Australský ovčák - 3 měs. fenka neroste do výšky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2015 10:15
liopio

XXX.XXX.173.21

Dobrý den mám otázku na všechny kdo o tom něco ví, myslíte si že je v pořádku že moje 3měsíční fenka pořád neroste do výšky tloustne a přibírá ale neroste granule má ty nejdražší a nejlepší na její rozvo a proto nechápu pro je pořád takový šprk? POraďte prosím budu vám moc vďěčná

30.1.2015 10:37
aneleh

XXX.XXX.128.28

Odkud fenka je? po jakých rodičích? Jaké má granule? Kolik váží a měří? Až tohle napíšete, tak vám fneku dokáže někdo objektivně zhodnotit, ale z jedné fotky - a ještě takovéhle - nikdo nic nepozná...

30.1.2015 10:55
liopio

XXX.XXX.173.21

Fenka je z Přerova. Rodiče oba zdravý bez pp. Granule acana někdy calibra. Váží 7, 5 kg, měří 34cm.

30.1.2015 11:47
aneleh

XXX.XXX.128.28

Nejradši bych vám napsala něco jinýho, ale odpovím maximáně slušně a zdvořile...

7, 5kg je na tříměsíční fenu opravdu málo. Sama mám teď třiměsíční aussinku a váží 11kg - podle mě ideální váha. Kolik měří, to nevím, tipuju něco kolem 40cm.

Calibra je hnus, kukuřicí se krmí slepice, ne psi :) Střídat značky granulí rostoucímu štěněti je extrémně nevhodné, obzvlášť když střídáte takhle hodně odlišené granule. Kupte Taste of the Wild, Essential, First Mate, Orijen... Nebo alespoň tu Acanu a nestřídejte ji s ničím.

Co se týče důvodu, proč je vaše fena tak malá, tak těch je spousta - buď její rodiče, které jste viděla, nejsou její rodiče nebo vyrůstala u chovatele bůhví na čem (chleba s mlíkem, v lepším případě nějaké Propesco atd, běžné praktiky množitelů) a tudíž je takzvaně "podražená v růstu". Nebo prostě neroste proto, že jí vadí váš způsob krmení... Ale nejpravděpodobnější je kombinace všeho...

Začněte krmit jednou značkou pro štěňata středních a velkých plemen, kde je maso a ne nějaký zbytky s kukuřicí, doufejte, že bude čubina aspoň natolik zdravá, aby vás nestála desetitisíce na veterině a HLAVNĚ NA NÍ ZA PÁR LET NECHOVEJTE, nemocných zvířat už je tu dost i mezi papírákama, netřeba další... A pro příště si pořiďte psa s PP, abyste nemusela řešit takovéhle věci...

30.1.2015 12:14
noemi

XXX.XXX.64.236

Předpokládám, že jsi dítě, tak snad přežiješ, že ti budu tykat.

Máš psa nejasného původu - takže proč nechápeš, že nesplňuje normy předepsané pro dané plemeno?... Dědeček nebo babička mohla být klidně čivava
Víš, nad štěnětem se rozplývá každý...jen je třeba trošku myslet do budoucna.

Krmivo, které jí dáváš rozhodně nejlepší pro rozvoj není...nevím, jak to zvládáte cenově (když jste chtěli ušetřit už při pořízení psa, tak to asi žádná sláva nebude), ale v tom případě vyber kvalitnější granule v přijatelné cenové relaci - nemusejí být vyloženě pro štěňata, existují i kvalitní tzv. All life stages - tady máš třeba jedny z nich ve slevě - http://www.granule.cz/slevy/canidae-all-life-stages-formula-13-6-kg-sleva/
Pokud zvládáte vyšší cenovou relaci, je samozřejmě výběr větší.

Pejskovi můžeš občas dát i kost na hraní (ne žádnou umělotinu, klasiku od řezníka - syrovou) - lepší je větší, kterou nespolkne, ale skvěle se s ní zabaví.
Když natlučeš paličkou kuřecí krky, tak taky nic nezkazíš - zpočátku v malém množství (1 kus), ať psa neucpeš...takhle si začne zvykat a nebude mít v budoucnu problém s nějakým větším množstvím.

