Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2015 18:03
Juny

XXX.XXX.247.163

Dobrý den, chtela, jaká je průměrná cena samojeda. Děkuji. :).

3.2.2015 09:40
karo2702

XXX.XXX.172.116

Asi 10 000 KČ.

Neregistrovaný uživatel

3.2.2015 11:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Juny napsal(a):
Dobrý den, chtela, jaká je průměrná cena samojeda. Děkuji. :).

Ano, souhlasím, ta cena je kolem těch 10tisíc. Jen dotaz: proč chcete samojeda? Vím, že mi do toho nic není, ale sama ho mám a vím, že to s ním není úplně jednoduché, člověk musí mít podmínky a spoustu času na lítání s ním. Není to pes, co vám na prochajdě půjde spokojeně u nohy. Je to jak hyperaktivní děcko. Pokud jsem mu nevěnovala denně dvouhodinovou prochajdu, spíš běh(teď už je trochu klidnější...občas...ale tak do těch 5let) tak demoloval zahradu, vymýšlel ptákoviny. Bez vodítka být nemůže, je to lovec a zdrhač. Také jsem si myslela, že to zvládnem, druhý pes jiného plemene v pohodě, ale tohle ne. Není tak spolehlivý, 10x poslechne, po jedenácté zdrhne a můžu si řvát jak chci Do města či bytu bych ho nebrala vůbec...seveřan ve městě je kravina

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2015 22:49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ano, souhlasím, ta cena je kolem těch 10tisíc. Jen dotaz: proč chcete samojeda? Vím, že mi do toho nic není, ale sama ho mám a vím, že to s ním není úplně jednoduché, člověk musí mít podmínky a spoustu času na lítání s ním. Není to pes, co vám na prochajdě půjde spokojeně u nohy. Je to jak hyperaktivní děcko. Pokud jsem mu nevěnovala denně dvouhodinovou prochajdu, spíš běh(teď už je trochu klidnější...občas...ale tak do těch 5let) tak demoloval zahradu, vymýšlel ptákoviny. Bez vodítka být nemůže, je to lovec a zdrhač. Také jsem si myslela, že to zvládnem, druhý pes jiného plemene v pohodě, ale tohle ne. Není tak spolehlivý, 10x poslechne, po jedenácté zdrhne a můžu si řvát jak chci Do města či bytu bych ho nebrala vůbec...seveřan ve městě je kravina

Měli jsme psa samojeda, byl k dětem, k rodině super. Neuvěřitelný mazel. Bydlel s námi v bytě, kde nikdy nic nevyvedl, nezničil, a to měl k dispozici celý byt, když jsme byli v práci a děti ve škole. Určitě se v bytě netrápil, byl moc rád doma s námi v centru dění, v klidu pozoroval cvrkot. Když mu bylo moc teplo, nebo měl náladu, chtěl na balkon, kde byl třeba hodinu. Neštěkal, nevyl, nijak nikoho z okolobydlících neobtěžoval. Chlupy šly vysát docela dobře, ale je fakt, že jich nebylo málo, zvlášť, když začal línat. Vycházky byly spíše pochody, deset kiláků denně nebyly výjimkou, a to ušel ještě ve dvanácti letech. Zemřel v téměř patnácti letech na mrtvici. Jsem moc ráda, že jsem ho měla, prožili jsme s ním moc hezké chvíle, ale druhého samojeda si nepořídím. Kvůli té vycházkové náročnosti a zejména kvůli tomu, že se fakt nedal pustit z vodítka. I když jsem se snažila, tak přivolání prostě spolehlivé neměl, pudy byly silnější.

5.2.2015 10:42
karo2702

XXX.XXX.172.116

Oni nejsou tak příšerní jen samojedi. My máme desetiletou kokršpanělku. Je jak štěně a to má věk babičky. Je k nezastavení, horší než můj osmiletý bratr! Vybrat vhodného psa je někdy fakt těžké.

5.2.2015 11:54
conie

XXX.XXX.206.202

karo2702 napsal(a):
Oni nejsou tak příšerní jen samojedi. My máme desetiletou kokršpanělku. Je jak štěně a to má věk babičky. Je k nezastavení, horší než můj osmiletý bratr! Vybrat vhodného psa je někdy fakt těžké.

Pokud si vyberete lovecké plemeno, není se čemu divit. Spíš mě děsí zkušenosti, které mám jako vycvikář ze školičky poslušnosti - majitelé bíglů se opakovaně diví, že jejich pes neposlouchá na slovo. Po upozornění, že se jedná o lovecké plemeno a jeho výcvik ohledně možnosti volného pohybu na vycházkách je trochu náročnější, se mi opakovaně dostalo odpovědi: "Ale já nemám lovecké plemeno, to je jen bígl." Co potom s tím, že? Ato jen jeden z mnoha příkladů. Výběr je snadný, jen mu musím věnovat dostatečnou pozornost a čas, plemen je nepřeberné množství, každý si může vybrat to své.

Neregistrovaný uživatel

5.2.2015 15:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

"Ale já nemám lovecké plemeno, to je jen bígl." -
Já věděla do čeho jdu. Věděla jsem, že je to seveřan. Jedinné, co mne naštvalo, byla právě charakteristika z knih o plemenech: samojed má jako jediný seveřan velmi potlačené lovecké pudy...A já na to trochu spoléhala. Ne, že bych se nesnažila ho ukočírovat, do puberty to bylo v pohodě. A pak najednou zničehožnic zdrhnul za srnama a neposlechnul na zavolání. Krom toho, že to bylo k večeru, k lesu a já šílela strachy, že mi ho odpráskne první myslivec...jsem to prostě tak úplně nečekala. Od té doby už mám vyzkoušeno, že jak ho to, chytne", prostě má rozlítáno a náladu něco honit(podotýkám, že neublíží) tak neposlechne. Proto tráví většinu procházek na flexině, ve vsi a v lese bezpodmínečně. Máte krásnou smečku:).

6.2.2015 06:13

Já věděla do čeho jdu. Věděla jsem, že je to seveřan. Jedinné, co mne naštvalo, byla právě charakteristika z knih o plemenech: samojed má jako jediný seveřan velmi potlačené lovecké pudy...A já na to trochu spoléhala. Ne, že bych se nesnažila ho ukočírovat, do puberty to bylo v pohodě. A pak najednou zničehožnic zdrhnul za srnama a neposlechnul na zavolání. Krom toho, že to bylo k večeru, k lesu a já šílela strachy, že mi ho odpráskne první myslivec...jsem to prostě tak úplně nečekala. Od té doby už mám vyzkoušeno, že jak ho to, chytne", prostě má rozlítáno a náladu něco honit(podotýkám, že neublíží) tak neposlechne. Proto tráví většinu procházek na flexině, ve vsi a v lese bezpodmínečně. Máte krásnou smečku:).

Přesně tak, náš samík taky do puberty dobrý. A pak se to horšilo. Skončili jsme na dlouhém vodítku, flexině nevěřím. A volně už mohl být jen na zahradě či jiném oploceném pozemku. Taky jsem věděla, do čeho jdu, když jsem pořizovala seveřana. Ale myslela jsem, že to bude jiné. Že se mi přivolání podaří upevnit tak, aby aspoň v zástavbě mohl chodit na volno. No, nepovedlo se. On věděl, co po něm chci, desetkrát na přivolání přišel a po jedenácté bylo něco silnějšího než povel - stopa zvěře, kočka, ...

Ad bígl - někteří lidi nemají ani šajn o rozdělení plemen na lovecká, pracovní a společenská. A nepřečtou si ani nic o historii plemene. Většinou jsou to majitelé psů bez PP...

8.2.2015 10:48
conie

XXX.XXX.206.202

Dík, ale to je cvičáková smečka kámošů.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2015 10:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

conie napsal(a):
Dík, ale to je cvičáková smečka kámošů.

To je jedno hezká smečka to je A tohle? To taky, nebo to už je opravdu jen vaše? Že by k vám na cvičák chodil i kocour?

8.2.2015 13:26
garmia

XXX.XXX.34.242

Máme v bytě taky seveřana, postaršího, dřív byl furt venku, změna nijak dramatická, možná proto, že tím spíš získal... Nic neničí, nevyje, když přijdeme z venku, jde na balkon, kde se chladí, po chvíli balkon zavírám a pesan je furt vevnitř, pominu-li léto a vůbec teplejší dny, to má přístup na balkon defacto furt. Navolno venčím, protože jinak z toho nic moc nemá, potřebuje volnost a to, že občas zdrhne za zvěří, bohužel je to tak, ale během dvaceti minut je zpátky, nervy mám taky, né že by něco strhnul, na to vzhledem k jeho věku nemá, ale mám strach, aby ho někdo nesestřelil, nevlítl pod auto, popřípadě nepotkal psa. Ale ten strach je daní za to, že takovýho psa mám, na volno pes pohyb potřebuje a je to pro něj jedna z mála radostí, který v životě má a nepřipravím ho o ni. Ale na procházky vybírám přehlednej rovnej terén, spíš polní cesty, kde má dobrej rozhled, no co, vezmu auto a někam vyjedu...
No a pokud mám psa a jednou za 14 dní ho pustím na volno, nedivte se, že pes nepřiběhne na zavolání hned jak písknete, chce si to pořádně užít, protože ví, že se mu to zas dlouho nepoštěstí.

8.2.2015 14:00
lev

XXX.XXX.253.186

Doufám, že máte dobrou zodpovědnostní pojistku. Ona dnes cena auta, které srazí psa může být i pár milionů, a to nepočítám ev. Zranění posádky.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2015 14:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

garmia napsal(a):
Máme v bytě taky seveřana, postaršího, dřív byl furt venku, změna nijak dramatická, možná proto, že tím spíš získal... Nic neničí, nevyje, když přijdeme z venku, jde na balkon, kde se chladí, po chvíli balkon zavírám a pesan je furt vevnitř, pominu-li léto a vůbec teplejší dny, to má přístup na balkon defacto furt. Navolno venčím, protože jinak z toho nic moc nemá, potřebuje volnost a to, že občas zdrhne za zvěří, bohužel je to tak, ale během dvaceti minut je zpátky, nervy mám taky, né že by něco strhnul, na to vzhledem k jeho věku nemá, ale mám strach, aby ho někdo nesestřelil, nevlítl pod auto, popřípadě nepotkal psa. Ale ten strach je daní za to, že takovýho psa mám, na volno pes pohyb potřebuje a je to pro něj jedna z mála radostí, který v životě má a nepřipravím ho o ni. Ale na procházky vybírám přehlednej rovnej terén, spíš polní cesty, kde má dobrej rozhled, no co, vezmu auto a někam vyjedu...
No a pokud mám psa a jednou za 14 dní ho pustím na volno, nedivte se, že pes nepřiběhne na zavolání hned jak písknete, chce si to pořádně užít, protože ví, že se mu to zas dlouho nepoštěstí.

Já ho pouštím na volno každé ráno, kdy máme zažitou trasu tady u nás, kolem potoka. Jsme na konci vesnice, z obou stran jsou domy k potoku otočené zahradama. Na naší straně je za nima ještě volný, asi 50m pás na šířku a 400m na délku, se stromy a lidi tam mají složené, co se jim v zahradách nehodí, popřípadě tam pouští hrabat drůbež...takž tady se pes může vylítat, prožene v potoce divoké kachny. Na druhém břehu potoka má zase známé pejsky, za kterýma k plotu chodíme, s některýma se poštěká (pro rejpaly: jsou to psi příbuzných a známých) Není tu nebezpečí vyběhnutí na silnici a hlavně: on je tu v pohodě ví, že utéct nesmí, jinak bude za trest chodit jen na vodítku...už 4 roky to dodržuje Druhé místo je naše cesta k vedlejší vesnici, je to spíš cyklostezka, ale občas tu auto pomalu projede. Z jedné strany potok, z druhé potůček mlýnského náhonu, mezitím 700m na délku a cca 150 na šířku louky...tam lítá a probíhá, vylítá se tam pěkně, i když by to nebyl až takový problém, ještě nikdy, ťuk, ťuk odsud taky neutekl, i když vypíchnul v křoví u náhonu srnku nebo zajíce...tak tam má volnost.
Dneska se mu zrovna povedlo objevit ráno srnu u potoka, hned před naším barákem, prohnal ji asi 100m a sám, bez mého řvaní se zastavil a vrátil za mnou, i když utíkal srně skoro za patama. Ale on není žádný lovec, není ani hrdina a větších zvířat se bojí U nás nejsou roviny a volná prostranství, jsme v údolí, kolem jen kopce s křovím a dál les. Já bych ho taky klidně pustila, on neublíží ani psu, nerve se, lidi naprosto v pohodě, k lesu je to třeba kilometr do kopce, asi by se na to vybodl, ale posedy jsou všude kolem a naši myslivci...no coment

Neregistrovaný uživatel

8.2.2015 14:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

lev napsal(a):
Doufám, že máte dobrou zodpovědnostní pojistku. Ona dnes cena auta, které srazí psa může být i pár milionů, a to nepočítám ev. Zranění posádky.

Paradoxně - pod auto mi vlítnul berňák, který je absolutně bezproblémový, všude chodí na volno. Jenže jsme se z mužem rozdělili - já šla ještě k babičce, muž se psy domů. Bylo to v úzkých uličkách mezi domy. Jak berňák najednou zjistil, že za nima nejdu, otočil se na patě a valil za mnou. Já uslyšela mužův řev a mne pomalu míjelo auto, otočila jsem se za sebe, když přímo z uličky vyletěl berňák a přímo pod auto. Odhodil ho bokem. Auto jelo snad 30tkou, psu krom úleku, nic nebylo. Pán vysedl z toho rozpadajícího se šrotu, já jsem přiběhla s velkou omluvou k němu a s dotazem, jestli se moc neleknul a jestli nemá něco autu. On začal prohlížet nárazník kolem značky s komentem, že to tam má škrábnuté. Vyvalila jsem na něj oči, že psa trefil bokem a tam nic nebylo. Nasupeně nasedl a odjel. Já bych mu případnou škodu bez řečí uhradila, ale tenhle očividně hledal něco, co tam evidentně nebylo, tím mne teda nasr...Byla jsem vyklepaná ze psa a chlap si na mne chtěl zkusit vydělat na nové auto. Vím, že to byla jen a jen naše chyba, ale co je moc, to je příliš. Trocha slušnosti by neškodila...

8.2.2015 16:07
garmia

XXX.XXX.34.242

Pojištění nejsme, ale popravdě jsem nad tím přemýšlel, jak jsem psal, snažím se chodit na přehledných úsecích, kde je dalším kritériem minimální pohyb aut. Nejsme na nijak frekventovaným místě, takže tohle celkem jde, ale pravdou je, že i když se snažím minimalizovat tyhle věci, život je nepředvídatelnej, takže kdo ví, co vše se může stát.
V našem případě je další nezbytností koš, i když už i bez toho se jednou vrátil.

8.2.2015 17:46
conie

XXX.XXX.206.202

To je jedno hezká smečka to je A tohle? To taky, nebo to už je opravdu jen vaše? Že by k vám na cvičák chodil i kocour?

Ano, to je vlastní smečka, nějak se mi to už do příspěvku nevložilo. Co se týká kocoura, základní poslušnost zvládá určitě líp než někteří chudáci na sídlištích, celoživotně na vodítku. Za pár týdnů začínám opět s jarní školičkou a už teď dostávám dotazy, zda školku zvládne roční štěňátko, které zatím nic neumí. V dnešní době, kdy si lze najít na netu mnoho informací nějak nechápu, jak může roční pes být poslušností nedotčen.

8.2.2015 18:05
koňadra

XXX.XXX.128.24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Měli jsme psa samojeda, byl k dětem, k rodině super. Neuvěřitelný mazel. Bydlel s námi v bytě, kde nikdy nic nevyvedl, nezničil, a to měl k dispozici celý byt, když jsme byli v práci a děti ve škole. Určitě se v bytě netrápil, byl moc rád doma s námi v centru dění, v klidu pozoroval cvrkot. Když mu bylo moc teplo, nebo měl náladu, chtěl na balkon, kde byl třeba hodinu. Neštěkal, nevyl, nijak nikoho z okolobydlících neobtěžoval. Chlupy šly vysát docela dobře, ale je fakt, že jich nebylo málo, zvlášť, když začal línat. Vycházky byly spíše pochody, deset kiláků denně nebyly výjimkou, a to ušel ještě ve dvanácti letech. Zemřel v téměř patnácti letech na mrtvici. Jsem moc ráda, že jsem ho měla, prožili jsme s ním moc hezké chvíle, ale druhého samojeda si nepořídím. Kvůli té vycházkové náročnosti a zejména kvůli tomu, že se fakt nedal pustit z vodítka. I když jsem se snažila, tak přivolání prostě spolehlivé neměl, pudy byly silnější.

Znala jsem přesně takového samojeda. Měla ho moje kamarádka v paneláku. Často ležel v zimě na balkóně, někdy to bylo náročné mu dělat dveřníka, protože byl chvíli doma a zase chtěl ven. A v zimě mít pořád otevřený balkón prostě nejde. Pes neštěkal, nic neničil, ideál do bytu (ale jen v tomto!). Dožil se také hodně let, byl to ten nejkrásnější samojed, jakého jsem kdy viděla. Nicméně celý život chodil na flexině, jinak venku zdrhnul. Kamarádka ho měla dřív než děti, ale i s dětmi v pohodě, i když to bylo náročné - jedno dítě za ruku, kočár a psa (jak by to bylo jednodušší, kdyby mohl jít alespoň občas na volno!). Ačkoliv na samojeda vzpomíná celá rodina s láskou, další zvíře v jejich domácnosti je kočka. Povaha asi podobná, ale alespoň za ní nevlají na vodítku.

8.2.2015 18:42

Já jsem přesedlala na jiné plemeno, pracovní - dříve služební. Kočky pro mne nejsou.

Neregistrovaný uživatel

8.2.2015 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Já jsem přesedlala na jiné plemeno, pracovní - dříve služební. Kočky pro mne nejsou.

Neberte to ve zlém, ale jste přesně případ, kdy se člověk povahově, mine" s plemenem. Seveřan je od pracáka opravdu na hony vzdálený...to vy teď asi chápete a vidíte nejlíp. Mnoho lidí, co má celý život jen pracáky, vůbec nechápe, proč něco se samojedem(seveřanem) nejde, když je to taky jen pes. My máme doma i kočky Navíc muž tvrdí, že samojed jsem já v bleděmodrém, že by uvěřil, že jsem jeho matka, máme naprosto stejné, nezávislé povahy. Jakmile se na nás začne tlačit, tak se šprajcnem a nikdo s náma nehne Vztekám se, někdy bych ho roztrhnula jako žábu, ale kdybych po něm ještě měla mít psa, jiné plemeno bych nechtěla

8.2.2015 20:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

Taky máme samojeda - v květnu mu bude 12 let. V mládí byl vážně neutahatelný (do teď chodí jen na stopovačce, 100% mu nevěřím, že by za srnkami neletěl), naštěstí máme velkou zahradu a další psy, takže se většinou pak ještě doblbnul s ostatními, ale stejně to není ono... Přiznám se, že u nás to byl spíš výběr dle toho, že se nám líbil a úplně jsme neodhadli, jak moc náročný na pohyb bude. Povaha ani tak nepřekvapila, to jsme si načetli a do té doby doma byli jezevčíci, kavkazák, atd. Takže na tvrdohlavějšího psa, co neposlechne na 1.povel jsme byli zvyklí... Vezmu-li to zpět, tak toho nelituju, máme s ním fajn vztah, ale do dalšího bych už nešla.

Takže zadavateli/ zadavatelce bych radila to hodně promyslet, zda fakt chce se psem denně makat. Jo a jinak si myslím, že je spíš vhodný k domu než do bytu. U nás chodí dobrovolně domů jen v létě, kdy si lehne na studenou dlažbu v zádveří. Ale jinak je šťastný venku.

8.2.2015 21:50

Divoženko, já jsem věděla do čeho jdu, znala jsem oba jeho rodiče, protože chovatelka a majitelka jich obou bydlela kousek od nás. Přesto jsem doufala, že přivolání zvládnu vycvičit spolehlivěji, než jsem zvládla. To bylo ale to jediné, v čem byl problém. Jinak to byl vyrovnaný pes, který s lehkostí přijímal veškeré životní situace co nám společně život přichystal. Nebudu je vypisovat, protože jsou irelevantní. Jsem ráda, že jsem ho měla, a to v době, kdy jsem byla relativně mladá a zdravá a mohla jsem s ním ty kilometry absolvovat. Věřím, že všechno v životě má svůj smysl a tak i naše soužití, a věřím, že s námi prožil pěkný život.
Pracovní plemeno jsem po jeho odchodu volila právě proto, že si jsem vědoma náročnosti seveřana. Krom toho se mi nelíbilo, kam se plemeno za těch patnáct let, co jsem měla toho svého, posunulo. K menším "lištičkoidním" zvířatům, obzvlášť u fen to bylo dost znát. Ten náš se narodil v roce 1993 a byl to potomek matky z CHS Alatna a otce z CHS Jamamba. V té době to byly CHS s nejlepšími odchovy. Náš byl na horní hranici kohoutkové výšky, malí psi se mi nelíbí. Situaci v chovu samojedů už nesleduji, jen když jsem na výstavě, příležitostně na ně mrknu, a řekla bych, že dnes už bych si vzhledově zase vybrala.

8.2.2015 22:01
aritim

XXX.XXX.19.70

garmia napsal(a):
Pojištění nejsme, ale popravdě jsem nad tím přemýšlel, jak jsem psal, snažím se chodit na přehledných úsecích, kde je dalším kritériem minimální pohyb aut. Nejsme na nijak frekventovaným místě, takže tohle celkem jde, ale pravdou je, že i když se snažím minimalizovat tyhle věci, život je nepředvídatelnej, takže kdo ví, co vše se může stát.
V našem případě je další nezbytností koš, i když už i bez toho se jednou vrátil.

Přesně tyhle lidi miluju. Pes, který utíká, navíc agresívní, vzhledem k tomu, že musí mít náhubek, ale on se prostě pejsánek musí proběhnout...
No tak když mu to běhání chcete dopřát, tak si pořiďte oplocený pozemek. Vy bohužel neriskujete jen život vašeho psa, ale i zdraví a životy ostatních lidí a zvířat. Takovým lidem jako vy bych přála pořádný malér s milionovými následky. Jen škoda, že vás by to stálo "jen" peníze, odnesl by to někdo jiný.

8.2.2015 22:07
pidla

XXX.XXX.106.11

aritim napsal(a):
Přesně tyhle lidi miluju. Pes, který utíká, navíc agresívní, vzhledem k tomu, že musí mít náhubek, ale on se prostě pejsánek musí proběhnout...
No tak když mu to běhání chcete dopřát, tak si pořiďte oplocený pozemek. Vy bohužel neriskujete jen život vašeho psa, ale i zdraví a životy ostatních lidí a zvířat. Takovým lidem jako vy bych přála pořádný malér s milionovými následky. Jen škoda, že vás by to stálo "jen" peníze, odnesl by to někdo jiný.

Nemusí to být oplocený pozemek, stačí koloběžka a postroj. Koneckonců samojed je původně tažné plemeno.
Představu, že pes se nutně musí proběhnout navolno, i když je neovladatelný a ohrožuje jak sám sebe, tak okolí, fakt nechápu... Nebydlíme na Aljašce, ale ve střední Evropě.

9.2.2015 10:29
garmia

XXX.XXX.34.242

aritim napsal(a):

To sou zase řečičky, věděl jsem, že se takovej typ chytrolínů zase ozve. Že ponesu následky je jasný, nemám IQ 10. Můj pes byl osm let zavřenej v kotci, bylo by fajn, kdyby si zbytek života užil. To je můj pohled na věc a že to nese určité riziko, to nese a co ne? To mu mám raději pustit televizi? S tou koloběžkou je to nesmysl, jeho klouby už mají něco za sebou.
Jinak se vůbec nedivím, že běhá všude tolik pajdajících kryplíků, když tomu psovi nedopřejete to zásadní a to je volný pohyb. Pokud je pes na volno, furt vyklusává, pokud na vodítku, jeho chůze mi nepřipadá přirozená, myslím, že i z toho může skutečně pramenit problém s klouby atd.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2015 10:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Přesně - samojed taky pořád vyklusává. Proto má i problém jít slušně na vodítku(když je to nutné) protože on tento typ chůze(co noha nohu mine) prostě nezvládne, či nezvládne delší dobu. Pokud jde na volno, i na flexině, kluše jak koník. Berňák se šourá naprosto v pohodě

9.2.2015 11:06
papuchalk

XXX.XXX.96.38

garmia napsal(a):
To sou zase řečičky, věděl jsem, že se takovej typ chytrolínů zase ozve. Že ponesu následky je jasný, nemám IQ 10. Můj pes byl osm let zavřenej v kotci, bylo by fajn, kdyby si zbytek života užil. To je můj pohled na věc a že to nese určité riziko, to nese a co ne? To mu mám raději pustit televizi? S tou koloběžkou je to nesmysl, jeho klouby už mají něco za sebou.
Jinak se vůbec nedivím, že běhá všude tolik pajdajících kryplíků, když tomu psovi nedopřejete to zásadní a to je volný pohyb. Pokud je pes na volno, furt vyklusává, pokud na vodítku, jeho chůze mi nepřipadá přirozená, myslím, že i z toho může skutečně pramenit problém s klouby atd.

Pohyb v tahu je na klouby daleko lepší, než úprk za zvěří. Dokonce při DKK je to jen pohyb v tahu, který udrží klouby déle v provozuschopném stavu. Znám několik psů s těžkou DKK a artrózou, kteří ve dvanácti, třinácti letech pořád bez problémů chodí jen díky tomu, že celý život soustavně tahali - v létě koloběžku, v zimě běžky. To je známá a osvědčená věc.

Ale chápu, že je jednodušší psa vypustit do lesa a dál se nestarat - na koloběžce se člověk nadře...

9.2.2015 11:20
garmia

XXX.XXX.34.242

papuchalk napsal(a):
Pohyb v tahu je na klouby daleko lepší, než úprk za zvěří. Dokonce při DKK je to jen pohyb v tahu, který udrží klouby déle v provozuschopném stavu. Znám několik psů s těžkou DKK a artrózou, kteří ve dvanácti, třinácti letech pořád bez problémů chodí jen díky tomu, že celý život soustavně tahali - v létě koloběžku, v zimě běžky. To je známá a osvědčená věc.

Ale chápu, že je jednodušší psa vypustit do lesa a dál se nestarat - na koloběžce se člověk nadře...

Je to tak jak píšete, je to pro mě mnohem snažší. My se známe? Miluju tyhle soudy.
Ale nechme toho, je to ztráta času. Jsou jedinci, kteří si vždy a za všech okolností najdou argument a myslí si, že jsou chytřejší než všichni okolo. A i kdyby, tak co? Víte co, je to úplně jedno, za chvilku se půjdu na hodinku vyběhat s tou mojí krvelačnou šelmou a půjdu do práce. A nebo ne, zapřáhnu ho poprvé v jeho deseti letech, to mu určitě pomůže. Vždycky než něco napíšete, prosím nejdřív si přečtěte předešlý příspěvky. Ale teď už vážně nemám čas...

9.2.2015 12:37
aritim

XXX.XXX.19.70

garmia napsal(a):

Pokud by to neslo riziko jen pro vás a vašeho psa, nikoho to nebude zajímat. Ale jak k tomu vašemu postoji přijdou lidi okolo? Mí psi rozhodně nejsou pajdající kryplíci, přestože většinou chodí na vodítku. Nemám kde venčit navolno, tak se prostě musíme přizpůsobit. Chodíme denně minimálně 10 km a málokterý pes je v tak dobré kondici jako mí, přestože jsou z 90% na vodítku. Na silnici je rozhodně nepustím s tím, že oni jsou poslušní a kdyby jelo náhodou auto, tak je stihnu včas přivolat. A to chodím do míst, kde je provoz minimální. Tomu se totiž říká zodpovědnost. Že si uvědomujete, že ponesete následky je fajn, ale jak k tomu přijdou lidé, kteří se kvůli vašemu psovi nabourají v autě a třeba i zemřou? Jste prostě bezohledný lenoch a pes vám nepatří do ruky.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2015 12:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

papuchalk napsal(a):

Ano, abych zkrotila jeho neustálou chuť lítat, od jeho roku jsme chodili běhat, respective mne tahal na caniscrosovém opasku v postroji. Tahal, poněvadž panička je antiběhací typ do kopce málem lezu po čtyřech. Běhali jsme takhle tři roky, občas si ho vzal i muž. U nás je to všechno pořád do kopce a pak zase z kopce. Pak už na něm bylo vidět trochu zklidnění věkem a hlavně berňák už by nám nestačil, tak už zase jen tůristujeme Teď má sedum let a je vidět, že má s klouby trochu problém, někdy hůř vstává. Myslím, že jsme ho občas přetáhnuli Takže: ono je to dvousečné, tak jako všechno kolem...nic se nemá přehánět. Za b) pokud seveřana natrénujete, jeho chuť k lítání to nijak nezkrotí, ba naopak...má větší výdrž

1.8.2016 15:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ano, abych zkrotila jeho neustálou chuť lítat, od jeho roku jsme chodili běhat, respective mne tahal na caniscrosovém opasku v postroji. Tahal, poněvadž panička je antiběhací typ do kopce málem lezu po čtyřech. Běhali jsme takhle tři roky, občas si ho vzal i muž. U nás je to všechno pořád do kopce a pak zase z kopce. Pak už na něm bylo vidět trochu zklidnění věkem a hlavně berňák už by nám nestačil, tak už zase jen tůristujeme Teď má sedum let a je vidět, že má s klouby trochu problém, někdy hůř vstává. Myslím, že jsme ho občas přetáhnuli Takže: ono je to dvousečné, tak jako všechno kolem...nic se nemá přehánět. Za b) pokud seveřana natrénujete, jeho chuť k lítání to nijak nezkrotí, ba naopak...má větší výdrž

Přesně.
Pokud má jakýkoliv tvor zlepšenou fyzičku, zvládá mnohem víc pohybu. A každý trénovaný pes(kůň) bude vždy lepší v pohybu, než člověk.
A co pak s tím?

1.8.2016 15:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

aritim napsal(a):
Pokud by to neslo riziko jen pro vás a vašeho psa, nikoho to nebude zajímat. Ale jak k tomu vašemu postoji přijdou lidi okolo? Mí psi rozhodně nejsou pajdající kryplíci, přestože většinou chodí na vodítku. Nemám kde venčit navolno, tak se prostě musíme přizpůsobit. Chodíme denně minimálně 10 km a málokterý pes je v tak dobré kondici jako mí, přestože jsou z 90% na vodítku. Na silnici je rozhodně nepustím s tím, že oni jsou poslušní a kdyby jelo náhodou auto, tak je stihnu včas přivolat. A to chodím do míst, kde je provoz minimální. Tomu se totiž říká zodpovědnost. Že si uvědomujete, že ponesete následky je fajn, ale jak k tomu přijdou lidé, kteří se kvůli vašemu psovi nabourají v autě a třeba i zemřou? Jste prostě bezohledný lenoch a pes vám nepatří do ruky.

:(.

1.8.2016 15:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

sisi58 napsal(a):
Přesně.
Pokud má jakýkoliv tvor zlepšenou fyzičku, zvládá mnohem víc pohybu. A každý trénovaný pes(kůň) bude vždy lepší v pohybu, než člověk.
A co pak s tím?

Koukám, že taky občas nekoukám na datum

1.8.2016 20:39
bhk

XXX.XXX.210.79

sisi58 napsal(a):
Koukám, že taky občas nekoukám na datum

To nevadí, téma je dobré. Reaguji na ten dotaz od sisi - "co pak s ním? "
Já mám naopak zkušenost, že čím víc psu naložím tím mám pak doma den ode dne psa vyklidněného..Myšleno tak, že např zbytečně nejančí na zahradě, bezhlavě nelítá a tak.., spíš odpočívá, protože ví, že musí ty síly někde nabrat.
Plošně se to asi takto říct sice nedá - u psů-předpokládám, že i u koní nelze jet podle šablony - každý je jiný...ale obecně, alespon je to můj názor - pes, kterej pravidelně maká se pak právě nehroutí - nebo ne nehroutí - spíš nevyšiluje, když má výpadek.. A prostě se s ním lépe pracuje, komunikuje...apod.

Z toho pramení i to, že když se mě někdo zeptá - "co mám s tím divochem dělat?neposlouchá, utíká, doma likviduje... " Moje první odp je vždy - psa unavte, vyběhejte - fyzickou aktivitu mu dopřejte a až pak zaměstnejte hlavu. (myslela jsem, že nemusím, ale zjevně potom co zde čtu tak musím dodat - aktivitu přiměřenou věku, zdraví, plemeni, povaze..).

1.8.2016 21:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

A zároveň, pokud psa namakáte, musíte makat sama/sám a nebo na takového psa musíte být dva.

U koní je to ještě horší. Koně nasvalíte, nadýcháte a pak ho neujezdíte.
A přesně ve chvíli, kdy zjistí, že na něj nemáte, máte zaděláno na problém. No ne u každého, ale u hodně.
Přece jen je rozdíl utahat 25 kg psa a 600 kg koně.
Takže je tu otázka: "Začínat s tím vůbec?"

31.5.2019 20:50
Katerinavankova

XXX.XXX.119.199

Mno tak ty jsi odborník,je těžší pořídit si psa,než dítě

Bertos08

7.4.2020 22:15
Bertos08

XXX.XXX.232.129

Sice psa nemám ale chci zjistit skoro vše abych se naučil o samojedovi ale přide mi že kazdý je jiný sice samojed je vážně živý ale to je na tom jak si zvykne😁👻

7.4.2020 22:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bertos08 napsal(a):
Sice psa nemám ale chci zjistit skoro vše abych se naučil o samojedovi ale přide mi že kazdý je jiný sice samojed je vážně živý ale to je na tom jak si zvykne😁👻

Tak jestli si myslíš, že vydrží se x hodin válet v bytě a pak s ním obejdeš blok, tak ne, není to stejné jako s nějakým společenským plemenem. Vždycky to bude pes x krát aktivnější a x krát míň poslušný. Počítej s tím, že z vodítka ho pustit nemůžeš. Podle psaného projevu přepokládám, že jsi dítě. Samojeda si pořizují lidi, kteří mají život nalajnovaný a ví, že s ním budlu chodit denně běhat, třeba 10let. V létě jen brzy ráno, či pozdě večer. To jako dítě těžko. Nevíš, kde budeš za pár let.

8.4.2020 08:08

No co může být krásnějšího než samojed...a samojedí štěndo, tak to je kapitola sama o sobě, šampion v roztomilosti, bílý plyšový méďa, kdo by takové stvořeníčko nechtěl, ale jak píše lesnížínka...samojedi mají svoje specifika a nejsou vhodní úplně pro každého.
Mě se taky líbí...i haskouni a malamuti...nemám je a pořizovat rozhodně nebudu neb se ke mě, k mému způsobu života, k tomu, co od psa očekávám nehodí.
Nemůžeme mít všichni všechno...

8.4.2020 08:23

No co může být krásnějšího než samojed...a samojedí štěndo, tak to je kapitola sama o sobě, šampion v roztomilosti, bílý plyšový méďa, kdo by takové stvořeníčko nechtěl, ale jak píše lesnížínka...samojedi mají svoje specifika a nejsou vhodní úplně pro každého.
Mě se taky líbí...i haskouni a malamuti...nemám je a pořizovat rozhodně nebudu neb se ke mě, k mému způsobu života, k tomu, co od psa očekávám nehodí.
Nemůžeme mít všichni všechno...

Já jsem takto platonicky zamilovaná do ČSV.. ale nikdy si ho nepořídím

8.4.2020 08:41

Bertos08 napsal(a):

Sice psa nemám ale chci zjistit skoro vše abych se naučil o samojedovi

Sice trošku kostrbatě napsáno, ale snahu chválím....sběr informací o vysněném plemeni nikdy nemůže být na škodu a třeba jednou, v dospělosti...

to je na tom jak si zvykne

Zodpovědný člověk si nevybere psa dle toho, jak se mu líbí a i když je povahově nevhodný řekne...nevadí, on si zvykne. Ano pesani jsou úžasní, jsou přizpůsobivý, zvyknou si na nějaké životní tempo rodiny, ale psa vybíráme s ohledem na to, aby ten náš životní styl tak nějak souzněl s povahou psa, abychom si povahově a naturelem vyhovovali a z této povahově vyhovující skupiny psů pak vybíráme to, co se nám líbí vzhledově.

Takže určitě je dobře shánět informace na internetu, ptát se majitelů samojedů, jací jsou jejich pesani a co ke spokojenému životu potřebují, jet se podívat na výstavu...to není nic proti ničemu. Jen k tomu nepřistupovat ve stylu, tenhle pes se mi líbí a já ho chci a chci a chci a on už si potom nějak zvykne.

VB25

16.12.2020 21:00
VB25

XXX.XXX.10.49

Tak ono hodně záleží na povaze, jako každý člověk, tak i psy mají jinou povahu. Někteří mohou být agresivní, i když to o jejich povaze není psáno nebo naopak mohou být přítulní a přitom mají někde psané, že jsou to bojové psy a nedoporučuje je se do rodin. My konkrétně máme dva ovčáky a každý má jinou DNA a nejsou vůbec příbuzní a povahově jsou jako oheň a voda. Takže si klidně můžete pořídit Samojeda který je klidný. Sice při výběru je to náhodný výběr ale je dobré si zjistit jakou povahu mají jeho rodiče protože ta genetika udělá hodně.

16.12.2020 22:13

VB25 napsal(a):
Tak ono hodně záleží na povaze, jako každý člověk, tak i psy mají jinou povahu. Někteří mohou být agresivní, i když to o jejich povaze není psáno nebo naopak mohou být přítulní a přitom mají někde psané, že jsou to bojové psy a nedoporučuje je se do rodin. My konkrétně máme dva ovčáky a každý má jinou DNA a nejsou vůbec příbuzní a povahově jsou jako oheň a voda. Takže si klidně můžete pořídit Samojeda který je klidný. Sice při výběru je to náhodný výběr ale je dobré si zjistit jakou povahu mají jeho rodiče protože ta genetika udělá hodně.

Vy jste samojeda měla? Třeba se vyjádří lesní žínka. A zabrání dalšímu nešťastnému psovi.

17.12.2020 07:37

Vy jste samojeda měla? Třeba se vyjádří lesní žínka. A zabrání dalšímu nešťastnému psovi.

Copak můžete brát vážně někoho, kdo o samojedech napíše, že to jsou bojoví psi? Takovým pisatelům je škoda času odpovídat.

Mimochodem, v tomto vlákně jsem v roce 2015 popisovala život se samojedem.

17.12.2020 08:08

Copak můžete brát vážně někoho, kdo o samojedech napíše, že to jsou bojoví psi? Takovým pisatelům je škoda času odpovídat.

Mimochodem, v tomto vlákně jsem v roce 2015 popisovala život se samojedem.

Myslím, že to byla zmínka o bullech, ne o samojedech.

17.12.2020 08:21

Myslím, že to byla zmínka o bullech, ne o samojedech.

On je ten příspěvek trochu zmatený a nesrozumitelný.

17.12.2020 09:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zdravím, měli jsme teď velké zdravotní trable, dva dny je to lepší, tak snad nám to vydrží. Určitě i u samojedů existují akčnější a klidnější kusy, ale popis ,,velmi živý pejsek" - znamená éro je to a tak to prostě je A agresivní jedinec u samojeda?!? Neexistuje, to opravdu ne. Všichni chovní psi byli původně přivezení z místa původu, kde byl pes s jakýmkoliv projevem agresivity okamžitě zlikvidován. Takže pokud by se po 100letech povedlo tady vyšlechtit agresivního samojeda - byla by to totální devalvace plemene

17.12.2020 09:48
fikovnice

XXX.XXX.55.166

lesnížínka napsal(a):
Zdravím, měli jsme teď velké zdravotní trable, dva dny je to lepší, tak snad nám to vydrží. Určitě i u samojedů existují akčnější a klidnější kusy, ale popis ,,velmi živý pejsek" - znamená éro je to a tak to prostě je A agresivní jedinec u samojeda?!? Neexistuje, to opravdu ne. Všichni chovní psi byli původně přivezení z místa původu, kde byl pes s jakýmkoliv projevem agresivity okamžitě zlikvidován. Takže pokud by se po 100letech povedlo tady vyšlechtit agresivního samojeda - byla by to totální devalvace plemene

Držím Workovi pěsti! A i Tobě, drž se!

18.12.2020 01:27
GAELLE

XXX.XXX.66.235

připojuji se !!!

18.12.2020 20:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):

Je mi líto, že máte trable a držím palce, ať je to všechno v pohodě .

A agresivní jedinec u samojeda?!? Neexistuje, to opravdu ne.

A co třeba ti bez PP? Vím, že by se to nemělo nazývat samojedem, ale víte, jak to je. To je to samé jako u bullů. V PP chovu taky agresivní (vůči lidem) jedinec neexistuje (nebo by ho musel někdo hoodně zkazit). Tak možná byli myšlení právě nějací kříženci, kteří se na samojeda podobají, nebo je za něj vydávají... I když nevím, do jaké míry je rozšířený samojed bez PP, žádného neznám.

18.12.2020 21:04
fikovnice

XXX.XXX.55.135

lesnížínka napsal(a):

Ahoj Rady, jak je Workovi a co se vlastně u vás dělo/děje?
Nebo si písnem SZ, jestli nechceš veřejně...?

18.12.2020 21:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Děkuju holky, ono už to zřejmě lepší nebude. Dostal léky na srdíčko, bohužel mi přestal chodit na pravou přední, o kterou se už asi dva roky opíral, protože odlehčoval levou. S ortézama trochu ujde.

Samojeda bez PP neberu jako samojeda se samojedí povahou. Tam není záruka ničeho přece. Stačí tam přimíchat bílého špice a můžete mít kousavou potvoru

Baby

26.6.2021 09:39
Baby

XXX.XXX.233.26

Dobrý den, chtěla bych si koupit štěňátko samojeda ale vůbec nevím kde ho sehnat. Nevíte někdo?

26.6.2021 10:25

Baby napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych si koupit štěňátko samojeda ale vůbec nevím kde ho sehnat. Nevíte někdo?

Nejlépe v chovatelské stanici...
Odkazy jsou na chovatelské stanice dvou klubů, pod kterými se samojed v ČR chová. V obou se chová pod FCI. Prohlédněte si je a zjistíte, kde mají či budou mít štěňata. Můžete chovatele oslovit s dotazem...
http://samojed.cz/index.php/chovatelske-stanice
https://www.polardogs.cz/sam_chs.html

26.6.2021 10:27

Nejlíp u chovatele.

Netuším, jestli se ve škole už učíš pracovat s internetem, mně to Google našel během vteřinky:
https://www.samojed.cz/index.php/chovatelske-stanice

Baby

26.6.2021 11:05
Baby

XXX.XXX.233.26

Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík