Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2015 15:35
beastije

XXX.XXX.205.71

Zdravím, vím, že už tu toto téma pravděpodobně bylo ale nenašla jsem, co jsem potřebovala.

Má někdo ozkoušené domácí pamlsky ( jedno jestli játrové, rybí,...)?
Je na to potřeba něco speciálního ( forma na biskupský chlebíček či jakési udělátka do kuchyně, co nevlastním)?
Jak dlouho asi tak trvá příprava či pečení?
Našla jsem spoustu receptů, dost mě odrazuje, že v každém je buď mouka, kukuřičná mouka, ovesné vločky,...
Já myslela, že se psy snažíme co nejvíce krmit bezobilně, což se s tímhle neslučuje. Možná se to ale upéct jinak nedá.

Moc uvítám rady a zkušenosti, zkrmíme mraky pamlsků za týden, ani nevím, co v nich je a kvalita to rozhodně nebude. U domácího se bude dát lépe kontrolovat množství/složení a pokud proces nezabere více než obvyklé vaření večeře, šla bych do toho.

Děkuji.

4.2.2015 15:42
davidka

XXX.XXX.212.160

Pokud chcete pamlsky bezobilné a co nejzdravější, usušte maso. Dobrá jsou třeba srdíčka. Stačí je nakrájet na plátky a buď v sušičce nebo v troubě na pečicím papíru usušit.
Naši psi milují játrové sušenky, klasický recept je z ovesných vloček, jater a vajíčka. Vše se pomele na kaši, napatlá na plech s pečicím papírem ve vrstvě v jaké chcete a pomalu pečete. Pak se plát nakrájí na kostičky a jednotlivé dávky se zamrazí, na brzkou spotřebu se dají do lednice. Místo vloček můžete dát např. amarantovou, rýžovou, pohankovou či jáhlovou mouku, pokud se chcete vyhnout klasickým lepkovým obilninám. Někdo ještě přidává bylinky a česnek.

4.2.2015 16:36
pidla

XXX.XXX.106.11

Játrové pamlsky z pohankové mouky (platíčko kuřecích jater, jedno vajíčko, cca hrnek mouky, vše rozmixovat) jsou super, jsou "gumové" a vůbec se nedrobí.

Jinak se dá pamlskovat vařeným masem (ideální je hovězí srdce), tvrdým tvarohem, nakrájeným jablíčkem, občas se dá pro zpestření přimíchat trochu kvalitního párku nebo tvrdého sýra, naprosto super jsou plíce nasušené v domácí sušičce... Prostě jakékoliv jídlo, které psu chutná, ideálně pokaždé něco jiného, ať to není nuda. Extrémista je jeden můj kamarád, který nosí v kapse mleté zelené dršťky

4.2.2015 16:57
kopek

XXX.XXX.221.225

Mne sa osvedčilo:
pečienka (játra) hovädzie, bravčové či hydinové, to je jedno + ovsené vločky v pomere 6:4, na 250 gr zmesi jedno vajce (celé, aj so škrupinou). Pomixovať, natrieť na plech vymastený bravčovou masťou vo vrstve cca 1 cm, pečiem či skôr suším 20 min. Pri 180 stupňoch. Ešte teplé pokrájam na cca 3x2 cm, po vychladnutí naporcujem do sáčkov po cca 10 - 12 kusov. V mrazničke vydržia "večne", sáček ktorý je v spotrebe vydrží v chladničke. Psi sa idú za tým zabiť.
Ale dobré a praktické pamlsky sú kúsky tvrdšieho syra, nechať trošku postáť, aby chytil správnu "vôňu"...

4.2.2015 22:21
hanitchka.m

XXX.XXX.33.190

U nás jednoznačně vedou sušené plíce - ani nijak zásadně nemusím řešit krájení na kousky, prostě plíce nakrajím na cca 1cm silné plátky, celé usuším a pak díky struktuře odlamuju velmi snadno i nehtem, je to měkké a přitom suché do kapes, super. A vydrží.

4.2.2015 22:31
atika

XXX.XXX.213.155

Taky dělám játrové sušenky, všichni psi bez vyjímky je milujou a jsou hotové za chvilku. Podle nálady občas přimíchám strouhanou mrkev, jindy strouhané jablko, nebo cuketu, někdy přidám na ovonění trochu olejovek, ochucuji bylinkami nebo přidám nasekané kopřivy, prostě je to hodně variabilní a chutnají vždy.
Zelené dršťky v kapse - to je teda borec Občas je taky krmím, ale to je fakt síla - nejrychleji připravené jídlo. Ale je fakt, že psi je taky mají moc rádi.

5.2.2015 08:41
kobroor

XXX.XXX.41.2

U nás taky bodujou játrovky - příprava cca 5 min., pečení cca 20-30 min. Podle tloušťky - já dělám z kila jater
Ještě lepší stupeň odměny je u nás sušené maso a u jedné mé feny tvrdá houska
Pokud nechete pamlsky s moukou, můžete nasušit nebo koupit sušené vnitřnosti - běžně se to prodává ve zverimexu..

5.2.2015 08:50
beastije

XXX.XXX.205.71

Děkuji za info, udělám o víkendu, včera jsem koupila kuřecí játra v supermarketu, rozumná cena, vcelku překvapení /řezníka zatím nestíhám/

Takže 3:2 játra:ovesné vločky, vajíčko, rozmixovat, na pečící papír a 20 minut péct.

Jak poznám, že je to hotové, nějaký indikátor? Aby se to nelepilo na špejli? Změní to barvu?

Děkuji.

16.3.2015 12:14
beastije

XXX.XXX.205.71

Tak játrové sušenky jsem zvládla, jen jsem měla včera souboj s vepřovým srdcem.
Vyndala jsem ho rovnou z mrazáku, takže na hodinku do trouby na 50, pak v celku na 100 a pekla jsem ho. Pekla jsem ho skoro 4 hodiny! a vypadalo pořád stejně. Uvnitř je takové vařené, ale slupka je tvrdá a křupavá.

někde jsem četla, že srdce je lepší vařit?
Děkuji za názory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2015 12:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, srdce je lepší vařit. Nikdy mne nenapadlo ho dát péct...

13.12.2015 23:15
beastije

XXX.XXX.149.29

Zdravím, znovu otevírám toto téma. Sušenky už mám v malíku, ale ráda bych je udělala ala cukroví. Problém je v tom, že moje játrové či sardinkové sušenky s vločkami jsou moc tekuté na vykrajování hned. Má někdo zkušenost s vykrajováním uprostřed pečícího procesu a pak to nechat dojít, ať to chytne okraje?

Nebo máte lepší recept na cukroví? Našla jsem spoustu, všechny začínají "x gramů mouky" a to opravdu nechci.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2015 00:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sušičku Zelmer koupíte už pod 700 Kč.2 stupně, spolehlivá, slušné recenze. Vynikající jsou sušená kachní srdce, ale je to trochu filigránská práce. Jinak cokoliv, krájet lehce rozmrzlé, uděláte tenké plátky.

Krmím bezobilně, ale sem tam to není zlo - oves apod. Zrovna dnes jsem vymyslela "perníčky" a poptávka maximální.

Množství ingrediencí cca, záleží na tuhosti těsta, tužší na vyválení:
- 200 g ovesné mouky
- 1 vejce
- špetka (1/3 kávové lžičky?) jedlé sody
- polévková lžíce rozmixovaného tuňáka ve vlastní šťávě (měla jsem jen Rio Mare a ten je slanější, Franz Josef (nebo jak) slaný nebývá
- lososový olej, pumpičku jsem zmáčkla 10, možná víc, jedno zmáčknutí 2 ml

Koření nikam necpu, psa to stejně nezajímá. :).

14.12.2015 08:31
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

beastije napsal(a):
Zdravím, znovu otevírám toto téma. Sušenky už mám v malíku, ale ráda bych je udělala ala cukroví. Problém je v tom, že moje játrové či sardinkové sušenky s vločkami jsou moc tekuté na vykrajování hned. Má někdo zkušenost s vykrajováním uprostřed pečícího procesu a pak to nechat dojít, ať to chytne okraje?