Australský ovčák potřebuje zabavit, jinak vám z nudy začne doma postupem času ničit věci - najdi na si na netu různé cviky, povely...a hrej si s ním, nicméně, buď důsledná/ý - pak tě bude pes milovat a poslouchat - nespustí z tebe oči, co úžasného zase spolu budete provádět.
Jestli chceš zkusit i něco pro tebe nového, pohledej cvičení s klikrem - opravdu fantastická věc.

30.1.2015 13:11
ivulka2

XXX.XXX.155.174

liopio napsal(a):
Fenka je z Přerova. Rodiče oba zdravý bez pp. Granule acana někdy calibra. Váží 7, 5 kg, měří 34cm.

Vaha i výška je celkem odpovidajjici, každe štěně roste jinak, pokud se ti to zda malo tak je třeba štěně řadně odčervit a i přelečeni na kokcidie a giardie.
Krmeni u takto maleho štěněte bych zvolila jen jednu značku granuli a te bych se držela celou dobu rustu.

30.1.2015 13:37
liopio

XXX.XXX.173.21

Aneleh
Tyto granule střídáme protože jsme přešly velice rychle na acana od calibra a ona se pozvracela tak to musíme nějak hlídat, ale jinak si myslím že je váš pejsek moc napapaný protože 11kg je docela dost (čistě můj osobní názor tak už prosím radši nereagujte moc se mi nelíbí jak máte pořád jenom problémy) děkuju

30.1.2015 13:39
liopio

XXX.XXX.173.21

Ivulka2
Děkuji za milou odpověď moc mě potěšila a budu je jí řídit.

30.1.2015 13:50
liopio

XXX.XXX.173.21

A děkuji i noemi
a kost už jsme jí koupily, miluje ji, dokonce jsme stihli jít i za veterinářem a ten nám řekl, že je to v pořádku a že růst (v jejím případě) račne později.
Vlastně jsem se vylekala, že je tak malá protože chovatelka, kerá nám ji prodala měla 4měsíční AUO a ta vypadala jako dospělá tak jsem měla obavy.

30.1.2015 14:14
aneleh

XXX.XXX.128.28

liopio napsal(a):
Aneleh
Tyto granule střídáme protože jsme přešly velice rychle na acana od calibra a ona se pozvracela tak to musíme nějak hlídat, ale jinak si myslím že je váš pejsek moc napapaný protože 11kg je docela dost (čistě můj osobní názor tak už prosím radši nereagujte moc se mi nelíbí jak máte pořád jenom problémy) děkuju

Teď jsi mě rozesmála
tahle holčička je čtvrtá v naší smečce, všichni s PP podotýkám, obě předchozí feny měly ve třech měsících 10-11kg (našla jsem si kvůli tobě tabulky se záznama jejich váhy, které si po měsících vedu u každého psa až do roka). A obě feny mají v dospělosti ideální výšku 49cm a ideální váhu 21-22kg zkus si o plemeni něco zjistit, než začneš napadat ty, co o tom něco vědí a aussíkům se věnují... Střídat granule je nesmysl, když už chcete přejít na jinou značku, tka se ta nová do staré postupně přimíchává, ničíte štěněti zažívání tím střídáním...
A problémy bohudík se svými psy nemám - jsou zdraví, aktivní a šťastní... Ptala jsi se na názory a tak jsem odpověděla - a to myslím, že maximálně slušně a zdvořile... Holt je občas potřeba si vyslechnout něco, co se člověku nelíbí a ti rozumní si z toho i vezmou ponaučení do budoucna :) HOWG...

30.1.2015 14:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

aneleh napsal(a):
Teď jsi mě rozesmála
tahle holčička je čtvrtá v naší smečce, všichni s PP podotýkám, obě předchozí feny měly ve třech měsících 10-11kg (našla jsem si kvůli tobě tabulky se záznama jejich váhy, které si po měsících vedu u každého psa až do roka). A obě feny mají v dospělosti ideální výšku 49cm a ideální váhu 21-22kg zkus si o plemeni něco zjistit, než začneš napadat ty, co o tom něco vědí a aussíkům se věnují... Střídat granule je nesmysl, když už chcete přejít na jinou značku, tka se ta nová do staré postupně přimíchává, ničíte štěněti zažívání tím střídáním...
A problémy bohudík se svými psy nemám - jsou zdraví, aktivní a šťastní... Ptala jsi se na názory a tak jsem odpověděla - a to myslím, že maximálně slušně a zdvořile... Holt je občas potřeba si vyslechnout něco, co se člověku nelíbí a ti rozumní si z toho i vezmou ponaučení do budoucna :) HOWG...

No jo no, berte to tak, že se ptá velmi pravděpodobně dítě a ne dospělá osoba...

30.1.2015 14:45
noemi

XXX.XXX.64.236

aneleh napsal(a):
Teď jsi mě rozesmála

Dovolím si polemizovat - Vaše nestřídací teorie ohledně granulí je už krapet zastaralá, a psu může naopak přivodit nemalé trápení, pokud náhodou pozře něco nemístního

Naopak se střídání doporučuje - ideál je cca po měsíci.
Našemu psu se díky této metodě úžasně spravilo zažívání...a to jsem se zpočátku (před 6 lety) opravdu striktně řídila doporučením značky nestřídat. No, chybami se člověk učí.

Teď můžeme přecházet bez jakéhokoli problémů - žádné postupné přimíchávání .

http://www.granule.cz/clanky/jak-casto-mam-menit-granule-pro-sveho-psa/.

30.1.2015 15:00
aneleh

XXX.XXX.128.28

noemi napsal(a):
Dovolím si polemizovat - Vaše nestřídací teorie ohledně granulí je už krapet zastaralá, a psu může naopak přivodit nemalé trápení, pokud náhodou pozře něco nemístního

Naopak se střídání doporučuje - ideál je cca po měsíci.
Našemu psu se díky této metodě úžasně spravilo zažívání...a to jsem se zpočátku (před 6 lety) opravdu striktně řídila doporučením značky nestřídat. No, chybami se člověk učí.

Teď můžeme přecházet bez jakéhokoli problémů - žádné postupné přimíchávání .

http://www.granule.cz/clanky/jak-casto-mam-menit-granule-pro-sveho-psa/.

No vidíte a já s tím ani trošku dobrou zkušenost nemám... Naštěstí mě to na mých psech nenapadlo zkoušet, ale pár lidí v okolí ano... Mí psi žerou jednu značku, občas jim vystřídám příchuť, ale vždy v rámci té jedné značky. A pokud něco sežerou, nikdy se jim nic hrozného nestalo :) Spíš mi vysvětlete, k čemu je dobré střídat štěněti Calibru s cca 25% masa a Acanu se 45%? Každé z těch krmiv má jiné hodnoty, nemají nic společného... Ano, slečna tady "vysvětlila" proč to dělají a já se tím dál zabývat nebudu... Ještě bych pochopila v rámci té teorie o střídání značek, kdyby někdo střídal značky podobného složení a hodnot - tuky, sacharidy, vápník, fosfor, atd...
A co se střídání po měsíci týče - vzhledem k tomu, že optimální doba na to, aby se poznalo, že granule psovi sedí je cca 6týdnů, pak měsíční interval je absolutně nesmyslný...
Asi bude nejrozumnější to uzavřít tím, že na tohle co člověk, to názor...

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2015 17:42

liopio napsal(a):
Dobrý den mám otázku na všechny kdo o tom něco ví, myslíte si že je v pořádku že moje 3měsíční fenka pořád neroste do výšky tloustne a přibírá ale neroste granule má ty nejdražší a nejlepší na její rozvo a proto nechápu pro je pořád takový šprk? POraďte prosím budu vám moc vďěčná

Dobrý den známá měla podobny problém se psem Auo..ale on měl po všech granulich průjem i po nejdražších "bezobilnych" byla mu zjištěna alergie na obiloviny nakonec začala krmit masem a pes se dal dohromady ale u vás v tomhle asi problém nebude..koupila bych lepší granule třeba acanu, annameat dávala sem i platinum které psům dost chutná většinou..já osobně krmím masem ale tomu musí člověk věnovat i nějaký čas není to jen nasypání do misky..někteří štěňata rostou později a může to ještě dohnat je ji pár měsíců..zkusila bych změnit krmivo a prohlédnout veterinářem víc asi dělat nejde.

30.1.2015 17:48

aneleh napsal(a):
Nejradši bych vám napsala něco jinýho, ale odpovím maximáně slušně a zdvořile...

