Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2015 13:02
rhiannon82

XXX.XXX.215.123

Zdravím, včera jsme byli s čubinou na operaci ucha, má tam pár stehů. Dneska jsme odstranili obvaz a dali límec. Stihla se teda před tím podrbat a zjistila, že to fakt bolí, takže pak už to nezkusila. Nicméně límec jsme nasadili, jenže ona tady už několik hodin postává, bojí se pohnout, napít, najíst, sem tam si lehne, ale většinu času jen stojí s hlavou u země a kňourá jednou se rozešla a narazila do zdi, a začal děsný virvál, uklidňovala jsem jí několik minut.
Doktorka včera říkala, že s límcem uvidíme, že když se pes jednou drbne a zjistí, že to bolí, už to pak neudělá a límec nebude potřeba. My ho tedy preventivně dali, ale teď nevím, jestli nebude lepší ho sundat...případně nasadit límec na krční páteř (ten pro lidi), jen přemýšlím, jeslti se pak k uchu dostane nebo ne...

7.2.2015 13:20
scylla

XXX.XXX.150.32

S lidským límcem se dostane zadní packou k uchu bez problémů. Límec bych sundala a fenku hlídala.

7.2.2015 13:23
pidla

XXX.XXX.106.11

rhiannon82 napsal(a):
Zdravím, včera jsme byli s čubinou na operaci ucha, má tam pár stehů. Dneska jsme odstranili obvaz a dali límec. Stihla se teda před tím podrbat a zjistila, že to fakt bolí, takže pak už to nezkusila. Nicméně límec jsme nasadili, jenže ona tady už několik hodin postává, bojí se pohnout, napít, najíst, sem tam si lehne, ale většinu času jen stojí s hlavou u země a kňourá jednou se rozešla a narazila do zdi, a začal děsný virvál, uklidňovala jsem jí několik minut.
Doktorka včera říkala, že s límcem uvidíme, že když se pes jednou drbne a zjistí, že to bolí, už to pak neudělá a límec nebude potřeba. My ho tedy preventivně dali, ale teď nevím, jestli nebude lepší ho sundat...případně nasadit límec na krční páteř (ten pro lidi), jen přemýšlím, jeslti se pak k uchu dostane nebo ne...

Záleží, jestli máte možnost fenku opravdu důkladně hlídat, nebo jestli bude muset být chvíli sama. Pokud ji uhlídáte, není límec potřeba. Pokud bude muset být sama, je límec nezbytný. Většina psů je z něj na začátku vyplesklá - chovejte se, jako že je to normální věc, nelitujte fenku ani v duchu, uklidňujte jen velmi s mírou, spíš pomozte, ukažte, jak překážku překonat... Musí vycítit vaše sebevědomí a vnitřní klid. Ona si zvykne ;-)

Límec na krční páteř nepomůže ani trochu.

7.2.2015 13:31
rhiannon82

XXX.XXX.215.123

Tak kromě noci s hlídáním není problém, teda minulou noc jí obvaz držel jen na dobré slovo a všechno v pořádku. Jak jsem psala, dnes brzo ráno mě probudilo kvíknutí, když se podrbala na uchu a od té doby už to nezkusila, jen potřásávala hlavou, než se nasadil límec.
Asi je to hlavně můj problém, když jí vidím, jak stojí, kňučí...nelehne si, nesedne, ven čůrat nejde. O jídle, pití nemluvím...je mi jasný, že si asi každý pes časem zvykne, ale je to těžký

7.2.2015 13:32
noemi

XXX.XXX.64.236

Měli jsem fenku po opakované operaci oka. Límec mít prostě musela. Taky zpočátku všude narážela (navíc, jak je nižší, tak venku narážela do země), nemohla vyskočit za námi na postel, jednou zkusila sama seskočit (tragédie, jsme nestihli zakročit).
Nakonec se naučila fungovat, spát na zemi (koberec).

Samozřejmě nám jí bylo líto, ale bez límce to prostě v tomto případě absolutně nešlo.

Zkuste chvíli vydržet - pak byste si třeba vyčítali, že si ránu rozškrábala.
V případě, že budete naprosto ostražití a schopni zajistit, že si do rány nesáhne, můžete límec na tu určitě dobu nedávat. Za sebe bych měla strach - někdy jde opravdu o mžik sekundy.

7.2.2015 13:39
rhiannon82

XXX.XXX.215.123

Určitě, nerada bych si to pak vyčítala...Ona neustále nosí hlavu u země, bojí se jí zvednout. Takže několikrát takhle nabourala do zdi, nebo se "zasekla" o podlahu...a to bylo řevu Pak už se na to vykašlala a jen stojí, hlavu dole a kňučí. Popojde maximálně o krok a spíš couvá. Má ho tedy zatím jen cca 4 hodiny...

7.2.2015 13:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rhiannon82 napsal(a):
Určitě, nerada bych si to pak vyčítala...Ona neustále nosí hlavu u země, bojí se jí zvednout. Takže několikrát takhle nabourala do zdi, nebo se "zasekla" o podlahu...a to bylo řevu Pak už se na to vykašlala a jen stojí, hlavu dole a kňučí. Popojde maximálně o krok a spíš couvá. Má ho tedy zatím jen cca 4 hodiny...

Já tedy, pokud TEĎ máte možnost ji hlídat, bych límec sundala a nasazovala jej, až ji hlídat nebudete moct. Pokud jste teď s ní a budete i odpoledne, tak byste ji měli uhlídat, ne? Na noc pak límec ano.

7.2.2015 13:47
scylla

XXX.XXX.150.32

Tím, jak se o něco zachytí, se uhodí límcem do toho ucha a bolí jí to. Takže bych ho sundala, bude jí líp.

7.2.2015 13:53
rhiannon82

XXX.XXX.215.123

Kromě noci je neustále s námi, takže jí máme stále na očích, alespoň jeden z nás...já právě taky myslím, že ten límec přece jen sem tam přejede přes uši. Zkusím ho teď sundat a uvidíme. V nejhorším opět nasadíme. Doktorka nám právě dala sama možnost volby, že buď bude potřeba nebo ne, ale že většina psů se drbne jednou, zjistí, že to bolí a pak už se drbání vyhýbá...
Jsem asi měkota, no smajlík Když ji teď vidím, jak stojí u pelechu, hlavu dole, kňučí a nelehne si..

7.2.2015 14:00
rhiannon82

XXX.XXX.215.123

Tak jsem ho sundala, děkuju všem za názory...čubina stála u pelechu, hlavu zabořenou a opírala se bokem o zeď, totálně hotová...jak jsem ho sundala, doslova padla do pelechu a usnula...

7.2.2015 14:16
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

A jak má límec dlouhý? Až daleko za čumák? Tak ho obstřihněte jen tak, aby kryl ucho a neměla úplně celý satelit. Jakoby zkrátit délku límce, jestli se dobře chápeme. Výborný je límec comfy collar, ale ten by u ucha moc nepomohl, no.

7.2.2015 14:27
rhiannon82

XXX.XXX.215.123

Límec jsme zkracovali už na začátku, byl fakt hodně velký, ale na noc asi zkrátíme ještě více - jak píšete. Jen aby kryl ucho, ale zároveň aby viděla okolo sebe. Teď ho měla cca do půlky čelisti.

7.2.2015 16:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.20

rhiannon82 napsal(a):
Tak jsem ho sundala, děkuju všem za názory...čubina stála u pelechu, hlavu zabořenou a opírala se bokem o zeď, totálně hotová...jak jsem ho sundala, doslova padla do pelechu a usnula...

Co dodat ?
Chudák pes.

Přidejte reakci

Přidat smajlík