Nebo máte lepší recept na cukroví? Našla jsem spoustu, všechny začínají "x gramů mouky" a to opravdu nechci.
Děkuji.

Zdravim. Delala jsem jatrove susenky - 500g jater,500g vlocek,2 vejce, strouzek cesneku. Upekla jsem, mechala vychladnout a pak teprv vykrajovalasmajlík

14.12.2015 10:35
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Taktéž u nás frčí játrovky , když sem je dělala poprvý a pak potřebovala jít na zahradu tak pokaždý do sem vylezla z baráku tak psiska vydírali játrový sušenky .

14.12.2015 16:26
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Šlo by maso na pamlsky nasušit i v troubě ?

15.12.2015 10:28
St23

XXX.XXX.0.50

Sice to není domácí, ale myslím, že jsem na mlsnatlapka.cz viděl nějaké značky dobrých českých pamlsků. Tak jenom jako inspirace. Ne vždycky se vyplatí dělat všechno doma.

15.12.2015 11:05
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

kobylatko napsal(a):
Šlo by maso na pamlsky nasušit i v troubě ?

Asi šlo - nakrájený na tenký plátky při nižší teplotě, na pečícím papíru... ale sežralo by to asi hodně energie a času. Sušička je rychlejší. Zkusila bych nějaké menší množství a něco, co rychleji schne - třeba plíce. Ostatně houby se taky v troubě usuší, ne? takže by to jít mělo.

21.12.2015 10:50
beastije

XXX.XXX.205.71

Tak poslusne hlasim, ze na tenci vrstvu, vic ovesnych vlocek, cca 10 min v troube ( jatrove, sardinkove tak 15), pak vykrajet normalnim vykrajovatkem ( chtelo by ho to nabrousit ale :D) a opet na pecicim papiru dopect.

Slo to krasne, jen zbytecne pracne, kdyz ten pes ten tvar neoceni. Ale tak darky jsou to i pro panicky.

21.12.2015 10:59
kobylatko

XXX.XXX.45.44

beastije napsal(a):
Tak poslusne hlasim, ze na tenci vrstvu, vic ovesnych vlocek, cca 10 min v troube ( jatrove, sardinkove tak 15), pak vykrajet normalnim vykrajovatkem ( chtelo by ho to nabrousit ale :D) a opet na pecicim papiru dopect.

Slo to krasne, jen zbytecne pracne, kdyz ten pes ten tvar neoceni. Ale tak darky jsou to i pro panicky.

Já je budu píct ve středu .A nakrájím je zas na kostičky rádýlkem na pizzu .

21.12.2015 11:33
Maju2

XXX.XXX.182.186

Já v troubě suším maso pro sebe. :D Ale pro miláčka asi taky začnu. :).

21.12.2015 12:50
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Maju2 napsal(a):
Já v troubě suším maso pro sebe. :D Ale pro miláčka asi taky začnu. :).

Na kolik stupňů a jak dlouho to asi trvá :) ?

21.12.2015 13:15
Maju2

XXX.XXX.182.186

kobylatko napsal(a):
Na kolik stupňů a jak dlouho to asi trvá :) ?

Já to dělám tak na 50°-60°max. A sušímtak 3-4 hodiny, podle toho, jak se mi to zdá. :) Dělám jen přemražené hovězí (flank, svíčková, ořech), takže ty nevadí ani syrové. :) Někdy to nechám více, někdy méně. :).

21.12.2015 13:16
Maju2

XXX.XXX.182.186

Dám to na plech na pečicí papír a otáčím po těch 1,5-2 hodinách.