7, 5kg je na tříměsíční fenu opravdu málo. Sama mám teď třiměsíční aussinku a váží 11kg - podle mě ideální váha. Kolik měří, to nevím, tipuju něco kolem 40cm.

Calibra je hnus, kukuřicí se krmí slepice, ne psi :) Střídat značky granulí rostoucímu štěněti je extrémně nevhodné, obzvlášť když střídáte takhle hodně odlišené granule. Kupte Taste of the Wild, Essential, First Mate, Orijen... Nebo alespoň tu Acanu a nestřídejte ji s ničím.

Co se týče důvodu, proč je vaše fena tak malá, tak těch je spousta - buď její rodiče, které jste viděla, nejsou její rodiče nebo vyrůstala u chovatele bůhví na čem (chleba s mlíkem, v lepším případě nějaké Propesco atd, běžné praktiky množitelů) a tudíž je takzvaně "podražená v růstu". Nebo prostě neroste proto, že jí vadí váš způsob krmení... Ale nejpravděpodobnější je kombinace všeho...

Začněte krmit jednou značkou pro štěňata středních a velkých plemen, kde je maso a ne nějaký zbytky s kukuřicí, doufejte, že bude čubina aspoň natolik zdravá, aby vás nestála desetitisíce na veterině a HLAVNĚ NA NÍ ZA PÁR LET NECHOVEJTE, nemocných zvířat už je tu dost i mezi papírákama, netřeba další... A pro příště si pořiďte psa s PP, abyste nemusela řešit takovéhle věci...

Známá která měla podobny problém měla psika s pp ono si dneska nevyberete podle mě FCI psi pěkně mrvi..hodnotí vzhled zbytek je nezajímá..lidi téže..ale s tím se bohužel nic neudělá jediné je ze majitel musí psa a chs pečlivě vybírat..

30.1.2015 18:48
aneleh

XXX.XXX.128.28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Známá která měla podobny problém měla psika s pp ono si dneska nevyberete podle mě FCI psi pěkně mrvi..hodnotí vzhled zbytek je nezajímá..lidi téže..ale s tím se bohužel nic neudělá jediné je ze majitel musí psa a chs pečlivě vybírat..

Nevyberete si, ale je méně dobytků mezi chovateli s PP, než mezi těmi, co množí bez PP... Pořád říkám dokola - kdyby si lidi kupovali štěně jako pračku, bylo by o moc míň problémů :).

30.1.2015 23:24
mgtka

XXX.XXX.36.4

Mě náš prcek od koupě až do cca 5-ti měsíců doslova rostl před očima, pozorovala jsem to i když jsem ho viděla pořád, nevím kolik vážil ve třech měsících, takže byste měla poznat zda roste.
Krmím brit care large junior, teď mu je 7 měsíců a přemýšlím nad novými granulemi(zatím mě zaujal TOTW)
o PP jsi se tady asi dočetla dost takže není třeba přidávat.

31.1.2015 07:55
liopio

XXX.XXX.173.21

Atalin
my se snažíme přejít na acana ale ona z toho má průjem a blinká takže jí do jídla přimícháváme jenom trochu, protože je pravda že calibra nejsou nejlepší snažíme se přejít ale moc rychle to nejde

31.1.2015 11:56
noemi

XXX.XXX.64.236

Na přechod z Calibry použít rovnou Acanu - to je téměř vždycky zaděláno na průser.
Acana půlce psů sedí a další půlce ne - proč jste vybrali zrovna ji?
Dle mého kupte Dog Lovers Gold nebo zmíněné Canidae - tam je přechod bez problémů, a teprve pak ve lze vrhnout na něco ještě kvalitnějšího, je možné zvolit třeba Barking Heads, případně TOTW, pak vyzkoušejte tu Acanu a když to nepůjde, nabízí se NutraGold, Annamaet (ale tady docela zvedli cenu), Wolfsblut, bezobilné Canidae atd. Seznam by byl docela dlouhý.

Občas přidejte syrové vajíčko, kost, klidně i syrové maso.
Tím, že prostřídáte značky, nemělo by dojít k průseru, že psu bude chybět něco, co daná značka neobsahuje.

Štěndo bude v pořádku - hlavně bych nehrotila to, kdo bude páníček...ale to, jak psa správně vycvičím (vybrat cvičák a nezanedbat socializaci) a vymyslím pro něj aktivity, ze kterých bude nadšen.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík