Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2015 15:46
beastije

XXX.XXX.149.29

Teď jsme se vrátili z dlouhé procházky, asi 10 km. Fenka lítala všude možně, po poli v hlíně, v blátě, v zamrzlých i rozpuštěných loužích, zahučela nám i do Berounky. Cesty většinou štěrkové nebo blátivé, ne asfalt.

Celou dobu dobré, pejsek aktivní. Po příjezdu do restaurace začala vyšilovat, usilovně hrabat na zemi předníma i zadníma packama, úplně šílená. Hned sme jí je zkontrolovaly, vydrbaly packy ručníkem, žádná poranění.

Má růžová bříška takže by to bylo vidět, žádné poškození, zarudnutí, na dotyk nereaguje nijak bolestivě. Doma jsme jí to okamžitě vymyli vlažnou vodou, velmi důkladně, mezi prsty a dvě ze čtyř nohou namazali krémem, jestli to bude lepší.

Od té doby běhá po bytě, škřábe, žere si packy, olizuje...občas by chtěla spát ale za chvíli to s ní zase šije. Opravdu důkladná kontrola pacek nic neodhalila. Nějaký názor?
Děkuji.

31.1.2015 21:09
floyd

XXX.XXX.18.54

Může být popálená od kopřiv, v této teplejší zimě kopřivy u země obrazily a pálí. Naši psi se chovali stejně, našla jsem příčinu, změnila směr vycházek a máme pokoj.

1.2.2015 19:49
tapina

XXX.XXX.211.91

Může to být ze změny teploty, jak přešla z delší zimy do tepla. Pokud lítala ve vlhku a zároveň bylo kolem nuly, vítr, můžou to být i oznobeniny. Myslím, že není úplně dobré to něčím mazat, aby se to nezapařilo, maximálně pantenol gel nebo zinkový gel. Ale nemazala bych to ničím. Udělali jste dobře s tou vlažnou vodou. Je důležité dobře packy vysušit, ale nedřít. Nenechat jí packy lízat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2015 07:34

Můj pes to měl v sobotu taky, lítal v lese a v polích, pak si packy olizoval a kousal ale nechali jsme to být a za chvíli dal pokoj, asi si je popíchal o strniště nebo o nějaké rostliny.

2.2.2015 08:05
beastije

XXX.XXX.205.71

Je pravda že vyšilovala ještě dlouho, to s tím omrznutím a roztátím pacek = nepříjemné i pro lidi, to nás taky napadlo, proto6e kop5ivy jsme neviděli.

Po hodině konečně usnula, nenechali jsme jí si to olizovat ani hrabat, a po probuzení nevěděla, že se něco stalo.
Je lepší to tedy před procházkou něčím namazat?

Děkuji.

2.2.2015 08:37
kopek

XXX.XXX.221.225

beastije napsal(a):
Je pravda že vyšilovala ještě dlouho, to s tím omrznutím a roztátím pacek = nepříjemné i pro lidi, to nás taky napadlo, proto6e kop5ivy jsme neviděli.

Po hodině konečně usnula, nenechali jsme jí si to olizovat ani hrabat, a po probuzení nevěděla, že se něco stalo.
Je lepší to tedy před procházkou něčím namazat?

Děkuji.

Preventívne pre prechádzkou namažte hrubšou vrstvou jelenieho loja. Najlepšie normálny, nie parfumovaný. Normálny sa dá u nás kúpiť v REMPE alebo včelárskych obchodoch, parfumovaný aj v drogérii - na rty.

2.2.2015 09:06

Já bych ničím nemazala, nikdy jsme psům tlapky nemazala, ani ve městě, řekla bych že čím víc se budou mazat tím choulostivější je pes bude mít.

2.2.2015 10:55

Mě veterinář řekl ze krémy packy mazat nemam je to zbytečné a akorát se zapari packy jednou jsem dostala takový žlutý roztok akorát.

Přidejte reakci

Přidat smajlík