Průjem - Cane Corso, granula Acana

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2015 20:47
Luciferus

XXX.XXX.207.183

Dobrý den.
Chtěla bych poradit.
Mám čtyř měsíční štěně Cane Corsa.
Krmím ji jenom granulemi Acana.
A stolici má například 2 dny v pořádku a s toho má další den šílený průjem. A poté je stolice pevná. Nebo když se ji podaří uloupit nějaké pečivo např.rohlík... Tak má okamžitě průjem do pěti minut. Přemýšlely jsme o alergii na Lepek ale když má stolici někdy řídkou i po granulkách tak opravdu netuším. Jinak je fenečka naprosto zdravá aktivní. Je pravidelně odčervovaná a očkovaná !
Děkuji za radu.

1.2.2015 20:56
pidla

XXX.XXX.106.11

Veterinář? Rozbor stolice na parazity včetně mikroskopických (giardie, kokcidie...)?
A mimochodem, jak může být pravidelně očkovaná, když má (jestli to dobře chápu) co pár dní šílený průjem? Očkovat se může jen zdravé štěně!

1.2.2015 21:36
Luciferus

XXX.XXX.207.183

Dobrý večer, děkuji za odpověď. Asi jsem to špatně napsala průjem nemá celé čtyři měsíce. Například v době posledního očkovaní ho neměla což bylo 12.1.2015. Před očkováním ho měla což jsem konzultovaly z Veterinářem a dostaly jsme prášky proti průjmu a Probiotickou pastu. Po té se jí zažívaní spravilo průjem neměla. Jen ojediněle sem tam řídkou stolici.Nic méně průjem řešíme již od prvního dne co jsme si ji dovezly, to bylo katastrofální v podobě vody, poté po konzultaci z veterinářem a nasazením prášků se to zpravilo. Ale prozatím jak jste psal tak jsem rozbor stolice ještě nedělaly, ale bude to nejspíš potřeba tak zítra hned navštívíme veterináře a necháme udělat ten rozbor.

1.2.2015 21:44
Luciferus

XXX.XXX.207.183

Dobrý večer, děkuji za odpověď. Asi jsem to špatně napsala průjem nemá celé čtyři měsíce. Například v době posledního očkovaní ho neměla což bylo 12.1.2015. Před očkováním ho měla což jsem konzultovaly z Veterinářem a dostaly jsme prášky proti průjmu a Probiotickou pastu. Po té se jí zažívaní spravilo průjem neměla. Jen ojediněle sem tam řídkou stolici.Nic méně průjem řešíme již od prvního dne co jsme si ji dovezly, to bylo katastrofální v podobě vody, poté po konzultaci z veterinářem a nasazením prášků se to zpravilo. Ale prozatím jak jste psal tak jsem rozbor stolice ještě nedělaly, ale bude to nejspíš potřeba tak zítra hned navštívíme veterináře a necháme udělat ten rozbor.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2015 07:10

Určitě vyšetření - i bakteriologii, problém může být přemnožená E. Coli, můj pes momentálně klostridie...Živiny se do těla dostávají ze střeva a štěně teď vstupuje do období maximálního růstu, tak ať je v pořádku.
Nicméně zrovna granule Acana způsobují často průjmy.

2.2.2015 07:36

Jak vám píší určitě rozbor, u mého psa tohle způsobovaly giardie a isospora no a taky acana, přeléčili jsme, přestali dávat acanu a přešli na brit care a v pohodě.

11.5.2015 20:27
Luciferus

XXX.XXX.207.183

Dobrý večer :) Sice jsem tu dlouhou dobu nebyla. Ale jen chci informovat, že průjem je již vyřešen. po rozborech a testech se zjistilo, že naše zlato má alergii na lepek :/ Tak jsme začaly krmit hypoalergenními granulemi, a vše je v pořádku :) jinak děkuji za rady přeji pěkný den

12.5.2015 08:00
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Luciferus: vámi krmená řada Acany bezobilná nebyla? Jsem si celkem jistá, že některé Acany jistě bezobilné jsou. A ty jsou skvělé, v americkém žebříčku Top dry foods mají hodnocení vysoko.

12.5.2015 08:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

..na rozdíl od rádoby léčivých diet, které prodávají veterináři /Royal Canin, Hills, Trovet/.

12.5.2015 08:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hmn: S tím průjmováním po Acaně to vidím spíš tak, že po vícemasových, bezobilných granulí /třeba Acana/ průjmují zejména psi, pro jejichž trávení je to šok - doteď byli na šméčkových granulích typu rc - plno obilí, trocha masa. Tam se ani nedivím, že zažívání dostane na frak. Proto se nedoporučuje přejít naráz na takové masáky, ale jít přes granule sice bezobilné, ale s menším poměrem masa, než je Acana, Orijen.

12.5.2015 09:07
Bílávlčice

XXX.XXX.89.52

Luciferus napsal(a):
Dobrý večer :) Sice jsem tu dlouhou dobu nebyla. Ale jen chci informovat, že průjem je již vyřešen. po rozborech a testech se zjistilo, že naše zlato má alergii na lepek :/ Tak jsme začaly krmit hypoalergenními granulemi, a vše je v pořádku :) jinak děkuji za rady přeji pěkný den

Jsem ráda že se příčina našla, prozradíte nám které hypoalergenní granule jste zvolila?
Ona i ta Acana má obilnou a bezobilnou řadu, nelze paušalizovat Acana = průjem.

21.5.2015 21:17
Luciferus

XXX.XXX.207.183

Dobrý večer. Acana kterou jsme krmily nebyla bez obilná. A zvolily jsme granule FirsMate Pacific Ocean Fish :) Je to ultrapremiové krmivo. Psíkovy vyhovuje chutná mu, a již nemá problémy. Naprostá spokojenost :) :)

21.5.2015 21:26
Luciferus

XXX.XXX.207.183

Dobrý večer. Acana kterou jsme krmily nebyla bez obilná. A zvolily jsme granule FirsMate Pacific Ocean Fish :) Je to ultrapremiové krmivo. Psíkovy vyhovuje chutná mu, a již nemá problémy. Naprostá spokojenost

22.5.2015 10:55
loolucy

XXX.XXX.207.245

joanne.s napsal(a):
Hmn: S tím průjmováním po Acaně to vidím spíš tak, že po vícemasových, bezobilných granulí /třeba Acana/ průjmují zejména psi, pro jejichž trávení je to šok - doteď byli na šméčkových granulích typu rc - plno obilí, trocha masa. Tam se ani nedivím, že zažívání dostane na frak. Proto se nedoporučuje přejít naráz na takové masáky, ale jít přes granule sice bezobilné, ale s menším poměrem masa, než je Acana, Orijen.

Tak to pravdu zrovna taky nemáte, my jsme krmili kvalitními granulemi, z důvodu podezření alergie jsme přešli na Acanu a ejhle - krmila jsem chvíli, fenka měla strašný průjem - i z té bezobilné.

Takže já jen vím, že Acanu nikdy znovu.

22.5.2015 11:18
Eliška.

XXX.XXX.89.52

Bezobilná řada Acany ale není hypoalergenní. U Acany je hypoalergenní jen ACANA LAMB & OKANAGAN APPLE. Můj pes jí miluje a potíže žádné nemá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík