolik čeho v gramech.Moc děkuji.
Www.manwe.eu - celý pravý sloupec. Je tam i kalkulačka.
Řiďte se ale hlavně zdravým selským rozumem - není třeba dodržovat vše do detailu.
Náš 12-tikilový pes, aby přibral, dostával denně půl kila masa...teď už jsme na cca 300 g (vážím si to spíše pro vlastní orientaci, protože ta dávka u různých druhů mas nelze odhadnout).

rapotacka11
napsal(a):
Aby "nepapkal", když je furt hladovej .
Tak to zase tak nehrotte, hlavni je, ze ted uz se snad nazere.

ricmon
napsal(a):
Tak už máme objednáno z Nýřan snad bude pejsek spokojený.
Gratuluju, jste dobra.

ricmon
napsal(a):
Také od rána studuji na stránkách Manwe tak snad to zvládnu.
To vite, ze zvladnete, neni to zadna veda
napsal(a):
Tak já nevím, jestli lze psa nějak naučit kousat potravu...? Příbuzní mají psa (kterého si relativně často půjčuji) a ten od malého štěnda do dneška (je mu tuším necelých 6 let) jídlo prostě polyká - jakékoliv jídlo (tedy vyjma žvýkacích pamlsků). Konkurenci u misky nemá, důvod nevím, a v jeho věku jej to už asi neodnaučíme. Je to špatně?
fikovnice
napsal(a):
Tak já nevím, jestli lze psa nějak naučit kousat potravu...? Příbuzní mají psa (kterého si relativně často půjčuji) a ten od malého štěnda do dneška (je mu tuším necelých 6 let) jídlo prostě polyká - jakékoliv jídlo (tedy vyjma žvýkacích pamlsků). Konkurenci u misky nemá, důvod nevím, a v jeho věku jej to už asi neodnaučíme. Je to špatně?
A co psu pořídit tohle?
http://www.spokojenypes.cz/plastove-misky-pro-psy/miska-slo-bowl-coral-oranzova?id=78487
http://www.spokojenypes.cz/plastove-misky-pro-psy/miska-slo-bowl-flower-fialova?id=78524
http://www.spokojenypes.cz/plastove-misky-pro-psy/miska-slo-bowl-drop-zelena?id=78492
Kousat ho to možná nenaučí, ale s hltáním bude mít krapet problém .
noemi
napsal(a):
A co psu pořídit tohle?
http://www.spokojenypes.cz/plastove-misky-pro-psy/miska-slo-bowl-coral-oranzova?id=78487
http://www.spokojenypes.cz/plastove-misky-pro-psy/miska-slo-bowl-flower-fialova?id=78524
http://www.spokojenypes.cz/plastove-misky-pro-psy/miska-slo-bowl-drop-zelena?id=78492
Kousat ho to možná nenaučí, ale s hltáním bude mít krapet problém .
Díky, kouknu na to.