Dobrý den, mám 9 měsíční čivavu, která nechce jíst granule. Nejdříve jsem jí je začala míchat s masem nebo konzervou a to to vše vždy snědla, ale teď už to ani tak nechce. Někdy k tomu jen čuchne a odejde, jindy vybere maso a granule plive. Tak jsem usoudila, že jí budu vařit (třeba jen párkrát týdně). Začala jsem včera večer, vyčetla jsem, že se má dát 1/3 masa, 1/3 rýže, těstovin,... A 1/3 zeleniny. Udělala jsem jí těstoviny, s vařeným kuřecím a nastrouhala mrkev. Ale vůbec nevím jestli je to správně a kolik bych tak toho měla dávat, abych ji neošidila, ale abych z ní zase neměla kuličku. Každopádně se po tom mohla utlouct . Poradíte prosím nějaké recepty, co všechno může a nemůže, kolik by se tak čeho mělo dávat a jestli je to vůbec dobré krmit vařenou stravou? Moc děkuji za každou rozumnou odpověď.
Rozumnou odpověď ?!
To fakt nezvládnu.
Kuličku ze psa ? Tak proč těstoviny ?
Proč by vařená strava neměla být vhodná ?
Nám baští vařené i syrové veškeré maso.
Kromě syrového kuřete. Měl po něm problémy, nevím zda alergii nebo bylo
"něco" s masem.
Dávám čerstvá masa - normálně z masny.
My jsme naši fenku také fenku krmíme vařenou stravou. Nejlepší je jí prí dávat plíce, játra a hlavně křupky (z kuřete). Na zlepšení svalů a chrupavek. Náš pejsek se po tom může utlouct. Doufám že jsem vám pomohla a pokud vám nevadí smrad tak to vyskoušejte a kdykoli přece můžete skončit
Základní informace jsou na stránkách http://manwe.eu/ - po pravé straně pod hlavičkou BARF. Je tam i kalkulačka orientační krmné dávky. A doporučuju koupit i některou z knížek o BARFu, které jsou na trhu.
Třetina masa, třetina těstovin a třetina zeleniny je vyvážená strava pro všežravce, jako jsme my. Krmit takovou stravou psa, který je masožravec, není úplně vhodné.
Pokud chcete zůstat u granulí...my jsme na tom byli podobně...od mala jenom granule, pak si čuchnul k vařenému masu a granule adiééé
Zkoušela jsem k nim přimíchat maso, vývar, ale vždy vyžral ostatní a granule nechal...karta se obrátila po 3 denní hladovce (operace), sypnu granule a miska je během pár vteřin vylízaná...
Asi to zní trochu krutě, ale hladovka udělá svoje...
Krmení čivavy musí být radost.Kilovku masa bude mít na týden i kdybyste nic nepřidávala, co?
Výše vám poradili stránky o BARFu, ale klidně bych se řídila kondicí a chutěmi pejska.Maso všeho druhu, chrupavky, samozřejmě v kouscích vhodných pro malého pejska.Občas nějakou tu zeleninu, žloutek, třeba trochu rýže nebo vloček.
Jen bych se asi vyvarovala krevnatých orgánů typu slezina, játra a také v některých směsích máte namleté i kosti, tak vybírat, abyste si prcka neucpala.
Myslím, že to bez problémů vychytáte a pejsek i vy budete spokojení.
star
napsal(a):
Pokud chcete zůstat u granulí...my jsme na tom byli podobně...od mala jenom granule, pak si čuchnul k vařenému masu a granule adiééé
Zkoušela jsem k nim přimíchat maso, vývar, ale vždy vyžral ostatní a granule nechal...karta se obrátila po 3 denní hladovce (operace), sypnu granule a miska je během pár vteřin vylízaná...
Asi to zní trochu krutě, ale hladovka udělá svoje...
Za prvé, nevidím důvod, proč psa jen z vlastní pohodlnosti nutit žrát něco, co odmítá.
Za druhé, u miniplemene je hladovka hazard s jeho životem. Slyšela jste někdy termín hypoglykémie?
Takže klasika...nemyslím a reaguji...můj pes dostává vše od vařeného, zeleniny atd- ted po kastraci sní i granule!
Opravdu na tom nejsem tak špatně, abych svému milovanému pejskovi odmítala kvalitní stravu.
K té hladovce...operace byla v úterý, tudíž od pondělka hladovka, od veta povoleno mu dát v úterý večer max. Rýži s vývarem- provedeno a od středy postupně po malých dávkách maso atd.. Co je na tom hazard? Hazard by byl dát mu nažrat před a po operaci kvůli zdrav.rizikům!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Třeba z té zeleniny je dobra vařená řepa..třeba vařené uši s nastrouhaným jablkem, mrkví..hovězí maso bych dávala klidně syrové..dobré jsou pataty (sladké brambory) dávejte nějaké měkké kosti, chrupavky..žaludky, plíce, ledviny, vemena, vajíčka..játra působí na dost psů prujmově..čivave určitě nebude velká práce vařit..uvařite hrnec kus dáte do mrazáku a máte to na týden..takže bych ji klidně vařila..rýži dávám celkem často není škodná..těstoviny méně jenom protože pes se po nich může utlouct takže fakt výjimečně.
napsal(a):
Třeba z té zeleniny je dobra vařená řepa..třeba vařené uši s nastrouhaným jablkem, mrkví..hovězí maso bych dávala klidně syrové..dobré jsou pataty (sladké brambory) dávejte nějaké měkké kosti, chrupavky..žaludky, plíce, ledviny, vemena, vajíčka..játra působí na dost psů prujmově..čivave určitě nebude velká práce vařit..uvařite hrnec kus dáte do mrazáku a máte to na týden..takže bych ji klidně vařila..rýži dávám celkem často není škodná..těstoviny méně jenom protože pes se po nich může utlouct takže fakt výjimečně.
Nač vařit, pokud pes dobře snáší syrové maso? Jen ho tepelnou úpravou připravujete o důležité látky.

davidka
napsal(a):
Nač vařit, pokud pes dobře snáší syrové maso? Jen ho tepelnou úpravou připravujete o důležité látky.
Protože paní se ptala na vařenou. Já svému psovi dávám syrové (hovězí, hovězí vnitřnosti, šlachy, křupky apod.) ale vepřové a kuřecí vařím. Táta se svou profesí ví jak na tom tyhle zvířata v česku jsou proto jejich maso vařím..mám k tomu ne jeden důvod.

napsal(a):
Protože paní se ptala na vařenou. Já svému psovi dávám syrové (hovězí, hovězí vnitřnosti, šlachy, křupky apod.) ale vepřové a kuřecí vařím. Táta se svou profesí ví jak na tom tyhle zvířata v česku jsou proto jejich maso vařím..mám k tomu ne jeden důvod.
Samozřejmě pes má jiné složení těla a tyto věci snáší úplně bez problémů..
Jsou pripad, protoze ty civavky nektere veci blbe snasi..
Muj pes se ze syroveho od urciteho veku proste podela, takze pak zacinam od zacatku. Zkousela jsem davat syrove jine maso, zkousela jsem davat syrove/varene, vzdycky z toho nakonec byl prujem. Pritom jako maly mel pres den granule, vecer si dal misku syroveho (klidne i kurete) a pohoda.
Ted si musim dat pozor, kureci ne, vetsinu vnitrnosti ne a zbytek vareny.. Na druhou stranu si da vselijakou zeleninu nebo ovoce :) Joo a jeste to musim nakrajet na minikousicky, protoze kdyz si to jen tak zbezne rozkouse, tak zvraci. Granule mi od chvile, kdy mu z novych bylo zle nezere (na cokoliv spatneho maji skvelou pamet), je horsi jak decko a podle vysetreni mu nic neni :).
Bedriskaooo

XXX.XXX.254.231
Syrové maso se nedává ,buď vařené a nebo aspoň premrazene!!!!!

Bedriskaooo
napsal(a):
Syrové maso se nedává ,buď vařené a nebo aspoň premrazene!!!!!
Proč ne syrové? Já ho jím taky.

lesnížínka
napsal(a):
Tak to patříte do tématu vedle, jste začervená
No jo vlastně!
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!