Zdravím, netuší někdo jestli se v Evropě nachází nějaký kennel zaměřený na pracovní old tyme bulteriéry, případně Gullterry, pákistánské bulteriéry.? Prostě někdo kdo klade důraz na původ tohoto plemene. Díky.
Zkuste se optat na facebooku na komunitě "old tyme hinks bull terier". Nevím, zdali se jedná o šlechtění v pracovním smyslu, spíš vesměs co jsem kde četla, šlo o exteriér (mj. Zmírnění klabonosu) a ozdravění. Ohledně gulteriera, je-li to vůbec plemeno, to bych do podmínek čr vůbec nebrala. Mrkněte na stránky bulterier v nouzi, dost kříženců má ten "původní" vzhled. Naše fenka vypadá jako Hinksova Puss. Otázka je, k jaké práci ho potřebujete.
Ještě bych se zkusil poptat na FB na stránce "APBT a jiná pracovní plemena", tam tohle docela sledují. Jinak pokud ho chcete k loveckému upotřebení, tak ke zkouškám mohou jen psi s PP FCI, takže gulteriéři apod. Vám budou k ničemu a nedovedu si představit jinou práci pro bulteriéra v dnešní době.
Nevím, jestli zrovna v Pakistánu kladou důraz na původ plemene a ani si nemyslím, že by jejich Gullterr měl ještě příliš z původního bullteriéra, ale že je velmi "pracovní", o tom zřejmě není pochyb
Koupit ho lze přímo z Pakistánu. Otázkou bude výběr štěněte na dálku a s tím spojená jeho kvalita.
Díky za odpovedi, o spouste plemen se da rict ze se do podminek v cr nehodi. Ten dotaz byl obecny, zajimalo me, jestli nekdo treba nevi o necem co me osobne uniklo. Chtel jsem jen vedet jestli je tady v Evrope nekdo kdo by choval trochu zajimavejsi zvirata, nebo jesti vsichni mnozi jen ty postizene chudaky co vidam vsude kolem. Shanim psa na lov, ale PP FCI na nej rozhodne nepotrebuji.
No ono asi ani to přikřížení zdraví nemusí zajistit. Naše fenka je kříženec a taky má onemocnění, které byste hledal spíš u štěněte z přešlechtěnosti, z příbuzenského chovu apod. Nevím, jestli je to genetické nebo po prodělané vážné infekci ve štěněcím věku, ale i u dvou dalších štěňat z vrhu to není se zdraví 100%ní. Chtěla jsem původně angl. Bulteriéra, ale ta nemocnost mě odradila. Proto jsme si vzali křížence. Povahově je super.
Nevím, jak je to ohledně lovu, co píše imattree, ale asi bych tomu věřila, vzhledem k tomu, že třeba ani na vyšší sportovní soutěže neberou psy bez pp (což teda osobně nechápu).
Vzal byste si třeba bulteriéra po lovecky vedených rodičích? Svého času jsem hledala podobně jako Vy, spíš teda kvůli zdraví a aktivitě, ale nakonec máme co máme
Kaaačííí

XXX.XXX.225.16
Dobrý den, mám roční kříženku bulíka a dobrmana, sama bez výcviku mi zadávila postřeleného kance. Prostě kolem nás běžel, jinak se psů nevšimne, jen si chce hrát, nebo zavrčí... Jak se v její přítomnosti začnou prát psy, otočí se a jde k autu, nebo domů.. Na lidi ostrá jen na vodítku nebo za plotem. nebo na povel. Absolutní hlídačka, inteligentní pes, nemoci neznáme. A to mám pátého mazla. Dokonce srazila zloděje co ukradl kabelku starší paní a na to jsem ji také necvičila. Tak se nebojte kříženců, zrovna Kačenka je úžasná a krásná.
Kaaačííí
napsal(a):
Dobrý den, mám roční kříženku bulíka a dobrmana, sama bez výcviku mi zadávila postřeleného kance. Prostě kolem nás běžel, jinak se psů nevšimne, jen si chce hrát, nebo zavrčí... Jak se v její přítomnosti začnou prát psy, otočí se a jde k autu, nebo domů.. Na lidi ostrá jen na vodítku nebo za plotem. nebo na povel. Absolutní hlídačka, inteligentní pes, nemoci neznáme. A to mám pátého mazla. Dokonce srazila zloděje co ukradl kabelku starší paní a na to jsem ji také necvičila. Tak se nebojte kříženců, zrovna Kačenka je úžasná a krásná.
Nechcete poslat fotku? Jistě je to zajímavá kombinace :).