22.12.2015 10:16
DExi

XXX.XXX.119.130

My se taky musíme pochlubit celou sobotu jsme strávili pečením a myslim, ze na 1. pokus celkem fajn jen u jatrovych kolacku jsem malém oddelala mixer, až se z nej začalo kouřit + jsme jeste susili plíce největší odměna je ta obrovská radost z toho

22.12.2015 10:43
kobylatko

XXX.XXX.45.44

DExi napsal(a):
My se taky musíme pochlubit celou sobotu jsme strávili pečením a myslim, ze na 1. pokus celkem fajn jen u jatrovych kolacku jsem malém oddelala mixer, až se z nej začalo kouřit + jsme jeste susili plíce největší odměna je ta obrovská radost z toho

To vypadá fakt dobře .

22.12.2015 10:48
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Játrovky u nás na první pokus .

22.12.2015 18:53
kobylatko

XXX.XXX.45.44

DExi napsal(a):
My se taky musíme pochlubit celou sobotu jsme strávili pečením a myslim, ze na 1. pokus celkem fajn jen u jatrovych kolacku jsem malém oddelala mixer, až se z nej začalo kouřit + jsme jeste susili plíce největší odměna je ta obrovská radost z toho

Jaký je receptík na ty rybí ?

milka000

23.12.2015 07:55
milka000

XXX.XXX.97.97

Ja si myslim ze staci uvarene maso na kosticky a pejsek bude delat vse co vam na ocich vidi..

28.12.2015 11:52
DExi

XXX.XXX.1.37

kobylatko napsal(a):
Jaký je receptík na ty rybí ?

Jee, omlouvám se, ale všimla jsem si toho až ted.

RYBÍ SUŠENKY:
250g ryby (my dali trochu vic) proste filet bez kosti
150g mouky (te jsme dali zas trosku min a dávali jsme celozrnnou)
2-3 vejce
Přibližně 0,5l vody
1pol. lžíce rybího tuku (lososaku)

Rybu rozmixujeme, přidáme vejce a smícháme s moukou, vodou a olejem. Pak uz je to stejný jako u jatrovek pečeme pri 180°C 20-25min.


Ono stejne časem zjistite, ze jsou vsechny jak se říká na jedno brdo my jsme třeba u všech dávali méně vloček, mouky a více masa. Proste jak se nám líbily, tak jsme si to poupravili

28.12.2015 12:16
kobylatko

XXX.XXX.45.44

DExi napsal(a):
Jee, omlouvám se, ale všimla jsem si toho až ted.

RYBÍ SUŠENKY:
250g ryby (my dali trochu vic) proste filet bez kosti
150g mouky (te jsme dali zas trosku min a dávali jsme celozrnnou)
2-3 vejce
Přibližně 0,5l vody
1pol. lžíce rybího tuku (lososaku)

Rybu rozmixujeme, přidáme vejce a smícháme s moukou, vodou a olejem. Pak uz je to stejný jako u jatrovek pečeme pri 180°C 20-25min.


Ono stejne časem zjistite, ze jsou vsechny jak se říká na jedno brdo my jsme třeba u všech dávali méně vloček, mouky a více masa. Proste jak se nám líbily, tak jsme si to poupravili

Super, díky .Jsou , ale nesnáším ty recepty, např: kde jsou rybičky, vajíčko, X dalších zbytečností a aspoň 4 druhy mouky a těch je právě všude fůra takových receptů

24.1.2016 14:53
Iliena

XXX.XXX.37.7

kobylatko napsal(a):
Šlo by maso na pamlsky nasušit i v troubě ?

Zdravím,
zkoušela jste sušit to maso v troubě? Mám alergika a krmím koňskými granulemi a jako odměny sušené vnitřnosti. Ale nemůžu sehnat drobné pamlsky na odměny, tak jsem myslela, že bych koupila prostě kus koňského masa a sama doma nasušila.

Popř. nemáte někdo recept na nějaké ňamky pro alergika?

Díky

25.1.2016 07:50
Iliena

XXX.XXX.64.8

Posouvám.

25.1.2016 09:00
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Iliena napsal(a):
Zdravím,
zkoušela jste sušit to maso v troubě? Mám alergika a krmím koňskými granulemi a jako odměny sušené vnitřnosti. Ale nemůžu sehnat drobné pamlsky na odměny, tak jsem myslela, že bych koupila prostě kus koňského masa a sama doma nasušila.

Popř. nemáte někdo recept na nějaké ňamky pro alergika?

Díky

Ještě neé, většina mě od toho odrazuje že je to energeticky drahé, že sušička je rychlejší a né tak energeticky dráhá... Tak nad tím dumám, co s tím .

25.1.2016 09:16
Iliena

XXX.XXX.64.8

kobylatko napsal(a):
Ještě neé, většina mě od toho odrazuje že je to energeticky drahé, že sušička je rychlejší a né tak energeticky dráhá... Tak nad tím dumám, co s tím .

Mě to trochu mate, sušičku jsem měla a dala jsem ji pryč, aby se totiž bylinky sušily x hodin mi ekonomické zrovna moc nepřišlo.

Možná by tedy bylo lepší nějaké ňamky upéct? Tady je zase otázka jaké když mám psa alergika, možná použít bezlepkovou mouku? Někde jsem našla zmínku o bramborových vločkách a to nevím kde sehnat... Játrovky asi neudělám, koňská játra jsem nenašla, takže leda masové sušenky. Ale jelikož jsem na vaření a pečení tupec, musel by mi někdo dát přesný recept

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2016 09:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Iliena napsal(a):
Mě to trochu mate, sušičku jsem měla a dala jsem ji pryč, aby se totiž bylinky sušily x hodin mi ekonomické zrovna moc nepřišlo.

Možná by tedy bylo lepší nějaké ňamky upéct? Tady je zase otázka jaké když mám psa alergika, možná použít bezlepkovou mouku? Někde jsem našla zmínku o bramborových vločkách a to nevím kde sehnat... Játrovky asi neudělám, koňská játra jsem nenašla, takže leda masové sušenky. Ale jelikož jsem na vaření a pečení tupec, musel by mi někdo dát přesný recept

Sušička má určitě ekonomičtější provoz. Do trouby můžete dát jen jeden plech a navíc se maso suší jen z jedné strany, takže určitě déle, asi by se muselo i obracet. Já nacpu do sušičky necelé kilo masa a na vyšší výkon mám za 5 až 6 hodin hotovo. Játrovky už nepeču, je to strašná matlačka. Bramborové vločky jsou cca stejně drahé jako rýžová mouka.

25.1.2016 09:33
Iliena

XXX.XXX.64.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sušička má určitě ekonomičtější provoz. Do trouby můžete dát jen jeden plech a navíc se maso suší jen z jedné strany, takže určitě déle, asi by se muselo i obracet. Já nacpu do sušičky necelé kilo masa a na vyšší výkon mám za 5 až 6 hodin hotovo. Játrovky už nepeču, je to strašná matlačka. Bramborové vločky jsou cca stejně drahé jako rýžová mouka.

No každopádně sušičku už nemám. Nemáte v zásobě nějaký recept na masové sušenky?

25.1.2016 10:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Bramborové vločky bych normálně nahradila buďto strouhaným syrovým, nebo kaší z vařených brambor. Vyzkoušeno to ale nemám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2016 10:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebo pohanková nebo ovesná mouka.

25.1.2016 10:20
Iliena

XXX.XXX.172.247

Ovesná mouka je bez lepku? Každopádně normální mouku nahradit něčím hypo. Koňská svalovina, třeba nějaká bylinka a co s tím? Rozmixovat a upatlat na těsto, ale v jakém poměru a jak péct aby z toho nebylo kamenné cosi... Jak říkám, jsem na pečení vážně tupec , ale chtěla bych ji dopřát domácí ňamky, které snese.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2016 10:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Iliena napsal(a):
Ovesná mouka je bez lepku? Každopádně normální mouku nahradit něčím hypo. Koňská svalovina, třeba nějaká bylinka a co s tím? Rozmixovat a upatlat na těsto, ale v jakém poměru a jak péct aby z toho nebylo kamenné cosi... Jak říkám, jsem na pečení vážně tupec , ale chtěla bych ji dopřát domácí ňamky, které snese.

Bohužel má jen snížený obsah lepku, takže pro vás nee.A nebo ještě prosná mouka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík