Jak zjistím koho si moje fena vybrala za pána

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2015 10:28
liopio

XXX.XXX.173.21

Mám doma 3 měsíční fenku, nevíme však kdo je její pán. Já třeba příjdu domů a ona kňučí radostí (to nikomu jinému nedělá). Venku poslá mě víc než třeba otce. Na procházky s ní nechodím moc dlouhé, ale přesto mě na nich poslouchá víc než táty, sestru a mamku doromady. Ale když je doma taťka na ni výchpvně zakřičí jde se za mnou jakokdyby zeptat jestli jí to já povoluji. Ale třeba sestra která se o ni vůbec nestará od mé fenky dostává stejně přízdně. Nevím tedy jak dále pomůžete mi nebo mi alespoň poradíte malý fígl na mou australskou ovčandu (její plemeno).

Děkuji moc za odpovědi
Liopio
a dole přikládám obrázek.

Neregistrovaný uživatel

30.1.2015 11:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Nevím vlastně, s čím chceš pomoct...aby měla fenka za paničku tebe? Pes si většinou vybere toho, kdo se o něj nejvíc stará, je s ním nejčastěji, krmí, venčí, hraje si...Neznamená to ale, že pak bude poslouchat jen tebe, ani to není žádoucí. Jelikož žije v rodině s více lidma, kteří přebírají část péče, je žádoucí, aby poslouchala všechny. A pozor: hlavně si nemysli, že za pána si vybere jen toho, kdo je na ní hodný a kdo jí nepoveluje. Omyl, toho pak většinou má na, háku". Pes poslušnost nebere jako nějaké příkoří. Jen ho to musíš učit všechno v klidu, bez stresu, formou hry a pozitivního přístupu. Tím neříkám, že se vždy zadaří, kolikrát ruply nervy a i u nás to bylo s křikem...ale zpětně: nic dobrého to nepřineslo Přeju, ať je vám hlavně spolu dobře

30.1.2015 13:44
liopio

XXX.XXX.173.21

Děkuji za odpověď
já fenku dost často cvičím přesněji 3x denně, ale špatně jsem to formulovala neposlouchá jenom mě poslouchá všechny ale mně nejvíc chtěla jsem vlastně jenom vědět jestli to není jen taková přechodná fáze. A také přeji a vaším pejskem moc dobrých zážitků

30.1.2015 20:29
Šarina

XXX.XXX.231.146

liopio napsal(a):
Děkuji za odpověď
já fenku dost často cvičím přesněji 3x denně, ale špatně jsem to formulovala neposlouchá jenom mě poslouchá všechny ale mně nejvíc chtěla jsem vlastně jenom vědět jestli to není jen taková přechodná fáze. A také přeji a vaším pejskem moc dobrých zážitků

Ano, je to přechodná fáze. Až přijde do puberty, přestane vás poslouchat všechny.
Pes si vybere podle celkového chování všech členů rodiny. Určitě výcvik hraje roli, ale nezapomeň, že máš psí miminko, tak ho jako miminko posuzuj. Netlač na něj, hodně si s ním hraj a dej mu dětství.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2015 07:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak ti zde píšou pes musí poslouchat celou rodinu, ovšem na to koho si vybrala za pána je ještě brzo, to u takhle malého štěněte nepoznáš. Jinak neřekla bych že záleží na tom kdo psa krmí, alespoň u našich psů tomu tak nikdy nebylo, spíš záleží na tom kdo se psovi nejvíc věnuje.

31.1.2015 07:52
liopio

XXX.XXX.173.21

Děkuji za odpovědi
Ale ještě jedna otázka v kolika letech, měsících je možno zjistit koho si vybrala ?

31.1.2015 08:09
scylla

XXX.XXX.150.32

Není důležité, kdo psa cvičí nebo krmí, je důležité, kdo je pro psa srozumitelný, chová se k němu spravedlivě a koho chování je čitelné a o koho se pes může opřít. Toho si vybere.

31.1.2015 08:27
liopio

XXX.XXX.173.21

Dobře nechám tomu čas ono se to podá

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík